Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andromedae
tag
válasz
#Morcosmedve #23399 üzenetére
köszönöm a választ!
http://www.corsair.com/en-us/coolingössze vannak hasonlítva, hangosabbnak tűnik a h80nál a h110
na és a h100 az milyen?
kraken semmiképpen? -
#Morcosmedve
veterán
válasz
andromedae #23398 üzenetére
H110 sztem egy 10 fok a H80i-hez képest, de sokkal halkabb és ezerszer jobb a működési stabilitása. Annyi, hogy azért a gyári ventiket érdemes cserélni, így már azért 35-40.000-re is kijöhet. Nekem Akasa Apache Black-ek vannak rajta, szépen lehűti és nem nagyon van hangja. 50 fok körül van FC4 alatt 4,6GHz/1,25v 4690k, erre akkor dobj 5 fokot...
4790k 4,6-on sztem simán jó és vállalható
szerk.: szerintem házas topikban kérdezz rá, hogy neke H110-hez kellene egy normális hűtésű, stb. ház, amiben a ventik belülről kifele fújnának (ez az alaplap feletti hely miatt fontos).
-
andromedae
tag
Köszönöm a válaszokat!
ASUS Z97-PRO GAMER (csak 4 sata van rajta, a többin 6, de lehet elég lesz, ezt a részét átgondolom)
Most egy noctua 14-esem van most, jól hűt, de túl nagy ezért vizet szeretnék mindenképpen.
NZXT Kraken X31, corsair h110 vagy h80?
h110 mivel jobb mint a h80? hány fokot jelent max terhelésen? és a kraken semmiképp?
A házam közepes, hátul fenn és elől lenn a hdd-knél van egy ventillátorom, így húzat keletkezik ami jól hűt viszont olyana gép hangja mintha menne a légkondicionáló, esetleg tudnátok javasolni egy jól hűtő nagyon halk házat ami olcsó? (nem érdekel hogyan néz ki) -
laychi
veterán
válasz
andromedae #23395 üzenetére
Léghűtések:
Noctua NH D14,D15
Cryorig R1 ultimate magas bordás ram mellé
Phanteks PH TC14PEArra kell ügyelni ezeknél,hogy beférjen a házba+ram elférjen,célszerűbb alacsony bordás(olyan magas,mint egy normál ram,csak a chipen van heatsink,nincs 2-3centis borda pluszban felfelé),illetve low profile ram
Víz: Corsair H110
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
andromedae #23395 üzenetére
Nah segítek az árvaságodon!
ASUS Z97-PRO GAMER ki fog szolgálni.
Kompakt víz esetén Corsair H110, de vigyázz 2*14cm-es a venti, azaz 280-as a radiátor, házba férjen be.
Ha rendes toronyhűtő, akkor már van több lehetőség
(házat itt is nézni kell, hogy a hűtő ne legyen túl magas):
BE QUIET! Dark Rock 3 (BE QUIET! Dark Rock Pro 3 - nem biztos, hogy megéri a felárat)
NOCTUA NH-U12S - ára miatt nem tettem elsőnek -
SCYTHE Ashura - ezt nem próbűltam, csak 4690k 4,4-en, azt elvitte -
andromedae
tag
válasz
laychi #23394 üzenetére
Köszönöm a választ!
lapnál ilyesmibe gondolkodok:
45 z97-es lap tesztje:
http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1330Az előző tesztekből ezt a négyet látom a kiválasztott árkategóriában:
ez a sorrend: (de minimális a teljesítménykülönbség a teszt alapján is.)(kb egyforma teljesítmény)
1-2. ASUS MAXIMUS VII RANGER - 51 ezer
2-1. ASUS Z97-PRO GAMER - 43 ezer(lentebb, de ezek is minimális százalékok csupán)
3. ASUS Z97-K - 33 ezer
4. ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 - 46ezermelyiket vennétek?
Konkrétan tudnál pár hűtőt javasolni? Név szerint?
-
laychi
veterán
válasz
andromedae #23393 üzenetére
Vegyed nyugodtan, a magasabb alapórajellel eleve nagyobb a teljesítmény,mint a nonk-nak.
Nem feltétlenül szükséges tuningolni.Hűtő duplatornyos lég vagy duplaradis víz javasolt,vagy ha a pénztárcád engedi,akkor épített víz.
Lapnál arra figyelj,hogy a felszereltsége,támogatottsága olyan legyen,ami az igényidnek megfelel.
-
andromedae
tag
Tehát mindenképpen a 4790k a kiszemelt proci és asus z97es lappal fogom venni. Kemény 3ds munkára kell, de nem játékra, az előző 2600k is nagyon jó tette a dolgát maximálisan elégdett voltam vele, szóval fontos az i7 és a több programszál, nagyon hasznos a feladatok kiosztásánál. Ha éppen nem húzom fel az órajelet akkor felesleges ezt venni azt mondjátok? Vagy ha már megveszem akkor mindenképpen húzzam fel? Mennyire húzzam fel? Mondjuk az alaplapi extrem beállitosáokat használjam? Ami 2600k esetén 3,8 helyett 4,4-et jelentett stabilan. Ha extrem módban hazsnálom akkor ugyanúgy bírja mint alap módben, tehát semmi baja sem lehet évekig így használva? Milyen vízhűtőt ajánlanátok hozzá? Z97 asusból nagyon sok fajta lap van, de nem kellenek a felesleges extrák amiket nem hazsnálok, akkor melyiket? Köszönöm
-
turorudi
aktív tag
válasz
Trailblazer #23388 üzenetére
És milyen hangkártyával? A Giga lapoknál alap volt, hogy az USB driver zavart be, korábban a gyengébb videokártya okozhatott reccsenést, stb. Ezeket egy procinak simán át kellene hidalnia.
-
AMD_ok
őstag
válasz
bandi0000 #23387 üzenetére
Az enyem fesz allitas nelkul 4,2 GHz-et megy, 4,3 GHz-hez 1,100 volt kell neki, 4,4 GHz-hez pedig 1,180 volt. Ezen stabil, barmivel is teszteltem. Efolott nem probaltam, mert a hutes keves hozza sajna...(ill probaltam persze, azert tudom, hogy keves a huto
, vagy a procit kellene buheralni, de azt meg nem akarom )
A VID-je nemtom, mennyi, azt nem neztem -
subaruwrc
félisten
válasz
bandi0000 #23384 üzenetére
1.044v
0.99v-nak jól kéne mennie.
4670k-m is 1.044v de nem nagy cucc.
volt 1v-os 3258-am,az is tréül ment.fura.
a szilícium tisztaságát semmi nem jelzi nekünk,azon is bebukhat a dolog.
a vid se garancia mindenre.kékhalálozni mondjuk egy két dologtól még tudott a kevés vcoreon kívül.
-
turorudi
aktív tag
válasz
Trailblazer #23383 üzenetére
Ez egy tök klasszik probléma volt régen. Ha nincs energiagazdálkodás és speedstep, nincs megakadás/csúszás sem.
-
bandi0000
nagyúr
subaruwrc: Neked ami van/volt 4690k-d, annak mennyi volt a VID-je? Már csak kíváncsiságból, azért amennyire be voltak harangozva ezek nem lettek olyan szuper jók, legalább is azok amik itt vannak a fórumba
-
laychi
veterán
-
Kommy
veterán
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy miért lehet az, hogy a 4790k proci maximális órajele nálam 3.8GHz. Az alaplap amiben van egy Asrock Fatal1ty H97 Performance, a biosban minden alapon van.
-
turorudi
aktív tag
4790k-nál be lehet állítani, hogy a Speedstep ne 0,8-ra lépjen vissza terheletlen állapotban, hanem mondjuk 1,5-re?
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Újra leteszteltem ezt a felkapott LinX 0.6.5 öt...Gflopsom alapon és tuningolva sem több 60-65nél..de másoknál vígan látom az akár 150-180akat is..ua a procival, ez a ram miatt vagy mi miatt lehetséges?
Érdekes ez egyáltalán használat szempontjából? -
andromedae
tag
Tehát mindenképpen a 4790k a kiszemelt proci és asus z97es lappal fogom venni. Kemény 3ds munkára kell, de nem játékra, az előző 2600k is nagyon jó tette a dolgát maximálisan elégdett voltam vele, szóval fontos az i7 és a több programszál, nagyon hasznos a feladatok kiosztásánál. Ha éppen nem húzom fel az órajelet akkor felesleges ezt venni azt mondjátok? Vagy ha már megveszem akkor mindenképpen húzzam fel? Mennyire húzzam fel? Mondjuk az alaplapi extrem beállitosáokat használjam? Ami 2600k esetén 3,8 helyett 4,4-et jelentett stabilan. Ha extrem módban hazsnálom akkor ugyanúgy bírja mint alap módben, tehát semmi baja sem lehet évekig így használva? Milyen vízhűtőt ajánlanátok hozzá? Z97 asusból nagyon sok fajta lap van, de nem kellenek a felesleges extrák amiket nem hazsnálok, akkor melyiket? Köszönöm
-
szente
addikt
Látva, hogy mennyit pöcsöltök a tuningal, kezdek kicsit megijedni az Inteltől. Mondjuk már mindegy, az alaplap meg van, jövőhèt vège felè meg remèlem a proci is meg lesz.
-
subaruwrc
félisten
Egyébként amikor írtad, hogy az energiagazdálkodási opciók be vannak kapcsolva, akkor pontosan milyen beállításokra gondoltál? Mert: EPU power savinget nem szabad bekapcsolni a C stateket pedig vannak esetek amikor csak C3-ig szabad engedni.
na erre mondtam hogy tuning és energiagazdi nem jó barátok. lehet hogy jobban mint pár éve de még mindig nem teljesen. kell még pár közös sörözés mire kialakul az összhang
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #23357 üzenetére
A közepes érték kb. jó (LLC), de egy picit lehet még rajt állítani, hogy stabilabb legyen (mármint a VCCIN értéke), olyan 6-7 környékéig.
Egyébként amikor írtad, hogy az energiagazdálkodási opciók be vannak kapcsolva, akkor pontosan milyen beállításokra gondoltál? Mert: EPU power savinget nem szabad bekapcsolni a C stateket pedig vannak esetek amikor csak C3-ig szabad engedni.
-
Ano
senior tag
Érdekesség ... a VRing-et összesen 10mV-al emeltem és a fentebb leírt módon a VRin-t 1.8V fölé emeltem ((#23332) hozzászólásban ffodi írta)
nálam jelenleg ez 1.84V BIOS szerint
És sikeresen lefutott az OCCT Small FFT 1 órás tesztje!
Szerintem érdemes lenne mindenkinek meglesni ezt a VRing-et, aki tapasztal kisebb instabilitásokat!
A Large FFT-t is máris lefuttatom ... remélem az már stabil lesz
-
Ano
senior tag
A VRing -et mivel lehet monitorozni?
A HwInfo csak a VRin -t (más néven VCCin) mutatja ... de a VRing -et nem ...Érdekesség képpen, a OCCT small FFT-s teszt tegnap 15 perc alatt elkékhalálozott ... nyomtam neki 5mV-ot a VRing -re és ma futtattam újra és 45 percig futott ... most megint adtam neki 5mV-ot és mindjárt futtatok megint egy tesztet próbaképpen ... az érdekesség az, hogy az uncore ferikihez nem nyúltam, tehát 39x-es szorzón van ...
Viszont az összefoglalóban a VRing nem csak a cache OC-ra jó, hanem a CPU stabilizálására is!
-
tom_tol
addikt
Mindenkinek még egyszer köszönöm!
Többek figyelmét elkerülte, hogy ha kikapcsolom az összes energia gazdálkodás opciót, akkor nincs fagyás.
Mint látszik, 3:50-t ment hiba nélkül, ebből több mint 2 óra bf4 volt.
Nem ismerem ennek a processzornak ezen tulajdonságait, reméltem valaki otthon van a témában. Feltételezem ezen beállítások valamelyike okozza a galibát, ha kevés lenne valami, akkor így is fagyna vagy nem. Jelenleg marad minden kikapcsolva, ha majd gond lesz, variálok. -
Popes
őstag
válasz
Andapace #23345 üzenetére
Itt a keresett topik.
http://prohardver.hu/tema/intel_core_i7_8xx_lynnfield_lga_1156/friss.html
-
Andapace
tag
Hey, nem találtam az első generációs processzorokhoz topicot, így itt teszem fel a kérdésem hátha valaki tudna segíteni.
Egy i7-860-om van, elég régi darab. Ehhez párosul egy GA-P55-UD3L alaplap, valamint egy kicsit újabb HD 7870 és 8 GB RAM. A kérdésem az lenne, hogy a processzorom ki tudja-e hajtani a videókártyát vagy sem. A mostani játékok amúgy nem futnak túl jól, ja és a proci sosem volt húzva.
Köszi előre -
blu79
addikt
tom_tol
- én már többször leírtam, hogy ha tuningol valaki az játékokkal teszteljen és ne kínozza a procit, kemény programokkal, az én procimat is be tudom állítani 1.165v re és 4,6Ghz-re jó is de +- fél óra játék után megáll a gép, egyébként én úgy tuningolok hogy idle-ben mindent visszavesz (órajelet meg voltot) , energiatakarékos.
Ahogy a többiek írták több voltot kér a procid.Én így állítom be a CPU Core Voltage :
CPU Core Voltage = Adaptive
Offset Mode Sign = -
CPU Core Voltage Offset = 0.007 - ide megadhatsz más értéket is ez csak példa
Aditional Turbo Mode CPU Core Voltage = 1.200 - ide megadhatsz más értéket is ez csak példaAditional Turbo Mode Cpu Core Voltage - itt ha megadsz egy adott értéket akkor a lap valamennyit rátesz és ebből kerül levonásra amit beállítottál a CPU Core Voltage Offset -ben de csak akkor ha az Offset Mode Sign minuszon van , ha plusszon van nyilván hozzáad
- a fenti értékek csak példa nem biztos működni fog ha ezeket beírod, ki kell tesztelni, minden proci más és minden alaplap más
- akinek Asus lapja van az így tudja beállítani hogy visszavegye a feszt idle-ben -
h1mpi
félisten
Ha hónapok óta ugyanazon a beállításon használom a tuningot, eddig hiba nélkül, de kaptam egy kékhalált netezés közben egy pár hete érdemes vele foglalkozni?
A Vccin 1.9v-on ment, de most visszavettem 1.75v-ra próbaképp. A vcore 1.24v
-
h1mpi
félisten
Net miatt dupla
-
liwz_13
csendes tag
csao mindenki!
olvastam mindent amit erdemes.
egyelore ezeket sikerult elernem.
memoria: corsair vengeance pro 2133 mhz ( xmp engedelyezve ) 2133 mhz-en fut
hutes: nzxt kraken x61
kerdes:ezek a homersekletek rendben vannak?
meddig futtassam a linx tesztet?
ez meg standard oc homersekletnek megfelel?valszokat es tanacsokat elore is koszonom
ui.: a homerseklet 58 es 68 fok kozott ugralt az elso 5 linx teszt alatt.
-
subaruwrc
félisten
Ez egy szakmai fórum, jó lenne ha szakmaibban fogalmaznál.#23324
Te mégis miről beszélsz? Hülyíted itt a népet aztán van egy tök jó procid.
Szerintem van egy tök jó procid és egy fos alaplapod.#23320
Le kell sz@rni az Adaptív és más beállítást,
Akinek megér ennyit a pöcsölés az meg is érdemli. Fix fesz oszt csókolom"szakmaibban"
Tom_tol
na itt döntsd el kire hallgass
szerintem is mondjuk emelj cpu vcoret egyébként. vagy ha sok memóriád van akkor vringet. -
laychi
veterán
nem haragszom,én az auto feszt azért javasoltam,hogy több feszt kapjon a ring,és ha még többet is kap,mint kellene,mert auto-n van, akkor a ring tuti stabil és ha ugyan úgy hibázik játék alatt,akkor kiszűrhetjük,mehet a próba mással,ha meg jó lesz,akkor meg van,hogy mit kell állítani.
lényeg,hogy ne legyen össze vissza állítva minden.
tom_tol a Vrint is tedd autora,vagy 1,8-1,9-re,mert az így alacsony lehet.
(#23334) subaruwrc
Minden oldalról ezt azt kap,az biztos,lehet singleplayerben kellene próbálkoznia és visszajönnie később,mikor helyre álltak a dolgai a proci körül és leírná mivel volt a gond."szerintem is mondjuk emelj cpu vcoret egyébként. vagy ha sok memóriád van akkor vringet."
Nálam pl ahol stabil realbenchel,a hétköznapokban bármivel stabil,régen azt hiszem HSM osztott meg olyan tapasztalatot,hogy játéknál galiba volt és ring fesz emelés oldotta meg.
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #23330 üzenetére
Szerintem nem kell cserélned a lapot.
Az összefoglalóban benne van, hogy min optimális VRIN = VCore+0,5 V, de ez a minimum optimális, ha kellően alacsony feszen tudod hajtani a CPU-t, tehát pl. 1,15 V környékén, akkor ez 1,65 V-ra jön ki valóban, de ettől függetlenül 1,8 V-nál alacsonyabbat nem tanácsos adni neki, van amelyiknek nem tetszik. (igen, az így ebben a formában kimaradt az összefoglalóból.)
A Ring fesz pedig alap Uncore órajel mellett 1,05 V körül optimális, a lapok auton mindig túlfeszelnek kicsit. Ha a tesztek hiba nélkül lefutottak, akkor nem hinném, hogy ezzel gond lenne.
Szerk.: Jah és a VRin-nek tolhatnál egy kis LLC-t, mert a korábban linkelt képen a szoftveres mérés alapján eléggé ingadozik. (Vcore-nek is adhatsz egy kis +feszt próbaképp)
-
Joshi
titán
dc-nek? 4géza? 4,1gézán?
Ez egy szakmai fórum, jó lenne ha szakmaibban fogalmaznál.(#23330) tom_tol gondolom ebben a topikban láttál már néhány publikált tesztet, szerinted a te instabil BCLK órajeled általános? Szerintem inkább itt keresném a hiba forrását, mint a processzorban.
A BIOS-ban a Spreed Spectrum ki van kapcsolva? Ha ki van akkor kapcsold be. -
laychi
veterán
Nem lesz semmi baja,attól,ha autóra teszi,viszont kiderülhet,ha a ringgel van a baj,és azt a feszt kell akkor csak piszkálnia.
(#23328) NFree
Egyszerre csak 1-hez nyúljon,mert utána ugyanúgy ki kell bogozni az egészet,hogy minek a hatására lett jó.
Ne vidd be az erdőbe.(#23327) Ano
Még az FMA3-as prime is okozhat meglepetést -
NFree
addikt
Az az igazság bevallom őszintén nem tudom , mi az alap uncore órajele a dc-nek , de ha jól sejtem 4géza körül van. az általad linkelt teszten is a hw monitoron látszik 4,1gézán megy maxon , tehát lehet már oda is kell egy pindurka fesz.
Én előbb így adnék +ba mindennek egy kicsit asztán szépen 1 esével venék vissza innen onnan amíg stabil marad a gép.
De az is előfordulhat nem lessz olyan fesz ahol stbil marad 4,9ghz en a proci, mert már nem bírja , hiába az alacsony vid és fesz is. Lehet még a hűteni tudná akkor sem fog menni még 1,3v on sem.#23329) laychi
Ne haragudj megrögzött autó fesz ellenes vagyok ,főleg mióta kipróbáltam a lap autó tuning beállításait.
-
Joshi
titán
válasz
tom_tol #23321 üzenetére
Te mégis miről beszélsz? Hülyíted itt a népet aztán van egy tök jó procid. Ebben a tesztben szerinted milyenek a hőfokok? Szerintem teljesen jók.
Ami nálad probléma az az instabil BCLK órajel.Szerintem van egy tök jó procid és egy fos alaplapod.
-
tom_tol
addikt
válasz
laychi #23317 üzenetére
XMP Még soha nem volt vele gond. Nagyon régóta megvannak már. Ring 1.05v fix.
Nem használok offset beállítást, az már az elején sem jött össze.Joshi Azért tökölök a min. feszültséggel, mert nem mondhatni hűvösnek az eszköz.
Deliden már túl vagyok és még így is meleg. Jelenleg nem okoz problémát, de nyáron is szeretném használni. -
Joshi
titán
válasz
laychi #23319 üzenetére
Le kell sz@rni az Adaptív és más beállítást, én már teszteltem fogyasztást a különböző beállítások között és az eredmény elenyésző 4-5W volt. Akinek megér ennyit a pöcsölés az meg is érdemli. Fix fesz oszt csókolom.
A fix feszt ki kell tesztelni és rá kell fejelni 0.02V-ot aztán nincs probléma. Ha melegszik a holmi, akkor meg delidelni kell.
-
laychi
veterán
Én azt olvastam,csak az adaptív beállítással kapcsolatos eszmefuttatásával értek egyet,mert helyes a megközelítése,ha megnézed az üzenetem 2. felét,akkor láthatod,hogy az szól tom_tolnak,ami nem az adaptív vagy override módhoz kapcsolódik,illetve nem is a processzorhoz(illetve csak részben-->RING)
Na szóval te meg olvass a sorok közt,mielőtt neki állsz osztani
-
Joshi
titán
válasz
laychi #23317 üzenetére
Ti meg azt nem veszitek észre, hogy (#23310) tom_tol azt írta hogy Fix fesszel operál. Még1x mondom hogy annak a procinak minimum 1.200V kell és stabil lesz BF4-ben is.
Nekem a 4.6Ghz-hez IBT, Realbench, Cinebench stb-nél stabil volt még 1.16V-on is, aztán Linx 0.6.5-nél csak az 1.180V bizonyult elégségesnek. Ettől függetlenül én 1.200V-on használom a hétköznapokban. -
laychi
veterán
Ezt írtam le én is a napokban én is,hogy avx érzékeny procit,ami nagyon túlfeszel adaptívban, miért nem szabad linx-el beállítani.
[link]De úgy tűnt akkor a falnak beszéltem,viszont látom te átlátod ugyan ezt a dolgot. Végre valaki
tom_tol
Memória beállítás ok? Lehet,hogy benchek alatt korrekt még,mert nem úgy terhel,mint játéknál.
időztés lazítás,ram fesz emelés volt már próbálva?
ring hogy van beállítva? -
NFree
addikt
válasz
tom_tol #23307 üzenetére
Az avx es utasításkészlet miatt, ugye a bf4 nem használja így kevesebb feszt kap a proci, míg az intel burn aida és a linx is használja ezért emelt feszt kap a proci, viszont avx nélkül kevesebbet kap. Mivel nem fix fesszel megy a tuning így te belőtted mondjuk 1,2 v ra avx alatt kap 1,25v ot . avx nélkül viszont csak 1,18v . ez csak egy durva példa, de kb így megy a dolog ha nem fix a fesz.
Tesztelni kell nem avx es alkalmazással is , mondjuk régebbi 6,4 es linx ami nem avx es, vagy prime vagy akármi, és ahoz is be kell lőni a feszt , így persze avx alatt lehet többet fog kapni a rendszer mint ami kell a stabilitsához. de így meg lehet tartani az energitakarékos funkciókat is .
Legalább is ez az áén tapasztalatom a giga lappal+ offsetes tuningnál.
Ha netán ezzel tisztába vagy akkor bocs, hogy írtam. lehet megártot a pálesz párlat. -
Joshi
titán
Prime95+Furmarkot vinnie kell a rendszernek, ha nem viszi akkor a hűtés nem a legf@szább. Most nem vízhűtésre gondolok, én mindig ezt a párost használom rendszerstabilitásra, de eddig léghűtéssel se volt soha problémám vele. A hűtésre kell a legnagyobb energiát fordítani, ha ez meg van, akkor az eredmény nem marad el.
(#23307) tom_tol mit jelent az hogy minden teszt ok?
Ahogy nézem ~4.6Ghz/1.16V ami nagyon alacsony feszültség ilyen órajelen. Szerintem adj neki min 1.200V-ot és futtasd a Linx 0.6.5-öt, ha gond nélkül lefut akkor stabil a rendszered.
-
Ano
senior tag
válasz
subaruwrc #23265 üzenetére
Köszi a mai segítséget priviben ... ez az OCCT tényleg egész jó kis teszt progi ha az ember a teljes rendszert akarja tesztelni!
Az OCCT PSU tesztje mindent meghajt amit csak lehet (háttértárakat persze nem ... na de az nem is kell egy ilyen tesztnél) ... 1 órás tesztet nyomtam, ahol a proci átlagosan kb 95%-ra, míg a GPU átlagosan kb 93%-ra volt leterhelve ... természetesen ekkora terhelésnél már melegedett minden és a ventik is maxon jártak (volt is hangjuk
) és a szobában kb 25 fok volt, de így is a proci csak max 75, a GPU meg csak max 81 fokra melegedett!
Én ezzel a teszttel ki merem jelenteni, hogy a gépem minden tekintetben stabil és nyáron sem fog megfőni
-
Kisbocs06
tag
Haswell refresh kiadásnak
szamit a i3 4160 es a Pentium 3250 ?Ezek mar nem a melegedosebb procik közé tartoznak ? Nemtudok dönteni a két cpu kozul .Megeri e vajon a dupla arat az i3 .Nem játszom csak alapszinten hasznalom a gepet .Nincs intellel tapasztalatom ezert nehez a kerdes .
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest