Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz
aftercooler #23999 üzenetére
- szia, ha csinálnál egy képet az jó lenne....
-
blu79
addikt
válasz
aftercooler #23997 üzenetére
- érdemes oldal tetején Összefoglalót elolvasni
- Összefoglalóból - terhelés alatti 80-85 °C üzemi hőfoknak tekinthető -a lényeg hogy tartósan ne menjenek a magok e hőmérsékletek fölé
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap raktam be a 4790K -t egy ASUS Z87-PLUS lappal együtt.
Előtte egy fx 6300 volt benne egy Evo r2.0 lapban 4500 MHz-re húzva egy cooler master hyper evo 212 hűtővel (most ez a hűtő van az i7-en is) az fx 6300 így húzva max 50 fokos volt stresszteszt alatt.
A mostani i7 nincs húzva, csak beraktam rá a hűtő és ennyi.
Mik a megengedett hőmérsékletek egy ilyen cpu-nál?
Most képeket nem tudok linkelni, mert dolgozom, ha hazaértem akkor készítek pár képet a hőmérsékletekről.
Openhardver monitorral és hwinfo-val szoktam nézni esetleg néha Aidával.
Mik az optimális hőmérsékletek?
-
HeZzZ
senior tag
válasz
laychi #23980 üzenetére
Válasz (#23982) Grózi üzenetére is egyúttal:
Köszönöm a tippeket, ha a levegő opciót választottam volna, akkor az R1 Universal lett volna, de végül adtam egy esélyt egy másik NZXT Kraken X41-nek, és ez már működik...tökéletesek a hőfokok.
a refundot megkaptam, az új meg egy nap alatt megjött.
-
dobobazsy
őstag
létezik valami leírás asus z97 lapokhoz tuningolással kapcsolatban? melyik feszültségeket kell emelni tuninghoz a cpu core-on kívül? Intel Burn Test v2.54-el tesztelni mérvadó?
szerk. ha a proci feszt manuálisra rakom akkor annak fixen annyin kell maradnia? a freki leesik rendesen üresjáratban, de a fesz marad fixen.
-
sqpp
őstag
Szerintetek egy i3 4gen képes lesz a GTA V futtatására? nVIDIA GTS 450 és 8GB RAM mellett.. Sajnos a vidikarinál szerintem a videómemória kevés lesz, mert 512MB ugyebár.
De azért megkérdezem a tapasztaltabbakat.
-
andromedae
tag
A BIOS-ban a vietnámi i7-4790K-nál ezt írja ki
Vcore: 1.036A gyári Turbo Mod, be van kapcsolva (4-4,4Ghz), amúgy nincsen tuningolva semmi
Asus z97 gamer pro lap -
Motaba78
addikt
Sziasztok.
Ma ujitottam egy i7 4770 cpu-t eg. Asus h97m-plus lapba, es erdeklodnek, hogy a beallitott feszultsegeket kellene-e allitanom?
Vcore 1.041V
Vccin 1.71v volton allt ha jol emlekszem.
Miket lenne illendo allitani rajta?
Koszonve a valaszokat. -
dobobazsy
őstag
tudom, eddig nem is foglalkoztam a támogatási listával, mert nem ütköztem még ilyen hibába.
a ramok az előző lapomban simán mentek, szóval azoknak sincs bajuk.
más kérdés, hogy az alaplap hibás-eátnyergeltem a RAMos topicba hátha tudnak segíteni
nektek meg köszönöm a segítségeteket!
-
Popes
őstag
válasz
dobobazsy #23978 üzenetére
A lapoknak a támogatási listájában csak töredéke van benne a ramoknak mert azért mindennel nem tesztelik végig.
Biztosan nem tudhatod hogy befogadja-e hacsak valaki meg nem erősít benne hogy neki megy ugyan ilyen lapban.
De mint mondtam valahogy mindenképp próbáld előbb más rammal tesztelni mert egyáltalán nem biztos hogy a mostani memóriád okozza a problémát.
-
sqpp
őstag
Na beújítottam egy Pentium 4-ről egy i3 4330-ra
-
Popes
őstag
válasz
dobobazsy #23973 üzenetére
A 1.5v-ot csak az alacsonyabb 1333mhz-es órajelen tudja, a névleges 1600mhz-hez már kell az 1.65v.
Bár találkoztam már 1.65v-os Kingston-al ami simán ment 1.5v-on is 1600mhz-et. Sőt az én 1.5v/1600-asom is 1.55v mellett 2000mhz-en megy.
Nálad valami más lehet a gond, mondjuk szerintem ha a lapodal nem lenne kompatibilis akkor az X.M.P.-t sem tudná jól beállítani.
(mondjuk majd ha tudod másik rammal is tesztelni hamar kiderül)
Szerk:előbb teszteld mással is mielőtt újat vennél.
-
HeZzZ
senior tag
Sziasztok. Ötleteket szeretnék kérni a 4790k procim hűtésére. Levegő vagy víz? Az NZXT X41 gyári hibásan érkezett és őszintén elment a kedvem a vízhűtéstől. A corsair cuccokról meg olvastam néhány negatív dolgot.
Dark rock pro 3-mmal szemezgetek, de elvileg 44mm-nél nagyobb RAM nem fér el alatta, a corsair vengeance pro-m meg pont 44mm..
Ki mivel hűti a sajátját?
-
blu79
addikt
válasz
#01478400 #23974 üzenetére
- szia, nem ismerem az Asrock lapokat de nem a Load Optimized CPU OC Setting -ben kell beállítani a turbó órajelet, a Load Optimized CPU OC Setting az már tuning ami a lapban előre be van táplálva, de ha tuningolsz ne ezt válaszd hanem manuálisan állícsd a szorzót és a voltot , a turbót máshol kell bekapcsolni, ha nincs bekapcsolva
- látok ott a biosban Advanced opciót, szerintem abban lesz, csinálj képet arról is, vagy nézd meg abba
-
törölt tag
Sziasztok ! nem rég vettem egy i5 4690K , és amikor böngésztem a biost ! akkor lettem rá figyelmes hogy a proci Turbó órajel csak 3.5 GHz megy , amikor ha jól tudom 3.9 kellene mennie ! Készítettem képeket
A Load Optimized CPU OC Setting , lehetne beállítani a turbó órajelet ? , mert ha abba bele megyek akkor ezt ajánlja fel !
És a Multi Core Enchancement is ki van kapcsolva , az nagy baj ??
Ebben kérném a segítségeteket !
-
woros
őstag
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
Tervezem a közeljövőben egy i7 4770 non-k cpu vásárlását egy z97m lappal együtt.
A kérdésem arra irányulna, hogy ezt a cpu-t is lehet valamennyire alul feszelni a hőmérséklet miatt ?
Vagy a gyári beállítások is megfelelőek lehetnek? úgy értve, hogy nem ad neki többet a lap mint kellene ?Megköszönve a választ.
-
MK VII
veterán
Ajánlom figyelmedbe a ma megjelent cikket.
Ezek szerint a Haswell IGP-je limitált ezálltal csak 2gb-ot tud lefoglalni a virtuális memóriából.
Teljes támogatása a Broadwell processzoroknak van.
Igazából kb semmi hátránya nincs a Haswellnek ebből a limitációból,ha szoftveresen normális támogatást kap.
Amúgy mindenképp az újabb processzort válaszd igen! -
MK VII
veterán
A G1620 is megfelelő a windows 10-hez.. Nem értem a problémádat..
(#23945) mcs
Az a 15-20% valójában 5% ami kb jelentéktelen egy ilyen teljesítményű processzornál. Amúgy sem kifejezetten játékos processzorok, windows asztalt meg youtube-ot használni és filmek nézéséhez meg tök mindegy az az 5% -
MrBrook
aktív tag
Sziaztok, hamarosan belépek a klubba, azt szeretném megérdeklődni, hogy 4690k alapórajelen, szal mint a sima 4690, mennyi glfops-ra képes (IBT Lynx)? mert látom,hogy a k-s 4500mhzen 120glfops környékén van.
de alapon(3,9ghz-en) csak 70körül? (mert a régi mostanim is 43glfops 3.3ghzen régi q9300)
egyébként ez a lap már egész jó ugye?
a k-s procira nem lesz meg a lém sajna, de mindenképpen erre vágyom.
-
S-eye
senior tag
Sziasztok!
Kb. mennyivel jobb a Celeron G1820 a G1620-hoz képest? Van valami érezhető grafikai fejlődés?
-
Joshi
titán
válasz
dobobazsy #23931 üzenetére
Alaplapot akartam írni.
A lapon milyen bios van? Lehet hogy a legújabb bios hibás, ha visszatennél egy korábbit ami már ismeri a procidat akkor jó lenne. Ez csak egy ötlet, nem biztos hogy jó lesz.
Nézzetek szét a neten mert biztosan nem egyedi eset, főleg úgy hogy már kettőtöknek ez van. Lehet hogy van rá megoldás valami javított biossal.
-
válasz
balint107 #23899 üzenetére
Ha minden igaz,a DX-12 megjelenésével,vagy inkább elterjedésével egyre optimalizáltabbak lesznek a játékok.Nem nagyon van olyan játék,ami 2-4 magnál többet igényelne,sőt,inkább csak egyet.Szóval ezeknek a prociknak sokáig van létjogosultsága.Nem kell upgradelni kényszerből,csak azért,hogy meglegyen a legújabb.
-
dobobazsy
őstag
Prime95 blend testel nem telik el fél perc és kikapcsol a gép.
most költöttem 100 ezret a gépre és így járok. befonom a hajam mindjártGrózi: más rammal nem is próbáltad a pro gamert? az 1.65V ramot nem szereti, vagy mi a baj?
ja most nézem, hogy a ramot cserélted le és már jó. köszi ez nagyon hasznos infó volt!
-
Grózi
veterán
válasz
dobobazsy #23910 üzenetére
Ugyan így szívtam én is a Pro Gamerrel...1,65V-s 2400 mhz-s rammal nem volt hajlandó müködni fagyás nélkül(Corsair Vengeance Pro).Ha alapon hagytam(1333) akkor minden ok,de ha manuálisan csak 1600-ra emeltem már fagyott+a proci hőfokai is megugrottak.Végül is cseréltem Platinumra és semmi gondom,a régi ramom meg másik lapban tökéletes.
-
-
-
Joshi
titán
válasz
dobobazsy #23916 üzenetére
Nekem a sima Blue (Genesis) KHX1600C9D3/4DX van kicsi hűtőbordával, 1600MHz-hez bőven elég 1.500V ~9 v 10-es időzítésekkel. Az alacsony időzítés helyett jobb a magasabb freki, többet hoz a konyhára mint az alacsony időzítés.
Most pontosan mennyin megy a proci? Gondolok itt a órajel és feszre?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
dobobazsy #23916 üzenetére
Szerintem akkor ok, nincs azzal gond. Nekem is az i3-mat kiüti a LinX gyári hűtővel 80 fok körül, de játékok alatt megmarad 60 alatt. Picit alul is feszeltem, lehet nyerni vele 3-4 fokot, persze függ, mennyire feszeli alá az ember. (nem mintha az i3 annyira rászorulna, de miért ne?
)
-
dobobazsy
őstag
válasz
Ed3r_X_ #23915 üzenetére
igen Dying Light alatt 60 fok alatt marad, IBT-vel ment 70 fölé. kicsit betojtam ettől a LinX-től, azt hittem valami gáz van a procival. főleg hogy be is fagyott a gép miután leállítottam a tesztet.
Joshi: nekem ezek vannak(legalábbis így néz ki), és nem próbáltam még mivel 1600-on se stabil a gép ezek szerint
a tied 1600MHz-hez hány voltot kér? ami a gyári értéke -
Joshi
titán
válasz
dobobazsy #23913 üzenetére
Teljesen jó hőmérséklet a 80-83 C°, írtuk is hogy a Linx a legdurvább (AVX 2) terhelést adja. Ha 4-5 körig nem megy 90 C° fölé Linx 0.6.5 alatt a hőmérséklet, az még ok. Ha lehet akkor 90 C° fölé ne menj főleg hosszú távon. A memóriát pedig inkább Prime95 Blend-el teszteld ki.
ui.: most nézem hogy neked is Blue ramjaid vannak, én úgy vettem észre hogy sokkal biztosabb órajel a 2133Mhz 1.575V-on, mint a 2400Mhz 1.65V-on. Valahogy jobbnak érzem és alig kap kevesebb pontszámot Aida64-ben írás/olvasásra. Időzítéseid milyenek mondjuk 2133Mhz-en? Én most így használom a memókat 1.575V-on.
-
dobobazsy
őstag
akkor ez utalhat memória problémára? olvastam a lap kézikönyvében, hogy 1.65v károsíthatja a procit, ezért 1.57V-on használtam. de akkor beállítom az XMP profilt.
másnak alapon LinX-el hány fokra megy fel a procija? ez a 80-83 fok nekem nem tetszik, mert ha egy gyári hűtő volna rajta azt mondom oké, de a gammaxx 300-al...
-
dobobazsy
őstag
hát nálam valami nem oké.
alapon LinX-el 80+ fokra felment a procim, inkább leállítottam a teszet csalódottan, utána már miután nyugalmi állapotban volt a gép lefagyott.. nyomtam egy reset-et amire kikapcsolt a gép. utána elkezdett végtelenítve ki-be kapcsolni. utána nyomtam hosszan a bekapcsológombot, akkor abbahagyta. majd miután megint megpróbáltam bekapcsolni akkor már nem állt le csak világított a lapon a dram led. most vagy a rammal van baja, vagy sz.r valami. nem tudom már kihez forduljak, ezt már eljátszotta pár napja de azt hittem megtaláltuk rá a megoldást, erre most megint1.65V-os ramokkal használja valaki a gépét? másra nem tudok gondolni, csak hogy nincs kibékülve velük, vagy tényleg valami hibás.
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! procit szeretnék tuningolni.
egy 4690k-m van, egyelőre egy DeepCool Gammaxx 300-al. gondolkodtam egy 4GHz-en, hátha elbírná ez a hűtő. mennyire érdemes?
mely feszültségeket kell fixálni biosban? van egy pár kifejezés, amit nem ismerek.
alaplapom egy ASUS Z97-PRO GAMERvagy jobban megérné kitesztelni mennyire alacsony VID-es a procim amíg nincs jobb hűtőm?
Brocken 2-vel jól járok? most rendeltem meg
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest