Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz korcsi #17414 üzenetére

Hogyérted? Ahogy minden más lap, szépen tekergeti a feszt az órajelnek megfelelően. :) Erre tudsz rátenni offsetet, vagy tudod fixálni tuningnál. Más mód nincs. Ahogy tudom, az Asus és még néhány deszka tud ezeken felül egy adaptív módot is, ami az alap szorzók mellett nem emel feszt, mint az Offset, viszont meg tudod adni a max beállított szorzó mellett milyen feszt kapjon, és a köztes órajelek feszét is ez alapján lövi be.

Én fix fesszel lőttem be+energiatakarékos opciók, így úgy működik, hogy a pihenő magok megkapják az üresjárati feszüket 0,8V körül, viszont az üzemelő magok órajeltől függetlenül a beállított feszt kapják folyamatosan. Így AVX és egyéb terhelésnél alig ad magának plusszfeszt a proci, nemúgy, mint ahogy a többi módban. 1,188V helyett csak 1,2V, mindezt beállított 1,185V "VID" mellett.
    Pedig ha nem lenne ez a bizonyos FPU utasításokra feszelési mániája a procinak magától, akkor sokkal szívesebben használnám adaptívon (ha lenne) vagy offseten. Így viszont marad a fixfesz+üresjárat, legalábbis az én procimnál. :)

Új hozzászólás Aktív témák