Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #17414 üzenetére
Hogyérted? Ahogy minden más lap, szépen tekergeti a feszt az órajelnek megfelelően.
Erre tudsz rátenni offsetet, vagy tudod fixálni tuningnál. Más mód nincs. Ahogy tudom, az Asus és még néhány deszka tud ezeken felül egy adaptív módot is, ami az alap szorzók mellett nem emel feszt, mint az Offset, viszont meg tudod adni a max beállított szorzó mellett milyen feszt kapjon, és a köztes órajelek feszét is ez alapján lövi be.
Én fix fesszel lőttem be+energiatakarékos opciók, így úgy működik, hogy a pihenő magok megkapják az üresjárati feszüket 0,8V körül, viszont az üzemelő magok órajeltől függetlenül a beállított feszt kapják folyamatosan. Így AVX és egyéb terhelésnél alig ad magának plusszfeszt a proci, nemúgy, mint ahogy a többi módban. 1,188V helyett csak 1,2V, mindezt beállított 1,185V "VID" mellett.
Pedig ha nem lenne ez a bizonyos FPU utasításokra feszelési mániája a procinak magától, akkor sokkal szívesebben használnám adaptívon (ha lenne) vagy offseten. Így viszont marad a fixfesz+üresjárat, legalábbis az én procimnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest