Hirdetés
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASUS notebook topic
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
Igen! Akkor is 4.6Ghz felett "kekhalal"!
Probaltam szukiteni a problemakort, de az alaplap maradt a feketebarany!
A 4690K-m mar alaposan kiteszteltem, tudom, hogy milyen feszewn mi kell, hogy tudjon. De 4.6Ghz felett egyszeruen instabilla valik, akarmit csinalok.......
No persze ez idegesito, de megoldom a problemat!
-
Bacusuz
őstag
válasz
Picturemaker #17097 üzenetére
Nemá!
A végén még nem vesz asrock lapot -
Lalaboy
őstag
Igaz, hogy lehet, hogy ugyanaz a proci (4690K) az eredeti deszkaban tokeletesen stabil volt 4.8Ghz-n, ellenben most 2-3 kor IBT kor elteltevel meghal! Egszeruen meghal a rendsze 4.6Ghz felett! Ha egy procival csinalja, akkormeg nem gyanus, de ha 2-vel, akkor igen!
Van meg egy procim tartalekban, de feleslegesnek tartom berakni!
-
Lalaboy
őstag
Hoppa! Atcsereltem a procit, ugyanaz az eredmeny! 4.6Ghz felett meghal! Ez azt jelenti, hogy az alaplappal van valami problema! Hat lecsrelem, de nem Gigabyte-ra!
-
Lalaboy
őstag
Ez a 4790K-m egy rakas xar!
Megall 4.6Ghz-n, de felette akarmit csinalok kekhalal, vagy besem butol! A ramokat nemtudom vele normalisan tesztelni! Berakom a 4690K-t, azzal legalabb tudok valamit csinalni!
-
tiempo
tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
-
tiempo
tag
Hello!
Ez most kicsit offtopic lesz, de sürgős lenne, hogy választ kapjak és ezt tűnt a legaktívabb topicnak ahol esetleg tudnak nekem válaszolniIntel processzorok esetén (konkrétan i5 4590) ha gyári hűtést használunk kell-e ilyen hőelnyelő pasztát a proci és a hűtés közé rakni, illetve azt adnak-e a processzor mellé vagy meg kell vennem külön?
Köszönöm a válaszokat. -
KillerKollar
őstag
Üdv!Ha a BIOSban beállítom a turbo mode-ot azaz hogy 3900-on menjen a proci,de nem piszkálom a tuningot és hagyom a feszültségeket auto-n akkor az még nem számít komoly OC-nek?Tudom hogy ha húzom akkor fixálni kell a feszültségeket,de annyira nem értek hozzá,egyszer már húztam procit és igazi szenvedés volt mindent belőni,most ehez nincs sok hangulatom.A másik a RAM,valamiért nem engedi állítani a ram feszültséget és az XMP profilokat se találom...Asus Maximus VII Ranger a lap,4770K a proci.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Picturemaker #17066 üzenetére
-
MM
őstag
"Közben rájöttem, hogy ez az IBT egyáltalán nem mérvadó és tökéletes tesztelő program számomra, azonkívül, hogy "kiégeti" a procit a foglalatból másra (nekem) nem jó."
Ezt már jópáran, és jópárszor leírtuk.
- NINCS tökéletes tesztelő program
- az "IBT stabil" beállításhoz kb 0,05V-ot még nyugodtan hozzá lehet adni, hogy tényleg stabil legyen SZINTE minden helyzetben a tuningolt CPU... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintem ez "kemény" jelző inkább illik a (#17040) hsz-ben mutatott 1866-os corsaire-rekre Tehát nem 2400 meg 2600, hanem 1866-on "dübörögnek".
Maximum alatt 136-ot is dobált az IBT.
Más.
Közben rájöttem, hogy ez az IBT egyáltalán nem mérvadó és tökéletes tesztelő program számomra, azonkívül, hogy "kiégeti" a procit a foglalatból másra (nekem) nem jó. Ugyanis, amikor az USB-re rá vannak kötve a profi, nem gagyi master keyboards-ok, a szintetizátorok (saját erős processzorral rendelkeznek pl a KORG KRONOS is) pedig a külső USB stúdió hangkártyára, akkor egyszer valamelyik körben kiírja, hogy nem stabil bla bla bla.
Tegnap és éjjel is direkt ezt teszteltem, mert már fura volt, hogy szinte minden alatt stabil, nyomom alá a feszt, de csak nem akar normálisan lefutni. Ha ezeket "lerántom" róla, akkor még 4.7-en is lefut 1.255 vcore-val, viszont itt már belenyalt az egyik mag a 91 fokba is, itt már a CRYORIG R1 is tehetetlen volt, talán egy harmadik ventivel, amit veszek is majd hozzá, nyerek 3-4-5 fokot, miközben a Hyperpi (ami szerintem az egyik legjobb program, ha a stabilitás a lényeg), prime és aida alatt is végig stabil volt a rendszer.
És ami a számomra a legfontosabb, hogy a videó renderelő és a DAC szoftverek, tehát folyamatos renderelés és konvertálás alatt végig stabil volt, ahogy kell, maghő max 65 fok 100% renderelés alatt, ami kb félóráig tartott.
A "régi" 4790K nagyon fesz éhes cpu-m mind ezeknél hasalt el, mind hyper pi és mind vegas alatt is, egyébként nem tudom, hogy a SONY VEGAS mit csinál, de ott rettentő hamar kékhalálokat kaptam, amíg nem volt elég erősen stabil a rendszer, miközben a "nagyságos" IBT meg lefutott rendesen. Ezért most úgy döntöttem, hogy én a büdös életbe többet nem futtatom ezt a programot, mert "hülyeségeket" csinál. Most 4.6-on megy a képen látható fesz értékkel. A 80 feletti hómérséklet az IBT csinálta, "ki más"
-
MiklosSaS
nagyúr
4.5GHz@1.17 V-al jonak szamit?
-
Bélaaaa
őstag
Meg tudná nekem mondani valaki, mit jelent Asuséknál az adaptive/offset voltage mód a BIOSban?
Köszönöm!
-
laychi
veterán
válasz
bombibmw #17045 üzenetére
Nem,nem tuskó,hanem egy Humanoid növény
[1:00-nál
]
(#17047) Picturemaker
Csak amég nem veszem sértésnek,szóval ezzel pont került a végére -
Zoo123
senior tag
Nekem meg 60 körüli Gflops IBT-ben, miért ilyen kevés
-
alfiboy
aktív tag
válasz
BomiBoogie #17033 üzenetére
116.
Keveslem, 1.65V a ram XMP profilja és állítva lett a feszültségén, de Aida stabilnak mutatja. -
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
4770K 4.2GHz 1.22V, 8GB 1600MHZ ram.
Ezekkel a beállításokkal IBT-ben mennyi GFLOPS-nak kell lenni ami megfelelő?Köszi!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Bacusuz #17027 üzenetére
Azért elég furcsa, ha valami ilyet csinál, most nem tudom, hogy mi a jó franc kavarhatott be neki ennyire, szétszedés közben az elemet is kikaptam pár percre.
Alapon nyomtam egy ilyet, a másik procim 1.288 körül mutatott, ez 1,235 körül van.
Ha stabilan viszi itt a 4.6ghz-et, nekem az már bőven jó.A többit majd holnap este finomhangolom...Tehát most minden alapon.- Ramok 1333-on, de holnap 1866-ra teszem majd.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szétkaptam a gépet, a procit, VGA, RAM mindent kiszedtem, újrapasztáztam, vissza minden csavarok újból fel. Foglalat lábak tökéletesek. Még a procit érintkezőket is áttöröltem.
Erre most meg jó. Nahát ezt nem értem.A led, ami most egyébként A0 mutat, annál a hibánál, mint írtam FE írt ki és egy hosszú sípolás volt és kettő rövid.
-
Gainka
őstag
Gari, nekem két csx kit 2x4gb is ezt csinàlta most a hyper x-el nincs gond. Meguntam a hülyeséget es vàltottam.
Ugyan ez volt el sem indult az egyikkel, mikor vàltottam intelre az új lappal sem, akkor cseréltem le.
De azért ha tudod probàld ki màsik lapban a memokat és kiderül mizu. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Srácok!
Furcsa hibát tapasztaltam. Összeraktam a gépet és minden ok elindult, de észrevettem, hogy 8Gb helyett 4-et ír. Memóriákat ki illetve visszatettem, de ugyanaz. Na akkor az egyik elszállhatott (gondolom), de ha egyet rakok be a gép el sem indul, egyikkel sem. Ha dualba vannak, akkor elindul, de csak 4 GB.
Most mi lehet a gond?
-
ScomComputer
veterán
köszönöm szépen!
-
qad
senior tag
válasz
BomiBoogie #17009 üzenetére
Hw monitort nem az igazi.
#17008) scomcomputer
HWinfo64-et ajánlom, indításkor a senzort pipáld ki. Sokkal több mindent mutat és folyamatosan frissítik
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
ScomComputer #17008 üzenetére
Felteszed a HWMonitor nevű programot.
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok, azt hogyan tudom megnézni, hogy mind a 4 mag 3900Mhz-n megy e egy 4770-n?
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Abban segítsetek nekem legyetek szívesek, hogy a non k 4690 kb. mennyire alul feszelhető ? Tudom, hogy sok mindentől függ, csak szeretnék kihagyni egy pár felesleges próbálkozást ha lehet.
Asus H97-Pro Gamer lapom van, és auto beállításokkal jelenleg 1.213V-t állít be amit sokallok.Ezt szeretném offset-el a lehető legalacsonyabb értékre visszavenni, csak sajnos nincs mostanság annyi időm, hogy teljesen végig próbálgassam a " 0 "-ról. Mennyivel lenne érdemes elkezdeni, olyan -0,05V-al lehetne indítani?
Ha jól rémlik, akkor a 4670k-nak 4GHz-en már elég volt és stabil volt.
A segítséget előre is köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz
Dtomka #17003 üzenetére
Meg a jó szerelhetőség, jó porszűrés, és az ezek miatti magasabb hardver élettartam.
Érdemes jó házban tartani a vasat.
Amúgy szerintem nem érdemes i7-et venni, az i5 4670K/90K bőven elég kicsit megcibálva, nem is vészes a melegedés sem. Napi használatban max 65 fok körül van a maghőfok nálam 4500-on, egy sima Matterhorn Pure-al. Persze, a Broadwell mégjobbnak ígérkezik, bár inkább a GPU-ra és az OpenCL-re gyúrtak tudomásom szerint. -
Dtomka
veterán
Ezt a fórumot nap mint nap olvasva,a z97+4790k ról lemondtam. Inkább megvárom a Broadwell-t, talán az nem lesz ilyen melegedős
. Ha minden jól alakul akkor 7végén lecserélem a házam 1 Raven 03-ra
. Így a jövőben vásárolt hardver-ek jobban lesznek hűtve,illetve jobb taningpotenciál sem elhanyagolható.
-
HSM
félisten
válasz
Picturemaker #17000 üzenetére
Mivel csak a képet linektem újra, nem nagyon tudtál volna mást nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest