Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- Mini PC
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
[Polír utáni irgalmatlan jó hőfokok terhelve és új Prime stabil eredmény]
A 3800mhz-et is tudná 4x1gb memóval, de ahhoz feszt kellene emelnem, és feljebb már nem nagyon szeretnék menni, mert lesz egyszer nyár is.
Ennél kevesebb mhz-en (3730mhz) 84 fokosak voltak a magok polír előtt.
-
csokisbugyi
tag
válasz
Beowulf_78 #14186 üzenetére
Szép munka GRAT !
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14195 üzenetére
Mi az a "fesztüske"??
-
-
Beowulf_78
addikt
Köszönöm mindenkinek a gratulációt!
Szvsz. sokáig meg fog maradni, mert a Wolfdale,Yorkfield szériát kihagyom az életemből, majd az azt köv. generáció talán...de hogy a Nahelem jó lesz e és nem lesz hasonló degradálódási mizéria az majd akkor fog kiderülni.Egyébként sokan írták hogy lehet fesztüske volt ami degradálta a 8400-emet, én azért ezt nem hiszem...rejtély.
slayer006: 4 Fajta papírral készült...de hogy konkrétan milyenek azt nem tudom, hülyeséget nem akarok írni.
-
Macka
veterán
válasz
Nekem egy polírozott 6850-em volt,ami még úgy sem ment,mint a sima 6750-em.
-
Hold
őstag
válasz
Légy is elcsúszik rajta.. gratula..
-
slayer006
addikt
válasz
szia
mivel készült?
2000-es polírpapír? -
keIdor
titán
válasz
Szép munka
-
Macka
veterán
válasz
infectedmann #14183 üzenetére
Ha fáradt vagy miiért nem mész aludni?
-
-
Beowulf_78
addikt
"Ha lúd, legyen kövér" elvén ma megtörtént a Q6600+Infinity polír.Mit mondjak..mestermű lett. Subaruwrc-vel közösen apait-anyait beleadva csináltuk 1,5 órán kersztül. A kupak nem volt vészesen rossz, de azért az egyik képen látható lesz félkész állapotban hogy azért a tökéletestől nagyon messze volt. Idle/load az előző gyári állapothoz képest -7 fokot mértem, tehát a fáradtságos munka kifizetődő lett.
Úgy álltunk neki hogy a hőfok biztos csökkenni fog, de nem sokat, mivel a kupak elég jónak tünt a többi Subaruwrc-nél járt procihoz képest. Meg is jegyezte, talán ez a proci lett a legtökéletesebb polír szempontból, amik idáig jártak nála.
Képek:
[A procedúra előtt még garanciálisan]
[félkész állapot]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Egyébként 2x1gb rammal is megnéztem a proci tuningot és 1,456V-vel 3824mhz-en is stabil volt! Persze 30-40mhz-ért nem fogok kivenni 2x1gb ramot a gépből mert annyit azért nem ér.Arra voltam kíváncsi a 4x1gb mennyire fogja vissza a gépet, de rájöttem hogy csak nagyon minimálisan.
-
Pubszon
veterán
válasz
infectedmann #14179 üzenetére
Ő azt kérdezte hogy menniyt számít ha az eggyiknek 333(1333) a másiknak pedig 266(1066) Mhz az fsb-je.
-
Zájec
veterán
egy mostani probálkozásom
:: :: 3510mhz , 1.46v
-
Madtomi
tag
Hali
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyit mennek ezek a procik semmilyen fesz emelés nélkül és ebbe beleszámít az is, hogy a lapon nem adunk semminek sem feszt.
Azért kérdezem, mert igaz most fel lehet ezeket húzni egy jó léghűtéssel 3,2-3,4 köré de nyáron ezek az értékek nem fognak menni és én nem nagyon akarom megsütni a konfigomat. Mivel nézegetem már eléggé régóta a fórumot de ilyen adatot senki sem közölt legalábbis én nem futottam bele.
Válaszotokat előre is köszönöm, és a kérdezgetéseket előre megelőzve még hezitálok a Q6600 és a Q9450 között de szerintem Q6600 lesz a 9-es szorzó miatt. Annyival nem tud többet a Q9450, hogy megérje azt a plusz pénzt persze ez szigorúan magánvélemény! -
boci85
tag
Helló
Szerintetek milyik proci jobb egy Q6600 , E8750 ,E8400 ? és mennyit számít hogy az egyik 1333az FSB je a másiknak 1066? és még az ,hogy Q6600 mennyivel gyengébb mind egy Q9450? -
Macka
veterán
djtoomi: Légy te a Quadnyuffantó...
-
szacsee
nagyúr
Hali skacok!
Na kis tuningra adtam a fejem mert ha már vízzel főzök, használjam is ki...(idáig 1,064@2600)
Szal valami 3Ghz körüli értéket célzok meg minél kisebb fesszel.
Meddig futtassam a prájmot (FFT), hogy kiderüljön, hogy adott feszen nagyjából megy-e a proci?
Mivel ha pl 20 percig menne és stabil, akkor veszek visszább a feszből, vagy tolok neki frekit és ahol kifekszik, onnan táncolnék vissza..
Jól gondolom? -
Scytam
tag
Hali mindenki!
Elkezdtem tuningolgatni a procim.
Asus Maximus Formula lapom van és Q6600-am.
Egyenlőre csak az FSB-t állitottam 350-re igy 3160 MHZ-n megy a Q6600-am.
370 FSB-n már Kifagyott a Crysis szóval nem volt stabil.
Ja és csak FSB-t állitottam,szóval sem voltot sem egyéb mást nem!
Valaki hozzáértő tudna nekem segiteni,hogy hol lehet a BIOSBAN voltot adni a proccnak,hogy még feljebb tudjam vinni az FSB-t.
-
djtoomi
addikt
A procimnak 3.6ghz-en szerintem vége van vízzel, így 1.8V-ot kap, de 1.6V-on nem indul 3.6ghz-en, csak 3.2-n.
Szerintem ez már brutális, ennyit asszem overnél láttam utoljára feszültségnek: [link]
Itt alapon látható hőfokok vannak, nem merek orthost rányomni, szóval ígysem biztos hogy 3.6ghz-en orthos stabil... -
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #14157 üzenetére
Igazából, ami a gyári felett van, az mindenhol lutri... ha volt olyan, ami jól bírja (sőt, lehet, hogy még akár +20%-ot is tartósan elvisel), lehet örömködni, ha meg nem... akkor IJ. Sajna... olyan ez, mint a tuning: ha van, jó, ha nem, akkor meg senkit nem lehet hibáztatni.
Én személy szerint 65nm-en +15-20% fesznél többet nem adnék a gyári VID-hez képest, az még biztonságosnak mondható. Az egy dolog, hogy a Quadomnál ezt majdnem túllépem, de jók a kapcsolatok a nagykerrel(45nm-nél 12-13% körül merném).
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #14152 üzenetére
Elolvastam... mindenesetre a 45nm más mint a 65nm... ez van. Könnyebb átszakítani a zárórétegeket sokkal.
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #14145 üzenetére
1.4V-on nem csodálom, hogy feladta (bár, a gyári max. az 1.365V)... ott más feszültségekkel kell számolni, mint 65nm-en. A 65nm-es sem bírná sokáig az 1.7-8V-ot, amin a 90nm-es procim fut... (nem a Quadom
)
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14149 üzenetére
Nem hallottam eddig olyat,hogy ilyen rövid időn belül elpucant egy alkatrész ereje.Ramoknál szokatt az szokás lenni,hogy tartós túlfeszelés miatt megfáradnak.De nem pr óra után...
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14147 üzenetére
Nem,mert Quadom van...
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14145 üzenetére
Hogy érted hogy degradálódott???
-
válasz
Beowulf_78 #14143 üzenetére
hát öcsém te nem vagy semmi....
-
Beowulf_78
addikt
-
Cheesy
őstag
válasz
Beowulf_78 #14132 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy jobban megéri E8400-at venni, mint Q6600-at?
Máik kérdés: CAD programokhoz és látványtervezéshez kellett ez a gép (mellette játék persze), a mostani Q6600-asomnál jobb teljesítményt nyujtana egy 8400?
Ha igen, akkor milyen eséllyel tudok eladni és mennyiért egy G0-s (ehh... idáig még csak nem is húzott) Q6600-at? Bukni fogok rajta, tuti, de egyre olcsóbb lesz. -
Larry303
addikt
próbáltam 4x1el és 2x2 vel is..ha normális lapba pakolsz normális modulokat semmiben nem fog hátráltatni...persze ha nem benchelés a cél...
gskillek és corsairek is kaphatók olcsón 1000esek 1066osak is...jómagam 2x2GB Gskillt használok és nagyon meg vagyok elégedve vele... -
Zájec
veterán
viszont a 2GB modulok nem annyira tuningolhatók mint az (1GB v 512-ek)
és inkább még csak a 800 mhz példányok vannak...
ritka vagy drága a 2gb-os 1066 modul...
az új lapoknál azért annyira nem vészes " visszafogja a tuningot a 4 modul" téma..
ha 24/7-be használod simán elmegy, ha meg valami Prime-olni akarsz
akkor meg kiveszel két modult, ha tényleg ront a dolgon...és úgy tesztelsz.. -
Larry303
addikt
Attól függ milyen oprendszert és milyen alkalmazásokat használsz...
64bites oprendszer alatt, ha pl nagyfelbontású képekkel dolgozol, vagy 3d tervezés esetleg a baromi nagy tft den játszol baromi nagy felbontásban, akkor jól jön a 4giga...
persze köztudott, hogy a sok ram soha nem elégde 32xp pl úgysem tud egy alaklmazás sem lefoglalni magaának 2GB+ ot, így vszeg ott még mindenre elég...
persze ha ki akarod kapcsolni a virtuális memoriát, akkor már simán átlépheted a 2GB fizikai mem használatot ott is...
ennek ellenére azt mondom, a mai ram árakat figyelembe véve, hogy megéri az a +2GB ram... -
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14132 üzenetére
Elbeszéltünk egymás mellett.Én a saját gépem memória-bővítésére gondoltam 2-ről 4 GB-re. Van értelme?
Annak,hogy a CPU 4Ghz+ menjem,természetesen van,hiszen a gamek szeretik. -
Beowulf_78
addikt
4gb RAM? Hol látsz erre utalást a 14128-as hsz-ben?
Ha a 4ghz-re gondoltál és csak elírás,közlöm veled hogy 4350-et megy ez az E8400 1,4V alatt, ami több mint sok, ezzel én is tisztában vagyok.Viszont 46k.A Q6600-ot meg holnap viszik 51k-ért. Tehát 3760 helyett 4350mhz, a játékok jóval jobban fognak menni, és még marad +5k is.
Mi ezzel a gond?
Többek között meg akik cseréltek Q6600-ról Wolfdale-re tudtommal senki nem bánta még meg.
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14128 üzenetére
Rohadtul nem adod fel, mi? Van már létjogosultsága 4 GB ramnak???
-
KTTech
veterán
válasz
Elite Master #14129 üzenetére
Processzor külső hőjének maximuma. Ezt kb. 105-108°C-s maghőnél érné el.
-
Elite Master
tag
Hi! Van egy Q6600-om! http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLACR#
Ebben a linkben ha megnéznétek mit jelen a thermal specification: 71 C azt megköszönném!
Ez az üzemi hőmérséklet??
Hyper tx 2-őm van 3366 megy a 4 mag és 44 fokosak tehelés alatt 64 !!!
Kössz a segítséget!
-
Beowulf_78
addikt
Megjött az első E8400 a "tesztlaboromba". Egyenlőre 4ghz@1,24V.... lehet ez mindjárt maradni is fog annyira jó példányt sikerült kifognom.
Elvileg benne lehet a 4,4ghz@1,4V.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cheesy #14125 üzenetére
Két magos procikhoz valóban jó megoldás, mert árához képest jól hűt, de sajnos a plusz két mag nagyon sok hőt termel pluszba, ha tuningolod ahhoz kevés a Hyper TX. Nekem is olyan kaliberű hűtőm volt és cserélnem kellett bizony ahhoz, hogy megtudjam húzni rendesen a Q6600-om.
-
Cheesy
őstag
Hát így állok:
CoreTemp és CPU-Z eredmények
Ha jól látom, csak kicsit magasabb nálam a VID mint ^Bossnál. -
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #14118 üzenetére
Egyértelmű ,hogy juzer error
-
Cheesy
őstag
Kb. 3 hete összeraktam magamnak egy konfigot, Quad6600 trónol benne, G0-s.
Olvastam ezt az írást is mielőtt úgy gondoltam kipróbálom mit tud a vas.
Ezt a beállítást próbáltam ki:
2880 MHz (9x320) 1.23V
még 1,27V-tal sem akart stabil lenni, Crysis alatt nyúztam és renszertelen időközönként ujraindult a gépem.
Látom, hogy milyen sebességeken hajtjátok a prociaitokat, arra lennék kíváncsi, hogy mennyira károsítja ez a lapkát? Egy HyperTX2 van rajta, alapból 2,4Ghz-n 40 fok körül mozog. -
^Boss
őstag
-
Beowulf_78
addikt
Mi a win-es problémád pár szóban? Hátha valaki tud segíteni innen is...
Szvsz. hogy a hasonló VID-es procik mennyit mennek nem feltétlen mérvadó. Itt a PH-n is elvétve volt 1-2db ilyen proc. ami tudta 1,42V környékén a 3,8Ghz-t. Ráadásul ahogy nézem téged is a 4x1gb RAM fog visszafogni...ahogy engem is.De ma megnézem 2x1gb is. Szvsz. sokkal jobb lesz a tuning.
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #14108 üzenetére
nem minden proci skálázódik ugyanugy, nekem pl 1,36-1,37V kell a 3,6Ghz-hoz , viszont 1,5V-vel meg olyan 3950-en prime stabil
-
^Boss
őstag
válasz
vegigkiserve a topicot, az ilyen procik altalaban 1,5V-al 4ghz-et tudnak, illetve 1,40 elejen 3,8-at, de ha megoldodik a win-es problemam, kitesztelem
(win xp topicban aki tud segitsen)
-
bim
veterán
válasz
én mondtam hogy jo a procid...
boss:
-
Pubszon
veterán
válasz
"be kellett volna fognom a pofám, és összetenni a két kezemet" - Hát ja
Én ezt tenném ha ennyit tudna a procim. -
Beowulf_78
addikt
Jó ez...
Nézd meg mennyi a Prime95 stabil vége...
Elvileg többnek kellene lennie mint az enyémnek (3760mhz 1,456V) mert a 3,6ghz-et 1,36V-vel tudja az enyém. De kíváncsi vagyok az eredményedre, mert lehet nem jól okoskodom.Minden bizonnyal ki fog derülni.
Ahogy olvasgatom a hsz-eket, látom hogy mennyire ritka egy hasonló Q6600 mint az enyém, és mekkora értéke lehet...akár forint akár eszmei.Szóval sírtam itt a 3760mhz-el holott be kellett volna fognom a pofám, és összetenni a két kezemet hogy léggel olyan mhz-et tud a Q6600-om és olyan fesszel ami még mindig ritkaság számba megy.
-
^Boss
őstag
kicsit kesve, de itt egy kis nyalanksag: [Q6600 3,6GHz @ 1,32V TR120-al]
-
KTTech
veterán
válasz
Pubszon #14099 üzenetére
Hát, kb. úgy mint egy 1.3125V-os VID-ű 2.625V-on
(erős túlzással). Nem biztos, hogy túlélné a dolgot... Az alacsonyabb VID semmire nem garancia...lehet alacsony VID-ű proci is antituningos, és nem biztos, hogy jobban megy, mint egy magasabb VID-ű (talán csak annyi, ahogy korábban is írtam, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy egy adott frekvenciát kisebb feszültséggel ér el. De ez sem garantált
)
-
Scytam
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Tomato firmware
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest