- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
lajosx #15996 üzenetére
de. Ha megcsináltad amit mondtam, utána próbáld meg ezt, ilyen sorrendben:
ADVANCED CPU SETTINGS
-CPU ratio 9
-C1E disabled
-CPU TM disabled
-a többit hagyd úgy ahogy van
SYSTEM PERFORMACNE SETTINGS
-AI OC manual
-FSB strap auto
-FSB freq 355
-PCIE freq 100
-DRAM 800
-CR 2N
-Timing Control Manual
-időzítések 5-5-5-15 a többi auto
-DRAM static read disabled
-TB disabled Relax level 3
- CPU voltage 1,35V
-CPU PLL 1,5V
-FSB termination 1,2V
-DRAM 2,0V
-NBV 1,25V
-SBV 1,05V
-Clock over 0,7V
-load line enabled
-NB ref auto
-CPU ref auto
-CPU spread spectrum disabled
-PCIE spread spectrum disaled
Ha ez megvan F10+enter
-> CPU-z, HW monitor, Core Temp, Prime 95 elindít, 7es prioron small FFT min 2 h
-> utána 7es prior Blend min 2h
loop:
Figyeled a CPU-zben hogy mikor mennyit droppol, core tempben meg a hőmérsékleteket.
Ha nem hibázik lehet emelni az fsb-t +5-telloop end
Ha közbe valahol hibázik, beírod ide hogy melyik teszt, pontosan hány percnél és hány K-s mintánál. ( egyszerűbb ha csinálsz róla egy screenshotot ->kepfeltoltes.hu link ide )
-
hát ha nem birja atuningot inkább ezt hagyom,
megprobálom a resetet,de jut eszembe vettem a gépbe 2 napja egy venti vezérlőt a cpu hütöje is rajta van lehet az a baaja nem?Megnézem elsőnek azt.Köszi a segitségeket,Am a biosban nem láttaatok semmit ami rosszul lenne belöve??
-
Benhill
senior tag
-
már akkor is indul a vista ha 2.14ghz visszarkja a bios,nem is kell resetelnem
-
Itt a bios
http://images.netbag.hu/20080524/1211638917211.jpg
http://images.netbag.hu/20080524/1211638923268.jpg
http://images.netbag.hu/20080524/1211638929016.jpg
Még ezt se tudom jól berakni
linkelhetitek
-
VinoRosso
veterán
válasz
lajosx #15982 üzenetére
Tedd ezt, ilyen sorrendben:
Ház kibont, tápkábelok kihúz, CMOS jumer 2-3( clear RTC ) dug, elem kikap, 10 perect vár, CMOS jumper 1-2 ( normál ) dug, elem visszarak, tápkábel visszarak, gép bekapcs, indulásnál F1 megnyom. Próbálgat újraindítás 20x egymás után winfos, megfigyel probléma van e, probléma nincs:= hurrá, probléma van := ide beír.
-
szacsee
nagyúr
válasz
lajosx #15987 üzenetére
Olvasd el ezeket :
1
2
3
4
ha érted miről van szó, akkor írd le a bios beállításait
Jumpfree: menü tuning oldal, valamint a CPU config rész is kellene...fénykép is jó.
Ha megvagy írj, de ide, ne privit, mivel a topikot általában látogatják.Ja és biosból tuningolunk minden esetben!
Kivéve a tuninghuszárokat...ala sokan itten, de egyenlőre tapasztald ki a lapot. -
nem
de igazábol nem is tudom hogy mi az
egy ph taggal beszéltem telon az mondta hogy mit állitsak be ,akkor jónak tünt az egész ,persze nem inditom sűrűn újra a gépet
D utána nézek mi lehet az ha azt javasoljátok,aki meg segitett nem érem el mert akkor nem zaklatnálakk benneteket,meg azért több ember több ,segitségség az mindig jól jön
-
Üdv!
Nekem megint egy idegestő problémám lenne
Az a gáz a zegészbe hogy most kezdtem ezt a tuning dolgot de már a tö..öm tele van vele
Az lenne a bajom hogy (de erre is most jöttem rá) Hogy nem indul ujra gépem
Rámegyek az újrainditásra,leáll a gép monitor kikapcs,és utána semmi
Ha rányomok a reset gombra,akkor indul de viszont a bios vissza áll 2.14ghz ,és f1et kér
Egyébként ha simán leállitom a gépet akkor leáll meg mindig indul elsőre csak az ujra inditás nemmegy
De kiprobáltam 2.14ghz és ugy meg ujra indul szóval tuti a húzásba nem jó valami! Vista 64bites v. van a gépen,1.3v a cpu 1.43125 a fesz 8as szorzó 3400mhz megy a proci ,a cpuz 1.408v terheletlenül,Egyébként az everestel tudtam stabilitás tesztet csinálni,és ott 20perc után se vagyot meg minden ok volt ,a hőmérséglet is.Probáltam egészen 1.45v de akkor se indul újra
Tovább már nem mertem.Valakinek valami megoldás???mert már szétvet tőle az ideg
Remélem tudtok segiteni mi lehet a bibi.
-
slett27
addikt
-
szacsee
nagyúr
Prime 30min 1,5V@3800Mhz.
Ja és 8-as szorzóval. -
slett27
addikt
Ha 1,65V-ot adok a Q6600-omnak BIOS-ból (ez load olyan 1,5V-ot jelent a lapomnál), Prime alatt mennyi az esélye hogy eltávozik az örök szilíciummezőkre ?
15967# Ahh igen ezt akartam kérdezni.
6 fázisú a gigám.
Ez a Xigmatek egy állat hűtő, főleg a Scythe 3,8cm-es vastag ventivel 2000 rpm-en.
-
szacsee
nagyúr
Na úgy néz ki megy annyit a Quadom mint Nyugdíjasnak.
3,8Ghz 1,5V.
Szerintem 30 perc után lelövöm, nem erre van tervezve a lap.Laraxior: Passzív még a radi, a vízhő 35,2°C...ezért ilyen magas, no meg a rendszerben minden benne van a ramot és a tápot kivéve.
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #15957 üzenetére
ennyi volt a max stabil értéke a 6750emnek. 480x8,persze hőfokban majdnem feleennyi
de a magszám is fele
ma semlesz win reinstall,ha így állok neki.... menek is Krályziszúni
Nem lehe valahogy megoldani a wint hogy ne kelljen formázni a partíciót és újratenni minden drivert? Van valami javítás funkció is... az használna valamit? -
szacsee
nagyúr
válasz
slett27 #15958 üzenetére
Az a baj szerintem, hogy sokat droppol a lapod és ha jól tom 3 fázisú, vagy 4..
Szal az elöbb én is azért vettem vissza a frekiből, mert 1,504-ről Load prájm alatt esett a fesz 1,496V-ra egy pillanatra, majd többször is láttam és restartolt eccercsak..szal rádroppolt, most jelen állás szerint megyen alacsonyabb frekivel. -
slett27
addikt
válasz
szacsee #15952 üzenetére
Ebben a lapvan volt egy 1,2375V VID-es Q6600-om, ami 1,44V-on Primestabil volt 9x420-on. De itt iszonyatosan melegedett, vszínű a kupak volt sajze, vagy az IHS és a CPU közötti gyári trutyival volt vmi.
Sztem pakolok neki BIOS-ból 1,65V-ot, mert ilyen magas a VID-je. Ha tönkremegy, az Ő baja.
#15957 : Ez széjjevan hajtva !!
-
szacsee
nagyúr
-
Laraxior
titán
-
twine
veterán
válasz
szacsee #15942 üzenetére
Köszönöm..átolvastam,,,,
Bevallom ilyet nem próbáltam,,,eszembe nem jutott volna 6* egymás után ugyanazt a biost ujratolni....
Ötletnek persze nem rossz,,, mert ezek után már bármit el tudok képzelni...
Amúgy a megoldás ott van a az előbbi linkem végén :
Tegnap kora délután áramtalanítás, ma bejöttem a melóhelyre, bekapcs, és szó nélkül minden úgy működik mint ha "mise" történt volna
Az ilyen story-k után mindig eszembe jut a BRIAN élete c. film:
"Engem meg gyíkká változtatott.........................De már elmúlt...."
-
szacsee
nagyúr
-
slett27
addikt
Belebotlottam egy nyomoronc Q6600-ba. 9x400-on (BIOS 1,5825V, CPU-Z idle1,502V, CPU-Z load(prime) 1,464V ) nem stabil.
Minél feljebb visem a feszt, annál több mag hibázik. Viszont még így sem megy Prime alatt (ekkora fesszel) 70-73C fok fölé. Lehet kupak rulez.
A proci amiről szó van FPO : L807A744, VID : 1,3125V. Ezt majd beteszem szacsee topicjába is, mint negatívum.
Vhol 3550MHz lesz a vége.
De lehet, hogy még feljebb kellene tolnom a feszt ? Mondjuk BIOS 1,65V ? Akkor Prime alatt 1,5V körül lenne, Xigmatek meg elbánik vele szvsz.
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
szacsee #15944 üzenetére
remélem nem
A small FFT kimondottan a procit stesszeli, túl sok memória hozzáférést nem végez, egyedül a pwm lehet cink, de azon van borda, és a TRUE120-on lógó második venti pont arra szójra a levegőt, és mégcsak alig langyos,egyetalán nem meleg. Igaz a deszka nem a legfaszásabban működik, de ezek a hibái már régóta megvannak, le is akarom már régóta cserélni, csak nem találtam normális lapot, amiben lehetne tuningolni a quadokat. Illetve lenne ilyen lap, csak nem lehet kapni, vagy ahol lehet, ott aránytalanul drága. Olyan hibái vannak Pl elállítódik néha az RTC, vagy BIOS beállítások maguktól módosulnak, illete ha beállítok valamit BIOSba, az nem biztos hogy beállítódik. van hogy benyomom a mb/sw-t, és nem indul, rtc clear szokott lenni ilyenkor, erre pöccre, szal nagy valószínűséggel haldoklik a BIOS-a a lapnak, vagy már ilyen volt alapból, csak nem ütközött ki. Amikor megvettem annyi probléma volt vele, hogy egyből el akartam adni, de aztán megtartottam, mert azt hittem ezek a gyenge asus BIOS-ok miatt vannak, de úgy látszik hogy magával a chippel van gond.
-
twine
veterán
Megtennétek kedves Quad-osok hogy ezt átolvassátok? Mert nem agyok biztos benne hogy a Lapom, vagy a procim topicja a megfelelő a kérdésemnek?
THX[link] -
Laraxior
titán
itt van a mother és a kisfia.Asszem a lapot kihagyom,de a procit betornázom,kíváncsi leszek a max FSBre -
Laraxior
titán
noh hoztam megint valami finomságot
Gigabyte X38-DS5 megspékelve egy QX6850el -
^Boss
őstag
amugy egy kis wrar
[2770]
mod: lemaradt, hogy 3600-1800@7-6-5-18-1T TBooster3
-
szacsee
nagyúr
válasz
Benhill #15932 üzenetére
Nem árt neki, R.Zoli még a P5B-vel WCG-zett asszem 7/24 passzív rendszerrel Quaddal és mint tudjuk az melegedősebb mint a P35-ös Gigák..
Nforce is mehet passzívban, bár némi légáram kell a mosfet munkatekercseknek és a ramoknak...táp keringet valamit, de nemtom elég-e neki.
Radi passzív amúgy...nincs rajta venti. -
Laraxior
titán
P35-DS4
P35-DS4+Q6600
6600vsCeleron430
4core vs 1 core
ide a quadotMacka: nem is kellett beüzemelnem a jeget,elég volt a nyitott ablak.
szerk: nah igen a szélkavarók bepiszkítanak... a kép is csak teloval készült
-
Laraxior
titán
Hány fokos a vized? Nekem 27-28 volt. Szerintem a procid melegebb fajta.Az enyém nem melegszik annyira,bár eléggé nyomja a víz hőmérsékletét. Hiába csak 60 fok...
Mindenkinek:
4 mag
OO
OOmondjuk h aelindítok egy orthost,ami ugye csak két magos használ ki,melyik kettőt?
Oo
Oo vagy
oO
oOvagy
Oo
oOvagy
oO
Oo
Hülyeség de gondolkodtatok már rajta? -
Laraxior
titán
válasz
Laraxior #15922 üzenetére
Tessék: Q6600@3600@1.4V-Blend teszt
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #15918 üzenetére
az hogy lefut a démárk egy bizonyos orajelen az nem azt jelenti hogy akkor azon már stabil is.nekem lefutott 3,92ghz-en is és a 3,8-as prájmstabil eredményért küzdök.persze minden csak fesz kérdése.
vagyis inkább azt mondom hogy a te stabil 3,6-od csak plusz feszkérdése... -
-
szacsee
nagyúr
Ezt még fénykoromban csináltam. 3920-on ment a proci, 8-as szorzóval, minden csutkón volt asszem.
-
Laraxior
titán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #15908 üzenetére
Ramod milyen beállítással fut, mert Winrar érzékeny rá eléggé, de szép. Közel vagy az eredményemhez.
Nálam 9x390, ram 975MHz 4-4-3-8 Performance: Extrem-en.
(Anno E6300-al már a 1375Kb/sec-nek is örültem.
(itt perfomance Turbo-n volt, 965P DS4, többi érték a képen látható).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #15882 üzenetére
Végül BIOS 1,55V (load: 1,508V) úgy tűnik stabil, viszont ez a kis V emelés és kb +90MHz +10 fokokt dobott, pedig csak 10-percig nyúztam small FFT-vel. Egyenlőre hagyom a dolgot, majd ha lesz időm még nyúzogatom.
Winrar-ban ez mennyire számít jónak mostanság? 2340Kb/sec
-
Laraxior
titán
válasz
Laraxior #15905 üzenetére
hoppá...3dmark, még nem első hely,de közel sem ez a vége a konfignak
A 6. helyhez elég
Alakulok...
Asszem most alakulok az ágyba, mert majdnem elaludtam 3dmark alatt isma folyt köv asszem.
-
Laraxior
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest