- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
schray
tag
Wow! Hát ez nagyon jó!
Nekem meg megjött ebayről pár apróság, amivel kiegészült a gép:
Az egyik az egy kis USB-header, az alaplapi nyers usb-re megy rá és egy pár centi után rendes USB-ben végződik. A billentyűzet kis nano vevőjét rejtettem rá, a kábelt, meg elegyengettem a tápegység mellett.
A másik újdonság a hőmérő, molex csatival kapja az áramot és az egyik képen látszik, hogy a kis szonda, amivel mér, az usb3-as kábelről lógattam alá. Valóságban jobban néz ki, ennyire nem világos, csak ez az intenzív lagúnakék szín a sok fekete közt megvicceli a fényképezőgépet
Kíváncsi voltam az ambiens hőfokokra, mert az integrált szenzorok számai önmagában nem mondanak olyan sokat. Van egy kis asztali hőmérő a gépház mellett, ami meg a beszívott hőmérsékletről árulkodik, így azért már teljesebb a képTöbbi kép a házról: [link]
Megjegyzés: mindig felvetődik, ezért leírom előre: a táp azért néz felfelé, mert így csendesebb, az asztal nagyon vitte a hangot. Sajnos kifogtam egy elég hangos EVGA-t, ameddig nem tudom lecserélni így marad. A videókártya hőfokok normálisak maradtak szerencsére és az ambiens se gáz, 24,5 fok van a szobában.
-
hszilard666
veterán
válasz
Snip3r_HUN #52295 üzenetére
Ez baszott jó!
Dodge Chargeres nincsen?
Azt rohadtul megvenném!
-
válasz
Ez nagyon komoly...
-
törölt tag
válasz
Neeeee
-
Snip3r_HUN
addikt
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
m0h0senator #52289 üzenetére
Szép
A jövő hét nekem is tartalmas lesz, megjön a backplate a kártyához, továbbá egy Z97 MPower és egy 4790k. -
-
gabi182
tag
-
zsombor22
aktív tag
válasz
Delta-Laca #52276 üzenetére
2011 be volt ez a gép,ezért nosztalgia nekem.
Mit szívtam a 3 csatornás memória vezérléssel mire rendesen be tudtam állítani. -
gabi182
tag
válasz
tailor74 #52278 üzenetére
Köszönöm!
Bitfenix, úgy mint elől a ventiszabályzó! 4db ilyen zöld ledes Bitfenixem van hozzá, ebből egyelőre 3 került a házba, a gyári 2 mellé, szóval egyen még gondolkodom hová kerüljön!
Igazából így is elég hűvös a ház, szóval lehet hogy majd az egyik gyárit cserélem ki, mert ha maxra feltekerem akkor is nagyon csendesek! -
Supr@
senior tag
akkor en is nosztalgiazok kicsit, 2009-bol, sajna korabbiakrol nincsenek mar meg kepek
-
kisza25
félisten
válasz
Stirbi #52261 üzenetére
érdekel a téma, itt az első itx gépem, meg az ITX-ről úgy általában írtam 4 éve egy cikket
a második ITX gépem
volt kis upgrade -
bombibmw
veterán
válasz
Anubris #52263 üzenetére
A felső porszűrőt akkor teszem fel,amikor nem megy a gép.
Mikor megy,csak felfogja a kiáramló levegőt,de felesleges is,mert kifelé nem kell,hogy szűrje a port.
Szerintem tedd a HDD rekeszt a belső sínre,a ventiket pedig belülre!
Közelebb lesznek a kártyához és a felfogató rész nem vesz el a légáramukból.
A hátsó venti kábelét be tudod dugni mögé,a felsőkét pedig a kis lyukon át tudod vezetni,a lap fölöttin pedig ki a laphoz.
Az ODD keret mögött el lehet vezetni a kábelt,így nem középről jön ki,ezáltal tisztul a kép.
Alulra a kivágott helyről(a HDD keret takarja) húznám ki a kábeleket,az összeset.
Az első ventik kábeleit el tudod vezetni az SSD tartók között.
Valahogy így gondoltam. -
Anubris
őstag
válasz
bombibmw #52259 üzenetére
Szia,
dehogy megköszönném, ez a kábelmenedzsment nem egyszerű nekem.
A HDD-t sajnos nem sikerült jól betenni az ODD részbe, csak az alsó rekeszbe tudtam befektetni.
Amit amúgy eddig tapasztaltam, hogy az elülső lap eléggé megfogja a beáramló levegőt, ha leveszem és csak a porszűrőt hagyom rajt elöl akkor sokkal több levegő áramlik be a házba. Játékoknál lehet majd úgy használom. A tetőn a porszűrőt én fennhagytam, bár kifelé fújnak a ventik, de félek a porosodástól.
eventus: tényleg lóg?
, lehet túl erősen hátrahúztam a pci-e kábelt és lehúzza. Sajnos nem volt olyan kábelem ami a vga-hoz pont kellene és egy átalakítót is be kellett raknom.
-
zsombor22
aktív tag
Én is nosztalgiáztam egy kicsit megkerestem a régi gépeim képeit.
Nem röhögni régen nagyon sok gépet csináltam gégecsővel,most már csak mosolygok rajta.
Itt van még több kép is a régi weboldalamon ezeket a gépeket 2002-2006 között csináltam. -
baboss
őstag
válasz
hszilard666 #52251 üzenetére
Nem csak a fiataloké a világ,habár én még mindig annak érzem magam,mint ha 18 éves lennék amikor nekiállok szerelni,barkácsolni.
A párom szerencsére nagyon megértő,amikor a szobában minden szanaszét van,hogy még lépni sem lehet akkor egy szava sincs -
baboss
őstag
válasz
hszilard666 #52248 üzenetére
39 évesen kezdtem el foglalkozni a pc-vel,előtte azt se tudtam hogyan kell bekapcsolni és használni.A nagyobbik fiam (12 éves volt akkor) ő tanított meg a használatára.Az elején ilyen volt a hozzáállásom.
-
baboss
őstag
Köszönöm.
Sajnos a 2 legelső gép kimaradt,nincs róla képem.
Ö lenne az első,amiről biztos,hogy nem csináltam képet.
A másodikról meg fogalmam sincs,hogy mi volt a márkája.Szét lett darabolva,és az előlapból csak ez lett felhasználva.Ha valaki felismeri a házat a kép alapján akkor jelezze,mert hátha találok róla képet a neten. -
baboss
őstag
8 éves PC evolúció. Nagy képek
-
Supr@
senior tag
válasz
Snip3r_HUN #52240 üzenetére
"csak" egy szamitogep hazat, de jogos a kerdes amugy
-
jhorogh
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN #52240 üzenetére
Ott a pont
-
schray
tag
válasz
Snip3r_HUN #52232 üzenetére
Canon EOS M meg egy 22/2EF-M objektív
-
schray
tag
válasz
bombibmw #52225 üzenetére
Köszi!
Amikor legutóbb mutattam a gépet, akkor írtam is, hogy baromi zajos volt az asztal miatt lefele néző táppal. Kísérletképp megfordítottam, sokkal csendesebb és csak 1-2 fokkal van melegebb odabenn, még bőven a normális határok közt. Tudom, hogy nem ideális, de kompromisszum kell, ameddig nem tudom csendesebbre cserélni :/
Itt vannak a képek, amiket korábban mutattam: [link]
-
kisza25
félisten
válasz
Snip3r_HUN #52220 üzenetére
köszi
bombibmw: igazából ez sem nagyobb, mint az ő kenyérpirítója, hardverileg meg i7 és akár egy gtx 970 mini is belemehet, mert csináltak belőle többen is
ittakary: az elején voltak festékhibák azért raktam rá, tavasszal kap új hardvert, akkor szétbontom, újra festem, és nem lesz rajta -
schray
tag
Sziasztok! Még pár hete mutattam pár fotót a gépemről. Most karácsonykor kicsit bővült a dolog, habár nem konkrétan a gép része, de a vizuális élményhez azért hozzáad
Most az asztalról meg a gépről nem készítettem új fotókat, mert januárban ott is lesznek változások (meg takarítani kellene kicsit
) Legutóbb így nézett még ki:
Annyi változott, hogy a rajztábla nem volt a képen, de most csináltam neki állandó helyet a billentyűzet meg a monitor között, meg ugye az új egér, ami egy A4Tech Bloody RT5.
Tervezek alá egy egérpadot, plexit akarok kivágni olyan formára, mint a gépházon az ablak, leragasztani szálcsiszolt alu dekorfóliával a tetejét, alulról, meg fehér LED-el finoman megvilágítani. Így a felszíne olyasmi lesz, mint a gépház elejének a borítása, körbe meg a gépház ablakára hajaz majd.
A vizsgaidőszak miatt nem sok időm van foglalkozni vele, de ha elkészül majd hozok fotókat! -
eldarin
tag
Sziasztok lassan készen van a gépem már csak a színes tápkábelek kellenek. Karácsonyra megleptem magam egy Giga GTX 970-el asszonytól meg kaptam egy Corsair RM550 tápot. Sajna nem lőttem minden szögből képet de szerintem a lényeg látszik
-
kisza25
félisten
nem is tudtam, hogy van ilyen topik, íme a házikóm
mini ITX: i5-3470, HD7870 OC DualX, 8GB RAM, 64GB V100 SSD, 120GB V300 SSD, Silverstone SG05 mod, BeQuiet 450W SFX táp -
Ispy
nagyúr
Megnyugtatok mindenkit, nem kenyérpirító
Igaz nem is ruhásszekrény méretű
-
juve600
nagyúr
válasz
Snip3r_HUN #52205 üzenetére
-
bododani
senior tag
válasz
Elég szép házikód van!
Nagyon tetszik nekem ez a karbon!
-
Grózi
veterán
válasz
Volt sok házam,de az nzxt(Phantom,Phantom 530,H440) mindig bejött pár apróságot leszámítva.
Szép!!! -
Snip3r_HUN
addikt
válasz
hszilard666 #52206 üzenetére
Így sem éppen könnyű.
-
hszilard666
veterán
válasz
Nagyon szép!
baszki, abból a házból kiadhatnának egy full acél verziót! -
törölt tag
válasz
Zsmester89 #52203 üzenetére
Viszont viszont mindenkinek!
-
Zsmester89
őstag
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!
-
afrojack1
senior tag
válasz
Snip3r_HUN #52201 üzenetére
Én vigyáznék vele, este nehogy megmarjon mert nincs ellenszer!
Boldog Karácsonyt!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- One mobilszolgáltatások
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest