- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #68854 üzenetére
Sziasztok,
Remélem mindenki jól van!
Nem írtam be, mert elfelejtettem képeket lőni, de a Metalfish T60 at lecseréltem egy Cougar QBX re. Kezdte terhelni az elmém hogy a gép értékének a harmada a gépház. A QBX et sikerült megcsípni 6.000HUF ért, mivel egy picit szét volt vagdalva a PSU tartó rész. így még közelebb kerültem a verhetetlen ár/érték arányhoz a géppel, de ma értem révbe szerintem, így mondhatjuk ma elkészült a magnum opusom, ezt az ár/érték arányt már nem tudom hova javítani..
A GTX 1060 amat cseréltem egy 1070 re. De nem akármilyen 1070 re! Sikerült kukáznom apróról 27K ért egy "fél" 1070 est, hiányzott róla a hűtés, csak a borda volt rajta a kártyán. Lőttem 2db Noiseblocker NB-eLoop ventit, amit rákötöttem az alaplapra, így megoldva a hűtés problémát. Így is 30K nál jár a GPU, ennyiért szerintem ajándék volt. Boostol rendesen 2000MHZ ig, utána manuális tuningnál elfogy a hűtés sajnos és elérjük a 85 fokot. Nem panaszkodom, mert az esetek nagyobb részében el sem fog menni 2GHZ ig sem, általában csak BF3 és Forza horizon pörög nálam 2560x1080 ban 60hz en, ide felesleges az emelt órajel. A kártyával meg vagyok elégedve, egy másik 1070 járt anno nálam, egy MSI seahawk, azt 2200MHZ ig tudtam pusholni, a víznek köszönhetően ott megálltunk 45 fok körül, 2.2GHZ felett már a fesz volt kevés neki, azt pedig nem akartam piszkálni mert korábban kinyírtam egy 780Ti-t vizen túlfeszeléssel De így is boldogan tekintek vissza a vizes 1070 es kártyára. Szerettem. Csak sokat buktam rajta amikor eladtam. Az egyetlen dolog amiért megint váltottam az az új Hellblade játék, oda már garantáltan kevés lett volna a 1060.
Itt van pár kép, jól látjátok, minden csálé, mert a cuccok fele nem kompatibilis a házzal. De amit nem lehetett csavarral fixálni azt rögzítettem gyorskötözővel!A projektnél célkeresztben nem a szépség hanem az ár/érték arány volt, a teljes konfig (i7 4770, 16GB, 128SSD, 1TB HDD, GTX1070, CougarQBX,IS60, 450W SFX PSU) + btegér és bill, + 2db noctua és 2db noiseblocker venti összesen 61.000 HUF-nál jár. Ennyiből egy steam decket sem lehet kihozni, amivel szoktak redditen dobálózni hogy ár/érték arány bajnok. Én sikerként könyvelem el a projektet, ennél jobban szerintem már nem lehet optimalizálni a költség/teljesítmény arányt.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz TechN7ne #69019 üzenetére
Évek óta ugyanígy vagyok. 2016 óta alig volt pár cím ami megmozgatott, talán a cyberpunk, és a witcher 3 és az új DOOM-ok de ennyi.
A nintendo switchemet gyűröm sokat, utazás közben, de ott is régi játékok pörögnek. A crysis trilógiát játszom most újra handheld.
-
hszilard666
veterán
válasz zed1983 #68889 üzenetére
Köszönöm!
Annyira nem, CPU 75 volt 30 fokos szobában, most el sem jut 70 ig, GPU pedig friss pasztával 74 fokon áll meg. Nem a leghűvösebb gépem valaha, de kárpótol hogy csak 7.5L
Viszont a 690 esben az egyik GPU-t kikapcsoltam, ha menne az is tuti nem állna meg egyik sem 90 fok alatt. De boldog vagyok így. Tetszik a kártya és BF3 ra teljesen elégGrave444:
Köszönöm, megvagyok győzve, marad a fehér!GumisPeter:
Szívdöglesztőek a fa elemek! Mutatós build lett, gratulálok![ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz freemanone #68885 üzenetére
Ige, picit fura a színhőmérséklet nekem is, ezt még meg tudnám szokni, de ami picit zavar hogy elvonja nagyon a figyelmemet. A fehér annyira nem.
-
hszilard666
veterán
válasz freemanone #68866 üzenetére
Sikerült kukáznom 1K HUF ért USB-s stripet, szerencsére nem fogja nagyon rontani az ár/érték arányt, de a lila sajnos nem lett a kedvencem:
[kép]Próbálkoztam zölddel:
[kép]De szerintem a fehérnél maradok!
[kép]KAMELOT:
Ahogy mondod![ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz #15779328 #68867 üzenetére
Köszönöm, ez egy kiváló ötlet! Holnap reggel nekiesek!
Freemanone:
Ugye? Nekem is megy ki a polcra az tuti!
Én is a lilát részesítem előnyben! Csak az a kérdés hol találok ilyet, mert mintha nem lenne sehol.Laraxior:
Dzsízüsz Szegény kártya, biztos nem szerette az előző tulaj.Gyönyörűek az 590 eseid, gratulálok hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #68859 üzenetére
Hehe, működik hibátlanul! Az eladó elmondása szerint a kártya 850MHZ felett fagy, de ha kikapcsolom az SLI-t akkor 1 GPU nak megadja a korrekt feszt és boostol 1100MHZ ig majdnem. Nagyon boldog vagyok. Dishonored 2 vel bántottam 2560x1080 ban. Azt tudja mint a 960 as, de fele annyiba kerül! STONKS De sokkal szebb.
Mondjuk elég forró, 80 fok. De nem panaszkodom mert nagyon tetszik. Már csak az a kérdés hogy milyen színű LED-et tegyek alá... Szerintetek? Fehéren és lilán vacilálok.
Grózi:
Naaaah, szuper kis kártya, abszolút elégedett vagyok!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz freemanone #68857 üzenetére
Huuu, nice! Ezt a buildet még nem láttam, meglesem, köszi!
Igazából 780 at akartam referencia köntösben hogy jól mutasson a házban, de borzasztó áron vannak, 60 at kértek értük. Én meg ennyiért vettem már 1070 et is, szóval hagytam. De aztán megláttam ezt a 690 et az aprón, annyi baja van hogy valami kezd elhasalni rajta, mert ha mind2 GPU aktív akkor 1GHZ körül crashel. Szerintem degradálódtak a GPU-k és nagyobb fesszel menne, de nem akarom megkockáztatni, mert ennél a kártyánál a hűtés elég gyenge.
De közben meg elvitték a 960 asomat, és pont megkerestem rajta ennek a kártyának az árát. Szóval mondhatjuk hogy ez egy 0ft os VGA
A terv az hogy offolom az SLI-t így csak 1 GPU dolgozik majd, ez azért szuper, mert így nem fog megdögleni a 450W os tápom, valamint halkabb lesz, és hűvösebb talán.
Míg be nem szakad a piac kihúzom ezzel, aztán lövök egy 1070 founders-t, ez meg megy fel a polcra. Olyan szééép! <333
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #68797 üzenetére
-
hszilard666
veterán
válasz TechN7ne #68847 üzenetére
Gyönyörű setup, gratu!
Nem szívás a fehér asztalt tisztán tartani? 2014 környékén én is fehér asztallal rendelkeztem, de állandóan takarítani kellett, el is döntöttem hogy a következő asztalom fekete lesz. De végül barna lett.
-
hszilard666
veterán
Azaz, minden út az NR200 hoz vezet! Picit ha sandítok a corsair 900D is tök NR200!!4négy!
Nekem is nagyon bejön az NR200, release idején majdnem vettem is, de akkora mint egy teherautó. Mármint ITX házakhoz viszonyítva. Volt Silverstone Tj08 asom, egy leheletnyivel nagyobb csak az NR200 nál, de mATX. Szóval nálam ezért esett ki.
Egyébként vica versa, az M1 már 2015 ben kint volt.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
NCASE M1!
Egyik legszebb ház valaha!
zed1983:
Az M9i nem fog nagyon elütni a ház színeitől? Mármint nekem az jön le hogy nagyon figyelsz arra hogy a színvilág egységes legyen ezért kérdezem. Esetleg egy jó BeQuiet! Dark Rock Pro? Nálam volt anno delidelt 3770K-n nagyon szuperül teljesített, halk volt és hűvös!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz Zsolty20 #68803 üzenetére
Köszönöm a kedves szavakat!
Meg is benchmarkoltam keményen, bő egy órán keresztül tapostam, és tűrhető eredményekkel szolgálhatok!
GPU 71 fok, komoly OC val, a 4770 pedig megáll 76 fokon. Az ML08 hoz és a gyári ID Cooling ventihez képest javultunk zajszintben valamint hőfokban is, nincs már semmilyen morgás, cserébe van pici süvítés a noctua ventitől. Pár napja hasonló időjárással 85 fokig ment el a proci az előző setuppal. Megnéztem worst case scenario-t is, becsuktam ablakot ajtót, avagy nem mozgott a levegő a szobában, hát, 81 fokig kúszott fel a proci, viszont akkor már én alig tudtam megmaradni a szobában. Én ezt sikerként könyvelem el!
Ami érdekes hogy a 4 mag közti hőmérséklet difi van amikor van 5 fok. Lehet hogy elrontottam a pasztázást? NT-H1 gyel kentem, lehet hogy nekifutok megint.
TechN7ne:
Nagyon köszönöm!Hát, ezek a pici gépek nem racionális döntések, legalábbis részemről. Én úgy vagyok vele hogy a nagy gépek már nem váltanak ki belőlem semmilyen érzelmet. Régebben voltak hatalmas házaim, Corsair air 540, Define XL R2, Define R4, épített vizeztem is, akkoriban az volt a fétisem hogy minnél hűvösebb legyen a gépem. Emlékszem hogy 780Ti SLI-m volt 2014 körül, és a 3x360 as radi szettemhez vettem még egy Phobya nova 1080 as radit, azért hogy a szénnéhúzott, bioscserélt GK110 es kártyák ne 42 fokon hanem 40 fokon menjenek. Napokig szereltem azokat a rendszereket, aztán a végén nem izgultam, meg nem boldog voltam, hanem zaklatott meg ideges. Külön megvan a szitu hogy jeges kólák közé tettem az egyik radit csak azért hogy valami szar benchmarkban jobb pontokat hozzon. De aztán eltört bennem valami, és az lett a becsípődés hogy egy adott kijelző mérethez viszonyítva minnél kisebb legyen a gép. Most szerintem jó vagyok, 34" a monitor és 7.5L a gép
Igazad van, szenvedtem szerelés közben, de most hogy megy a konfig 100 szorosan boldog vagyok. Picit szürreálisank is érzem most, annyira komolytalanul pöttöm.
Szerintem egy pici gép is lehet az asztal dísze mint egy nagy masina, nem?
-
hszilard666
veterán
válasz #15779328 #68800 üzenetére
Egyetértek, nagyon kilóg a környezetből, de van pár ilyen ventim a fiókban, évek óta kísérnek, nincs szívem eladni őket. Valamint már ki vannak fizetve, így nem rontják az ár/érték arányt!
Viccen kívül, jelenleg a legfontosabb számomra hogy a lehető legkevesebb összegből egy tűrhetően ratyi gépet hozzak össze, amire jó ránézni. Ebben a pillanatban boldog vagyok vele, főleg az árával, mivel most hogy elszórtam rá 30K-t most járhatok valahol 80.000HUF körül.
De abszolút igazad van, ha meguntam a fillérb.szást akkor jön egy redux, valamint egy komolyabb VGA. Amint van AAA játék amit érdemes játszanom. Az utolsó ilyen a CP2077 volt nekem decemberben, akkor kapott is a gép egy 1080Ti-t.
Nagyon köszönöm!
sixpak:
Én is alig hiszem el hogy ilyen pöttöm.
Hőfokok? Kiváló kérdés! Amint lesz vehemenciám kinyomom a szemét, de jelenleg a szerelős szobámban letettem az asztalra és csak nézegetem.
KAMELOT:
Ez volt a cél!Grózi:
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Pici update az überbüdzsé ITX konfigomról!
Az utolsó bejegyzésemben lévő ML08 at nagyon szerettem, de a napokban bekattant nálam valami és úgy döntöttem ezt is downsize-olni akarom, kutattam az aprót hogy mit vegyek és majdnem lőttem egy Phanteks Shiftet, de végül inkább választottam egy Metalfish T60 at.
Ti is sokat hallottatok a Metalfish gyártóról? Én sem! Kínai gyártó, Aliexpressen árulják a dolgaikat, elvileg tűrhető minőségű házakat adnak pici pénzért. Legalábbis redditen ezt olvastam. A T60 as pont kielégítette a viszketésemet, mivel hajazott egy picit a Kolink Rocket házra amit már régóta ki akartam próbálni, de legutóbb amikor volt a piacon sajnos lecsúsztam róla. Vagyis nem lecsúsztam, csak nem tudtam alkudni egy fillért sem, teljes áron meg nem akartam elhozni, nem lett volna hű az überbüdzsé kukázott konfigomhoz. Tudom, tudom, nagyon pajeszos vagyok, próbálok a jobb irányba fejlődni.
Viszont utólag nem bántam meg a T60 at a Rockettel szemben, mivel a Rocket 9.6L míg a T60 csak 7.5! Mondjuk éppenhogy csak befért a konfigom, az SSD-t és a vinyómat konkrétan pokoli nehéz volt elhelyezni de végül megoldottam. Szóval ma haza is hoztam a házat, megkaptam 30K HUF ért, riser-rel, meg összes gyári tartozékkal 0KM esen. Lehet kicsit sok volt a vételár, de úgy voltam vele hogy 100 USD kb Aliról egy hónap míg ideér, rádobnak 30USD szállítást+vámot, így máris barátibbnak tűnt a használtpiaci megoldás.
Pfuhh, életem legnehezebb szerelése volt. Sehova sem fért be a kezem, nem értem el a csavarokat, a kábelek mindig útban voltak, már majdnem agyvérzést kaptam. Oké én vagyok a gyökér hogy ekkora házba nem moduláris tápot teszek, de a jelenlegi SFX tápommal boldog vagyok, nem akartam ezért cserélni.
A hardver komponensek maradtak a régiek nagyjából, 4770K, 16GB ram, GTX 960, 2db 2.5 vinyó. Amit cseréltem az az ID-Cooling IS-60 as gyári vékonyított ventije, mivel ebben a melegben elkezdett hangoskodni. Szerencsémre az T60 as picit megengedőbb cooler fronton így a bordára tettem egy Noctua NF-P12-t, mivel ezzel a légkavaróval nagyon boldog voltam épített vizezős időszakomban, biztos voltam benne hogy ide is megfelel!
Össze is raktam a gépet, bootol szépen, terheléses hőfokokat nem néztem meg, de a noctua ventivel hatványozottan halkabb lett idle.
Itt vannak a képek:
[link]Ami tetszik:
- A ház anyaghasználata és minősége kiváló! Pokoli stabil és nehéz, érezni hogy van benne anyag. Nagyon tetszik az a fényes fehér bevonat!- A méret szuper. Konkrétan kisebb mint egy Razer Core külső videókártya dokkoló, mégis tud fogadni egy nagyjából kompromisszum mentes konfigot, sőt a hatalmas 3 ventis VGA-k is belemennek mindenféle probléma nélkül!
- Szuper kiegészítők járnak a házhoz. Kaptam két szép ezüst színű SATA kábelt, amik nem túl hosszúak, így annyival kevesebb a kábel, valamint adnak mellé 2db ezüst színű fogantyút amit fel lehet tenni a ház tetejére és azzal hordozni. Én ezt kihagytam, jobban tetszik a fülek nélkül.
Ami nem jön be:
- Nincs vinyó felfogatási lehetőség a házban Konkrétan a 2db 2.5" es meghajtómat majdnem ki kellett dobnom mert nem tudtam volna hova betenni, de aztán pici fejtörés után meglett a megoldás! Csináltam szendvicset. Háttértárból. Az SSD és a HDD közé tettem pici szivacsot, majd összekötöttem őket gyorskötözővel, és az alsó rácshoz fixáltam őket egy harmadik gyorskötözővel. Stabil? Igen! Halk? Semmi hangja! HIbátlanul működik! Látható ez a manőver a képek között is.
- Ami keserű még nekem azok az oldallapok. Átlátszó plexi, de nagyon hajlékonyak, és nagyon rossz minőségűek szerintem. Nyeklenek, nyaklanak. Lehet csináltatok rá valami komolyabbat.
- A fornt USB csatlakozója a házban a legrosszab helyre került. Konkrétan útban van belül a VGA tápkábelnek, picit meg is hajlik ezért a VGA-m. Át kéne ezt tenni a bekapcsoló gomb jobb oldalára...
- Utolsó parám pedig lehet hogy nem minden tulajnál jött elő, de nekem kihagytak 2db távtartót a csomagból az oldallapokhoz. 8db helyett csak 6db ot kaptam. A képeken látszik hogy hézag van a ház és az oldallap között, ez azért van hogy jobban levegőzzenek a komponensek, valamint hogy elférjen a noctua venti a cooleren.
Mit szeretnék változtatni a gépen?
Elsőkörben egy founders 1070 est szeretnék kukázni a masinába, szerintem szépen mutatna a ház fehér színével. De lehet hogy 970 referenciát veszek. Nem játszom nagyon modern címekkel, csak GTA V és BF3 pörög, oda soknak érzem a 1070 et.Köszi hogy elolvastátok! Kinek van egyébként a legkisebb dedikált VGA-s gépe a totyikban?
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Milyen szép sziszák vannak itt!
-
hszilard666
veterán
válasz Engineer086 #68725 üzenetére
Imádtam azt a modod!
Privátban dobsz nekem egy árat?
-
hszilard666
veterán
válasz Vismajor01 #68719 üzenetére
Pfuh, igen, az eléggé nagy falat volt nekik, nekem túl janky is lett a végeredmény. Véleményem szerint egy normális léghűtött konfigot szépen bele lehet tenni abba a házba, de duplakörös épített vízhez pici.
-
hszilard666
veterán
válasz Smiley #68714 üzenetére
Gyönyörű! Kérünk majd update-et a projektről!
Bakancslistás számomra egy mac pro coversion, de se időm, se energiám, se tudásom hozzá.
Így maradnak nálam az ITX konfigok. Meglepően boldog vagyok most az ML08 cal, de elkezdett mocorogni a fantáziám hogy le kéne vízhűteni. Értelme semmi, de nézzétek el nekem, öngyújtógáz volt a reggelim.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre, remélem mindenkivel minden rendben van!
Az elmúlt 1 évben nem volt hatalmas változás a konfigomban, csak annyi hogy a Cyberpunk miatt lecseréltem a 1070 emet egy GTX 1080Ti-re de mivel az is founders volt, nem lőttem új képeket. Miután befejeztem a CP-t azonnal ment is tovább a Ti, és kukáztam aprópénzért egy GTX 770 et azzal a címszóval hogy kivárom vele míg rendbejön a vga piac, és utána lövök majd valami best buy budget GPU-t.
Viszont 2 problémám volt a 250D ben lévő ITX konfigommal. Az egyik az volt hogy még mindig viccesen nagynak éreztem a gépet, annak ellenére hogy ITX szabványra építkeztem, a másik pedig az ár/érték arány. Vettem a 1080Ti alá egy 850W os Be quiet tápot, ami hírtelen a gépem legdrágább komponense lett az átmeneti VGA után és engem ez bántott. Nem azért mert rossz termék, hanem mert a gépem vételárának a harmadát egy olyan komponensre locsoltam el, ami ad + teljesítményt, sem növeli a felhasználói élményt.
Jött az ötlet hogy itt az ideje downsizeolni, hetekig túrtam is az aprót SFX táp és számomra megfelelő ITX ház iránt, és a napokban a szerencse velem volt! Sikerült kukázni egy Silverstone ML08 as házat, ami kiválóan kielégíti a Node202 es vágyamat úgy hogy nem csak olcsóbb, de IMO szebb is, és emellé kaptam még egy FSP SFX 450W os tápot is ajándékba. Életem első SFX tápja ez a cucc, soha nem láttam még ilyet, de annyira bejön hogy picit nagyobb mint egy 3.5 es HDD, annyira komolytalan hogy tetszik! :D Volt már Silverstone házam, a TJ08 as, nagyon szerettem, így nem féltem a sem az anyaghasználattól, sem a minőségtől, tudtam hogy safe bet.
Örültem mint majom a farkának hogy micsoda üzletet kötöttem, de a kisebb kuckó és a kisebb táp más problémákat generált. Az egyik az volt hogy a közepesen nagy noctua coolerem nem fog beférni az új kuckóba, a másik pedig hogy a GTX 770 nek várhatóan kevés lesz a 450W os PSU, sőt mivel custom hűtéses 2.5 slotos phantom GLH ról volt szó, így még esélyem sem volt ezt beletenni az ML08 ba, így mindenképpen új VGA után kellett néznem. A 770 est el is vitték 2x annyiért mint amennyibe került, de aztán koppantam egy nagyot, mert hogy a piacon semmi sincs normális áron, így nem volt egyszerű megoldani az issue-t. Végül megszabtam magamnak hogy nem költhetek többet VGA ra mint amennyit kaptam a 770 ért, nehogy véletlenül elcsesszem a build ár/érték arányát. Nem azért mert nem fér bele, csak egyszerűen felhúz ha rossz üzletet kötök. A jelenlegi piacon meg elég nehéz normális áron venni bármit is. A teljesítmény meglepően a 770 nel is megfelelt, nem játszom nagyon semmivel csak a Battlefield 3 pörög 2560x1080 ban az is csak 60hz en, szóval nincs szükségem hatalmas teljesítményre. Végül egy Gigabyte GTX 960 lett, mert fillérre pontosan annyiba került mint amennyit kaptam az öregecske 770 ért. Viszont nyertem fogyasztásban méretben, és veszítettem 10% ot teljesítményben! Viszont a tuningot jól bírja a kártya +100MHZ et kapott a vram és a GPU is, és az afterburner engedi 144% ig a powerlimitet. Teljesítményre full elég tegnap este már teszteltem a masinát, flawless!
Következő probléma a CPU Cooler volt. Mivel az ML08 elég vékony csak low profile cooler hajlandó belemenni. Mivel nem tuningolok, az volt szem előtt tartva hogy ne legyen throttlng, és ne legyen túl hangos a megoldás. Egy fórumtársunk javasolta az ID Cooling IS-60 at, hála az égnek volt az aprón diszkont áron, így ezt is sikerült apróból megoldani ezt a problémát is.
Összeraktam tegnap a gépet, és teszteltem is egy bő 2 órát, mindent alapjába véve elégedett vagyok, imádom a form factort és a gép megjelenését, akkora a gép mint egy 1.5l es ásványvíz. A silverstone logot levettem az előlapról mert nagyon világított az ezüst felirat. Egyetlen egy pici problémám van, az pedig a terhelés alatti hangja a gépnek. Pici coil-whine jön a tápból, valamint a procihűtőn a venti magasabb fordulaton magas szélzajjal rendelkezik, de ezek csak akkor hallhatóak ha éppen olvasok, játék közben nem hallható se hangszóróval, se fejhallgatóval.
Redditen sokan panaszkodtak a kuckó hűtési teljesítményére, de nekem nincs problémám vele. 2 óra full terhelés után a proci megáll 74 fokon, a GPU pedig 65 fokon gyári ventivezérléssel, valamint a fent említett OC-kal. A képeken a gép mellett egy 11” es macbook air van, szerintem kiválóan mutatja azt hogy mennyire kompakt a ház :D Sok házam volt már, de úgy érzem ez lesz a kedvencem! Elnézést kérek a gyenge képek miatt, ezt tudtam produkálni késő este összeszerelés után.
[kép] [kép] [kép] [kép]Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz MrSealRD #68425 üzenetére
7 éves corsair H80i-m még a mai napig ketyeg gyönyörűen az előző gépemben, de van egy olyan érzésem hogy szerencsém volt vele. Szerintem élettartamra mindig a léghűtés lesz a nyerő, egy AIO ban sokkal több a hibalehetőség.
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz sixpak #67904 üzenetére
+1!
Szuper élmény játszani 21:9 en! Mondom ezt úgy hogy volt 5760x1080 as setupom is, de valahogy a 21:9 a sweetspot. Érdemes nagyobb monitort venni, én próbálkoztam 29" el, de 34" jobban bejön. Nagyon lóerő se kell mögé, GTX 1070 nel elvagyok évek óta. Na jó a cyberpunk miatt kukáztam egy 1080Ti-t de megy is tovább most hogy végeztem a játékkal.
-
hszilard666
veterán
válasz ForRedGlory #67883 üzenetére
Nagyon szép. Kellemes a piros, nincs túltolva. Tetszik!
-
hszilard666
veterán
válasz varmi2 #67866 üzenetére
Érthető, köszi!
Anno amikor épített vizem volt, én szerettem a vga vizezést. Lehet hogy nem sok teljesítménybeli haszna volt, de nagyon boldog voltam hogy a 780Ti SLI nél a két kártya megállt 40 fokon hogy szénné voltak tuningolva De üzletileg tényleg nme túl megérős a sztori. Buktam is keményeket amikor el kellett adnom a motyót. De mindegy, nem lehet mindig jól járni!
-
hszilard666
veterán
Nagyon szép kis masina, gratulálok hozzá! Annyira fura nekem a 2070 referencia kártya, tiszta olyan mintha custom ITX kártya lenne, közben meg bivaly erős, referencia.
Zoltn:
Cuki kis pöttömmasinád van! Egyszer én is csinálok egy ilyen zsebrakétát, ha rám szakad a világbank. Milyen házad van pontosan? Kolink Rocket?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz ForRedGlory #67605 üzenetére
Dögös lett, grat!
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #67026 üzenetére
Sziasztok!
Csak nem tudtam a seggemen maradni! Nézegettem az aprót, magam sem tudom miért, és szembejött egy 1070 founders apróért! Egy pici baj volt, hogy abszolút nem fért volna be a fent mutatott U2 es házamba. Nézegettem az elérhető SFF kuckókat hogy mit kéne vennem, és szerencsére volt 2db a piacon ami belefért a büdzsémbe és láttam bennük rációt is. Az egyik a Node 202 a fractaltól, ami azért jött be, mert ps4 méretű, és kevés helyet foglal az asztalomon. De végül nem az lett a befutó, tekintve hogy sokan panaszkodnak redditen hogy a hűtés elég rossz, ezen túl új táp és cooler is kellett volna.
Végül egy 250D lett a Corsairtől, mivel ezt rendesen át tudom szellőztetni. Járt anno nálam ennek a nagyobb tesója a 350D. Visszagondolva, mintha ott egy picit jobb lett volna az anyaghasználat, viszont szerettem ott is a design-t. Ez itt is megmaradt. Az előlap talán egy kis eleganciát sugároz. Tetszik. A gyári ventiket cseréltem noctuára, előre egy NF-P12 került míg a cooler mellé egy NF-S12. Szerencsére terhelés alatt is halk a konfig, így nem panaszkodom. Egyetlen okom van a rossz szájízre, az pedog a méret. Most úgy ézem kicsit nagyobb a gép mint szeretném. Remélem meg tudom szokni.
Képek:
[link]Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz TechN7ne #67057 üzenetére
Értem, köszönöm! Ez gyakorlatban is észlelhető? Mert DDR4 es Alienware gépet használtam egy ideig, de amint a fent említett ITX et raktam össze DDR3 at választottam. Sehol sem érzek semmilyen difit. Én vagyok a gyökér, vagy van tényleges sellingpoint mellette?
"De tök mind1 ,az a lényeg NZXT a ház és a hűtés is ,máris igényes itt sokaknak. "
Neszójjábe jó?!
-
hszilard666
veterán
válasz mihione #67029 üzenetére
Xs smart battery case.
Köszönöm a kedves szavakat!
Nem tudom, nekem valahogy több örömet okoz egy pici konfig, pedig volt Air 540 em is, na az egy elég nagy ház. Habár a define XL R2 őm lehet nagyobb volt. Valamiért az is furán csiklandozza az agyamat ha a monitorhoz képest nagyon pici a ház. Szerencsére most jó a mutató az U2 es eltörpül a 34" es LG ultrawide mellett. Dobnék képet csak kupi van!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Ahogy pár napja beteaseltem, összeraktam egy picike ITX gépet. Évek óta akartam egy pöttömkonfigot, de sosem vitt rá a lélek, mivel nem tudtam volna mit csinálni nagykonfigom megmaradt alkatrészeivel. Egészen idáig! A családomban talált új gazdára a nagy Z77 es 3770K delid konfigom, annyi difivel hogy eladtam belőle a 1070 SEAHAWK-ot, és kapott egy GTX 970 OC-t. Amikor eladtam a 1070 emet, megrökönyödve tapasztaltam hogy elvesztette értéke nagyobb részét, picit csalódva adtam át az új gazdájának, innen jött az ötlet hogy egy "low-budget" konfigot fogok építeni magamnak kiváló ár/érték aránnyal, amin nem fogok hatalmasat bukni.
Az elmúlt években begyűrűzött a mindennapjaimba a minimalizmus,
minden olyan dolgot amit nem használtam igazán eladtam, és semmi olyat nem vettem amire nem volt igazán szükségem. Megpróbálom most ezt az informatikai cucclikra, avagy egyetlen hobbimra is alkalmazni. A nagy 16" es macbook pro mat, leváltottam egy kevesebb mint fele annyiba kerülő Alienware 13R3 ra, ahol meglepődve tapasztaltam, mennyire elég nekem a GTX 1060 nak a teljesítménye még akár 2560x1080 ban is. Akkor döbbentem rá hogy a 1070 nem életem döntése volt. Hiába vízhűtött ultrahalk hűvüs GTX volt, nem igazán használtam ki a teljesítményét. Az esetek nagy részében BF3-4 ezek, vagy GTA V özök. Az egyetlen új játék a DOOM eternal volt amit nyüstöltem. Ekkor már túl soknak éreztem az alien-t így váltottam egy Carbon X1 re. 256SSD, 8 giga ram, haswell i5. Nem melegszik, és az én felhasználási metódusomra több mint elég. Ekkor jött az ötlet hogy ha a nagy asztalim már máshol dolgozik, haswelles vagy annál újabb procit kellene vennem hogy ne melegedjen nagyon az ITX konfigban. A napokban leszállítottam a régi konfigot az új gazdinak, szóval kezdőthetett az alkatrészek kukázása (nagyrészben) apróról!Házból több opciót is kinéztem, az egyik az EVGA Hadron hydro ITX ház volt, beépített táppal. Itt kettő problémám is akadt. Az egyik hogy elvileg a táp ventije a reddit szerint elég zajos, a másik hogy 60K HUF os ára nem igazán egyeztethető össze a jó ár/érték aránnyal. A második jelölt a Phanteks Shift X e volt. Számomra picit hajazott a 2013 as Mac Pro dizánjára, így nagyon közel állt a szívemhez. Nem mindennapi megjelenése van, kiváló anyaghasználattal! Viszont itt sem tetszett az árcédula, akármennyire is közel áll a kinézet a szívemhez. Lehet ha lesz aprón akkor majd átpakolom a kiskonfigomat. A harmadik versenyző egy Jonesbo U2 es volt. Ezzal a házzal 2016 körül találkoztam itt a topikban, Grave444 kolléga prezentálta a konfigját benne. Ami tetszett hogy akár egy hatalmas CPU cooler is belefért! Rákerestem az aprón hátha árul valaki ilyet, és lássatok csodát, volt! Nem csak ház, hanem egy teljes 4th gen i7 es konfig, 16 giga rammal, SSD vel, táppal és egy közepesen rossz CPU coolerrel! Nem is kellett több, írtam is azonnal az eladónak, majd jól lealkudtam a konfigot, a könyvelőm nagyon büszke volt rám! A CPU coolert otthagytam az eladónak egy combos diszkontért cserébe, mivel volt itthon egy Noctua NH-C12P SE14 es hűtőm, ami anno a tuningolt 3770K-n dolgozott, biztos voltam benne hogy elég lesz egy ratyi 4770 re is! Pici problémám lett a hűtő miatt utólag, mivel a ram corsair vengeance 2x8gb ddr3, így elég magas bordával rendelkezik. Sajnos a cooler széle hozzáér mindkét ramhoz. Picit féltem hogy rövidre zár majd valamit, de fortuna velem volt, nem lett baj.
A következő megoldandó feladat a háttértár volt, a régi gépemben WD caviar black 7200 as vinyók voltak, imádtam őket. Halkak voltak és megfelelt a sebességük is. A U2 es házba nem tudtam ilyet tenni, mivel nem nagyon fért el. Végül vettem egy 2.5" es barracuda pro-t. 7200 as, 1tb. Sebességre is megfelel, csak játékokat tartok rajta. A win10 egy 120 as SSD-n figyel. Később lehet bedobok majd mégegy barracudát.
Ventiből csak egyet tettem "be" vagyis inkább ki. Hátulról szívja le a meleget a CPU ról egy jó kis noctua. Utolsó feladvány a vga volt.
Valami 1060 kaliberű dolgot kerestem kiváló ár/érték aránnyal, így jutottam el az öregecske GTX 970 hez. Egy asus directCU minit választottam, mert a szaksajtóban azt mondták hogy csendes, ami szerencsére igaznak bizonyult. Meglepően fürge kártya a mai napig, picit max beállítások alatt, minden modern játékot tudok játszani vele 2560x1080 ban fix 60fps sel, és a kártya olcsóbb volt mint a telefon tokom
Összeraktam a gépet, elég nehéz volt szerelni, mivel nagy kezeim vannak, de pár óra alatt mindennel megvoltam. Szerencsére a gép pokoli csendes terhelés alatt, a define R5 ben volt ennél halkabb konfigom, épített vízhűtéssel. Amin meglepődtem azok a hőfokok. A vga gyári ventivezértléssel elment 80 fokig ugyan de + 100MHZ-cel a core on, stabilan tartja a 1400MHZ-cet, a CPU pedig gyönyörűen 70 fok alatt maradt, több óra játék után is. Ez az eddigi legolcsóbb gépem, de ez áll a legközelebb a szívemhez. Na jó lehet hogy az asus gx701gx emet jobban szerettem, de az 12x többe kerül mint ez a kocka :D
Nincs más hátra mint előre, itt vannak a képek. Elnézést kérek ha gyengék lettek, nem tudok fotózni sajnos.
-
hszilard666
veterán
válasz Cthulhu Dawn #66982 üzenetére
Nagyon szép lett, gratulálok! Bevallom hogy nekem sosem volt türelmem szépre megcsinálni a gépeimet!
-
hszilard666
veterán
válasz Cthulhu Dawn #66962 üzenetére
Nem fűti fel nagyon a GPU a procit?
-
hszilard666
veterán
válasz TESCO-Zsömle #66955 üzenetére
Dögös konfig lett, gratulálok!
-
hszilard666
veterán
válasz Cthulhu Dawn #66854 üzenetére
Nagyon menő!
-
hszilard666
veterán
válasz Alvin_ti4200 #66703 üzenetére
Nagyon szépek lettek a képek!
-
hszilard666
veterán
válasz Astorian12 #66658 üzenetére
Dögös kis konfig, gratula!
-
hszilard666
veterán
válasz Malibutomi #66376 üzenetére
Szép, elegáns konfig, gratu!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- Xbox Series X|S
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Lian Li O11D MINI Számítógép ház
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest