- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
ittakary #64755 üzenetére
jó az a szürke gyep a hdd alatt. honnan szerváltad? :d
ha nem lenne ennyi dolgom, ma bepöccintettem volna a kábelrendezőket végre a tápkábel harisnyákhoz, már nagyon érik a kép nekem is. csak hogy ne térjünk el a 350D vonaltól, haha. pár havonta rám jön, hogy lecserélném, de annyira jó ez a ház, hogy szerencsére mindig elmúlik hamar.
ui.:
elég lesz egy ideig? 1080? minek? fel se pörögnek a ventijei
-
Grózi
veterán
-
Grózi
veterán
válasz
ittakary #61280 üzenetére
Nem akarok erről vitát nyitni,de kicsit nagyobb rálátásom van rá-hiszen évekig gépeket építettem megbízásból-pár száz darabot.És elég sok problémával szembesültem alsó kategóriás Asus deszkáknál,a legtöbb garanciális gond ezekkel volt+felszereltséget tekintve is gyérek.a tapasztalataim írtam le mindössze.
És ezt itt fejezzük be,nem akarok off áradatot a topikban. -
lacus83
senior tag
válasz
ittakary #57023 üzenetére
Hát azért azok a komplett vizes genyák nem olyan rosszak
Nem feltétlen azért vizeznek mert tuningolni is akarnak,hanem mert jól néz ki.
Vagy a 8-12 hőcsöves dupla ventis torony hűtő a maga 26-28 cm és 1 kiló súlyával azért kell mert hűteni kell az I5öt mi?
Ugyan az a szisztéma,teljesen felesleges.
Arról nem is beszélve olyan terhet kap a lap,hogy megtámasztva is előbb utóbb elhúzza a nyákot.Ott van ebben az a faktor,hogy : "Azért rakjuk a nagy torony hűtőt meg a vizet is a gépbe mert jól néz ki"
Most ablakos házam van,nem azért mert jobban mozog benne a levegő mint a nem ablakosban.
Baromság,azért kellett hogy lássam mi van a kuckóba.
De jöhetne ide a színes ram,a színes szálas harisnyázott kábel is.
Az is "genya" semmivel sem tud többet mint a nem színes harisnyás. -
törölt tag
válasz
ittakary #57011 üzenetére
mókás a GTX760, ahogy a csatlakozók felett ott van egy "spoiler" és emiatt a hűtő hátrébb van tolva.
azért, hogy is mondjam... finoman is szólva vérgáz, hogy 2015-ben, egy drága házban is mókolni kell a merevlemezekkel, hogy ne rázza szét azt. a Corsair 350D (álmaim gépháza, értelmes megoldásokkal tömve, csillióba is kerül) olyan, mint egy tank, de egy pőre HDD-től zúg. most vagy a Corsair mérnökei nem akartak jobb megoldást a merevlemezek rögzítésére, vagy pusztán ennyire rémesek a HDD-k motorjai. utóbbi.
(#57023) ittakary: erről jut eszembe, ismerős vett egy szipi-szupi i5K konfigot, kisvízzel, hogy majd kelleni fog az tuningolni... közben lemérte, hogy eddig még semmi sem volt, ami különösebben megdolgoztatta volna a procit, így a tuning lehetősége okafogyottá vált. balszerencséjére a kisvíz be is pisilt a gépében. hiába mondtuk neki, hogy fele annyiból meg lehet oldani rendes hűtést.
egyik aggodalma mondjuk az volt, hogy egy ilyesfajta kilós tömegű hűtő eltörheti a lapot, ha éppen szállítja a gépet... rendes hűtő lemezzel+csavarral rögzül, és az alaplapot amúgyse könnyű eltörni, és eldöntve a gépet a csomagtartóban problem solved, illetve ilyen esetben gyök2 a megengedett sebesség...
-
elektrotank
aktív tag
válasz
ittakary #56195 üzenetére
Aham!
Amúgy egy 4 magos Phenom procit hajt, 2,6 GHz. Szóval nem nagy szám. Ilyen AMD hűtöt csak a 8 magosokhoz adnak tudtommal az FX szériában. Ezt még havertól kaptam, amikor vett egy normálisat. Eredetileg egy rézmagos (asszem) Zalman hűtő volt rajta, azonban idővel meghangosodott. Megolajoztam, még rosszabb lett
Szóval átváltottam erre, ez halkabb volt, de azóta ez se a hangjáról híres!
Amúgy ez a Zalman hűtő sokáig állt, félre volt dobva, mert egyáltalán nem illett erre a foglalatra, szóval... hát kicsit meg lett faragva és kölcsön lett véve egy másik amd hütöből a lefogató szerkezet! -
Grózi
veterán
válasz
ittakary #55013 üzenetére
Nekem.Volt benne 980,970 és most 7970 Matrix Platinum.Jelenleg kompaktal használom,de elötte Macho (4790K).A gyári ventik hangosak,azokat cseréltem(adatlap).Elégedett vagyok a hűtésével,elötte FD Arc Midi R2 volt,érdekes mód 1-2 fokkal még jobb is annál.(abban is elöl-felül 2-2db 140-s venti volt+ a hátsó és minőségiek).
-
BlackSoft
addikt
válasz
ittakary #54813 üzenetére
Valahogy így van. Kap mindent, csak kérdnie kell, hiszen szerződéses partner egy rakás gyártóval, mert annyian nézik, hogy nagyon jó reklám... És egy Intelnek mibe kerül egy 2699? Szerintem simán dobálhatják poénból is, annyira mindegy nekik, így hát küldenek Linus-nak, hogy nesze itt van egy ilyen, csinálj róla
reklámot nekünkvideót -
válasz
ittakary #54184 üzenetére
Most hogy telenyomtam a házat 14cm-es Corsair AF140ekkel (2db előre, 2 db felülre) és hátulra 1 db 12cm-es AF120-szal, -5°C VGA.
Méghozzá egy dolog miatt:
Annyi levegőt szív el bentről a 3 venti, hogy nem elég a 2 db első befújás, hanem hátul ott a megjelölt rácsos helyen is áramlik be a levegő: ~ kb közvetlenül a VGA-ra
A gép terheletlenül hangtalan lett, terhelve pedig egyértelműen a VGA a leghangosabb (300W feletti TDP átka). A Corsairek leszabályozva 400-500rpmen szöttyögnek teljesen némán.
Képek holnap ha világos lesz mire hazaérek. Most ilyen fos időben nem tudok normális képet lőni.
-
kisza25
félisten
-
Boogie33
senior tag
válasz
ittakary #54184 üzenetére
Na én ezért nem szeretem a gyári házakat , nincsenek teljesen optimálisan kitalálva . Én sokáig kísérletezgetem , de végül csináltam egy olyan házat amiben minden a helyén és semmi nincs semminek az útjában.
De itt én is mindenképpen alulról fújatnám a vga-t méghozzá úgy hogy egy olyan ventit tennék be ami szabályozható , hogy amikor terheled a vga-t akkor kakaót rá . -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ittakary #54103 üzenetére
Ventinek és Noiseblocker-t tudom ajánlani, ha belefér a keretbe anyagilag, mert nagyon jók!
140mm-en egészen pontosan ezt a típust itt.
-
-
hszilard666
veterán
-
chemand
aktív tag
válasz
ittakary #53757 üzenetére
Raid 0-ban használom az SSD-ket és kizárólag a Win8.1 és a szükséges alkalmazások vannak fent rajta. Játékokat egyáltalán nem telepítek ide. Nem tudom egyáltalán van értelme SSD-re játékot telepíteni? Mennyit nyersz vele betöltési időben 5-10 mp-et? Mert ez az idő nekem nem számít. Mondjuk a hang viszont igen!
-
jhorogh
aktív tag
válasz
ittakary #53759 üzenetére
Nekem sokáig volt két 60-as SSD raid0 ba, nem volt vele baj. Egyszer sem omlott össze a tömb, stabilan ment kb másfél évig. Procit sem terhelte, használtam AMD meg Intel procival is.
Most azért nincs, mert eladtam az összes SSD-t ami volt és inkább egy 512-est vettem, viszont nem érzem, hogy lassult volna bármennyit is a gép. Benchmarkokban nagyon jó eredményeket lehet kapni, de mindennapi használatban nem észrevehető, hogy raidben vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest