-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
esgabor75
csendes tag
válasz
tordaitibi #74197 üzenetére
Mert egy bemenet 12V és külön egy lehetőség van hogy az antennán keresztül kapjon 5 voltot. De az usb kütyü nem ad kifelé 5 voltot.
-
esgabor75
csendes tag
válasz
tordaitibi #74197 üzenetére
És akkor a 12vos bemeneten elég lesz az 5 v?
-
válasz
esgabor75 #74196 üzenetére
Nyertél.
Ha gyorsba kell akkor a tápdugót 10 centi kábelnél levágod, az usb kábelt is és összeforraszt-szigszalag, zsugorcső.
Ha nem sürgős, veszel egy ugyanilyen méretú tápdugót, vidd el a mintát mert árnyalatnyi eltérések vannak hosszba és átmérőbe, az usb kábelt ebbe az új tápdugóba beforrasztod és kész.
Az usb kábelnél mérni, a fekete- a piros+ de ez nem ökölszabály, mindeféle színnel kötnek ma már, ezért ki kell mérni mindenképp.
A másik kettőt, a data + és a data- azt leszigeteled, ne érjen semmihez.
Bajt nem okoz de jobb a békesség. -
esgabor75
csendes tag
válasz
tordaitibi #74195 üzenetére
-
válasz
esgabor75 #74193 üzenetére
A gyári tápot lefotóznád?
Főképp az a része érdekelne amin feladja a tápot a fejbe.
Ha az egy külön dobozka amin átmegy az antennakábel és belemegy az 5V DC, akkor nyertél, egy használaton kívüli USB csatiról levágod a végét (az apa rész maradjon ami a pc-be megy), rászerelsz egy tápdugót polaritáshelyesen!! és kész is. 40mA-t bármelyik usb elbír. -
esgabor75
csendes tag
Sziasztok!
Van egy laptop amin usb-n van egy tv vevő. Ehhez vettem egy antennát.
Az antenna erősítőjét 2 féle képpen lehet táplálni, antennán keresztül 5V 40mA vagy külön táppal, ami AC/DC 12V 50mA.
Sajnos nem ad ki áramot a tv vevő, ezért csak a táp marad.
Lakoautóban használnám ezért nem tudom 220v-ról táplálni, vagyis nem szeretném.
Simán 12V-ról milyen megoldással tudnám táplálni?
Vagy a legjobb megoldás lenne esetleg a laptop Usb-ből nem lehetne az antennán keresztül táplálni?köszi a segítséget
-
darvinya
titán
válasz
#85619712 #74190 üzenetére
Kösz, van 12V/3A-es panel hozzá 3db Li akkum.
A régi fúrót, nem fogom már felújítani, mert annak 650-es a max. fordulata, ami inkább csak csavarbehajtónak jó.
Mostanit is azért vettem meg, mert 1400-ast tud, ami már tényleg fúró.Libellát megnézem mekkora, és ha kicsi veszek.
Nagy segítség. -
-
törölt tag
válasz
darvinya #74185 üzenetére
Ragassz rá egy libellát kétoldalú ragasztóval. Amúgy nagyon jó kis cuccok ezek a parkside-ok, nekem a fúró-csavarozó verzió van, ami pár hete volt a Lidl-ben, 4Ah akkuval, egész nap bírja a strapát ha kell, igaz én még csak fával használtam. Ár értékben szerintem verhetetlenek.
Ui.:Van bejáratott módszerem a régi Nicd gépek Li-on akkusítására, ha érdekel szívesen megosztom veled.
-
mezis
félisten
válasz
razorbenke92 #74187 üzenetére
Az a kötöződrót kertészetbe, virágárusoknak való! Vasból készül, lehet, hogy horganyzott, de nehezen forrasztható. Inkább palackok befonására, való akárcsak a bányászdrót is...
-
-
darvinya
titán
Tegnap végleg beadtam derekam, és vettem ParkSide -os Li akkus ütvefúrós-csavarbehajtót.
Ma kipróbáltam, és azt kell mondja, ennyi pénzért már ajándék.
Ebbe van igaz kicsi akku, töltő, segéd kar, és koffer (műanyag, de már fém régóta nincs).
Több tíz év hezitálás után, ez bevállt, mert kb. 5 éve próbált Boch egy trágya előd a Tesco csavarbehajtós fúróhoz képest.
Tesco-s NiCd akkus, felújítva, de már nem bírja így sem.
Azaz nem tudtam 2mm-es falú zártszelvénybe 12db 6-os lyukat fúrni nyugodtan már.
Szakboltban/szerviz már eladó lebeszélt, hogy NiCd vegyek, mert már nincs jó ilyen akku (környezetvédelem van mi).
Vagy alakítsam át Li-re.(ha lesz kedvem megcsinálom)
Ezzel az újjal 24db 6-os lyukat fúrtam, s meg sem érezte.
Ma, de nem csak ez győzött meg, hanem amit tud.Van ütve fúrás, 2 sebességű (≈650/1600), 45Nm-es csavarozás.
Szerkezet tiszta fém.
Ami hiányzik, és eddig csak Tesco-on volt, az víz mérték.
-
válasz
g.peter23 #74181 üzenetére
Szia!
Épp a napokban olvastam a mi klímánk manualját. Nem emlékszem, hogy az pontosan hány ampert kér, de a manualban 1mm2-es az ajánlás rá.
1.5-el szerintem jó leszel még 15 méteren is.
De amúgy ezt is írja elő a legalsó sorban is 3x1.5 a kültérinek, 5x1.5 az interconnectnek. -
g.peter23
tag
Sziasztok
A képen látható légkondicionálót mekkora keresztmetszetű kábellel kötnétek be?
1.5 vagy 2.5? 15m kábel hossz.
[kép]
Köszi -
törölt tag
Ilyet is tudok mutatni, rajtam nem fogsz ki.
Van kapcsolási rajz is több fajta. -
Ha direkt autóba kell, [nem ilyet keresel?]
-
törölt tag
Megelőztek de azért leírom.
Szerintem te lépcsőházi automatát keresel, persze lehet építeni is itt egy kapcs rajz, de mire mindent megveszel hozzá, lehet nem éri meg.
-
törölt tag
Monostabil multivibrator a neve
Es a linkelt talalatok kozott kb 1 millio fele megvalositas. -
seger
addikt
Sziasztok.
Olyan kapcsolási rajz kellene nekem, mint az autó belső világítása. Ajtónyitásra kapcsol a lámpa, és x idő múlva lekapcsol. Tudnátok segíteni?
-
DrojDtroll
veterán
[link] Ilyet potmétert tud valaki itthon. Ami helyett kellene az Pu Yao F márkájú talán.
-
törölt tag
válasz
trialboj #74166 üzenetére
Nekem a Nitecore D4 a favorit, picit drágább, cserébe használható 230v-ról is (van saját belső tápegysége)…, valamint 12v dc bemenet is van, tehát autóban is tölthetsz vele. Na meg van benne akku hőmérséklet figyelés, ha baj van lekapcsolja a töltést. De nagyon jók a litokala töltők is, azzal sem nyúlsz mellé.
-
trialboj
őstag
Üdv megint, a lámpás topikban nem segítenek, muszáj itt megkérdezzem.
18650 akku töltő vásárlásnál mire kell figyelni? [Liitokala Lii402 ] pl egy vállalható opció? Mindenképp 4 db akkut szeretnék tölteni vele egyszerre.Köszönöm
-
válasz
t72killer #74163 üzenetére
Ez jó kábel és korrekt az adatlapja is.
Nálad 6 méteren 20-30% veszteség lesz 2,4GHz-en.
Korrekten csináld a csatlakozókat, nem tudom mennyi rutinod és szerszámod van, ha nem sokakkor érdemes elvinni egy wireless cuccokkal foglalkozó boltba, ott korrekten felfűzik/krimpelik rá a csatlakozókat, pláne ha valami egzotikus kivitel.
Hátrány hogy így sokkal nagyobb lukat kell a kivezetéshez fúrni mintha helyben készülne. Ez egy tetőn nem számít de egy ablakkivezetésnél igen. -
Batman2
őstag
Kettő tanulságos videó, hogyan NE készítsünk valamit !
[link] [link]
Mindkettőben gond a hűtés, mivel normál üvegszálas nyáklapot használnak, ami nem túl jó hővezető, utána már hiába van alatta alu lemez.
A MOSFETeket, ahogyan a hozzászólók is írták ilyen egyszerűen nem célszerű párhuzamosítani nagyobb teljesítmény érdekében.
A LEDes motorkerákpár lámpánál pedig az a baj, ami általában az közismert nemzetközi webshopokban, hiába van a LEDeknek alu hőelveztésük, ha az sehol sem tudja leadni a vezetett hőt !
1-2 perc alatt túlhevül, a foglalat önmagában minimális hőt visz el, így a LEDek hamar szétégnek.
Ezt sem lehet ilyen egyszerűen elkészíteni !
Én magam is készítettem házi gyártású H4-es LEDes fényforrást, kettő darab 10W-os LED chippel, amit felszereltem egy 4mm vastag alu lemezre. Az alu lemez átment a foglalaton, majd a túl oldalán egy ventilátoros alu proci hűtőborda került rá.
Minden hővezető felület hővezető pasztával került szerelésre.
Ez így ugyan valóban üzemi hőmérsékleten tudta tartani a LED kristályokat, viszont a dolog ott sántított, hogyha ezt beteszem a fényszóróba és rácsukom a lámpatest műanyag hátlapját, ami légmentesen zár, akkor nem értem el semmit., mert így is felforrnak a LEDek.
Csak a kivezetett, külön hűtős vízhűtés oldotta meg volna a problémát, de végül nem kiviteleztem.Üdv.
-
válasz
tordaitibi #74142 üzenetére
, 2,4GHz lesz 6 méterre egy Ultraflex 10-es kábelen. Maradok az empirikus megoldásnál próba-cseresznye alapon.
-
-
törölt tag
Király vagy
Nem igazán értem miről beszélsz, én már öreg vagyok ehhez (is).A tudásom kimerült eeprom tartalmak kiolvasásában ponyprog-al, jelszavak miatt, de ezt is régen csináltam már, nem biztos, hogy nekiállnék megint. Meg most már tudom kihez kell fordulnom ilyen ügyben.
-
válasz
#85619712 #74158 üzenetére
Biztos, hogy nem, hiszen nem is ehhez a TV-hez való
Ugyanakkor egy eeprom-nak ök mindegy, mit írsz bele; a formátummal volt gond, meg a programmal.
Közben ugyanis megjavult a TVAz a lényeg, hogy a Postal2 Auto módban nem jól ismeri fel a Wt61p805. Így nem is tudja írásvédtelen módba tenni... De ha kiválasztod neki, akkor rendben megcsinálja
De hogy hogyan kell kiválasztani...Vannak a programnak beállításai a Settigns gomb mögött. Na nem ott kell.
Tehát hogy az Out ISP / Set ISP gombbal kiveszed ISP módból, majd a Status gombbal lehet típust váltani, az az utolsó gondolatod sem. És ha ISP módban van, akkor ugyanez a gomb a flash méretét váltja (ami meg procitípushoz kötött lenne...)
És ha ki volt választva neki a 805-ös, akkor volt a kimenetben egy "unprotect" sor is. Ugyanis akkor leveszi az írásvédelmet. És jól írja fel, lemegy a verify is.
És a TV bekapcsolása előtt ki kell venni ISP módból, mert ugye abban nem bootol.
Amint fent volt a procin a más típusú(!!!) tv-hez való flash, azonnal beröffent a TV. Azóta is azzal megy, mert a gyári frissítés nem akar felmenniSemmi anomália nincs. Nyilván ez mák, hogy a Samu nem készít minden TV típushoz külön billentyűvezérlést, hiszen ugyanazokat a távokat, ugyanazt a 4 irányú gombot használják több TV-ben
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
t72killer #74124 üzenetére
Wifi antennához néztem használt koaxot, hogy lehet ellenőrizni, hogy rendben van-e/nem nagyobb-e a veszteség rajta, mint egy új kábelen? (Megtört, korrodált, stb).
Erre alkalmas műszer a NanoVNA annak is az újabb v2-es változata (ami 3GHz-ig megy; nekem ebből a korábbi 1.5GHz-es van meg csak még).
5GHz-re használt kábel eléggé véleményes és azt még mindig nem tudod mérni ezzel a műszerrel sem.Ebben a témában ez bár kifejezetten olcsó, még mindig drága holmi használt kábelek vizsgálatához, azaz tényleg az a legegyszerűbb, hogy beteszed a kábelt és megnézed telefonnal (minden mm-re ugyanott), hogy mennyit esik a jelszint.
-
válasz
#85619712 #74155 üzenetére
Bingó! Valami a programmal nem jó. Kiolvasom a procit, felétől üres. Ez volt az eredeti tartalom (egy címtől kezdve FFFFF van benne, aztán 00000).
Felírom a hexesített más típusú fw-t, verify fail.
Visszaolvasom, ugyanattól a címtől FFFFF és 0000.
Mintha írásvédett lenne, de miért csak a fele? -
válasz
#85619712 #74155 üzenetére
No para, köszi a segítséget - amúgy oda is írta, hogy ha máshoz kell, akkor szóljunk neki, megoldja. Ezt már a TV tulaja intézi (én a procicserét sem nagyon vállalom el neki, 8 lábút még simán de ilyen PQFP dolgokat inkább nem
)
Meg mivel írni-olvasni már tudom, lehet egyszerűbb lenne egy fw-t kunyizni
-
törölt tag
Most vettem észre, hogy ez a hirdetés a D sorozatú Samsungokhoz jó, a tiétek ugye E sorozat. Rá kell kérdezni az eladótól tud e nektek megfelelő firmware-t programozni a prociba. Bocs ez most esett csak le nekem is. Mivel szlovák az eladó lehet beszél magyarul is + hamar itt van a cucc.
-
-
válasz
#85619712 #74149 üzenetére
Samsung UE32ES5700
Véletlenül Micom update-t nyomott a szervizmenüben. Régebbi Samukban van ilyen bug, hogy ha nincs ott a Micom file egy drive-n, akkor is felupdateliA terv most az, hogy felírok neki egy hasonló Micom tartalmat, ha azzal be tud kapcsolni, akkor felszívja a gyári szoftvert pendrive-ról.
Annyit kiderítettem, hogy Intel hex formátum, amit keresek.
-
-
Vajon ki tudhat segíteni bin file -> hex konverzióban?
Konkrétabban Samsung TV-re kéne eeprom-ot írnom (haver elrontotta a Micom proci tartalmát). Van működő íróm, meg egy hidegrázós minőségű orosz progi (Postal2), ami tudja írni azt a procit. Írja is, de a tartalom csak .bin-ként van meg.
Amit nem értek :
- felírom a .bin -t, persze közli, hogy nem lehet visszaellenőrizni, de mondjuk felírja (és nem működik vele a TV)
- a korábban kiolvasott eredeti tartalmat ha visszaírom, azon végigmegy a verify is, csak ugye azzal sem működik a TV, mert az a tartalom részben törölt
Amit a progi olvas .hex kiterjesztéssel, az így néz ki :
:020000040000FA
:100000000204EC0206A0002200000002200B000007
:10001000000000022013000000000002201B00006EEz milyen formátum? Hogyan lehet egy natúr .bin file-t ilyenre alakítani?
Sajnos a TV gyári szoftveréből nem tudom kinyerni azt a file-t, mert még csak hasonló sincs. Valószínű az a szoftver nem tartalmaz Micom upgrade-t.
Köszi minden segítséget
-
válasz
Ha teljesen korrekten akarsz eljárni ahhoz igen drága cuccok kellenek, lévén 2,4 avagy 5 GHz környékén kéne mérned.
A koax az szabvány impedanciás, 50 ohmos vagyis pl. szerzel egy garantáltan 1:1 SWR értékű 50 ohm talpponti impedanciájú antennát valahol a lennti frekvenciákon, pl. 100MHz, rákötöd a koaxodat, megtáplálod 100MHz környékén és mérsz.
Valamint a kábel hossza sem mindegy egy bizonyos alsó határ alatt de ebbe most nem mennék bele.
Az antenna természetesen kiváltható műterheléssel is.
Már ez sem a mindennapi mutatványok kategória, feltételez némi műszerparkot.Wireless antennát általában 3, erős kompromisszumokkal 2,4GHz-en max. 10 méterig, 5GHz-en max. 5 méterig érdemes, ennél hoszabb koax-szal vagy pigtaillal nem szokás kötni, ez egy ésszerű kompromisszum a veszteség vonzatában.
5GHz-en a legjobb kábelek is 1dB/m körüli csillapítással rendelkeznek, 3 méteren pont a felére esik a jelszint.
Efelett vagy padlástéri vagy kültéri aktív elem szükségeltetik.Nálam a melóhelyen egy kültéri wireless yagi van 6 éve, ezeken olyan nagyon nem tud elromlani bármi is, igaz az enyém egy hermetikusan záró műanyag hengerben van, legjobban egy lóalkatrészhez hasonlít , ami a ló hasa alatt szokott elhelyezkedni.
6 éve 60 és 70% közötti jelet mutat a rákötött wireless egység vagyis nem romlott semmit. -
mobilizmo
addikt
válasz
tordaitibi #74139 üzenetére
Úgy tűnik az ellenállás szakadt. Kondira 330 mikroF 16 V van írva. Feszültség alatt nem merem mérni, olyan pici a hely, garantáltan rövidre zárnék valamit.
-
válasz
mobilizmo #74138 üzenetére
Tápja 230V? Ha igen,
Mivel még működik, mérd meg az ellenállást, támpontnak jó lesz.
Egyszerű soros ellenállásnak nézem amin a tápfesz. előállításakor kb. 200-220V esik, kapacitív előtétet nem látok.
Mérjél a pufferen feszültséget, hány voltos a puffer, pont nem látszik.
A ráírt feszültségnek a 2/3-a kéne kb. lennie a DC tápnak.
Pl. 16V az elkó, akkor 12V körül.
Ha sokkal kevesebb,
vagy megnyúlt nagyon az előtét a melegtől vagy kapacitásszegény a puffer.
Sokkal többet nem tudsz tenni konkrét rajz nélkül, lehet az eddig leírtakban tévedek is mert nagyon pocsékul tudok fényképről azonosulni a panellel.Mivel galvanikusan kapcsolódik a panel a hálózathoz, ugye nem kell részleteznem hogy vigyázz magadra a mérések közben?
-
Golyobis
tag
válasz
#85619712 #74133 üzenetére
Ok, kösz riasztó kábelem már van, az enyém 6 eres.
Eleinte 4 eres az eredeti kamera kábel (ha jól emlékszem) utána van egy kapcsoló, ami a led világítás fényerejét szabályozza, és egy "snapshot" gomb, ezek után bővül ki 6 eresre. Az egyik extra ér gondolom a ledekhez megy.
Ha az s/ftp kábelt használom, akkor úgy a jobb ha a két adatkábelt külön (szigetelt) érpárba, vagy egyazon érpárba kötöm?
-
-
mezis
félisten
válasz
t72killer #74130 üzenetére
Ha nem túl zsúfolt az étered, akkor egy WiFi scanner programmal összehasonlíthatod a két kábel csillapítását, illetve az antennát közvetlenül csatlakoztatva meg a kábel közbe iktatásával.
Ugyanarra az AP-re "átlagolt" dBm-ek különbsége adja a kábel csillapítását.
Nekem működött, nagyjából az antennákra "írt" nyereséget kaptam eredménynek. -
törölt tag
válasz
Golyobis #74131 üzenetére
Én valami ilyesmit használnék az tuti. 2 vastag ér a tápfesznek, minél kisebb legyen a feszültségesés, és két vékonyabb ér az adatnak. Az egész 5.2 mm, szóval bőven belefér a kamerába. Szerintem a jelenlegi kábeled is az érduplázás miatt 6 eres, a tápfesz 2+2 eren megy, az adat meg a maradék kettőn. De az se lehet rossz megoldás amit a kolléga ajánlott, ezeket ki kell próbálni, megmondani nehéz, hogy biztosan működik e a dolog. Ezek a vezetékek általában PVC szigetelésűek kívülről, a vizet elviselik, a napfényben viszont öregednek hamar, azért van beltérre ajánlva.
-
7Heads Drago
veterán
Van itt valaki aki kecskeméti vagy környéki? Bt hangszórót kellene javítani. (akku és usb csere) Nagyon szépen szólna ha menne, de jelenleg nem tölt. Voombos outdoor 2
-
Golyobis
tag
válasz
#85619712 #74126 üzenetére
5 méterrel adták alapból, sikerült kitolni 9-re (úgy hogy a felbontást harmadolni negyedelni kell, mert csak akkor kapok képet), most várok egyet kínából ami alapból 10m. Ha sikerülne 12-13 akkor már boldog lennék.
8.x mm a kamera tubusa, abba bele kellene férjen.
Ahogy nézem amit kolléga ajánlott, az s/ftp ígéretesnek hangzik, kétszeresen is szigetelt, és 8 eres, ami gondolom ugyan úgy elvégzi a 6 eres dolgát.
Webshopban találtam is néhány ilyesmit, de nem tudom hogy ezek alkalmasak-e egy kamera vezetékének, a többségükre az van írva hogy beltéri falba szerelendő, a kültéri típus is lehet hogy valami fixált telepítésre való. -
-
And
veterán
válasz
Egy koaxon nem nagyon tud mi elromlani, ha nem szakad meg vagy fizikailag nem sérül. Amit linkeltél, az egy SWR-mérő, ami lényegében a terhelés valós impedanciáját (illesztettségét) méri, de nem ad információt sem a tápvonal veszteségéről, sem az antenna hatásosságáról. Ezeket mérni csak megfelelő műszerezettséggel lehet: szignálgenerátor, jelszintmérő, antennanyereséghez pedig ugyanezek, plusz ismert nyereségű referencia-antenna.
-
Janos250
őstag
válasz
trialboj #74114 üzenetére
Nekem egy fejlámpához mellékeltek két akkut is, amire 6600 mAh volt írva. Lemértem, 300 (háromszáz!!) mAh-t tud, míg a "zöldek" tényleg tudják a ráírt 3000 (háromezer) mAh-t. Ha egyet szétszedsz, kiderül, hogy vékonyka henger a tényleges akku, papírszerű anyagba csavarva, hogy ne lötyögjön. Az ilyen nagy kapacitásra feliratozottakat direkt fake verzióban gyártják, hogy filléres legyen az előállítás, direkt csaló eladók részére.
-
Sziasztok! Wifi antennához néztem használt koaxot, hogy lehet ellenőrizni, hogy rendben van-e/nem nagyobb-e a veszteség rajta, mint egy új kábelen? (Megtört, korrodált, stb). Multiméterem van, de ha az nagyobb ellenállást vagy épp rövidzárat jelez, az már régen rossz.
Valami ilyesmit keressek? van vkinek hasonló, olcsó cuccal tapasztalata? Az antennát se lenne rossz kimérni 1-2évnyi szabadidős tevékenysév után...
-
törölt tag
válasz
Golyobis #74115 üzenetére
Innen is tudsz venni 6 eres árnyékolt vezetéket, de ha elég a 4 ér akkor van olyan is nekik. Ha vízhatlanná lehetne tenni azt az USB hosszabbítás az se jó? Arra is van megoldás, vagy annyira szűk helyeken használod? Az a baj a sima hisszabítással amit te tervezel, hogy nem igazán szereti az USB jelátvitel a nagy távolságokat. Ha mindenképp hosszabbítani akarsz válassz nagyobb keresztmetszetű vezetéket, hátha az segít. Amit linkeltem az 6x0.75 az szerintem elég jó kompromisszum, talán működhet nagyobb távolságra is. Ha elég a 4 ér akkor meg 4x1
@Agyturbina: Nincs mit
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Van elemlámpa topic, szerintem ott hamar választ kapsz.
-
válasz
Mégegy,
én évek óta [egy ilyet használok] ilyen célokra.
Egyetlen hátránya hogy 1 cellához nem alkalmas de pakkokat mérek 99%-ba meg 12-24 voltos PB akkukat.
Tizedvoltos pontossággal beállítható hogy adott alsó küszöbfeszültségen jelezzen, a Wh, kWh értékből pillanat alatt számolható a kapacitás. -
válasz
Egy darab multiméterrel elég lehetetlen küldetésre vállalkozol így.
Kéne egy stabil terhelés, pl. áramgenerátor, beállítva 1 amperra (vagy tetszés szerinti érték ésszerű határokon belül) és mondjuk 1-2 percenként leolvasni a feszültséget és ezekből lehet átlagot számolni.
Ha nincs fix áramgenerátoros terhelésed akkor kicsit árnyaltabb a kép, a feszültség mellett az áramot is le kell jegyzetelni, minél sűrűbben és így vagy kézimunkával vagy felvive egy excelbe vagy más módon kiszámítani a kapacitást.
Tszt természetesen teljesen feltöltött állapotról indul. én magam 3 voltig szoktam meríteni.
Először is alatta már exponenciálisan zuhan a görbe,
másodszor meg szeintem értelmetlen a határra kisütni, 2,7V. -
válasz
Szia! Ezeket gyorsan felejtsd el, jó esetben ha 500-1000mAh-t tudnak. Mint látható, itt is 0, azaz nulla értékelés van, ami önmagában is sokat elmond, de fizikailag sem lehet a mai technológiával 3000mAh-nál többet belepréselni egy ekkora cellába, azt is csak jó drágán. Tulajdonképpen szívességet tesznek azzal, hogy lehetetlen számot írnak rá, ez a gyakorlatban azt jelenti náluk, hogy "mi sem tudjuk mekkora".
Multiméterrel lehet kapacitást mérni, de nem érdemes. Vásárolj megbízható Samsung, LG, Panasonic cellákat, ha azt szeretnéd, hogy biztosan tudja a ráírt 2500mAh-t. -
Golyobis
tag
válasz
Jarod1 #74112 üzenetére
Kösz a választ mindenkinek.
nem tudom hol lehet ilyen kábelt kapni, vagy egyáltalán milyen nevet írjak a keresőbe.
Találtam valamit ami hasonló, de nem 100%-ban.
Úgy látszik, hogy ebben még egy ilyen plusz burkolat nélküli rézdrót is megy, aminek nem ismerem a szerepét.
Aztán nem tudom hogy számít-e hogy pontosan melyik erekben mennek az adatok, és melyikben az áram vagy kitudja micsodák. Lehet hogy az adatkábelek párban tekerve vannak, és valami szinuszok kioltódnak vagy mi, mint az utp-nél.Kösz, ha tudod hol lehet kapni elmondanád kérlek?
Usb hosszabbító nem játszik, mert nem vízálló, és nedves (és szűk) könyezetben használnám.
Nem tudom hogy usb-e szerintem ez annál több eres.
-
trialboj
őstag
Üdv,
Elég noob kérdés, hogy tudom kideríteni hogy tud-e mAh-t mérni a multiméterem?
[Ilyet] https://www.aliexpress.com/i/32950999572.html szeretnék vásárolni egy itteni eladótól, Nem Mo-n élek, nem érdekelnek ottani linkek, gyorsan kellene valami, hogy tudjam elkezdeni az edzést.Ezt a két lámpát kellene minél tovább életben tartaniuk, egy éjszakai montis verseny alatt, az erdőben. De az is elég lenne ha a felkészülés alatt működnének jól, a versenyre meg esetleg keresek samsungot.
A kérdésem az, hogy nyilván nem hiszem el hogy 9000 mAh, mikor egy samsung 2500mAh-el kerül ennyibe, de hogy tudom lemérni hogy mennyi is a valós érték, illetve a linkelt lámpáknak mi a fontosabb, hogy sokáig max fényerőn bírják? Egy minőségi 2500mAh, vagy egy ismeretlenebb 5000mAh, bírja tovább?
Köszönöm
-
törölt tag
Hello Mindenkinek
Lenne egy trükkös kérdés, van egy Hall-effekten alapuló DC árammérő berendezésem ami képes + es - tartományban működni, de ezt nekem minden esetben + tartományba kell lefordítanom a ADC szamara(2 darab ADC ami külön a + és külön a - tartományt meri).
A Hall szenzor kimenete áram generátoros, vagyis -14V es +14V között bármilyen feszültséget elő tudok állítani, függően a mért áram irányától és nagyságától
Mivel a Hall jeladó földfüggetlen, ebből kellene 0-4V ig terjedő jelet gyártanom úgy hogy az egyik ADC a +-ot merje, a másik meg a negatívot amit átfordítunk pozitív tartományba.Ötletek?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
darvinya #74100 üzenetére
Autóban szeretném a fix 12V, kapcsolt 12V osztani több helyre (rádió mögött). Most gányolt megoldással van sorkapocsból sorkapocsba osztogatva (sorkapocs elmenőben két kábel). Erre gondoltam valami rendezősín egy kis kötődobozban jobb/megbízhatóbb megoldás lenne, mivel ezek elég merev kábelek.
pjen: ja azt ismerem, de jó lenne valami szigetelt és nem olyan nagy kábelátmérős. Lehet akkor tényleg az 5-ös Wago lesz a befutó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kompakt vízhűtés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Anime filmek és sorozatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Béta iOS-t használók topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged