Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyobis
aktív tag
válasz #90088192 #74797 üzenetére
"A fém részén azért mérhető bármi is mert minden esetben kapacitása van ezen kialakításnak, így gyakorlatilag az egyik fegyverzetét ellenőrzöd a földhöz."
Ha ezt oroszul mondtad volna, akkor sem értettem volna kevesebbet, de ha azt mondod hogy minden rendben van az értékekkel akkor OK. -
törölt tag
Most találtam, valaki ezzel Tököl
-
törölt tag
-
Golyobis
aktív tag
válasz Jarod1 #74789 üzenetére
Ez nem számítógép hanem szerszámgép, méghozzá "kettős földelésű".
Földnek konkrétan a földet vettem, de most utólag rájöttem, hogy nem volt elég jó minőségű az érintkezés, mert egy festett fém aknatetőhöz mértem.Pár nap és csinálok még egy mérést, de nem hiszem hogy a jobb minőségű érintkezéssel kisebb feszültséget mérnék majd.
-
csubuka
addikt
Köszi, figyelek majd a részletekre
Kissé pihent a teló fiókban, de ha USB-re rakva tölt, akkor még jó az akksi nem (talán van olyan okos, hogy a túlmerített akksikat letiltja...), hogyha nem púpos? A kijelzője repedt és háttérvilágítás halott, nem az a készülék, amit megérné javítani... -
nagyúr
válasz csubuka #74792 üzenetére
Nagyon nem, a legelterjedtebb TP4056 alapú töltő jó hozzá. Arra figyelj, hogy míg a 18650 cellák 4,2-3,0V között szeretnek tartózkodni, a lipo akksik 4,4V-ig tölthetők (legalábbis az utóbbi néhány telefonomat alapul véve), de 3,4V alá ne merítsd őket! A TP4056 csak 4,2V-ig tölt, azzal nem lesz gond, de a túlmerítés elleni védelemről neked kell majd gondoskodni! Kiberhelés közben figyelj, hogy nehogy rövidre záródjon, mert pukkanás lehet belőle.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Nem érdemes kidobásra ítélt telefonok líthiumos akkumulátorait megtartani nem? Gondolom a töltésnél volna velük gond ha valami hobbiprojektben használnám fel őket...
-
elttiL
senior tag
Kösz a választ. megnezem. Rémlik hogy irfz-s kapcsolat találtam a neten valahol. Még az AMD Thunderbird eraban csináltam kis kapcsolast többet is nemrég még is találtam. (mondjuk ez kicsit bonyolultabb mint a tied. 8labu ic és egy bd139 volt rajta. Jól kielemzem azt is. Kösz.
-
Golyobis
aktív tag
válasz Golyobis #74656 üzenetére
Sziasztok, korábban írtam hogy jelez a vezetékkereső az egyik gépem burkolatára.
Azóta visszakaptam a gépet, a multiméter 2v-ot jelez a föld és a burkolat között bedugott, de kikapcsolt, és 5-6v-ot bekapcsolt állapotban. Kihúzott állapotban 0,2v-ot jelez.Akkor ezek normál értékek ugye?
-
elttiL
senior tag
Üdv. Valami egyszerű hőfokfüggő ventilátor vezérlést szeretnék, van valakinek egy bevált kapcsolása? Van egy kompakt vizem vga kártyán ennek a hőfokfüggő vezérlését szeretném megoldani. Jelenleg ha játszanék előtte manuálisan feltolom a fordulatszámot. Ez egy kicsit khm kényelmetlen. Gondolnám, hogy a vga venticsatlkaozóról le tudnám venni a pwm jelet valahogy és azzal pwm ventit forgatni, nem merek belenyúlni, új ventik fogyasztása egyebek miatt nem bojgatnám. A vga ráadásul marha magasan tartja a hőfokokat. (nem egy langyos vga az r390), így ott is kellene változtatni kicsit a hőfok-rpm függésen.
A cpu-n is van egy kompakt víz, de annak a hőfokfüggését megcsinálja az alaplap. -
Barret001
addikt
válasz tordaitibi #74781 üzenetére
Hagytam a nagyérdeműt kibontakozni,vitatkozásban kritikán aluli vagyok...
-
törölt tag
válasz tordaitibi #74781 üzenetére
Most éppen a szúnyogok és a harapós cápák export időszaka van, kérem leadni a rendelést, és postázom is
-
hNp88
aktív tag
-
tordaitibi
veterán
Piezo züminek a 63mA is bőven sok.
Darvinya fórumtárs remélem így megnyugszik mert elég rosszul aludtam az éjjel, lángoló traktorokat vizionáltam amint rohangálnak a szántóföldön felkapcsolt világítással és közben sípolnak.
Viszont akár ez is okozhat tüzet, a kolléga pont a gázolajtartályra kötegeli a biztosítékot, ne is mondjam tovább valamint a több kA megszakítása közben az üvegbiztosíték felrobbanhat, izzó üveg és fémdarabokat szórva szét, egy tarló szántása közben akár felgyulladhat a tarló, rég nem esett, már látom ahogyan ég az egész Alföld.
Hódmaci, ha mész tarlót hántani, előtte rendelj be 5-6 tűzoltó helikoptert Ausztráliából, kísérjenek miközbe dolgozol. Csak jobb az óvatosság.[ Szerkesztve ]
-
-
PHM
addikt
válasz darvinya #74774 üzenetére
"Mert ahogy Te írtad relé esetében ugyanúgy sípoló is akkora áramot fog felvenni, hiszen mindkettő tekercs."
Nyilván nem hallottál még piezo csipogóról, vagy aktív (self drive) buzzerrről.
Ezekben elektronika van, nem passzív tekercs.
De ha már itt tartunk, légy oly szíves nekem lerajzolni azt az esetet,
amikor az a szerencsétlen csipogó beszippantja a 300 ampert.
(Tudod, a műszaki ember rajzból ért, legyen bármilyen az anyanyelve.)
Ha ezt minden kétséget kizáróan bebizonyítod, én istókuccse meghajolok
felsőbbrendű tudásod előtt.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
darvinya
titán
Legyen, csak traktor generátor 50A-es, hanem több.
Ehhez melyik dióda kell?
Mert ahogy Te írtad relé esetében ugyanúgy sípoló is akkora áramot fog felvenni, hiszen mindkettő tekercs.
Tehát akkuról, ami 300A-es azt mind beszippantja.
De akkor olvasd el még 1x, nem 6V-os relét írtam, hanem 6-tól 20V-ig üzemelő relét.
Legtöbb autó relé ilyen, sőt motor indító relé 6-tól 50V-ig üzemel.Pl: autómba, ami elvileg csak 12V-os, tud 16V-on üzemelni, s egyik relé sem meleg.
Szóval melyik dióda kell, hogy generátor 50+A-nek ellenálljon?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PHM
addikt
válasz darvinya #74771 üzenetére
Most nem azért, de régen olvastam ennyi sületlenséget egyetlen hozzászólásban.
"Relé 6-20V-on üzemel, arra nem hat generátor ingadozása, áramból csak annyit vesz fel amennyi kell neki."
Nem igaz. A relé annyi áramot fog felvenni, amennyit a rá eső feszültség és
a relé tekercsének ellenállása meghatároz. Ezért pl egy 6V-os relé, ha 12V-ot kap,
akár ki is gyulladhat.
"Míg dióda nemcsak feszültségre, de jobban áramra érzékeny."
Egy egyenirányító dióda, pl a népszerű 1N4007 nem igazán érzékeny a feszültségre,
lévén 1000V a záróirányú feszültségtűrése.
Az áramterhelhetősége 1A, ami vélhetőleg bőven elég egy csipogó számára.
De ha mégsem, lehet nagyobb áramú diódát használni.
"Ráadásul ha átereszt a dióda, akkor szép zárlatot okoz."
Jelen kapcsolásban a dióda zárlata (amire szinte semmi esély,) a csipogó
rendellenes működését, esetleg tönkremenetelét okozhatja.
"Jobb esetben elpukkan a dióda és megszakad az áramkör, rosszabb esetben generátort, stb. tönkre megy."
Ezt nem tudom kommentálni, úgy marhaság, ahogy van.
"Még rosszabb esetben generátor tűzet okoz, s akkor traktor is leéghet. "
Megkérlek rá, de tényleg, hogy csak akkor és csak akkor adj itt tanácsot,
ha biztos vagy a mondandódban, és érted is a fizikai hátterét annak,
amiben tanácsot adsz. Hidd el, így mindenkinek jobb lesz.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
törölt tag
Az lenne ha nem fordítva működne a töltés visszajelző lámpa. Ha jár a motor akkor sötét. Bár így annyi, hogy a relé húzva záró érintőjét kell bekötni, álló motornál húz a relé, ha be van kapcsolva a lámpa jelez a sípoló. Szerintem tordaitibi írta meg a frankót, oda még relé sem kell.
-
darvinya
titán
válasz hódmaci #74770 üzenetére
Minek, mostani reléknek is van, nincs.
Relé 6-20V-on üzemel, arra nem hat generátor ingadozása, áramból csak annyit vesz fel amennyi kell neki.
Míg dióda nemcsak feszültségre, de jobban áramra érzékeny.
Ráadásul ha átereszt a dióda, akkor szép zárlatot okoz.
Jobb esetben elpukkan a dióda és megszakad az áramkör, rosszabb esetben generátort, stb. tönkre megy.
Még rosszabb esetben generátor tűzet okoz, s akkor traktor is leéghet.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
hódmaci
senior tag
válasz tordaitibi #74768 üzenetére
Köszönöm.
darvinya
De a relének is kell dióda védelemnek, nem?[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
darvinya
titán
válasz tordaitibi #74768 üzenetére
Egyszerűbb relézni mint diódázni, ami túl áram esetén úgy maradhat.
-
tordaitibi
veterán
válasz hódmaci #74766 üzenetére
Zöld a világításkapcsoló, utána egy kell egy dióda, mellette a csipogó.
Ha nem kapcsolsz világítást semmi, ha felkapcsoltad és jár a motor akkor is semmi mert a csipogó mindkét oldala pozitívon van mert a felgerjedt generátor a D+ kimenetén 12 voltot ad a saját gerjesztésére.
Ha a motor leáll, itt megszűnik a 12V, a csipogó negatívot kap a generátor fesz.szab, kefe és forgórészen keresztül és jelzi hogy kapcsold le a vllanyt. -
hódmaci
senior tag
válasz tordaitibi #74765 üzenetére
Végre valami ami van.
Van töltés lámpa.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
tordaitibi
veterán
Világítás szál-->dióda-->sípoló polaritáshelyesen--->generátor gerjesztés szál. Az ahova a töltéslámpa megy.
Ha töltéslámpa sincs, akkor passz, akkor ha van kivezetett csillagpont azzal lehet kísérletezni, ha az sincs akkor kell egy schmitt trigger, 13V fölöttira állítva és ha leáll a motor azaz megszűnik a töltés akkor ad jelet + összevariálni a világítás szállal.
Mindenképp kell valami ami tudatja hogy leállt a motor, azaz a töltés megszűnt, enélkül nem fog menni hogy se gyújtás, se ajtó, se semmilyen kapcsoló nincsen. -
Barret001
addikt
-
törölt tag
válasz hódmaci #74747 üzenetére
Kösd rá egyszerűen az izzóra! Ha jár a motor nem fog zavarni a sipolás ott a lámpa mellett, ha leáll a motor hallani fogod és lakapcsolod a lámpát. Ha mégis zavar a hangja akkor plusz egy relé, aminek a tekercse a töltés visszajelzőre van kötve, tehát ha jár a motor, van töltés, húz a relé. A bontó érintője ilyenkor szakítja a lámpára kötött sípolót, ha leáll a motor, nincs töltés, elejt a relé és az érintő zárja az áramkört sípol a sípoló.
-
darvinya
titán
válasz hódmaci #74753 üzenetére
Ekkor lenne jó tudni pontosan milyen autóról, vagy milyen járműről van szó.
Mert alternatív kapcsoló kell, amit nem tudatosan használsz.aryes
Pont fordítva, mikor ráül nyit, mert különben egyfolytában sípolna.
-
nagyúr
válasz hódmaci #74753 üzenetére
Tegyél valami kapcsolót az ülés alá (ülésbe?) ami nyit, ha ráülsz és zár, ha felállsz.
Kulcs se kell az egész traktorhoz, semmi olyasmi, amit magaddal viszel, mikor kiszállsz? Akár egy lakáskulcs vagy szemüvegtok, ilyesmi. Kellene rá egy mágnes, a műszerfalra pedig egy reed relé.
Vagy egy arduino és egy közelség érzékelő (reflektív optokapu) mondjuk a tetőre.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz hódmaci #74749 üzenetére
Kell csinálni, mert az a egyetlen amit mindig tudatlanul használunk ajtóval.
Mikor kiszálunk, akkor figyelmeztet, hogy világítás fel van kapcsolva.
Helyzetjelző világítás független a motortól, az mindig világít mikor fel van kapcsolva, és már az is le tudja szívni az aksit.
Főleg, mikor több napig rá sem néznek.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
hódmaci
senior tag
Mindent áramtalanít.
De azt nem használom csak akkor mikor lerakom a gépjárművet.(akár több nap is eltelhet)
Vagyis napközben, használat közben van a fő gond.
Többször leállítom és jártam már úgy, hogy rajta maradt a világítás.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Autóvillamosságban kérnék segítséget.
Az lenne a cél, hogy mikor leállítom a gépjárművet és a világítás fel van kapcsolva akkor egy hangjelző készülék jelez, hogy ne felejtsem felkapcsolva a lámpákat.
Vettem egy ilyen sípolót.
Kérdés hogyan kössem be?
Az érdekesség az egészben hogy a gépjármű régi diesel traktor.
Vagyis itt nincsenek bonyolult áramkörök, sőt még gyújtáskapcsoló sem.
Van egy áramtalanító főkapcsoló a negatívon és egy "nyomógomb" ami villanyt ad a bendixnek és GOMiután beindul pörgeti a generátort és megy a töltés.
[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
PHM
addikt
válasz kmisi99 #74742 üzenetére
Nézd meg az ellenállásokat nem szakadt-e valamelyik.
Ha azok rendben vannak, valamelyik led csoport éghetett ki.
Egy tápegységgel és egy ellenállással lehetne megkeresni a hibát.
A másik megoldás, hogy fogsz egy 3-500 ohmos ellenállást és
párhuzamosan kötöd a led csoportok 1-1 ledjével.
Az lesz a hibás csoport, ahol halványan világít a többi led.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
kmisi99
addikt
válasz kmisi99 #74741 üzenetére
Rájöttem végül, maga az autó féklámpa érintkezőit multiméterrel kimértem az szépen küldte rá a feszültséget azaz nem azzal van gond szerintem, viszont az egész nyák ledből pár ellenállásból meg egy diódából áll és full nem vágom mi mehetett ki mert az egész tök sötét. A dióda pedig elvileg jó egyik irányból engedte az áramot a másikból nem.
-
törölt tag
Ide azért érdemes hozzátenni, függ a trafó kialakításától, volt ház ami emiatt égett le. Lusta volt a villanyszerelő dedikált csengő trafót használni, helyette a halogén számára gyártott trafót tolta be a körbe. Az egy túlméretezett csoda üresjáratban rengeteg veszteséggel.
A tetőtérben addig addig melegedett a folyamatos üzem miatt amíg fel nem sikerült gyújtani. -
neophyte79
tag
Köszönöm mindenkinek a választ.
-
-
-
tordaitibi
veterán
válasz neophyte79 #74728 üzenetére
Ha ez megnyugtat akkor elmondom hogy az asszony telefontoltoje 3 eve lett bedugva az ágy alatti elosztoba.
En energiatakarekossag megfontolasbol nem favorizalom ezt de megmertem egy fogyasztasmerovel es gyakorlatilag nulla a fogyasztasa uresjaratba[ Szerkesztve ]
-
válasz rednifegnar #74731 üzenetére
Én sem értem. 10-12V-on az 100-120W. Amúgy szerintem a melegtől mehetett le. Asszony gépe, azt mondta, hogy napon volt + ráült a macska, utána kezdett sárgán villogni az akku LED-je. Az akku másik gépben jó.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Nem ártasz. A kapcsolóüzemű is úgy kezdődik, mint egy sima táp, csak utána van námi feltranszformálás és kapcsolgatás, hogy ne legyen 1kg a trafó egy tápegységben
-
And
veterán
1.) A kapcsolóüzeműben is van trafó,
2.) ha hagyományos 50 Hz-es transzformátoros volna, akkor sem nagyon számítana. -
válasz neophyte79 #74726 üzenetére
Az mindegy neki, hogy veszel-e ki belőle teljesítményt, vagy nem. Igazából ha terhelés alatt van, azt bírja kevésbé, üresjáratban nem melegszik, stb.
-
válasz neophyte79 #74723 üzenetére
Alapvetően a router is úgy működik, hogy nem nagyon kapcsolgatják le, szóval a táp szempontjából kb. mindegy, hogy mit lát el árammal
-
Barret001
addikt
válasz neophyte79 #74723 üzenetére
" Nem okoz gondot, ha mindig 220V-ot kap? " Nem,mert pontosan ez a feladata!
Ha a routert hajtja meg,akkor is így működik.Dugasztápok folyamatosan áram alatt vannak. -
neophyte79
tag
Sziasztok.
Van egy 12V egyenáramú, 2A terhelhetőségű tápegységem, ami egy router-é volt, kapcsoló üzemű. LED-hez akarom használni, kiváltani a hagyományos világítást. A kérdés annyi lenne, hogy használhatom-e úgy, hogy folyamatosan áram alatt van, és a 12V-ot kapcsolom a LED-ek felé? Nem okoz gondot, ha mindig 220V-ot kap? Így egyszerűbb lenne a fogyasztókat kapcsolgatni, amik a táptól jönnek.
Köszönöm. -
-
Hello,
Valaki ismeri az SMD biztosítékok jelzéseit? Van itt egy, amin "10" van... Lenovo T410 töltőáramkörében található...
-
nagyúr
válasz Sixkiller6 #74717 üzenetére
Erre a legegyszerűbb megoldás például a szintén i²c-s MCP23017 GPIO expander. Ez 16db I/O portot ad, ha 20db szenzor kell, akkor a maradék 4-et kipótolod az arduino lábaival. Annyi szabad láb biztos marad, hacsak nem mondjuk attiny85-ből építkezel. De RPi-n is van annyi szabad láb. Az interrupt lábra nem tudom, hogy szükség van-e egyáltalán, ha pollozod a távolságot. Szerintem én az be se kötöttem.
-
Sixkiller6
őstag
-
nagyúr
válasz Sixkiller6 #74715 üzenetére
-
nagyúr
válasz Sixkiller6 #74713 üzenetére
VL53LO, arduinoval teszteltem, alacsonyabb sebességgel tudja az 1mm pontosságot és kb 80-100cm távolságig tud mérni.
-
Sixkiller6
őstag
üdv, egy eszközt építek, ami kb araszonként megmérné egy fölé helyezett tárgy távolságát. nem 2 dimenzióban, csak egy egyenes mentén, gyakorlatilag 20 centinként beraknék egy távolságmérőt, a tárgy 1 méteren belül lesz (inkább 50 cm max) és a felbontás jó 1mm-es pontossággal.
milyen lézer szenzort tudnátok ajánlani ehhez?
legyen beépíthető és a kiköpött adatait vmi viszonylag egyszerű módon be tudjam fogni, adatfeldolgozás, vizualizációt onnan már megoldom.
nagyon köszi- no es importante -
-
darvinya
titán
válasz #85619712 #74711 üzenetére
Én is néztem doksiját.
Nekem csak 230V/DC14V/400mA -es trafó lenne, amire egy stab ic 12V/1A-t raknék, ezzel tölteném.
Vagy megveszem azt vezérlőt amit linkeltem, és 18V-os laptop töltővel hajtanám.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darvinya #74710 üzenetére
Egy kicsit utánanéztem a dolognak, mert engem is érdekel, ez az ic valóban nem alkalmas töltésre ahogy PHM is írta, ez csak védő és balancer ic. A tápegységem amit használok áramkorlátos, egy 55w-os izzót ráakasztva max 2A jön ki, tehát a 3 soros cellát amíg a 12V-os kapocsfeszültséget el nem éri ennyivel tölti. Bár ettől baja nincs az akkuknak mert 2 éve használom így, és annyit bírnak mint új korukban, ez mégsem üzemszerű használat, másnak nem ajánlom!
-
törölt tag
válasz darvinya #74706 üzenetére
Nekem ilyen megoldás van, a gyerek elektromos motorja lett li-ion akkusítva, 3x3 cella, ezzel a panellel töltöm az akkukat. Persze én elhiszem azt is, hogy nem lehet vele tölteni, hisz nem arra való, de nekem működik 2 éve. a töltő egy mezei 2A 12V tápegység.
[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz darvinya #74703 üzenetére
Röviden: nem.
Hosszabban: a 8254 egy cellavédő áramkör, emlékeim szerint
3, vagy 4 sorosan kötött lítium cellához.
Önmagában nem töltőáramkör, tehát a pakk töltéséhez neked kell
megoldani a töltési végfeszültség beállítását, a töltésvég detektálását,
a töltés lekapcsolását és az áramkorlátozást is.
A 8254 csak a balanszírozást, (bizonyos határok között) a durva túltöltést
a mélykisütést és a túláramot fogja megakadályozni.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
darvinya
titán
Szerintetek 8254AA chip tud vezérelni töltést 3-as pakkot egyszerre?
-
Macsekp
tag
válasz Fredo78 #74700 üzenetére
Szétkaptam, van egy doboz, amiben az elektronika van, meg a kapcsolók,potméter,irányváltó, stb. Ebbe csatlakozik bele a csiszoló (5 lábú DIN csatlakozó, amit nem is értek), ami csak egy kis motor egy csiszoló fejjel, ami pörög.
Kiszedtem a potmétert és működik a belseje, legalábbis forog. Fújtam bele érintkező tisztítót, de ugyanaz. Fél percig jó, aztán felpörög. A motor pedig elég meleg, de nem tudom, hogy eddig mennyire volt az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch
- Akár be is tilthatják a Motorola mobilokat az USA-ban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK 14 Firefly G7 WORKSTATION! i7-10810U/32GB/512SSD/14"/NVIDIA 4GB/GARI
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
- Hecht GG 950 aggregátorok
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2020 - Használt
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest