Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
válasz Jarod1 #98066 üzenetére
Kipróbáltuk úgy is, hogy csak a HDMI volt a kábelcsatornában, de így is elment a kép.
A kazán külön konnektoron van, ráadásul be lett építve egy zavarszűrős aljzat is, de nem oldotta meg a problémát.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
rednifegnar
senior tag
válasz Jarod1 #97940 üzenetére
be hat
nalunk a melyhutoben -14C van nem -6C
3 probat csinaltam, mindig elojott, ahogy felmelegedik szepen elmulik a baj.
kiprobaltam ugy is, hogy leghuztam a billentyu szalagkabeleit, ugy nem jott elo (nincs rajta tapi).
egyebkent mikor kint hasznalom orakig a minuszban (pl szombaton is kint voltam vele 3 orat videken) akkor is lehul elegge szoval a melyhuto csak szimulalja (melyhutobe amugy ziplockban teszem).
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Ton-ton
tag
válasz Jarod1 #97936 üzenetére
Régebben találkoztam olyan dugasztáppal, amihez azt a két tüskés csatlakozót adták. Az volt a trükk, hogy kb. tucatnyi fej volt hozzá, és azt használtad amelyik megfelelt (és sajnos vagy szerencsére megfordítható volt a polaritás is).
Bár nem próbáltam, nem biztos hogy könnyű forrasztani...http://qtp.hu
-
tomazin
veterán
-
-
r6man123
senior tag
válasz Jarod1 #92776 üzenetére
Igen W11!
Biztos az OP rendszernek is köze van hozzá. A TV HEDMI CEC ki van kapcsolva, az egyik monitor mégis csak akkor kap jelet, ha a TV-t bekapcsolom.
Néha a monitorok elkezdenek villogni, ha bekapcsolom a TV-t akkor abbahagyja. (utána a TV-t kikapcsolhatom).Viszont a folyamatos mikrovillogás a TV előtt is volt, azért gyanakszom a dugaljakra. Ezt valahogyan ki lehet mérni? Vagy a saját adapter kizárja, hogy valamilyen gebasz legyen az árammal/ konnektorral?
Amikor a monitorokon elmegy a jel, amúgy nem kikapcsol, hanem a kijelző, hanem a "DP port jel" nem található felirat jelenik meg, a monitor bekapcsolt állapotban marad.
Itt van amit a monitor produkál, egyre jobban elfogadom, hogy HDMI hiba: https://www.youtube.com/watch?v=o18Q4eZWESo Pedig minőségi kábel, PS5-nél nincs gond... -
rednifegnar
senior tag
válasz Jarod1 #92174 üzenetére
nekem van olyan nyomtatom aminek az aljzataban forditott a polaritas. kivul van a pozitiv, a gyari amcsi tapegysege is megvan es ra is van irva. de azt nem tudta bedugni a konnektorba (adapter kellene hozza) es egy mai mezeivel probalta amivel nem mukodott (hisz forditott) igy feltette alkatresznek a netre, fillerekert. igy vettem meg, egybol gyanus lett, hogy valojaban nincs is hibaja. belul van egy dioda ami megvedi, igy aztan semmi baja nem volt csak at kellett dugozni.
(van egy masik hasonlo nyomtatom is amihez alkatresznek vettem, azon viszont se kep se hang nem volt, de mar sikerult majdnem megjavitanom)
egy halovany lcd kijelzovel lehet valamit kezdeni? van "fenyero/kontraszt" allitoja de maxon van. klasszik egy szinu pontmatrix lcd kijelzo, hattervilegitas nelkuli, a 90-es evekbol. ilyesfele:A camera does not make art, the artist makes art.
-
Sliderxy
senior tag
válasz Jarod1 #89236 üzenetére
Megoldás lehet az üzem közbeni mérésre ha mondjuk két vékony rézszálat bekötök az akku csatlakozóba, valahogy áthúzom a gép alatt, rákötöm a műszert, azt meg a gép tetejére helyezem? Így menet közben akkor ha jól sejtem mindig a pontos értéket látnám.
Gyári új szűrők vannak benne, az új akksival együtt azokat is cseréltem.
Plusz a gépet is átnéztem teljesen belülről, de abban nem volt szinte semmilyen szennyeződés. -
Blackmate
senior tag
válasz Jarod1 #87747 üzenetére
Nincs villanybojler.
@mezis: köszi a tippet az energy saver-re, már rendelek is kettőt, hogy legyen redundancia
Nem a 3 "tüskére" vagyok kíváncsi. Azt betudom a cirkó keringetőszivattyú vagy hűtő kompresszor indulásának. Ami jobban érdekel az az ismétlődő mintát követő 100W-os lépcsők fel-le a hálózaton.Csak érdekességképp, itt van mindhárom fázis, ahol kitűnik a B:
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
válasz Jarod1 #87131 üzenetére
A mellette levő bizti 10A-es és a betáp kismegszakítója is 10-es. Ezek szerint az érzékenyebb. Minden esetre jelen felállásban nem tudom megvalósítani, hogy ne legyen földelt, mivel a beszerelésből adódóan nekinyomódik a háznak. Ha teszek is mögé valamit, - mivel függőlegesen van - attól tartok, idővel leesik, leválik, és kikerül a fesz. a házra megint.
Összehasonlítom a többivel, hogy ott a triak hátán van-e alapból fesz."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Jarod1 #79986 üzenetére
Megvan a trükkje ennek is. Nem kell hőléggel átizzítani az alaplapot. Alábbi ábrán csak szemléltetem a világ legjobb cseh forrasztópákájára hajlított, optimális vastagságúra megválasztott rézhuzalt.
IC lábait célszerű ónnal kicsit megrakni, az sem baj, ha összeér, később úgyis leszedhető, de az ón biztosítja a megfelelő egyenletes hőközlést.
Előbb egyik oldalon megmelegítem, csipesszel kicsit megemelem az IC-t. A lábak nem fognak eltörni a másik oldalon, van annyi rugalmassága. Utána a másik oldalon is megemelem.
Ha kevés ónt raktam rá, akár elsőre elválhat az alaplaptól, ha mégsem, akkor oda-vissza pár próbálkozás, míg elengedi. Nem gányolás, teljesen kulturáltan szokott sikerülni TV-alaplapoknál, ami szintén többrétegű lap. Akár 1 perc sem kell neki. Közben az alaplapot persze átfordítom, hogy mindig a jobb kezem felé essen irányba. (Bár, nem akarok dicsekedni, ha bal kézzel kell néha bűvészkedni, annak sem állok ellen.)
A pillanatpáka hőfokszabályzója pedig több évtized után már eleve az ujjamban van, azaz szó sincs égetésről, például. Csak épp az olvadáspontig, kíméletesen.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz Jarod1 #79893 üzenetére
Értékazonost tettem mindenhova. Most gyorsan kimértem a diódákat, minden tipusazonos (hajszálnyi eltéréssel) azonos értéket mutat és nem ereszt át visszafelé, tehát szerintem azokkal sincs baj.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
baly81
aktív tag
válasz Jarod1 #79238 üzenetére
Igen, ismerős amit írsz. Legutóbb az idős, nyugdíjas barátom szólt, hogy valamiért nem mindig működik a routere. Vittem UTP-t, meg minden netes cuccot. Hát nem azt kellett volna! A 230-as aljzat kotődoboza már kormos, szenes volt, kábeleken 5cm hosszan szétporladó szigetelés... Éppen az általad említett dolog miatt. Ugyanis a fal túloldalára is innen ment a szufla. Csak azt nem értem, ha már így spóroltak, akkor miért nem a dugalj kötőszemeiről vittek három rövid kábelt a másikhoz? Miért kellett sodorni a kábelszakaszokat
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
baly81
aktív tag
válasz Jarod1 #79223 üzenetére
Azért, ha a 76-os építésű bérházban vezetékek és kötődobozok nem lettek cserélve /ellenőrízve, csak a megszakítók nagyobbra upgrade-elve... Azt a szakit sem hívnám magamhoz! Egyrészt azért sem bíznék már bennük, mert akkorikan alu kábelt húzgáltak be, ami már akkor is olyan kemény volt mint egy acéldrót. Ráadásul ugye a kötésük lazul idővel.
[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
sztanozs
veterán
válasz Jarod1 #79213 üzenetére
10 vagy 16 asszem, meg kell néznem majd otthon. Mondjuk lassan fáradnak már a kismegszakítóim (szerintem kb 25 évesek), kettőt már cserélni kellett az elmúlt másfél évben...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
-
CirrMee
addikt
válasz Jarod1 #78199 üzenetére
...ami olyan okos, hogy ha a párom ugyanolyan egerét a gépre kötöm, akkor azzal meg normálisan üzemel? A multiméter szakadásvizsgálója szerint is bizonytalan volt a kapcsoló.
Nemrég leitattam némi "piával", gondoltam kipróbálom a javaslatot. Nem lett gyári, de határozottan pontosabb.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
válasz Jarod1 #77853 üzenetére
Ezt írtam
"Kivettem a FB7115 tekercset, a diódán megszűnt a zárlat.
Ez az áramkör a DV10 tápot adja, az 1,1V kb. közvetlen a MTK procira. Van ott vagy 8db. hidegítő kondi, 1uF meg 100nF-ek . 1 kivételével mindet megtaláltam (csomó nincs jelezve a layout-on, köszi Philips), levettem, nem szűnt meg a zárlat."
Szóval a zárlat (ha van) a DV10-en lesz.2 dolgot nem értek :
- hogyan lehet jó az 1,1V, ha 0,005ohm körül mérek az 1V kimenet és a föld között
- Mivel a standby-t nem 3,3V-ra, hanem 5V-ra húztam, az mennyire ölhette meg a procit? (MT8222 van benne, elvileg a standby az egyik GPIO kimenet, ami fel van húzva ellenállással 5V-ra.)[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
rednifegnar
senior tag
válasz Jarod1 #77123 üzenetére
hat eszembe nem jutna hogy van benne barmifele kulso kapcsolat, de sztem nincs, nem volt rairva semmi. majd megnezem de csodalkoznek ha lenne. amugy sztem pont ez az.
nem tudom mitol fugg a beallitott rgb ertek azt gondolnam a magatol a dobozkatol, de ezek utan meg az is lehet hogy a tavostol. eleg furi, mert amugy mukodik, minden funkcio jo. gondoltam olyat hogy rosszul van osszedugva de nem lehet elrontani v felcserelni. na meg nem is volt bizgeralva, egyik nap ezzel fogadtak hogy megvaltozott a mukodese.
jobban aggaszt hogy a tavosnak a bekapcsolo gombja kezd egyre xarabb lenni, az van nyomkodva a legtobbet es hat eleg gagyi a cucc, nem egy orok elet.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Balinov
titán
válasz Jarod1 #75831 üzenetére
Köszi, és ez a konstrukció jobb lenne mint a másik linkelt? Valahogy nekem az több rugalmasságot mutat így kép alapján
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
nagyúr
válasz Jarod1 #75750 üzenetére
Én ilyen biztonság-kritikus applikációból mindenképp kihagynék mindenféle vezetéknélküli megoldást, és ez a konnektoros megoldásra is vonatkozik.
Ha a LAN kábel már adott, azt fel lehetne használni valódi intranetes hálózati összeköttetésre, például annak a linkelt LAN-os megoldásnak az árából két raspberry pi simán kijönne, amin a kamerakép is közvetíthető lenne.
Ha kamera nem kell, akkor én arduino-val csinálnám, a LAN kábelt pedig akár CAN bus, akár UART vagy hasonló kommunikációra is lehet használni. -
csabyka666
veterán
válasz Jarod1 #75215 üzenetére
Sajnos nem lehet, vagyis nekem annyit nem ér - ugye 3 x 10A van most, 32A a max, amit adnak, ha jól tudom.
A bővítést még ki is fizetném 3 x 16A-re, de jelenleg fadobozos szekrény van, ezt már nem fogadják el, szóval vésni kellene, rombolni, és felszerelni azt a gusztustalan műanyag vackot...na ennyit nem ér nekem a 3 x 16A.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
atomanti19
aktív tag
válasz Jarod1 #74967 üzenetére
A vezérlőrészen ki tudom mérni a feszt, a diódáig nem jut el Most áthidaltam egy "próba" vezetékkel. Úgy tökéletesen működik. Szerintem megpróbálok szerezni valami nagyon vékony vezetéket. Az UTP kábelben lévőknek mi a vastagsága?
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Golyobis
aktív tag
válasz Jarod1 #74789 üzenetére
Ez nem számítógép hanem szerszámgép, méghozzá "kettős földelésű".
Földnek konkrétan a földet vettem, de most utólag rájöttem, hogy nem volt elég jó minőségű az érintkezés, mert egy festett fém aknatetőhöz mértem.Pár nap és csinálok még egy mérést, de nem hiszem hogy a jobb minőségű érintkezéssel kisebb feszültséget mérnék majd.
-
őstag
válasz Jarod1 #74572 üzenetére
$p@rr0w
A hagyományos izzók amikor kimennek, akkor ív keletkezik a megszakadó izzószálon, ami plazma lévén kisebb ellenállású mint az izzószál, és emiatt amíg táplálódik, jó nagy áramot vesz fel. Ez kiviszi szépen sorban a gyors olvadóbiztiket, de időben nem tart elég sokáig, hogy túlmenjen a kismegszakítók gyors kioldás jellegű karakterisztikáján. A legóvatosabb B karakterisztikájú kismegszakítónál is 3-5x áramkorlátot enged meg pillanatnyi ideig, amit egy ív vagy önmagában nem triggerel, vagy a mögötte lévő gyors olvadóbiztosíték hamarabb leválaszt.
A 3A->4A módosításnál azt kell figyelembe venni, hogy a foglalat, vagy a biztosíték utáni belső vezetékezés bír e 4A-t.
Nagyon extrém példával: Előfordulhat, hogy a belső vezeték 3.5A-nál elégne, amitől a 3A-es bizti megvéd, a 4A-es meg végignézi.[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Golyobis
aktív tag
válasz Jarod1 #74112 üzenetére
Kösz a választ mindenkinek.
nem tudom hol lehet ilyen kábelt kapni, vagy egyáltalán milyen nevet írjak a keresőbe.
Találtam valamit ami hasonló, de nem 100%-ban.
Úgy látszik, hogy ebben még egy ilyen plusz burkolat nélküli rézdrót is megy, aminek nem ismerem a szerepét.
Aztán nem tudom hogy számít-e hogy pontosan melyik erekben mennek az adatok, és melyikben az áram vagy kitudja micsodák. Lehet hogy az adatkábelek párban tekerve vannak, és valami szinuszok kioltódnak vagy mi, mint az utp-nél.Kösz, ha tudod hol lehet kapni elmondanád kérlek?
Usb hosszabbító nem játszik, mert nem vízálló, és nedves (és szűk) könyezetben használnám.
Nem tudom hogy usb-e szerintem ez annál több eres.
-
Csabesz666
aktív tag
válasz Jarod1 #73725 üzenetére
igen, próbáltam, még a legujjabb fw-t is feltettem, úgy hogy a telóra másoltam, az image filet, majd wifin csatlakoztam, felment, hibát nem írt ki, a wan portba is ha dugok kábelt, nem ismeri fel, sem a lanportoknál sem. Belül patyolat tiszta minden, semmi égés nyom vagy valami...
-
-
-
veterán
válasz Jarod1 #72852 üzenetére
0.75mm2-es réz kábelről van szó szóval az simán elbírja ezt a 2x18 illetve 30W-ot.
Megy a konnektortól a 0.75mm2-es, ez belemegy a mozgásérzékelőbe, itt ugye a fázis be van kötve a mozgásérzékelőbe, ami az armatúra felől jön 3 eres kábel (szintén 0.75), annak a fázisa szintén be van kötve az armatúrába, a 2 kábelnek a nullája be van kötve a mozgásérzékelő nulla csatlakozásába, illetve a 2 kábelnek a földje össze van kötve egy Wago-val szintén a mozgásérzékelőbe.
Így van megoldva a bekötés. És akkor az armatúra meg a mozgásérzékelő közé menne egy kötődoboz 3db 3-as wago-val aztán kész. Egyik wago slotba menne a vezérelt fázis, másik menne tovább az armatúra felé, harmadik wago slotból meg menne a szintén vezérelt fázis jel az új led lámpába. És ezt a nullával meg földdel is megcsinálnám.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
r4pt0r
tag
válasz Jarod1 #72682 üzenetére
Ez nem az égett kép. [Ez a saját kép]
-
válasz Jarod1 #72427 üzenetére
De nem tudok venni (Amúgy sem szimpatikus az, hogy a teljes mérőeszköz a mért telepről szedje az energiát, de amúgy is rendes akkuteszter kéne )
Tavaly nyáron rendeltem az elsőt. Ideért, 1 mérés után meghalt. (Itt kérdeztem, mi baja lehet)
A második nem ért ide, a pótlása sem. (Legalább egy része refundolt ezeknek )
A harmadik 1 mérés után behalt.
A negyedik nem ért ide. (Amúgy az a fura, hogy általában ide szoktak a dolgaim, nem nagyon tűnnek el.)
Aztán vettem egy Max471-es áram-fesz mérő modult Arduinohoz, ez alapvetően működik, de jó lenne tudni, hogy miért nem kb. azt adja, mint a kölcsönkapott kínai akkuteszter.Mutogatni való hater díszpinty
-
Janos250
őstag
válasz Jarod1 #71473 üzenetére
Jarod1 és VIPowER
Igen, de ez nem LED! Egyszer itt a prohardveren már írt is valaki róla, de nem találom, hiába keresem.
A hozzá való táp bemenete a 12V DC.
link
1000-2000 Hz közötti AC-t ad, de azt nem tudom, hogy milyen feszültségen, és azt se, hogy feszültség- vagy áramgenerátor kell neki.Q:
What is the assignment of the 12 V DC plug? Which pin is plus and which minus?
A :
it works on 12v AC not DC[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
_ATi_1
senior tag
válasz Jarod1 #71270 üzenetére
Szia,
Nem teljesen világos, hogy mire gondolsz. Mit jelent az, hogy "hálózati feszt rétegelni" ?
Engem konkréten az érdekelne, hogy létezik-e követelmény két külön rétegen lévő, más potenciálon lévő vezetősáv egymás közti távolságára?
Pédaként: Egy 4 rétegű PCB top rétegén vezett fázis vezetősávja alatt egy belső rétegen huzalozhatok-e szekunder oldali vezetősávot?[ Szerkesztve ]
-
-
Doki16
addikt
válasz Jarod1 #69201 üzenetére
Bontott 18650 cellákkal jól el vagyok látva meg ledszalagokkal is. Az a zsanérkapcsoló meg bazi drága, főleg az elem bele.
(#69202) darvinya: Csak azért mert ilyet rendeltem Ali-ról még régen és 1 darab kellett az 5-ös csomagból így maradt négy. Meg régebben is azért rendeltem váltókapcsolót, mert ugyanannyiba kerül mint az egy pólusú. Ezt meg így multifunkciós és bármire, bármikor feltudom használni.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Attix70
aktív tag
válasz Jarod1 #68180 üzenetére
Ha elolvastad volna a témával kapcsolatos írásaimat akkor nem írtál volna. Amiért nem tudtál róla azért nem biztos, hogy nincs.
Ha az ember próbál segíteni akkor biztosan van valaki aki be akarja bizonyítani az ellenkezőjét.Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Ribi
nagyúr
válasz Jarod1 #67129 üzenetére
De az sem járja, hogy időnként felrobban a kondi és cserélgeti.
Jobb védeni és évekig egyiknek sem lesz semmi baja.Amúgy egy 35A-es egyenirányító dióda kocka 450Ft.
Egy normálisabb 4700uF, 16V kondi 400ft, amiből kell 2.
Tényleg márkás kondi meg jóval drágább.
De van alap kondi 160-ért is, szóval mondjuk kb azonos.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz Jarod1 #67129 üzenetére
Itt nem az a lényeg. A hálózati feszültség nem szimetrikus terhelése miatt eltolódik a fázis szinusza a null vezető potenciáljához képest Y irányban. Nem lesz se több se kevesebb a fázisfesz, csak eltolódik. Ez a jól kihasznált transzformátorok esetében túlgerjesztést, egyenáramú felmágnesezést okoz. Néhány száz milivolt a primer ellenállásán meglehetősen nagy DC áramot hoz létre. Ezt próbálja meg ez a kapcsolás "helyreállítani".
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Android szakmai topik
- Gaming notebook topik
- Kerékpársportok
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest