Hirdetés
- 128 GB-os, kétcsatornás G.Skill memóriakészlet, 8000 MHz-cel
- Tárgyal az egyesülésről a GlobalFoundries és a UMC?
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Több Copilot+ szolgáltatást kaptak AMD és az Intel AI platformjai
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
65%-os hatékonyság powerbankból telefonakksiba mennyire számít használhatónak?
Egy névlegesen 48Ah-s powerbankból 16% fogyott egy S24 ultra (5Ah) totál 1-100% feltöltése során. Ennél cseppet jobbra számítottam, bár el tudom képzelni, hogy a töltés vége felé (utsó 10-20%) nagyban leromlik az átvitel hatásfoka
.
-
-
-
nna, ha sikerül elintézni a postázást (persze a vidékalsó utáni UK címemre nem szállítanak
) akkor mobil áramforrás téma lezárva, EZ a 153Wh powerbank 2 napig elég lesz még tabletes nyúzással is+kocsiban tölthető autós töltővel, ill ha úgy alakul, az USB-PD képes napelemekkel is lehet etetni.
-
válasz
DigitXT #99633 üzenetére
Ez lehet pl egy laptopakksi belsejében, már az alakjából látom, hogy ennek külön 3D nyomtatott házikó kell, levadászni egy elektronikát, ami nem robbantja fel az első töltéskor, stb-stb. És ugye ez nem LiFePO4, hanem LiPolimer, ami pár fokkal neccesebb, ha sokktűrésről van szó.
-
Jogos, megvan a cella.
Nem tudom a 9éves cellák milyen állapotban vannak. Tény, nincs bennük 50 ciklusnál több, de az idő önmagában degradálja a cuccost, a hétvégén lemerítem (egy szintén őslelet tablettel), majd kimérem, mennyi kakaó kell az újratöltéshez - ebből nagyjából kijön egy aktuális kapacitás-féleség.
-
válasz
Donki Hóte #99628 üzenetére
Most nézem, az igencsak koros, de még mindíg harcos xiaomi 20 Ah-s bankom hengeres LG cellákból áll
(régi teszt róla - bizony ez lassan 9 év)
Arra is gondoltam, hogy kukázás helyett lehetne-e ezt valahogy modernizálni, csak az elektronikát kukázni és USBc/PD kompatibilisre cserélni - de igen esélyesen már nem éri meg
#99629: bizti te írtad el? A Wh teljesen reális lítium energiasűrűségeket nézve, Ah bármilyen lítiumos referenciafeszkóval eléggé rocket science-nek hangzik, akkor is, ha zacskó nélkül a kikanalazott natúr akksianyagot nézzük vákuumban/argon alatt...
-
63Wh simán megvan egy kilóból, a kész akksi amit posztoltam még több is ennél - 0 vakaródzás, amazon keresés instant dobál többféle bevetésre kész megoldást
.
Egy kérdőjel, hogy van-e szintén KÉSZ, rádugom az akksira egyik végét, bedugom az összehajtós napelembe másik végét alkalmatosság egy ilyesmi (12.8V LiFePO4 tégla) töltésére. Ami még eszembe jutott: konkrétan kocsikhoz árult maintainer napelemet venni, ezek bár kicsik, de kb stimm a feszkó
.
Kolléga buck-boost megoldását kell sztem applikálnom a megfelelő feszkókkal, buck-boost konverter azért akad felhasználóbarát kivitelben
.
-
Legutóbb amikor dobozt kerestem pont megfelelő méretben, vízállósággal, stb, ráment egy fél hétvége
... (aztán feladtam...)
És akkor még rendelj hozzá elektronikát, anyámtyúkját, családi program mellett rakd össze. Az garantált, hogy az idén Augusztusi programra se lesz kész
-
-
-
-
válasz
Donki Hóte #99596 üzenetére
Kimaradhatott a tizedesvessző és 9.2Ah, 12.8V LiFePO4 ad ki kb ekkora súlyt
-
válasz
tordaitibi #99594 üzenetére
Toughbook fele (cf20) van, nem zabál sokat
. Viszont jobb lenne pont usb-tápos
-
-
-
1 hetes csillagfotózkodós kemping, terv déli kárpátokban, de a helyszín még változhat (inkább délebbi/naposabb irányba).
- 2db telefon,
- kicsi asztrofotós mechanika (ez kb éjszakánként 20Wh-t eszik, ennyit kéne neki akksiformában nappal félretenni)
- egy windows tablet (kb 10-15W fogyi, napi mondjuk 50Wh, a sajátja mellé ennek is kell akksi)Persze az élet nem áll meg, ha nincs áram, az absz minimum ami kell az 1db telefon segélyhívásra.
#99579: 1 kilós műfajban van egy ilyenem, kicsit komplikált a használata (a szivargyújtó kábel, amit fabrikáltam rá elég sérülékeny) és bár körbehugyozza a legtöbb powerbankot, önmagában kevés lesz a fenti projecthez. A windows tablettel már teszteltem, kb 12 órát megy el róla (+a tablet saját akksija még ~4h).
-
Ezek ugyebár mind-mind variációk egy témára más zenekarral
. Nehézipari megoldás van, autóakksi/autó 120A-es dinamóval annak minden luxus-szolgáltatásával VAN AMIKOR rendelkezésre áll. És persze ugyanez a sztori a benzines generátorral is. A mai egy háton cipelhető feladvány lenne úgy, hogy a túrafelszerelésnek marad még hely, azaz szumma ~3kiló alatt marad az egész történet.
#99571: jogos teljesen, sherpa-üzemmódban talán a leglogikusabb a fent linkelt hajtogatós napelemecske a bazári DE picikönnyű kontrollerével + egy husi powerbank pass-trough módban. 5D sakkfeladvány még olyan hajtogatós/könnyű napelemet találni, aminek nem nyekken meg a kábelezése a hajtogatás puszta tényétől.
+a matek szerves része, hogy a napelemes cirkusz bruttó súlyából mennyi áramot is tudok "zsebben", LiFePO4 akksi formájában a tett színhelyére vinni, uis ilyen akksijaim vannak a háznál, összesen kb 250Wattórányi 3db, együttesen ~3.5 kilónyi (1.5+1+1) téglában.
-
Apropó modern USB-C töltés: ismer valaki olyan napelem-kontrollert vagy kész kemping-napelemet (egy jelölt, de itt PPS-ről nem írnak), ami egyenesen PPS kompatibilis, azaz a leghárklisabb pl pixel telókat is tudja gyorstölteni
?
Vagy inkább úgy érdemes ezt összerakni, hogy faék MPPT tölt egy kicsi 12V-os LiFePO pakkot, amire rá van kötve egy modern autós töltő mindenféle csilivilivel/így pl beúszó felhő esetén se gajdul meg az eszköz töltése? -
Az N21700CG-50 mennyire számít jó, tartós, ill kevésbbé tűzveszélyes lítiumcellának? Itt azt mondják, hogy az Ugreen 25Ah-s power bankjában ilyenek csücsülnek.
-
válasz
szabifotos #99448 üzenetére
Új jelölt: ugreen tégla
-
-
-
Reddit bölcsességek között találtam, hogy pl Baseus 30Ah-s powerbankokból jóval kevesebb kakaót lehet hasznosítani PD/"nagyfeszültségű" üzemben, mint mezei 5V környékén. Ez mennyire állja meg a helyét? Tleg nagyban romlik a hatásfok ha 20V körül nyomja a telefonba a delejt?
Konkrétan ezt a példányt néztem ki, de vétel előtt tudni kéne mennyi is van benne VALÓJÁBAN.
-
válasz
szabifotos #99430 üzenetére
+többieknek az usbC témára: köszönöm
. Baseus 240es lesz akkor, bár sajna ide brexitisztánba nem ingyenes a posta. Az itteni amazon a normálisabbak közül csak ugreen-t és ankert árul, ezekre ritka az akció sajna.
A kicsit lassabb töltés nem katasztrófa, viszont ne haljon be idő előtt és ami a legfontosabb, semmilyen körülmények közt ne tegyen kárt telóban v töltőben. Nézegettem pár teljesítménykijelzős modellt is, de vhol azt írták, hogy egyes töltők képesek hárklisak lenni a legkisebb rendellenességre a kábelben (derékszögű, mágneses...), úgyh elengedem.
-
USB-C kábelt vennék ami stabilan tud akár komolyabb teljesítményeken is tölteni. Amazonon kinéztem egy "Cleefun" becenevű jelöltet, viszont erre azt írják, hogy hogy az usb.org nem tesztelte/nincs plecsnis certifikátja hogy ő aztán istenbizony... Viszont van elég szép számú jó amazon értékelése.
Mennyire rizikó egy "certlik nélküli" kábel? Előfordulhat, hogy megsüti a telót? -
-
-
-
Sziasztok, ha védeni akarom a telefon USB-csatiját a kopástól, van értelme aranyozott (arany=puhább) csatlakozójú töltőkábelt venni, hogy inkább a kábel kopjon és ne a telefon?
-
válasz
tordaitibi #97200 üzenetére
Jogos, kihagytam, a töltésre veszek egy 8A körüli áramkorlátot is tudó dc/dc-t, kb ennek a nagytesóját.
-
válasz
tordaitibi #97196 üzenetére
Releváns minden, amit írsz, mert terepen lehet kapna a kocsiból utántöltést a rendszer (ugyebár a lifepo 1 óra alatt simán felnyomható 20ról 80%-ra, kis stöpszli 12Ah-snak még nem is kell ehhez generátorégető áramerősség.
-
Sziasztok, egy ilyen chinaware miniPC 12V tápbementetét vajon ráköthetem egy "12.8V"- os LiFePO4--re?
-
válasz
Barret001 #97109 üzenetére
Még egy dolgot nézek LiFePO4 témában, egy töltöttség indikátort, ami besípol, ha 10%-ra merítettem, mondjuk 12.6Vnál és átkapcsol a második akksira. A koppra levágó BMS nem a legjobb szitu
(csillagászati távcsövet etetne a rendszer, áramszünet esetén kezdhetném a beállítgatást előről).
-
-
válasz
tordaitibi #97102 üzenetére
Ácsi, természetesen indítanám a kocsit, isten ments, hogy koppra leszívja az indítóakksit a cuccos éccakának évadján a semmi közepén
.
A BMS ELVILEG a töltőáram elszállása ellen is véd, ami ezeknél az apróságoknál 10A környéke, úgyhogy HA EZ MŰKSZIK éppenséggel a generátor elfüstölésétől nem kell tartani. De azért biztiamibizti beiktatnék valamit, ami a kínagyári BMS előtt már beállít egy civilizált maximumot
#97103:
. találtam is egy ilyet itthon, félig megette a rozsda úgyhogy nézek újat
. Annyi, hogy az égőnél valami erősebb áramlimitáló czucc kéne, mert a 21-55W még ezeknek a kicsi akksiknak se túl acélos töltés.
. Ha ilyesmi lenne a fix megoldás, akkor nyilván vennék egy 200W-ot elfűteni bíró bika ellenállást, éppenséggel nem drága és az a nulladik milisec-től kezdve adja az Ohm-mennyiséget ami a töltőáramhoz kell.
-
-
Autóról töltenék 12V-os BMS-védett LiFePO4 téglácskákat, pl ilyet.
Itt olvasok egy igen egyszerű trükköt: az akksit pl egy index-izzóval sorbakötve szép szabályos 21W = 1.5A-es töltést kap az ember. Ez mennyire biztonságos, ill mennyire upgradelhető egy 50W-os bumszli ellenállással? -
-
válasz
Dr. Szilikát #94936 üzenetére
. Valahol nagyon mélyen van elásva egy félholt winyóm, felrakom rá.
Szerk: rosszul néztem, az egyik hozza a könyv szerinti feszkókat
-
Kihalt két minőségi, de öregecske ATX tápom, gondoltam kimérem a konnektort: 247V. Okozhatta ez a bajt?
Az atx lyukacskák sajna sírnak, 12V-ot egyáltalán nem találtam a bekapcs pin-rövidzáras módszerrel. A venti felpörög, 3.3V is van, de 12 helyett valami 8.5V
-
-
-
válasz
baly81 #94859 üzenetére
Nagyon köszi, hogy ezeket megspóroltad nekem,mert pontosan ezt az utat jártam volna be
.
Peltier akkor alapjából kuka, ami még gondolkoztat egy ilyen zseb-légkondi, amiből a hűvös levegőt a lapos szívónyílásághoz irányítom.
-
válasz
Barret001 #94856 üzenetére
Peltiernek? Alapból katasztrofális, egyáltalán nem véletlen, hogy nem ilyennel fagyasztja Juliska néni a fél disznót
. Aztán ugye a forrófejű chiptől elválasztó távolság se teszi a hatékonyság bajnokává...
A piacon vannak már csicsás kész modellek (a videóban mondjuk el is hangzik, hogy valami 70W-ot cibál a konnektorból
, ami kb reális is nekem is a két rajtam maradt Peltier típussal).
Ötlet még: SZÁRAZ hideg levegő befújása a lapos alá, ahonnan a levegőt szívja valami mini asztali légkondival: ezekkel viszont az a baj legtöbbször, hogy párás levegőt nyögnek ki magukból mert valami vizes-jeges hűtőkoncepción alapulnak.
-
Tökölődött az egyik eladó így lett itthon két felesleges Peltier-elemem hűtőbordákkal. Szeritetek van értelme fémfenekű laptophoz spéci laptophűtőt eszkábálni belőlük, vagy a régi lyukacsos alu-lap laptophűtőt megtuningolni velük? Van itthon két forrófejű lapos, egyikben az SSD, másikban a proci szeret túlmelegedni. Télen persze okés a 18 fokos levegő keringetése, nyáron viszont lehet számítana, ha nem 30 fokos lenne a "referencia".
-
válasz
ViZion #94848 üzenetére
Nem hiszem, hogy bárki panaszt tenne egy A3-as "TOJÁS VAN ELADÓ" ragasztmány miatt
. Lehet meg is van hozzá az anyag
-
-
-
-
-
, minek vontassam, ha be is lehet vele bikázni a verdát
? Nyilván lapost csak járó motor mellett töltögetünk, pl ha az embernek a sztrádán előzgetés közben kedve támad egy kis NFS-t tolni
Az előző akksim annyira cingár volt már a végére (11. életévében), hogy egy komolyabb telótöltés taccsra vágta
-
-
válasz
ViZion #94805 üzenetére
Közben sztornóztam a vételt: kiderült, az eladó nem eredeti Dell töltőt árul, hanem egy JUNOON műremeket, amit amazonon eléggé lehúznak a hulladék minősége (=szép kis rövidzárral meghal pár hónap enyhe használat után, v egyenesen nem is kompatibilis a speckókban leírt modellel).
Kolléga #94801-ben linkelt modellje lesz a megoldás
-
válasz
Dr. Szilikát #94803 üzenetére
Nagyon remélem ez a "trigger" kőbe van vésve a szabványban, és nincs "bibibí, nem ismerem fel a másik gyártó töltőjét" cirkusz: ma hozok el egy Dell usbc töltőt a lenovo laposhoz.
-
-
Ez hivatalosan milyen csati lesz? Univerzál autós notitöltő farkincája, a készletében sajnos nincs USB-C, pedig elvileg bírná az thinkpadem által kajált feszkót, ha esetleg látok ilyenről usbc-re adaptert, rávarrnám:
-
Asszonypajti kétségbeesve fogad, hogy füstöl a porszívó (jóöreg angol Henry!):
Elpukkantunk, egy 0.15μF-os szűrővel. Puccanok is gyorsan ebayre, hátha szállít valaki, mert jövő 7végén jönnek Anyósék, agyon lesz kínozva szegény szerkezet. -
-
válasz
Reggie0 #94700 üzenetére
hasonlót (dslr hűtődoboz asztrofotózáshoz) kísérletező kolléga arra jött rá, hogy még így is jobban jár, kettőt enyhén járatva mint 1db Peltier' -el. Ráguglizva találtam, hogy valaki ki is mérte:
(nekem nyilván nem a pár fillér áramszámla számít, hanem az, hogy a szűkös akksikapacitásból hogyan lesz a leghűvösebb a célpont). -
-
Másik kőbaltás kérdés: faék, nem szabályzott hűtéshez 2db TEC1-12706 Peltiert sorban ráköthetek egy 4s lifepo4 téglára (14.xxxV)? A modell adatlapján olyat találtam, hogy minimum ~2Ω az ellenállása, így általános isis fizika szerint kettő ilyet sorbakötve ebből nem kéne, hogy 6A feletti áramok keringjenek... (bár az alaplapok nem írják 0/mínuszok esetén mennyi az annyi. Lehet mégis kapnak egy potmétert
)
-
Lehet én vagyok csak vaksi, olyan szivargyújtó-elosztót látott már valaki, amelyik nem csak a forrásfeszkót, de az egyes ágakon továbbított ÁRAMERŐSSÉGET is méri
?
-
válasz
razorbenke92 #94679 üzenetére
, a nagy dögöt (Peltier hűtés) külön veszem.
-
Egy ilyen DC splitteren átnyomhatok 6Ampert, úgy, hogy az egyik ágon pörög 4? "Természetesen" nem írják milyen cérnából ragasztották...
Bár lehet ördög nem alszik alapon teljesen külön akksit kap a finom elektronika (távcsőmecha, kamera) és a favágós Peltier hűtés...
-
-
-
"A kérdezett akkuban az összes cellát cseréljük, az elektronikát programozzuk.
Az új pakk kapacitása 6400mAh lesz. <
A felújítás: br.xxxFt
Üdvözlettel:
Lítium-ION Kft."
Az eredeti gyári 2600mAh...
-
Nna ilyet még nem olvastam: egy akkufelújítás ellenes tag
Tény, az ember végezzen/csináltasson minőségi munkát... Bár belenézve: a boltocska utángyártott akksik forgalmazásával foglalkozik
-
-
válasz
t72killer #94616 üzenetére
Közben rájöttem: a pana gyártja ezeket még mindíg. Lehet a cellákat, amiket belepakolnak is ők csinálják - kérdés, adnak-e el másnak is belőle
?
Pici optimizmus: az E7450-emben is Li-Ion akksi van, gyártanak hozzá óccó utódot és az is 7.5mm vastag, 54Wattórás (a cf-20-é csak 30Wh), szóval lesz ott valahol cella...
-
-
válasz
razorbenke92 #94615 üzenetére
Az akksi tényleg 7.6mm "vastag" lapos szerkezet, ebből gondoltam
.
Van új akksi hozzá, de ránézek ki csinálja - nem óccó, 150 font.
-
Jöttem megint notebook-akksi ügyben nyafizni
. Szóval kerestem, de teljesen bíztatót nem találtam, tud valaki linkelni jó leírást/videót, ahol zacsis cellás akksit újítanak fel, komplett eljárás tokkal vonóval?
Ha jól olvasom, programozni is kell a végén, nem csak sima csere
?
Rájöttem, hogy nincs óccó utángyártott akksi, használt akksit árulnak nem kevés pénzért
A célpont egy pana CF-20 akksija (termékazonosító: CF-VZSU0QW)
-
-
-
Ha valaki minden nap rohangál a laptopjával, akkorpersze ok, legyen benne az akksi. Én amúgy pont ezen gondolkodtam el az új szerzeménnyel kapcsolatban: ha van mód a haldokló régi darabokat a fentebb említett mondjuk cellája egy ezresért felújítani, annyit már nekem is megérne, hogy ezt a gépet (CF-20) felkapom és viszem bármikor, bárhova.
-
-
-
válasz
Barret001 #94546 üzenetére
Hmm, így valóban meggondolandó akár a két komplett 30Wh-s akksi komplett újraépítése
. Bár nem vagyok benne tuti biztos, hogy ilyen mini-vékonyka méretben meg tudnám itthon csinálni
#94549: amíg nincs valami missön kritikus nagy dobás, mint pl Namíbiai csillagrúra, addig hagyom ezeket ketyegni. Mezei 5-6órát simán bírnak, ami sokmindenre elég - és akkor nem azon rágom a körmöm, hogy épp tönkrehasználok két új/felújított pakkot
-
válasz
Dr. Szilikát #94544 üzenetére
"nehogy bajunk legyen az elhasználódott akku miatt." - naja, egy halott/félhalott lipo cella nem kifejezetten életbiztosítás.
Nem tudom, mennyiért szerzitek amúgy a cellákat, nekem egy komplett új 30Wh-s akksi kijön kb 50 £/€-ból, és abban elvileg mindegyik cella friss és üde. Az eredeti márkás toughpad akksit perszet 3x ennyiért adnák, de ahogy nézem az ugyanúgy vízzel főz...
-
válasz
razorbenke92 #94541 üzenetére
, Ez valami biosba kódolt dolog lehet, hogy mikor kukáz egy akksit a rendszer... Ne csak feszkót mérj, belső ellenállást is.
Amúgy polcon tartva is rohad a LiPo, de azért nem ennyire. Ráküldtem egy powercfg-t a saját Latitude e7450-esem eredeti, 9éves akksijára, ami az idő 99%-ában kb félig merítve a polcon várja az évi 2-3 akciót: 43Wh-t tud az eredeti 53ból.
, ezügyben még kiismerjük egymást az új lapossal. Toughpad CF-20, dupla akksis kb 5éves gép lehet, powercfg szerint akksiállapot 60%, ami a kapacitásbukta mellett szvsz elég vészjósló... Annyira nem volt óccó a gépezet, hogy <2éven belül új akksikat vegyek bele, első körben az eladónál prüntyögök, hogy heló, beleírtad a hirdetésbe, hogy "erős akksik"
-
Laptopakksik újrakalibrálásának van bármi értelme, működhet?
-
válasz
razorbenke92 #94532 üzenetére
<<
-
Na látod ez tökéletes. Ha nem jön szembe kész példány, akkor ez lesz.
Iigen, azután a kaland után (mínusz NYOLC ÚJ eneloop és még a búvárlámpából is a 36650-es cella
) nagyon utánajárok/kérdezek hol milyen hisztijük van. Marsa Alam volt amúgy a delikvens kb 7 éve.
#94531: a spanyolokhoz nyugodtan megyek, ha vmi ismeretlennel találkozik megnézi, mintavevővel megsimizi, gép mondja neki, hogy OK, mehetünk is tovább. A 3.világban lehetnek leginkább macerák (vagy épp a legkényelmesebb, nem-zaklatott út: lutri). Namíbiába a csillagász kollégák hozzák-viszik a fotós cuccaikat nagy akksikkal (lásd fentebb linkelt tegla) gond nélkül.
-
Ilyesmi kéne, csak gyárilag kész, mindenféle CE meg Rohs+stb plecsnivel, mert repülős csomagban is tartózkodna a kicsike. Ismeretlen, házi készítésű elektronikát látva meg hisztisek tudnak lenni a 4általánosból biztonsági őrré továbbképzett reptériek. (Bár olyan szintű Einsteinekkel is hozott már össze a sors, amelyik az eneloop ceruzaakksikat kidobatta
)
-
válasz
Dr. Szilikát #94525 üzenetére
Noigen, a 12.xxx kimenet is egy vicc, legyen szó 3s lipo vagy 4s lifepo4 töltésről... Tovább keresgetem akkor a szivargyújtós, készre szerelt megoldást az ilyesféle 4s, "12.8V" lifepo4 téglák töltésére, de esélyes, h muszáj lesz barkácsolni. Ehhez ugyebár 14.xx Volt kell.
-
Váá, már én se látom a linket💩. LiFePO4 töltőként reklámozták, a többire nem emléxem😅. Keresek még hasonlót, nagyon ritka jószág sajna a készre szerelt 4s pakk töltő. Persze rádughatnám egy univerzál szivargyújtós laptoptápra is, amit 14.xxV-ra csavarok, de nem ártana a töltőáramot is szabályozni mellé 'értelmesember módjára
.
-
Korábban kérdeztem és kaptam is választ "12V-os" LiFePO4 szivargyújtóról történő töltésével kapcsolatban.
Ebben a dobozkában vajon csak az az ominózus buck-booster lapul?
-
-
-
-
-
válasz
tordaitibi #91970 üzenetére
nna, ilyesmi feelingem volt
. Ezenkívül találtam egy laikusoknak szóló leírást - igaz, a hűtőt nem írja:
"The following types of device should be used with a pure sine wave inverter:
High quality audio/video equipment
Microwave ovens
Printers and copiers
Washing machines
Digital clocks with radios
Bread makers
Lights with dimmer switches
Laptop computers
Any sensitive medical equipment" -
válasz
tordaitibi #91967 üzenetére
Zenéhez és lovakhoz nem értve felfigyeltem arra, hogy a kváziszinuszost (amit linkeltem elsőre) azzal reklámozzák, hogy lényegesen jobb a hatásfoka, mint a szinuszosaké.
Amin viszont elgondolkoztam: az AC-t felhasználó gép hatásfokával vajon mi lesz, ha szép szinusz helyett négyszögjelet kap? Jelen esetben pl egy mini kompresszor motorja, de a párátlanító helyett írhattam vna fagyasztót is.
-
válasz
tordaitibi #91960 üzenetére
Ilyen magas áramerősségekkel tuti nem fogom használni, de vastag kábelt fog kapni
. Egyelőre inverter híján minden megvan itthon egy 400W-os +110Ah akksis napelemes rendszer összedobásához, ezt idővel tervezem 2kW-ra bővíteni ahogy potyognak a jóárú használt alkatrészek hozzá.
#91957: Victron napelemes töltésvezérlőm van, pofás kis dobozka
-
válasz
tordaitibi #91954 üzenetére
(nekem UK support lesz aktuális, de ránézek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 13 128GB fekete független
- ThinkPad L15 Gen2 27% 15.6" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GPU szerver bérlés - 2xRTX 4070, AMD Epyc 7252 8C, 512GB RAM
- MSI 5070 Ti 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest