Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Ma voltak kinn az E-ON szakik. A 3 fázisból 1-en cserélték ki a kismegszakítót, amelyiken a hősugárzót szeretném használni. Mielőtt kicserélték volna, kipróbáltuk, kétszer leverte, harmadikra elindult, oké, cserélik. A csere után indítottam párszor próbaképp, indult szépen mindig. Most este próbáltam, bumm, elsőre elverte ugyanúgy...
Lehet hülyeség, de ennek az elektronikának nem kell bizonyos idő, hogy "megtanulja" a hálózatot? Említettétek a fázishasítást, és furcsa, hogy nem mindig reagál a fokozatválasztásra sem, pedig ugyanoda irányítom. Amikor áram alá helyezem, pirosan villog a LED, amikor a POWER-t megnyomom, akkor zöldre vált, de még nem fűt, ezután tudom kiválasztani a fűtési fokozatot. No, ha azonnal kiválasztom a POWER gomb megnyomása után, akkor gyakran leveri, de ha várok vele pár percet, akkor eddig még sose csapta le. Most ezt fogom tesztelni, mindenesetre érdekes.
Ami változott, az a zizegés, az újjal is van azért hangja, de nem csörög annyira, mint a régivel.Kérdeztem, raknak-e fel C-s kismegszakítókat, de csak B-set szerelnek, illetve a 3 x 10A-ből nem tudják megcsinálni, hogy az egyik fázison 12A legyen, mert nekik nincs ilyenjük.
Viszont azt mondta a szerelő, hogy szerinte meg lehet oldani a bővítést ezzel a fa szekrénnyel is, csak valami földelést kell valahova húzni.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Balinov
titán
Sziasztok,
tippeket, otleteket, segitseget, DIY leirast (foleg) szeretnek kerni a kovetkezo piciny projekthez:
Adott 2db usb A-s tapellatasu karacsonyi led sor (par eve BG-n volt 4-5euro a ketto) ill. egy szinten USB-A-rol uzemelo vulkan lampa (az amelyikben orvenylik a folyadek es szines led vilagitja meg).
Ezt jelenleg 2db, regi telefon toltovel oldom meg, de 1) elfoglal 2 falialjzatot, 2) a 2 fali tolto miatt a fiokos szekrenyt macera hasznalni.
Olyan DIY megoldast keresek, ami:
1) A 2 telefontoltot kivaltana 1db 3 slotos IKEA-s tolovel (adott)
2) BT-n vagy WIFI-n ki/be tudnam kapcsolni a toltest (aka vilagitast). Idozites is jo lenne, de nem feltetlen muszaly
3) Ebay-rol, amazonrol, farnell-tol, stb hamar es viszonylag olcson meglegyen az alkatreszigenye
4) Olyan elektronikai noob-nak, mint en is megoldhato legyen
5) A kesz megoldast lehetoleg ne Ytong falazoelem meretu legyen, inkabb mint egy cigisdoboz (kb)
6)Lakason beluli vezerles a cel, nem kell kulso halorol elerni, egy alap vezerles a celForrasztoallomas, on, flux rendeles alatt.
Elektronikai ismereteim kb annyiban kimerulnek, hogy tudom, van olyan hogy kondenzator, ellenallas, feszultseg, aramerosseg. Forrasztani kb 90-ben, technika oran forrasztottam, de ugy erzem, alap forrasztassal kis gyakorlas utan (felaldozhato munkadarabokon gyakorolva) meg tudok birkozni. Valszeg lehet "okos"konnektort venni nem tul sok penzert, de jobban orulnek a DIY megoldasnak (DIY Perk csatornajat pl imadom)
Mit ajanlotok? Merre induljak el? Mire kell figyelni? Mik lehetnek a buktatok? Ha csak hasonlo projekthez tudtok linket ajanlani, mar az is nagy segitseg.Akar egy Arduino-s projekt sem lenne rossz, mert erdekel a tema, szeretnek kesobb jobban belemerulni.
Van ajanlott oldal, YT csatorna az alapok elsajatitasahoz? Angol nyelv sem gond, sot.
Koszonet minden segitsegert, ajanlasert, tippert
Bali[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
csabyka666
veterán
válasz Batman2 #75295 üzenetére
Igen, ez a terv. Morcos leszek, ha szerintük ez jó így.
Ügyfélszolgálatos mondta, ha a megszakító jó, nem cserélik, de azt magyaráztam neki, jónak jó, 2 ledes izzó meg egy laptop elmegy róla simán, de 1500W se dönthetné le, nemhogy 500W...Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Batman2
őstag
válasz csabyka666 #75294 üzenetére
Természetesen, a csere az mindenképpen hasznos, lehet, hogy megoldja a gondot.
Csak mutatsd meg a villanyászoknak, hogy hivatalos gyári készülék, lecsapja a biztosítékot, ha bekapcsolod, ezt el kell fogadják biztosíték hibának a készülék gyári paraméterei alapján.Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
csabyka666
veterán
válasz Batman2 #75291 üzenetére
Ha más megoldás nem lesz, akkor veszek olyat, de a kismegszakítók cseréje már ráfér a házra ettől függetlenül.
Az addig oké, hogy a működési elv okán az 500W-ot nek folyamatos terheléssel éri el, de egy laikus ezt nem tudja, eddig én sem tudtam. 1500W fogyasztást a legrégebbi hálózat még alu vezetéken is elbírna.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz kjani18 #75290 üzenetére
Ha valóban nem bírja el, akkor ingyen cserélik, ellenben ha nincs hiba, kn 7.000 forint kiszállást nekem kell kifizetni.
De majd meggyőzöm őket, hogy így nem jó ez.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Batman2
őstag
Szerintem ez Így rendben.
Mert az óra előtti vezeték szakasz a szolgáltatóé, arra csak a szolgáltató csatlakozhat, ha oda csatlakozol, akkor az illegális áram vételezésnek számít, vagyis áramlopás, amit szankcionálnak, az óra utáni vezeték szakasszal pedig a fogyasztó rendelkezik, ha oda kötik a kapcsolót, akkor Te beköthetnéd a fogyasztót a kapcsoló elé is, és nem követnél el vétséget.
Az csak a vele járója, hogy áramellátás nélkül az óra sem jelez semmit (a régi hagyományosoknál ez nem volt gond), így viszont biztos lehetsz, hogy nincsen semmilyen plusz fogyasztás, az óra sem fogyaszt, amikor nem áll rendelkezésedre a vezérelt áram.
De kérdezd meg tőlük, biztosan megmagyarázzák.[ Szerkesztve ]
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Batman2
őstag
válasz csabyka666 #75281 üzenetére
Vegyél egy hagyományos hősugárzót, ami garantáltan csak a fűtőszálak párhuzamos kapcsolásával változtatja a teljesítményét és nem elektronikusan, az elektronikus szabályozással valszeg egy új 10A-es biztosíték is zizegni fog, ami hosszú távon nem egészséges, hamar tönkre fog menni.
-
kjani18
őstag
válasz csabyka666 #75288 üzenetére
Ilyenkor a cseréért kell fizetni?
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Helló, az mennyire normális, hogy a vezérelt áram óráját úgy kötik be, hogy a kapcsoló kapcsolja az órát is? Tehát ha nincs áram, nem látszódik semmi a digitális órán.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
csabyka666
veterán
Felhívtam őket, korrekt volt az ügyfélszolgálat, pár napon belül jönnek, kicserélik a kismegszakítókat. Bízzunk benne, hogy ez megoldja, mert ezek alsó hangon 20 évesek, nagyot nem hibázunk, ha le lesznek cserélve.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz tordaitibi #75286 üzenetére
Igen, jelenleg én is ezt látom járhatónak, hogy lecseréltetem. Jelenleg AEG Elfa E91 típusú van felszerelve, és értem én, amit itt írtok, el is fogadom, de azt nehéz megmagyarázni, hogy egy maximum 1500W-os eszköz hogyan vesz fel 10A-nél is többet, és ez a leoldás közeli állapot is egy vicc az 500W-tal...
Ezt az eszközt sima mezei háztartásba tervezték, ahol lehet az egész házra van 1 fázis 16 amperrel, szóval menni kellene.
-
tordaitibi
veterán
válasz csabyka666 #75285 üzenetére
Ott biztosan jó lesz hiszen 10A 230V melett az 2300W,
szolgáltatónak addig kell rágni a fülét amíg kicseréli az elöregedett kismegszakítókat.
Ezen kívül csak olyan megoldás jöhet szóba hogy szétborítod a hősugárzót, kiiktatod a belét és beteszel helyette egy tönkrement porszívóból bontott szabályzót.
Ezt legkisebb állásba tekerve bekapcsolod a cuccost és kb. 8-10 másodperc alatt lassan feltekered félállásig.
A folyamat igény szerint automatizálható, sok készen kapható lágyindító is ezt modellezi le.
Csak a lágyindító meg a gyári elektronika rendesen összeveszne, ezért együtt a kettő értelmetlen.
Vagy meghekkeled a gyári elektronikát, könnyen elképzelhető hogy alkalmas erre ha valóban benne van már egy triakos fázishasítós teljesítményszabályzó. -
csabyka666
veterán
válasz #85619712 #75284 üzenetére
Lehet igazad van, de ilyen elven szombat este már én is milliárdos lennék, ha tudnám az 5 számot...
Nem tudom, a konstrukció rossz-e, de ezzel az indokkal nem hiszem, hogy visszaveszik, ha azt mondom, leveri a biztit.
Annyit csinálok, kipróbálom olyan helyen, ahol nem 20 évesek megszakítók, hogy ott hogy viselkedik 10A-rel.
-
törölt tag
válasz csabyka666 #75283 üzenetére
Én a helyedben ott érdeklődnék ahol vettem. Ez egy nagyon elcseszett konstrukció, érdekes módon az jysk oldalairól is eltűnt, gondolom nem véletlenül.
-
csabyka666
veterán
válasz PitLee #75278 üzenetére
Hm, szerintem csak B-set raknak fel, de megkérdezem, mik a lehetőségek. :R
Alapból a 32A jár, nekem így csak 30A van, igaz, 3 fázison.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz tordaitibi #75280 üzenetére
Én elhiszem, hogy így van, csak keresem a megoldást, ami stabil, tartós. De legalább ötletek vannak, ez a lényeg, illetve valamit tanultam is.
-
csabyka666
veterán
válasz #90088192 #75277 üzenetére
Pontosan ezt a 750W-ot mértem, de visszaesik 500W-ra pár másodpercen belül, viszont ez a 750W se valami sok, pláne nem egy 10A megszakítónak, vagy rosszul gondolom?
-
tordaitibi
veterán
válasz csabyka666 #75276 üzenetére
Értsd már meg hogy az 500W az a színusz csúcsa után picivel van, számolj szinusz területet, és azt is értsd már meg hogy mivel 1 darab fűtőszál van ami 1500 wattos, a színusz csúcsán kapcsolva az 1500W és ennek megfelelő 7A csúcsáram, + a hideg fűtőszál 20-25%-al kisebb névleges ellenállással rendelkezik, azaz pillanatokra 10A fölé is mehetnek az áramcsúcsok és az öreg kismegszakító leold.
Azt is értsd már meg hogy ha valóban fázishasításos, akkor az az 1500W fűtőszál az éjjel, nappal, ködbe, KualaLumpurba, réten, erdőbe mindenhol 1500W és a szabályzó a szinusz területével játszik, így szabályoz.
Ha meg PID, akkor 500W állásba 1 másodpercig fűt a teljes 1500W majd 2 másodperc szünet, és így megy tovább és így lesz meg mindkét módszerrel az ÁTLAG 500W.
Nem tudom magyarabbul leírni. -
PitLee
őstag
válasz csabyka666 #75275 üzenetére
Neten találtam 12A C-set, hogy ezt elfogadnák e nem tudom, beszélni nem árt velük abból baj nem lesz.
Tippre azért, mert a szabályzás ami az 1500Wattodat nyesi vagy kapcsolgatja az vissza hallatszik a kismegszakítón.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csabyka666 #75276 üzenetére
A szinusz hullám sajátossága miatt adott ellenálláson 1.4X több áramot vesz fel mint a hő egyenérték indokolna. Számodra azt jelenti hogy egy felperiodus alatt ha null átmenettől nézzük akkor 5ms után gyujt be ami 1500W×1.4 pillanatnyi teljesítményt jelent, de hő egyen értékre kivetítve 750W.
Vagyis nem mindegy[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz #90088192 #75274 üzenetére
Oké, de 500W 230V az messze nem 10A, vagy a vezetéknek és a kismegszakítónak nem mindegy, hogy azt az 500W-ot egy hősugárzó, vagy egy izmos asztali PC veszi ki a hálózatból?
-
csabyka666
veterán
válasz PitLee #75271 üzenetére
Ebbe tuti nem mennek bele, szerintem abba se, hogy a 3 x 10A-ből legyen 2 x 10A plusz 1 x 12A, de gondolom ilyen kismegszakító nem létezik...
Mindenesetre átnézem a padláson is a vezetékeket, WAGO-zok ott is, mondom mégegyszer nekem az a furcsa, hogy amikor pár másodperc után beáll az áramfelvétel, akkor is zizeg a kismegszakító, aztán ha a villanyrezsóval terhelem be, minden ok.
-
törölt tag
válasz csabyka666 #75272 üzenetére
A kismegszakító nem érdekelt ebben az esetben a hő egyenértékben, hanem a csúcs teljesítményben, mert az a mágneses leoldási karakterisztika. Vagyis a rövidzár védelem ami cicereg neked.
-
csabyka666
veterán
válasz tordaitibi #75270 üzenetére
Ezzel a cserével futok egy kört. E-ON-t felhívom, aztán ott bejelentem, vagy kell valamit mesélni nekik?
-
PitLee
őstag
válasz tordaitibi #75270 üzenetére
Főleg ha ilyen gyakran csinálja akkor nem lesz gond a jelenséget előidézni a szerelőnek, aki kijön cserélni, mert vagy zúg vagy leveri
Létezik 13 Amperes kismegszakító, amivel 1 amperrel túllépné a 32A-es határt, nem tudom mennyire rugalmasak ilyen téren. -
tordaitibi
veterán
válasz csabyka666 #75264 üzenetére
Ha szabályzása PID vagy fázishasításos akkor a lágyindítóval csak megkevered benne az elektronikát, így nem jó.
Ötletem sincs, azaz van egy csomó csak nem épeszűek, pl. veszel mégyegy ilyet, belül kiheréled a vezérléseket és sorbakötöd a kettőt, kb. 600W lesz.
Vagy építesz hozzá egy aktív PFC-t és szintén kiheréled a belső szabályzást.
Vagy veszel egy olyat amibe csak a fűtőszálak vannak és 1 darab mechanikus kapcsoló.
Vagy a leginkább reális, kismegszakítót cseréltetni, ingyen kell cserélnie a szolgáltatónak ha bizonyítható hogy a névleges értéke 70%-ánál már leold.
És nálad pontosan ez van, a 10A az 2300W vagyis a C karakterisztikát és a tartós, hosszúidejű karakterisztikát is figyelembe véve erről a kismegszakítóról egy 2000W fogyasztónak még működnie kéne évekig egyfolytában. -
törölt tag
válasz csabyka666 #75268 üzenetére
Akkor valami előtét ellenállás ami segít.
Sajnos ez estben 2 út van, vagy megfelelő bejövő biztosítása, vagy kiesebb teljesítményű berendezés vásárlása, ha nem akarod megbontani.
Ha még akarod bontani, akkor lehet másképp csinálni.
Pl egyenirányítás után kapcsoló üzemű táppal ellátni, vág, aktív egyenirányítást alkalmazva csökkenteni az amplitúdót. Persze olcsóbb 2 db 750W-os hősugárzót venni -
törölt tag
válasz csabyka666 #75266 üzenetére
2db hősugárzó sorba kapcsolva, 1/4 teljesítmény, igaz a fázis hasításos módszer nem fog működni elég nagy a valószínűsége
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz PitLee #75265 üzenetére
De ez az, hogy nem állandóan 1500W-on dolgozik, viszont valami elektronika van benne, mert 1 db fűtőszála van, lehet ez az elektronika először felmelegíti pár másodperc alatt, aztán azt tartja szinten megszakításokkal, passz, de az indítás idejére kellene valami megoldás.
-
PitLee
őstag
válasz csabyka666 #75258 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de Todaitibi-nél lesz az igazság, így, hogy
a készüléked egy kültéri infra hősugárzó amiben egy darab infra fűtőszál van ha jól látom,
Ennyire nem értek az elektronikához, de tippre vagy az időt szakítsa meg és így csökkenti a teljesítményét azaz marad az 1500W a teljesítmény felvétel csak a időkitöltési tényezője változik pl, fél másodperc üzem, félmásodperc pihi vagy nem tudom és más módon csökkenti a teljesítményét.
ez miatt nem úgy szabályoz, mint a sima hősugárzók, hogy fel vagy lekapcsol még egy fűtőkört.
Pl 2000W-os 2 fokozatú simában van 2db 1000Wos fűtőspirál ahol 1000/2000W a két fokozat
vagy egy
2000W-os 4 fokozatúban 2db 500W-os és 1db 1000w-os így lehet kapcsolni 500/1000/1500/2000W-ot is.Vannak Infraégők, egyik ismerősöm a fürdőszoba mennyezetére ilyeneket szerelt a mosdó fölé, 3db 250w-os Infrarubin (nem tudom létezik e még) az 750W.
vagy valami több fokozatú ventilátoros fürdőszobai hősugárzó se volna rossz, de azokban ritka a kis teljesítmény fokozat, 2x1000W-t.
vagy van még halogénes hősugárzó 3x400W-al.
vagy maradsz az infra hősugárzónál, de kisebb teljesítményű kell.
vagy hülyeségeket beszélek, mert nem értek hozzá rendesenUi: míg ezt összefirkáltam közben már válaszoltak
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz tordaitibi #75263 üzenetére
Ez tuti, mivel 1 db fűtőszál van, illetve azt vettem észre, hogy nem mindig tudom bekapcsolni elsőre, pedig mindig ugyanoda irányítom a távirányítót. Van, hogy 3-4-5x meg kell nyomni, ilyenkor általában leveri, de amikor elsőre indul, akkor nem veri le, ebben lehet valami?
Illetve...mi a megoldás azon kívül, hogy a 3 x 10A-t felbővítem, mert az nekem a rombolás miatt nem ér annyit.
A fentebb linkelt idítássegítő ha nem jó (nem tudom), akkor mivel lehetne az elején belendíteni?[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz csabyka666 #75262 üzenetére
Mert valoszinu hogy nem 3 darab 500W betet van benne hanem 1 darab 1500W es fazishasitassal szabalyoz.
Es itt a szinusz vallan kapxsol azaz a csucsaram 1500W+a hideg futoszal[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Barret001 #75261 üzenetére
Értem én, de hogy mehet leoldási határon 500W folyamatos terheléssel, amikor a 600W-os villanyrezsó is felveszi folyamatosan a 600W-ot, és azzal nem is cicereg még halkan se a kismegszakító?
-
Barret001
addikt
válasz csabyka666 #75260 üzenetére
Nálunk is rezeg,ha megy a mosógép.Ilyenkor már nem szabad tovább terhelni,mert leoldási határon üzemel...
-
csabyka666
veterán
válasz Krissz80 #75259 üzenetére
A kismegszakító zizeg az óra alatt, a ház át lett húzva rézzel - tudtommal - de ami vezetéket én találtam eddig, az mind réz volt.
-
Krissz80
senior tag
válasz csabyka666 #75254 üzenetére
A zizegés az nem az alumínium vezetékek miatt van?
-
csabyka666
veterán
válasz PitLee #75256 üzenetére
Ez a YJSK saját terméke lehet, mert nem találtam róla semmit a neten. Ez az adatlapja:
A villanyóra alatti kismegszakítók nem gyengülnek el idővel? Fura, hogy a vésőgép, a sarokköszörű, a porszívó, minden elindul, soha nem veri el, csak ez a hősugárzó csinálja a fesztivált.
-
-
PitLee
őstag
válasz csabyka666 #75254 üzenetére
A pontos típusát meg tudod adni a hősugárzónak ?
-
PitLee
őstag
válasz darvinya #75251 üzenetére
Nemrég találkoztam egy idősebb hölgynél ilyennel, a hátlapjában befelejtett szállítási rögzítők körül volt amelyik kb.: 4cm-es lemezt is kitépett már.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A magyar Hajdú Energomat a konstrukciós felépítéséből és a nem megfelelő ruhamennyiségből adódóan volt hajlamos sétálni.
A mosógép tartóvázba a dob fixen volt rögzítve és a csillapítást a négy rugózott kerékre bízták.
Anno nagyon jó kis novellák születtek háziasszonyok tollaiból akik megkedvelték a járkálós mosógépet, hogy néha direkt előokozták a járkálást, így a mosógép néha a fürdőszobát dúlta fel néha kijött a kis folyosóra, már-már családtagként kezelték -
csabyka666
veterán
válasz tordaitibi #75227 üzenetére
Hosszabbítóval megy most is, többfajtával is néztem, de nem oldotta meg. A 600W villanyrezsómmal nem zizeg, a 750W hősugárzóval zizeg az óra alatti. Nem lehet, hogy csak ki kellene cserélni? Be volt ígérve egy óracsere, akkor nem cserélnek kismegszakítókat?
Az 1500W-os vésőgépem nem veri el, de hegesztettünk is igaz inverterrel erről a 10A fázisról, sose verte le, ez a 750W miért küldi el? Vagy induláskor felugrik 3000W-ra, csak nem látom a mérőn?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot csavarbehajtó akksi átalakításával kapcsolatban.
Tudtok ajánlani olyan BMS-t , ami 5S 18 v. 21 Voltos, illetve legalább töltésnél balancingol?
(Sajnos ebay linkek eltűnnek és onnan szoktam vásárolni)
A másik kérdésem az lenne , hogy egy lipo balanceres töltő lényegében a védelem nélkül(amikor akksiról megy) ugyanezt csinálja? Miért nem tanácsos ilyet használni?
Van esetleg olyan BMS ,ami töltő is egyben illetve nem csak töltésnél de kisütésnél is balancol? -
-
-
törölt tag
válasz #46372352 #75241 üzenetére
Insulation Displacement Connectors
Magyarul kb annyit tesz, hogy fizikailag kiszorítja a szigetelő anyagot az elektromos csatlakozásból. A régi IDE kábeleken, de kb az összes szalag kábel ilyen csatlakozás tálalható.
-
PitLee
őstag
válasz #46372352 #75236 üzenetére
Ha tippelnem kellene a tied is lehet ilyen "csiki csukis" ezért az összes kis rögzítőt kikell akasztanod ahogy Tordatibi mondja, de előtte a vezetékeket jelöld meg, mert lehet mind elszabadul.
A vezeték lehet nem volt jól elvezetve és a használatból adódó sok rezgés miatt eltört, csak tippelek. -
-
darvinya
titán
válasz csabyka666 #75218 üzenetére
Nem, a bejövőről, hanem elmenő vill. szekrény leosztásról írtam.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
őstag
válasz #68216320 #75189 üzenetére
Sokfélét használok néha napján a munkámból adódóan (kalibrálás), ezért van viszonyítási alapom. Ha nem tizedfok mérésre van szükséged, akkor tökéletes a Voltcraft, de akár az is amit ecaddsell ajánlott, mert ezekben olyan 2-3 fok hiba van max. (mind egy kutya) kisebb - nagyobb szórással, tehát ennyivel számolhatsz alapból. Komolyabb mérésre a Testo, Fluke vagy a Bosch ami ajánlott, mert ők fél fokon belül vannak minden tartományban.
Ebben a pandemiás időszakban sok helyen használják és egyszer rákérdeztem poénból egyik bizti őrre, hogy milyen emissziós tényezőre van állítva (nem dedikált, univerzális volt), aztán gondolhatod... váll vonogatás volt"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
tordaitibi
veterán
válasz csabyka666 #75212 üzenetére
Newazz, ez alapjan...? Hat ez a szakszeru kerdezes, egy blogbejegyzest linkelni. Tele van hasznos tecbnikai informacioval! .
Jo hogy nem kozmetikai vagy mezogazdasai a blog
Kimergelodtem magam.Csak gyanitom, ugye a korrekten belinkelt adatlap es muszaki parameterek alapjan ....hogy fazishasitos a szabalyzasa, ezt a "zizeg a kismegszakito" leirasbol logikazom ki, akkor viszontv az ajanlott lagyindito nem jo megoldas.
Pont a szinusz csucsan veri oda az 500W allasba, es meg hideg a futoszal is=1 -2 masodpercig nagy aramcsucsok.
Probaltad maxon, mit csinal, akkor fel tud futni a szinusz, de lehet semmit nem tudsz vele kezdeni mert el van faradva a kismegszakiton az ora alatt.
Athidalo megoldaskent probald meg egy 20-25 meteres hosszabbitoval hasznalni, ez sokszor bejon a regi nagyflex eseten is, nem verdesi az automatat mert a kis ohmos ellenallas picit korlatozza az aramcsucsot[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csabyka666 #75222 üzenetére
Nem melegszik, de akkor kell egy kapcsoló is a konnektor mellé, együtt kell induljon a fogyasztóval a lágyinditó.
-
csabyka666
veterán
válasz PitLee #75223 üzenetére
Aha, ez a kapcsolós van, nem a gombos.
Amit leírtál, az oké, de ahogy írtam is, nem veszi el semmi a hősugárzótól az áramot, mivel a házban ez az egyetlen fogyasztó, a többi pár wattos, elenyésző.
-
PitLee
őstag
válasz csabyka666 #75216 üzenetére
Füzet, ceruza, lerajzolod a házat majd a bejelölöd a konnektorokat , lámpákat, bojler, elszívó, mosogatógép . . . .ect
majd majd csak 1 fázist kapcsolsz fel és le ellenőrzöd, hogy mi megy, melyik konnektorban van éppen áram, és ahhoz mekkora teljesítmény kapcsolódik
így végig mész mind a három fázison, majd összeadod melyik fázison hány amper vagy watt terhelés van,
így megtudod melyik fázis a mennyire van leterhelve és esetleg átkötéssel vagy fogyasztó átdugásával tudsz annyi ampert felszabadítani, hogy a fűtésnek is legyen elégMilyen kismegszakítóid vannak gondolom ha már volt felújítás ez a mai egy karos fel-le, nem a kétgombos régi ?
A másik, hogy kismegszakítóknál van kioldási karakterisztika, azaz nem egyformán reagálnak a túláramra, van amelyik azonnal van amelyik egy kicsit késleltet.
Kismegszakítók működése, beazonosítása és bekötése.
link -
csabyka666
veterán
válasz #85619712 #75221 üzenetére
Hát 1 év gari van rá, nem bontanám meg szívesen. Inkább egy falon kívüli konnektort felfúrok, mellé egy kötöződobozba elrejtem. Melegszik ez amúgy?
-
törölt tag
válasz csabyka666 #75220 üzenetére
Doboz minek? Van a hősugárzónak burkolata, csak elfér alatta egy gyufásdoboznyi elektronika.
-
csabyka666
veterán
válasz #85619712 #75219 üzenetére
Hú, ez jópofa, csak meg kell neki csinálni egy külön dobozt, de ha a WAGO-zással nem jutok semmire, fontolóra veszem!
Köszi!
-
törölt tag
Szerintem indulásnál a hideg fűtőszálnak sokkal kisebb az ellenállása mint melegen működés közben. Ha hozzájön az is, hogy nem a nullátmenet közelében kapcsol be, máris megvan a baj. Használj lágyinditást, hátha segít.
-
csabyka666
veterán
válasz darvinya #75217 üzenetére
Mi? Van 3 fázis, ami az óra alatt van. Ez jön be, és le van szakaszolva a házban 3 db 10A kismegszakítóval. Biztosan le van szakaszolva, mert ha lever 1 fázist, a házban nem megy el mindenhol az áram.
-
darvinya
titán
válasz csabyka666 #75214 üzenetére
Biztos vagy benne?
Tudod, hogy 1db fázis van kihúzva az bizti szekrénytől, s nincs doboz, ahol rápatkoltak.
Fura, hogy kb. 15m 1.5-es vezeték nem bírja el.
Valami biztosan nincs ott rendben.Így is, úgy is kell az új szekrény.
S most elkövetketző időszakban ezt is támogatják, tehát féláron meg lenne.
Később pedig 3x áron lesz.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
csabyka666
veterán
válasz Jarod1 #75215 üzenetére
Sajnos nem lehet, vagyis nekem annyit nem ér - ugye 3 x 10A van most, 32A a max, amit adnak, ha jól tudom.
A bővítést még ki is fizetném 3 x 16A-re, de jelenleg fadobozos szekrény van, ezt már nem fogadják el, szóval vésni kellene, rombolni, és felszerelni azt a gusztustalan műanyag vackot...na ennyit nem ér nekem a 3 x 16A.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Jarod1
veterán
Kismegszakítókat cseréltesd le 16A re...a 10A elavult 30 40 évvel ezelőtti tervezés...azért vágja le mert pillanatnyi indulási áram nagy....régen nekem Crt monitor és pc egyszerre indulása verte le...
-
-
darvinya
titán
Inkább spóroltak és összefűzték fürdőszobát más szobával, vagy még rosszabb bojlerrel.
Mindegy melyik verzió, ezzel 1000W-os lökéssel összességben túllépi határt.
Fürdőszoba, Bojler, Konyha, mind külön áramkörnek kell lennie.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Vettem a fürdőbe egy ilyen hősugárzót, hogy a fürdés idejére adjon egy kis meleg hőérzetet. 500W - 1000W - 1500W fokozatokat tud, én az 500W-osat elegendőnek tartom.
A probléma, hogy 10-ből 7 alkalommal leveri a kismegszakítót induláskor, de nem is a benti 10A-eseket, hanem az óránál, aztán mehetek ki gatyában visszanyomni. Használat közben nem veri le. A házban 3 fázis van, 3 x 10A, eloszlatva benti 10A kismegszakítókkal, megpróbáltam mindhárom fázisról, de a helyzet nem változott. Megmértem a fogyasztását, ha az 500W-os módban kapcsolom be, akkor induláskor 750W-ig szökik fel, majd pár másodperc, és beáll 500W-ra, de ha el is indul, a kismegszakítók zizegnek ez alatt a pár másodperc alatt. Érdekes, hogy egy 600W-os villanyrezsó nem veri le soha, nem is zizeg vele, persze ugyanabból a konnektorból próbáltam. Más nagyobb fogyasztó nem ment ilyenkor, pár wattos LED izzók, de az nem lehet gond.Kb 20 éve át lett vezetékelve a ház rézzel, viszont arra gyanítok, hogy azokkal a vacak "csokikkal" kötözték, ott nőhet meg talán az ellenállás, azért veri le? Ahol tudom, lecserélem ezeket korszerű késes WAGO-ra, de az a gond, nem mindenhol van meg a kötöződoboz, mert beburkolták kővel, csempével, lambériával, és ráadásul ahol megvan, ott se a kapcsoló vagy a konnektor fölött, hanem "valahol", szóval esélytelen mindenhol kicserélni.
Mit gondoltok, hogyan lehetne javítani a helyzeten? Ez a 750W igazából nem túl sok, ennek a ~3,5A-nek el kéne tudni férni a vezetékben. Nem akarnék leégetni semmit, ha egy mód van rá...
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
-
ecaddsell
aktív tag
válasz #68216320 #75206 üzenetére
10+ éve használok Eneloopot, még mindig mennek, pl. ami a vakuban van több év állás után is működteti a vakut. Ahol viszont kell a nagyobb feszültség ott nincs jó tölthető megoldás. A NiZn-el kísérleteztem egy ideig, kidobott pénz volt. Ott maradt a nem tölthető és a kifolyó elektrolit kockázata.
Sajnos főleg AAA-ban vannak ilyen eszközök amiknek kell a nagyobb feszültség, rádiós kioldó, rádiós vakuvezérlő stb (frissen töltött akkuval még elmennek, de ha már kicsit állott/használt akkor nem). -
törölt tag
válasz ecaddsell #75199 üzenetére
Köszi.
Ha már előjött az eneloop téma:
Pont valami AAA akkut szeretnék beszerezni. Asszony meglepett egy fura, magát varázslatos módon 1750mAh-nek hirdető kínai csodával. Szerintem egy 10 darabos pakk nincs ebből annyi
Csak azért gondolom, mert teljes lemerülést követően is ~110mAh megy bele a töltő szerint.A pana eneloop mennyire megbizható? Valósak a feltüntetett értékek? Illetve mennyire tartja meg a töltést? Ezek a kínai csodák ugyanis elég gyorsan önkisülnek.
Batman2: (#75204): Nem is kell nekem annyira pontos érték. 1-1 alkatrész hőmérsékletét mérném meg, illetve nyílászárók környékét.
[ Szerkesztve ]
-
Batman2
őstag
válasz #68216320 #75189 üzenetére
Nekem van egy hasonló, célszókört vetítő, lézeres hőmérőm, valami 20ezer forintos kategória volt.
Nem túl pontos, min 1-2 fok eltérés tapasztalható.
Nagyjáboli mérésre, illetve olyan eszközöknél, pl. feszültség alatt álló eszközök, amit nem célszerű kézzel, vagy más eszközzel sem érinteni, arra nagyon jó !Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Batman2
őstag
válasz tordaitibi #75176 üzenetére
Értem, nem tudtam, köszi az infót.
-
triklin
tag
válasz razorbenke92 #75194 üzenetére
Köszi a választ.
433Mhz. A helyszíni kapcsolás illetve wifis nem lényeg, így a linkelt modul tökéletes lenne. Viszont nem találok itthon olyan webshopot ahol árulnának, illetve leírást sem a párosításról.
A párosítás menetét esetleg le tudnád írni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK 14 Firefly G7 WORKSTATION! i7-10810U/32GB/512SSD/14"/NVIDIA 4GB/GARI
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
- Hecht GG 950 aggregátorok
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2020 - Használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest