- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós kamerák
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Helló!
Nálunk mindig 240V körül van emlékeim szerint, szerintem nincs köze. Megszakítót sem látom potenciális energiaforrásnak.
A "ponton" alatt zónát értesz? Nem hinném, hogy ilyen bekapcsolás után leállással bármi is lehet belső problémát leszámítva.A ventilátor megy benne? Nem melegedik túl? Az Electroluxok hibakódot is szoktak írni ha lekapcsolnak, ez mi volt? Ha meg nem volt akkor mit csinál pontosan? Elsötétedik?
A régi Electrolux tűzhelyünknek volt minden baja már. Nem mindig akart felkapcsolni E6 hibával, lezárolta magát. A legnagyobb zóna nem melegített akkora teljesítménnyel mint kellett volna, majd végül nem melegített egyáltalán, a relé sem kattant.
-
mzso
veterán
Helló!
Ki lehet iktatni valahogy Samsung hűtőajtó önzáró funkcióját? Az agyamra megy, hogy egy kézzel tartani kell, vagy nekitámaszkodni, meg hogy bezáródik mire az egyik dolog kivétele után visszafordulnék a másikért. -
Sziasztok,
van egy elektromos főzőlapom, ami az elmúlt meleg időszakban elkezdett nem melegíteni, lekapcsolt, állandóan nagy volt a fesz a hálózatban, 240V felett, lehetséges, hogy hazavágta? Most már egyik ponton se akar menni, elindul, majd eltelik egy kis idő és leáll. Kuka, vagy van mit tenni?
Szedjen ki, fújjam ki levegővel, próbáljam megpucolni, ujra bekötni… bármi?
Köszi!
Biztosítónál van esély bármire is?
Electrolux, 4 éves múlt. -
BBéci
legenda
válasz
ANDROID??? #85786 üzenetére
Volt csúcs Tefalom, anyósomnak ugyanolyan, egyikünk sem szerette. Előbb ő cserélte az általam javasolt Boschra, rá két évre én is, mindketten újból ezt vennénk, annyira beváltak.
-
baryll
tag
válasz
fpatrik17 #85775 üzenetére
Nálam ilyen apró fémdarabok formájában jött ki a gépből a szétrohadt, szétporladt dobtengely. Másoknál is, mert láttam róla fotókat a neten is. Mondjuk ha a tiédből puha, könnyen szétnyomható darabkák jönnek ki, akkor az inkább lerakódás lesz, szerintem is.
A régi gép utolsó mosása után, mikor felnyitottam a tetejét, olyan volt belül minden, mintha kézigránát robbant volna az üstben. Tele volt minden kis apró fémszilánkokkal. -
baryll
tag
válasz
YAS-dude #85770 üzenetére
Pont, hogy ez a legnagyobb baj ezekkel a modern sz.rokkal, hogy minden pontosan be van lőve, ki van számítva és nincs ráhagyva semmi tartalék, úgy kezelnek minden alkatrészt, hogy 3..5 év múlva is úgy fog viselkedni, mintha zsír új lenne. Ezért megy tönkre bennük az elektronika is, mert újonnan jó, kit érdekel, hogy mi lesz vele 3 év múlva. Ezeknél az érzékelős elektronikus bizbaszoknál nagyon fontos, hogy mindig megfelelő szinteken kapják a delejt. Az, hogy ilyen vékony a tápkábel, tuti hogy hozzásegíti az elektronikákat a minél előbbi behülyüléshez, elromláshoz.
Nem fura, hogy a régi gép szétrohadt tengellyel sem verte le az áramot, pedig fogta rendesen a motort a mocsok nagy surlódás, az 1200-as centrizésnél.
Ki van számolva, meg a szabvány. Erre csak annyit mondok, hogy tervezve, meg kikalkulálva van az is, hogy minél előbb tönkremenjenek ezek a csilli-villi s..rok. De ne legyen igazam és ez is legyen mosógép 13 év múlva is.
Nagyon szívesen szétbontanám, hogy mit fejlesztettek a dobtengely kialakításokon. Van egy sanda gyanúm, hogy semmit és az is lehet, hogy olyan pontosan méretezték, hogy ez még rosszabb lett, mint a régi konstrukció. -
Reynaldo
junior tag
Szerintem jó vétel annyiért(olcsóbb volt mint most?
), az 5 év gyári garival főleg, és én se választanám a 8-as szériát, amikor kb. ugyanazt tudja ez is, mint a legdrágább felültöltős kb. 300k-ért. Ha megkapja a törődést, és ápolást, akkor meg remélhetőleg jó sokáig szolgál majd. Az előirt minimális mosószer elég neki. Öblítőt 10%-os ecettel felesben kombinálva használjuk. Ezzel így talán nem fog belekötni egyik sem, ami problémákat okozna. Pár havonta menjen egy 90 fokos mosás is. A bejövő víz szűrőt is néha tisztítani kell, nem csak az elején lévő idegentest csapdát. Túlterhelni nem érdemes vasutaskabáttal vagy túl nehéz takarókkal, azokat máshogy kell megoldani, pl. mosodában. Mosás után nyitva szoktuk hagyni, hogy kiszáradjon, és ez eddig bevált.
-
ANDROID???
addikt
-
Reynaldo
junior tag
válasz
YAS-dude #85770 üzenetére
Nem sok köze van hozzá, az tény. Ott inkább a kismegszakítóval lesz a gond, ha a ház vezetékelése rendben van, vagy a dugaljzattal, vagy bármi mással. Vagy kevés az amper. Egyszer nekem is cserélni kellett a biztit, mert ha 2 gépet bekapcsoltunk, mint mosógép, mikró, porszívó, stb., mindig levágta. Azóta meg soha többet, még 3 gépnél sem.
-
-
Reynaldo
junior tag
Amelyiknél az ajtóban van a mosószeradagoló, olyat ne vegyél, mert a rossz konstrukció miatt, a tető lerohad róla, és van amikor 2-3 évesen már cserélni kellene, de a Whirlpool szerviz elhajt vele. A Whirlpool nem is tudom mióta, de legalább 20-30 éve ismeri a problémát, és nem hajlandó változtatni a konstrukción(Candy, Indesit, és még más márkák is pont ugyanilyenek) Ezt is tapasztalatból mondom, van ilyen is a családban. Ezért(is) marad az AEG, Electrolux, én ajánlom ezeket, mert nálunk, és másoknál is 10 év után is hibátlanul működik.
A felhasználókon nagyon sok múlik, ezt az írást ajánlom a figyelmedbe, hogy olvasd el, mosógépes fórumtárs véleménye:A helyi szerelő hülyeségeket beszél, vetít, színez, nem tudom (tudnám, csak nem akarom
) ezt másképp fogalmazni. 3 éven belül ritkán hívnak "helyi" szerelőt, ilyenkor általában azért a gyári jótállás a legtöbb esetben még él. Ha netán mégis meghibásodik egy gép, az egyáltalán nem jellemző, legalábbis ami a gyártási/tervezési hibát illeti, ott nagyon erősen a felhasználói nemtörődömségek áldozata lesz egy gép. Elég ha beüzemeléskor nem veszik ki a dobrögzítőt (ó itt is hány ilyen eset volt), vagy nem teszik vízszintbe, és úgy járatják szerencsétlent amíg bírja. Túlterhelik/agyonvegyszerezik/nem tisztítják, stb. Zsebeket nem ürítik ki, tele megy a gép pénzérmékkel/mindenmással, és még millió dolgot sorolhatnék, de nem akarok.
A mosógép legnagyobb ellensége még mindig az átlag(alatti) felhasználó, és sajnos azokból van elpusztíthatatlan mennyiség.Itt oldalt megtalálod a topikgazda írását: Háztartási gépek karbantartása címen, ezeket is érdemes megfontolni.
Viszont, nem a MM-ból kellene venni, hacsak nincs valami, ami odaköt, hanem a gyártó oldalán rendelni, ~30% kedvezménnyel a kuponokkal, amit megtalálsz itt többször is beírva, a kereső is kidobja. Például az EW6TN5061FH-t. Ezt ott megkapod 127000-ért. 5 év gyári garanciával, ingyenes szállítással, és beüzemeléssel is, ha kéred a régi készülék elszállítása is benne lesz, továbbá az esetleges vsszaküldés 20 napon belül szintén ingyenes, ha mégse tetszene valamiért. Vagy bármelyik másik gépet is hasonló kondíciókkal, amelyik van készleten nekik. Vannak kisebb eltérések, például a kezelésben, kijelző méretben, stb.
-
BBéci
legenda
válasz
ANDROID??? #85774 üzenetére
Pár éve Bosch vasalót használunk, nagyon szeretjük, ha tönkremegy, szintén Bosch-t vennék, de egy ideje nem kapható Magyarországon. A Braun hasonlóan jó minőségű termékeket gyárt, van velük tapasztalatom, nem tudtam, hogy az Euronics árulja a vasalóikat. Kettő van a kínálatukban, a drágábbik szinte pontosan ugyanazokat tudja, mint a mostani Bosch-om (5 éve szintén 23000 Ft-ba került), az lesz az utód, ha úgy hozza a sors. Nagyon tetszik a talp hátuljának görbülete, mert az egyenes sokszor megakad, amikor hátrafelé húzom.
Nem venném az olcsóbbikat, fele akkora a gőzölési mennyisége, 1000 wattal kisebb a teljesítménye, más a talp anyaga stb. Nem kifejezetten szórakoztató tevékenység a vasalás, ami azt megkönnyíti, az minden pénzt megér. -
fpatrik17
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topikba írok-e, de mosógép hozzáértők segítségét kérném. Típus: Beko wtv-6532 (6 éves)
Probléma:
A képeken látható darabkákkal vannak teli a ruhák újabban a mosás végére és lövésem sincs mi ez és honnan jön... A klasszik ecet+szódabikkabrónás mosást magas hőmérsékleten pár havonta alkalmazom beöntőtálca és ajtó tömítés pucolással karöltve, de lehet valamit kihagyok. Tudna segíteni valaki nálam okosabb esetleg, mi lehet ez és lehet e likvidálni valahogy a masinából? Köszii -
ANDROID???
addikt
Sziasztok, egy 1x éves Bosch vasaló jobb lét felé szenderült.
Most kezdeknmár elveszni a válalsztékban, ilyen olyan talp stb stb.
Euronics választékból, melyik javasolt 10 körül, többet nem hiszem lenne értelme belekölteni.
Pl a braunElectrolux nem tudom milyenek..
Amire? mindenre, nem tudom milyen anyagok lesznek vele vasalva..
A braun hirtelen szimpi, a 4 év garral.
-
nVIPER
senior tag
válasz
arcitec #85772 üzenetére
Valószínűleg ez volt a "jatt", amit a szerelők lehúztak. De mondom, ennek már sok éve. Azóta én is másképp intézem az ügyeim. Kifizetés csak számla ellenében, stb stb. Elengedtem a sztorit, soha többet Elux meg a társai. Hányok amúgy is tőle. Látom, hogy mostanában nagyon megy a kuponozással való kedvezményezés... Hááát, ennyire nincs forgalom eluxéknál? XD
Inkább veszek minőségibb cuccokat Bosch, Miele vonalon. -
arcitec
addikt
válasz
nVIPER #85771 üzenetére
De miért fizettél, egy garanciális szolgáltatásért? Utólag keseregsz rajta, akkor hívtad volna fel az ügyfélszolgálatukat, vagy jártál volna utána a fizetési kérés jogi alapjának. Tudom utólag könnyű okosnak lenne, de akkor is...
Lehet ez volt szerelő csúszó pénze?
Mármint a szerelő szerint? -
nVIPER
senior tag
válasz
ribarszki #85765 üzenetére
Az elektroluxnak néhány éve még kiszervezett volt. A felültöltős csodában centrifugáláskor szétnyílt a dob, természetesen szétvert mindent. 3 rövid short volt benne meg néhány alsónemű. Kijön a szerviz, hát ez felhasználóhiba, túl volt pakolva a gép. Mondom a csávónak, halásszuk már ki azt a sok túlpakolt ruhát. Meglepődve konstatálta, hogy alig van benne valami. Jó, semmi gond, márkavédelemből kicserélik a gépet, mivel garis volt. 40 ezer lesz. (ezt se értem, hogy minek fizessek vmiért, ami nem is az én hibám, de jó). 2 hét eltelt, meghozták az új gépet. 40 ropi odaad, mondja, hogy küldik a számlát postán. Nah azóta is küldik... Soha többet semmiből elux, sajnos aki felültöltőset vesz, nem sok lehetősége van.
-
baryll
tag
Szia! Most vettem egy AEG LTR8E363E-t. Egy régebbi típusú AEG-t váltott, de szerintem ez nem jobb. "A" energiaosztályt írtak rá, de szerintem ez kamu, mert már kétszer is lenyomta a kismegszakítót, míg a régi, a 13 év alatt, egyszer sem. Milyen lehet a többi, pl a D energiaosztályú, ha ez ilyen? Amúgy tisztára mos, csendes (mondjuk a régi is az volt), de én többet vártam volna ezért a pénzért. Egy whirlpool-lal szemeztem még, de az drágább lett volna, úgyhogy inkább ez lett, de nagyon nem vagyok elájulva tőle. A tápkábele is egy vékony f.s. Melegszik. Nem is értem, hogy miért az ilyen sz.rságokon spórolnak a gyártók. Egy normális, vastagabb tápkábelt igazán megérdemelhetne egy ilyen teljesítményfelvételű gép. Az elektronikára leszek kíváncsi, hogy meddig fogja bírni, ezzel a csilli-villi érintőpanellel. A régin is az kezdett el először szórakozni, tönkremenni, pedig azon még dedikált gombok voltak.
Minden szir-sz.rt érzékel az elektronikája, számomra totál feleslegesen. Ez a trendi, agyonbonyolítani mindent.
A többi gyártót nem ismerem, eddig csak AEG-m volt. -
-
jas39
tag
Sziasztok!
Mosógép csere előtt állunk, természetesen tanácstalanul.
Felültöltős típus érdekelne, ha valaki vett mostanában és meri ajánlani.
Két emberre kellene, teljesen átlagos használatra.
Ez a választék kb [link]
Előre is köszi ha van ötlet! -
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Egy kis beszámoló a Bosch szervizről:
Elromlott a Bosch serie 8 sütőnk felső hűtőventillátora. (Ez hűti az elektronikát, s az egyéb alkatrészeket a sütő tetején)
A Bosch szerviz végtelenül rugalmas, kedves és segítőkész volt. Mivel vidéken lakunk, azon a környéken minden csütörtökön jön a pesti szervizesük. Így ma a hibakód alapján a pót alkatrésszel érkezett a kollégájuk, s 10 perc alatt végzett a javítással/cserével. Beszélgettünk közben, s mondta, hogy MO-n csak a Mielenek és a Bosch/Siemens/Neff csoportnak van saját szervizhálózata, mindenki más kiszervezi helyi szervizeseknek. (Electroluxot nem tudom, őket nem említette) Így pár nap alatt elvégezték a javítást, s nem kellett több héten át könyörögni helyi mindenes szakiknak, hogy jöjjenek ki végre.
Ez nagyon nagy piros pont a Bosch-nak! Azért ezt sem árt számításba venni vásárláskor. -
Reynaldo
junior tag
válasz
bandi0000 #85762 üzenetére
Kicsivel nagyobb a hűtőrésze a felülfagyasztós LG GTBV36PZGKD-nek is, de ennek a Bosch KGV58VLEAS alulfagyasztós kombinált hűtőszekrénynek meg sokkal nagyobb, 191 x 70 x 77 cm, vagyis éppen az ajtódhoz méretezték.
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
totron #85761 üzenetére
Bocsi, hülyén kérdezek
SZóval fagyasztó rész lehet kissebb, hűtő rész minél nagyobb, viszont 70 centis kb az ajtó nyílás, szóval azt nem nagyon lehet túllépni
Amúgy ezt rendeltem meg, kuponnal 80k-t spóroltam: [Samsung]
Viszont utánvéttel rendeltem, szóval, ha lenne jobb vétel, még varriálhatok
-
mzso
veterán
Szinte hihetetlen, hogy nincs egy praktikus méretű nyílással rendelkező aprító/szeletelő.
A legközelebb ami van azok az ilyen Zelmer húsdarálók (ami szintén kell) ilyen tartozékkal:De erősen kétséges a minősége, mert műanyag összeköttetés van még a húsdaráló fej és a gép között is, nem csak az aprítóhoz. Nálunk az acél is meghajlott idővel.
Meg mint a képen is látható szeleteket sem tud csak ilyen csálé szecska jellegűre. Egyébként a képen is látható, ami egy promó videóból pillanatkép...Hasonló méreteket megfizethető kategóriában nem láttam. (százezrekért nem kerestem.)
Az ilyen kúposakból van rengeteg. A képek meg úgy vannak beállítva, hogy nagynak nézzenek ki, de marha kicsi a nyílásuk.
Van még ilyen korongos Philips meg Concept márkájú, ami kb ugyanannak néz ki, ami talán kevésbé kis nyílású. De mindkettőről elég lehúzóak a vélemények. Meg ahhoz képest amit tudnak nem a legolcsóbbak.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
totron #85758 üzenetére
Nekem a minél nagyobb a cél...
Ha minden igaz, akkor jelenleg ilyen van: zanussi zrt 623wGyűlölöm, egyrészt már az oldalán az összes műanyag letört, a hátulja ugye fagy, nyilván működésből adódóan, de ha hozzáér valami, akkor megfagy, rosszabb esetben odafagy mint ma
Nem tudom a jelenlegieknél ez ki van-e küszöbölve, jó lenne
A hajolgatás meg, mind1 melyik van felüle, valamelyikért úgyis kell hajolni
Mindkét részt használjuk ugye, bár tény, hogy a fagyi részt kevésbé
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Esetleg tudnátok ajánlani kombi hűtőt?
250k max amit kiadnék érte, de a lényeg az lenne, hogy nagy hűtőtér legyen.Amennyire néztem, ha felül van a fagyó része, akkor jóval nagyobb a hűtőtere mint ellenkező esetben, számomra érthetetlen módon
Egyáltalán mik az ajánlott márkák? Samsungnál most -30k + -10% akció van, de ott nem igazán meggyőző a méret számomra
-
-
totron
addikt
válasz
Gömbike #85753 üzenetére
Igen, plusz a hang milyensége, modulációja ha úgy tetszik sem mindegy; hiába halkabb valami papíron és még a valóságban is, egy egyenetlenebb, morgó hang igen hamar kikezdi a fület, az elmét. Míg egy konszolidáltabb, egyenletesebb tovább viselető. Maga az alapfrekvencia sem mindegy (magasabb, mélyebb), eltérően rezonál a környezetével. Ezen felül a helyiség akusztikája mint olyan is rengeteget számít, csak úgy, mint PC/laptop esetében. Ugyanaz a gépezet/hang egy más környezetben teljesen másként veszi ki magát.
(#85751) zsero, a fentiekből adódóan leginkább a megrendelgetés-kipróbálás az érdemi teszt, távolról legfeljebb a szóba jöhetők körét szűkítetik mások, de még ez sem biztos, mert bármikor létezhet egy titkos betufó, ehhez anyukád kell, az ő fülével. Így aztán a teljes bizonyosság tudatában és nyugalmával - "számunkra egészen biztosan a legjobbat választottuk" - is lehetetlen választani. Ez ilyen sajnos.
A régi hűtők alapvetően halkabbak voltak, az újítás okozta meglepetésen én is átmentem, majd a vége az lett, hogy másik falra raktam + megszoktam. Amelyiknél tényleg vállalhatatlan a hang ott persze nem szabad erőltetni a megszokást. -
Gömbike
senior tag
-
herdsman12
őstag
50 nm-es mennyezet hűtéses lakás páramentesítésével (75%) van valakinek tapasztalata?
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, új hűtőkből melyik halk és ajánlott? Nem kell nagy, 140 cm magas elég, csak halk legyen.
Édesanyámnak van egy 20 éves Liebherr-je, az az általam ismert leghalkabb hűtő, de belépő kategóriában most ott is kifogtunk egy hangosat, azt fogjuk visszaküldeni.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Az szerintetek normális hogy a hűtőnak az egyik oldala 55 °C körül van? Most ebben a nagy melegben tűnt fel, hogy nagyon nyomja a meleget. Kézzel kellemetlen fogni. Előre is köszönöm. -
Talala
senior tag
Electroluxtól vásároltam sütőt és mosógépet. Mind a kettőhöz 5 évre kiterjesztett garanciát írt vásárlásnál. Listázva is volt a választott szolgáltatásoknál. [kép]
Se a kapott számlán, se a myElectroluxban nem látom regisztrációt követően.
Hol látható, hogy ténylegesen mennyi a garancia a 2 termékre? -
Reynaldo
junior tag
válasz
LWhite #85737 üzenetére
Ez is valami, de a termékről semmi konkrétum. Pár hete én is érdeklődtem, de másik gépről, ami szintén nem volt készleten, és kárpótlásnak küldtek egy kupont, ami asszem bármilyen AEG háztartási géphez felhasználható, de csak 15%-os: CCFGFS01KUPON15 Tudom, hogy kevés a másikhoz képest, ami hasonló, csak más néven, de azért beírom, mert 5 év garancia ott is van a gépekre....
-
mzso
veterán
Olyan zöldségaprító gép még kapható, ami kockázni is tud?
-
totron
addikt
170 ezerbe jellemzően milyen energiaosztályú hűtők szoktak beleesni?
-
Reynaldo
junior tag
válasz
Piftuka #85736 üzenetére
Ha nyilvánvalóan tervezési hiba, és elismerték, akkor a minimum az lenne, hogy méltányosságból küldjenek egy ilyen alkatrészt. Írnék a Miele gyári ügyfélszolgálatnak, de nem az itthoni, hanem a németeknek.
Másik amit megpróbálnék, egy közeli szerszám/barkács szaküzletben biztos lehetne ilyen spec. szerszámot venni. (Egyszer volt ilyen jellegű gondom, bevittem az üzletbe, ahol a szaki kiszedte a spec csavart, és rakott helyette normál kereszthornyú csavarokat, így nem is kellett szerszámot venni) Kiszerelném, és elvinném egy műanyag hegesztőhöz, hátha meg tudja oldani. -
LWhite
tag
válasz
Reynaldo #85706 üzenetére
FYI, érdeklődtem Electrolux ügyfélszolgálatnál ESG43310SX elérhetőség ügyben. Jövő hét végéig nem ígérték, viszont az akciók és a kuponok addig biztosan érvényesek lesznek még.
-
Piftuka
veterán
válasz
Sinesol #85728 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Beszéltem azóta a MIELE ügyfélszolgálattal, és kiderült, hogy ez a csőr nem mindig/nem minden modellben volt, szóval - ahogyan a vásárlást követően én is gondoltam - ez egy tervezési hiányosság. (Amit - ezek szerint - ők is észrevettek, és korrigáltak.)
Az ügyfélszolgálatos hölgy egyébként rendkívül kedves és segítőkész volt (ez az egyetlen olyan dolog a MIELE kapcsán, amit mindig is abszolút pozitívumként tudok értékelni), de a helyzet megoldása nem annyira egyszerű.
Sajnos online nem rendelhetek alkatrészt, egyelőre az árát sem tudni, ahhoz email-t kell írni az annak dedikált email címre. Ők kalkulálnak egy árajánlatot, és amennyiben azt elfogadom, díjbekérővel tudok fizetni, és közvetlenül ők postázzák ki az alkatrészt.
A másik, hogy ha jól gondolom, a fenti képeken is látható speciális, 6 ágú, tompa imbusz (?) csavarral rögzül a csőrt is tartalmazó "ezüst gyűrű"... Nekem ennek leszereléséhez, cseréjéhez szerszámom sincsen.- Van közöttetek valaki esetleg, aki már szedett szét ilyet, és tud tanácsot adni a biztos, saját kezüleg történő cseréjéhez?
Ellenkező esetben a porszívót fel kell vinnem, vagy el kell juttatnom a MIELE budapesti szervizébe. Sajnos ugyanis csak ott van szervizük!
(Pozitívum, hogy díjmentes szállítással, GLS futárt küldenek a termékért, ha kérem.)
És 12.400 forintos óradíj a javítás ára. Saccra a művelet 1 óra, de persze ki tudja...
Ha figyelembe veszem az alkatrész árát is, és a tényt, hogy sürgős megoldásra van szükségem, hiszen takarítógép nélkül nem maradhatok...
Ott tartok, hogy muszáj lesz vennem egy új porszívót.
És akkor ebből mindjárt következik is a kérdés, hogy "Melyiket?"...
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Tudom, pandora szelencéje, de szeretnék áttekintést kapni porszívó témában:
Porzsákos porszívót szeretnénk venni, márkában érésre (rugalmas vagyok ebben, eddig samsung volt, jöhet bármilyen amúgy megbízható márka) electroluxot és mielét néztem eddig.
Szeretném lehetőség szerint mielénél olcsóbban megúszni a történetet, de a cél, hogy legyen egy nagyon tartós elég jó porszívónk.
50 m2-es lakásba kellene, vegyesen van parketta, padlószőnyeg, kő, a parketta régi, jó lenne ha a porszívó azért a "fugát" nem kapná ki a parketta rései közül.
Jó lenne ha legalább opció lenne a ciklonszűrő, a samsungon nagyon szerettük, de más márkánál nem láttam ilyet. Ha van az adott típushoz ilyen, az nagy előny.
Igény van a tartós tartozékokra, gyerek is fogja használni, és szétszedve rakjuk el mindig, fél év alatt széteső bajonettzárak, szakadó csövek dealbreaker.
Keret rugalmas, de ha valami majdnem olyan jó fele annyiért mint egy miele, az nekem tökéletesen megfelel, ki tudom fizetni a jobbat is, de nem akarom ha nem muszáj.
1: Mit érdemes venni ilyen igények mellett? Jó lenne konkrét típus, vagy típuscsalád szinten ajánlás, ajánlások. Lehet több is, ha egymáshoz hasonlóak, szívesen venném, ha kapnék infót a különbségekről is.
2: Egy-egy típuscsaládon belül mi a logika az ajánlott porszívók esetén? Mind a mielénél mind az eluxnál látom ugyanazt a típust más más fantázianevekkel, jó lenne ezekről valami iránymutatás hogy ne kelljen választás előtt disszertálnom a családfákból.
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Kárpit tisztító gép vásárlása előtt állunk. 100K körül gondolkodunk, szőnyeg, ágy takarítása a cél 3 gyerek és 1 cica mellett. Tudnátok ajánlani?
-
donmackó
addikt
válasz
mcwizard #85730 üzenetére
Én a tachográfot és a motor tekercset vizsgálnám meg. De az sem kizárt hogy elmozdul a forgórész gerjesztéskor és megakad a csapágy. Valamint nem árt a vezérlésre is ránézni. A kilengés még nem igazán normális, ha üresen ekkora. Az lengéscsillapító csere, ha van felül rugós ellen darab akkor azt is.
-
mcwizard
tag
válasz
Nagya21 #85729 üzenetére
Szia!
Kommutátort megpucoltam, a szegmensek között szikével kikapartam mindent, az egész motort kifújtam levegővel. Szénkefék teljesen beérnek: Kép1, Kép2
Ha leszedem a szénkeféket és megforgatom kézzel, nincs semmi hangja. Nem kotyog picit sem. LINKA szénkefék viszont gyanúsak. Olyan mintha meg lenének hajolva, vetemedve kissé, valamint el is vannak színeződve az egyik oldalukon: Kép3, Kép4
Egy szénkefe párt adok a dolognak hátha, viszont új motort nem hiszem hogy vennék. Nem sok híján egy új mosógép árának 1/3 részébe kerül, ha egyáltalán nem a vezérlőelektronika döglődik, és még akkor is ott tartok, hogy van egy 10 éves mosógépem új motorral és még ott van a gyanús lengéscsillapító is meg ennyi idősen bármi más is bemondhatja az unalmast.
-
mcwizard
tag
Sziasztok!
Mosógép ügyben szeretnék segítséget kérni. Electrolux EWT1062TDW mosógép. 10 éves már, de én még nem temetném, ha 1 mód van rá. A motor nem pörög fel, csak gerjed (búg). Ha leválasztom a dobról és terheletlenül próbálom, akkor van hogy megindul, de rázkódik felpörgés közben. LINK
A szénkefét 3 hónapja cseréltem, mert elkopott teljesen a gyári. Ezt a hangot forgás közben a szénkefe adja, mert ha leveszem a motorról, hangtalanul tudom kézzel forgatni.
Lehet, hogy eddig bírta volna az új szénkefe? Vagy valami más gond lehet?
Valamint lenne még egy kérdésem. Ez a kilengés normális, vagy a 2 lengéscsillapító is megadta magát? LINKElőre is köszönöm a válaszokat.
Üdv,
-
Reynaldo
junior tag
válasz
313313 #85716 üzenetére
Akkor szerencséd van. Mert megnéztem a fagyasztószekrény kínálatot, és van drágaság, ebben a 170cm feletti méretben, nem is tudom mit lenne érdemes. Megint Gorenje, amikor már elszállt iránta a bizalom? Whirlpool hűtővel nekem meg személyesen is volt tapasztalatom, és nem pozitív, de a jófogáson is ezek vannak nagy számban, meg a Bauknecht, ami megint csak Whirlpool, csak más néven. Meg Hausmeister és ok. nevű típusok is. Van ilyen Signature nevű fagy.szekrény 219k, és jól néz ki, de vajon milyen gyártmány lehet.....az rejtély, de csak 1 év garival..., az meg kevés.
Viszont találtam egy új, Siemens GS36Naiep, 242 liter, no frost fagyasztót, de már az is 249ezer Ft, és 1+1 év a garancia rá.
-
insight
aktív tag
Esetleg meg tudná mondani valaki, hogy a rolós rendszerű garázskapumotoromon (Becker Beck-O-Tronic 4) hogyan lehet feljebb állítani a felső végállást?
Néztem a user manualt, jumperrel próbálkoztam, nem jött be, nem tudom, hogy hol van a limiter, ami megállítja. Miután teljesen kinyílt, a kézi tekerővel még kell rajta emelni, hogy beférjek az új autómmal. Szeretném, ha eleve ott fenn állna meg, és nem kéne tekergetni, de nem akarja megjegyezni a felső végállást, és elpazarol nekem értékés 7-8 centit a magasságból. A lamellákon vannak ütközők, de elég messze állnak még az ütközéstől... -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #85714 üzenetére
Leolvasztottam a fagyasztó részt, majd picit hidegebbre vettem (-18-ról -20-ra) és hagytuk megint állni legalább 10 órát a víztartály behelyezése után és úgy tűnik ez megoldotta a problémát, már készít jégkockát
-
Audience
aktív tag
válasz
313313 #85719 üzenetére
Első körben az indító kondenzátor lett gyanús, utana jobb lett de tökéletes már soha. Ha fixen jarattam akkor sem hűtött rendesen. Szerintem elment belőle a kozeg....de nem vagyok szerelő. Az új hűtő mondjuk töredékét fogyasztja, 10 ev alatt megvan az aranak egy jó része es még halkabb is
-
vizcsap
tag
46cm-nél keskenyebb mikrót tud valaki ajánlani? Mivel csak 1-2 évre kell, ezért jó nekem valami olcsóbb is (30e környéke), de azért ipari hulladékot nem szívesen vásárolnék, még ha ki is bír 1-2 évet.
Kettő dologhoz ragaszkodok: legalább 20 literes és legyen digitális kijelzője az óra miatt.
Ezekbe a márkákba futottam bele, amiknek ha jól láttam van ekkora méretű mikrója a belőtt árkategóriában és tulajdonságokkal:
- Candy
- Gorenje
- Hausmeister
- LG
- Sencor
- Sharp -
313313
addikt
válasz
Reynaldo #85712 üzenetére
Áramtalanítottam 15-20 secre péntek este. Beállítottam a -18 fokot, vasárnap délutánra kb annyi is volt benne. Péntek este óta nem riasztott.
Szerk: mikor nagyon vísított a hűtő akkor is volt benne -5 - -6 fok, -8 ról kezdett péntek este visszahűteni 240 liternyi cuccot.
-
moonguard
csendes tag
Én úgy látom, hogy már nem engedi egyszerre ráaktiválni az EXTRA5 és a 0330EQX kódokat egy kosárra ezért a kedvezmény összesen csak 25%. Azért lesz picit olcsóbb ha törlöd a 0330EQX kupont mert olyankor az EXTRA5 kedvezménye érvényesül. ( ez valamiért kicsit többet von le hiába 5% ugyan úgy.) Ha nézed a kosáron az aktivált kedvezményeket miközben írod be a kuponokat akkor sajnos látszik, hogy az extra 5% eltűnik amikor beaktiválod a 0330EQX-et.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
Darth_Revan #85700 üzenetére
Üdv!
A Gorenje szervizt próbáltad? Ez a hűtő még garanciális, ha jól sejtem.
-
mzso
veterán
Helló!
Tud itt ajánlani valaki egy jó zöldség szeletelő/aprító/reszelő gépet aminek praktikusan nagy nyílása van?Az ember azt gondolná, hogy gépi erő mellett nyugodtan odaraknak nagyobb nyílásokat nyílásokat mint a régi kézi gép 62*67mme. De nekem csak olyan szerencsétlenségeket sikerült találnom amibe egy kövérebb kígyóuborka épp befér.
-
Kleroo
veterán
Ahoy! Mik a tapasztalatok mostanában, melyik márka nem ipari hulladékot gyárt?
Kb 180magas hűtő (csak hűtő, mélyhűtő nélkül) és 200-300 között szórnak árban. A cél az lenne, hogy ne fossa el vagy rohadja szét magát gari lejárta után 1 nappal.
Kaptam tippet Gorenje, Whirlpoolra, de etek a legtöbb fronton a 2010es általam jobban ismert években a levrosszabb vételek voltak.
Liebherr? Bosch? Ilyesmikben gondolkodnék. Van bármi tipp? Köszi! -
erdey_a
addikt
válasz
LWhite #85701 üzenetére
nem ajánlott, nem ajánlott... mindig az kiabál, akinek a háza ég. Egy whirlpool mosogatógépről és egy mosógépről tudok beszámolni az elmúlt 8 évből. A mosogatógép rendben működik 7 éve, a mosógép pedig 8 év intenzív használat után adta be a kulcsot. Szóval nekem 100% pozitív véleményem van.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
Talala #85705 üzenetére
Meddig élnek a mostani akciók? Azt sose tudjuk meg. Vagyis de, és csak akkor, ha már nem lesznek.
Szállítási időt sem tudom, de van az oldalon chat, ott biztos megmondják, gondolom csak munkaidőben, vasárnap nem valószínű.Illetve nemrég derült ki, LWhite fedezte fel
, hogy a 3-ból az egyik kupont törölve még jobb árat is kaphatunk, de ha már olvastad, nem szóltam.
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Az electrolux-os akciók meddig élnek?
Nem találtam róla infót.
Előre is köszi!
Illetve egyénileg meghatározott szállítási időt lehet meghatározni? PL 07.22 -
Reynaldo
junior tag
válasz
Silent77 #85702 üzenetére
Van az Eluxnak is ilyen 10 terítékes, ha fontos neki az evőeszköz fiók vagy tálca a kosár helyett, az ESG43310SX, csak nincs készleten, max holnap meg lehet kérdezni a chat-en vagy telefonon, hogy várható-e mostanában, mondjuk napokon belül? De azért fontos lenne, hogy addig még tutira maradjon a 30%-os akció és ami manapság a legfontosabb, az 5 év gyári garancia. Van ugyanolyan GlassCare 700 az AEG-nél is 5 év garival, de ott nincs ilyen akció.
Bosch-t is lehetne nézni, de annál meg azt mondják, hogy legalább 6-os szériás legyen, aminek a garanciáját, ha kiegészítjük 5 évre, akkor árban már 280-290k körül járnánk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest