Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz bandi0000 #12228 üzenetére
Indesit hűtőt akartam venni, praktikus okokból, és bár méretre a Beko is jó lett volna, azt kizártam mondván noname gagyi. Aztán amint elmentem a MM-ba megnézni a kínálatot, az Indesitet reflexből lehúztam a jelöltek közül, olyan mérhetetlenül gagyi volt minden szempontból, a Beko-t viszont simán bevállaltam volna, ha olcsón kellett volna megoldani a dolgot, mert többet nézek ki belőle. Tudom ezek hűtők és nem mosógépek, de nem hiszem hogy ott sokkal jobb anyagokat használnának. Aztán Bosch hűtőt vettem végül és átterveztem hozzá a konyhát
-
canniball
nagyúr
válasz bandi0000 #23997 üzenetére
Évek óta Szarvasit használunk (itthon is, és a melóhelyen is az van), de ilyesmi probléma nem volt velük. Legutóbb ősszel vettem az aktuális példányt (a több évtizedet megélt előd után), csupán az ibrik tetejét kellett kidobni mert valami iszonyat gagyi műanyagból készítették és a hő hatására eldeformálódott (ééérted, a forró folyadék tároló edény tetejét hőre lágyuló műanyagból! Nooormális?), de magával a géppel nincs gond.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz bandi0000 #23999 üzenetére
Biztos nem gyártanak külön az áruházaknak...de amúgy az említett friss darabot én is a Tescoban vettem (öröm az ürömben: ott pont akciós volt mikor az "öreg" meggondolta magát).
Az a kávé amit beleteszel nincs túl apróra őrölve? Melóba néha hoznak valami olasz csoda kávét (nem emlékszem pontosan mit, lehet pont a Bravos), ott is szenved vele a gép míg a Paloma/Tchibo Family stb. kávékat vígan lefőzi.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Gabesz87
veterán
válasz bandi0000 #48561 üzenetére
Szia. Nekünk ilyen van pár éve. Nagyon masszív, erős, nagy, baromi sok minden van hozzá, 3 féle fej, turmix, húsdaráló kül. tárcsákkal. Egyetlen negatovumta hangja. Irtó hangos. Na meg persze helyigenyes. Nem tudom ezeket a kiegészítőket most is adják-e még hozzá, de látom most nagyon jó áron van. Furcsa mert ahogy látom, a fenti cuccok most nincsenek hozzá, de külön sem látom tarzozekkent.
Egyébként anyosomnak vettünk pár éve valamilyen Bosch Mum gepet, az is nagyon szuper, kicsi, erős, és halk! Ő is szereti. Csak annak meg pont az a hátránya hogy szinte mindent külön kell hozzá arany árban megvenni. Persze nyilván nem muszáj mindent.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz bandi0000 #48563 üzenetére
Bocs, pontositok, EZ van nekünk. Megtaláltam a számláját, és ez a Lucia Rossa az tényleg. Viszont nekünk nemesacél tál van hozzá, meg a kiegészítők közt is látok ismeretlen dolgokat. Lehet azóta más kicsit. Na mindegy. Szóval attól függetlenül ajánlom. Árukereső is meglehetősen sok vélemény van róla. Ha csak tálas mixer kell, akkor meg elég az először linkelt típus is, amire még pár óráig van ma az akció.
-
-
törölt tag
válasz bandi0000 #48958 üzenetére
A felültöltős Whirlpool sajnos régóta hírhedt a tető korróziójáról, amit nem hajlandók gariban cserélni, volt itt több próbálkozó is. Ha marad a felültöltős vonal, akkor egy Electrolux EWT1064ILW-t mondanék, ha elég a kapacitás, és centri fordulat. Ehhez hasonló tudású van nekünk, és 7 év óta dolgozik, de nem rozsdál se felül, se alul. A hátralévő időt is jelzi, illetve ez módosítható is indításkor, de nem fontos, mert a mosógép pár percen belül maga is rövidíti a ruhák súlya alapján. Vagy ugyanezt lehet rendelni 1200-as centrivel is. Utóbbi nemrég még 87k volt, de mostanában nagyon gyorsan jönnek-mennek az akciók.
-
Ispy
veterán
válasz bandi0000 #49169 üzenetére
Inkább semmivel sem rosszabbak, mint az lg vagy a samu. Viszont ha beszarik nem kell Romániáig vinni, hogy javítsák....ha meg vitás szitu van mehetsz a román fogy védelemhez panaszkodni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
idegen lény
őstag
válasz bandi0000 #49180 üzenetére
"Allergiások keressék a gőzölős mosógépet
Ez azoknak is jó, akik nem szeretnének túl sok vegyszert használni. A mosógépen ezt a funkciót a steam megnevezés jelöli a gépeken. Az öblítés kiváltására is bevethető forró gőz nemcsak bőrbarát megoldás, de a ruhában, plüssjátékokban megbújó allergének 99,9 százalékát is eltávolítja, ami a kisgyermekeseknek különösen hasznos funkció. A gőzölés azoknak is jól jön, akik rendszeresen viselnek inget, blúzt vagy alkalmi ruhát: a gőzölés után elég csak kiteregetni, élére hajtogatni a ruhadarabokat, így javarészt megúszható a vasalás is. Egy 20 perces gyors gőzprogrammal pedig a nem szennyezett, de gyűrött napi viselet is felfrissíthető." Ha van hely, akkor szerintem ne vegyél keskenyet, elvileg strapabíróbbak a normál méretűek, bár keskenyből az LG-k a legmegbízhatóbbak. A linkelt LG-re sem írtak semmi rosszat, nekem is ilyen van, hibátlanul működik évek óta.AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Gömbike
senior tag
válasz bandi0000 #66717 üzenetére
Abból indulj ki, hogy az emberiség által ismert univerzumban a legmagasabb ÁFA hazánkban van. Hajrá stadionépítők!
A 100- ból vond le a 27 ezret, továbbá a kereskedő lánc hasznát, s ezek után a gyártó profitját.
Szerinted milyen minőségű alkatrészek kerülnek összeszerelésre a maradék pénzből?
Ne a létszám határozza meg a család bosszankodását.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
-
asdf_
veterán
válasz bandi0000 #70100 üzenetére
Max annyi, hogy a zöld legyen inkább vízszintesebb és max 5 centivel a legmagasabb pont alatt (sárga által bezárt távolság), hogy vákuumhatás ne alakuljon ki, hogy a leáll a szivattyú és a víz tömege még magával ránt továbbit. A lényeg, hogy egyszer legyen magasabban az elején, a többit meg megoldja a gravitáció.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz bandi0000 #73318 üzenetére
Az "Aqua Clean" is manuális tisztítás; a forró gőz erejével lazítja fel a felületre lerakódott zsiradékot. (Tapasztalat; Gorenje kombi tűzhelyünk van.)
Hasznos tud lenni, de nem a tisztítás, hanem inkább dunsztolásra, és befőttes üveg sterilizálására használva. Arra tökéletes. Zsírtalanításra kevésbé. (Ugyanis a lecsapódott pára és fellazult szennyeződés nagyjából azonnal meg is szárad, amint kinyitod a sütőajtót.)
Szóval szerintem nem érdemes pusztán ezt a funkciót keresgélni. Azt érdemes átgondolni, hogy milyen fajta sütési módokat használtok, és olyan kombi tűzhelyet venni, ami képes azt biztosítani.
Az új Gorenje tűzhelyek esetében a viszonylag nagy sütőtér, az extra erős pizzasütő funkció, és a nagy "Wok" égő hasznos "plusznak" számítanak szerintem. Persze, ha nem használod ezeket, akkor mindegy.
Ebben az árkategóriában pedig nincsen olyan nagy különbség a minőségben, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, "ez, vagy az a jobb".
A garanciális hátteret érdemes még figyelembe venni. És mindig megnézni, utánajárni, hogy az adott gyártó mit ír elő a saját szakszervize általi beüzemeléssel kapcsolatban. Pláne, hogy mennyiért végzi azt el...
(Létezik kombinált tűzhely ún. pirolitikus tisztítás funkcióval is, de azok drágábbak.)
"Aquila non captat muscas."
-
balojazz
aktív tag
válasz bandi0000 #79775 üzenetére
Mindegyik tud féltöltetet, sőt választhatsz a földszint és az emelet közt. De nem javaslom használni, mert villanyból majdnem ugyanannyit, vízből meg nem sokkal kevesebbet (semmiképp sem a felét) eszik ilyenkor, nem beszélve az öblítőről, sóról, mosogatószerről. Költségben spórolsz 5%-ot, nem éri meg. Valójában pazarló fícsör, és nem is környezetbarát. Legjobb összevárni egy teli töltetet. Van, hogy 5 nap múlva indítom a következőt, nem para.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
balojazz
aktív tag
válasz bandi0000 #79779 üzenetére
Rövid válasz: nem érdemes. Hosszabb: ha van más igényed, pl csendesebb legyen, több teríték, belső világítás, evőeszköztálca stb akármi, akkor lehet, hogy mégis megéri. Végül én is egy mocsok drágát vettem, mert ez mind kellett, és ezek már csak C-nél voltak együtt.
-
Sinesol
veterán
válasz bandi0000 #80701 üzenetére
Az a baj a beepithetonek az ajtaja nem marad lenn, mivel a rakerulo munkalap sulya huzza le. Meg lehet oldani, hogy fel kezzel/terddel tartod, de nem kenyelmes, plusz ugye felul nincs rajta burkolat, ha rafolyik valami akar zarlatos is lehet, bar erre azert lehet vigyazni. Köztes megoldas az alaepithető gep, amire nem kerül butorlap, hanem csak betolod a munkalap alá, viszont igy megtörheti a konyhabutor egyseges képét. Azt hiszem Neff-ben nincs ilyen, csak Bosch-ban, szoval mindegy is.
A zeolitos funkcio megeri, gyorsabban, hatekonyabban szarit, energiatakarekosabb is, plusz ugye ezekben a dragabb gepekben biztosan van timelight is, wifi, teljesen fém haz, stb.
Na meg az sem utolso, hogy kb örök eletü a gepben levő zeolit asvany, mig hagyomanyos szaritogepben a szaritashoz szüksrges plusz alkatreszek , hőcserélő, ventillator, stb mind mind plusz hibalehetőseg lehet.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Én csak ezekkel kapcsolatban tudok írni:
- műanyag vs fém belső: Itt a problémát az okozza szerintem, hogy nem megfelelő az illesztés ezért a hézagok mentén bármi megtud telepedni. (én most is csak teljes fém belsőst mertem nézni)
- egy beépíthetőt is tudsz szabadon állóként üzemeltetni, az első probléma viszont az ajtót nincs mi lehúzza azaz, ha nincs rajta bútorlap, akkor pl nem nyílik ki a program végén. kettő, ha nincs rajta előlap és takaró sem jár hozzá, akkor nem túl esztétikus.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Fr3eWar
őstag
Neff = Bosch más köntösben meg annyi, hogy alapból magasabb szériával indít, szóval nincs "belépő szint"
Nekünk 8-as széria van, a Zeolith nagyon jól teszi a dolgát 3,5 éve. Szépen szárítja a műanyagokat (ikea gyerek cuccok) ha van rá keret akkor én javaslom hogy azt válaszd.
A beépíthetőségre meg tényleg két olcsóbb bútorlapot vágatsz, raksz egyet az elejére meg egyet a tetejére.
Annyi, hogy amíg nem lesz beépítve, addig nagyságrendekkel hangosabb, volt alkalmam kipróbálni, mivel a zeolith szemcséket tároló tartály anyája a mosótéren belül van, és gyárilag hibás konstrukció miatt műanyagból, ami eltörik, és ott szivárog a gép (amire persze hibát jelez stb stb).
Viszont a pótalkatrészként rendelhető már fém anya. Lehet most már gyárilag is fém anyával szállítják. -
balojazz
aktív tag
válasz bandi0000 #80742 üzenetére
A 6-os Boschokban fémből van az ásványtartó doboz, de még ha műanyagból is volna, mivel ez egy háromszög alakú cucc az alsó sarokban, nem hinném, hogy valaha ráeshetne valami. A "működése" annyi, hogy bent pislog a gépben. És igen, más is szárít, pl az öblítő is segít, amit beleöntesz a gépbe, meg 1 órát mennek a ventilátorok a ciklus végén. Így már az se baj, ha a végén nem nyílik ki. Én pl szándékosan olyat kerestem, ami nem nyílik ki. Majd kinyitom én, amikor eszembe jut. Mivel ez egy passzív technológia, nem is értem, milyen "könyvtárnyi" irodalom volna a típushibáiról. Ugyanis ennyi erővel egy kavicsot is bedobhatnék a gépbe, majd 10 év múlva kivehetném sértetlenül.
-
ribarszki
őstag
válasz bandi0000 #80757 üzenetére
Ha van benne feltűntetik. Légkeveréses szárítás, Mielenel ennek TurboThermic szárítás a neve. De nagy eséllyel sima maradékhővel szárít a gépek 95%-a. Nem is tudom, hogy a Mielen kívül melyik szárít még ventillátorral. Talán a Zeolithos gépekben van, de őszintén nem tudom..
Szerk. belegondolva csak a Mielekben van ilyen aktív szárítás. A tesztekben ahol a szárítási hatékonyságot is nézik, magasan a Zeolithos Bosch/Siemens/neff és a Miele gépek vannak elöl azonos pontszámmal. Majd jó nagy szakadékkal követi az összes többi gép, ami maradékot használ.[ Szerkesztve ]
-
-
Grande Ale
őstag
válasz bandi0000 #80771 üzenetére
Hét éve megy nálunk egy Miele, van hogy naponta háromszor. Azért mertem ajánlani, ha már drága gépet veszel úgyis... Előtte írtad a dillemáidat, hogy zeolit, stb. Ezért jobb, mint a Bosch. Itt nincs dillema. Három év gari, szerintem lehetne öt is, ilyen akció is van fent, ha jól láttam. Szerintem amúgy elég a három is, nem sok esélyt latok, hogy szükség lesz rá, a tapasztalatombol kiindulva.
Nem vagyok hittérítő, nem is akarlak meggyőzni, mutattam egy alternatívát, ami szerintem jobb. Mondom szerintem, mielőtt itt valaki nekemesik.Ennyi erővel vehetsz egy Whirlpoolt is, veszel rá plusz garit, ha ez a fontos. Töredék áron megvan, de lehet, hogy ott a garit ki is fogod használni, annak meg azért nem fogsz örülni annyira...
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz bandi0000 #80764 üzenetére
Simán kibir az 10 évet is, a Zeolith-tol pedig nem kell félni, nem általános a meghibásodása, igazából én még nem is hallottam senkitől, hogy gond lett volna vele, miközben száritásban teljesen más szint. Ne felejtsd el, hogy egy magas minőségű prémium gépet veszel, nem egy Whirlpool-t, itt azért nem kell túlságosan tartani a hibákól.
A Miele alja azért nyilván kevesebbet tud, ott nem lesz timelight, wifi.ert, miközben egy drágább Neff azért eléggé fel van extrázva.[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
válasz bandi0000 #80816 üzenetére
Minden tekintetben jobb. Minőségibb szerintem, a Miele még mindig Miele, és ezt úgy mondom, hogy minden gépünk Miele, és a mosogepunkel szivtunk is, tehát volt negatív tapasztalat is . Az is igaz, hogy az helyett kaptunk egy újat. Teljesen más a minőségerzet, a felhasználói élmény. Ezt tapasztalni fogod, ha egyszer egy Miele gépet veszel. Ezzel a céggel szerintem nem is akar versenyezni a többi, nem véletlenül.
-
Fr3eWar
őstag
válasz bandi0000 #80798 üzenetére
Ezekben van auto program, mi azt használjuk a 8-as bosch tesóban. Elemzi a kifolyó vizet egy átvilágítós szenzor, emeli/csökkenti a mosogatási hőt és rövidíti esetlegesen az időt , ha kevésbé koszos a víz. Ha kevésbé szennyezettek a cuccok, akkor nyomok rá egy rövidítettett kiegészítést. Meg minden mosogatás mellé aktív a hygene+ és az extra száraz opció. Lassan 4 éve megy a masina. A Zeolith tartály anya törésen kívül nem volt gond. Ahhoz szészedtem az egész gépet, pedig elég lett volna belülről kicserélni . De meg kellett találnom a hibát...
-
Sinesol
veterán
válasz bandi0000 #81970 üzenetére
Szerintem csak annyi a fontos, hogy ne fagyjon, ugyanis vizes keszulekröl beszelünk. Még az jutna eszembe, hogy nagyon hideg feluleten esetleg lecsapodhat a sok pára, már ha van, bár az gondolom inkabb a kulso reszen, szoval biztos nem okozhat gondot az elektronikanak.
-
herdsman12
őstag
válasz bandi0000 #82352 üzenetére
A fröccsenő víztől nem kell félteni, inkább lesz probléma az előre billenéssel. Ajtó nélkül nehéz lenyitni és nem áll meg lenyitva, viszont, ha rajta az ajtó és úgy nyitod, akkor simán előre billenhet az egész, de ezt majd látod. Vagy rögzíted a gépet valami egyszerű módon vagy lesúlyozod a tetejét mikróval vagy mással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik