- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz
workin #85599 üzenetére
Ha nem muszáj, akkor ne szívasd magad kombigéppel. A lepukkant Whirlpool-ba vegyél üstdob-gumit pl. innen vagy ha nem akarod ismét cserélni a gumiját, akkor vegyél helyette egy "normális" mosógépet. (LG, vagy Bosch).
A mosógép és a szárítógép el tud menni együtt a 10A-es körről, ha a kismegszakító "C" karakterisztikájú. Ha "B" akkor lehet, hogy nem megy együtt a kettő és levágja. Ha nálad ez a helyzet, akkor csak annyit kell tenned, hogy a mosógép vízmelegítésének idejére megállítod a szárítógépet. -
workin
senior tag
válasz
Reynaldo #85596 üzenetére
Nem muszáj, jelenleg egy elektrolux hőszivattyús szárítógép, és egy éppen beteg whirlpool mosógép, ami ugyan még csak 7 éves , de már másodszor szakad el az üstdob gumi ..
Nem volt gond vele, de nem mert egyszerre a kettőt használni, nem mértem egyiknek sem induló áramfelvételt, és bevallom nem is néztem utána, de gondoltam a 10A biztinek sok a kettő gép egyszerre.
Jelenleg egy általán készített bútorlapból csinált "adapter" van, ezt tervezem most lecserélni erre: WPRO SKS-101 összeépítő keret, kihúzható rakodópolccal - univerzális (euronics.hu)
-
erdey_a
addikt
válasz
workin #85597 üzenetére
ha egy mai modern mosógép jól működik, és vízszintesen is áll, akkor nem mozog, akár kártyavárat lehet építeni a tetején. nálunk is a mosógépen van a szárító egy bútorlapon. van rajta spanifer, de anélkül sem hiszem, hogy bárhová menne. a szárító tetején lévő fürdőjátékok sem esnek le sosem.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
workin #85585 üzenetére
Van jobb, mert amit találtál, az szikkasztó, de olvasd el, amit az ilyenekről írnak itt.
Ha már muszáj, hogy kombi legyen. akkor csak hőszivattyúst, például az Electrolux EW9WN249W, ami most 449 helyett 320 ezer Ft-ért megrendelhető, 5 év garival, és még ingyen is viszik ki hozzád. Ugyanilyen van AEG-ben is, de az 500 ezer.
Ha nem feltétlenül kell kombi, akkor külön mosó és szárítógép 330-tól, pl. ezeket lehetne: EW7F248AS mosógép, és EW8H458B szárítógép, ami mindig jobb megoldás, mint egy kombi. De ez csak 2 tipp, és van olcsóbb-drágább mindkét féle gépből. Áramfelvétel; eddig volt gond vele, vagy miért mondtad? Normál esetben mostok, utána megy a ruha a szárítóba, ami szárítható.
Kuponok a 30%-hoz itt, hogy ne kelljen keresni:ELXKOMPENZACIO20
EXTRA5
0330EQX -
rwin5
őstag
Közben utánajártam, leírom már hátha másnak is segít a jövőben:
Nem szállítják el, ha rajta van a gázrendszeren.
Miután leszerelik le kell dugózni, érdemes szakemberrel csinálni az egészet. Mivel nálunk a tűzhelyen kívül semmi nem megy gázról jelenleg, így az egész rendszert is lezártam, a szerelőnk meg ledugózza amikor lesz eljönni ideje. (első részét ügyfélszolgálat mondta, utóbbit gázszerelőnk) -
workin
senior tag
Alapvetően az is megoldható lenne, de az áramfelvétel szerintem eléggé megterhelné az egy hálózatot, emellett pedig jelenleg a mosógép tetején üldögél a szárítógép, az asszinkron mozgás meg annyira nem tenne jót nekik (bár ebben nem vagyok biztos). Illetve most én is ott tartok, mint a kollega, hogy a mosógépen elszakadt az üst gumi, és nézegetik, hogy honnan lehet szerezni (2017-es gép). Sokat nem tudunk várni, 2 gyerek mellett állandóan is ment
-
rwin5
őstag
sziasztok,
holnap hozzák az elektromos tűzhelyet, amit az Electrolux weboldaláról rendeltem meg.
A régi gáz tűzhely az még rá van kötve azzal a kis sárga csővel a gázrendszerre, a csap már el van zárva.
Egy francia kulcs kéne ahhoz, hogy le tudjam szedni, ami ekkora méretben szerintem nincs itthon.
Szerintetek így is elszállítják a régi készüléket, hogy nekik kell leszerelni?
Semmiképp sem volna jó, ha itt maradna a régi készülék. A csere programról annyi volt írva egyedül kikötésnek, hogy ne legyen túl koszos a régi tűzhely, azt letakarítottam.Felhívhatom esetleg az ügyfélszolgálatot, de szerintem az a logisztikai üzemé, tehát nem fognak mondani ők se pontos infót.
Köszi a segítséget
-
BB9000
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #85584 üzenetére
Ellenőrizd le a weboldalon, hogy a te gépedhez jó-e ez a gumi. A kosárba helyezés gomb alatt kell kiválasztani a gyártót és a pontos típusszámot, amit a géped adattábláján tudsz megnézni.
Ha nem jó, vagy ha eredeti gyári tömítést vennél inkább (négyszeres áron!! ), akkor itt tudsz típusra keresni. -
workin
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #85584 üzenetére
Szia
általában a hivatalos szervíz, vagy áruház az adatlapját szokta kérni, ami vagy az ajtóban,vagy a mosógép hátulján van,. Nekem az alapján azonosították be.
-
workin
senior tag
Sziasztok!
Régebben az volt a meta , hogy mosó és szárítógép egyben nem jó, viszont én most mégis azon gondolkodnék, hogy szeretnék egyben venni egy gépet. Jelenleg van 1 kondenzációs szárítógép és egy mosógép(amiért előjött, mert a mosógép haldoklik).
Ami alap, hogy a mosás , szárítás sosem megy egyben,mivel egy aljzat van, így ha lejárt az egyik akkor megy a másik, tehát időben nem nyerünk, és veszítünk semmit, viszont sok helyet foglalnak. Amit kinéztem : AEG LWR85865O UniversalDose mosó-szárítógép, 8/5 kg, 1600 f/p., WiFi, gőzprogram - MediaMarkt online vásárlás
Kérdés, hogy elvetemült ötlet, és engedjem el, vagy már javult annyit a technológia, hogy ezeknek is van létjogosultságuk. Ha igen, és van jobb gép, ajánlat, akkor szívesen veszem.Köszi
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello!
Adott egy siemens iq300-as mosogep, kiszakadt az ajtonal a tomites, rendelni szeretnek hozza, tudni kellene a teljes cikkszamat a megrendelesehez, vagy eleg az iq300 alapon rakeresni es megrendelni, vagy tobbfele van ebbol a tipusbol?
Koszonom a segitseget!
-
Joao
tag
Sziasztok!
Beépíthető mosogatógépet keresünk, minél nagyobb kapacitásút, hosszú garancia előny, és a lehető legcsendesebbet, mert a jelenlegi szabadonálló Whirlpool esetében (az évi szerviz mellett) a hangos működése zavar minket a legjobban. Keret max 350k.
Electroluxokat nézegettem eddig a kuponok, az 5 év garancia és az ingyenes szállítás miatt, de bármilyen márkára nyitott vagyok. Van valami tuti javaslatotok? -
mzso
veterán
Helló!
Van olyan olcsó zöldségaprító aminek praktikus méretű nyílása van? Az ilyen Lidl-ös (meg szerintem a hasonló kinézetűek elég kicsivel rendelkeznek)
Lehet vissza is viszem, ha jól rémlik 30 napon belül nem nagyon szarakodnak.
Ezzel párhuzamosan berendeltem egy Sencor SMG 441 húsdarálót, amihez ugye van szeletelő tartozék is:
kíváncsi vagyok mekkora lesz...
(Bezzeg az ilyen többévtizedes régi kézi reszelőnek darálónak tudtak 67*62mm-es nyílást csinálni) -
BB9000
senior tag
válasz
Einsti #85577 üzenetére
Az ajánlott mosógép : Bosch WGG244Z3BY ÁK
Az ajánlott szárítógép: Bosch WQG24100BY ÁK -
BB9000
senior tag
Samsungot inkább ne! Jobb választás ez: Whirlpool MWP103SB
Vagy méginkább ez: Whirlpool MWP 252 SB
Ha a grillező funkció is "játszik", akkor pedig ez: Whirlpool MWP 203 M -
Einsti
újonc
Sziasztok, új mosógép és szárítógép vásárlás előtt állok. Két márka között vacilálok LG és Bosch. Kettő felnőt és egy kisgyerek adagját kellene kiszolgálnia. Ár kb. 250.000 Ft/gép. Ha lehetséges pontos típust tudnátok ajánlani mert elvesztem a sok gép között.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Acheron
őstag
válasz
BB9000 #85560 üzenetére
Mosógépről volt szó, nem sütőről (bár itt a főzőlapra gondolhattál, annak van inkább nagy teljesítmény felvétele). Egyébként mindegy - szerintem ugyanarról beszélünk. Vannak alkalmas és nem alkalmas hosszabbítók.
Nyilván, aki nem tud különbséget tenni közöttük, az ne használjon semmilyet (jellemzően ezekre a laikus vevőkre gondolva születnek az ilyen kitételek a használati útmutatásokban)
Ha pedig állandóra kell, akkor szakemberrel ki lehet / kell építtetni egy fali aljzatot. -
Reynaldo
junior tag
Az 5 métert sokallom, amikor csak 1 méter hiányzik. Aztán mivan, ha véletlenül nem húzod be azon oldalt a zuhanyfüggönyt teljesen, ááá inkább ne erőltessük ezt. Utóbbi jobb, amit mondasz, de én besüllyeszteném a dugaljat, és akkor örök élet.
De tudod mit, majd megkérdezem a szerelőmet, hogy ő mennyiért cserélné ki a mosógép vezetékét, biztos nem lenne az annyira drága, mint itt írták.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Whipool, Bauknecht, Panasonic, ezeknél nézelődj.
Ja igen és ha nem akarsz zománchibába belefutni akkor vagy nemesacél belsejűt, vagy forgótányér nélkülit.
Nekem Baukhnect van forgótányér nélküli(még mindég rácsodálkozok mé' nem forog) nagyon jó....
Tud crisp funkciót, lényegében whirpool átnevezve.....
Üdv Nagya -
-
Olavi
tag
Sziasztok!
Életünk első mikrohullámú sütőjét szeretnénk megvásárolni. Lehet kapni értelmezhető mikrót 30-40 ezer ft közt? Ezt a Samsungot néztük ki elsőre: https://www.samsung.com/hu/microwave-ovens/solo/microwave-oven-solo-ms23k3513akeo/
Van valakinek tapasztalata vele? Esetleg mi mást lenne érdemesebb helyette?
Köszi! -
Nagya21
addikt
-
gborisz
tag
Sziasztok, hűtővásárlás előtt állok. Itthon egy LG van, már 15 éve gond nélkül megy, szóval besétáltam a Media Marktba, és kinéztem egy ránézésre hasonlót (esetleg szürkében).
2 személynek, hűtsön, ne legyen vele gond, kb ennyi az elvárás. Jó lesz ez, vagy másfelé (más márka?) kellene nézelődnöm?Köszönöm
-
Reynaldo
junior tag
válasz
wwenigma #85563 üzenetére
Ha nem a földön van, akkor anya kihúzza a dugót, mert csak, aztán a földre kerül, a gyerekek meg kipancsolnak, vagy csak valaki nem húzza be a zuhanyajtót, vagy zuhanyfüggönyt, vagy ha kiesik a mosógép lefolyócsó a kádból(ha véletlenül ott van és nem a falban) de ne is folytassuk. Lehet rá is írják némelyikre a csomagoláson, hogy vizes helyiségbe ne használjuk. Nem túl nagy átalakítás kell, hogy beszereltessünk egy szabályos dugaljat(fedéllel ellátva), besüllyesztve, még a csempe kivágása is megoldható. Csak hívni kell egy szakit. Vezeték meg jöhet az osztódoboztól, másik dugaljtól, de a fal túloldaláról is, ha van ott olyan.
-
salieri.
őstag
Sziasztok ,a 2800 forintos tandil mosogatógép kapszula mennyire jó? Köszönöm!
-
BB9000
senior tag
válasz
Acheron #85558 üzenetére
A "hosszabbítót nem szabad használni" -t úgy kell érteni, hogy :
" dzsunka hosszabbítót nem szabad használni".
A háztartásokban lévő hosszabbítók igen kis része (kb 1%) felel meg a sütő áramfelvételi igényeinek normális kiszolgálására. Rengeteg olyan hosszabbító is van még használatban, amiben egyáltalán nincs védőföld bekötve. A hosszabbítók nagy része 1 mm2-es vagy 0,75-ös kábellel van szerelve !!! Az ilyen hosszabbítók végein lévő csatlakozók is teljesen alkalmatlanok arra, hogy tartósan nagy terhelés alatt működő sütőt működtessenek róla. Ezeket hívom "dzsunka" hosszabbítónak. -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Van egy Thomas boxer kárpit tisztítom , amihez thomas protex folyadékot adtak. Lassan elfogy, de ~ 4500ft 1 l belőle. Probálkozhatok másik folyadékkal is ami jobban megérné nagyobb mennyiségben? Esetleg nektek bevált fajta? köszönöm
-
Acheron
őstag
válasz
pinnacle #85552 üzenetére
Ezt így leegyszerűsíteni, hogy "hosszabbítót nem szabad használni", elég "unprofessional" megközelítés...
Milyen hosszabbítót?
Ha a hosszabbító hossza és annak vezeték keresztmetszete képes a fogyasztó áramkör csúcs teljestményének kiszolgálására, akkor semmi jelentősége, hogy egy fali konnektorból veszi -e le az áramot (ami kókler tervezés esetén éppúgy lehet alulméretezett), vagy hosszabbítón keresztül kapja.
Méretezés példák.
Nem agysebészet. Ha tudod, hogy mennyi a készüléked csúcs teljesítménye, és elfogadod, hogy a hálózati feszültség 230V, akkor teljesítmény / 230 képlettel megkapod, mekkora áram fog folyni, abból pedig nagyon hamar meg lehet találni (akár a a neten), hogy mekkora átmérőjű réz kábelt tartalmazó hosszabbítót kell keresni. A fogyasztó készüléket egy percig nem fogja érdekelni, hogy fali dugaszoló aljzatból, vagy ugyanazt a teljesítményt továbbítani tudó hosszabbítóból kapta -e a delejt. -
pinnacle
nagyúr
Igen, valószínüleg azért zárják ki, hogy ne ők legyenek a hibásak ha valami gyenge hosszabbító megolvad vagy víz megy bele. Tudtok valami jó minőségűt ajánlani? Alza talán csak nem adja a nevét valami vacakhoz.
Nem tudom mennyi lehet 50cm vezeték nagykereskedelmi ára, de nem hiszem, hogy ezen spórolnának, hiszen az árba is beépíthetik. Ha 30% kedvezménnyel tudnak árulni, gondolom azon is van azért még nyereség, akkor a vezetéknek is bele kel férni. -
Reynaldo
junior tag
válasz
Szerintem ez inkább biztonsági, életvédelmi kérdés. Veszélyes lehet ha egy hosszabbító ott líg-lóg a fürdőszobában, ahol bármikor víz érheti, zuhanytól, mosdóból bármitől.
pjen megoldása ennél sokkal jobban tetszik nekem, egy fedeles falon kívüli dugalj, aminek az alja vízálló. Én fel is csavaroznám öntapadó helyett, mondjuk a fugák közé. Ha ezt is tilos, akkor kitalálnék mást.
Meg kell nézni a többit gyártónál, de gyanítom, hogy ez globális jelenség, és nem tudunk mit tenni, ha minden eszköznek rövidül a vezetéke. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Persze mert akkor nem fizeted ki az extra 20k-t. Nettó hulyeség, pláne nem vonhatnak meg garanciat erre vonatkozóan hacsak nem azért megy tönkre - olyat meg szakember nem mond.
Ez leginkabb azert van mert a földön ne legyen hosszabbito nedves helyiségben ami elektromos balesethez vezetne adott esetben...ez igaz de garanciához nincs köze.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
wwenigma #85548 üzenetére
Azt írják, hogy hosszabbítót nem szabad használni. Szerintem ezt nekem mondták is 10 évvel ezelőtt. Az a kérdés, hogy garanciát megvonhatnak erre hivatkozva?
Most látom, hogy Kábelhossz (m) 1.4. Erre mondom, hogy nem korrekt az Electorlux részéről, hogy hiába panaszkodnak folyamatosan a vásárlók a rövid kábel miatt, nem törődnek vele. Ha a hosszabbító használata garanciamegvonással jár, akkor meg pláne.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
GRX outletben nézegettem mosógépeket, náluk mennyire van szinkronban az amit a webshopban látok, és hogy a szaküzletben mik vannak?
Bauknecht gépekkel van valakinek tapasztalata, megbízhatók? ha gond van vele, találok hozzá szerelőt?
-
Reynaldo
junior tag
válasz
body007 #85543 üzenetére
Nem tudom, ezek ott voltak leírva, majd az ampervadászok kisakkozzák, hogy mi legyen, de ha már be vannak húzva új vezetékek nála a tűzhelynél, akkor ahhoz lett tervezve is valószínű, így már csak be kell kötni.
Nem azért kellenek a 6-mm-es vezetékek, mert az 1 fázishoz vastagabb kell, és a 3 fázisra meg elég az 1,5-ös is, de az 5x? Az összteljesítmény olyan 10kW körül lehet.
Ja, és lepróbálni mindent azonnal, az a biztos. Ismerősnél szaki(pecsétes) kötötte be a Gorenje villanytűzhelyet, és nem működött 1 vagy 2 lap. Újra kihívták, valamit átkötögetett, és jó lett. Már majdnem vissza akarták küldeni....
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Reynaldo #85540 üzenetére
Nekem is 165cm magasan van a konnektor, de bal oldalon, a vezeték meg jobb oldalon, így pont nem elég.
Ezt írták az Electroluxtól.
Amennyiben Önnél is hosszabbítani kell a villanykábelt, azt szerviz partnerünkön keresztül tudja cseréltetni ( Ők tudnak árajánlatot adni a cserére), illetve számlaképes villanyszerelő is kicserélheti, csak igazolja le a garancia jegyen,hogy nem házilag lett cserélve a kábel. Így a garancia is megmarad az átalakítást követően. Lakcím alapján tudunk szerviz partnert ajánlani.
Ez újdonság, mert múltkor azt mondták, csak szervizpartnerük csinálhatja. 10 éve volt 20.000Ft, most mennyi lehet. -
rwin5
őstag
válasz
arcitec #85544 üzenetére
Világos, Electroluxtól rendeltem, de beszéltem ma a villanyszerelőnkkel megoldható részéről a pecsét meg minden. A pecsétes dolgot egyébként a youtube-n hallottam mikor a terméket mutatta be egy áruház, akkor lehetséges, hogy még az sem kell így pluszban.
Köszi, ha a sütő villás bedugós, akkor legalább azt tudjuk addig használni, amíg nem jön majd a laphoz a szerelő. -
arcitec
addikt
Ne szívasd már magad. Először is mint írták a sütő villás dugó csatlakozós, csak be kell dugni a konnektorba. Az elektromos főzőlap az amit be kell kötni, de ha megfelelő a kiépítés az sem nagy duvaj. Amit meg egyes boltok garancia feltételként szaki papíros bekötést kérnek az inkorrekt, mert a gyártói forgalmazó nem követeli meg (csak a gázt ami nyilván való). Ilyen pl az Electrolux, ráadásul ha közvetlen náluk veszed olcsóbb, kuponnal meg pláne és ingyen kiszállítják, "ingyen" 5 év gari semmi plusz díja és ingyen viszik a régit. Ilyen lehúzós boltokat kerülni kell, mert pl a garanciát sem ők végzik, hanem a gyártói forgalmazó, az Electrolux és AEG biztosan.
-
rwin5
őstag
válasz
Reynaldo #85540 üzenetére
Köszi az infókat, 8 óra után keresve lesz a villanyszerelő. Jól értettem fixen kell bekötni, kb úgy képzelem el mint a villanybojlert, ahhoz is oda lett húzva az áram anno.
Már csak a gari végett remélem, hogy pecsétképes a szerelőnk./ hogy visszaigazolják a nap folyamán a rendelést.
Köszi mindent még1x -
Reynaldo
junior tag
-
Reynaldo
junior tag
A sima bedugós szerintem csak a kombi tűzhelynél van(gáz+ villanysütő), mondjuk talán max 2500-3000W-os sütő teljesítményig, de ez csak tipp, és az Amper számokat sem tudom meddig lehet bedugós.
Típust nem mondtál, ezért találomra megnéztem egyik elektromost, a márkabolt nevű oldalon a termékvideóban el szokták mondani tudnivalókat a bekötésről[link]. Megtalálható sütő és főzőlap, vagy kombi tűzhelyről meg mindenről is, amit forgalmaznak, de YT-on is megtalálhatók ezek típusszám szerint.
Aztán, ha megnézzük a termékoldalt, rátalálhatunk a Manual-ra, vagy Használati útmutatóra. Ott pedig pontosan leírják a feltételeket:
Ez a készülék hálózati csatlakozókábel és dugasz nélkül kerül szállításra.A különböző fázisokhoz használandó
kábeltípusok:
Fázis Min. méretű kábel
1 3x6,0 mm²
3 nullavezetékkel 5x1,5 mm²
Ugyanígy bármelyik más készülék adatait is megtalálod.Tehát, ez hivatásos villanyszerelős dolog lesz, bélyegzővel ellátva. Amit néztem: Sütő max. teljesítményfelvétele (W): 3500, és ehhez még jönnek a főzőlapok is, kb. 6-7000W
-
rwin5
őstag
Elválik, majd holnap azért beszélünk a villanyszerelőnkkel, a rendszernek pedig el kell bírnia elvileg. Maximum kijön beszerelni, ha valami bonyolult. Rosszabb esetben visszaküldöm
Reynaldo
neked pedig külön köszi a korábbi kuponos hsz-t, direkt nagy űrtartalmú elektromos sütőt kerestem, a főzőfelület is jóval nagyobb. A kuponokkal így belefértem a 150.000 ft-os büdzsébe, árukereső szerint pedig mindenhol 200.000 Ft volt a kiválasztott típus, így jól jártam. Még várom a megerősítő e-mailt, de reménykedtem, hogy ki is fogják szállítani.
így végre karácsonykor elfér a pulyka egyben a sütőben
-
rwin5
őstag
Kínos részemről, de elektromos tűzhelyet nem csak simán bedugunk az áramba és ennyi? Külön villanyszerelőnek kell bekötnie?
2-3 éve volt a teljes rendszer felújítása, új vezeték, érintésvédelem, fi-relé stb, 25A van a házban, merjek így sütőt venni vagy kérjem ki holnap a villanyszerelőnk véleményét?
Ezek az electrolux sütők kuponnal egész jó árban vannak, ennyiért megrendelném már ma. -
donmackó
addikt
válasz
wolfman #85532 üzenetére
Én ugyan ezt játszottam pár hónapig, majd egyszer csak gondoltam egyet és megnéztem hogy ki nyomja-e a vizet a mosogatóba (levettem a csövet a mosogató szifonnál és a csövet a mosogatótálcába raktam) és nem nyomta ki a vizet. Gondoltam hogy megszívatom a száraz-nedves porszívóval, és kiszívott egy kb 50-75 centis tömény zsírkígyót, majd elkezdett ömleni kifelé a víz is. Azóta hibátlanul működik. Volt amikor átbírta nyomni a vizet a zsíron volt amikor nem, olyankor adta a hibát.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Reynaldo #85525 üzenetére
Electroluxtól ezt írták. Mondjuk akkor nem tudom, a szerelő mit látott amiben külön van.
Minden elöltöltős mosógépünk ami jelenleg megtalálható a weboldalunkon szerelt egységben van kialakítva, egybe van az üst és a dob. Sajnos nem tudunk olyan modellt ajánlani Önnek aminél külön lenne kialakítva. Mindegy, remélhetőleg az EW6SN406WI is kibír napi használattal 10 évet, a EWS31064SU-hoz hasonlóan.
Ugye az 5 év garanciának, illetve a 10 év motorgaranciának, nincs más feltétele a regisztráción kívül? Régebben vettem valamit, amihez úgy adtak bővített garanciát, hogy évente ellenőrizték a terméket, kiszállási díj fejében.
Electroluxnál régi probléma, hogy rövid a vezeték. Ezt már 10 éve is 20.000Ft-ért cserélték nagyobbra. Azt mondták ha nem ők csinálják a garanciavesztéssel jár. Mondjuk ez eléggé piti dolog, magyarországi székhellyel biztos tudják, hogy a panel lakásokban magasan van a konnektor, de gondolom máshol is rövid ez a vezeték. 1 panaszt olvastam a gépre, Folyékony mosószer elválasztónál szép lassan elszivárog a mosószer. Mi kapszulát használunk.
Köszi még egyszer a kódokat, működnek. -
wolfman
veterán
válasz
donmackó #85529 üzenetére
Helyzet hogy random jó vagy nem. Mondtam faternak, hogy kapjuk szét, rontani nem ronthatunk a helyzeten, aztán kipucoljuk. Én sztem meg valami elektronika zárlat. Ma bedugtam a konnektorba ~5 nap után (ki volt húzva, mert folyamatosan ment a szivattyú, hiába volt kikapcsolva), és most jónak tűnik. Mondtam muternak, hogy próbálja ki. Sztem ez valami meleg víz okozta párásodás és zárlat.
-
rwin5
őstag
sziasztok,
van még ilyen akció bárhol, hogy tűzhely cserénél a régit elviszik? Anno így vásároltuk, igaz volt már vagy 15 évede hűtőgépnél is volt ilyen.
Régi gáztűzhelyt cserélnénk új elektromosra, és nyilván a régivel nagyon nem tudunk mit kezdeni / kb. pénzt sem ér, hogy el tudjuk adni. -
Sinkapeter
tag
válasz
Reynaldo #85526 üzenetére
Amikor én vettem az AEG felültöltőst, akkor csak az 1+3-as garancia volt rá, plusz a lejárata után (szerencsére) meghosszabbítattam még három évvel. Most öt éves, ezalatt "csak" a hátlapot (ez gyári hibás volt), a motort, az invertert, a lúgszivattyút és egy kidörzsölődött csövet cseréltek ki rajta. Aztán pár hónappal a hosszabbítás után csapágyas lett, de nem tudta a szerelő sem cserélni roncsolás nélkül, ezért kapott egy új mosóegységet. (napi max. egyszer megy, a takarókat meg régóta mosodába visszük).
-
pjen
félisten
válasz
BrandonXXV #85527 üzenetére
Amelyikre a legtöbb gari van.
-
BrandonXXV
aktív tag
Mostanában, ha indukciós főzőlapot, meg hozzá való elektromos sütőt szeretnék venni, milyet, milyen márkát érdemes keresni? Árban az arany középút lenne, nem a legolcsóbb, de nem is az indokolatlanul drága kategória.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85524 üzenetére
Az a furcsa kijelentés már most nem áll, mivel 5 évig garantált a működése, akkor hogy bírna csak 3 évet. Ha az ápolás, karbantartás be lesz tartva, meg hogy ne tömjük túl,(nagy és nehéz szőnyegekkel és vasutaskabáttal se
) és a mosószert és az öblítőt se locsoljuk korlátlanul, akkor szerintem sokkal több évig kellene ennek is működnie. Meg jobb lenne pozitívan állni a dolgokhoz. Ne hagyd, hogy elvegyék a kedvedet a negatív hozzáállásukkal.
Nálunk például úgy ment, hogy amennyi kell bele mosószer, na meg még öntsünk hozzá(ez folyékony volt), hogy biztos elég legyen. Aztán még egy kicsi, pl. trisó, mosószóda, vagy nem is tudom milyen por alakú ömlesztett valami is bele ment. Na ezt mind leállítottam, és megbeszéltük, hogy az öblítő onnantól ecettel 50-50%-ban megy bele. Többé kevésbé biztos be van tartva, legalábbis remélem. Abban hogy ne legyen mosószermaradvány lerakódás. Meg a 90 fokos mosás is segít.
-
baryll
tag
Sziasztok!
Majd ha valaki vesz új Electrolux vagy AEG mosógépet, legyen szíves és privátban írjon már nekem egy üzenetet, mert kérdezni szeretnék tőle valamit a termékkel, pontosabban annak csomagolásával kapcsolatban.
Előre is köszönettel!
(Végül megint csak egy AEG felültöltőst vettem, nagyon kíváncsi leszek, hogy igazak-e a negatív vélemények, hogy ezek már jó, ha 3-5 évet kibírnak.) -
Teaway
veterán
válasz
wolfman #85521 üzenetére
Az i30 hibaüzenet szivárgásra, valamint a készülék aljában összegyűlő vízre utal és bekapcsolt a védelem, ezért megy a leeresztő szivattyú. Megdöntöd a gépet előre, a víz kifolyik az alsó tálcából, amiben egy úszókapcsoló van. Ha nincs víz a tálcában, akkor fennakadt az úszó. Ha így sem jó, akkor passz
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Feltennék egy kérdést, hátha valaki már találkozott a jelenséggel vagy hasonlóval.Van otthon egy Zanussi mosogatógépünk. Jó sokáig működött, cc. 12 év, majd egyszer csak .30-as hibakóddal folyamatos szivattyúzás mellett elromlott. Csak az áramtalanítás segített, különben permanensen szivattyúzott. Szerelőt megjárta, egy hét után otthon. Ment vagy 2 hetet, aztán megint .30 hibakód, de nem szivattyúzott, hanem egyszerűen leállt. Kihúz, újraindít, leresetel, MEGY! Hupíí. Eltelt 2-3 nap, majd .10 hibakód (ez asszem vízbeeresztő). Megint reset, majd megy. Lemosogattunk vele vagy 4 alkalmat, majd megint .30 hibakód, de itt már nem is javult meg. Visszavittük szerelőhöz, 2 hétig ült rajta, majd visszakaptuk, jó. Megint ment pár napot, megint random mosogatás közben .30 hibakóddal leállt. Újraindításokkal random vagy végigment vagy leállt, néha .10 hibakód is bejött. Vissza szerelőhöz. Megint szerelt rajta valamit, visszajött, jó. Most 2 hét után .30 hibakód, folyamatos szivattyúzás és megint csak az áramtalanítás segít. Most mondtam apámnak, hogy el ne merje vinni még egyszer a szerelőhöz, ráadásul ugyan oda.
Lehetséges, hogy mivel mind a két kódot bedobálta, ráadásul random vagy végigment vagy nem a folyamat, így a cucc kontakthibás lehet? Ezután nem gondolnám, hogy egy alkatrész vagy részegység romlott volna el, inkább valami hibás jelet kap vagy nem kap jelet, amit kéne. Szerintetek?
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
BB9000 #85511 üzenetére
Köszi! Melyik Electroluxnál nincs egybeépítve az üst meg a dob? Szerelő nem tudott típusszámot mondani. Egyébként lehet mindegy, mert amikor vettem az Electrolux EWS31264SU-t (10 évet bírt, úgy, hogy mindennap mostunk vele), azt mondta a szerelő, hogy a kezelő panel fog tönkremenni. Azzal semmi gond nem volt, ráadásul most mondta a szerelő, azt tudják javítani, cserélni sem kell.
Reynaldo, hol van a 30%-os kedvezmény? 5 évig terjedő jótállást biztosítunk, 10 év garancia az inverter motorra-t megtaláltam, de ezt nem.
Lehet inkább maradok az Electroluxnál. Amikor tavaly szétszedték, mert kicserélték a lengéscsillapítót, mondták, hogy a belseje ennek nem Electrolux, hanem valami török, talán Beko. Mégis sokáig bírta, intenzív használat mellett.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
konci79 #85514 üzenetére
Ez nagyszerű
, bárcsak mindegyik mosógép minimum 10 évig működne gond nélkül, de sajnos nem mind olyan tartós. A miénk is jól bírja, meg láthattuk itt is, hogy többeknél is vannak jó 10 év feletti gépek másik gyártótól is, de az semmit nem jelent a mostaniakra nézve. Van akinél már 3-4-5... évesen tönkremegy. Talán használat, ápolás/karbantartás, és szerencsefüggő is a dolog.
-
válasz
daver88 #85515 üzenetére
Na kösz, ezt azért gondoltam. De kellene egy kódfejtő, hogy melyik mit jelent. Mint pl. a Samsung TV összefoglalójában. Ki lehetne sakkozni, hogy mit tud, egy pár karakter difi mit jelent. Számomra lényeges, vagy lényegtelen paraméter.
Arra tök egyedül rájöttem, hogy 34 az a 340l-t jelenti, a 38 a 390l-t, na de a többi karakter? -
Reynaldo
junior tag
Az LG-nél csavarozott volt az üst, de már semmi nem biztos, hogy már a törököknél gyártatnak olcsósított verziókat, ahol a Direct Drive hajtást hagyományos motorra cserélték. Mindenesetre ha LG-t vennél akkor csakis DD inverteres motorost, ez elvileg még maradt csavarozott üsttel. A DD embléma legyen rajta, de a leírásában is meg kell nézni, mert lemaradhat róla.
De most inkább az 5 év gyári garanciás, és a gyártó honlapján 30%-os kedvezménnyel kínált Electroluxot érdemes inkább venni(legalábbis szerintem), mert az garantálja az 5 éves használatot. Ami teljeskörű garancia, és ha netán csapágy meghibásodás lenne, azt is orvosolják. Továbbá a lejárt garit meg lehet hosszabbítani, de ebből valamiért az 5 év gyári garis gépeket a leírás szerint technikai ok miatt kizárják, amit nem értek, de mindegy, hátha ez még változik. Annak legalább jó lehet, akinek már lejárt a 2 év.
Bár lehet venni az LG-hez is + 3 évet, de csak biztosítós garanciát, és már több példa is volt, hogy a biztosítók elutasították a javítást, hogy többet volt használva az évi 180 ciklusnál( már ha jól emlékszem a korlátozásra), de inkább meg kell nézni a feltételeket.
Még ezek mellett fontos a mosógépek(és minden más) rendszeres tisztítása, itt oldalt van leírás a HT gépek karbantartásáról, vagy máshol is találni. Kell időnként tisztító mosás, mosógéptisztítóval, vagy mással, és magas hőmérsékletű mosást is csináljunk. A túlzott mosószer és öblítő használatot mellőzzük mert a lerakódások sok bajt okozhatnak. Többek között dobcsillag, szimering, csapágyak idő előtti tönkremenetelét. Ezek hibája miatti túlhasználat esetén még a szétszerelhető üst is tönkremehet.
-
Azt lehet tudni, hogy pl. a Samsung hűtőknél mit jelent az a sok betű és szám? Pl. RB34C670DSA/EF
-
BB9000
senior tag
válasz
pinnacle #85510 üzenetére
Az LG és az Electrolux keskeny mosógépei közül válassz! Itt a kínálat. A Samu és a Gorenje általam nem ajánlott.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #80217 üzenetére
Sziasztok! Megint elromlott a mosógépem. Szerelő azt mondta ezt már nem érdemes javítattatni, mert az üst meg a dob össze van hegesztve. Samsung vagy LG mosógépet javasolt, mert azokon mindent lehet javítani. Mi erről a véleményetek? Keskeny mosógép kellene. LG drága (a Gorenjéhez képest, igaz az nem koreai
) , de ha tényleg ez a legjobb akkor megveszem.
-
lm83
őstag
Szervusztok.
Új mosógépeknél melyik márkának van csavarozott üstje, csak az LG ugrik be hirtelen.
Ne kelljen csapágycserénél megint pluszban még az üstöt is vágni, meg utána müanyaghegeszteni...
Lesz valami EU-s szabályozás is erre ugye jól emlékszem, ha még nincs? -
Hannibhál
őstag
Köszönöm szépen a tippeket
-
HdRew
őstag
-
Acheron
őstag
válasz
Reynaldo #85499 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, utánaolvasok, milyen paraméterekkel bír. Aldi több is van a környéken, azzal nincs gond, ha esetlefg megfeleő lenne az a típus.
#85500pjen: Köszönöm az infót! Igen, maga a főzőzóna átmérő lehet valamivel kisebb (a mágneses tér "átmérője" számít igazán), a kistestvérnél (SCP 3201GY) is 167 mm -es a zóna, és max 190 mm -es edényekhez ajánlják. A 360 -as modell max 260 mm -es edényekig jó a leírása szerint (így a zóna átmérő ennél biztosan kisebb). Ez egyelőre még a kalapban van, vannak szimpatikus tulajdonságai. -
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Szeretnék tésztadagasztáshoz egy egyszerű, de nagyszerű robotgépet. Tudtok javasolni valamit? Árban próbálnék alacsonyan maradni, nyílván nem a minőség rovására, hetente, kéthetente tervezem használni
Köszönöm szépen előre is az infókat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest