Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Milyen monitort vegyek?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen processzort vegyek?
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reynaldo
junior tag
válasz TeebyKay #81539 üzenetére
Univerzális toldócső is jó lesz, csak meg kell mérni a réginek az átmérőjét ,32 vagy 35 mm-es.
-
Reynaldo
junior tag
válasz Nagya21 #81825 üzenetére
Hát igen, ezzel egyet lehet érteni. Nem lenne életszerű a gyártóknak kategóriánként más és más minőségű csapágyakat beépíteni(logisztika.stb...), amikor például egy alap SKF 6306-2Z [link] csapágy az összes kategóriájú mosógépbe bőven megfelel az adatok szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz pit stop #81863 üzenetére
"Ha közvetlen Eluxtól, vagy AEG-től veszed 5 év a gari."
+ ingyen házhozszállítás, ami 5-10k között lehet máshol. Még ezt találtam: "Hozza létre MyAEG fiókját, és 10% kedvezményt adunk következő vásárlása értékéből".
Regisztrálni amúgy is kell a gari miatt, akkor meg.... -
Reynaldo
junior tag
válasz mulatosdj #82322 üzenetére
Szerintem ilyen áron(és talán még +40-50 ezerrel többért sem lesz jobb vétel, és még ráadást is találtam. [Szárítógépek ráadás gőzölős vasalóval]. Pár ezret az is ér.
-
Reynaldo
junior tag
válasz mulatosdj #82332 üzenetére
Ahogy nézem őket, hasonló kategória, szinte majdnem 100%-ig egyformák tudásra, még amit Nagya ajánlott, az is. Kinek melyik jön be, itteni vagy bolti beírt vélemények alapján, esetleg ha van kedvenc márka, gyártó, akkor azt. Ez az ajándék vasaló itt 12593 Ft. Mérlegelni kell, ár + fuvardíj, + az 5 év + 1 vasaló....(Lám, most látom, hogy még kupon is van hozzá.)
Lehet, hogy kellene, de én nem látom a Bosch-nál az 5 év gyári garanciát, a Bosch-Siemens márkaboltnál a +3 év(2+3) még extra 24.990Ft+ a fuvar még 8490 Ft. [link].
De találtam még egy hasonló 8 kg-ost, ami olcsóbb is és van dobvilágítása, 189090Ft, viszont csak 2 év gyári garancia. Érdekes, emagnál azt írják, hogy 10% még lejön belőle, ha valamit még hozzárakunk a kosárba, és tényleg,. Egy 1.490 Ft-os papírtörlőt hozáadva 172.614Ft. Emag üzletben történő átvétellel ennyi, házhozszálítással pedig +6990Ft. Ezt + 2év(2+2) garanciával is lehet venni, így 198.514 Ft-ra jön ki.[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz mulatosdj #82432 üzenetére
Nem ajánlás volt a részemről, hanem csak infó, ha Gorenjét vennél, akkor olcsóbban is lehet. Esetleg, ha lenne valamilyen kupon, még olcsóbb is lehetne.
Tavaly az egyik ismerős tagnak ajánlottam kerámilapos Gorenjét. Elvileg nem rossz, bár még nem használta konkrétan, csak hogy legyen mégis valamilyen tűzhely a friss konyhában. Csak annyi észrevételem van egyelőre, hogy a sűtőrész(sínek, rácsok) nekem kicsit gyengének látszott, de lehet, hogy semmi gond nincs vele. -
Reynaldo
junior tag
válasz Szibilla #82744 üzenetére
Nem videó, de hátha jó lesz ez is: mágnesszelep(szolenid) csere
-
Reynaldo
junior tag
válasz draco31 #82736 üzenetére
Várható, ha sokat ment a gép, de hogy mikor, azt senki se tudná megmondani, még tán jósnők se. Meg azt se, hogy érdemes-e gazdaságosság szempontjából csapágyakat, tengelyeket, szimeringet..stb. cserélni egy 10 éves gépen. Meg akkor még ott van a rozsdás tető is, akárcsak egy Whirlpool..., bár Wp-nél sajnos már 3-4 évesen is előjöhet.
-
Reynaldo
junior tag
válasz OPiiPO #82800 üzenetére
Ebből a leírásból én azt veszem ki, hogy dedikált áramkör a kerámia lapos, indukciós, és hagyományos villanytűzhelynek kell.
A negyedik verzió, vagyis a gázfőző-villanysütő kombó nem tartozik ide, mert akkor így külön áramkör kellene egy nagyobb grilles mikrónak, vagy akár egy 2200-2400W-os hajszárítónak is, többek közt. -
Reynaldo
junior tag
Ha minden darabos(szerves) dolgot a pzs-nélkülivel szedetsz fel, utána a porzsákossal végigporszívózod a házat, akkor nem lehet szaga 2, de még 3-4 hét után se a porzsáknak. A házi por nem büdösödik magától. Esetleg érdemes lenne letesztelni: a porszívó csövet kitekerni, és egy nagy gumi vagy parafa dugót beletenni, és így kipróbálni hetekig, hogy lesz a szaga.
-
Reynaldo
junior tag
válasz BB9000 #82922 üzenetére
Mindenben jobb? Ezt így nehéz értelmezni.
Nem üvölt és mégis erősen szív. Melyik az amelyik üvölt, és emellett gyengén szív?
Manapság azért a legtöbb porszívó eléggé hasonló tudású, zajszint és szívóerő tekintetben. Némelyik üzletben vannak mintadarabok, amiket be lehet kapcsolni, a szívóerő teszteléshez. Zsínór> lehet 10m-est találni, ez nem egy különleges dolog, sőt, sokszor felesleges is a 10m pl. egy lakótelepi lakáshoz. -
Reynaldo
junior tag
-
Reynaldo
junior tag
válasz robaGB10 #82962 üzenetére
Nekem a Z150C tetszik ezekből, mert az kerámia fűtőbetétes(száraz). Hátha ez már nem vízkövesedik annyira, mint a hagyományos fűtőszálas, aminél elég sűrűn cserélni kell az alkatrészeket(fűtőszál, anód, stb.), Bár anódcsere talán annál is kell 2 évente.
Ha én most vennék, akkor ezt: ATLANTIC Opro+ Steatite ERP 100 literes villanybojler Ez is kerámia fűtőbetétes, de ebből sajnos nem találtam nagyobbat.[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz Aaron14 #83019 üzenetére
Ha mégse lenne jó a kúpos, akkor meg van pl a porzsák mesternél reteszes, ami elvileg jó lehet.
-
Reynaldo
junior tag
válasz dante3 #83073 üzenetére
Barkács módszerrel, pl valami hasonlót alkotsz, mint itt: csapágycsere vidi a yt-on:link, Ha van módod rá, készítesz egyet pl. egy laposvasba megfelelő távolságban csinálsz két(vagy 4) furatot, és azokba 2 csapot(csavart, vagy mást) hegesztesz. A másik módszer meg ebben a videóban. Nem tűnik nagyon szakszerűnek, de működik. Itt meg egy vélemény(videón), hogy miért mennek tönkre pár éves használat után az alig használt mosógépek. Hány éves az a gép?
-
Reynaldo
junior tag
válasz Nagya21 #83079 üzenetére
A videóban is azt mondja a szerelő, hogy a karbantartás hiánya, vagyis a mosógép tisztítás elmaradása miatt megy tönkre, vízkő és egyéb lerakódások miatt. Először a szimering, az miatt meg a csapágy is. Az pedig nem a csapágy gyártók hibája. Ha pedig nincs rendesen megtisztítva a futófelület a tengelyen, és a környéke is, akkor meg megint nem birja majd sokáig.
-
Reynaldo
junior tag
Ezt találtam: Electroluxnal halmozhatoak a kuponok.
-
Reynaldo
junior tag
A garancia iddőtartama is fontos. AEG, Bosch, Electrolux is elég népszerűek, ezek közül is olyan sütőt és főzőlapot keress, amelyek tudása és funkciói megfelelnek neked, és amit legalább 5 év gyári garanciával adnak. Egy nagyobb üzletben vagy márkaboltban érdemes megtekinteni és megtapogatni a típusokat, dizájn, anyaghasználat, kivitel. stb. AEG-nél 5 év gari mellett még a házhozszállítás is ingyenes, ami máshol akár 10-15 ezer is lehet. (a honlapon láttam, meg volt még 10% akció, ha egy vásárlói fiókot hozol létre.) Azt láttad esetleg, hogy a múlt héten tripla árengedmény volt, ez. Hátha még megy így: 164k lett az Electrolux EW8H458B szárítógép 5év garival, ingyen szállítással. (ÁK 208k) És még az Ikeában is szokott lenni 5 év garancia háztartási nagygépekre.
[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
Nekem tetszik a Bosch lap is, de annál most nincs 5 éves gari. Ezért az 5 év és a díjmentes szállítás miatt a másikat választanám, de nem innen, mert ezek a kedvezmények az Euronics-ben nincsenek meg.
Megnéztem egy ilyesmi tudású Bridge főzőlappal(lehet, hogy ugyanaz?), és még mindig működik a kupon halmozás, ezt a főzőlapot a kosárba téve ~99 ezer Ft lenne, és ha még az új fiók regisztrációs 10%-át is megkapnád.....
Vagy például a EOD5C71X katalitikus sütővel együtt most a két termék kb. 224 ezer lenne(-10% még lejöhet ebből)
Vagy itt vannak még az IKEA főzőlapok is(sütők is), szintén 5 év garival. Pirolitikus sajnos bőven 200 felett van. -
Reynaldo
junior tag
válasz BB9000 #83289 üzenetére
Itt is van olyan LG LSWD100E 12/7kg hőszivattyús mosó-szárítógép, amit írtál, csak ez szépséghibás(outlet), és fele annyiba kerül(390e).
-
Reynaldo
junior tag
válasz Voice24 #83472 üzenetére
[Ezeket] ajánlom átnézésre. Írják, hogy a mosószer adagoló konstrukciós hibája lehet, de hozzáadódik az esetleges túl sok mosószer és öblítő használat, vagy még a rendszeres tisztítás elmaradása + esetleg még felületkezelési hiányosság is társulhat hozzá, mert akár már 2-3 éves korától jelentkezhet a tető rozsdásodás. Sajnos a Whirlpool, Candy-Hoover, Indesit, Fagor, Bauknecht stb, mind hasonló kialakítású. A márka szervize nem foglalkozik vele, ha garanciaidőben bekövetkezik a dolog, szerintük user error. Ezért a helyedben még mindig maradnék az eluxnál, esetleg AEG, de az meg jóval drágább.
-
Reynaldo
junior tag
válasz arcitec #83758 üzenetére
Kosárba kell tenni, utána kosár megtekintés.
Kapásból lejön 20%, kompenzáció címen, nem tudom mit kompenzálnak, de mindegy, lényeg, hogy van rá ez a kedvezmény. Majd még valamiért lejön az "Extra 5%", és még 5%.Összesen: 178 118 Ft lett. Megtakarítás: 71 872 Ft, de még az 5 év gyári garancia és a kiszállítás is érhet pár %-ot, ha máshol ezekért még fizetni kell.
-
Reynaldo
junior tag
válasz tucsi9 #83791 üzenetére
Kicsit olvass vissza pár oldalt itt, főzőlap és sütő vagy szárító témában, ha Electrolux termékeket vennél, azt a saját honlapjáról érdemes az 5 év garival és az ingyenes szállítással.
Az Ikeánál szárítógép csak egy db van, és az is drága(5 év garis, 240+ szállítás)[30%?] Nemrég kaptam egy Emag-os ajánlatot mosógépre, amit kb 144 ezerért kínáltak akcióban, és ugyanazt az elux oldalán kosárba tétel után 131-ért vehettem volna meg.(ez azért vicces, mert a kosárba tétel előtt még 184 ezer körül van az ára) De van még pár érdekes dolog. Van, hogy kosárba teszünk valamit, és feljön egy csomagajánlat, pl egy sütőhöz és mosógéphez volt pár ezer Ft-os tartozék, ha elfogadtam és úgy tettem a kosárba, akkor vaskos kedvezmény jött le a termékről. De volt olyan is másik alkalommal, hogy a csomagot elfogadva drágább lett. Akkor el kell távolítani a + terméket, de majd látod, ha ránézel.
-
Reynaldo
junior tag
válasz zozy84 #83810 üzenetére
Nem tudom, talán nyárig, esetleg még egyes daraboknál a készlet erejéig. Tavaszi vagy nem, de én most bedobáltam a kosárba 4 db 8kg.os szárítót, és ez lett a jobb, árban: EW8H458B." Az Ön kosara
Összesen:
163 868 Ft". Talán csak annyi a különbség, kisebb kijelzője van, de nézd át te is. A lényeg úgyis a 8 kg. Így én inkább ezt venném, mint a 202 ezerért a EW8H368BE jelűt. -
Reynaldo
junior tag
válasz zozy84 #83825 üzenetére
Kosárba tetted, és ott nézed? Mert ott a 458B-nek fizetendő 163 868 Ft, vagy neked nem annyit ír? Azért az mégse 220-230 ezer. Szerintem a nagyobb kijelzős talán 1 évvel újabb kiadás lehet, lényeg a kapacitás és a teljesítmény, és inkább a dob mérete fontos, és nem a kijelző mérete. Elvileg minden évben új típusokat hoznak ki, érdemi változtatások nélkül, ha kell, ha nem.
-
Reynaldo
junior tag
válasz zozy84 #83841 üzenetére
Jaa, hogy ennyi kuponod van
Nincs 1 db kuponom se, de amint berakom a kosárba, ezt adja hozzá, és még csak be se vagyok jelentkezve, szerintem még regisztrációm sincs, csak a Márkaboltnál van, de az más cég lehet.Viszont ez érdekes, mert inkognitó módban is kipróbáltam, és ott nekem is 218 490 Ft-ot ír , szóval én sem értem. 1x írtam kérdést mail-ben, hogy még ezt a 10%-ot( Hozza létre MyElectrolux fiókját, és 10% kedvezményt adunk következő vásárlása értékéből*) le lehet-e vonni, de az nem számít regisztrációnak.
Javaslom, hogy hívd fel az ügyfélszolgálatot, hogy neked miért nem dobja fel azt az árat, amiről képet tettem be.
-
Reynaldo
junior tag
válasz Digitalpimp #83867 üzenetére
Vagy még ott a kávéfőző, teafőző, ha van. Teázni sokkal praktikusabb egy filteres Kávé és Teafőző szerintem, mint egy készülék, ami csak vízforraló.
[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz Brada:D #83904 üzenetére
Parkettafejes verziót vegyél, pl. a C2 Parquet XL Power jobb lenne, de azt csak akkor tudod meg, hogy érdemes, ha lesz olyanod. Van a Philips FC8783/09 Performer Silent-ben is, és ez kicsit csendesebb.
-
Reynaldo
junior tag
válasz Silent77 #83979 üzenetére
Számítsd bele az árakba a kiszállítást(ahol nem ingyenes), és az extra garancia, vagy gyári garancia költségét, mert azért 5 év legalább kellene.
Az onlinemárkaboltnál a garancia feltételeknél található, hogy a 2 év gyári garancia után indul a bolti garancia, ami +9900Ft extra költség lesz évente a kötelező felülvizsgálatok miatt.A másik üzletben(trikolor márkabolt) pedig a kiszállítással és az extra(nem gyári) garanciával +21 990 Ft, így ott a Bosch kb. 210 ezer lesz. Továbbá "A beüzemelés díja 12990 Ft/készülék", de ezt nem tudom kötelező-e igénybe venni.
-
Reynaldo
junior tag
-
Reynaldo
junior tag
válasz AeSDé Team #84028 üzenetére
Úgy tudom, hogy a regisztrációs 10% nem használható fel ezekkel a kedvezményekkel együtt, de kérdezd meg te is, ott van alul a telefonszám.
Megnéztem csomagajánlat nélkül az elszívót,(ha nem fontos neked az a konyhai tartozék vákumos doboz) és úgy olcsóbb lett: 65 592 Ft. -
-
Reynaldo
junior tag
válasz TechN7ne #84153 üzenetére
Ha a BOSCH-t nézzük, a WAN28270BY 169k az Euronicsban.
Ha az Electrolux-ot, akkor a nagy háztartási gépekre a honlapján 5 év gari+ ingyen szállítás van. + kuponok, amiket egyenként hozzá kell adni majd a kosárban. Ahogy itt nemrég ribarszki írta: -30%-ot lehet összeszedni ezekkel a kuponokkal: (Nem minden akciósra viszi Csomagajánlatot se kell elfogadni, mert van, hogy drágább lesz tőle a mosógép. Olyankor a mellékelt terméket törölni kell.
ELXKOMPENZACIO20, 0330EQX, EXTRA5
Például hasonló, mint az MM-ben néztél, szintén PerfectCare 600 Elöltöltős mosógép ÖKOInverter motorral az EW6F429B 142000 Ft.
Vagy amit utoljára írtál, a EW2FN448S nincs nekik készleten, de hasonló hozzá az 527W, ami szintén TimeCare 500 Elöltöltős mosógép Inverter motorral, az 125 ezer lenne. Igaz, hogy kisebb a kijelzője, és lehet régebbi modell, és csak 500-as széria, ha ez számít.
De ha csak az MM játszik, mert kupon vagy más miatt, akkor ez mind tárgytalan, és az MM is legalább ingyen szállítja.[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz Reynaldo #84164 üzenetére
Mégse kell, mert az oldalon megnéztem a használatit, és ezt írja:
14.7 Ajtótömítés dupla ajakos
csapdával
A készüléket öntisztító leeresztő
rendszerrel tervezték, mely lehetővé
teszi a ruhákról leváló könnyű szöszök
vízzel történő leeresztését.
Rendszeresen vizsgálja meg a tömítést.
Az érmék, gombok és egyéb kisméretű
tárgyak a ciklus végén viszanyerhetők.Ha ez mégse tetszik így, akkor ott vannak amit írtál, a 600-as szériás gépek, a talán legolcsóbb 7Kg kapacitású EW6SN526W 152 990 helyett 109 005 Ft,(és 5 év gyári garancia) ha minden kupont beírunk. Azért ez nem semmi, és mégse 215k, mint az előzőleg itt linkelt Bosch, ami nekem is tetszik, de egy kicsit drága gép, ehhez képest.
Bár ez keskeny gép, ha inkább normál mélységű kell, akkor 142k, amit a 84158-ban korábban írtam, és az 9kg-ot tud mosni, nem 7-et, mint a keskeny. -
Reynaldo
junior tag
válasz TechN7ne #84159 üzenetére
Ha még nem vetted meg a WAN28270BY (MM-ben már 203 ezer az alap ára) jelű gépet, ami csak 4-es szériás:
Most találtam egy 6-os szériás vagyis magasabb kategóriás, komolyabb Bosch mosógépet, Bosch WGG14204BY elöltöltős mosógép, 9 kg, 1200 f/p., ami itt 179k, és 5 évre kiterjesztett garanciával (+21 990 Ft), 201 890 Ft-ra jött ki + Szállítási díj 7990Ft.
Így mindenestül is olcsóbb annál, ez a 6-os szériás, mint amit kinéztél elsőre. Viszont ha mindenáron ragaszkodsz a MediaMarkt-hoz, akkor nem szóltam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik