Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Pgabor79
aktív tag
Nézegetem a szubokat. Néhány ládán van Lfe és Line in (Left/Right, 2xRCA) aljzat is.
Milyen esetben melyiket kell az erősítőhöz kötni? Mi a különbség a két csatlakoztatási mód között? -
-
haarmaan
tag
válasz
nyurga82 #24886 üzenetére
Kösz a segítőkész hozzászólást, bár én úgy érzem inkább csipkelődni akarsz, meg kioktatni.
Ha ennyire figyelemmel követed a ténykedésemet akkor biztosan azt is tudod, hogy az erösitöt is cserélni fogom. A hangfal cserén kb. 40000ft-ot buktam. Viszont 4 hónapig volt otthon rendszerem, amit nap mint nap használtam, míg más esetleg gyűjtögetett. Nem akartam rendszer nélkül maradni. Mindenképp akartam valamit venni akár átmenetileg is. Viszont van aki nem így tessz, hanem gyűjtöget hónapokig, évekig őket is meg tudom érteni.
Úgyhogy további jó gyűjtögetést kívánok, remélem minél előbb meg tudod venni a KEF IQ szett-et, és sok örömöd lesz benne. -
Fernet
senior tag
Üdv
Egy amatőr kérdésem lenne (egyelőre elméleti síkon)
Ha egy Onkyo R380-as vagy SR308-as erősítő HDMI bemeneteire rákötök egy DVD-t, STB-t, médialejátszót, a kimenet meg ugye menne a TV-re, akkor az erősítő a HDMI-ről leveszi a hangot igaz? 5.1-est is? A video jelet pedig továbbítja a TV-hez? Stand-by állapotban is átviszi a TV-hez a jelet? Ha igen, akkor mi a helyzet, ha két egység is be van kapcsolva (pl STB és DVD), van prioritás, hogy melyik jele megy át? -
nyurga82
tag
-
ricsik
őstag
válasz
haarmaan #24882 üzenetére
Szerintem kb egy kategória a két szett, csak hangzásbéli különbségek lehetnek. Ha megvagy elégedve a mostani hangzással, akkor maradj a márkánál, ha más hangzásra vágysz hajrá, de sokkal durvább hangminőséget ne várj.
Én a helyedben az ES20-at adnám el, a 30 menne hátra előre meg egy 80-ast. Szvsz. -
haarmaan
tag
Ma megtudtam, hogy kb. 180000ft-ot, kapok vissza adó viszatéritést. Úgy döntöttem, hogy fejlesztem egy kicsit a hangfalaimat (JBL ES30 front, JBL ES 20 hátér, JBL ES25C center) a frontokat picit kevésnek érzem. Mindenfélekép cserélem valami nagyobb álló hangfalra vagy szettre.
Az egyik lehetőség hogy eladom a JBL ES30-at és a helyére, veszek egy pár JBL ES80-at (80000ft-ért tudok venni egy párat)
Vagy a másik lehetőség hogy eladom a JBL falaimat és beruházok egy Dali Concept 6 szettre. -
Sziasztok.
Milyen kábelt ajánlotok egy onkyo sr308, és egy jbl178 összekötésére? Nem szeretnék vagyonokat költeni rá.
Köszi
-
nyurga82
tag
Remélem idén lép valamit a HK 1.4 HDMI terén és kidob valamit a piacra nálunk is pl: AVR 2600
-
BBéci
legenda
válasz
Poplacsek #24813 üzenetére
Szerintem legalább két kategóriával magasabbra pozicionált hangdobozok illenének hozzá.
Ez egy bő egymilliós erősítő, amihez a házimozi alapszabálya szerint legalább kétszerannyiba kerülő hangdobozok passzolnak. A Silver szett durván 620000 Ft, ami egy Denon AVR-3311, H/K AVR460 méltó partnere lehetne.
Az, hogy féláron vetted, óriási szerencse, de vétek kihasználatlanul hagyni a zseniális képességeit.
Bizomány! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #24856 üzenetére
Szerintem a Sony STR DA 1200 ES kenterbe veri az Onkyo 605-öst.
(#24868) Zebu
Annyiért ajándék, azonnal csapj le rá!!!(#24857) Sanya46
Erősítőhöz valami komoly tápkábelt szoktunk javasolni a gyári helyett, nem valami átalakítóval tovább rontani az egyébként sem jó minőséget. -
Dorian
félisten
Úgy néz ki, hogy a Malacot nemsokára leszúrják.
-
Zebu
addikt
Sherwood Newcastle R-872-t ismeri valaki?
Egyik kollégám most vett Svájcban ilyet 283CHF volt az ára....
Nagyon gondolkodom rajta hogy megkérem, hogy hozzon egyet nekem is.
Hallottatok már róla? -
Dorian
félisten
válasz
#46372352 #24862 üzenetére
Na így már tiszta. Így annyiban van értelme, hogy megspórolsz egy CD lejátszó vételt. Bár ha filmezni is akarsz, úgyis kell egy dvdplayer. Erősítő nélkül, csak kölcsön hangdobozokkal kipróbálni lehet, de csekély értelme van: nem nagyon tudja majd meghajtani őket, és a minőség közel sem lesz olyan, mint lehetne külön erősítővel a mikrohifi gyengesége miatt.
Tehát tulajdonképpen neked egy erősítő és hangdobozpár kéne 180-ért. Így már más! Ha főleg zenére kell, akkor sztereó erősítőből olcsóbban kapsz jobb minőségűt. Viszont ott meg valószínű a mikrohifi CD -része lesz már gyenge, de ez a legkevesebb: Én pl. nemrég vettem 20ezerért új H/K HD755-ös CD lejátszót. -
vasii
senior tag
Fura kerdes es kicsit off is:
Hogy lehet h az S6305 160.000, mig kulon az SR508 + HT-528 összesen 143.000 huf??
Nem az egybe szettnek kellene olcsobbnak lennie?
Igaz a 6305 leirasaban a hangfal szetthez HTP-638 van irva de a ketto kozott nem talaltam kulonbseget.
A mikrofon+ipod dokk plusz lenne? -
Sanya46
csendes tag
válasz
bajnokpityu #24855 üzenetére
900ft a boltokban egy átalakító. Az angol dugót az átalakitóba, annak a vége pedig olyan, mint a mi csatlakozónk.
-
Sanya46
csendes tag
Cserélném a régi/thomson/ házimozi erösitőmet újabra. Akinek van ajánlata, várom.Újszerü legyen, hibátlan, 49K-ig.
RAGADOZÓ-tól és DORIAN-tól kérdezném, Angliából a barátaim hoznának nekem, de ők nem értenek hozzá, csak elhoznák amit választok, de félek, hogy hibás lesz és gond a garanciával. Az árak jóval alacsonyabbak ,mint itthon.50K alatt kijönne 1. SONYstr-dh800 egy éves, 2. ONKYO tx-sr605 2éves múlt, bemutató darab.3.SONY str-da1200es, 3éves, valamint ONKYO tx-sr506 bemutató darab és egy SONY str-dh510 új ez csak 40k. Vagy inkább nézzek itthon egy jó vételt használtan, esetleg egy újjat alacsonyabb kategóriában. Én lassan ott tartok, hogy maradnék a két utolsó mellett. A PIO520 még a listán van, amit Ragadozó javasoltál.
mindenki hozzászólását szivesen veszem -
cstomee
tag
Mennyire fontos a kábel minősége egy belépőszintű házimozi rendszernél?
Gondolom minnél drágább annál jobb, de az alsó kategóriás rendszereknél hol a határ? Ti mit használnátok?Illetve a minőségjavuláson túl van még valami amiért érdemes a kábelre költeni? Gyenge/olcsó kábelek tönkretehetik az eszközöket (csatlakozókat)?
Pioneer VSX-818V
Wharfedale Crystal CR2-40
Wharfedale Crystal CR-30.1
Wharfedale Crystal CR-30C
Polkaudio PSW 110Jelenleg az erősítő és a front cr2-40 in-akustik kábellel van összekötve.
Érdemes 1000ft/m-es kábelezés az én rendszeremhez vagy adhatom esetleg lejjebb is?SUB-hoz ezt nézem ki: Inakustik Star Sub (3 m), de ha van más amit ajánlotok, szívesen fogadom.
Köszi
-
Jó mindenki meggyőzött Jbl lesz belőle. A kérdés az hogy ti be mernétek ruházni egy kiállított darabba?
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #24840 üzenetére
dantre: A kukába azért nem dobnám, jó az a hálószobába, vagy egyéb helyekre, de az elgondolásod szvsz felejtős. Ha minőségi zenét akarsz, akkor venned kell egy erősítőt is, meg persze hangfalakat. El kell döntened, hogy mozizni is akarsz e később, vagy csak zenélni. Utóbbi esetén én egy használt sztereó erősítőt vennék, valami jobb fajtát 50-100e között.
-
-
Gabor970
addikt
válasz
adamssss #24834 üzenetére
szebben szól. Mégis mit írhatnánk? Hogy pl nem műanyagból van a doboza. Vagy nagyobbak a hangszórók benne. Nehezebb, jobban agyon lehet vele dobni a macskát.....
NEM BÖGRESZETT, de láthatóan azok felé vonzódsz, talán nem tudsz elvonatkoztatni a PC hangszóróktól. Vagy ha elég kicsi, ne veszi észre az asszony, hogy bevásároltál?Bocs, gonoszkodom, nagyon fáradt vagyok.
-
ToxLee
őstag
Tudnátok írni néhány koncert lemezt meghallgatásra.
Másik dolog: Ha veszek egy komolyabb HM erősítőt a Dali Concept 8-hoz, akkor elképzelhető, hogy még több mélyet fog "leadni"? -
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #24815 üzenetére
Csután annyi a jelentősége, hogy az XLR jobb hangminőséget biztosít, a profi rendszerek, készülékek csak olyannal vannak összekötve.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #24824 üzenetére
most lett pénzem, megint csapongok. Alszom a dologra, akár 120e-ig is el tudok menni, a +60e viszont kb másfél hét múlva áll rendelkezésemre. Ott a HK 355-ös annyiér. Ehh, fene vigye a sok lehetőséget. Mondjuk a HK mellé már nehéz lenne plusz sztereó erősítőt is vennem.
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #24822 üzenetére
"a komponens bemenetre kötött kép is kimegy a hdmi kimeneten?"
Jó kérdés, sosem használtam a komponens bemenetet, de szerintem is ki kéne. Megnézem van-e itthon megfelelő kábel és kipróbálom.
Szerk: Hát sajnálom, ha megnézted, biztos úgy is van.
Ha zenére nem használod, mozira úgyis elég lesz egy olcsóbb modell is -
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #24812 üzenetére
kérdezném a 4001-el kapcsolatosan, hogy a komponens bemenetre kötött kép is kimegy a hdmi kimeneten? (ha jól rétem a linkelt tesztet, akkor igen, de erősíts meg, hogy így van!)
Azon vívódom, hogy az önkalibráció hiánya mennyi hátrány?
Akár el is indulhatnék az erősítőddel, nemsokára menne rá egy sztereó erősítő a frontoknak, nem a mozi miatt, hanem zene miatt.
Keszthely felé mikor lenne legközelebb szállítási lehetőség? (nagykanizsai vagyok)
-
Vidala
senior tag
válasz
Poplacsek #24816 üzenetére
Ezen a melegedésen meg vagyok lepődve, most hallom először. Nekem egy 255-ös van, és ugyan van felette elegenső hely a szellőzésnek, de oldalra és hátra már az ideálisnál kevesebb. Ezzel együtt sem tapasztalok extrémebb melegedést, gyakorlatilag "kézmeleg" egy jó mozi után is. Egyedül akkor volt tényleg probléma, mikor egy hétig a frissen szerzett DVD lejátszóm a tetején tároltam.
Aztén feljebb költözött egy polccal, és visszatért minden a régi kerékvágásba.
Félre ne értsd, az aktív hűtés egy erősítőnek sem "árt". -
Poplacsek
senior tag
válasz
sirfer #24741 üzenetére
Ez így igaz, ez egy nagyon jó cucc, főleg, hogy az enyém!
Tessék kérem 120eFt-ért nincs jobb vétel, a típus új ára annak idején több mint a duplája volt és ez ugyanolyan állapotban van!Tényleg csak azért adom el, mert már régóta egy moduláris felsőkategóriás AVR a vágyam és összejött rá a lóvém.
De egyébként karcmentes és használatba vétele óta automatikus hűtéssel ment, hogy nehogy valaha is túlmelegedjen. Vigyázok a cuccaimra és magamból kifolyólag merek használt cuccot venni én is. Amúgy meg panelben lakom és nem bömböltetem, nem hajtom szét az erősítőket, csak diszkréten muzsikálok. A 355-ösnek egyébként tanítható távja van, de csak arra használtam, hogy betanítsam vele a logitechemet :-)
Na csak ennyit tennék hozzá, majd valaki úgyis elviszi ennyiért és jól fog járni vele. -
cintula187
addikt
Szép napot ismét!
A Processzoros erősítők hátán pl. Marantz AV8003 mi a jelentősége annak hogy a "sima" rca szerű pre out -nál azt írja hogy "unbalanced" az XLR kimenetnél meg hogy "balanced"?
-
Dorian
félisten
válasz
Mr Paris #24807 üzenetére
A H/K255 azokhoz a hangdobozokhoz felesleges. Ok, hogy később, ha költözöl, azokat esetleg le akarod cserélni, de akkor inkább fordítva kéne: előre bevásárolni erősítőből hülyeség, mert azoknak az értéke sokkal jobban csökken, mint a hangdobozoké. Ha nem 1 - 1,5 éven belül költözöl, akkor inkább vegyél használtan és sokkal olcsóbban egy kisebb erősítőt. Később ezt ugyanannyiért vagy majdnem ugyanannyiért eladhatod, ha valóban cserélni akarsz, így nem buksz.
Ha nem bízol a használt cikkekben, javaslom az enyémet, épp hétvégén hirdettem meg:
ITT
Itt voltam és leszek, átverni nem foglak, kipróbálható. -
Mr Paris
tag
vagy aki türelmes... de teljesen igazad van.
Sokat vertem a fejem a falba a hülyeségem miatt , de azért nekem az a 120ezer sok egy garancia nélküli használt termékre még ha az egy lépcsővel jobb is és olcsóbb mit amit tervezek újonnan.
Annyira meg nem vagyok otthon a témában , hogy egy megnézéssel vagy próbával ki szűrjem ha valami gikszer van egy erősítővel. (Igaz az új is lehet hibás, de arra legalább van gari).
De ha már itt tartunk van valami bevett praktika amivel le lehet tesztelni egy erősítőt?
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Subaru topik
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tesla topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest