Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dorian
félisten
Kérdezhetek én is hülyeséget? És még off is itt.
Van értelme 15ezer környékén valami használt CD lejátszót venni? Többet nem igazán szeretnék költeni erre, de van a barátnőmnek egy halom klasszikus CD-je, és a DVD lejátszóm nem igazán alkalmas ilyesmire. Vagy inkább másoljam fel őket gépre és onnan hallgassam? -
python1
veterán
válasz
fatallerror #23094 üzenetére
Na nehogy a szívedre vedd már!
Lenne eszed!Kártérítés mi.
zolaasAH/K 445 nem bánnád meg az biztos! -
zolaas
senior tag
Sziasztok!
Harman Kardon Avr-445 - ezen tépelődök egészen baráti áron lehetne. Most ha jól olvastam a régebbi hozzászólásokban, ennek a hdmi-je nem visz át hangot? És nem is lehet felokosítani 1.4-re? Egyébként 8 hónapos, van még rajta gar is.
Csak kíváncsiságból kérdezem, h a Yamaha-nak van e most olyan erősítője ami mondjuk ajánlott? (H/M) Mármint ár/értek arányában.
-
törölt tag
válasz
csviktor80 #23068 üzenetére
Polk TSI-ről elég sok szó volt,illik az Onkyóhoz.
-
fatallerror
addikt
válasz
nebulo5 #23077 üzenetére
nahát h ennek a fórumnak a történelmében én vagyok a legdurvább eset... voltak ám nagyon jó kérdéseim is
már annyi sérelem ért itt h kihat az életemre azaz anyagi kártérítést kérek 2,3 millió forint értékben életminőségem javítása érdekében és akkor nincs harag :ĐĐ és még korrekt voltam
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #23089 üzenetére
Olyan ez mikor van az embernek gyereke és mindent megkérdez mert ez kell,hogy legyen az élet rendje,te pedig válaszolsz türelmesen mert tudod,hogy amit türelemmel ültetsz az meg hozza a gyümölcsét.
Ez olyan mintha találkozol egy nálad okosabbal és felteszel neki ezer olyan kérdést, ami neked, számodra fontos de neki ez már lerágott csont de válaszol neked mert szívesen adja át a tudását.
És ez neked sokat segít mert utána te is többet tudsz.
Én ezt így gondolom. -
-
xtremetuning
addikt
válasz
#09634560 #23088 üzenetére
Mindegy mit csinálsz, az újonnan jövők úgyis megkérdezik ezredszerre is .
Írhatod bárhová, 'mindíg minden körülmények között' a saját kérdésük lesz a fontos.
És azt fel is fogják tenni. Akár ezredszerre. Mi pedig válaszolunk. Mikor igen - mikor nem.
Kinek milyen napja lesz. -
törölt tag
válasz
nebulo5 #23077 üzenetére
Inkább köszi hogy irsz és figyelemre méltatsz minket.
És gyakran gondolkodom az 1 sz hozzászólás kiegészitését 1.1 verzióra,ahol tényleg a leggyakoribb kérdéseket beletennénk és táblázatot a leggyakoribb erősitőkről és közkedvelt/kerülendő hangfalakról (megjegyzem:nem a "topic kedvéért" lettek közkedveltek/kerülendők!!). Sajnos annak idején csak ezeket volt módomban megvásárolni(6-7 éve).Nem rossz mozira,de zenére jobbat szerettem volna. A Yamaha sem belépő szintű.ez volt akkor a legolcsóbb THX minősitett,7.1 analógot(DVD Audió miatt) befogadó erőlködö kemény 230 ezer volt anno.
-
python1
veterán
válasz
#09634560 #23067 üzenetére
Hát én is úgy használom otthon a rendszert,hogy nem egy hangsugárzó család hangdobozait raktam össze,sajna nincs is igazi egységes térhangzás.
Igen, nálad ez a gyenge lánc szem,soha nem kapsz igazi surround hangzást.
Meglepődnél azonos hangfalakkal a hangképre amit leképezne. -
kimi02
őstag
válasz
xtremetuning #23075 üzenetére
Ha egy hangfalkábellel hangolni lehet, akkor az már nem is jó.
-
python1
veterán
válasz
nebulo5 #23077 üzenetére
Próbáld meg a Denon 1911 erősítőt vagy a H/K255 valamelyikét lehet,hogy csodálkozni fogsz!
Zenét nem lehet pl koncertfelvételt sokcsatornás erősítőn üzemmódban hallgatni?Na neeee.
Ja még valami ezek pl 100-150 ezerig árazottak.
A hétvégéig én is így gondolkodtam.
Hát ezért van értelme a sok ... kérdésnek,mert mindenki szeretné feltenni a saját kis kérdését és itt időt, fáradságot,ideget nem sajnálnak rá,hogy válaszoljanak! -
gws580
tag
Hali!
Egy plazma tv usb port-ján, miket lehet hozzá csatlakoztatni
HDD-t is pl
Vagy muszály nekem usb port, ha PC-ről küldeném a filmeket a TV-nek?
Bocs az egyszerű fogalmazásomért -
ata89
csendes tag
Pure Acoustics XP 12 aktív szubláda
Vélemény? Valaki esetleg tud róla valamit? -
nebulo5
senior tag
válasz
#09634560 #23067 üzenetére
Nagyon kevés az olyan HM erősítő, amely az alacsonyabb érzékenységű hangsugárzókkal jó hangot produkál. Az itt emlegetett hang dobozok zöme 90 dB alatti... Ahhoz pedig a belépő szintű erősítők több tekintetben is "vérszegények", hogy dinamikus vezérléssel jó minőségű hangot állítsanak elő. De valójában, ez nem is meglepő, mert hiszen filmekhez tervezték őket (több-kevesebb sikerrel).
Csak azt furcsállom, hogy ez HM erősítőkkel foglalkozó topic, és mégis a postolók zöme zenei tesztekkel, zenei hangképekkel példálódzik. Jómagam is eltökélten kutattam olyan HM erősítő után, amely zenei teljesítményével meg tudnék békélni, és financiális állapotomhoz mérten meg is vásárolhatnám. Jó néhány erősítőt mentem el meghallgatni, volt is nálam vagy tucatnyi tesztelésre... de most már lemondtam erről az ideáról. Sosem lenne pénzem közel milliós (talán kicsit több is) HM erősítőt vásárolni. Ez érték alatt pedig nehezen hihető, hogy zenei vonalon ne kellene egy valag kompromisszumot kötni hallgatásukkor.
Jóval olcsóbb külön erősítőt tartani a zenére, mint rengeteg pénzt beleölni egy HM erősítőbe, ami talán elfogadhatóan zenél.
Persze, ez csak az én gondolat menetem, véleményem. De sok más fórumot is olvasok, és tudom, nem vagyok egyedüli nézeteket valló zenebolond.
Az Onkyo után, a Yamaha hangja kellemes meglepetésként hatott. Lényegesen szebb, teresebb és nyíltabb hangképet tolmácsolt zeneileg. A hétvégén egyik munkatársam Yamaha álló hangsugárzóit kötöttük nálam a Yamaha erősítőhöz. Fület bántó volt a végeredmény. (sajnos a típusát nem jegyeztem meg). Az én hangsugárzóim nem a drága típusok csoportjába tartozik, és "csak" 3 dB-el volt érzékenyebb (88 vs. 91) és mégis lényegesen szebb, tisztább lecsengésűbb, lineárisabb hangot hallhattunk tőle.
Kedvelem olvasgatni ezt a topicot, mert pörög, sok laikus kérdést szakszerűen megválaszol.
Talán a vissza nem olvasásból adódó, 2 - 3 nap gyakorisággal ismétlődő unalmas kérdésekből kellene a topic nyitóban egy listát készíteni (válaszokkal együtt), és akkor lehetne sok egyéb-hasznos kérdést mélyrehatóbban kitárgyalni. Talán még fatallerror is fejlődőképesebb lenne...(bocsi, de nehezemre esett volna, ha kihagyom) Bár az ő (és hasonlók) kérdései is egy hangulatot generálnak, mint komoly napilapok utolsó hasábjain a vicc oldalak.
Bocsi, ha unalmas voltam, de most volt hangulatom írni. -
zol71
tag
Üdv. Egy kis segitség kellene. Magnat Motion 1000-hez kellene magassugárzó. Hol lehet ilyet beszerezni,ill milyen árban és még estleg a pontos tipusát ha tudná valaki. Előre is köszönöm
-
kimi02
őstag
válasz
xtremetuning #23070 üzenetére
Én meg tudom
-
Warter
addikt
válasz
xtremetuning #23063 üzenetére
Nah, sikerült végre bekötni. Azt kell mondanom, hogy nem hittem volna, hogy ennyit dob a hangzáson. Szebbek a mélyek és a magasak is. Kicsit csilingelőbb lett az egész vagy mondjam és a tere is egész más, mint az alap kábelnek. A régi kábellel a szinpadot kicsit mosottnak éreztem, hát most már ez is elmúlt.
-
kimi02
őstag
Szerintetek a Polk RTI A7-es cuccban érdemes kondikat cserélni a keresztváltóba ?
-
csviktor80
csendes tag
Sziasztok!
köszi a tanácsokat... kezdek megbarátkozni az onkyo 508-al, bár így mélyebben zsebbe kell nyúljak :-)
A kérdés amiben a véleményetek kérem: hangfal.
Mit ajánlanátok max 150eHUF-ig 5.0-ban?
a Polkaudio Tsi 300 ról mi a véleményetek? tapasztalat? milyen hangfalakat nézegessek?jövő héten járok Pesten és a sok agyalás után le akarnám zári a kérdést.
köszi
V(ja igen: a szoba kb 20-25m2 - később sem számítok 30m2 -nál nagyobbra)
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Sokan az Onkyo 608-ast lehuzzák..de miért árához képest eléggé felszerelet..nemde?Vagy mi baj vele?Pl a Denon 1911-el szembe..?FILM ZENE a lényeg..
VÁrom leveleteket
Köszi elöre is
Sziasztok -
python1
veterán
Kár volt egyáltalán megtalálni ezt a topikot.
Most megint a hifin meg a házimozin jár az eszem egész nap. -
Warter
addikt
válasz
xtremetuning #23058 üzenetére
Zimonyi Attila - Mezzo tápkábel 1.2m hosszban
sirfer: Könnyü azt mondani, rácsúszott a Testvérekre.
-
ricsik
őstag
válasz
fatallerror #23055 üzenetére
Nem lehetsz, mert még nem váltottál.
-
Warter
addikt
Megjött az új résztvevőm.
Sajnos ne tudom beszerelni, mert az asszony filmet néz. -
fatallerror
addikt
válasz
ricsik #23048 üzenetére
igen én is addig tudok csak a szórakozásomra költeni míg itthon lakom, de még van pár évem :] röpködnek a 10 ezresek így is az edzésre de hát nem tudom abbahagyni, sport nélkül én nem bírom, na meg ha koncert van az is legalább 50 ezer, de majd úgy alakítom a dolgokat h maradjon bőven a házimozira
-
fatallerror
addikt
válasz
xtremetuning #23044 üzenetére
csak találjak melót ami legalább 100e nettót fizet és akkor pár hónap múlva kezdődhet az építkezés
örülnék azért ha millió alatt megúsznám a dolgot, a fülem dönt sajnos az összegről -
ricsik
őstag
válasz
fatallerror #23043 üzenetére
Addig halmozd a kütyüket, míg nem egyedül laksz és nincs egy tonna hiteled, utána lőttek, ha nincs jó melód. Amíg apámmal laktam volt habzsi dőzsi, azóta save costing van
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #23042 üzenetére
Én nyertem, fél éve még Altec Lansing PC-s 2.1
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #23043 üzenetére
Legyen úgy. Én szurkolok. Te csak dolgozz.
-
fatallerror
addikt
válasz
sirfer #23040 üzenetére
nem, de lehetnék 7 éves :Đ
én a 21 ill áprilisban 22 évemhez számoltam 30at, azt hittem h 50esek vagytok :ĐĐde nem panaszkodom mert 23 éves koromig szerintem összehozok egy több mint egy milliós belépő rendszert még minimálbérrel is kijön, más meg örül h túlél, nincs jogom panaszkodni szerintem de attól még irigy lehetek
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23037 üzenetére
De rajta vagyunk a témán
fatallerror 7 éves vagy?
-
fatallerror
addikt
válasz
xtremetuning #23035 üzenetére
annyit még akkor is megfontoltan költenék hifis cuccra ha évi 100 milliót keresnék :]
lehet h 30 évvel idősebbek vagytok nálam de ne táskázz, nem tetszik :Đ -
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #23033 üzenetére
Tavaly 11000 euróért ment el egy a németeknél. Most boldog vagy kistáska ???
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23031 üzenetére
Látod milyen társaság van itt?
Emlékszel még az elején bizalmatlan voltál....
Mostmár ismerjük minden cuccod és senki sem problémázik.
"Veled örülünk" -
fatallerror
addikt
válasz
xtremetuning #23029 üzenetére
csak 6700 dollár, de csöves
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23029 üzenetére
Szép darab
-
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #23030 üzenetére
Nem nyilatkozhatok. Elfogult lennék...
Az, ami nekem van, 70 kilós Krelleket és Levinsonokat utasított maga mögé. És ezt azok a tulajok is mesélték, akik ilyenre cserélték a nagy vasakat. Hihetetlen, mi jön ki ezekből a 'kis' dobozokból. És nagyon zenei a hangjuk. De befejezem, mert azt fogják hinni sztárolom a cuccom.
-
ricsik
őstag
Arra kíváncsi lennék, hogy egy NuForce IA-7 V3 sztereo erősítő mit tudhat egy HK, vagy Onkyo, stb.. hasonló áru gépéhez képest.
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23025 üzenetére
Zenehallgatáshoz milyen forrást használsz?
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #23025 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
-
xtremetuning
addikt
Láttam olyan házimozi rendszert, ahol 100 kilós mark levinson monoblokkból volt 7 darab egymás mellé rakva. Paks mellett lakott az ember...
(és nem szeretném kifizetni a villanyszámláját).
Mindenki másképp látja ezt a high-end mizériát.
Van cég aki gyárt monoblokkot és egy ugyanazon házba integrált sztereó erősítőt is.
Mindenki eldöntheti melyiket preferálja. Jelen esetemben a nuforce külön választja őket. És mivel nekem nagyon tetszik a hangjuk, el kell fogadom ezt. -
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #23021 üzenetére
A monoblokk csak egyfajta elterjedt megoldás a sztereó hallgatásra.
Előnye, hogy egymástól el van szeparálva (csatolva) a két csatorna.Többek közt külön tápokat tudnak így használni ugye dobozonként, ezért egyenletesebb lehet a teljesítményleadás is.
Hátránya (számomra) : több helyet foglal, és 1 tápkábel helyett 2 kell.Gyártás oldalról még nehéz feladat mindkettőt ugyanolyanra legyártani, elkészíteni.
Válogatott alkatrészek stb...
Nekem mindkét nuforcehoz saját mérési jegyzőkönyvet csatoltak. -
cekkk
veterán
Na úgynézki meg vannak a hátsók is a Dali concept szettembe.
Concept 1esek újak 34900 ftért
Már csak egy centert kéne találnom olcsón -
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #23020 üzenetére
Milyen tv ???
Egyébként igen, sokan oda teszik. -
ricsik
őstag
Monoblokkokat mikor szokták használni? Ha már annyira High End a rendszer, hogy minden egyes hangfalhoz külön erősítő kell, ha már egy sztereo, vagy netán egy több csatornás végfok már kevés lenne?
-
fatallerror
addikt
válasz
xtremetuning #23019 üzenetére
az egyik front és a tv közé a legjobb igaz? esetleg még oldalt a nézőtávolság felénél
-
xtremetuning
addikt
válasz
bittehilfmir #23017 üzenetére
Sarokba semmiképpen se.
Frekvenciát hol vágod ? -
python1
veterán
válasz
bittehilfmir #23017 üzenetére
Akkor ők is úgy fogják hallani.Sarokba szerintem sem jó rakni,nem is ajánlott.
Próbáld meg a szembelévő falnál.Neked kell,hogy jól szóljon.Minden szobának más-más az akusztikája.Próbálgasd több helyen is. -
bittehilfmir
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a subot szerintetek hova helyezzem? Ha a sarokba rakom, akkor nyilván hangosabbnak hallom, de ugye van a booming effekt is. Ha nem a sarokba rakom, hanem a szembe levő falhoz, akkor halkabb, ezért fel kell csavarnom kicsit a hangerejét. Kérdés: mivel egy lakóparkban lakok, ezért a szomszédok nem kedvelik, ha hangos. Mikor hallják ők hangosabbnak, ha kisebb hangerővel a sarokban dübörög, vagy ha nagyobb hangerővel nem a sarokban? (én ugyanúgy hallom mind2 pozícióban mondjuk) Köszi
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #23015 üzenetére
Olvastam ,hogy mennyire szerencsés vagy az asszonnyal.
Nekem is hasonló,az érdeklődési köre.
Hál Istennek!
Ja és még jól is néz ki ,meg fiatalabb nálam 12 évvel.
Ja nekem a régi rosszabb volt!Asszony téren. -
nebulo5
senior tag
válasz
#09634560 #23012 üzenetére
Írod, hogy: "(Yamaha 1300RDS),szerintem nem egy muzsikus lélek...."
Valóban, egy belépő szintű sztereo erősítő szebb zenei hangot produkál... De mégis azt tudom mondani (saját tapasztalatból) hogy az 1300, 1400, 1500 típusok lényegesen szebb zenei élményt nyújtanak, mint az Onkyo 5xx és 6xx -as modellek! Számomra is kellemes meglepetés volt a hangja. Főleg, ha szem előtt tartjuk: házimozi erősítők!
Sajnos, a későbbi modelleknél ( olvastam több helyen is) megkezdődött a takarékosság Yamaháéknál is... Állítólag az 1800 -as típus számtól, és feljebb, már jóval silányabb minőségű a hangjuk. (sajnos, nem csak zenei téren). -
törölt tag
válasz
fatallerror #23006 üzenetére
Én is szivesen kölcsönözném,de az én erősitőm még HDMI előtti tipus
(Yamaha 1300RDS),szerintem nem egy muzsikus lélek,de ha valakit érdekel,benne vagyok.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #22928 üzenetére
Helló Mindenkinek!
Én a múlthéten hallgattam őket meg.A H/K mellett döntöttem ,nem rosszul!
Az Onkyo 608 az utolsó helyen végzett, a Denon 1911 nagyon szépen muzsikált 1400 eurós hangfalpár volt rákötve.
H/K 255 meg mindenben jól szerepelt,szerepel.
Itt a Denon1911 és Onkyo 608 egy árban van 400 eur. -
Tuib
aktív tag
Amint meglesznek a hangfalaknál is a kellően gyors csatlakoztatások, cserélgetős tesztelős dolgokban benne tudok lenni én is. (NAD T747, Dyno hangfalak)
Tuib
-
cekkk
veterán
válasz
Dorian #23004 üzenetére
Sajnos nem. Bár annyit tudok segíteni, ha bent járnak a szüleim Debrecenben haza viszik az erősítőt és Szolnokok elmegyek vele ha te is eltudsz jönni. Mivel nekem itt nincs bent autóm. De az kb Fél út és akkor majd később mehet a csere.
De először Leannel cserélek.Bár most nézem milyen erősítőd van. Veled akkor tudok cserélni ha tudsz adni analóg kábelt, mert most nekem nincs. HDMI-n megy a dunéből a hang az erősítőbe egyenlőre.
-
lean
aktív tag
így van. bár nem egy vakteszt lesz, (az is lehetne éppenséggel) de a semmitől jobb, én nagyon kiváncsi vok a 255-re...olvasva itt a sok negatív kritikát a 608-ra...
a fentebb emlegetett av vagy avx forumon is volt egy ilyen kezdeményezés, ott az egyik srác a CambridgeAudio 650R-ét ajánlotta fel, azt is kipróbálnám szívesenDorian: azaz.
-
cekkk
veterán
Vissza is!
Lean fórumtárssal hamarosan erősítőt cserélünk, ő adja a onkyo 608asát, én pedig adom a H/K avr-255öset. Esetleg aki Debreceni vagy Debrecen környéki és majd neki is lesz kedve így cserélni 1-2hét vagy 1 hónapig az szóljon majd nekünk.
Legalább meg ismerkedünk más erősítőkkel, és otthon saját rendszerünkön próbálhatjuk ki.
Aktív témák
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest