Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
python1
veterán
Helló!
Nem tudom,hogy mekkora segítség ez,nekem régebbi erősítőmnél a trafónál hallottam ilyen búgó hangot nem tudom,hogy minek hívják azokat a kis lemezeket ami közrefogja a tekercset de onnan jött.
Megoldásként próbáltam, aztán be is jött mert megszűnt,csavarok fogják össze a sok kis vaslapokat és annyit tettem,hogy csavarkulccsal kicsit utána húztam és nem búgott többet.
Gondolom kilazult 1 kicsit aztán elkezdett rezonálni,vagy mi. -
TCr
veterán
Átdugtam az erősítőt közvetlenül a konnektorba, a búgást ugyan úgy hallom.
Igazából elég halk, és 3 méterről is csak akkor hallom, ha teljes csend van a szobában.Közelebb hajolva a bal oldalából jön a búgás, ahol a bekapcsoló gomb van, illetve ahol hátul az áramot kapja.
Gondolom a trafó van ott.Senkinek nem ad ki semmilyen hangot az erősítője, ha közel hajolsz, akkor sem?
-
ToxLee
őstag
Mennyivel komolyabb egy H/K 360 mint egy Yamaha RX-V661? Zenére és filmre mennyivel jobb? H/K-n elég kevés csatlakozó van... Nem mintha többre lenne szükségem, csak kicsit furcsa.
-
Dorian
félisten
Ha valakit érdekel, AVX-en láttam PolkAudio PSW-110-et 40ezerért
Heco Vitas 6.1-es szett is van 85-ért -
ToxLee
őstag
válasz
Dorian #25783 üzenetére
De jó neked. Én panelba lakok, minden oldalról szomszéd és azt kell mondjam, hogy a Concept 8 nem tud kinyújtózni.
De majd nyáron, ha vége lesz az egyetemnek mindent haza hozok, akkor elkezdődhet az igazi film nézés.
Mellesleg 1-2 hónapon belül eladó sorba kerül a Yamaha RX-V661-es erősítőm. Ha valakit érdekelne véletlenül... -
Dorian
félisten
válasz
Johnny1982 #25787 üzenetére
Hááát szólni fog... csak kérdés, hogyan. Mivel az tömör kábel, és az áram a felületen fut, nem adja azt a kis ellenállást, mint egy ugyanolyan átmérőjű sodort vagy szőtt. Belépő, olcsó rendszerekbe megfelelhet.
-
robi0604
őstag
válasz
Johnny1982 #25787 üzenetére
Más fórumokon írták, hogy javulást éreztek az egyszerűbb hangszórókábelekhez képest, miután MTK kábelt iktattak a rendszerükbe.
Személy szerint nem próbáltam és a véleményem az, hogy egy normálisabb vezetékkel nem vehetik fel a versenyt.
-
Johnny1982
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy normál rézvezeték amit a villanyszerelők használnak, megfelel e hangfalkábelnek. Elvileg az is ugyanolyan rézből van. Azért kérdezem mert van 4mm2 és 6mm2-es ilyen vezetékem. Ha jó akkor nem veszek külön hangszórókábelt, hanem lehúzok a vezetékből hangszóróként 1 párat.
-
BBéci
legenda
Tapasztalatom szerint a hifis és házimozis készülékek hangjának cseppet sem tesznek jót az efféle szerkentyűk. Azt nem tudhatom, nálad a búgáson kívül mit okoznak, de egy próbát megérne közvetlenül a konnektorba dugott kábellel és a Trust/APC beiktatásával végezni egy összehasonlítást. Lehetőleg hangszeres zenével, eredeti, gyári CD-ről.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #25782 üzenetére
Persze, hogy nem normális. Én akkor hallottam valami, ha rátapasztottam a fülem, de ha akár 1 cm-re volt, már nem.
(#25781) BBéci:
Igen, forgatok is majd, ahogy jobb lesz... Már várom azokat a gránitokat. Bár a sub tetejére se ártana valami súlynak: a múltkor esti filmezés közben arra lettem figyelmes egy mozgalmaz jelenetnél, hogy valami baromi nincs rendben a méllyel. Odanézek, a nagy virágváza készült lemászni rólaDe még megmentettem
Tegnap kicseréltem a szőnyeget is egy ugyanolyanra nagyobb méretben.
-
Dorian
félisten
válasz
ToxLee #25767 üzenetére
A szomszédok nem-zavarása elsősorban rajtuk múlik
Viszonylag sok fiatal lakik itt, ők toleránsabbak
És direkt úgy választottam lakást, hogy minél kevesebb közvetlen szomszédom legyen: Egyik oldalt lépcsőház, a másik oldalt másik lépcsőházbeli lakás, felettem a haverom maradék oldalt és alul pedig nagy tűrőképességű fiatalok
A hangerő -15 és -20 dB közt szokott esti filmnél lenni ez már mozi-élmény-szintű hangerőt jelent, a night módot nem használom: nem azért vettem nagy dinamikájú erőlködőt, hogy lebutítva hallgassam -
törölt tag
-
cintula187
addikt
válasz
Dorian #25770 üzenetére
Nem rossz. CSak az adatlapodon az elöbb nem Vitast láttam hanem "victa" -t. Benéztem. Azért mondom hogy helyet cserélni a lámpával és a jobb oldalra rakni se jó ötlet mert az sarok. A bal oldal az nem sarok valóban. Nincs akkor ötletem hogy mit kezdj a burkolatválasztó - gránitlap problémával
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #25763 üzenetére
Az is sarok? Jelenleg nincs sarokban. Heco Vitas miért rossz?
-
TCr
veterán
Sanci és Pityu:
De átkötöttem, de eddig is kábelrengeteg volt a szekrény mögött.
A cuccaim fele egy Trust túlfeszvédőn vannak (Onkyo is), a másik fele meg egy APC túlfeszvédőn.
Hazamegyek átteszem az APC-re...Szerk:
Vonali kábel micsoda? Hülye vagyok ezekhez. -
TCr
veterán
Az normális, hogy picit búg az Onkyo erősítőm (HT-R380) ?
Eddig picit "zártabb" helyen volt, most vettem új bútort, átpakoltam mindent, és hallok kis búgást (csak bekapcsolt állapotban) az erősítő belsejéből.
3 méterről is halkan hallani. Az átpakolás előtt vagy nem hallottam, mert olyan helyen volt, vagy most kezdte, ahogy átpakoltam.
Mi lehet? -
cintula187
addikt
Akkor az is bukó, hogyha helyet cserél a jobb oldalon levő lámpával mert az is sarok lenne. Ráadásul gondolom a függönyből ott ablak is van.
Az adatlapodon szerintem tévesen adtad meg hogy milyen sub od van. Heco VITAS
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #25756 üzenetére
Természetesen nincs most sem a sarokban, de 70cm-re nem tudom tenni, hülyén nézne ki a nappali közepén... Azért van beforgatva, mert így legalább a reflexnyílások mögött nincs fal vagy 1,5m-re.
-
-
törölt tag
válasz
cintula187 #25753 üzenetére
Igen,lényeg:
1:ne sarokban vagy falnál legyen és
2:ne lehessen észrevenni,hogy hol a forrás(mert akkor tul erős vagy rosszul van beállitva). -
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #25747 üzenetére
Leginkább egyáltalán ne legyen sarokban semmilyen hangdoboz!
-
törölt tag
válasz
cintula187 #25747 üzenetére
Mélyhangnak az a tulajdonsága hogy a falakrol visszaverődve erősödik,különösen ha közel van és képes un.állóhullámot alkotni.
Ezért nem szabad falhoz kb.70-90 cm-nél közelebb tenni -
luko
csendes tag
korábbi kérdésemre válaszolva egy Denon 2310-es mellé javasoltátok a KEF Q sorozat helyett a Dali Ikon 5-t. Sajnos ezt a forgalmazó szerint csak Szegeden tudnám megnézni, Budapesten nincs senkinek... Fórumozók közül valaki nem használ ilyet otthon és szívesen látna egy bemutató erejéig?
Ikon 2-t és 6-t már hallottam. Vajon az 5-ös az mennyivel más karakter? A másik kettőben egyforma hangszórók vannak a középnek, de az 5-ös az pont a kisebbeket kapta... Egy család, nagyon mellélövök ha látatlanba berendelem???Esetleg akar itt valaki Ikon 6-t venni? Ha most rendelnénk egy szettet akkor elég jó áron megkaphatnánk és akkor én vinném a centert, meg a két 2-es monitor, másik meg boldog lenne a 6osokkal!
Felmerült még a Tannoy Revolution Signature DC6T amit hasonló árban tudnék megszerezni. Ez elvileg komolyabb hangsugárzó. Valakinek ezzel tapasztalata? Nem lenne ez túl nagy 13-15 négyzetméterre?
-
Dorian
félisten
-
-
robi0604
őstag
válasz
cintula187 #25740 üzenetére
Túl közel a frontokhoz nem biztos hogy jó lesz, a sarkos elhelyezés egyáltalán nem ajánlott!
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25671 üzenetére
Szerintem az narancssárga és digit.audio. Minth irta volna.
"ne átalakitoval csináld.direktbe forrassz egy bkáel két végére 1-1 csatit.olcsóbb,és jobb"
Mi bajod az átalakitóval?Nekem régebben évekig oké volt? -
Dorian
félisten
Nekem jövő hét végére lesznek 3cm-es gránitlapok a frontok alatt, precízebb mélyeket várok tőlük. A sub alá még gondolkodom: az a macera, hogy pont alatta fut a burkolatváltó sín, ezért alul ki kéne marni egy sávot a lapból, hogy ne azon billegjen. Vagy szerintetek ér annyi többletet a gránitlap a sub alá, hogy annyival közelebb tegyem a bal fronthoz a subot, hogy ne a burkolatváltó felett legyen?
LINK -
TCr
veterán
Srácok, hányszor írjam még le?
Nagyon tetszik a hangja, kellemes a mély, a közép és magas tartomány meg egyszerűen meseszép (32khz a vége papíron).
A drágább Polk TSI 300 és a KEF C7 frontokat szerintem veri minden tekintetben (kivéve design, de ez nálam abszolút az utolsó szempont).
Az összehasonlításnál elektronikus (dubstep, dnb) és élőbb (filmzene, játékzene, jazz) zenékkel "teszteltem". -
ricsik
őstag
Dorian: írtad, hogy a vogel hangfaltartód nem teljesen jó a C1-hez. Ha jól vettem ki az a baj, hogy a sín beosztása, amit állítani lehet egyik állásba sem jó. Vagy túl kicsi és nem fér be a nyelvek közé a doboz (csak levett előlappal), vagy túl nagy, akkor meg nincs tartás, lötyög. Jól értettem? Ha igen, akkor hogy állítasz távolságot? Kis recékbe ugrik be, ami megadja a minimális állíthatósági távolságot? Köszi.
-
Gaben360
senior tag
Szerintetek érdemes lenne gránit lapot tenni a frontok meg a sub alá,javítana az valamit a hangján?
-
TCr
veterán
Pityu és Gampa:
Proson Libra 653 5.0
99.500 az ára, 90.000-ért vettem. -
TCr
veterán
válasz
cintula187 #25718 üzenetére
Már meséltem pár oldallal ezelőtt.
Ennyi pénzért valami csodaszép a hangja.99.500 Ft volt az eredeti ára, de mivel a frontok kiállított mintadarabok voltak, így a szettet megkaptam 90.000-ért.
Proson kábeleket + öntapadós Proson tüskéket vettem hozzá.
Bejáratni meg ugye már nem kell...Mélyláda van, de csak passzív (Onkyo), az R380-as Onkyo-n sajnos nincs aktív subnak kimenet.
Egyelőre elég lesz ez is, majd ha mégis kevésnek találom, akkor elkezdek keresgélni.
Bár fejben már megvan, Onkyo 608 + Proson Reality 10 sub.
De mint mondtam, nekem 18 m2-re ez így bőven elégnek tűnik.Ja és tegnap a hátsók is felkerültek a falra ezekkel:
Vogel's VLB 200
Első nekifutásra nem volt egyszerű, de a második már hamar felkerült. -
robi0604
őstag
válasz
cintula187 #25711 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértünk!
-
ricsik
őstag
-
cintula187
addikt
válasz
robi0604 #25690 üzenetére
Ahogy mondta Dorian hogy "rosszabb" a magyar HD hang bitrátája. De a mai szinkronok minősége is gyatra a régi klasszikusokhoz képest. Sok a dilettáns idióta fordítás is és maga a szinkron stúdiók is futószalag gyorsasággal dolgoznak. Nincs is lehetőségük minőségibb munkát kiadniuk olyan sok rendelésük van. Klasszikusnak mondható Ford Fairlane vagy Vissza a jövöbe, piszkos 12 satöbbit ezredszerre is élmény meghallgatni. Ezért sem tartok jómagam ígényt manapság egy filmnél/sorozatnál a magyar hangra.
-
robi0604
őstag
Bizonyos szempontból igen, mivel az általad leírt jelenlegi helységbe, legtöbb esetben állványos dobozokat ajánlanánk, amennyiben nagyobb helyre költöztök és nem 2 nm lesz a különbség, mindenképpen álló lenne szerintem az ideális.
Mire használnád egyébként? (% film, %zene)
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #25688 üzenetére
Nem tudom, még nem próbálgattam. A néhány DTS-HD-MA filmemet sem néztem még meg, csak belenéztem.
Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Politika
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Politikai mémek
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest