- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
Toobee
veterán
válasz
Festina86 #49359 üzenetére
Én pont ma voltam az erősítőmért, és láttam, hogy épp egy 2-es "alkesz"-t szereltek össze. Kérdeztem az elosztó témát, azt mondta, hogy nem ajánlja. Egyébként nem pont a Szabó Zolinál voltam, hanem az egyik munkatársánál. Pontosan nem tudom a nevét, de az Erzsébet királyné úton lakik. Szóval Ő mondta, hogy annyi slotosat vegyen az ember, amennyi hely kell neki, mert elosztóval nem lesz az igazi.
-
törölt tag
válasz
Festina86 #45895 üzenetére
HA olyan forrást kap az erősítő amelynek van a gépben dekóder vezérlőjelet kap, (pl Dolby Digital,DTS,DTS HD,etc..) akkor az erősítő rááll arra elsődlegesen és el lehet ugyan kapcsolni de mi a ráknak?
Nekem 2.0-nál (hacsak nem tiszta akusztikus zene) a DPL IIx jött be. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Festina86 #43818 üzenetére
Gondoltam, hogy a 12cm-es hangszóróktól nem lehet túl sokat várni.
Mélynyomóval megtámogatva esetleg? Csak az ára miatt érdeklődöm, a 30e kedvezőnek mondható nem? A mostani szappantartók nagyon silányak zenére.(#43820) Sanci38: Nem egy árkategória. Bár később belefér, de sajnos elég türelmetlen típus vagyok
(#43821) spiky03: Nekem is jól jöttek ezek a kábeles infók, legalább nem kell nekem is újra megkérdezni
-
Dorian
félisten
válasz
Festina86 #43402 üzenetére
Semmi gond
A weboldalon írják:
"DTS 2.0 + Digital Out"
Tehát a DTS-t le tudja keverni 2.0-ra és így kiadja a saját hangszóróin, vagy pedig kiadja a digital out-on (itt logikusabb lett vona hozzá írni, hogy úgy az eredeti formában)szinimini:
Ha nincs bemérőmikrofonos lehetőséged, akkor kb. ennyit tudsz állítani, késleltetést, hangszínt az adott hangdobozokra manuálisan reménytelen, ha egyáltalán van ilyen lehetőség. -
törölt tag
válasz
Festina86 #43402 üzenetére
Gyerekek, ha már ennyi filmet említettetek, nem mehetünk el szó nélkül a Világok harca master audio hangja mellett. 12-15 perc között ahogy csapkodnak a villámok, majd 1:07 vagy 1:14 nem tudom pontosan, mikor Tom C feje felett elsuhannak a vadászgépek, uff, ott be szoktam húzni a fejem.
-
axwel18
senior tag
válasz
Festina86 #43396 üzenetére
Nem az azt jelenti hogy 2.0-ba is kitudja vinni a dts hangot tehát pcm-et tud belőle csinálni.
ezt abbol gondolom hogy régebben a panasonic dvd lejátszókra volt ráírva ugyanez és az azt tudta amit leírtam amire csak digital out van írva az csak digitálisan tudja kivinni a dts-t azaz digitális kábelen. De ez az én véleményem.
-
Dorian
félisten
válasz
Festina86 #42722 üzenetére
- Első körben a hangfalak tuningoltatását javaslom. (frontok és center) Szerintem keresd meg a Hivoxtól Szabó Zolit, ő meg fogja mondani, hogy érdemes-e konkrétan az ES80-nall foglalkozni. Bizonyára az egy napon belüliség is megbeszélhető, viszont ez BP-i téma, ott a környéken nem ismerek hasonló céget. (Költség kb. ~10ezer/db)
- Hangfalkábel csere: Én kb. 1400Ft/m árú kábeleket cseréltem le (frontok és center) drágább DIY megoldásra, elsősorban a zene miatt, de meglepően sokat számít mozi, koncert hangban is. Konkrét típust ajánlani egy számomra nem teljesen ismert rendszerhez viszont meglehetős merészség lenne. (költség: frontok, center kábelei banándugózva, (~25ezer)
- És itt jön a kérdés, hogy a zenehallgatás mennyire fontos? Ha igen, akkor jön a sztereó erősítő. (használt vásárlása elsősorban) Számomra a Denon2809-mellé is szükséges volt, pedig "kicsit" jobb zenében, mint az Onkyo608. Viszont vigyázz, ez az út messzire visz, könnyen elnyelhet a sötét oldalKell hozzá egy külső DAC is, mert a sztereók túlnyomó többségében ez nincs. Ha nem szeretnél átdugdosni, megoldást jelenthet egy hangfalátkapcsoló (~30ezer), de ha jó minőségű, drágább kábelekre cserélsz, akkor itt a költséget az dobja meg jócskán: +4 db rövidebb kábel kell még, és a szerelt kábelek ára nem egyenesen arányos a hosszal, hiszen hossztól függetlenül ugyanannyi munka van vele és darabonként ugyanannyi banándugó.
-
Rederik
tag
válasz
Festina86 #26625 üzenetére
Én szívesen meghallgatnám majd az MJ acoustic mélynyomókat is, valamint a KEF q400b-t is, ha lesz lehetőséged a Streamaudiónál füleld meg te is.
Nekem 22m2-re hasonló a problémám a Kef IQ70-ek mellé, hogy milyen mélynyomót vegyek majd esetleg nyár végén.
Kíváncsi leszek te mire jutsz.
-
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
válasz
Festina86 #26609 üzenetére
A polkot sajnos nem hallottam, a JBL-t pedig csak "nyersen".
Én inkább a Velodyne és a JM Lab felé hajlok, de nagyon jó választás lenne a Proson is.
A JBL se rossz, de mivel nem volt bejáratva, nekem kicsit kopogósnak tűnt néha, bár bizonyos esetekben ennek ellenére is feszesnek mutatkozott... -
válasz
Festina86 #26609 üzenetére
Proson R-12 nagyon bebasz. Csak ajánlani tudom én is. Amúgy anno nekem is a Polk dsw pro 600 volt a jelöltem, csak a magyar szarfaszú cégek nem tartanak belőle még bemutató darabot sem és csak úgy vehettem volna meg, ha meg is veszem. Zsákbamacskát meg kösz nem... meghallgattam 4-5 subwofit és a Proson került ki győztesen az én fül-pénztárca párosomnak...
Üdv,
Vik -
-
sirfer
aktív tag
válasz
Festina86 #20262 üzenetére
Sajnos igaza van jones956-nak. A kábel, amit vettél, csak a képet viszi át. Venned kell analóg kábelt, amely az alaplapi kimenetről az erősítő analóg bemenetére viszi a jelet.
A 785G Chipsethet léteznek olyan alaplapok, ahol van HDMI is. (pl. MSI)
Annál az alaplapnál menne a HDMI hang-kép megoldás. -
jones965
Modder
válasz
Festina86 #20220 üzenetére
Elméletileg a HDMI csatlakozóval szerelt változat ennél a chipsetnél az LPCM hangsávok közül 2 csatornát enged át.
Olvasd el. -
jones965
Modder
válasz
Festina86 #20213 üzenetére
Az alaplap DVI kimenetén hang nem megy ki, ráadásul az alaplapodon nincs is digitális kimetet, csak analóg.
Az analóg kimetet tudod összekötni az erősítőd analóg 6 csatornás bemenetével, már amennyiben rendelkezik ilyennel. Ha nem, akkor kell egy Pci-e hangkártya digitális kimenettel. -
O_L_I
őstag
válasz
Festina86 #18456 üzenetére
Igen mindegy. Az árkülönbözetet inkább egy jobb minőségű HDMI kábelre költsd.
Mivel adat formályában hagyja el a gépedet az audió jel így aztán nincs különbség.
A kábel kérdés nem az én asztalom én személy szerint szkeptikus vagyok ezen a téren, hogy digitális átvitelnél a hangminőséget befolyásolja kábel minősége, mindazonáltal nincs okom megkérdőjelezni a nálam sokkal inkább hozzáértők véleményét miszerint van. -
O_L_I
őstag
válasz
Festina86 #18441 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy optikai kimenettel rendelkező hangkártya árának a feléből/harmadából kapsz olyan HDMI-s videókártyát ami tökéletesen megfelel erre a célra.
Mivel digitális átvitelről beszélünk így hangminőségbeli különbség elvileg nincs.
Például itt van EZ
Passzív hűtés és még HD audiót is tudsz vele bitstreamelni.Ezeknek a bazidrága Creative meg Asus hangkártyáknak csak akkor van értelme ha vagy analóg módon akarod összekötni a gépet az erősítővel (de miért akarnád) vagy ha közvetlen a gépbe dugsz valamilyen analóg eszközt (fejhallgató)
Ja és az S/PDIF egy átviteli szabvány amit használ mind az optikai mint a koaxiális kimenet.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Festina86 #15840 üzenetére
~2 éve nekem is tetőteres szobában volt a rendszer. Tudom milyen macera az alacsony falak miatt elhelyezni a dobozokat. Én házilag készítettem állványokat. Még a center is kapott, amit a hifipolcra helyeztem. Ha betartasz pár követelményt nagyon jó kis állványt lehet összehozni. Gondolom a surround hangfalakat a lenyúló tető miatt nem tudod viszonylag magasan a falra akasztani. Hosszában (a tetőgerinccel párhuzamosan) nem tudod a szobát berendezni?? Nálam ez volt a megoldás. Ha mégis lemondasz az állványról, legalább rakj a dobozok, és a polc közé valami rezgéselnyelő cuccot. Tüskéket, gyurmát, gránitlapot, stb.. Igaz "csak" surroundokról van szó, de javít a hangon, s nem is drága dolog.
-
BBéci
legenda
válasz
Festina86 #15806 üzenetére
Az állványok frontsugárzókhoz készülnek, nem surround dobozokhoz, azért akkorák.
Túl magasra nem is készíthetik őket, mert jelentős mértékben csökkenne a stabilitásuk.
Valami szekrénykére, polcra, virágtartóra helyezd a JBL-eket!(#15807) ricsik
Nem javítja, inkább rontja, mint bármi, amit a jel útjába illesztesz. Legjobb az egyenes út, a közvetlen összeköttetés.(#15805) puskas_z
Szerintem kaptál néhány használható tanácsot. -
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #15766 üzenetére
A fokozatos építgetéssel semmi gond. Bármikor hozzá lehet csapni egy sub-ot, ha igényled.
Nem könnyű eset a szobád, igen dícsérendő, hogy ennyire igyekszel minnél jobban kialakítani.
Sajnos ilyenkor a THX ajánlás már csak iránymutatásnak jó, mert az adottságokat nem lehet teljesen áthágni.
Az sem jó, ha a "plafonhoz" van túl közel, viszont ez a te esetedben csak félg zavar be, mivel ferde. Én leginkább egy 80cm-es állványon tudnám elképzelni a dobozokat, ha már kialakítottad, hogy kissé hátra-oldalra tudod tenni őket.
Az ES 30-asok talán a legjobban passzolnak a 80-asokhoz (gyakorlatilag ugyanazok, csak nem állók). Ettől még a 20-assal sem lenne semmi gond, főleg, ha kis térben, közel lehet csak elhelyezni őket. -
BBéci
legenda
válasz
Festina86 #15760 üzenetére
Az ES80-as frontokhoz nem is lehetne jobb háttérsugárzókat találni a 30-asoknál, viszont az elhelyezésüket a THX ajánlás szerint javaslom, fülmagasságnál 60-80 centivel följebb.Ez állvánnyal nehezen megoldható.
A centert ne tedd a frontok vonalánál hátrább, szerintem amúgy sem lenne jó falhoz közel elhelyezni.
Mélyládát is tegyél a rendszerbe, anélkül félkarú óriás lenne! -
törölt tag
válasz
Festina86 #14954 üzenetére
Gratulálok én is! Használd sokáig erővel,egészséggel. Legjobb választás,amit ebben az árban megtehettél.Ezért is mondom ,mindenkinek:a lehető legjobbat vegye,amit megtehet.Gondolom a hangfalkábelek is jók lettek,emlékszem megerősitettelek benne.Gondolom "megérte az árát" gondolsz majd vissza későbbiekben rá.Úgy látom:zeneileg is többbé-kevésbé fedésben vagyunk:legalábbis nekem az első kettö nagyon bejön.
-
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #14234 üzenetére
Nem annyira marketing, inkább piaci helyzet következménye lehet. Az E széria már egy ideje kifutóban van, gondolom újat már nem rendelnek/szállítanak a gyártól. Mivel (a logikád alapján) a fekete fogyott jobban, abból van kevesebb, ezért akciózzák, és árulják a cseresznyét olcsóbban.
Ilyet már korábban is megfigyeltem, más dobozokból mondjuk épp a bükk nem fogyott, akkor az volt olcsóbb...
Ez a szomorú tényhelyzetNekem meg épp a cseresznye illett a meglévő bútoraimhoz.
-
-
törölt tag
válasz
Festina86 #14230 üzenetére
Itt nézd meg
Ha nincs,itt találhatsz még forrást. -
Zozzy
aktív tag
válasz
Festina86 #13542 üzenetére
Nekem egy Onkyo 607-essel van ugyanez a szett, az egész kijött 300k-ból, annyiért szerintem maximálisan megéri az árát. Nem vagyok vájt fülű én sem, és javarészt elektronikus illetve rock zenét hallgatok, arra tökéletes szvsz. ES szériás JBL-t nem volt alkalmam még hallani, de szerintem ezzel sem fogsz csalódni. Vásárlás előtt én is úgy gondoltam, hogy fele-fele arányban fogom filmre és zenére használni, de ez az első hallgatás után megdőlt, a zene folyamatosan szól rajta, annyira tetszik.
-
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #13542 üzenetére
Mondjuk a lényeg, hogy neked tetszen. Emellett persze érdemes minél többet meghallgatni: akkor az árplafon miatt mondjuk nem feltétlen az ES-t (bár tapasztalatnak sem rossz), de hasonló árkategóriájú konkurenseket. Pl. ebben az árfekvésben ott van még a sokak által kedvelt Mission cinema pack.
Lehet ezen már túlvagy, de te kérdezted a véleményünket.Én amúgy a helyedben legalább az erősítőt használtan venném, mondjuk max. 100-ért (ami szerencsés esetben új áron 150-200K közötti erőlködőt jelent minimum), de az 1.4-es HDMI nem izgatna különösebben. Ez a 3D-s TV dolog még mindig nagyon gyerekcipőben botorkál.
Nem túl rég pl. megnéztem a Samsung 3D-s csodatévéjét amin a gyári demo ment. A 3D élmény egész kafa, de kb. 5 perc nézés után már fájt a szemem a kép vibrálásától (moziban erre nem volt gondom).A többit meg hangfalakra, minnél jobbakra.
-
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #13533 üzenetére
Nem lesz túl durva. Az Onkyo specifikációjában 1x160W maximális teljesítmény van megadva, nem 7x az is 6 ohm-on. A JBL-nél ha jól emlékszem 8 ohm-ra van ugyanez, tehát nem fogja meghaladni a 125W-ot.
Amúgy sem lenne gond, legfeljebb ha csutkára csavarva járatnád egy darabig, de azt a füled sem tolerálná túlzottan valószínűleg.Amúgy meghallgattad már őket?
Sanci38 és BBéci épp beszélgetett is róluk, amivel egyezik a személyes véleményem. Én is végül az ES széria mellett döntöttem, mert az E messze nem volt annyira meggyőző számomra.
A 608-as Onkyo elég kellemes kis darab, nem hinném, hogy a 1611-esen kellene gondolkodnod. Persze akad még választék.
Szerk: látom BBéci keze gyorsabb volt, a lényeg nem változik.
Hiába, 2 hét szabadság után még nem ugyanolyanok a reflexeim.
-
BBéci
legenda
Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged