- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
törölt tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17823 üzenetére
Szerintem meg nem, csak a saját magad igazolását szeretnéd belelátni.
Azt is elmondom miért, nehogy a "csakazértis" vádja visszahulljon a fejemre:
Onnan indultunk, hogy az általánosításod ellen emeltem billentyűzetet, majd futottunk egy kört - javarészt elbeszélve egymás mellett - mire végül visszatértünk egy konkrét termékre, és azon belül is arra a megállapításra, hogy az nem elsősorban jazz hallgatásra ajánlott.Ebből szerintem egyáltalán nem következik az utolsó mondatod igazolása.
A jazz vonulat eleve teljesen más indíttatásból jött képbe, nem is azt állítottam, hogy éppen erre lenne ideális. Teljesen más jellemzőkről beszéltem, mikor cáfolni kívántalak.
Még ebben az árkategóriában is meglehetősen sok kompromisszumot kell kötni, főleg úgy, hogy mindezt alapvetően egy HM rendszernek építjük, és emellett hallgatunk rajta zenét. A JBL-ről és az ES-ről megegyezik BBéci-vel a véleményem, arra ráerősítve, hogy mindig ár/érték arányból próbálok tekinteni bármilyen cuccra.
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17817 üzenetére
Ha becsmérelni akarsz, tedd nyugodtan, mert úgy látom nem annyira ment át a konkrét példa. Jó lenne, ha csak ezen múlna, és bármilyen rendszeren képes lenne szépen szólni. A csingilingi frázis meg szimplán egyéni ízlés és persze zenei műveltség kérdése. Esetleg az Amarok-ig, vagy a Qeen Elizabeth 2-ig eljutottál már? Esetleg tudnám ajánlani a '81-es Montreux-i Jazz Fesztiválon készült koncert DVD-jét is, tovább meg nem sorolom.
Képzeld jazz-t is hallgatok rajtuk, így Metényi mókus alapművei is mind megvannak, akárcsak a Knopfler művek. Buena Vista sem "rossz", de ilyesmiből inkább Stan Getz Big Band Bossa Novája, vagy a nagy öreg Count Basie áll a szívemhez közelebb.
Szoktam még evezni régebbi Jamiroquai vizeken is, de képzeld mindemellett megférnek még King Krimson történetei is.
Nem tudom mennyire kerek így a kép. Sőt, az utóbbi időben egyre gyakrabban ragadok a Mezzo-n olyankor is, mikor klasszikus művek csendülnek fel.Akkor most miről beszélgetünk?
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17788 üzenetére
Csak még egy:
"nem csak azt a mélytartomány-gazdag, fárasztóan lapos hangot, ami az alsóbb kategóriáit jellemzi"
Nálam az egyik no.1. zenész Mike Oldfiled. Nem tudom mennyire ismered a munkásságát, mondjuk a Shadow on the Wall, és a Moonlight Shadow popslágerein felül, de mondjuk még a Tubular Bells sorozat ismerősen csenghet számodra is. A csőharangok, és a xilofon nem éppen a lapos hangjuknak köszönhetik a sikerüket, amit pl. ez a JBL gyönyörűen ad vissza.Abbahagyom, mert úgy érzem innetől úgy is azt gondolsz, amit akarsz a 10 éves tapasztalatodra alapozva.
Valamint mindezt nem azért mondtam, mert a Kef IQ-t rosszabb doboznak tartanám (ilyet egy korábbi hozzászólásomban sem mondtam egyébként, csak már félrevezetőnek tűnhetek). Mindezt éppen azért írtam le, hogy ne úgy válasszunk szvsz két közel hasonló szintű doboz között, mert valaki azt mondta, hanem a saját fülünkre és szívünkre hallgassunk.
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17788 üzenetére
Ugyan még mindig általánosítassz, de azért már jóval kerekebb a véleményed.
A példánknál maradva - és mivel ezt hallgatom a legtöbbet mostanában - azt tenném még hozzá, hogy fontos ugyan a hangfal, de a lánc többi eleme is legalább annyira, sőt (volt itt egy szavazásféle nem túl rég, ott pl. első helyre a lejátszó került, majd az erősítő követte).
Így pl. a JBL ES is sokkal "zeneibb" egy sztereó erősítővel, mint egy Receiverrel. Javasolnám, hogy mielőtt további következtetéseket vonsz le, inkább magad győződj meg erről, mint ahogy mindenki másnak is ezt szoktam tanácsolni.
Az egy másik kérdés, hogy a hangdobozok karakterisztikája különböző, és ebből kinek mi jön be. Így lehet, hogy pl. egy kevésbé tisztán, pontosan szóló, részletező hangdoboz valakinek mégis jobban tetszik, mert a karaktere viszont közelebb áll az ízléséhez. Messze nem vagyok olyan nagy szakértő, de amit eddig összeszedtem erről, ez már egyfajta filozófiai különbség pl. a két gyártó között (csak nagyon halkan teszem hozzá, hogy vannak akik amerikai ill. angol stílusról is szoktak beszélni). De be is fejezem, mert én is kezdek általánosítani, azt pedig nem annyira szeretnék.Valamint az is egy nyitott kérdés még részemről, hogy mennyire jó megközelítés a stílusok behatárolása. Egy jó láncon minden jól szól, egy kevésbé jón meg kevésbé. Ami meg nem igényel hi-fi-t, azt mp3-ban is elég hallgatni egy iPod-on.
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17786 üzenetére
Ebben a kontextusban szvsz nem mérvadó az, hogy hány éves tapasztalatod van. Pont ez a bajom, hogy nem általánosságban kéne ötletelni. Ahogy BBéci szokta felhozni példaként, tudtad, hogy a JBL Synthesis a világ egyik legkomolyabb és legjobb HM hangrendszere?
Tehát a kérdéses hangdobozokat hallgattad egyáltalán?
Mivel mindkettőt meghallgattam sőt, a JBL ES-t választottam és nyúzom úgy egy éve, egészen más véleményen vagyok. Pont nem az általad említett zenei stílusok mennek rajta, hanem épp "komolyabb", összetettebb zenék, és éppen ezért győzött többek között nálam a választásnál. A részletezőképessége épp az erősségei közé sorolható. -
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17761 üzenetére
Ezt a velős megállapítást a Városi Legendák Kézikönyvéből ollóztad ki, netán a Kef és a JBL teljes termékpalettáját végigtesztelve végeztél valami logaritmikus átlagszámítást?
A gyártók egyes termékei között is fényévnyi különbségek vannak. Javasolnám legközelebb konkrétabb tapasztalat birtokában adjál tanácsokat, és a VLK-t dobd ki a szemétbe!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Tibiajax #2540 üzenetére
Na kezdjük az elején:
"sokcsatornás erölködő hátulján van 1 analóg bemenet (5.1) és sok stereo (CD-TV-DVD stb), valamint optikai.tipusfüggően több is."- ez a teljes szövegkörnyezet, tessék elolvasni normálisan.Laraxior: A lényeg, gondolom az LG hátulján nincs 2 bemeneti forrás, de jó lenne ismerni a tipust, hogy lássuk miről van szó, esetleg a popsiját lekaphatnád Laraxior.
Ha nincs 2 bemeneti forrás, akkor a felettem említett fórumtárs ötlete jön szóba, ergo:
Egy olyan erősítőt végy, amivel a hangfalaid kompatibilisek, valamint valamelyik jelforrás-adót (pc, vagy DVD) optikai kábellel kell hozzákötni az erölködőhöz, a másikat pedig analóg.
A pc-t nem ajánlom optikailag összekötni, mert játékok alatt nem fog szólni csak sztereóban ha jól tudom, kivéve Auzentech hangkarik és 1-2 gyártó (Creative nem tartozik közéjük).
Érdemesebb egy olcsóbb DVD lejátszót venni, amin van optikai kimenet (Toslink) és azt összekötni az erősítővel, a PC-t pedig analóg.
Van még 1 választásod, hogy lemondassz valamelyik eszköz 5.1-es használatáról.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged