- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
Johnny1982 #28843 üzenetére
Biztosan nem rossz gép, de ennyiért használtan 1-2 kategóriával magasabb vasat kapnál 1-2 évesen. Régebbiben sokkal magasabbat.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #28843 üzenetére
Eléggé jó gép volt az elődje is. Nem nyúlsz mellé,sőt ez az alsó határa annak hogy megkülönböztesd a HD forrást a nem-HD-tól. Valahol féluton van a hangja a mozi és a zenei felhasználás között., Én csak ajánlani tudom. És mivel slágertermék,1-2 hónap és leeshet kicsit az ára.
-
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #27111 üzenetére
A Thuglife által linkelt Arcam még 3 év múlva is többet fog érni, mint egy ma újonnan, ugyanannyiért (180e) vásárolt erősítő. A hangja meg nagyságrendekkel jobb, listaáron közel fél millcsiért adták.
-
burcz.techno
tag
válasz
Johnny1982 #27117 üzenetére
Értem és érzékeltem is már h. van különbség a kettő között, el is ismerem. Azt nem értettem meg, h. az mp3 alá miért nem érdemes tenni kicsit költségesebb vasat
-
nebulo5
senior tag
válasz
Johnny1982 #27103 üzenetére
"Az új erősítők általában nagyobb szolgáltatáshalmazt tartalmaznak, arról nem is beszélve hogy támogatják az újabb zenei hangzásmódokat."
Ez valóban így van, helyes a meglátásod! Csakhogy az új erősítők jelentős hányada (főként a belépő és közép kategóriában) pontosan azért kerülnek amennyibe kerülnek, mert a szolgáltatáshalmazt és az újabb zenei hangzásmódokat kell megfizetned! A hang minőségük viszont egyre pocsékabb! Jó hangminőséget szintén meg kell fizetned!
Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a legújabb "hangzásmódokkal" kápráztatja el magát az ember, vagy esetleg jó minőségben élvezi egy-egy film hangját, vagy hallgat zenét....
Talán már azt is rám lehetne fogni, hogy egy konzervatív, öregedő manus vagyok, de be kell ismernem: utálom ezt a manapság kialakult HDMI őrületet. De ez biztosan azért van, mert nincs annyi pénzem, hogy olyan HM erősítőt vegyek, amin legalább 14792 db. HDMI be és kimenet van. És nem ám olyan gagyi 1.2 vagy 1.3! Hanem igazi hiper szuper 1.4 & 3D meg.....
És akkor egy igazi Jamo vagy Magnat vagy (Uram bocsá) SAL 7.1 vagy 9.2 zajkeltő szettel gyomorrengető mélyekkel riogatnám a szomszédaimat....
De bizonyára, csak én vagyok ilyen őskövület, és elnézést a cinikus iróniámért. -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #27103 üzenetére
Egy 3 éves autó lehet akár agyonhasznált is, ami egy erősítő esetében szinte kizárt. Újszerű, hibátlan, karcmentes készülékeket lehet kapni féláron.
Mi a bánatot kezdenél a 4K-val???
Mik azok az újabb, zenei hangzásmódok???(#27104) burcz.techno
A netrádió véletlenül nem MP3-ban adja a zenéket? -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #25790 üzenetére
A vacak hangszórókábeleket villanydrótnak szokás nevezni. Remélem érted a célzást!
-
Dorian
félisten
válasz
Johnny1982 #25787 üzenetére
Hááát szólni fog... csak kérdés, hogyan. Mivel az tömör kábel, és az áram a felületen fut, nem adja azt a kis ellenállást, mint egy ugyanolyan átmérőjű sodort vagy szőtt. Belépő, olcsó rendszerekbe megfelelhet.
-
robi0604
őstag
válasz
Johnny1982 #25787 üzenetére
Más fórumokon írták, hogy javulást éreztek az egyszerűbb hangszórókábelekhez képest, miután MTK kábelt iktattak a rendszerükbe.
Személy szerint nem próbáltam és a véleményem az, hogy egy normálisabb vezetékkel nem vehetik fel a versenyt.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #21665 üzenetére
Ez kérdés?? Velodyne. Eleve nagyobb a membránja.
-
Vidala
senior tag
válasz
Johnny1982 #21562 üzenetére
Én is a JBL-re és a Polk-ra adnék szavazatot, de a JBL-ből az ES-re inkább.
Az ES250P azért is drágább, mert van hozzá vezetéknélküli adapter, ami persze nem tudom mennyire jó, mármint a hangminőség szempontjából. Egy biztos, nem kell kábelle "vacakolnod".Engem amúgy eléggé meggyőzött a JBL feszessége és teljesítménye, viszont amit megfontolásra javasolnék még, az a Velodyne Impact 10 vagy 12. Én is töröm ezeken a fejemet, majd valamikor le kéne boltolnom egy összehasonlító meghallgatást mondjuk a Stream-ben.
-
Dorian
félisten
válasz
Johnny1982 #21579 üzenetére
Ha zenére mindenképpen akarsz mélynyomót használni (nem emlékszem milyen front hangdobozaid vannak, nálam pl. abszolút szükségtelen) akkor a helyedben inkább a zártak közt válogatnék, általában precízebb hangjuk van.
-
Dorian
félisten
válasz
Johnny1982 #21562 üzenetére
Te miket hallgatsz és mekkora térben, hogy ennyire kell a basszusteljesítmény?
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Johnny1982 #21556 üzenetére
Én ma és tegnap dumáltam a netdepós és streamaudiós srácokkal és szerintük a Polk Audio PSW 125 a kategóriájának a legjobbja.
Mondjuk nálam a keret 85 ezer Ft (pont a Polk ára), a JBL ES150, viszont már kiesik a körből a 95 ezres árával, így arról nem kérdezgettem őket -
xtremetuning
addikt
válasz
1 szavazat a polkra...
-
Thuglife
senior tag
válasz
"dzsamó"-t és a "vödörfedél"-t felejtsd el szerintem! A JBL-ek és a POLK más kategória, azok közül egyikkel sem jársz rosszul szvsz.
-
ToxLee
őstag
válasz
Johnny1982 #21519 üzenetére
Már leírta.
"(#21513) Johnny1982
Mission Cinema Pack..." -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #21510 üzenetére
Hagyd már az S Jamót, mert eszméletlen hulladék!
(#21509) fatallerror
Akkora szobába szerintem is nagy az RTi A7, viszont fel nem foghatom, mi volt a bajod az Ikon MkII-vel, ami a tavalyi év egyik szenzációjának nevezhető. -
xtremetuning
addikt
válasz
Johnny1982 #21490 üzenetére
De nem mindegy, hogy basszus mennyiség vagy minőség őrült vagy e ?
-
jones965
Modder
válasz
Johnny1982 #21490 üzenetére
Proson R12
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #17860 üzenetére
Szia!
Igen,fázisfordító kapcsoló. Beállitása is egyszerű:
Vedd elő a mérőszalagot. egyik végét tedd a hallgatási pontba. A másikat először a center hangszóróhoz tedd. Ha megvan azt adat,utána a mélyládához tedd. Ha ez is megvan akkor vond ki a nagyobb adatot a kisebbből. Ha 150 felé közelit vagy tulhaladja,akkor kapcsold át 180-ra. Az egyezés csak véletlen,mivel a kapcsoló rendeltetése a fázisforditás, a kioltás elkerülése végett ami kb.70-90 cm-ként fordul egynegyed fokot és 150-180 centinél fordul át ellenfázisba a két hanghullám.
Fülre is egyszerű: ott jobb,ahol jobban hallod a mélyhangokat.
Ha rossz irányban van,leromlik a mélyhangzás,mivel kioltódik a két ütköző hanghullám mivel ellenfáziba érkezik az azonos frekvenciák 2-4 vagy páros többszöröseinél. -
válasz
Johnny1982 #14804 üzenetére
leveszi
-
dArk-
tag
válasz
Johnny1982 #14646 üzenetére
Akkor kapsz csak 2.0-t hdmi-n (vagy hangkartyaknal optikan ill. a belso spdif-en a vga fele) ha olcso a kartya, es kulon kell megvenned hozza a dolby/dts license-t. Pl. az X-Fi titanium fatal1ty alapbol tudja, az XtremeGamerhez viszont meg kell venni 5 USD-ert a Dolby Digital Live / DTS Connect csomagot.
-
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #14638 üzenetére
Hol hallottad ezt a marhaságot???
A HDMI mindent átvisz, még olyat is, amit az optikai nem.
Mindig a legrövidebb út a legjobb, de nyugodtan keresztülviheted a képjelet is az erősítőn. -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #14635 üzenetére
Az első kettő jó, a harmadik nem.
De!
Nem kell ahhoz 1.4, hogy a hangot HDMI-n vidd az erősítőbe. Eszement ötlet külön optikait bekötni, amikor egy madzag jó mindenre! -
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14539 üzenetére
Szivesen.Ja igen a Digital audio out-ot kell kötnöd az erösitő narancssárga bemenetére,lehetőleg árnyékolt RCA-val..Bocsi hogy erre most válaszolok.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14536 üzenetére
Egyik oldalon irta hogy van a másikon (a te általad linkelt is,) csak koaxiálist.. De a koax is ugyanolyan jó (ha nem jobb) arra a célra.Tehát ha coax van,akkor az is tökéletesen megfelel.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14531 üzenetére
Mindegy melyikre a kettő közül,csak Te jegyezd meg.
5.1 lesz belőlük.
És adatlapot megnézve valóban nem fogad az erősitőd hangot a tévédrő HDMI-n: optikaival kell összekötnöd a tévét az erősitővel. -
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14531 üzenetére
Igen átviszi az 5.1-et. És a tévét is összekötheted optikaival. De HDMI-röl tévédről nem kapna hangot az erősitőd,mert ha jól tudom nem 1.4a HDMIlépes a Yamaha.(de szólj ha tévedek!!).
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14525 üzenetére
Igen tudsz,mivel 2 db optikai és 1 db coaxial bemenete van. A kártyád és a tévéd optikai kimenetét is használhatod.Médiajátszót pedig HDMI-vel kötheted rá. Coaxialra(narancsaárga),és 1 HDMI-re még mindig tudsz kötni hangforrásokat digitálisan.
Ez egy alapszintű készülék,egyes belépőknél valóban többet ér,de messze nem éri el a középszintet.Erre pl a csatlakozókból,(pl 1 coax,2 HDMI bemenet,nincs 5.1 pre out kimenet, és nincs S-videó,se phono bemenet,csíptetős kimenet alkalmazása a frontokon kivűl) is rá lehet jönni.De attól még jó erősitő!! -
BBéci
legenda
válasz
Telefonról nem tudom megnézni, miféle bemenetek vannak a Yamaha hátulján. Feltételezem, hogy legalább 3 digitálissal rendelkezik. Ezek között gombnyomással lehet választani.
Az AV erősítők középkategóriája nagyjából 150-180e forintnál kezdődik. -
BBéci
legenda
válasz
Telefonról nem tudom megnézni, miféle bemenetek vannak a Yamaha hátulján. Feltételezem, hogy legalább 3 digitálissal rendelkezik.
Az AV erősítők középkategóriája nagyjából 150-180e forintnál kezdődik. -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #14489 üzenetére
Milyen kimenetei vannak a PC-nek, milyen típusú az erőístő, mit szeretnél a tévével, hangot ki-be vinni, vagy csak képet?
Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest