- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-X
őstag
Amúgy még egy apróság: A kollégámmal mentünk az egyetemre a mikroszkóphoz a minap és a bérelt autó nem túl masszív hangrendszeréből megszólalt az egyik kedvenc számunk...egymásra néztünk, mindkettőnknek libabőrös lett a karja... Ez a zene szeretete... Semmi más. Szinte ingyen (minden másra ott a mászterkárd)
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Deadzone41
őstag
hívjátok át magatokhoz valamelyik szimpatikus kételkedőt, hogy cserélgesse a tápkábeleteket a rendszeretekbe miközben be van kötve a szemetek, és ha 80-90%-os aránnyal megmondjátok melyik szól épp, mindenki hátradőlve nyugtázhatja, hogy nem hiábavaló ilyen irányban is fejleszteni a rendszerét.
-
xtremetuning
addikt
válasz Deadzone41 #14402 üzenetére
Rögtön szaladok telegrácsolni.....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
andorra
őstag
Értelmetlenek az ilyen meggyőzések. Amilyen szinten gondolkodik valaki a rendszer építésről, olyat érdemel.
-
BBéci
legenda
"igazából szerintem igazából fingja nincs a valóságos fizikai működéséről..."
Ha Te jobban szakszerűbben le tudod írni, rajta, előtted a lehetőség. BA ha jól tudom szintén villamosmérnök és legalább 35 éve ilyesmivel foglalkozik. Erősítőket, egyéb hifi készülékeket tervez, épít, javít működteti a cégét.(#14404) andorra
Ez tetszett!(#14402) Deadzone41
Ezt már többször megtettem, családtagokkal, barátokkal, kollégákkal. Nincs szükségem egy kötözködős troll segítségére.
Ha valahol vita kerekedik, tutira nem maradsz ki belőle és érdekes módon, mindig a sötét oldalt erősíted. Van valami spéci jelzőrendszered?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
ha viccnek szántad akkor szar poén volt
vagy legalábbis lerágott csont a topikban,csak mivel te új vagy ezért nem találkozhattál ezzel a témával.vagy tarthatnák mondjuk mikroszkópban is a vagyonukat,azt karbantarthatnád
csajokat is oszciloszkóppal méred,nem ránézésre?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kábelvitába nem szállnék be, mivel nem próbáltam, így ítéletet sem alkothatok.
Az említett Quad teszttel az a bibi, hogy lemaradt a történet apropója: A Quad ll-es a maga korában egy a szakírók, és a vásárlók által is elismert erősítő volt. Aztán a Quad cég a tranzisztoros készülékeivel enyhén szólva "nem aratott sikert". Ezért próbálták bizonygatni, hogy "Minden tisztességesen megtervezett erősítő egyformán szól." Aki valamelyest belemélyedt már a Hi-Fi-be, az tudja, hogy ez mekkora szamárság. A lánc többi tagja vajon mi lehetett? Aki megfelelő minőségű láncban nem tudja a csöves ll-es hangját megkülönböztetni a 303-astól, az menjen inkább barackot kóstolni a piacra! Egyébiránt jellemző lehet a hallgatókra, hogy a BBC kísérletezett AD-DA konverterekkel, s állítólag a tesztalanyok még a 8 bites átalakítást sem voltak képesek felismerni. Erre mit mondjak?
A dugóforgatás pedig tényleg működik, a manapság kényszerűségből használt HM vason elég 10 mp, hogy felismerjem a rossz állást... Mostanában sokat olvasgatok a kimenőtrafókról. Nagyon leegyszerűsítve, a csöves erősítők kimenetén használják, impedancia-illesztésre. Nos, ezek méretezése, ill. elkészítése külön tudomány. Nem mindegy, hogy miként vannak osztva a tekercsek, milyen a tekercselés iránya. Ha ott lényeges, akkor tán a tápban is.Jim-X A kapcsolóüzemű táp a Hi-Fi-ben az elkövethető bűnök egyike!
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
csak próbáltam tippet adni, hogyan tudnátok közös nevezőre jutni. ha valakivel nem egyezik a véleményed nem kell egyből kötözködős trollokat képzelődni.
van 1-2 topic amit rendszeresen olvasok, és ha olyan dologról folyik a csevej ami megmozgatja a fantáziám, van róla véleményem, hozzászólok. de gondolom ezzel te sem van másképp. a sötét oldal a veled ellentétes véleménnyel rendelkezők intelligencia szintjére vonatkozik, vagy csak star wars-os metafora? -
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #14407 üzenetére
Ha nem is pont oszcilloszkóppal, de bizonyára valami műszerrel.
Ha nem a megfelelő értékeket mutatja, lehet ott akár a világszépe döntőjének teljes mezőnye, azonnal mehetnek haza a mamájukhoz.
Az ételeket is szigorú és alapos elemzésnek veti alá, amit a török szállodában adnak. Kóstolni, ízlelni, ugyan már, az nem mérnökhöz méltó.
Ez is eléggé szar poén, de most már mindegy.(#14409) Deadzone41
Csakis a filmre gondolj, nem szoktam személyeskedni![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
t-bali3
senior tag
Marantz 1402-ről van valakinek tapasztalata?
Nem egy erőgép, de újkori ára elég borsos volt a belépő kategóriához képest -> 140.000 Ft körül. -
Jim-X
őstag
válasz #03969024 #14411 üzenetére
Én Pendik-ből tudok, nem olyan nagy dolog a wifire csatlakozni És még kábel sem kell hozzá Elég egy laptop, de még egy okostelefon is
BBéci: Nem volt rossz poén, nevettem rajta Tudod, most a kör közepén állok, egyedül
Amúgy ma este hamburgert ettem, mert már a tököm teli van az iskenderrel, meg a dürümmel (július 1-e óta nyomom a bréket itt) De jó volt
Világbéke!
A játék az nem játék!
-
törölt tag
Még ehhez egy gondolat (az úton jutott eszembe): az NG-nél tuti hogy jópár hangmérnök, operatőr, világitástechnikus és egyéb műszaki zsáner akad, és ezeknek tuti hogy jobb gépeik vannak otthon, és mint Béci irta. nem ostobák és telik rá nekik. Kb. 3 perc alattt röhögve meggyőzik őket a kábelcseréről, akár grafikonos,oszcilloszkópos ábrákkal is megtetézve, ha kell.
-
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
Már lassan egy éve nem jártam itt.
Most látom,hogy azóta semmi sem változott.
Nem unjátok még ezt a kábelhangzás témát?
Ennek a topiknak a címét át kellene írni kábelmániások-ra mert az eredeti címhez szinte már semmi köze sincs!
Én elhiszem,hogy eltérő vezetékek használatával valóban máshogyan szól a technika/én is próbállgattam/de nem biztos,hogy ezálltal jobban szól.
Csak másképpen.
És minden emberi hallószerv is más és máskép érzékeli a hangokat.
De könyörgöm erről évekig vitázni egy házimozi topikban ez már kicsit uncsi![ Szerkesztve ]
Audiophile Troll
-
nebulo5
senior tag
Nem minden esetben számít az ilyesmi.. A szomszédom, 8 évig járt Óbudára, a K.Kálmán egyetemre. De a villanykörtét sem tudja becsavarni! Nem is érdekelte soha a villamosság! De azért, szívesen kérkedik a 8 évvel.
(a menzáról hordta a maradékot a disznóknak....)Üdv: nebulo
-
gorbep
senior tag
BME VIK Híradástechnika...(póznamókus)
Ha átállsz, sem fognak lenézni, maximum nem vitatkozol azzal, aki a saját fülének vagy szemének sem hisz.
Én sem értek mindent, hiába a szakmám, de amit tapasztalok, azt akkor sem tagadom, ha nem tudom megmagyarázni......
A gond akkor van, ha valamit nincs lehetőségem kipróbálni, és az addigi tapasztalataimból és amit tanultam, nem egészen az következik, amit más tapasztalt. Ekkor kétkedek, de ha tapasztalom, akkor nincs vita.
Egyébként a kábelek hangjának van méréstechnikai magyarázata, a Van den Hul a harmonikus torzítás csökkenését mérte pl a kompozit kábeleknél.
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
BBéci
legenda
válasz Old FatBoy #14422 üzenetére
Mint láthatod, elég sokan résztveszünk a kábelekről folyó eszmecserében, tehát szükség van erre is és nem unjuk. Viszont a Tiédhez hasonló, bicskanyitogató stílusú, tartalmú, a közösséget támadó és sértő hozzászólásokra egyáltalán nem vágyik senki.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Old FatBoy #14422 üzenetére
Ezért kár volt benézni....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz xtremetuning #14434 üzenetére
-
Jim-X
őstag
válasz #03969024 #14433 üzenetére
Pendik is már ázsia, a boszporusz túloldali része Isztanbulnak. Amúgy 3 éve volt egy üzembehelyezésem Ankarában, nem emlékszem ilyen 170-voltocskára... De mindenesetre durva... Bár a számítógép tápja megy 170-ről is Japánban például 110voltos a hálózat és ott is ment a laptopom, igaz lassabban töltött
Most van a ramadan, vagy mi a fene...hifiznek ezek a mecsetben Nem kell elektronika sem
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #14434 üzenetére
+1
-
KisTücsök
addikt
Ha van egy 3D-s TV-m ahhoz 3D-s hm erősítő is kell? Vagy a 3D hm erősítőknek mi célja? Miért váltanak sokan a régi erősítőjükről 3D-sre?
-
Poplacsek
senior tag
válasz KisTücsök #14438 üzenetére
Szerintem manapság a 2 HDMI kimenetes BD v. Médialejátszók korszakában semmi értelme a video jelet az AVR-en keresztül vinni a TV-be. Ergo a 3D-s erősítőnek semmi értelme. A jövőben lenne létjogosultságuk a multicsatornás integrált erősítőknek is. (nem AVR, csak audio)
Persze ha valakinek egy HDMI kimenetű 3D-s forráskészüléke van akkor az AVR is 3D-s kell legyen ahhoz, hogy a 3D képet a TV-be az AVR-en keresztül el tudd juttatni.[ Szerkesztve ]
-
-
KisTücsök
addikt
Fúúú, ok.
Akkor most célszerűen rákérdezek. Ha egy 3D-s film egy pendriveon van mondjuk és azt a médialejátszóba dugom, akkor az 3D-sen játssza le, nem? Vagyis nem kell hozzá 3D-s HM erősítő.
És akkor ez az 1.4 hogy van? a hang meg a kép is egyszerre azon megy át?
Vagy megkérdezem még egyszerűbben, ha van egy 400k-s hangfalszettem, egy 3D-s TV-m, ahhoz szükséges 3D-s hm erősítő is? Kellene?
-
Gergőke88
addikt
Tobben is kerestek itt 5.0 szettet. Avx van fent most egy uj Dali c6+c1 es center 180-ert.
-
KisTücsök
addikt
Ok. Elolvastam még párszor, így már azért emészthetőbb. Tehát nem létszükség, de azért előny.
-
Zanik
addikt
Szerintetek ez mennyire jó vétel?
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
MaTTeS
senior tag
Apumnak ilyenje van. Nem rossz sub, koncertek alatt jobban tetszik mint a Polkom. Nagy hangerőn, filmek alatt hajlamos portzajos lenni. Volt már rá példa, hogy elfogyott az ereje, mikor a Polk még vígan elvolt. Filmekhez a Polk sokkal jobban bejött. Sokallom a 60-at érte.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.