- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz Toobee #14701 üzenetére
mindig csorgattam a nyálam,de kizárólag újban gondolkodtam.ennek az eredménye lett a yami 440,ami a semminél épphogy több és még sok pézt is kiadtam érte.2004-ben 100k.és ha belegondolok,hogy most egy ilyen meg 85...fúúú
persze,ha tényleg no problem vele és keveset ment.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
az miért jó ha lan is köthető egy erősítőbe?
-
betyarr
veterán
nem ismerem ezeket az új hangsávokat (true hd stb.).ha egy erősítő,ami nem tudja,az mit kezd vele?semmit?vagy átkeveri?
-
BBéci
legenda
válasz betyarr #14706 üzenetére
Amelyik fogadja, kezeli, megszólaltatja a HDMI-n érkező hangjeleket, az egyúttal képes dekódolni a HD formátumokat.
Amelyiken csak 1.2/1.1 bemenet van, az SPDIF-en fogad digitális hangot, az pedig nem visz át HD-t.
3806 az analóg 7.1 bemenetén kaphat a lejátszó által dekódolt HD hangot.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz betyarr #14708 üzenetére
Én nem igazán szeretnék ajánlani,mert nem tudom milyen hangzást szeretsz,milyen hangfalakat hajtanának vele,milyen kábelekkel.
Ha 85 körül nézelődsz,nincs nagyon sok lehetőséged,csak használtban.A 3806 egy remek erősítő,Sanci fórumtársnak volt ilyene,ő többet tudna róla mesélni.
-
-
MaTTeS
senior tag
válasz norral #14674 üzenetére
Egyértelmű. Arénában azt a termet felejtsd el. A hang szar, a fakó és sötét képről nem is beszélve. A többi terem még jó lehet, de az Arénába csak Imaxbe szoktam járni, a többit termüket nem ismerem.
Szinte pisa meleg a Balcsi.
Hazafele az M0-n mintha nem is Magyarországon lettünk volna. Sok külföldi megy az F1-re. Volt, hogy percekig a dugóban mellettünk haladó autók 80-85%-a olasz, szlovák, bolgár, dán, észt, brit volt, már-már örültünk ha magyar rendszámú autóval találkoztunk.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz norral #14715 üzenetére
Döntsd el, magyarul, vagy feliratosan!
DM-Fan nem panaszkodott a minőségre. Csodálkoznék, ha szinkronosat nézett volna.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MaTTeS
senior tag
válasz Deadzone41 #14719 üzenetére
Ezzel kapcsolatban 3 napja leírtam a véleményem. Nekem a Mom Park jött be, ha feliratosan akartam filmet nézni (bő fél-3/4 éve voltam ott utoljára, de addig rendszeresen oda jártam), azóta átvette a Cinemacity a Palacetól, lehet már nem nyújtja azt a minőséget. A legjobb moziélményt a Tron 3D adta Imaxben, mind képileg és hangilag.
-
Toobee
veterán
Én tettem próbálkozásokat, hogy majd milyen jó lesz a mozi. Elmenni 2 hetente valamit megnézni. Nekem túl sok, ami ott van. Eltúlzott, puffogós mélyek, ordít minden doboz, az emberek csámcsognak, meg röhögnek, ropog a chips, a kólát szürcsölik és mindenféle, meghatározhatatlan hangot hallatnak. Itthon egymagam vagyok, maximum még egy ember van rajtam kívül. Persze nem egy mozi feeling, de -számomra- sokkal jobban élvezhető. Ha jön a pisikocka, akkor pause gomb a távirányítón, ha nem tetszik a felirat mérete, akkor állítok rajta, vagy éppen a megjelenítőn nem tetszik, amit látok, akkor azt is finomhangolhatom, film előtt eldöntöm, hogy most szinkronosan, vagy eredeti nyelven szeretném megtekinteni. A sweet pointba ülök és ehhez nem kell hetekkel előre jegyet foglalnom. Sorolhatnám...
(#14720) MaTTeS : Tron 3D, szintén IMAX. Árkád, ha jól emlékszem. Abszolút felejthető élmény volt. A szemüveg miatt fakók voltak a színek, a 3D borzasztó hamar szétesett, szinte csak a kimerevített helyzetekben volt meg az érzet. A hangra már nem emlékszem, de ordított, úgyhogy azt se élveztem. Évi 1-2 mozira redukáltam a szintet, azt is csak a nők miatt...
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Toobee #14721 üzenetére
Itt az idő hogy saját 3D-s tv-t vegyél
Én bármelyik nagy cinema cityben voltam, az volt a tapasztalat, hogy film hangereje kb 50%-al meghaladta az élvezhető szintet, idegesitett a sok közép hang, már-már fájt, a tr3-at néztem tavaly, azért volt benne effekt, de alig vártam hogy vége legyen.
Azóta már füldugókkal járok mozibaA többit meg már Te is leírtad.
-
Toobee
veterán
-
norral
aktív tag
A Bosszúállókat az Allee-ban néztem, ott nagyon jó volt a kép, legalábbis a nagy átlaghoz képest, hangra itt sem emlékszem. A terem számát sem tudom sajnos. Ott is tuti digitális volt a vetítő, de legalább éles volt, homogén és nem volt alul szaturált. Az volt talán a legjobb mozi élményem, az elmúlt évekből.
Ajánlani nem merném egyik mozit sem, esetleg próbáld be az Allee-t, ha nem akarod imaxben nézni az arenaban, de ott csak szinkronosan megy.
-
Toobee
veterán
válasz Ed Parker #14727 üzenetére
Lövésem sincs, de egyelőre a következő prioritás van: kávéfőző és daráló, külön ösvény a mozinak, kanapé...majd valamikor utána. Szerintem valami olcsó Realtekes lejátszót keresek majd, koax kimenettel. Nincs BD íróm, nem is tervezek venni, álszenteskedni se akarok, eredeti filmet úgyse veszek.
-
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #14724 üzenetére
Mi a prometheust néztük frídíben az arénában. A kép nem volt rossz, de a 3d még mindig kihívásokkal küzködik szvsz. Mikor kijöttünk azt mondta a nejem, hogy a hang........... . Kíváncsiak leszünk itthon, ahol mély is lesz majd.(nem csak mélyközép)
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #14732 üzenetére
Olyan érzês ez,mikor otthon beállítod magadnak a hangerőt,gondolom neked is van egy ismert szint,nálam ez 50-60között van az erősítőn a 100-as skálán. Itt szoktam filmet nézni.
De olyan volt ott a hang mintha 95-ön lett volna és már nem a mélyek,hanem inkább közepektől volt hangos,mikor már elfogy kraft és csak ordít. -
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #14733 üzenetére
1 db mély lökést sem éreztem a hasamban a múvi alatt.
Pedig a film alkalmas lenne rá. Nem megy mélyre a cuccuk, az biztos. Cserébe üvölt a közép. Sebaj, akikkel voltunk, oda voltak érte . Amíg a nejem le nem hűtötte őket...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #14734 üzenetére
Jó de neked thx minősítésed van és dupla mélyládád
Ugy könnyű otthon hangoskodni -
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #14735 üzenetére
Kabbe. Úgy könnyű 'NEM' hangoskodni
Nem illik hangerővel elfedni a hiányosságokat....[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #14736 üzenetére
Egy picit azé irigykedek, de ez csak amolyan egészséges
Majd sorjában... -
zolaas
senior tag
vót itt nemrég olyan izé melegedő? Vagy focalozó?
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
betyarr
veterán
erről van valakinek tapasztalata?sztereója hogy szól?
ezek az újdonsült hangsávok mint a truehd,dtshd mennyire jobbak a dd 5.1 vagy sima dts hangsávoknál?klasszisokkal,vagy elhanyagolható?tehát azért nem sírom tele a párnám esténként,ha egyelőre kimarad az életemből?
az új filmekben mennyire van még jelen az 5.1 és dts a hd mellett?
a hd hangokat egy ilyesmi erősítő le tudja butítani 5.1-re vagy dts-re?nagyon le vagyok maradva...
ja és +1: egy ilyen (vagy ehhez hasonló) erölködőnél mennyire van tényleges jelentősége egy médiapléjernek (nyilván pl egy flac formátummal minimum)?pl a most felkapott egreat r6s normálisan szólna,vagy szokolrádiószindróma,és vegyek valami trilliócsilliósat?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz betyarr #14741 üzenetére
Korábban linkeltek egy 2500-ast amit 60ezerért adnak.
Nincs hatalmas (inkább kifejezetten kicsi) különbség normális DTS és átlag HD hangsávok közt. Ilyenkor a "nemHD" DD vagy DTS mag szól majd, mint hang, nem lesz néma.
Médiaplayerek hangja közt van különbség, de nem hatalmas.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
T-Tboy
tag
Újabb dübörgőt állítottam csatasorba a házimozi rendszerembe.
Most ő tölti be a passzív házimozi subom szerepét. És eddig aszem ő szól a legjobban.
Radical Audio RA12W4-es 30cm-es nyomó van a Reckhorn A-1000-es digitális mono végfokom végén.
4ohm, 84.9dB érzékeny, 113oz Stroncium-Ferrit mágnes, 500W RMS / 700W max.
A láda full MDF, nettó 35literes zárt. Előlapja süllyesztett, 40mm vastag, míg a többi oldala "csak" 30mm vastag mindenütt. A nyomó 9.6kg, a láda vhol 12 és 15kg közt mozog üresen.
Belső kábelezése 2x2.5mm2-es.https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
MaTTeS
senior tag
Végre felkerültek a kigondolt helyükre a C1-ek.
Képek: 1, 2, 3, 4
Öcsém és faterom tartotta a 2 hátsót, én meg hallgatóztam hol a legjobb. Végül az tetszett a legjobban, ha a magas hangsugárzó kb. 60 centivel volt fülmagasság felett. Jobb lett volna picit szélesebbre rakni, de az ablakokra nem fúrhatok polcot.[ Szerkesztve ]
-
T-Tboy
tag
Mivel még nem jöttem rá, hogy most képet hogy tudok beszúrni ide (úgy veszem észre nem úgy mint régen) így a aláírásomban szereplő linken meglesheti aki akarja a házimozi cuccaim között.
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
MaTTeS
senior tag
Amikor feljebb illetve lejjebb volt 10-15 cm-rel, akkor valahogy nem igazán tetszett. Szólt-szólt, de szét volt esve a tér. Ezt találtam a legjobbnak, a sweet pointban nagyon jó. A régi felálláshoz képest az összes jobb volt (oldalfalon, plafon közelében voltak a dobozok )
Dorian
Csalóka a kép, szar kompakt fényképező nem adja vissza rendesen az arányokat. Bent alig lehet értékelhető képet készíteni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest