- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül hogy B-Tech hangsugárzó konzolokat ki forgalmaz még a StreamAudio-n kívül?
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Edigitálnál eléggé leakciózták a Yamaha RX-V775-öt, hátha érdekel valakit:
http://www.edigital.hu/Erosito/Yamaha_RXV-775_fekete_7.2-es_hazimozi_erosito-p417064.html
-
Zanik
addikt
A csávó audióeszközök gombjait teszteli:
Mekkora baromság már, de valahogy mégis röhöghetnékem támad a videók láttán.
-
Zanik
addikt
Azt hittem rosszul látok mikor a streamaudio-nál megláttam hogy egy pezsgő színű Yamaha DSP-A1 erősítőt 120ezerért vesztegetnek. Valaki vegye meg, de gyorsan!
-
Zanik
addikt
A Yamaha hazai importőre állítólag bedobta a törölközőt!
-
Zanik
addikt
Nem tudja véletlenül valaki, hogy idén is lesz Panasonic-nál 5 év garis akció?!
-
Zanik
addikt
válasz MaTTeS #14461 üzenetére
Ezért is kérdeztem rá, hogy megéri-e. Ezek szerinte nem. Február-március környékén felbukkant pár SW315-ös az apróhírdetési oldalakon olyan 35-45e közötti árakon, de vagy elvitték előlem, vagy nem is válaszolt a hirdető a megkeresésemre.
-
Zanik
addikt
Szerintetek ez mennyire jó vétel?
-
Zanik
addikt
Az tudom, hogy nem a TV-n keresztül van, azt másvalaki írta. Nálam is hasonlóan épül fel a dolog, mint ahogy te leírtad.
Win7 alatt én úgy állítom be, hogy Vezérlőpult -> Hardver és Hang -> Hang. Ott a Lejátszás fülön vannak nekem listázva a lejátszóeszközök, köztük az AMD HDMI output (mivel a videókártya HDMI-jén küldöm ki a képet/hangot az erősítő felé). A gép tehát sehol sem érzékeli az "erősítőt", csak látja, hogy van egy sima HDMI output, amit használhat audio kimenetként. Így a TV bekapcsolása nélkül is tudok hangot küldeni az erősítőre.
Sajnos ezt a Realtek HD Audio Manager-t nem ismerem, amit te használsz.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Mit értesz az alatt, hogy "nem látja a laptopom az erősítőt"? Miért kéne látnia? Feltételezem, hogy CSAK hangot szeretnél kitenni HDMI-n keresztül erősítőre. Ez esetben a lejátszóeszközöknél kell átállítanod a HDMI Output-ot alapértelmezettre. Vagy ott nem "látja" a laptopod a HDMI output-ot mint opciót?
-
Zanik
addikt
válasz Patice #13201 üzenetére
Gondoltam, hogy valami ilyesmi választ kapok.
Na, mindegy. Igazából nézegettem az sw215-öt, meg az sw315-öt is a Yamahák közül, de újonnan igencsak drágák, használtan meg nem nagyon láttam mostanában. Mindenesetre nyitva tartom a szemem, hátha felbukkan egy nekem tetsző darab.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Kicsit on:
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=11239Erről tapasztalat, vélemény? 20nm-re elég lehet, vagy kevés?!
-
Zanik
addikt
he-he, ez vicces:
http://www.threadless.com/product/1379/AV/tab,guys/style,shirt
-
Zanik
addikt
válasz Ed Parker #12676 üzenetére
Én a számítógépet, laptopot szoktam tisztítani állítható fordulatszámú, vizes tartályú porszívóval, ami fújni is tud. Erősítőt még nem próbáltam, de nem is szükséges, mert ha épp használaton kívül van, akkor védeni szoktam a felső szellőzőrácsait a beszállingózó por ellen!
MaTTeS: csak nem Zepter?
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz tdd587 #11483 üzenetére
Na, most már kezdem úgy érezni, hogy tényleg csak az én érzékenységemmel van a gond, és teljesen feleslegesen haragítom magamra a topik törzsközönségét az értetlenkedésemmel.
Ugyanis alapvetően az iránymutatással és a kezdőknek adott tanácsokkal nincs nekem se gondom. Sőt, még az is teljesen rendben van, hogy ha az egyik idetévedő, kezdő érdeklődő kifejezetten mozizáshoz szeretne erősítőt venni, akkor bizonyos márkákat javasolnak elsősorban neki. A gondom csupán annyi, hogy néha felbukkanak olyan hozzászólások, amik bizony úgy csapódnak le (legalábbis nekem - és lehet, hogy ez tényleg csak nekem okoz gondot), hogy a bizonyos márkákat (nem típust!) kvázi kevésbé tartanak alkalmasnak bizonyos felhasználásra. Lehet jó 5.1-es rendszert építeni Denon erősítővel? Lehet Onkyo-ra építeni zenére is alkalmas 2.1-es rendszert? Feltételezem, nem lehetetlen.
És közben rengeteg olyan tényleg szakmai hozzászólás is van, ami mélységekben elemzi az egyes erősítők és hangfalak hangzását, a különböző összetevők hatását a rendszerre. Majd pedig jön egy teljesen kezdő, ám a házimozizás rejtelmei irtánt valamennyire mégis érdeklődő illető, és elintézik a kérdéseit egy "mozira vegyél onkyo-t/zenére vegyél denon-t" hozzászólással.
Na, ez a kettőség zavar engem! Persze nem kell minden egyes érdeklődőnek 4 bekezdésben és 50 sorban kifejteni, hogy miért is inkább a Denon-okat kéne neki elsősorban meghallgatnia, de azért nem kéne ledegradálni a tanácsokat a "felejtsd el azt az X márkát / Y típust, ez való neked, ez a tuti" típusú hozzászólásokra.
És tudom, egyesek szerint bolhából elefánt, de engem akkor is zavart, így szóvátettem. Sorry.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz zolaas #11477 üzenetére
Az meglehet, hogy magát a kérdést helytelenül (túlságosan általánosítva) tettem fel, de ezek szerint - ha nem szó szerint veszed a szavaim - akkor érted magát a problémafelvetést, vagy nem?
Ez nem népszítás. Mindössze arra vagyok kíváncsi, hogy ha - mint azt már többször, többen is írtátok - rengeteg tényezője van egy rendszer hangzásának, kezdve az erősítőtől, a forráson, a hangfalakon és kábelezésen át egészen az szobaakusztikáig, nem kifelejtve az abszolút szubjektív elemet: az egyéni ízlést; akkor mégis mi alapján lehet azt határozottan kijelenteni, hogy egy Onkyo jobb választás házimozira, mint egy Denon?
Nem az a bajom, mikor két megnevezett modell közül, valós ismeretek alapján az egyiket ajánljátok a kérdező által preferált felhasználásra, hanem mikor valaki mindenfajta konkrét javaslat nélkül (se pontos erősítő vagy hangfaltípus) azt állítja általánosítva:"az Onkyo jobb mozira".
Lehet, hogy szőrszálhasogatás, de az én szememet akkor is zavarja, hogy "1-2 elvakult titán" kvázi kőbe vésett szentírásként ír le ilyeneket olykor.
És tudom, ez az én bajom, de akkor is ki kellett írnom magamból. Majd elmegyek pszichológushoz vele, és egy bőrdíványon panaszkodom ki magam arról, hogy a ph!-s fórumon egyesek számomra nehezen elfogadható dolgokat irkálnak.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Na, most akkor én egy kicsit kiborítanám a bilit, és biztos magamra haragítok pár embert, de nem érdekel.
Ugyanis be kell vallanom, hogy nem igazán értem, hogy miért merik egyesek olyan határozottan kijelenteni azt, hogy bizonyos célokra (zene, mozi) ez-vagy-az a márka jobb más márkáknál?
Hány potenciális márka is van? Több mint 10? (Sony, Pio, Yamaha, Onkyo, HK, Denon, Rotel, Marantz, Arcam, NAD, stb.).
Ezeknek a márkáknak hányfajta (stereo és AVR) modellje van (mondjuk 10 évre visszamenőleg)?
Ezeket hányfajta potenciális hangfallal lehet összekötni?
Mekkora szobákban? Milyen akusztikákkal? Hogy a kábelekről már ne is beszéljünk!
És ezek után mégis vannak akik ki merik jelenteni, hogy ez-vagy-az a márka jobb zenére ill. jobb mozira? Ki szerint? Hány szett meghallgatása után lehet ilyen következtetésre jutni?
Lefogadom, hogy ki lehet úgy építeni egy rendszert, hogy nem elég dögös mozihoz, meg ki lehet építeni úgy, hogy nem elég pontos zenéhez, hiába ajánlják az adott erősítőt kifejezetten zenére/mozira.
Rengeteg tényező befojásolja a hangzást, és ebből csak 1 az erősítő, és bár sok múlik rajta, szerintem az adott rendszer többi eleme is számít annyira, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az adott márka összes modellje zenére vagy épp mozira jobb választás.
Jehova! - jöhet a kövezés...[ Szerkesztve ]
-
-
Zanik
addikt
Jah, hát az Aventage széria azért más tészta mint az RX-V! Egy olyannal nekem sem kéne "szégyenkeznem", hogy Yamis vagyok.
Bár én már egy 810-essel is megelégednék. Vagy akkor már egy A-S2000-sel és egy Soavo hangfallal.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Off: legújabb szerzeményeim. Nem is tudom, hogy melyiket hallgassam/nézzem meg először?!
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz nebulo5 #10718 üzenetére
Belépő szinten szerintem árnyalatnyi különbségek vannak csak a HM erősítők között, és sokkal több dolog múlik a hangfalakon. Érdemes kísérletezgetni, hogy melyik márka milyen hangfalszetthez passzol igazán. És természetesen ott van az abszolút szubjektív elem: az egyéni hallás/ízlés kérdése. Tény, hogy itt a fórumon főleg a Denon/Onkyo/HK trio van előtérbe helyezve és a Pio és a Yamaha kevesebb figyelmet kap, de szerintem nem kell félteni őket sem, megvan az ő vásárlóközönségük is.
Én megmondom őszintén azért vettem Yamahát, mert azonos tudás mellett az volt a legolcsóbb (év végén leakciózták a 2011-es modelleket). Egyedül a Pioneer kínált még hasonló áron belépő modell-t, viszont nekem valamiért a Yamaha hangja tetszett jobban (az Onkyo belépőjét /SR309/ gyengének tartottam, a HK-t és a Denon-t meg drágállottam). Így lett Yamaha. Viszont én ebből még nem következtetek arra, hogy a Yamaha bármiben is jobb lenne a fentebb felsorolt márkáknál. Egész egyszerűen akkor jó áron lehetett kapni, és tetszett a hang amit produkált. Belépő szinten szerintem leginkább a pénztárcájukkal gondolkodnak az emberek, és nem a hangzatos márkanevek után rohannak. Persze az is lehet, hogy tévedek.
-
Zanik
addikt
Amúgy mi a helyzet a 2012-es Panasonic plazmákkal: kaphatóak már, ill. sokkal drágábbak a tavaly modelleknél?
-
Zanik
addikt
válasz nebulo5 #10607 üzenetére
Szerintem sincs azzal semmi gond, ha full HD-t veszel DVD minőség mellé. Nekem is nagyrészt DVD-kből áll a gyűjteményem, de tavaly szeptemberben elkezdtem bizonyos filmeket már BD-n beszerezni. Viszont a Pana lejátszóm olyan szépen skálázza fel a DVD-ket, hogy a jó minőségű transzferrel készült régi kiadványaimat (pl. Gyűrűk Ura) egyelőre nem tervezem lecserélni BD-re. (Eddig két duplázásom van: a TDK és a Gyalog galopp, ezekből DVD és BD is van). Meg még a Tron: örökség van meg BD+DVD kiadványként.
Aztán ott van még a foci EB és az olimpia. Az m1 HD adása szerintem nagyon jó. A jelenlegi Forma1-es közvetítés pl. a korábbi rtl klub-os szutyok képminőséget szétgyalázza.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz Dorian #10597 üzenetére
Szerinte a plaza többletfogyasztásának árát simán elpazarolja egy átlagember más dolgokkal egy háztartásban, pl. azzal, hogy elalszik a LED TV előtt! Szerintem egy plazma tulaj kevesebbet járatja feleslegesen a TV-t, mint egy pazarló LCD-s...
-
Zanik
addikt
válasz #09634560 #10585 üzenetére
Azt tudom, hogy a TV is felskáláz, de én valamiért szívesebben bízom a lejátszóra ezt a feladatot. Viszont azt nem tudom a Yamaha RX-V1400 hogy skálázná fel a videójelet?
Azt is vágom, hogy elég lenne neki a HD ready plazma is, de 2012-ben HD ready plazmát venni 200.000-ért?[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz kalmanchris #10582 üzenetére
+1 szavazat az 50U30E-re. Mellé egy upscaling képes DVD (vagy akár blu-ray) lejátszó, és élvezheted a DVD gyűjteményed is "HD" minőségben.
-
Zanik
addikt
Szerintem kispénzüeknek érdemes inkább külön blu-ray lejátszót és külön médialejátszót venni, ahelyett hogy valami "olcsó" öszvérmegoldásra költenék a pénzük. A Dune és az Oppo más tészta, azokba érdemes lehet beruházni. Hiába csinál jó médialejátszókat az Egreat, az eredeti lemezeimet szívesebben bízom valami nagy gyártó lejátszójára (Pio, Pana). De ez csak az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz spiky03 #10474 üzenetére
Pont az akció miatt "fanyalodtam" rá, hogy beszerzem. Az eredeti ár (40rugó) azért igencsak húzós volt. Pláne, hogy külföldön jóval olcsóbban lehetett beszerezni (20-25e Ft-nak megfelelő dollár/font/euró). Másik gond meg ugye pont az, hogy a németekkel kerültünk egy kiadványra. Ők kaptak német HD hangot, az angolt viszont lebutították ES-re. Van viszont magyar szinkron és felirat, ami nem utolsó szempont, bár én az eredeti hangot jobban preferálom. A 9 lemezes-hez van +3 lemeznyi extra, ezért az lesz beszerezve.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
picit off: megvan esetleg valakinek a Star Wars Blu-rayen? Érdekelne a véleményetek a kiadvány angol és magyar hangsávjairól.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Ott van pl. az állandóan előrángatott "médiák" szó, amit a sok okostojás elfogadhatatlannak tart, mivel a latin "media" szó már a "medium" többeszámának tekinthető, és szerintük a "médiumok" lenne a megfelelő alak. Persze ugyanezek az emberek, ugyanezt az analógiát követve, a szintén latin eredetű "fólia" szó (folium, folia) esetében már nem akarják a "fóliumok"-at használni többes számú alakként. Gyakori dolog, hogy bizonyos idegen eredetű szavak helytelenül, hibás alakban épülnek be a magyar nyelvbe. Ha viszont a többség elfogadja azt, és használja, akkor nagyon nincs mit tenni ellene, bele kell törődni. Ilyen a médiák szó, vagy éppenséggel az is, hogy valaki a köznyelvben súlyt mond tömeg helyett. Bocsánatos bűn.
Akinek meg nincs jobb szórakozása, minthogy az emberek által használt, a köznyelvbe rosszul beépült nyelvi tévedéseken rugózzon folyamatosan, az meg is érdemli!
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz bajnokpityu #10308 üzenetére
Mérnöki tudományokban nincs vita, ott csakis a tömeget szabad kilogramm-ban megadni. De itt a "súly" szó köznyelvben meghonosodott használatáról volt szó. És mérnök létemre azt kell mondjam, nem látom sok értelmét annak, hogy "fizikanáci" módjára minden egyes embert kijavítsunk, aki helytelenül "súly"-t mond "tömeg" helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz bajnokpityu #10300 üzenetére
Kiemelném a "köznyelv" szót BBéci hsz-ében! Persze a mérnök ember fülét olykor bántja mikor a tömeg szó helyett súlyt használnak, de hétköznapi használatban nem okoz olyan nagy félreértést. pl. "Mekkora a súlyod?" Kötve hiszem, hogy bárki is newton-ban válaszolna.
szerk.: közben látom, ő is hasonló példával próbálta szemléltetni a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz ujhelyiferi #10279 üzenetére
Meg lehet oldani úgy is, hogy olyan front párt veszel használtan, amihez tudod, hogy lehet még most is kapni háttér és centersugárzót. Egy ideig elvagy a frontokkal, később pedig beszerzed a többit (vagy újként, vagy ha szerencséd van, találsz azt is használtan).
-
Zanik
addikt
válasz nebulo5 #10262 üzenetére
Én sem állítom, hogy lehetetlen volna, de szinte biztos, hogy sokkal több macerával jár, mintha ugyanazon gyártó, ugyanazon termékcsaládjából állítanál össze egy szettet. Simán el tudom képzelni, hogy valaki a megfelelő összeget és időt rászánva (sok-sok próbálgatással) ki tud alakítani egy jó surround hangzást eltérő márkájú front, háttér és center hangfalakból, de belépő szinten, korlátozott anyagi lehetőségek mellett senkinek sem ajánlanám ezt az utat.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz ujhelyiferi #10253 üzenetére
Az! (kivéve talán a sub, az lehet eltérő)
Amúgy nem teljesen lehetetlen összehozni egy jó hangzású szettet különböző típusú/márkájú hangfalakból összeállítva, de hogy baromi nehéz, az egyszer biztos. Maximálisan kerülendő![ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz Tomocso #10097 üzenetére
Hát, ha a hangfalszett képességei és a 0% THM között kéne választanom, én bizony az elsőre voksolnék. Értem én, hogy kényelmesebb részletekben kifizetni, de a végén ott fogsz állni egy olyan szettel, amit bár sikerült részletre venned, de mégsem tetszik igazán, valamint tudod, hogy jobbat is kaphattál volna az adott árért. De ne legyen igazam.
Amúgy végignéztem a kínálatot, de a JBL ES sorozatán kívül nem hiszem, hogy bármit is elhoznék onnét.
-
Zanik
addikt
válasz Tomocso #10062 üzenetére
Én inkább őt javaslom: MS Carnival HTS-5.1
Ha pedig még belefér árban, akkor esetleg ez: Proson Stadium CS-5Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
Szerintem 4db GLE 430.2-esből (egy hozzá való centerrel és subbal) egész jó kis 5.1-et lehet összehozni egy 25nm-nél nem nagyobb szobában. A ginola által belinkelt összeállításból nekem egyedül a hátsó 410.2-esek nem tetszenek, pláne hogy álló frontokat kéne kiegészíteniük.
-
Zanik
addikt
Canton-ból én egyedül GLE 430.2-est hallgattam. Az tetszett. Pláne a használt piaci árához viszonyítva!
Ez a 410.2 on-wall háttér viszont elég laposnak tűnik, nem tudom milyen hangot produkálhat.
Szvsz a 470.2-es frontok és a 455.2 center megérdemelne hátra is valami jobbat!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Emberek, eccerű a megoldás. Nincs itt se placebo, se semmi technikai turpisság, egész egyszerűen: hiba van a Mátrixban!
-
Zanik
addikt
Hát, lehet, hogy túllőttem a célon, szimplán csak nem akartam a kábelen spórolni, meg a frontok is Kácsa kábellel vannak bekötve, gondoltam, maradnék a márkánál. De ha azt mondjátok többen is, hogy ehhez a párosításhoz elég volna ennek csak a felét subkábelre költeni, akkor mit ajánlanátok úgy 6-7e forintért?
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Yamaha YST-SW215-ös a kiszemelt sub (így néz ki a segge), egy RX-V371-es erősítőre lenne rákötve, és hát ezt a kábelt néztem hozzá: Kácsa KCO-SUBY3
u.i.: szoba 20nm
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Nekem közben egy olyan kérdésem lenne, hogy aktív mélyládák esetén, ha a mélyládán 2 bemenet van (L-mono, R), az erősítőn pedig egy subwoofer kimenet, akkor milyen típusú sub-kábellel érdemes őket összekötni: simával vagy Y-nal?
-
Zanik
addikt
Srácok! Ugye jól gondolom, hogy BD lejátszón érdemes bitstream-en hagyni a hangbeállítást, ha HDMI-n viszem át a jelet az erősítőre?
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
Hülyéskedek ám! Naná, hogy láttam.
Nálunk a koliban az volt egy filmnél, hogy néztük vagy 8-an, mire bejött egy srác a szobába, és megszólalt: "Jah, ezt láttam. Ez az, amiben a csaj meghal a végén". Csak egy kicsit anyáztunk. (Aki ügyes, megtippelheti, melyik film volt az)
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz xtremetuning #8250 üzenetére
Hát, ha feltűnően rosszarcú lett volna az egyén, akkor lehet én se mertem volna beszólni a taplóságért. Az ilyen elvetemült egyéneknél nem lehet tudni, mivel reagálnak egy konfliktusra.
-
Zanik
addikt
Amúgy moziról csak annyit, hogy én egyszer úgy összebalhéztam a mellettem ülő sráccal, aki sms-ezet, majd pedig telefonált a film közben, hogy mindkettőnket kivezettettek a teremből (Corvin, Közellenségek).
Kritikán aluli az átlag magyar mozinézők viselkedési kultúrája.
Szerintem nem véletlen, hogy sokan közölünk inkább otthon moziznak.
Évente csak pár filmet nézek moziban, azt is általában premier után hetekkel, délutáni időpontban, hogy kerüljem az idióta tömeget.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Srácok! Azért ugye van köztetek olyan is, aki original blu-ray lemezekről néz filmet?
-
-
Zanik
addikt
válasz Szabikaa20 #7919 üzenetére
Előbb a Yamaha, most meg a Denon?! Kár volt belevágnod.
-
Zanik
addikt
Felhasználási kör szempontjából sem mindegy hogy plazma vagy LCD.
Pl. az interneten azért elég sok minden statikus, így nem hiszem, hogy a plazma nagyon javasolt volna böngészésre. Képminőségben (színhűség, kontraszt, fekete szín) viszont valóban verhetetlen!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Jelenleg panelban lakom, 1. emeleten, szoba a sarkon van - hideg is télen - de legalább nincs a szomszéddal közös fala. Ha minden jól megy, akkor pár hónap múlva átköltözhetek egy téglaépítésűbe. Szintén 1. emelet, nappali a sarkon, nincs szomszéddal közös fal. Felső szomszéd meg állítólag ritkán van otthon. Szerintem jól megleszek!
-
Zanik
addikt
válasz McBJani #7460 üzenetére
Semmi gond. Igazából lehet, hogy a panel jól vezeti a rezgéseket és hangot, de egy normálisan berendezett szobában nem teljesen csupaszak a falak, és valószínűleg a szomszédnál sem azok. Szerintem amúgy lefelé és felfelé jobban terjednek a hangok (pl. a felső szomszéd leejt valamit a járólapra, azt tuti meghallod).
Amúgy meg a mélyládáknak sem az a feladata, hogy full hangerőn dübögjenek és rázkódjon tőlük még a csillár is. Legegyszerűbb dolog, ki kell választani egy olyan időpontot a mozizásra, amikor valószínűleg egyik szomszédodat sem zavarod (pl. szombat este 18 óra).[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
A TV-d elvileg "felméretezi" a jelet, értsd: nagyobb felbontásban rakja ki a kijelzőre, mint amekkora valójában. Ez a felkonvertálás egy túlmisztifikált dolog, nem szabad csodákat várni! Egyetlen TV, vagy AV receiver sem képes az 576i-s jelből 720i-t, vagy 1080i-t csinálni. Javíthatnak rajta valamelyest, de az akkor is csak egy vacak analóg jel marad.
-
Zanik
addikt
válasz McBJani #7452 üzenetére
"Panelba nem kell hozzá mélyláda, mert oda bőven elég az 5.0 is!"
"melyik 25-30cm-es mélynyomóval szerelt Wharfedale mélyládát ajánlanátok a szetthez (én nem panelban lakom)?"
Most akkor honnan tudod, hogy panelba nem kell hozzá mélyláda, ha te magad nem panelban laksz?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic