Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
És hogy szól?
Viccet félretéve, az elektronmikroszkópban a tápellátásnak van köze a képérzékelőhöz?
Amúgy egy ilyen készülékben érzéseim szerint gondoltak az áram "kondicionálására", ill. hogy mi mennyit kap, stb.
Audió rendszereknél kicsit más a dolog. Ott is rengeteg minden bele szól a hangba. D pl. tápszűrő általában nincs beépítve semmibe, hanem külön veszed meg. Vagy sokszor maga a táp is külön házban lakik, külön alátámasztással.
-
Peak
addikt
ááh az nem jó. az szar.
ha 3000 euros tápkábeled lenne, akkor 1.) 200.000.000 lehetne a nagyitás 2.) biztos lehetsz benne, hogy sokkal szebbek lennének a szinek a mikroszkópban 3.) ilyen kispályás vacakkal itt ne vagizz. 4.) még a fotonok is gyorsabban mennének olyan tápkábellel, részletezőbb lenne a mikroszkópnagyitás. 5.) /insert/ tetszőleges bullshit
/pacseee -
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Nézegettem a tápkábeleket az avx-en és elgondolkodtam... Olyanokat írnak, hogy gyors hangú, részletező stb. Van kábel 10-ezertől több százezres nagyságrendig is.
Namost (kövezzetek meg nyugodtan
) én elektronmikroszkópokkal foglalkozom egy japán cégnél (JEOL). Most épp itt Törökországban helyezek üzembe egy csúcskategóriás transzmissziós elektronmikroszkópot aminek a neve ARM200F. Pár adat róla: a maximális nagyítás amit el lehet érni vele 150.000.000x (igen egyszázötvenmilliószoros), felbontóképessége 0.078nm (kevesebb mint a milliméter milliomod részének az egyszázada). Ezt azt jelenti, hogy a szilícium atomrács szerkezetét lehet látni vele (teszek fel képet ha érdekel valakit
).
Namost ez úgy kell elképzelni, hogy amikor olyan 20milliószoros nagyítás fölé megyek, akkor ha egy légy elfingja magát a mikroszkópszobában az meglátszik a képenAmikor áromokról beszélünk akkor nano és pikoamperekről (néha mikroamperekről
).
Ezektől függetlenül a fő tápegység 50A-t vesz fel maximálisan.Na és itt jön a lényeg: Egy sima rézkábel köti össze a főkapcsolóval (igaz nem egy vékonyka darab), ami párszor 10euró nagyságrendű árú (kb.)
A mikroszkóp teljes listaára 4millió EUR (bizonyám több mint egy milliárd JMF).Akkor hogy is van ez?
Üdv
-
zsikai
csendes tag
Egyébként mennyire kellene kihoznom a sarkokból a dobozokat?
-
zsikai
csendes tag
Igen ez csak ideiglenes elrendezés, már készül a játszó szoba.
Anyagköltség kb. 150000Huf -
fenix
csendes tag
Kinek mi a véleménye tapasztalata a Yamaha YST-SW1500 subról 1 jó subnak számít?
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #14278 üzenetére
Az a sok kő akkora visszhangot okoz, amit eleve nem lehet basszuscsapdával orvosolni.
Te jól tudod, de leírom, hogy kerülni kell minden erősen visszaverő felületet!
Azért jegyeztem meg, hogy bizonyára a fénykép miatt került oda az az állványos hangdoboz, mert az állása, a szöge is furcsa. -
fenix
csendes tag
Kinek mi a véleménye tapasztalata a Yamaha YST-SW1500 subról 1 jó subnak számít?
-
zolaas
senior tag
Jó estét, ma belefutottam a focal rendszerem (egyenlőre) utolsó tagjába: Cobalt 800 cc. A kedves eladó azt hitten Chorus cc700v-t ad, mert abban a dobozban volt... 40-ért
Merhogy még alkudtam is, ugye...1 órát volt fenn a hi-fi city-n
Most meg már hallgatni nem fogom tudni kisjányom végett
No mind1 van és kész
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen kütyüm amit analóg 5.1 rendszeremhez használok megelégedve. Csak érdekességképpen érdekel, hogy ezen van egy 5V usb kimenet. Na ezt mire lehetne használni?
-
BBéci
legenda
-
KisTücsök
addikt
Polk Audio RTi A7 szetthez milyen subot meg erősítőt ajánlott venni? Árat nem írok, de azért egy bizonyos határon belül kéne.
-
zsikai
csendes tag
(L:http://www.audionl.hu/oscommerce/catalog/product_info.php?cPath=27&products_id=377)[link](/L)[link]
Ezt készítettem el,csak az enyém fekete -
zsikai
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Új vagyok itt, eddig csak olvasója voltam a fórumnak.Én is Sub vásárlása előtt állok, és véleményeteket szeretném kérni a POLKAUDIO DSW 660Wi-vel kapcsolatban.
25nm-es nappaliba kellene ONKYO 609-el volna hajtva.
Hallotta-e már valaki?Megéri-e az árát? Csak mozizásra használom(használnám).
Hangfalszettem Peerless-Vifa 5.0 Diy.
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Suzy72
csendes tag
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? A Sony STR-DE475 házimozi erősítőmhöz szeretnék távirányítót venni, mert elveszett.Tanácsra lenne szükségem, hová fordulhatok. Előre is köszönöm a segítséget!!!!!
-
törölt tag
válasz
tdd587 #14229 üzenetére
Vanak olyan erősitők melyeknek az L(Mono) van odaírva egyik bemenetükhöz, azoknál tuti nem gáz, de az XLR bemenettel rendelkezők is birják az egyoldali terhelést (egy ism. véleménye, aki elektromérnök,de nem erősitő a szakterülete). Főleg a diszkrét (pl. nem IC-s) végfokkkal rendelkezők amik jobban bírják.
Müszakilag vagy hangilag kérdezed? -
tdd587
őstag
Erre esetleg valami szakinak nincsen véleménye? Komolyan érdekelne, hogy mit csinál egy sztereó eszköz, ha csak a felét használnám.
-
BBéci
legenda
-
Ed Parker
nagyúr
-
-
MaTTeS
senior tag
válasz
#09634560 #14202 üzenetére
Nem biztos. Nekem a PSW125, 20nm-en kábé 65%-ig fel van tekerve. Itt van még tartalék, de a PSW 110 már kevés lenne.
Jim-X:
Ha ennyiért sikerül megvenned, akkor ne habozz. 30-ért röhögve elviszik később, ha mégsem jön be.
Az eladó megbízható, tőle vettem még novemberben a Dali C6-okat. -
junkpod
veterán
válasz
Ed Parker #14191 üzenetére
tegnap szólt a 2,5 éves kisfiam, Anyának, hogy zajong az erősítő... Anya nem ért hozzá, fura kattogó hangot hallot, így gyorsan kikapcsolta...
Később mikor hazaértem, megnéztem, hát rádión volt, hál istennek egy nem sugárzó frekvencián, mert a hangerőszabályzó -5dB értéken volt... picit leizzadtam, jó hogy nem hangolt be egy rádiócsatit, vagy váltogatta a bemeneteket.Na ezért kell!
-
junkpod
veterán
válasz
Ed Parker #14191 üzenetére
tegnap szólt a 2,5 éves kisfiam, Anyának, hogy zajong az erősítő... Anya nem ért hozzá, fura kattogó hangot hallot, így gyorsan kikapcsolta...
Később mikor hazaértem, megnéztem, hát rádión volt, hál istennek egy nem sugárzó frekvencián, mert a hangerőszabályzó -5dB értéken volt... picit leizzadtam, jó hogy nem hangolt be egy rádiócsatit, vagy váltogatta a bemeneteket.Na ezért kell!
-
válasz
ricsik #14210 üzenetére
csak szét kell nézni, jobb mozikban, ott még az oldalfalak is rövidszőrű szőnyeggel vannak borítva, hogy ne visszhangozzok a hang. Bár van difi sub és sub között, mert egy Yamaha vagy JBL lassab sub, még szőnyeg nélküli szobában is tud bömbölni rendesen úgy mint egy gyorsabb pl. Persze ez is már olyan, hogy valakinek ezek a mélyek tetszenek jobban másoknak meg a gyorsabbak.
-
dhcodoki
senior tag
Nekem az van.. ~20nm-ig egész jó.. ár/érték aránya kiváló..
valahol létezik magyar teszt is, de most nem találom..
-
Tamoo
nagyúr
Kategóriájában szerintem jó... 30ért meg a "hülyének is" kategória.
Nekem mondjuk 15m2-en van, ott lazán elég.(#14201) Jim-X: Lecsapsz rá, használod... ha kevésnek találod 30ért bármikor átveszi Tőled valaki.
(#14205): Nekem proson szub kábelem van, de a kácsásat szokták ajánlani többnyire, bár az azért jóval drágább... (én csak a prosont próbáltam úh nem tudom mennyi különbség van köztük) -
Jim-X
őstag
Húú köszi, ez tényleg nagyon jó vétel. De én is inkább proson r10 körülit szeretnék, vagy a nagyobb polk psw125-öt. Amúgy 20nm a nappali ahova menne, de persze legyen benne tartalék... Elég lenne oda ez a kisebb polk is? Mert akkor lehet lecsapok rá...elég jó áron van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Lexus, Toyota topik
- OpenWRT topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest