Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZséHUN
csendes tag
Helló!
Szerintetek milyen lehet ez a kábel? 2x4,15mm2 OFC lapos szövött
-
válasz
bajnokpityu #15794 üzenetére
pariban
-
törölt tag
-
Integra
titán
válasz
#09634560 #15790 üzenetére
hahaaaa, aladár, király az avatarod
rákeresek, kíváncsi vagyok mi a helyzet, mert engem is érdekel majd az új rendszeremnél, hogy az androidot tudja kezelni. (apple soha)
de ha jól rakom össze, akkor itt a gyártónak, tehát denon-nak magának és a többi gyártónak is készítenie kell egy alkalmazást androidra a receiverhez.. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Patice #15786 üzenetére
Kb. a szoba felét (talán 2/3-adát) határolná be a 4 hangszóró. Tényleg nem a "maximum mozi" miatt kérdeztem. 50 évesek elmúltak a szüleim, és általában TV-t néznek, de alkalmasint (heti 1-3) megnéznek 1-1 filmet. Csak most elromlott a kompakt (egy 50K-s LG egybe rendszer), és elegük van, hogy 1,5 évente elromlik valami, és minden csere ezeknél. Tehát tényleg csak annyi kellene, hogy több legyen, mint az "élvezhetetlen" kategória. Ha kompakt szintjét már felülmúlja, akkor már jó.
-
Integra
titán
milyen a/v receiver létezik, amelyet lehet android telefonról vagy tabletről is irányítani? hasonlóan az apple airplay-hez.. tudnátok mondani párat?
-
Patice
nagyúr
válasz
TazLeacher #15785 üzenetére
Az aprón van egy Sony Pascal is 75-ért.
A 30 nm-es helyiségben szétszórva lennének a hangsugrázók, vagy lenne egy sarok vagy a szoba fele mondjuk, ahol a filmezés, TV-zés menne? Mert úgy max. a mélyláda lenne kevés. A kicsik egy "mozisziget" kialakításához jók lennének.
Vagy alternatívaként 50-ért Canton.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #15783 üzenetére
60-ba kerül ez újonnan. Kicsit többért használtan már használható szetteket is lehet kapni (nem akarok Sancira mutogatni)
-
Patice
nagyúr
válasz
TazLeacher #15780 üzenetére
A 178-asra is azt mondanám, hogy 15-18 nm-ig elég. Felette már elfogy az ereje.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #15780 üzenetére
30m2-re az ilyesmi nagyon kevés.
-
TazLeacher
nagyúr
A JBL SCS 200.5-ről mik a vélemények? Anno a 178-at sokan ajánlottátok belépő kategóriának. Ez az utód, és van olyan jó (vagy jobb?) vagy esetleg ez már csak az előd sikerét kihasználva gyengébb. Ajánlott szett mondjuk egy kompakt rendszer kiváltására? 30 nm sok neki?
-
Patice
nagyúr
válasz
rudi78 #15778 üzenetére
Okos gondolatok! Csak így tovább. Linkeld, vagy írd le ide mit sikerült találnod, hogy véleményt írhassunk, főleg már aki hallotta is az adott cuccot.
Tanács: vásárlás előtt mindenképp hallgatózz. Jól ismert filmmel, zenével, eredeti lemezről lehetőleg, hogy legyen összehasonlítási alapod. Próbálj meg több hangfalat, erősítőt is meghallgatni, mert az a fontos, hogy neked tetsszen.
-
rudi78
csendes tag
Nem zárkózom el a használt cuccoktól sem, sőt... Az Missiont többen ajánlották itt a fórumon is, azért gondoltam, hogy megfelelő lenne.
Egy kompakt rendszerem van, amit szívesen pihenőpályára tennék, mert sikerült olyan helyre költöznöm, ahol jobban ki tudom használni a házi-mozi adta örömöket
Egyébként az említett márkákhoz sem ragaszkodom, és mindenképp szétnézek a használt cuccok közt is.(választani is onnan fogok)
Ezt a tanácsot megfogadom, mert nagyon sokan javasolták itt, a témához értő emberek. Én viszont "csak" az itt olvasgatott pár tízezer hozzászólás birtokában, szerény hozzáértéssel rendelkezem, de szeretném megtalálni a számomra megfelelő rendszert. -
zsikai
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani surround sugárzókhoz hangfalkábelt.
Kinéztem 1-et (Kácsá-s KCE-FLW15 ) erről vélemény?(2* 8m kellene) -
Ed Parker
nagyúr
Azt mindenképp tudnod kell hogy egy drága avr sem nyújt olyan jó hangminőséget, mint egy jóval olcsobb sztereo társa.
Ha mozizni is szeretnél akkor a dolog eldőlt, ha viszont nem fontos a mozi, akkor mindenképp egy jobb 2 csatornás erősítőt ajánlanék.A régi azért jobb mert van hogy fél ár vagy alatta kapod meg a cuccot vagy ugyanazért a pénzért több kategóriával magasabb gépet vehetsz.
A média játszóból egy dune 301-el a srácok szerint egész jó hang kihozható.
-
ykazs
csendes tag
válasz
Ed Parker #15764 üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást!
Lehet hogy nem írtam, de új erősítőben gondolkozom, és a kávéfőzésre már rendelkezem külön céleszközzel
!
Nézegettem a Denontól AVR-1713-ast, az Onkyo-tól pedig a TX-NR414-est. Ezek közül melyiket ajánlanátok? A lényeg az hogy elsősorban zenehallgatásra lenne. Vagy esetleg másfelé nézelődjek?Ha úgy alakul hogy régi lesz a cucc, akkor a régiekből miket ajánlotok? És milyen médialejátszót hozzá?
Köszönöm a szakértéseteket!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Warter #15765 üzenetére
Ja tényleg
Integrator: ez azért eléggé összetett dolgok, majdnem 100%-ra mondom, hogy ezek a dolgok otthon nem javíthatók.
Egy jó tanács, mivel már nekem is vágta szét 2004-Ben a teljes rendszeremet a villám, köss mindenre biztosítást és ne legyen alulértékelve.
Azt a kis összeget megbirja az ember évente. -
törölt tag
válasz
Warter #15765 üzenetére
Pont erre gondoltam..
Könyebb lenne egy médiajátszó-erősitő kombinációt ajánlani.
Viszont csak Technics hangfalak jöhetnek szóba bővitésnek, és mivel több mint valószinüleg kifutott modell, így egy Dune médiajátszó, NEtwor-képes tuner (ez kettő kiváltható egy HTPC-vel) és egy sztereó erősitő tudná mindezt.
Ed parker: Még talán az Új Denonok mellett a Pioneerek és az Onkyók is tudják: utóbbiak biztosan de rockon, elekktronikuson és tuc-tucon kivül más zenére nem ajánlanám...
De hangfalat nem tudom hogy bővit hogy egységes tere legyen.... -
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Tudom, hogy nem feltétlen jó topicba írok, de ha valaki megmutatja, hogy pontosan hová kéne írnom, megteszem.
A múltkori viharban elszállt az LG RZ29FA34RB típusú TV-je a családnak. Közben ki lett hívva biztosító, kárfelmérő, stb., 15e Ft-ra becsülték a TV-ben történt kárt, ennyit volt hajlandó a biztosító érte fizetni. Mivel ennyiért se újat nem tudok venni, se ezt megjavíttatni, így kihívtam ilyen elektroszakit, aki szétkapta, kimérte, stb. és azt állapította meg, hogy az egyik lapkán lévő memória IC szállt el (azaz igazából maga az IC is jó, csak minden amit az tartalmazott). Kérdésem tehát tud valaki olyan emberről/cégről stb. aki fel tudna programozni ilyen IC-t, vagy ne adj Isten árul ilyet?Segítségetek előre is köszönöm.
-
Ed Parker
nagyúr
Ezeket a funkciókat csak az újabb gépekben találod meg.
A Nas-ról való zenelejátszásra én media játszót vennék, az erősítők ebből a szempontból eléggé komolytalanok.
USB-ről minden további nélkül játszanak szinte mindent, idén az új denonok már nagy felbontású flac-ot is tudnak játszani USB-ről.Sztem a rászánt összegből könnyen vehetsz akár újat is.
De egy media játszó és régebbi erősítővel gazdaságosabban ki jössz. -
Patice
nagyúr
válasz
cudarz #15761 üzenetére
Konkrétan azért, mert az erősítő egész elektronikája azon a frekvencián rezonálna, amin a mélynyomó szól. Ezek a rezonanciák elég károsak a hangzásra.
Te sem tudsz egy tűbe cérnát fűzni a hetes buszon kapaszkodás nélkül.
Egy erősítőtől se várd, hogy a mélynyomón pattogva, rezonálva jó munkát tudjon végezni. Igen is sokat számít, hogy az erősítő mire van rakva.
A legjobb lenne egy direkt erre kitalált és épített állvány. Általánosabb esetben egy masszívabb szekrény egyik polca megteszi, (leírásban található) megfelelő nagyságú szabad helyeket hagyva a szellőzéshez.
Egyszerű "tuning" gyanánt valamivel el is lehet csatolni a szekrénytől is az erősítőt, mert a szekrény is fel tudja venni a rezgéseket és továbbíthatja azt az erősítőre. Pár keményfa kockát tehetsz az erősítő lábai alá, úgy, hogy a farostok iránya vertikális legyen.
-
ykazs
csendes tag
Üdv minden szakembernek!
Van két Technics SB-M500 M2-es hangfalam, és segítséget kérek tőletek hogy milyen erősítőt vegyek majd hozzá!
Az elvárások:
- Egyenlőre csak sztereóban münködne, de kérőbb lehessen bővíteni további hangfalakkal.
- A zene/videó arány kb 80/20, zenében klasszikus, metál, esetleg rock, videóból max 2-3 film hetente.
- Rendelkezzen USB inputtal (MP3, WMA, FLAC lejátszás pendrive-ról)
- Rendelkezzen DLNA funkciókkal (Zenelejátszás NAS-ról, vagy PC-ről)
- Internetes rádiók lejátszására alkalmas legyen.
- Rá lehessen kötni a műholdas beltérit.Kb. úgy 150-180 ezret szánnák rá.
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat és a segítségeteket!
-
Patice
nagyúr
Doriannal egyet értek. A használt piacot ajánlanám én is, ha még vásárlás előtt állsz.
Tényleg sokkal jobbakat lehet magánemberektől vásárolni. Ha működik, nincs látható külsérelmi nyoma és tetszik a hangja, akkor simán bevállalható.
Amúgy használtan is találni, papíros, garanciális, Mo.-i vásárlást.
-
N0S
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Jamo S 606 HCS 3 rendszert, viszont erősítő nem tudom mi passzolna hozzá. A lehetőségek eléggé végesek sajnos, úgy 60-80e forintom lenne az erősítőre.
Érdeklődnék, hogy ilyen árkategóriában mit ajánlanátok hozzá?Köszi a segítséget,
üdv! -
KisTücsök
addikt
Ez már alakul?
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #15741 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, lehet, hogy pariban van, lehet hogy a 3808 jobb.
-
Tamoo
nagyúr
Hmmmm Alces egész jó hatással van a házimozi erősítőmre. Sztereón nem sok változást vettem észre, de a H/K-nál egész sokat tisztult a hang. Ha lejár a gari lehet egy iec aljzattal is meg kellene kínálni a fix kábel helyett.
-
Leo66
csendes tag
Zenére és mozira melyik "jobb" erősítő Denon AVR 3808A vagy Marantz SR 6005?
-
Joshi
titán
válasz
DM-Fan #15726 üzenetére
Szeretem én a kihívásokat.
Az alábbi aljzatba ajánlanátok nekem olcsó de jó minőségű szerelhető dugót?
(#15728) DM-Fan: a héten bevittem csak a távot de nem jött elő a hiba, ma délután bevittem az erősítővel együtt de most a táv nem működött a kiállított erősítőkkel sem(azok is 156-ok voltak). Szóval egyenlőre a távot hagytam ott gariba aztán majd meglátjuk. A Harmony táv nem azért kell hogy csak a 156-os erősítőét helyettesítse hanem mert a többit is száműzhetem.
-
DM-Fan
nagyúr
Arra azért készülj fel, hogy pár napod rá fog menni a finomhangolásra, meg arra, hogy mindent arra a gombra rendezz, ahová szeretnéd, hogy kerüljön, meg mire beállítod a grafikus menü egyes gombjait a tetszésednek megfelelően. Nekem erre kellett egy hét, mivel sok eszközt vezérlek egyidejűleg, úgyhogy az a makrózás felért egy pilótavizsgával. De utána nagyon kényelmes.
-
ZséHUN
csendes tag
Helló!
A hangfal szettek nézegetése közben találtam rá erre a szettre: TAGA Harmony TAV-606 v3
Van valakinek erről a szettről valami tapasztalata vagy infója? Csábítóan jónak tűnik a szett ára, csak a kérdés az, hogy nem-e itt is az olcsó húsnak híg a leve szitu áll fenn.
Csáó -
überfall
csendes tag
Nem telejsen ide tartozik sőt), de LG lh-t760 rendszerhez létezik valamilyen firmware frissítés, amivel esetleg megoldható a .mkv file-ok lejátszása is ?
-
BBéci
legenda
válasz
cudarz #15683 üzenetére
"Ha helyhiány miatt az erősítőt csak a mélynyomóra tudom rárakni, ráadásul csak úgy, hogy az erősítő nem is lábán, hanem az alja szélén lévő káván fekszik "
Ritka eszement ötlet,
sürgősen keress normális helyet az erősítőnek!
(#15701) KisTücsök
Ha nem fontos a jó hangzás, akkor megteszi. -
DM-Fan
nagyúr
Én egy fél éve 10 eFt-ért vettem a 600-ast, de 12 eFt-ért is nagyon megéri.
Itt le tudod ellenőrizni, hogy az eszközöd rajta van-e a támogatási listán. Megnéztem az AVR-156-odat, természetesen rajta van a listán - mondjuk ezt megnézés nélkül is megmondtam volna, annyira evidens. Ha megnézed azt a görgetős listát, láthatod, hogy milyen döbbenetes számú készüléket ismer az adatbázis. Olyan gyártókét is, akiről nem is hallottál.
Ed Parker: igen, mondjuk én mindent bemakróztam, így nagyon nem kell külön nyomkodnom semmi. Egy gombnyomásra indul a TV, beállítja a képarányt, bekapcsol az erősítő, a megfelelő bemenetre vált, bekapcsol a BD-lejátszó, kinyitja a tálcát. Nekem már csak a lemezt kell betenni és rányomni a play-re. Tehát két gombnyomás és már mehet is a film.
Ami meg nagyon speckó gomb, azt tényleg beteszem a grafikus válaszómenübe - maximum 2 oldalra eddig minden activity-nél odafért, aminek kellett. Gyors és precíz.
-
DM-Fan
nagyúr
Nem nagyon láttam olyan eszközt eddig, amit a Harmony széria ne tudott volna vezérelni (még a klímámat is tudja vezérelni). Nem kódot kell beadnod a Harmony-nak, hanem konkrétan szoftverben kell megadnod neki az erősítőd egzakt típusát. Aztán fogja magát a szoftver és a netes adatbázisból szépen lekapja a vezérlőprogramot az adott készülékhez és felprogramozza vele a távot.
Ha neadj' isten ne ismerné a készüléket (szinte kizárt, a konzumer gyártók termékeit szerintem maradék nélkül ismeri - a 10 évvel ezelőtti DVD-lejátszómat is megtaláltam a listában), akkor egyébként tanítható, mivel a táv alsó végén is van egy szenzor, ami arra szolgál, hogy ebben az esetben az eredeti távval megtanítsd neki a parancsokat. De erre nem lesz szükséged a H/K esetében, az 100%!
-
Joshi
titán
Tavasszal vettem egy H/R AVR156-os erősítőt és korábban már írtam ide ezzel kapcsolatban hogy a távirányítója nem reagál egy idő után, csak a hangerő és a video bemenetekre reagál az erősítő.
Ma visszavittem az erősítőt és nagyon úgy néz ki hogy a távirányítója rossz ugyanis a kiállított 156-al sem működött csak miután kivettük az elemet majd visszaraktuk. Egyenlőre gariba ott hagytam a távot de kétségeim vannak afelől hogy csak azzal lesz a gond. Azért írok most megint hogy esetleg valaki tudja-e hogy működnek a távirányítók, azaz csak adja a jelet vagy venni is tudja? Szerintetek? -
sting2
addikt
DTS HD hangoknál mintha egy picit ki maradna a hang egy pillanatra, kb : 8-10 alkalommal egy film alatt.
A HDMI kábel csere nem segített, a Media Player-t még nem frissítettem.
Találkozott már valaki ehhez hasonló jelenséggel? -
torma1981
veterán
válasz
TazLeacher #15704 üzenetére
Ja okés. Már megijedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Lexus, Toyota topik
- OpenWRT topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest