Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-X
őstag
válasz Ed Parker #14398 üzenetére
Viccnek szántam, de amint hazamegyek kipróbálom!De amint olvastam ezek szubjektív dolgok...tehát ez azt jelenti, hogy van 7milliárd különböző ember...Lehet nekem olyan "sz@r" a hallásom, hogy semmi különbséget nem veszek észre...
Ez a hallom nem hallom is lehet egy olyan dolog mint a placebó hatás... Ha sokan mondják elhiszed te is... "belehallod" amit akarsz. Persze ezt csak én gondolom így...
De mondjuk nem egy rossz dolog színesfémben tartani a vagyonunkat, és annak nem muszáj tömb formája lenni, lehet rúd, illetve kábel is
Lehet én leszek a legnagyobb vájtfülű meg satöbbi, de fizikailag akkor sem tudom megmagyarázni...
BBéci :Olvastam amit linkeltetek, de jókat röhögtem néhol rajta azon amiket írt...néhány összeollózott áltudományos szöveg, amivel időnként saját magát is meghazudtolja (a transzformátoros, szivárgó áramokra gondolok itt ) És azok a szavak amiket használ, igazából szerintem igazából fingja nincs a valóságos fizikai működéséről...
De amúgy ezért is szeretem ezt a fórumot, mert bármiről normálisan el lehet vitatkozni. Nem zárkózom el semmitől, bedugom, megforgatom, átcserélem, meghallgatom és majd jönnek a tapasztalataim. Már szervezem amikor hazamegyek a hallgatózást
Üdv:Jim-X
A játék az nem játék!
-
BBéci
legenda
Magyarázható, a linkelt Alisca Orange oldalon elolvasható.
Szerinted van olyan hifis, házimozis, aki oszcilloszkóppal választ kábelt?
Bármit, nagyságrendi eltéréseket mutathat a műszer, ha nem hallom a rendszeren a különbséget, nem fogok 5 forintot sem adni a kábelért. Ha viszont akkorát javít, mint a LessLoss, vagy a Furutech SpeakerFlux, akkor megveszem, ha bele döglök is. Ha lenne rá pénzem.
Éppen USB kábelekről, a hangzásra gyakorolt hatásukról írok tesztet, ahhoz mit szólsz?Mit cáfolnak meg? Azt, hogy én mit hallok? Rájuk is borítanám az asztalt.
Mellesleg nem csodálkoznék, ha az említett mítoszgyilkosoknak is komoly tápkábelek fityegnének a készülékeikben. Feltételezem, hogy nem ostobák és pénzük is van rá.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Szerintem senkit se (engem biztos nem) tart vissza az hogy "nem megmagyarázható", én inkább azt vallom: "jelenleg még nem mérhető, de füllel jól észlelhető változást okoz". Főleg hogy a Denonon kipróbáltam a tápkábelt egy Furutech-el, de sajna nem tarthattam meg mert valakié volt, Rotelen használja.
Megirhatod.. de ez nem mindneütt jelentkezik, csak bizonyos szint felett érzékelhető jol, pl a denon 3806 már jól kiadja a tápkábelkülönbséget. És az van, hogy igazán az utolsó másfél-két méter számit..[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
Van egy nagyon jó ötletem
Mit szólnátok ha ezt megírnánk a Mythbusters-nek a Discovery-nél? Ők igazolnák, vagy megcáfolnák mindenki szeme láttára
A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Gondolom nem az első ilyen vita ami ezzel kapcsolatos...
Csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy sérti-e ez valakinek az érdekeit, hogy fizikailag ezek a dolgok nem magyarázhatóak? Mert, ha igen, akkor inkább hagyjuk.
Amúgy ha kell el tudok hozni egy igen komoly 100MHz-es digitális oszcilloszkópot (20k Euró) differenciál erősítős bemenettel, amire rá lehet dugni bármelyik készüléket egy összehasonlítás erejéig, hogy miben változik a jelalak
Üdv
A játék az nem játék!
-
BBéci
legenda
válasz Deadzone41 #14390 üzenetére
A rendszer alkotóelemeinek pontos ismeretében csak akkor mondhatjuk, ha tényleg baj van a minőséggel, a felbontással. Például a H/K AVR 460 és a Polk RTi már megmutatja a tápkábelek közti különbséget (ha van), persze jó CD-játszó is kell eléjük, kábelek közéjük.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #14387 üzenetére
Egyébként én pont ugyanolyan kételkedő vagyok mint ő, ezért hallgatok meg mindenféle kábelt, aztán ami passzol a rendszerbe, az marad.
Szerintem ezt csak így lehet, hogy megéli az ember. -
xtremetuning
addikt
válasz Deadzone41 #14390 üzenetére
Ha kivágja a pc-s madzagokat, CSAK NYERHET
És kérhet interconnectet is a KáCsától.....ez nem lehet kifogás...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #14388 üzenetére
Értettelek, minden tiszta.
(#14387) xtremetuning
Azért nem hívok el egyetlen hangosan kételkedőt sem, közös tesztelésre, demóra, mert kinézem belőlük, hogy a képembe mondanák, placebó amit hallok, és nincs különbség.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Abból a tesztből annyi derül ki, hogy az összehasonlított erősítők hangjában szinte semmi különbség nem volt. Na és, kellett volna lennie, mondta írta valaki? Nem."
Én is épp azt irtam: akkoriban elég volt egy szintet teljesiteni.. ráadásul egyazon gyártó termékeiről volt szó.
Az előző postot a holdraszállásra értettem. -
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #14383 üzenetére
Akkor is azt mondaná, hogy nincs különbség, mert különben lerombolná a hosszasan felépített kételkedő imidzsét...
Peak csak félig vedd komolyan...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz Ed Parker #14383 üzenetére
Ha nincs az okozhatja gyenge rendszer/interkonnektek/összetevők minősége is.
#04385: Béci: valóban hagyjuk mert a Holdraszállásról halandó ember ugyse tud meggyőződni saját szemével, mig a kábelcseréről jómagam is töbször meggyőződtem amatőr létemre is.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #14379 üzenetére
Abból a tesztből annyi derül ki, hogy az összehasonlított erősítők hangjában szinte semmi különbség nem volt. Na és, kellett volna lennie, mondta írta valaki? Nem.
(#14383) Ed Parker
2000 forintos? Jó lesz az 500-nak is.(#14384) Sanci38
Nemrég éppen azt írtam, hogy számomra inkább a Holdraszállás elleni bizonyítékok tűnnek meggyőzőbbnek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xtremetuning #14382 üzenetére
Lapos földben is sokan hittek még a XIX. században is.
És a Holdra sztállást is sokan tagadják a nyilvánvaló bizonyitékok ellenére is. -
xtremetuning
addikt
-
törölt tag
válasz xtremetuning #14380 üzenetére
Már rég kipróbálhatta volna, semmibe se kerül a dugóforgatás de egy kölcsönkábel se nagy "was is das.." -max visszaviszi.
-
xtremetuning
addikt
Régóta nyugtatgatod már ezzel magad....
A végén el is fogod hinni. Olyan, mintha szuggerálnád önmagad.
Ha ez megnyugtat, mi hiszünk neked..............................................................................................ááááá inkább mégsem.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
Távol áll tőlem belekötni az irásba de akkoriban (1978) még nem állt ilyen magaslaton az erősitő mind technikailag, mind szabványilag. Akkoriban emlékezetem szerint a DIN 45 500 kritétiumait kellett mindössze teljesiteni. Mai szemmel nézve ez annyit jelentene mintha egy Orion és egy LG erősitőt müanyagdobozos hangsugárzókkal hasonlitanál össze.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Maradjunk annyiban, hogy az itt fórumozók összességge, kivétel nélkül 100%-osan vérezne el egy normális, hosszú AxB teszten egy randomgenerátorral szemben is.
Fizikailag, atomi szinten persze hogy van különbség anyag és anyag között, csak hogy human észlelési határokon kivül vannak ezek.http://teledata.hu/aliscaorange/doc/hangforrasok.php#hallaseszleles
http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=461
"Az egyik legkorábbi ilyen jellegű meghallgatási próbát a Quad cég szervezte, és eredményeiről J. Moir számolt be (Wireless World, 1978 július, 55-58. oldal). Ebben a tesztben hat független szakértő bíráló (hallgató) vett részt, akiket főleg olyan személyek közül választottak ki, akik valamilyen módon kapcsolatban voltak a hangtechnikai mérnöki gyakorlatával. A hallgatóknak többször ismételt tesztek során mindig két-két erősítőt mutattak be, ezek számukra ismeretlenek voltak és meghallgatási sorrendjüket a rendezők véletlenszerűen állapították meg. A hallgatók feladata az volt, hogy a két bemutatott erősítő közül válasszák ki a szerintük jobbat. A tesztekben vagy két erősítő szerepelt, vagy kétszer egymás után ugyanaz, azért, hogy felmérjék, mennyire képesek a hallgatók a hasonlóságokat felismerni. A tesztelt erősítők az alábbiak voltak: a Quad II elektroncsöves erősítő, a Quad 303 tranzisztoros erősítő, és a Quad 405 „current dumping” erősítő. Úgy tűnik, hogy ez utóbbi típust a hi-fi irodalom fiatal gurujai nem értékelték egészen elfogulatlan módon. Amikor a tesztek eredményeit (ezek 373 független meghallgatási eredményből származtak) statisztikailag értékelték, kiderült, hogy – meghallgatást végző személyek véleménye szerint nem volt nyilvánvaló és jelentős különbség egyik vagy másik készülék javára, és hogy a nagy tudású szakértő hallgatók általában nem voltak képesek az egyes erősítők füllel való megkülönböztetésére.
A Quad cég által szervezett teszt eredményei annyira nyilvánvalóan különböztek a hi-fi irodalom és a meghallgatási szakértők korábbi tapasztalataitól és elvárásaitól, hogy Martin Colloms a „Hi-fi News and Record Review” című folyóirat közreműködésével egy újabb tesztet szervezett. A teszt eredményeit Adriane Hope-val közösen hozták nyilvánosságra (Hi-fi News and Record Review, 1978 november, 110-117. oldal). A megismételt tesztben kezdetben hét, elsősorban hi-fi újságírással kapcsolatos személyek közül kiválogatott szakértő hallgató vett részt. A teszt célja az volt, hogy kiküszöböljék azokat a tényezőket, amelyek esetleg elmoshatták az egyes készülékek közötti különbségeket és a Quad cég tesztjében – a kritikusok meggyőződése szerint – a végeredmény bizonytalan voltát előidézték. A megismételt tesztben a Quad 405, a Naim NAP 250 és a TVA Export erősítőket használták (ez utóbbi egy nagyteljesítményű csöves típus) – ez a teszt tehát a technológia és a közvélemény általi elismertség széles tartományát ölelte fel. A végeredmény figyelemre méltó módon hasonló volt az előző teszt eredményéhez, amennyiben (két kivételtől eltekintve) a megint csak nagy tapasztalattal rendelkező hallgatóság képtelen volt a vizsgált erősítők között különbséget tenni.
Mivel a szakértő hallgatók nagy önuralmat tanúsítottak és nagy gondot fordítottak arra, hogy ne befolyásolják egymás véleményét, nagyon meglepő volt az a felfedezés, hogy az eredmények elemzése világosan kimutatta az ilyen befolyásolás jelenlétét. Ha azonban ettől (a végeredményt ebben a tesztben nem befolyásoló) a jelenségtől eltekintünk, akkor a teszt eredménye a Quad korábbi tesztjének kimenetelével azonos: a hallgatók többnyire képtelenek voltak eldönteni, hogy két meghallgatott készülék közül melyik jobb, illetve hogy azok különböző készülékek voltak egyáltalán. Colloms megint úgy érezte, hogy az eredményt valami eltorzította: talán az, hogy a hallgatóknak igen nagy számú zenerészletet kellett meghallgatniuk, vagy az, hogy az egyes meghallgatások ideje túl rövid volt. Így azután a tesztet megismételték nagyobb létszámú (13 fős) hallgatósággal. A tesztek során a hallgatók egyedül voltak, és a meghallgatás időtartamát tetszés szerint növelhették. Az újabb teszt sem szolgáltatott azonban értékelhető bizonyítékot arra, hogy hallható különbségek lennének a tesztelt készülékek között, eltekintve attól, hogy két hallgató képes volt azonosítani az erősítőket, talán azért, mert frekvenciamenetükben kis különbségek voltak."
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bajnokpityu
félisten
Nézd, lehet elméleteket gyártani, miért lehet, és miért nem,de legegyszerűbb,ha kipróbálod.
Sima HM erősítőm táltosodott tőle, és ócsó szteremat hazavágta egy oda nem illő. De, hogy ne lenne hatása, hááát.Egyébként több olyan példát tudok mutatni, ahol a "nagy" torzítású erősítő egyértelműen jobban esett fülnek, mint a kicsi. Valahol ez is analóg probléma.
Ja még valami. van egy új Sonido DIY erősítőm. Halovány fogalmam sincs miért, de ha rosszul van bedugva, akkor búg a trafó, ha jól meg nem
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz andorra #14370 üzenetére
Néhány idézet arról az oldalról:
"A hálózati oldalon alkalmazott segédkészülékek és kábelek olyan hatásúak az eredő hangzásra, mintha a reprodukciós készülék belsejében lennének. Ezen elemek építő anyagai, alkatrészei hasonlóképpen befolyásolják a hangzásminőség alakulását, mint a készüléken belüliek."
"A fentiekből eredően sokféle módon lehet optimálisabbá tenni a hálózati táplálást. Szinte minden esetben jól hallható pozitív eredményt kapunk."
"Abban legtöbben egyetértenek, hogy a készülékek hálózati dugóit megfordítva másképpen szól a rendszer, néhányan azt is tapasztalták, hogy eltérő típusú hálózati kábelekkel más-más hangzást kapunk."
"A hálózati csatlakozó megfordításából eredő hangzásváltozás ezeknél a készülékeknél, a hálózati transzformátorok szivárgási áram jelenségeivel magyarázható, mely kisebb-nagyobb mértékben függ a hálózati csatlakozó pozíciójától.
A hálózati transzformátorok szivárgási árama felépítésüktől függően kapacitív csatoláson keresztül, illetve galvanikus úton jöhet létre."[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Pont Ti ketten kételkedtek ebben a stílusban a nyilvánvaló tényekben.
A Holdat hagyjuk, eléggé hihetőnek tűnnek az ellenérvek is.Nekem viszont azt magyarázza el valaki, mi a bánat köze van az elektronmikroszkópnak a Házimozi erősítőhöz? Keressetek arra másik topikot!
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
A legtöbb komoly készülékben a tápegység arányos az árával és a tudásával.
Mondjuk az OPPO 93 (igaz, nem high-end) kapcsolóüzemű tápja rangon aluli, annak a tuningjával sokat lehet javítani a képén és a hangján.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jim-X
őstag
Értelek Béci. Lehet majd én is meghallom egyszer...
De a hang és a kép az szerinted mi? Elektromos JEL!
Asszem ebbe rendesen belemásztunk Én nem állok át a sötét oldalra
Amúgy JEOL mikroszkópokon fejlesztették ki a vékonyréteg fizikia alapjait, ami nélkül nem lenne se Plazma, se vetítő, se-nyő
A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
válasz Patice #14353 üzenetére
Tehát egy audiofil erősítőben (vagy bármilyen eszközben) nincsen high-end tápegység? Naaaaaaaa.
Transzformátor -> Graetz-híd -> Pufferkondenzátor -> Szűrőkondenzátor és a többi
Ha nem ez akkor kapcsolóüzemű. (Ez van a nagyfeszültség előállításánál is a mikorszkópban és hidd el igencsak stabil feszt állít elő)
Nagyjából ebből áll.Szerinted egy high-end készülékben nincs speckó elektronika és kapcsolás? Ha nem akkor miért nem?
A játék az nem játék!
-
BBéci
legenda
Soha nem foglalkoztam a fizikai magyarázatával, mert a legkevésbé sem érdekel. Mint már többször kifejtettem, csak a hallható, látható hatásokkal foglalkozom, sem időm, sem kedvem jobban belemélyedni. Hififel és házimozival foglalkozom, nem elméleti vagy alkalmazott fizikával.
Ha kapnál valami számodra kielégítő magyarázatot (mert van), akkor annak ellenére elhinnéd, hogy sosem hallottad?
Most látom, mit írtál. Nem a tápfeszültségen változtat a jó tápkábel, hanem a hangon és a képen. A többit magasról le...Amióta itt tag vagyok, rengetegen kételkedtek, aztán a többség kipróbálta és azóta elégedetten használja a jófajta drótokat és élvezi az általuk nyert javulást.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Ezért írtam, hogy egy elektronmikroszkópba be van építve szerintem minden, ami a megfelelő áramellátást adja, azaz szinte tök mindegy milyen kábelről kapja a tápot, csak a megfelelő teljesítményfelvétel teljesítéséhez kell neki madzag.
Audio rendszereknél a tápkábel egyfajta szűrő/kondicionáló szerepet lát el. Ezért nem mindegy milyen az a tápkábel.
Elektronmikroszkópnál megoldják speckó elektronikákkal, kapcsolásokkal, meg minden mással, amihez nem értek.
Mondjuk a tápkábelekhez sem, csak hallom a különbséget kábel és kábel között.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Jim-X
őstag
válasz Patice #14349 üzenetére
Ezt sem értem...csak a mikroszkóppal tudok előjönni, ahol nanoamperes stabilitás kell, ami köszönőviszonyban sincs bármilyen audiofil rendszerrel (maga a mérőműszer is komoly darab). És egy rézkábelen kapja a szuflát. Hidd el ide aztán kell zavarmentes jel... A szoba hőmérsékletének az ingadozása sem lehet nagyobb 0.05 celsius foknál nagyobb.
Egy High-End rendszerben milyen feszültségkülönbségekről beszélünk?
A játék az nem játék!
-
tdd587
őstag
Azért ez elgondolkodtató. Vesd össze ezzel. Biztos, hogy nem a 33H-t választanád, hanem a kistesót közel kétszer annyiért?
Szerk: most látom, hogy már lefoglalta valaki. Csak nem te voltál...? Jó vétel ez.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Jim-X
őstag
Szeretném ha leírnád a fizikai magyarázatát a dolognak, hogy miben és hogyan javít a hang illetve a képminőségen a különböző típusú tápkábel. Úgylátom ehhez kevés a villamosmérnöki diplomám, mert nem értem... Miben változtat a tápfeszültségen a jó kábel a készülék csatlakozójának belső felén?
Mint a Brick Top a Blöff-ben : Szűz Mária repedt sarkára mondom...nem értem...
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
BBéci
legenda
Ahogy a cikkben írják, a tápkábel ugyanúgy teljesértékű alkotóeleme a hangláncnak, mint bármelyik másik, legyen az CD-játszó, erősítő, hangszórókábel, interkonnekt, hangdoboz.
Nem kell hozzá elméleti fizikusnak lenne, ki kell próbálni, meg kell hallgatni.
Pár éve én is marhaságnak tartottam, de hiszek a füleimnek és a szemeimnek. Ugyanis egy vetítő képén is javít a jó tápkábel.
Baromi kényelmes és költségkímélő hozzáállás a struccpolitika, csak teljesen hibás, téves.[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz Toobee #14338 üzenetére
Challange Accepted
Kíváncsi vagyok rá komolyan, kitudja milesz.
Én amúgy egy olyan tesztet is csinálnék, ahogy megnevezett tápkábeleket cserélgetnénk mondjuk 10 embernek. De persze semmit sem cserélnénk a rendszeren... Fogadjunk, hogy lenne eltérés...
A játék az nem játék!
-
törölt tag
válasz Ed Parker #14303 üzenetére
Ez nem optikai hanem pl röntgen és még magasabb hullámhosszat állit elő azzal alkot képet,nem is tehetsz bele akármit, több fajtája van, most nem mennék bele de az üveges mikroszkóphoz annyi köze van kb. mint a tölcséresgarmofonnak egy komoly HD-s elő-végfok 7.2-höz.
#14340 Jim-X: ez a tapasztalatttal egybevág mert ugye az arany puha fém, és jól kolloidál...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Már a címe sem vág ide: Elméleti villamosságtan. A hifi és a házimozi tapasztalásról szól, hallgatjuk és nézzük. Vagy tetszik, vagy nem.
A cikkben szereplő kábelek közül volt nálam Furutech PowerFlux, még most is lelkesen és boldogan használom a Lessloss DFPC-t. Négyen hasonlítgattuk, teszteltük őket, (és még néhány másikat) egy dugott, a többi fülelt. Voltak különbségek, nem is kicsik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
andorra
őstag
-
BBéci
legenda
Erősítőknél rengetegszer előfordul, hogy nincs hallható hatása a dugóforgatásnak, viszont CD-játszóknál eddig 100%-os változást tapasztaltam.
Tápkábeleket sem erősítővel szokás tesztelni, demózni, mert a kondik állapota és egyéb tényezők jelentősen befolyásolják a hangot. Csakis lejátszóval!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha már témánál vagyunk, egy kis szőrszálhasogatás
sztereó erősítő+concept6:
Dugóforgatással nem tapasztaltam semmit. Túlfeszvédős elosztó helyett átdugtam közvetlenül a konnektorba... nem lett jobb. A túlfeszvédős elosztóba bedugtam még egy alap ~700ft-os elosztót és abba az erősítőt. Láss/hallj csodát lényegesen szebben szól.(aztán lehet ez placebo, vagy csak sikerült alaposan kimosni a fülem! Nem mintha az utolsó eset egy jobb eredmény elérése érdekében történő próbálkozás lett volna)
-
Ed Parker
nagyúr
ha megy az angol vagy a cseh,akkor itt egy kis olvasnivaló,ebből leszűrheted a magad tanulságát.
-
Patice
nagyúr
Az a 230 V sem mindig annyi, és az 50 Hz is kérdéses, hogy pontosan mindig annyi-e, de ezt nem is tudod befolyásolni a tápkábellel.
A hatás megértéséhez megint csak BBéci hasonlatát tudom felhozni.
A jó tápkábel az autósztráda, a nem jó meg a macskakő vagy földút.
-
BBéci
legenda
válasz ujhelyiferi #14315 üzenetére
Vakerán 110-ért kínálnak egy párat, annyit szerintem bőven megér.
(#14319) tdd587
Meghallgatni még nem volt módom, de a No 532-t többször, többféle hangdobozokkal és nálam az a csúcs.
Némileg közelebb kerülve a földhöz, egy No 532H a frontoknak és egy 533H a másik három hangdoboznak.
De cseppet sem lennék elkeseredve, ha egy No 535H használatára lennék kényszerítve.[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
Hmmm, lehet.
Ennyiért (50.000EUR) lehet a Halcro-ra hajtanék első körben. Bár a fene tudja.
ML vonalon 33H-t lehet találni 10.000 körül használtan, annyiért jó vételnek tűnik (pár éve legenda volt a hificity-n...).
Szerk: 6.000-ért van most Audionet MAX is, az is nagyon szép darab. Van itt választék bőven...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz tdd587 #14304 üzenetére
Azért, mert a monoblokknak van értelme, (saját táp, ház, elhelyezhető a hangdoboz mellett, stb) az előfoknak szemernyi sincs, mivel a jelforrás minimum sztereó. Valamint megfelelő forrás esetén (ML CD-játszó) az előfok ki is hagyható.
(#14314) tdd587
Pár napja írtam erről és linkeltem is, mint álmaim erősítőjét.[ Szerkesztve ]
-
ujhelyiferi
tag
Sziasztok!
Lenne egy Canton karat s 8 dc hangfalpárom.
Mennyiért lehetne eladni?Válaszokat előre is köszönöm!
-
Ed Parker
nagyúr
rossz helyről közelíted meg a dolgot.
a hifiben a kábel a hanghoz semmit nem tesz hozzá csak elvesz, a kábeltől függ ennek a mértéke,minél komolyabb kábeleket nézünk,annál jobban közelítünk a valódi hangszerek hangjához.Nem akartam én itt az állóvizet felkavarni...de kicsit viccesnek tűnik ezek fényében ez a tápkábel mizéria...
ez a téma itt kéthetente újra és újra előkerül,nem kell benne hinned,rendszerint mindig azok a legnagyobb kételkedők,akik még nem hallgattak/próbáltak ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz Patice #14308 üzenetére
Utoljára: az a kábel azért annyi, hogy ne húzzon át a 200.000volt fél méterről, mikor elsétálsz mellette... mondom nem kispályás 2centi vastag erecske...
Egy tápkábelben a hifihez ugyanaz a 230V 50Hz megy mint ugyanebben a mikroszkóban... Tápkábelekről beszéltem...
Nem akartam én itt az állóvizet felkavarni...de kicsit viccesnek tűnik ezek fényében ez a tápkábel mizéria...
PEACE
A játék az nem játék!
-
Patice
nagyúr
Na látod!
Abban a készülékben is megvan az ára az olyan kábelnek, amire nagy feladat hárul, meg gondolom a többi sem sima mezei kábel, hanem azért bizonyos kritériumokat tudniuk kell teljesíteni.
Igen, vicces, de egy high-end készülékbe minek raknának saját tápszűrőt, ha a leendő tulaj mást, sajátot, már meglévőt akar majd használni hozzá?
A high-endben, gyakran minden komponens külön külön van, mert "valamiért" nem jó együtt, egy házban lakni egy erősítő áramkörnek, egy trafóval mondjuk. És még jó pár kedvezőtlen párosítás sorolhatnék.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz Patice #14298 üzenetére
Persze, mindennek van mindenhez köze, ez egy tiszta elektronikai berendezés, igaz magához a működéshez ultra nagy vákuumra van szükség de az egy külön téma lenne
Kb. 10km kábel van benne, amiken különféle jelek mennek a 50A-től néhányszáz pA-ig.
Egyetlenegy kábel van aminek az ára olyan 80k Eur, az a nagyfesz kábel ami a tankot köti össze az elektronágyúval...De az 200.000voltot visz és nem kispályás
Tehát egy High-end készülékben sincsen tápszűrő? Viccesen hangzik...
Üdv.
A játék az nem játék!
-
tdd587
őstag
válasz #09634560 #14230 üzenetére
Köszi, műszaki jellegű volt a kérdés. Én is arra gondoltam, hogy ami dual mono felépítésű (tényleg szimmetrikus) annak ez nem lehet gond. Azt persze nem értem, hogy ha a mono végfokot (monoblokkot) már kitalálták, akkor a mono előfokot miért nem találták ki. Oké, a hangerőszabályozás kicsit kényelmetlen, de messze nem megoldhatatlan feladat összelőni a kettőt/hármat/akármennyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Anime filmek és sorozatok
- Képregény topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest