Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixer66
senior tag
Próbálta vagy hallotta már valaki ezt a Dynavoice Definition SW10 zárt sub-ot?
Sub vásárlás előtt állok és egyelőre ez 70-80K a keret. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
CoroStar86 #131695 üzenetére
Szerintem a J110 (teljesitményben/összeszerelési minőségben/anyaghasználatban) jobb és olcsóbb is lesz, továbbá lehet, hogy a 12"-os hsz "lustább" lesz, mint a 10"-os, nem mindig a méret a lényeg .... de ha tutira akarsz menni, akkor elmész és meghalgatod mindkettőt.....
-
CoroStar86
senior tag
Még egy utolsó kérdés
: Proson 12 80-ért vagy Jamo J110 majd akcióban 70-ért? Nekem az előbbihez húz a szívem, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre! Más: az aktív mélyládáknak ugye beépített erősítőik vannak. Ezek szerint az Onkyo erősítőm gyengécske teljesítménye nem befolyásolja a mély hangok minőségét ugye? Azért gondolom, egy normálisabb sub-kábel nem árt... Köszönöm a válaszokat!!!
-
Dorian
félisten
válasz
DJMDJM #131690 üzenetére
Földelt kábelt vegyél, mert hátránya nincs, de később ha máshová akarod használni vagy eladni, hátrány lehet ha nem az.
(#131691) Vasy09:
Millió baja lehet, de nehezen tudom elképzelni, h így megvegye vki, mert könnyen lehet a javítás annyi, mint egy tökéletesen működő hibátlan készülék. -
Vasy09
őstag
Ha rossz helyre írom, elnézést!
Meg tudjátok mondani nekem, hogy mit érhet egy Onkyo tx-nr717 (2013), ami sajnálatos módon nem ad ki magából hangot? Arra gondoltam, hogy lehet nem csináltatnám meg, hanem eladnám így, aztán néznék egy másikat helyette!
-
DJMDJM
tag
válasz
Dorian #131686 üzenetére
Nem olyan nagy gond, gondolom az IEC csati nem gond, hogy két v. három lyukas.
Csak annyi, hogy kértem árat tápkábelre és visszakérdeztek, mert van nekik 2 eres is, akkor minek a 3, gondolom árban lesz eltérés. Azt viszont nem tudom milyen csatit szerelnének rá, azt még nem kérdezték, hogy mit választanék. -
CoroStar86
senior tag
válasz
Nemir Ombe #131688 üzenetére
A Streamaudionál akcióban 80 ruppó a Proson R12, szerintem lecsapok arra. Cantonokból nem látok akciósat, tesztek alapján a Proson nagyon tetszik és az akciós ár pont belefér a büdzsémbe. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
CoroStar86 #131687 üzenetére
Az AS85.2 teljesen más, mint a sub 85. Ha kint élsz (és nem találsz sub 85-öt), akkor nézz pl. Canton sub 8, 10 vagy 12-est, ki lehet fogni akciósan 300€ körül....
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Nemir Ombe #131683 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Canton AS 85.2 SC van 250 öjróért. Lecsapjak rá? Proson-t itt kint nem lehet kapni, a Jamo otthon olcsóbb, Polkhoz nem ragaszkodom.
-
Dorian
félisten
válasz
DJMDJM #131685 üzenetére
"Akkor a konklúzió, hogy ha ettől függetlenül is van létjogosultsága a tápkábel cserének, akkor nem földelt kábelt kell keresnem"
A külön tápkábeleket szerencsére földeléssel együtt szerelik, pont azért, hogy esetleg egy nem földelt példányt nehogy beledugjon valaki egy földelést igénylő készülékbe.
Számodra miért probléma h benne van a föld-szál? -
DJMDJM
tag
válasz
Dorian #131673 üzenetére
Talán a teljesítménye miatt. Nagyobb az áramfelvétele, mint a TV-nek, az földelt. PC is földelt. Akárhány kábeltesztet is néztem, mindenhol 3 tüskések voltak.
Itt egyszerűen nem vártam mást. Régen a földhurok is mindig téma volt, az is, hogy kimerjem-e kötni a földet vagy sem. Nem is számítottam rá, hogy ezek már nem ilyenek. Értem én, hogy kettős szigetelés, de azért legyen Fí relé, az a biztos. Láttam én már erősítő zárlatot, amikor úriember fölé hajolt és a nyakában lévő bőrszíjon lévő medál átcsúszott a hűtőrácson. Szerencse, hogy nem amerikai rapper volt.(#131674) Nemir Ombe:
THX, látszik hogy sok év kihagyás után csaptam bele újra, Te pedig megadtad a választ: újabban.(#131675) liszi70
Köszönöm, azért nem csak én akadtam fenn ezen.(#131676) arcitec
Nem tudom most megnézni, de tuti nem földelt.Akkor a konklúzió, hogy ha ettől függetlenül is van létjogosultsága a tápkábel cserének, akkor nem földelt kábelt kell keresnem.
-
nobeige
tag
válasz
Termi16 #131677 üzenetére
Amp assign Front B legyen, és akkor Front SP setupban megadhatod 2ch/direct módban hogy B-t akarod hallgatni.
Ahhoz hogy a B teljes sávú legyen még az Audio setupban a 2ch Direct/Stereo beállításban Setting, Custom, Front, Large beállítást is meg kell csinálni.
Így (ha minden igaz), akkor azt fogja nyújtani az ES30 amit tud.
Direct/Pure direct módban Audyssey beállítások és egyéb Audyssey funkciók nem működnek, tehát loudness sem fog működni, emiatt kis hangsugárzót halkan hallgatva érezheted soványnak a produkciót.
Stereo módban az Audyssey funkciók működnek, bekapcsolható a Dyn.Eq, halkan testesebb lehet a hang.A fentiek nem tapasztalatból, hanem a magyar nyelvű használati utasításból erednek.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
CoroStar86 #131681 üzenetére
Hamarosan ez [link] jó vétel lesz (black friday 69.990Ft) vagy keress külföldön Canton sub 85-öt (ha kapni még 285€) az még jobb vétel .....
-
válasz
CoroStar86 #131681 üzenetére
Személy szerint a Polk PSW125-nál a svéd Proson R-12 sokkal jobban teljesített. Ha meg mindenáron polk akkor a Polkaudio DSW Pro 660-at ajánlom, ennek tényleg tökéletes mozi hangzása van.
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Meglévő meghibásodott csont belépő szintű Onkyo mélyládámat szeretném lecserélni, a szobám 25nm-es. Amit kinéztem: Klipsch R-12 SW vagy Polk PSW125. Egy belépő Onkyo-erősítő hajtaná, de jövőre lecserélem azt is.A Klipsch-et itthon 130 rongyért vesztegetik megbízhatóbb helyeken, itt Németországban viszont 265 euroért meg tudom venni újonnan, garival és csupa jót olvastam róla. A ládára költött árat is euróban adom meg inkább: max 300.Ha valaki tud ennyiért ennél jobbat, annak a tanácsát megköszönném!
-
Norbi 72
veterán
Ha valakit érdekelne.
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Rég jártam erre, nem sok időm volt mostanában a HM-ra.
Azt mondja meg nekem valaki please, hogy a Denon AVR 3312-n mit állitsak be, hogy Front A\B-s bekötés mellett a B sávon rendes mélyek jöjjenek teljes frekin a hangfalakból?
Az A-ra van kötve a két nagy front, center és a sub. A 2 hátsót nem tettem fel végül falra a nappaliba, mert el fogunk költözni valamikor, szóval nem akartam ezzel is szórakozni. Ezzel a lendülettel bekötöttem Front B-re a két kis hangszórót (JBL ES30-ak), hogy amikor nem a nappaliban vagyok, hanem a konyhában, akkor direktbe onnan jöjjön a muzsika.
Annó ezt a 2 hangfalat meg az erősitőt vittem nyaralni Mezőkövesdre magammal, és nagyon szép mélyeket produkáltak, most viszont elég tompa az egész, kb nem is mozognak a membránok csak úgy rezonálnak.
Mikor a nappaliban használom a cuccot akkor ott a sub, szóval azzal nincs probléma, de mi a fenét állitsak be külön, hogy amikor átváltok B-re és csak a 2 kicsi szól a konyhában, akkor megkapják a teljes frekit?
-
arcitec
addikt
válasz
DJMDJM #131672 üzenetére
Ha nincs föld 3. csatlakozó, akkor az a készülék kettős szigetelésű. Jelölése is van és azon a Denon-on is ott a jel, nézzed csak meg.A jel : 2 négyzet egy kicsi a nagyban.
Bár ez a készülék lehet nem európai itt a képen, de a kérdéshez mintának jó.
Az SB2000 villása földelt a másik felét most nem néztem. Ha nagyon érdekel kérdezd meg a forgalmazót. -
DJMDJM
tag
válasz
DJMDJM #131588 üzenetére
Bocsánat, hogy visszautalok erre (#131588) DJMDJM a kérdésemre, de csak én lepődök meg ezen, hogy földeletlenek a tápcsatik?
-
kezo0
addikt
Ha valaki így a karácsony közeledtével esetleg külföldről akar rendelni, adott esetben ez is elég jó alternatíva lehet mostantól:
A magyarok is ingyen rendelhetnek mostantól az Amazonról(Remélem, ez nem számít reklámnak.)
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sixer66 #131666 üzenetére
Az a "25cm" bőven elég tud lenni 20nm-re és a teljesítménye is elég lehet (mert nem minden a hsz méret) .... ha azt nézed, hogy listaáron a 140e-es kategóriában "versenyez", akkor 70e-ért nem olyan rossz vétel ....
(#131668) blakey:
a SUB 85 azért lényegesen jobb, nem sokkal többért ....
-
sixer66
senior tag
válasz
Nemir Ombe #131665 üzenetére
Háttérzenélés szokott lenne, de ha zenét hallgatok sub-ot eleve nem használok, koncertfelvételeket pedig nem hallgatok 5.1-ben.
Mozin lényeg, hogy legyen egy sub, csak kérdés, hogy a 25cm elégnek bizonyul-e 20nm-en ebben a kategóriában. (azért utána érdeklődök, hogy kinél tudnám meghallgatni)
Tudom, hogy érdemesebb lenne az SVS-re vagy T12 re gyűjteni főleg, hogy Dynavoice a hangfalszettem is, de plusz 110K-m nem lesz, mert mindig van valami fontosabb, viszont egy sub-ot szeretnék a rendszerbe. -
Nemir Ombe
addikt
-
sixer66
senior tag
-
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Van egy Onkyo tx-nr535 típusú erősítőm, szeretnék venni hozzá egy mélyládát.
Nem akarok nagyon drágát, 40-50 ezer forint körülit, akár használt is lehet, ha jó állapotban van. Most egy ilyet találtam használtan elég jó áron szerintem:
http://www.audioreview.com/cat/speakers/subwoofers/wharfedale/powercube-8/prd_324643_2741crx.aspx
Mi a véleményetek róla? A másik kérdéem, hogy aktív vagy passzív mélynyomót javasoltok. Ez aktív, hogyan tudom csatlakoztatni, milyen kábellel, sima rca?
Köszönöm a segítséget! -
Patice
nagyúr
Audio Video Trend & Hifi Show 2016 beszámolóm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest