- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz nadtom #128909 üzenetére
Erősítőtől függ: menüben vagy hátlapon elhelyezett kapcsolóval. Viszont némely esetben dinamika csökkenéssel jár az alacsonyabb érték beállítása.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
Hova rakva az a hűtő, az erősítő tetejére, a szellőző rácsra? Ha így van a sajátomra nem tenném rá...Jó pár cm van hagyva úgy 4-5 min. ha nem több a fölötte lévő polchoz képest, épp hogy langyos ..
A laptop rá van helyezve, az átadja a keletkezett hőt a hűtőfelületnek, amit a ventilátor a környezeti levegővel hűt le.Nem lenne jobb az erősítőben keletkezett hőt a szellőzőrácson keresztül hagyni eltávozni? Mert így nem tud... Ha nem így van, akkor nem szóltam ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz arcitec #128914 üzenetére
anno nekem is volt laptop hűtő, az 508-omon, és a lényeg az hogy a venti alulról szívja a levegőt
így pont "leemelte" az erősítő felső rácsos részén felszálló meleg levegőt[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
arcitec
addikt
válasz Lacielvtárs #128915 üzenetére
A rajzon nem az elmondásod szerint van szemléltetve és ezen sem ...
Ha szív akkor még akár jó is lehet, ha fújja, mint ahogy az ábrákon is , akkor nem igazán ...Szerintem ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz arcitec #128918 üzenetére
érdekes, amit én linkeltem képet azon is az van, alul szív, majd felfelé fújja a levegőt.
az általam használt is így tett, és mindig kéz meleg volt, sohasem volt forró.
bezzeg a ventilátor nélkül, volt hogy tűzforró volt.
a képi illusztráció meg lehet nem a megfelelőmondjuk tény hogy vannak olyan laptop hűtők, ahol a levegő áramlás pont a fordítottja, az tényleg nem jó, mert minden belefúja az erősítőbe.
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
ProdyG
őstag
És a "tűzforró" erősítőtök nem kapcsol ki magától egy idő után?
Mert nekem az Arcam 500-as kb egy hete kezdte el csinálni, hogy ha 26 fok vagy melegebb van a szobában, akkor kiírja hogy FAULT, és kikapcsol. Mindezt filmezés közben. Eddig 28 fokban sem kapcsolt ki, szóval valami történhetett. De ha benyomom a légkondit, akkor már jól működik. Az erősítő gyári melegedési problémája már új korában orvosolva lett és évek óta tökéletesen működött eddig nálam a cucc.
Szervizben tudnának ezzel valamit kezdeni? Lehet a ventilátorával lett valami, mert néha hallom, hogy bekapcsol, de nem mindig... -
nadtom
tag
válasz Lacielvtárs #128919 üzenetére
Ha aktívan hűtve van az erősítő az jót tesz neki szerintem, de biztosan nem árt. A laptophűtőnek biztosan van egy olyan oldala ahol szív, szóval meg lehet találni az optimális pozíciót.
Kiderült, hogy 8 Ohm-on volt a beállítás (szemben a 6 Ohm-os hsz-kal) megnézem most mennyire fog melegedni. Ha továbbra is meleg lesz, veszek egy laptophűtőt. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz nadtom #128922 üzenetére
így is van,ártani tuti nem árt neki.
anno én is - mint írtam - a biztonság kedvéért, rátettem, csendes volt, nem zavart.
a mostani vasamhoz, meg már nem kell, mert van benne gyárilag ventilátorvolt már itt a topikban erről "vita" hogy szükséges e, és ha elég jó a szellőzés, akkor elvileg nem.
persze vannak olyan állványok, bútorok, mely pont ezen szempontból, használhatatlanok.
az enyém is ilyen, sajnos"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nadtom
tag
Lehet volt már róla szó de érdekelne a véleményetek, hogy a hangszórókhoz illetve a SUB-hoz milyen kábelt érdemes venni? Pl. Minden hsz-hoz egyformát? Vastagság, minőség?
Jelenleg Media Mark-os 0,75mm2 és 1,5mm2-es hsz kábel van szóval ettől nem lesz nehéz jobbat venni.Nézegettem az AudioQuest kábeleket 1K/m-től 20K/m-ig nagy a szórás. Kérdés, hogy az én alsó középkategóriás rendszeremhez hol van az az optimum amit még érdemes venni, mi hoz még érdemi javulást a hangzásban (vagy hoz-e egyáltalán). Ahogyan számoltam kb. 50-60m hangfalkábel kell szóval nem mindegy melyik lesz a befutó.
A rendszer elemei:
- AVR: Marantz SR6010
- Front: Jamo C407
- Center: Jamo C400
- Subw: Jamo 650
- Surround: Jamo C9
- Atmos: ? Valószínű valami ilyesmi lesz: Jamo IW 408 FG vagy a kerek verziója.[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz Nemir Ombe #128859 üzenetére
Hasonló lesz, mint tavaly.
A kiállítás nem a vájt szemű, fülű szakértőknek készül, Ők menjenek el bemutató szobákba, nézelődni hallgatózni. A kiállítás inkább a házimozi után érdeklődőknek szól, akik szeretnének efelé a hobbi felé nyitni, ahol egy helyen több rendszert esetleg érdekes dolgokat megtudnak nézni.
Én is többször voltam kiállításon, mint néző már, akkor tisztában voltam vele, hogy egy délután nem lehet egy olyan szobát összerakni, ahol minden készülék a 100% tudását nyújtja. Tavaly mi is kiállítottunk, sok érdeklődő és utána vásárlónk is volt, ezért is fizettünk be a kiállításra. Ez egy reklám, semmi komoly következtetés nem kell levonni a kiállított termékekből esetleg annyit, hogy otthon tisztességes körülmények között még sokkal jobb lehet, mint az ott látott hallott, de kb. kiindulópontnak jó lehet. Ha valaki ezzel tudattal indul el, az talán még jó is érezheti magát. Számítottam a fórumos szakértők véleményére, ami ilyen és olyan is volt, de sajnos ők nem úgy indultak neki, ahogy kellett volna.
Én tavaly ott hallottam először az Atmost és egy pár hét múlva otthon is megcsináltam, így nekem hasznos volt a kiállításSony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
xtremetuning
addikt
Tetszik ez a mosakodás előre...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #128926 üzenetére
a belépő árát hozzátéve a sajbureszt le lehetne idén cserélni
igy is van elég reklám a fórumokon, kéretlenül, ezért még fizessek is?remélem azért lesz idén is, aki jó hangra, képre is törekszik.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Patice
nagyúr
válasz szepi0808 #128925 üzenetére
Tényleg csak kíváncsiság képpen, hogyan kelett volna neki indulnunk? Nem sok elvárással? Én pölö nem azzal szoktam neki indulni és ahogy írtam is volt mindig pár érdekes, említésre méltó szoba, kiállító, lánc, amit ajánlanék másnak is meghallgatásra.
Ami nekem fura, hogy sokszor csak a csúcsmodellek vannak kirakva, demózva, ami pont az átlag embernek elérhetetlen. Szívesebben látnék több középkategóriás láncot, ami pl. Be is fér egy hotelszobába és reálisabb szituációkat mutatna be. Ezeket nem is lenne olyan nehéz belőni a helyszínen, ha adott kiállító kész koncepcióval érkezne. Csak pár jó ötlet kellene, meg egy kis kommunikáció a kiállítók között.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Norbi 72
veterán
válasz Patice #128928 üzenetére
+1
Példának okáért össze lehetne rakni egy ilyen rendszert.
-
Norbi 72
veterán
válasz bajnokpityu #128930 üzenetére
Tudom,ezért írtam,hogy lejjebb lehetne menni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz szepi0808 #128925 üzenetére
Ha már nekem címezted:
Lehet, hogy egy délután nem lehet jó hangot összerakni (bár miért ne lehetne!?),de tavaly (is) 3 teljes nap állt a kiállítók rendelkezésére,de még vasárnap sem volt “élvezhető” hang a legtöbb helyen, továbbá az is elég “csúnya” volt,hogy pl. egy cca 1M-os Yamaha hangprojektor+sub páros,jobb mozit csinált,mint a 7.akárhányas Kipsch Atmos + a legnagyobb Yamaha mozivas,vagy az “50M-os” csúcsmozi kb. olyat produkált,mint bármely más bemutatóteremben egy 1-2M-os rendszer (pedig volt még jó kis “vetítés előtti előadás” is), hogy a többit ne is elmlítsem....és (ez a magánvéleményem) az egész mintha arra lett volna “kihegyezve”,hogy a “nagyonjók” is sz@rul szóljanak,igy feltehetőleg könnyebb eladni a olcsóbb,belépő szetteket (amire sajnos a legnagyobb kereslet van),mivel igy “közelebb vannak egymáshoz hangban” és az “egyszerű vásárló” nyugodtan mondhatja,hogy “majdnem ugy szól,mint a házimozisón....”
Szóval lehet(ne) akár egy jó reklám is a kiállítóknak,de akkor fel kellene vállani az alsóbb kategóriák bemutatását is és a drágákból meg többet kihozni....azért nem lehet mindent a sz@r akusztikára fogni mindig.
Hmm ....
-
szepi0808
senior tag
R-28-nak voltak a hátsók direkt azért is, hogy azt is láthassa a közönség.
Ilyen kis erősítő pedig nem tudta volna behangosítani a helységet, ezért nem lehet ilyen erősítővel demózni.
A idén megint RP Klipsch lesz (szerintem az is megfizethető) és próbálom az Atmost is megcsinálni, úgy, hogy közben a falhoz hozzá sem érhetünk, nem még hogy arra fogassunk valamit rá. Lehet ezt sokan nem tudják, de semmihez nem nyúlhatunk, csak ki meg be pakolhatunk a szobába.
Projektort volt megfizethető Sony HW65. Most túl nagy gépeket kapunk, amit ki kell állítanunk, aminek én sem örülök, hiszen abból aztán nagyon keveset vagy egyáltalán nem tudunk majd értékesíteni.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
válasz Nemir Ombe #128932 üzenetére
Nagyon rosszul látod a dolgokat, de nem is akarom ezzel offolni a topikot.
Sokan meg a hangprojektort köpködték, de nem is megyek bele semmi ilyesmibe, mindenkinek más az ízlése és az elvárása, nem lehet mindenkinek megfelelni. Mondtam már, hogy akinek nagyok az elvárásai az bemutató terembe kell, hogy elmenjen itt nem lehet azt a hangot, képet produkálni. Tudom nagyon jól, mert ég és föld volt az a rendszer ott, amit itthon is használok.[ Szerkesztve ]
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz szepi0808 #128934 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem “off” a téma,ez a “házimozi topik” ha jól olvasom és szerintem sokan kiváncsiak a “valódi miértekre”.
De természetesen ha nem akarod,akkor ne fejtsd ki,aki akar ugyis elmegy és meglátja/hallja,hogy idén mit sikerült összehozni a kiállítoknak.
Hmm ....
-
bajnokpityu
félisten
válasz szepi0808 #128934 üzenetére
védelmedben annyit mondanék, h hallottam már rosszabbul is szólni a klipscheket yamakkával. és a régi magyar márkás demohoz képest azért előrelépés volt. és láttam rosszabb képű 520as sony-t is
de ha vállalhatatlannak érzitek a hangot, képet, akkor miért nem inkább csak beszélgettek? eladás úgyse lesz, legalább nem fújolnak a fórumokon hónapokig. ha totál tapasztalatlanok odatévednek, ők is érzik, ha valami nem kerek, max nem tudják, h miért nem.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Quetz
őstag
válasz nadtom #128924 üzenetére
Itt nézheted meg, hogy milyen vastag kábelre van szükséged. Nálunk vastagságot szoktak megadni awg helyett, de a kettő között van összefüggés. Minél vastagabb a kábel, annál alacsonyabb az awg értéke. Összehasonlításképpen
- Qed profile 42: 1.5mm2 keresztmetszetü, awg 19
- Qed profile 79: 2.5mm2 keresztmetszetü, awg 14Ezek a kábelek 500-1000Ft között mozognak, elegendőek egy normális rendszer összerakásához. Én is média markt-os 0.75-ös kábelről váltottam qed 79-re, és ég és föld a különbség a hangzás között. Leginkább azért, mert a régi hangfalamból kiesett a pirincka kábel és nem szólt sehogy
-
nadtom
tag
Egy újabb érdekes cikk arról, hogy a drága HDMI kábelek semmilyen előny nem jelentenek a kép és hangminőség terén...[link]
-
Quetz
őstag
válasz nadtom #128938 üzenetére
Én három lépcsőben fejlesztettem a hangfalaimat, az elsők még régi huszonéves videotonok voltak, rugós/csiptetős csatlakozóval, amiből a vékony kábel tényleg szó szerint kiesett. Gyorsan kellett hát valami vastagabb, és a qed volt ami éppen elérhető volt. Amikor meglett a teljes 5.1 akkor már csak kipótoltam a kábelezést és maradtam a qed 79-nél mondván, ha előre jó volt, akkor hátra is jó lesz. Addigra már megtaláltam a linkelt táblázatot is és ott leellenőriztem a vastagságot.
Az jutott még eszembe, hogy kácsa audió vagy esetleg van damme kábelekből még olcsóbban ki tudsz jönni. -
szepi0808
senior tag
válasz Ragadozó #128941 üzenetére
Igen, arra én is átmentem, de ők is jöttek, hogy hangos nálunk a mozi
Lehet, hogy ez normális helyen az is jó volna, de mint mondtam ez egy reklám a cégeknek, akik csinálnak hozzá egy rögtönzött show-t, amit hirtelen össze lehet dobni.
Épp nem rég volt itt nálam Red75 (Attila) és ő is mondta, hogy mennyivel jobb volt ugyan ez a rendszer, nálam, mint a kiállításon. Jóformán itt az első 3 üléssorra betudom lőni úgy a rendszert, hogy jó legyen, ott 6x5 üléshelyre kellene belőni, hogy mindenhonnét egyformán szóljon, na ez lehetetlen, főleg ott és ennyi időalatt.
A másik a kábelezés, mint tudjuk legalább egy 2000Ft/m kábel már ér valamit, most ott ha mostani Atmos kiépítést nézzük 11cs (+2sub) kábelt kell kikábelezni, ami kb vagy 150méter és nem tehetem (tehetjük) meg 300eft értékű kábelezést szétvagdosok méreterekre. Ez van, egy kis cég vagyunk, de legalább az agyunk sincs elszállva az árazással Most már tényleg bocs az offért, ez már nem tartozik ide.Ami már nem off, hogy Nadtom nappali átalakulást moziszobává figyelmesen követni fogom. Én már a lelki szemeimmel elképzeltem a sötét falszíneket, szalag függöny sötétre cserélését, darabszönyeget a vászon előtt, az Atmos kiépítését és a virágok transzportálását a szobából
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
-
BBéci
legenda
válasz nadtom #128944 üzenetére
Idézem az egyik hozzászólás első mondatát: "Absolute rubbish."
Kicsit lejjebb: "The picture quality on the cheapest cables was dire."
Ezekkel egyetértek. De mindjárt jön Liszi és megkapom a magamét.(#128948) adamssss
Szerintem romlást, ki lehet húzni a Pioneert a listáról.(#128946) szepi0808
Miért kellene a virágokat transzportálni a szobából?
Nagyon is kellenek, mert jó hatással vannak az akusztikára. A müncheni HIGH END szinte mindegyik szobájában szoktak lenni növények, nem véletlenül.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest