- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz Vicarious1 #129800 üzenetére
Mi nem tetszik a 800-asba? Csak kiváncsiság a részemről, mert pl Pioneer SC-LX89 más kategória ha jól látom árban közel 850eft volt 950eft is. A Z900 ezüstben EU oldalon láttam vagy 350eft fele. Mert dupla pénzért legyen is jobb.. Az LX 78 is 700eft volt lista áron ... de most is még mindig több mint 550eft
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Vicarious1 #129800 üzenetére
A 7010 "zeneibb" hangú, de megjegyezném hogy azokhoz a dobozokhoz szinte felesleges a jobb avr, inkább csak "más" hangod lesz mint az eddigi. Ha jobbat akarsz, egy dobozcsere nem ártana....
(itt a topikban is az az ajánlás, hogy az avr listaárának a 2x-e az 5.0 listaára, az a kb. "összeillő" kategória, továbbá; jobb dobozokkal ua azzal az avr-el nagyobb lehet a javulás, mint fordítva....)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Quetz
őstag
válasz dunkel #129797 üzenetére
Miért lenne kevés az x3100? A specifikáció szerint
- X3100: 105 W + 105 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.08 % T.H.D.)
- x5200: 140 W + 140 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.05 % T.H.D.)A teljesítmény különbség 90db/watt érzékenységű hangfallal számolva 111db vs 112.2db 1 méter távolságban.
Ezt otthoni körülmények között (tökéletlen akusztika, a filmre is figyelsz) nem fogod meghallani szerintem.
-
Quetz
őstag
válasz Tamoo #129805 üzenetére
A Denon X2000 megjelenés óta követem az amerikai avsforumot. Minden évre van egy official Denon lineup topic, amit egy hivatalos márkakereskedő és az ottani BBéci tart karban. kivesézik az egyes modellek közötti különbséget, ajánlatot adnak a vásárlásra. Az egyik dolog, ami mindig elszokott hangozni, hogy az extra képességek miatt vegyél drágább erősítőt, ne az erősebb tápegység miatt.
Abban igazad van, hogy nem lehet kiszámolni, mi hogy fog szólni. Van több Dire Straits válogatásom flac-ban, közös számokkal. Mindkét rip hibátlan, csak más a forrás, és az egyiket jobban szeretem hallgatni, mert jobban szól számomra, mint a másik.
Szeretnék majd persze én is fejleszteni még, de olyan egyszerű okok folytán mint
- az erősítőm még nem tud gapless playbacket és idegesít a szünet a koncertfelvételeken
- Van bemérő mikrofonom, tudok rew-el mérni, de nem tudok utólag hangolni a szobakorrekción -
T_Stark
őstag
Hello!
Elkezdtem gondolkodni egy új Apple TV beszerzésén, amit hálózati media playernek is használnék zenére és filmre egyaránt.
Itt jött a probléma, hogy ezen csak egy árva HDMI van, szóval ha jól gondolom, kéne nekem egy erősítő, amire HDMI-vel dugva tudok zenét hallgatni. Viszont fogalmam sincs milyen irányba induljak el, sőt, még inkább csak fejben tervezek, használt is szóba jöhet, sőt, első sorban az, mert sokat nem szánnék a dologra.A mostani rendszerem stereo, egy jó darabig ez így is maradna. Az erősítőm egy NAD C315BEE, ami kategóriájában elég penge ha zenéről van szó, szóval valami olyan kéne utódjául, ami azért élvezhető zenére is (ne legyen feltűnően gyenge a NAD után).
Van valami ötlet merre érdemes indulnom? Használtan 60-70K körül szánnék rá, ha ennyiből megoldható.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Egy-két kérdés, hátha lesz érdemi javaslat.
Úgy terveztem, hogy a surroundok magasságát próbálgatással fogom kisakkozni és külső kábelcsatorna lesz, de erre már nem lesz esély. Úgy volt, hogy csak festünk, de végül le lesz nyúzva a tapéta és így inkább bevésetném a falba a kábelcsatornát, tehát már el kell döntenem hová kerül.
100-110cm körül lehet a fülmagasság ... én arra gondoltam, hogy az oldalsókat 130cm-re raknám, a hátsókat 150cm-re (dobozok alját). Szerintetek? Hülye ötlet, hogy a back-ek legyenek kicsit magasabban?
Másik dolog... oldalra nem tudom mit rakjak. Bár ez az egy amit majd ki is tudok próbálni. GSFX dipól módban vagy a hátsó szekció egységességének jegyében oda is RSFX.Tudom, hogy a szoba nem indokolná a 7.1-et és a back-ek elhelyezése sem jó, de 5.1 csak oldalsó hangszórókkal játszana és szeretném már végre, hogy mögöttem is legyen hangkeltők.
A héten kezdődik a móka.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Tamoo #129809 üzenetére
Én személy szerint ebben a felállásban oldalra nem tennék hsz-t, a hátsók (mivel elég közel is vannak egymáshoz meg bipol-ok is) elég szórt hangot tudnak csinálni....de mindez akusztika függő is....a hely mérete sem indokolja....és természetesen csak szerintem.
Hmm ....
-
Patice
nagyúr
Én jobbra forgatnám az egész elrendezést 90 fokkal, persze csak ha lehet + az oldalsól közül a jobb oldalit plafonról lógatnám konzollal, ahogy a hátsókat is. A folyosó és ajtó "szekciót pedig egy függönnyel választanám le mozizások idejére.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Ha a hagyományos 5.1 rendszert szeretném kiegészíteni 2 felső atmos hangszóróval és a kanapé, mint hallgatási pozíció közel van a hátsó falhoz, akkor a két felső hangszórót pont a kanapé öelé vagy kicsit előtte érdemes felszerelni?
Vagy menjek inkább az atmos enabled speaker irányába?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz axwel18 #129807 üzenetére
Nem igazam van, csak véleményem.
Ha ezek mind ugyanúgy kiszolgáltak akkor nincs miről beszélni, neked kb. mindegy mi hogy szól.(#129809) Tamoo
Még a munka megkezdése előtt próbálgatás?
Az oldalsókat sztem úgy rakd, hogy ülve mind a 3 ember rálásson mindkét surroundra, ne takarja ki a mellette ülő.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Irigyellek a 2 sub okán, nálam a 2.helyén ajtó van. Így csak 1 sub az esélyes. Az Atmos megoldaná a back problémát. Inkább azt tenném és Dolby ajánlás szerint pont a kettő közé kerülne az 1 pár hátsó surround.
Pl ma ez a film Free State of Jones nagyon szépen ment a hátsó surroundokon is, ez meg The Huntsman Winters War DTS:X nagyon szép egybefüggő teret csinált (az "Atmos-al" együtt) sok jelenetnél szinte tökéletes volt a tér hang kitöltése.Nem a hangszórókból hallottam, hanem a térből ..[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz Bobolit #129813 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet a kanapé a hátsó falnak van tolva. Most fogok én is 2db plafon sugárzót feltenni. Ha leülsz akkor kb. a térded fölött legyenek a hsz-k illetve a kanapé jobb és bal szélétől pár centiméterrel kintebb.
Ez csak szerintem, én így tervezem feltenni. -
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #129803 üzenetére
Hát, most kicsit összezavartál... Kb. 2 hete egy fórumtárs hasonló kérdésére Te válaszoltad, hogy a Polk Rti-hez lágyabb hangú illene, pl. LX-es Pio vagy a 7-es sorozatú Marantz. Neki nem ajánlottad inkább a dobozcserét. Ekkora a baj a Polkokkal?
-
Csabroncka
addikt
válasz nadtom #129818 üzenetére
A baj az, hogy ez azért nem ennyire egyszerű. Saját tapasztalatból tudom, hogy a hátsó dobozok elhelyezése nem egyszerű. Nekem például rohadt sokat segített az, hogy Norbi honfitárunknál a 7.1-et hallva tudtam, hogy mihez kell közelítenem az 5.1-el. A szög és a gyári előírás egy dolog, mindent eldob az otthoni egyedi akusztika.
Nálam például a két hátsó 110 fokban nyitott, a magasságot Norbi segítségével lőttem be, de a konkrét pozicionálás (irányítással még heteket bajlódtam) több kalibrálást és próbát kíván. Tamoo sem egy tapasztalatlan kolléga mégis kérdések merülnek fel benne a két leghátsó tér elhelyezését illetően.
Ez sajnos Atmos esetén sincs másképp (valahol meg kell hallgatni, hogy hogyan kell jól szólnia)
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
nagyúr
válasz Vicarious1 #129820 üzenetére
"Ekkora a baj a Polkokkal?"
Nem, szerintem ekkora a baj az ajánlásokkal. Roppant sok összetevőtől függ az, hogy kinek mi tetszik, milyen rendszerben, milyen körülmények között. Az meg pláne árnyalja a képet, hogy ki mit és miért "ajánl".
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dunkel #129814 üzenetére
Már esélytelen, ki van pakolva az egész lakás, meg ezer a dolog. Eddig is azért nem próbálgattam mert egy ebédlő volt szőnyeg minden nélkül. Hova próbálgassam amikor abban a felállásban más az akusztika meg minden.... persze berendezhettem volna előre próbaképpen hasonlóra stb. amíg lehetett, de valljuk be, ezt hányan csinálnák meg? Elismerem lusta voltam. Na meg úgy terveztem, hogy lesz lehetőség próbára.
Most eldönthetem "pénzfeldobással".... úgysem tudja megmondani senki előre.(#129812) Patice: Kösz, bírom a hasonló javaslatokat. Én a cserépkályhát raknám máshová.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Vicarious1 #129822 üzenetére
Az ajánlás "csak" irányba tehet, esetleg sugallatként kell felfogni,hiszen dönteni neked kell, mindenképp meg kell hallgatnod, u.a hangfalakkal,ha lehet, oszt ezek után lehet dönteni melyik kell. Még így sem lesz feltétlen egyszerű, nem hallás nélkül ajánlásra,,,
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Vicarious1 #129820 üzenetére
Nincs semmi baj a Polk-okkal (ha tetszik a hangjuk) én a különbségeket próbáltam leírni az avr-ek között (szerintem) area csak céloztam, hogy ha jobb minőséget akarsz, akkor a jelen rendszerben nem biztos, hogy avr-t kellene cserélni (a 800-as azért annyira nem rossz) de jobb dobozokkal "nagyobbat" léphetnél előre mint esetleg egy jobb avr-el. A hangjuk meg teljesen ízlés dolga, van akinek az Onkyo hangja a "tökéletes" van aki meg pénzt nem adna érte..... és mint mindig, természetesen szerintem.
(ha az a célod, hogy "lágyabb" hangot kapj, akkor a korábbiak közül a Marantz lehet jó neked, de az más kérdés hogy esetleg abból meg mi fog "hiányozni", mert eléggé más mint az Onkyo)
Hmm ....
-
-
nadtom
tag
válasz Csabroncka #129821 üzenetére
Nyilván nem egyszerű, és azt sem mondtam, hogy ez a tökéletes megoldás. Valahonnan el kell indulni, illetve a plafonsugárzó esetében nem olyan egyszerű a próbálgatás.
-
szepi0808
senior tag
válasz claire78 #129831 üzenetére
Nagyon sok jó Atmos van már legutóbbi eresztésből pl. a Teknőcök és a Warckraft is nagyon jól sikerült.
A Teknőcöknél furcsa mód, csak az első két Atmos aktív, még nem jöttem rá miért.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Patice
nagyúr
válasz Tamoo #129824 üzenetére
Ja, miért nem ezzel kezdted, hogy a kályhát is arrébb lehet tenni.
Viccet félretéve, előző bérleményben, ahol laktunk hasonló elrendezésem volt, hasonló méretekkel. Ahová a kanapét szánod, ott esélyes, hogy 10-20 centinként változni fog, hogy sok mélyed lesz-e vagy kevés. Szóval majd lehet tologatni a kanapét is.
Egyébként szerintem kevesebb gond, ha a hátsókat kihagyod a képletből, hacsak nem tudod az ajtó fölé rakni az egyiket. Az oldalsók dipólok lesznek gondolom. Azoknak egész jó helye lesz.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #129833 üzenetére
A hátsók szerinted miért bonyolítják a dolgot?
Egyébként minden doboz megvan, több is mint amit használni fogok.
Van két pár RSFX és egy pár GSFX
Ami biztos, hogy hátra RS megy, oldalra nem tudom. Perpillanat azzal sem vagyok képben hogy a 4308 5.1-es anyaggal mit csinál 7.1 felállásban.
5.1-es koncertnél előny lenne az oldalsó GS monopól(direkt) módban. A 4db RS viszont lehet jobb/egységesebb diffúz teret tudna létrehozni filmek alatt dipól módban.Lehet játszani különböző variációkkal. dipól - bipól - direkt sugárzó.
Akit érdekel a téma, itt a summary alatt tök jól össze van foglalva... LINKMélyektől parázom én is... majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Tamoo #129834 üzenetére
"A hátsók szerinted miért bonyolítják a dolgot?"
Csakis az elhelyezés miatt írtam. Szvsz. nagyon közel lenne egybmáshoz a két hátsó, de amúgy lehet, hogy semmi probléma nem lesz belőle és az AVR fogja tudni kezelni, korrigálni mérés után. No meg jól jön, hogy lehet kapcsolni a dobozokon a dipól, monopol módot --> lehet állítgatni, hogy melyik módban jobb.
"Egyébként minden doboz megvan, több is mint amit használni fogok."
A maradékból ATMOS-ra gyúrsz?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #129835 üzenetére
Alapból nem ajánlanám senkinek, hogy ilyen elhelyezésekkel pénzt adjon ki back-ekért, de nagyon szeretném már, hogy mögöttem is legyenek dobozok. Szóval ez most erről szól és nem az ésszerűségről. Bízom benne, hogy ennek ellenére azért hozzá tud majd tenni az élményhez. A két szubos felállás ugyanez.
Ha az RS-eket rakom fel, a GS-t biztos megpróbálom eladni.
Atmos még a jövő zenéje. Jó dolognak tartom, de eléggé hátul van a prioritási listámon, egyelőre nem szeretnék erősítőt cserélni miatta.[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz szepi0808 #129832 üzenetére
Általad említett két film is megvan, de sajna még nem volt időm megnézni őket. Mint ahogy még jó pár Atmos filmet sem. Nekem is nagyon tetszenek, főleg amióta fejlesztettem a rendszert és úgy veszem észre a 10E Ft-os kis Canton polchangszóró is sokat dobott a térhangzáson, sokkal jobban érezhető a tér "szeparáltsága", növekedése.
Virágnyelv ide vagy oda, de légyszíves a "kölcsönzés" témát itt hanyagoljuk. - Tamoo
[ Módosította: Tamoo ]
-
renatto
őstag
Hátsó hangsugárzó elhelyezéssel kapcsolatban érdeklődnék Atmos rendszerben. Sima 5.1-nél THX ajánlás szerint a hallgató mellett kellene lennie és fülmagasság felett (ami itt nem is megoldható), de Atmos esetén ennek valamivel hátrébb kellene lennie Dolby szerint és fülmagasságban.
A hangsugárzó Klipsch R-14S dipól/bipól, így nem igazán vagyok biztos benne, hogy jelenleg - a lehetőségekhez képest - a legjobb helyen van-e. Háttér a sarokban A hangszóró 40cm széles, 18cm magas és 120cm-en van a teteje, a kanapé a falaktól kb 10 cm-re van és még max 15-25cm-t lehetne előrébb húzni. Jelenleg így pont a hallgatóval egy vonalban vagy picit hátrébb van a hangszóró. Azon gondolkozok, hogy jobb lehetne-e, ha mégis inkább a hátsó falon lenne és amennyire lehet előrébb húznám a kanapét? Esetleg valakinek ötlet, javaslat? Ha ki kellene próbálnom ott, akkor az érdekelne, hova kellene helyeznem.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz renatto #129838 üzenetére
A különbség itt azért van, mert az egyik direkt sugárzóra vonatkozik, a másik bipólra. Utóbbira az az ajánlás, hogy a magassugárzó ~60cm-el legyen fülmagasság fölött.
Bipól esetén oldalsó elhelyezésnél visszaverődéssel kapod a hátsó hangokat, de ehhez kellene a megfelelő akusztika és távolságok.[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz claire78 #129837 üzenetére
A DTS:X-ből kisebb a felhozatal.
Crimson Peak
Gods of Egypt
Huntman’s: Winter War
Ezeket talán érdemes megnézni. Szerintem az X jobban beleolvad a felső térbe nem tudom annyira meghatározni honnét is jönnek a hangok, tehát annyira nem irányított, mint az Atmos. De még kicsi a felhozatal, ha több folm lesz a tapasztalat is több lesz ezzel a formátummal.
A Neural:X-et javaslom használni, legalább is nálam nagyon minimális dinamika csökkenéssel hatalmas teret tud varázsolni a sima nem Atmos, X anyagokból. DTS:X esetén nem kell átváltani, mert automatikusan vált DTS.X-re Neural-ról, de Atmosnál már ki kell kapcsolni, mert üti egymást a kettő.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
válasz renatto #129838 üzenetére
jobb lehetne-e, ha mégis inkább a hátsó falon lenne és amennyire lehet előrébb húznám a kanapét?
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
claire78
senior tag
válasz szepi0808 #129840 üzenetére
Utóbbit tapasztaltam, mikor nem tudtam, h miért nem Atmos-ban játszik a médialejátszó. Aztán rájöttem, h átkapcsoltam DTS:X Neu-ba, mert ah írod a nem Atmos hangokat is nagyon jól keveri. Több filmnél is rácsodálkoztam, h nem is Atmos és az eső mégis fentről esik.
szerk.: igazából azt akarnám megtudni, hogy hogyan keressek rá? mert DTS:X nem lehet fájlnévben, DTS-re meg elég sok találat van.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz szepi0808 #129841 üzenetére
Rendben, de akkor mégis elég (jobb?) lesz az a távolság a faltól (30-40cm) úgy hogy a hangszórók is ott lesznek? Hova kellene tennem őket? Középvonalon ülök a kanapén, 380 széles a szoba - olyan 170-180 cm-re méri a falaktól a mikrofon. A center 240, frontok 246-ra vannak és a két front 220-ra van egymástól.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
válasz Tamoo #129839 üzenetére
Köszönöm, de így akkor mi lehetne megoldás? Ennyi hely nem lesz a kanapé mögött sajnos.
Atmoshoz elvileg fülmagasságban kellene lennie, de leírásod alapján a dipólnak 60cm-rel felette kell lennie. Ezt a szettet Atmos szettben is árulják, így kezdem elveszteni a fonalat... mert úgy dipó kerülne fülmagasságba. Vagy rosszul értem?
-
-
renatto
őstag
válasz Tamoo #129845 üzenetére
Igen tetőtér. Itt egy szélesebb kép. A kanapé-hangfal távolsága a szűkös keresztmetszet,
Dolby az Atmos leírásban ezt írja - bár itt nem tér ki hogy dipól esetén mi a helyzet:
"You'll get the best sound when the front and surround speakers are at or slightly above your ear level when you're seated. Wall-mounted surrounds can be higher, but no speakers—especially Dolby Atmos enabled modules—should be higher than half the height of your wall. "
270 a belmagasság amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz renatto #129846 üzenetére
Nem úgy néz ki mint amit sokkal előrébb húzhatsz. Ettől függetlenül próbáld ki hátul, lehet kicsit jobb lesz. Gondolom nincs akadálya.
Jó a fülmagasság, de magasabbra is mehet. Mindenesetre az tényleg logikus, hogy ha van mennyezeti hangszóró, akkor nem kell túlságosan felrakni a surroundokat.
Ha nagyon direktben hallod, akkor kicsit mehet magasabbra. Bár itt nálad necces.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz Tamoo #129847 üzenetére
Itt sajnos minden necces! Két lyukat kell fúrni és még a kábel is körbe ér. A hangfaltól 60cm-re van most, így kb 30-40 a max előre. Úgy már olyan 50-re lehet majd a hátsó faltól + kb 30-40cm a kanapé hátfal vastagsága. Így talán határeset lehet a távolság.
Hova lenne célszerű fúrni a hangszórókat? Harmadoljam a fal hosszát, hogy inkább legyen a kettő között "átfedés" vagy negyedeljem, hogy kevésbé? Ennek nem kell szélesebben lennie a front távolságnál? Vagy épp ahhoz kellene igazítanom?
Köszönöm a segítséget!
-
Bobolit
aktív tag
Az Atmos sugárzók tényleg speciálisak, vagy ez inkább csak Dolby marketing? Mármint a fentről sugárzókra gondolok, nem az Atmos enabled-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs