- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Egyelőre számomra nincs értelme váltanom, az érdekesség majd akkor jön el, amikor a komolyabb új játékok úgy jönnek ki hogy Prón mondjuk nagyobb fps számot kapunk. Lásd Empire of the Ants esete (PS5 - 30 fps , PS5 Pro - 60FPS) Bár talán ez egyelőre még csak egyedi eset marad remélhetőleg.
Live-Die-Respawn
-
.LnB
titán
Abból kiindulva, hogy a Sony még az oldallapokat sem tette kompatibilissé. Simán arra tippelek, hogy minél hamarabb elkezdi majd "rámenősen" terelgetni a népet, a drágább konzol felé.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
hombre[EU]
veterán
nehéz ezt a dupla árat (slim digihez képest) megemészteni. míg pl. egy új vga azonnal minden egyes játékban szemmel látható minōséget és/vagy gyorsulást hoz...ez a konzol jelenleg még nem. a 399€-s digi slim mellett ez max 599-et ér
Life, Uh, Finds A Way
-
Hunpriest
senior tag
5 (zen 2) és 2 (rdna 3) éves alapokon nyugvó hardver (jó értem hogy maga a SOC egyedi design), így is csak kompromisszummal van meg pár játékben a stabil 60+ FPS, eközben duplázott ár. De ha ez siker lesz, akkor lehet készülni a 1000+ USD-s PS6-ra, szóval please, ne vegyétek meg.
[ Szerkesztve ]
-
BW75
újonc
A digital Slim àra 185, ez 330. Nálam ez nem a duplája.
Megláttam otthon csütörtökön az FF VII Rebirth Pro módját, hogy végre nem azt a mosott képet kell bámulnom, mint előtte a sima Ps5-n, csak mosolyogtam. Na végre.
Most van egy vadi új konzolom 3 év garanciával, ami kisebb. Kaptam 2 Tb tàrhelyet.
Nekem, eladva régi gépet, bőven megérte.
Ps6-ig tökéletes lesz. -
Robitrix
senior tag
16-17 TFLOP grafikai teljesítmény az kibaszott gyenge 2024-25 ben már.... mi a francra lesz elég az úgy 2027-28 környékéig mire majd jön a PS 6? Egy RTX 4090 már most 80-85 TFLOP. És már itt toporog a RTX 5000-es sorozat. 2028-ig lesz legalább rtx 7000 is talán... Már egy rtx 3070 is tud 20,3 TFLOP teljesítményt..... Hol van az ma már az élvonaltól és hol lesz 2025/26/27/28-ban.... ismét adnak a szarnak egy pofont.... persze igaz, hogy egy grafikai kártya teljesítménye nem a TFLOP-on múlik de azért valamit mutat az adat az elvárható teljesítményről.
-
Robitrix
senior tag
a PS 4 és a PS 4 PRO esetében több mint megduplázták a grafikai teljesítményt. és a CPU is kapott plusz 300-400 Mhz teljesítmény többletet. Itt a PS 5 PRO esetében 100 Mhz-et emelnek az ugyanolyan CPU esetében. De ha csutkán van hajtva a CPU akkor valamennyit esik a grafikai teljesítmény. A CPU nagyjából ugyan az a AMD R7 3700 marad lefeljebb plusz 100-200 Mhz okán eléri a 3700X teljesítményét. Ki a fene vesz ma már újonnan ZEN 2-es CPU?
-
Robitrix
senior tag
Az elözetes hirek a grafikai teljesítmény esetében 32-34 TFLOP körüli értékről szóltak. Ez ehhez képest a fele. Ráadásul drágább lesz a konzol sok 10 ezer forinttal, mint az előbbi. Ki franc vesz egy év alatt elavuló teljesítményt évekre????
-
gézu
őstag
Szóval adjak ki most 330k-t a pro-ért és várjak 2025 végéig a megfelelő tartalmakra. Átgondoljuk...
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
madkiller
őstag
Mikor 2013ban megjelent a GTA5 XBOX 360ra, abban az XBOXban egy 2005ös radeon 9600as kártya volt, ami a radeonnak a közepes kártyája volt 2005ben és 13ban a gép még elbírt egy gta-t. Én is nagyobb ugrást vártam most, de konzol az célirányos hardver máshogy gazdálkodnak a programozok a hardverrel, többet ki lehet belőle hozni, mint egy ugyanolyan PCből.
Más: "A PS4 Pro válaszadásként az erősebb hardverének hála meghonosította a konzolos világban a teljesítményprofilok közötti választás lehetőségét (rendszerint 30 és 60 fps), továbbá elhozta a 4K-képes tévék bizonyos szintű támogatását. A PS5 Pro esetében viszont nincs igazán olyan jól körvonalazható piaci rés, amely a konzol megjelenését indokolná." - De van ugyanis az alapmodell a 4kt csak TAA-val és FSR-el éri el és mind2nek nagyon csúnya képe van. Főleg az utóbbinak, szúnyoghálós, zizis képe. Konkrétan kifolyt tőle a szemem. Megváltás a PSSR első tapasztalatok után jól sikerült újra tudunk játszani éles képpel, tehát úgyanazt kaptuk, mint anno PS4 Pronál szükséges volt : - Egy 4k képes eszközt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jó kis írás lett és vallódi reális konklúziókat vontatok le, amiért külön köszönet! Remek meglátások az árértékkel egybevetve,egyetértek a cikkíróval.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
AsakuraDave
őstag
A konzolos társadalomnak sajnos elég minimálus tudása van arról, hogy a technológia holt tart, milyen hardveres képességnél tart az ipar.(persze a konzol az egy plugin&play eszköz) A másik, hogy k.va álszent és szektás viselkedés jellemző rájuk, a pécéseket lehurrogják, hogy minek a 60fps, mindeközben most maguk alá csinálnak a Pro gépnél, hogy valami 30 helyett 40fps-sel fut. Ekézik a PC natív felbontását, hogy az OLED tévén nem számít, úgysem látod, hogy 480p-s képet skáláz fel a konzol 4K-ra, mert úgyis csak kiragadott meg 400x zoomolt propaganda képek meg videók amik ezt nézik pl hogy milyen kép- és egyéb minőség különbség van jelenleg PC és konzolok között, de most mégis maguk alá csinálnak mert végre egy normális felskálázóval történik a varázslat és kicsit magasabb internal felbontásról(így már pl a Ray Tracing effektek is feltűnőbbek mert nem 360p-s internal resről megy a sugárkövetés így már ezt is láttam, hogy valaki csak ámul, hogy milyen fasza a réj trécing ami eddig csak értelmetlen fps zabáló faxságként tituláltak max).
Szóval most csak az történik, hogy az emberek bemagyarázzák maguknak, hogy mennyire megérte váltani Pro gépre, az, hogy eddig pont azt xarozták le amivel most többet tud a gép az már nem számít Meg persze a konzol exkluzivitás kvázi nem léte is sokaknak nagyon fájó pont, tény, hogy jelentek meg játékok konzolra, de nem exkluziv és ezzel nagyon nagyon jó minőségű játék(ok) hanem tucat címek amikkel bármilyen játékot futtatni képes hardveren/eszközön tud játszani az ember.
Az egyetlen valid érvnek az árakat mondanám, bár ezt a Pro ára mellett már nem teljesen tudom validálni, mert mégis oda lehet tenni, hogy hasonlo áron már simán kapsz PC-t, persze úgy, hogy akkor nem natív 4K-ba fogod tolni hanem mint egy konzolon DLSS és egyéb skálázóval.
Én csak azt szeretném ezzel, hogy az emberek kicsit legyenek már tudatosabbak, a vásárlás terén is meg úgy az egész jelenség, hogy lehurrogja majd most meg maga alá csinál attól amit eddig lehurrogott, de tudom, hogy semmit sem érek el és igazából most is csak le leszek hurrogva.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
ldave
félisten
válasz AsakuraDave #17 üzenetére
Ezek a konzolosok itt vannak velünk a szobában?
A cikkhez grath, mármint grat, szerintem is remek bemutató lett.
A Slime draws near! Command?
-
veterán
Én 3 nap alatt teszteltem szinte az összes patchelt játékkal, véleményem szerint mindegyik tisztább/színesebb/élesebb textúrát kapott, stabilabb és magasabb fps mellett+nagyobb tárhely és 3 év garancia, hogy ez kinek jó, hát gyakorlatilag minden olyan gamernek akinek számít ez, és van erre 330000ft-ja! Kinek nem éri meg, nos az állandó elégedetlenkedő embereknek, akik kizárólag mindenben a hibát keresik, vagy nagyon is szeretnének csak nincs rá pénzük, így savanyú a szőlő, ezért inkább irigykednek és ez miatt minden sz*rnak leírják az adott terméket úgy, hogy ki sem próbálták és fingjuk sincs az egészről 😳 És honnan tudom, hogy igen is van rá/lenne rá kereslet? Nos tegnap meghirdettem, mert szerettem volna kipróbálni/tesztelni, hogy saját magam lássam élőben a játékokat, és milyen különbség illetve előrelépés lett ezen a fronton, engem meggyőzött és van létjogosultsága ennek a gépnek nagyon is, de mivel azokat a játékokat amiket patcheltek már mindet platináztam, így nekem nincs értelme megtartani egyelőre! Szóval 1 nap alatt, több mint 2500-an kattintottak a hirdetésemre, és nem nem adtam jóval olcsóbban, ajándék Sony talpal adtam 325-ért (ma meg is vették)! Tehát ebből is látható szerintem, hogy igen is sokan érdeklődnek a Pro iránt, és meg is vennék, csak hát az a fránya pénz 🤔
-
GodGamer5
addikt
Drive-al, meg Vertical stand-el 400k.👍 Vegyétek, szinte ingyen van.... Nevetséges.
IGN-en mondták, hogy AW2-nél pl jobb lett az RT, viszont mosottabbak a textúrák. Ez az igazi kompromisszummentes élmény.[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
veterán
Amúgy nem is értem, hogy emberek miért nem gondolkoznak, akik szeretnének lemez meghajtót, 190K-ért lehet bontatlan lemezes Slim gépet venni (használtan már 160-170-ért) át szereli a lemezmeghajtót a Pro gépre, a slimet meg digitálisként simán el lehet adni 140-150-ért🤔 problem solved😅
oriic-Nem bizony😂 Ezeket a PC VS Konzol össze hasonlító embereket már direkt ki sem emeltem a fentebbi irományomban, mert teljesen felesleges
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
400-ból simán építesz olyan gépet, amin néhány játék tud natív 4k 60fps-t, a legtöbb DLSS Q mellett simán, és akkor is biztosan jobb képminőséget és részletességet kapsz mint bármelyik konzolon.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
lmno
őstag
válasz N.YCityBoy #31 üzenetére
Egyrészt elég overkill és időigényes megoldás, másrészt nem is vagyok benne biztos hogy működőképes. Nekem annyira nem sürgős, majd veszek ha lesz készletről normális áron (mondjuk már ez az 50k-s ár is egy vicc egy sz*ros blu-ray meghajtóért).
-
PTM
tag
Működőképes, persze. Az alsó oldallapok kompatibilisek, színben se üt el mert mindegyik matt fehér. Csak macera a bizniszelés meg szerintem az optikai egységre ilyenkor nem lesz külön garancia (nem mintha nagyon elromlanának, de lehet, hogy ez zavarna valakit).
#35 N.YCityBoy
Ha ez így van, akkor teljesen jó. Nem gondoltam volna.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én most azokra gondoltam akik"sírnak", hogy nem lehet kapni lemez meghajtót,azoknak megérné szerintem! Már hogyne működne a dolog, teljesen kompatibilis a Slim gép lemez meghajtója a Proval, gyakorlatilag amit külön veszel ha lenne, ugyan az...
PTM- Egy számla másolat elég, és ha ne adj isten elromlana simán cseréli a Triwarden!
A lemezmeghajtón is rajta van a gép széria száma, ami a számlán is, tehát sima liba👍[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz N.YCityBoy #35 üzenetére
"nos az állandó elégedetlenkedő embereknek, akik kizárólag mindenben a hibát keresik, vagy nagyon is szeretnének csak nincs rá pénzük, így savanyú a szőlő, ezért inkább irigykednek és ez miatt minden sz*rnak leírják az adott terméket úgy, hogy ki sem próbálták és fingjuk sincs az egészről 😳 "
Nem értem miért minősítesz bárkit is vagy kategórizálsz be sírásnak, meg irigykedőknek meg mit tudom én. Ennnyire egyszerűen gondolkodni mint te teszed talán nem kellene. Nekem van rá pénzem, de eszem ágába sincs ezért ennyi pénzt adni, mert szerintem nem éri meg jelenleg...
Nem megfelelően nagy az előrelépés, és mert kispórolták a meghajtót belőle, amit plusz kemény pénzekért tudok megvenni, úgy hogy van 30 darab lemezes játékom és elveszítek egy UHD BR meghajtót amin filmeket is tudnék nézni.
Ezért dupla pénzt szerintem egyáltalán nem éri meg kiadni jelenleg mondom ezt úgy, hogy se irigy nem vagyok erre ( épp azt írtam le hogy mit is kellene ezen irigyelnem 2x annyi pénzért? A medium helyett medium- high textúrákat ? vagy a meghajtó hiányát? )
Az mellett egy napja piacon lévő újdonságnak számító terméket el tudtál adni? Ebből azt gondolod mennyire oda vannak érte világszinten ?
Én egy nap alatt adtam el 3 darab lemezest nyáron. [link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Enton
addikt
A pc alatt a VGA-ra gondolt azt az úgy máris helytállóbb.
Sajnos a 4k natív az nagyon vga igényes dolog nem véletlen a csoda FSR/DLSS/Xess skálázók elterjedése és "gyors" fejlődésük sem.
Csak egy hülye példa tőlem star wars outlaws 14700k+3090 4k natív graf max raytracing max: 10-12fps."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
ggbuffon1897
őstag
Két kérdésem van:
1. Az xbox megjelenesekor szet lett savazva a userek es a fejlesztok reszerol (jogosan) h gyak az S valtozattal kinyirtak a sajat lehetosegeiket ebben a genben. Most ez itt mitol lesz jobb vagy mitol lesz itt csoda? Tudom h a 4nel is volt pro (en azzal szalltam be), de ott a sima gephez kepest asszem 40ezres volt a felar (120k ert vettem, a sima 80-90 korul mozgott)
2. Akarhogy matekolok, es bar tudom h egy celhardvert nem hasonlitunk ossze, de ezzel a kb 330as arral + stand (vicc) + lemezmeghajto + plusz kontroller, nem latom be h miert ne egy normalis PCt raknek ossze. Egy 4070/rx7800 xt lenyeli keresztbe az egeszet.
-
PTM
tag
válasz ggbuffon1897 #39 üzenetére
Nyugodtan rakj össze egy PC-t, sok más ember is ezt csinálja. Ez a gép azoknak szól, akik konzolon akarnak játszani.
-
veterán
Nos azért írtam amit, mert bárhová felmentem, legyen az Facebook vagy bármilyen közösségi média,mindenhol ez fogadott, és nem olyanok írták akik kipróbálták és volt valami alapjuk kritizálni, vagy olyanok mint te, tisztán érződött amiket irtak, hogy színtiszta irigységből írják azt amit! Tehát én kérek elnézést, de igen is az emberek igen nagy százalékára igaz ez amit írtam legalábbis itthoni viszonylatban, akinek pedig nem inge....
És igen friss megjelenés ide vagy oda, azért 1 nap alatt több ezer kattintás jelent valamit, amúgy meg nézd már meg, én mennyit adtam el és miből😂😂😂
[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
válasz N.YCityBoy #31 üzenetére
vagy nem lett volna egyszerūbb azt a 20dolcsiból összerakott drive-ot, amit egyébként is ōk gyártanak,belerakni a konzolba?
de, csak akkor nem tudnak további casht lehúzni a userrōl illetve kontrollálni,hogy a jövōben mennyi Pro konzol használhasson használt lemezt.
nem elég,hogy bezárnak egy rendszerbe,ami az egyik legdrágább (software,szolgáltatás), de még a hardware-rel is megcopatnak PS6: for "premium" playersLife, Uh, Finds A Way
-
ggbuffon1897
őstag
Ha megkotod PC 4k eseteben is azokat a kompromisszumokat (magyarul lebutitod a grafot) konzol szintjere, mindjart nem fog kelleni a PC 4k-hoz sem 4090.
Sztem borzalmasan kínos amit a Sony csinál ebben a generacioban és h mennyire brutálisan feji a játékosokat, mindezt úgy h olyan hudenagy exek nem jottek 4 ev alatt sem ehhez a genhez. Ami meg meglepobb h mennyien bekajaljak.
-
veterán
válasz hombre[EU] #43 üzenetére
Szerintem nem azért nem rakott bele a Sony lemezmeghajtót a csomagba, hanem azért mert valami miatt hónapok óta hiánycikk, világszinten...és előreláthatólag jövő tavaszig az is marad! Tehát szerintem nem véletlenül adták így ki a Pro verziót 🤔
[ Szerkesztve ]
-
PTM
tag
válasz N.YCityBoy #45 üzenetére
Fordítva volt, bejelentették a csak digitális Pro konzolt és fölvásárolták a scalperek a meghajtókat. Egészen addig volt gyakorlatilag mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
lmno
őstag
válasz N.YCityBoy #48 üzenetére
Nem volt hiánycikk, szeptember elején még egy csomó helyen lehetett kapni itthon is.
És egyébként nem világszerte hiánycikk, hanem csak Európában. -
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Windows 11
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Ubuntu Linux
- Peugeot, Citroën topik
- Autós topik
- Milyen program, ami...?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- Nintendo Switch OLED + 128 GB SDcard + Zelda TotK kontroller és tok
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- PS1 játékok eladóak,csere,beszámítás van
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest