- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz mettek #114499 üzenetére
2015-09-01 12:51:08
"nagy falaim nem lesznek még egyszer de egy jó darabig biztos..több okból se""kevés filmnézés (kevés idő jut rá), ha megy akkor is alacsonyabb hangerőn nem pedig olyanon amit megkívánna és én élveznék, oka hogy nem egyedül lakom így elég zavaró lenne ha tolnám neki. Rossz akusztikai körülmények, a dali se tudott kiteljesedni"
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Mankó
veterán
Egy gyors kérdés: A JBL 250p-hez elég a mostani Onkyo TX-NR609-es erősítőm? Mert arra most nem igazán szeretnék költeni.
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
mettek
addikt
válasz Tamoo #114506 üzenetére
hát ilyen is volt... azért a mostani onkyom se egy vadállat de jobb mint a régi 2805 denon volt illetve most a dacnál rájöttem hogy nekem nem tetszik a denon hangja...én a szárazabb, neutrálisabb hangot szeretem. Mondjuk ideje volt rájönni
holnap meg megyek meghallgatni azokat a jószágokat hogy bégetnek, remélem tényleg szebben szól mint a lektor és nem hiába adtam el.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
-
mettek
addikt
válasz dgyuri0123 #114508 üzenetére
de nem olyan meleg hangú mint a denon sokkal semlegesebbnek hallom mint a denont. Egyszer még egy Pioneert hallgatnék meg
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz mettek #114513 üzenetére
Szerintem összekevered a kifejezést .
A 8xx as Onkyo erőteljes, brutális és alig ismeri a finomságot, bocs.
Ez nem neutrális, hanem nyers. Szvsz.A DA300 képes zúzni is ha úgy hozza a szükség. Rossz forrást választottál elé, és nem dugtad rá jó erősítőre.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
mettek
addikt
abban tudna valaki segíteni hogy hogyan lehet frissíteni ezt az onkyo 818-ast mert netről egyszerűen nem frissít és nem ismeri fel usb-n az iphone 6-ost, amikor kijött az erősítő akkor iphone 5 volt támogatva.
Vagy egy elérhetőséget nem tud valaki az ügyfélszolgálathoz?PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
rayoliviero
veterán
Az mitől lehet ha megy a klímám, miközben az erősítő is és ha a klíma kompresszora ki- vagy bekapcsol, előfordul, hogy egy pillanatra elmegy a hang az erősítőn? Utána rögtön vissza is jön, 1 másodperc. A hűtő kompresszorának ki- vagy bekapcsolása közben is elő szokott fordulni.
De nem mindig történik ez, de előfordul. -
Mankó
veterán
Megrendeltem a JBL 250P-t, értelmes sub most már lesz, így lehet gondolkodni a Boston 2310 cseréjén.
Ajánljatok nekem 5.0 szettet, de kizárólag monitor sugárzós kiépítés lehet, a hátsók lehetnek kisebbek is! 100-as körül jó lenne megúszni, persze előtte még el kellene adnom a Bostont is. Mit érhet az most használtan, ha az új ára még mindig 260k? -
Mankó
veterán
Szerintetek mi a legjobb megoldás, a JBL 250P subhoz megtartani a Boston 5.0 szettjét, vagy eladni egyben az 5.1-et és vadászni jobb monitor sugárzókat és centert?
Kicsit körbe néztem és még az is szóba jött, hogy a Boston első hangfal párjait is letudnám most cserélni. Jelenleg A23-asok vannak és van aprón A25-ös hangfal eladó.
Tehát 2x A23 surround, 2x A25 front és egy 223C center. Jó lenne ez így vagy mit ajánlotok? Adatok itt. 4. oldal -
Perzeusz
tag
-
Ragadozó
Ármester
válasz rayoliviero #114516 üzenetére
Valószínűleg a klíma "meghúzza" a hálózatot és leesik a feszültség.
Nagy az esély, hogy azonos áramkörön is vannak.Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz rayoliviero #114516 üzenetére
Ha esetleg van 3 fazisu betapod akkor tedd at valamelyiket masik fazisra. Ha meg egy fazisod van akkor talan ha atteszed masik korre az segit, ha az sem akkor UPS.
-
rayoliviero
veterán
válasz Ragadozó #114522 üzenetére
Hát szerintem tuti azonos áramkörön vannak. Annyira nem zavar. Csak az érdekel, hogy ez árt-e az erősítőnek? Másik áramkörre nem tudom csatlakoztatni.
Amúgy túlfeszvédős elosztóba van dugva az erősítő, tudom az nem jó a hangnak, írta BBéci, csak néha elmegy az utcában az áram. Egyszer már elintézte a cirkót, ahogy visszakapcsolt. Ezért használok részben túlfeszvédős elosztókat és amúgy is.[ Szerkesztve ]
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz rayoliviero #114524 üzenetére
A felvezetos aramkorok nem nagyon szoktak szeretni az ilyen fesz ingadozasokat.
-
rayoliviero
veterán
válasz xxlongikaxx #114525 üzenetére
Az f@sza. Ezért nem akarok venni egy UPS-t. Gondolom, hogy rossz hatással van az is a hangra és egy normális vagy 20 000 Ft.
Régi erősítővel nem csinálta.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz szasanyi #114501 üzenetére
Szubládák fázisszabályzása a többi hangdobozzal való összhang megteremtésére szolgál. Ezen kívül lehet vele játszani, ha valamiért nem tetszik a hangzás, de ahogy Dorian írta, semmi köze a reflexnyíláshoz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rayoliviero
veterán
válasz xxlongikaxx #114525 üzenetére
Én nem értek hozzá... De nem lehet, hogy pont a túlfeszvéldős elosztó okozza? Ingadozik mondjuk a feszültség és lekapcsolja.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz rayoliviero #114526 üzenetére
Egy normális nem 20e .... az kb. egy kis teljesítményű alja kváziszinuszos. Azt felejtsd el mozihoz.
Nem az elosztód csinálja nyugodj meg.
Először is ki kellene próbálni a cuccot másik körről. -
csbeci
tag
Sziasztok!
Sonus Faber Venere 2.5 frontokhoz és centerhez milyen erősít illene? Tanácsokat előre is köszönöm! Üdv!
-
Smiley
addikt
válasz rayoliviero #114526 üzenetére
Nekem ennek a 3 evvel ezelotti verziojan log a gepem a tv meg a yamaha erolkodo.
En elhiszem hogy bezavarhat a hangba, de szerintem a 924 pio nem az a high end kategoria ahol hallanad a kulonbseget...Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
fulton
addikt
válasz XtremLor #114442 üzenetére
igen engedélyezve vannak. Sajnos továbbra is csak pcm2.0/0 tudod kicsikarni, azért is érdekes mert pl powerdvd nél az audio output formátumnál volt pcm és egy másik lehetőség, amit kiválasztva a házimozi átváltott 3.2/1 tehát 5.1 re.
Valamiért a wmd-hc nem küldi ki a nyers 5.1 sávot a házimozinak, hanem stereo fájlra konvertálva küldi el. HDMI-n.
Valami ötlet valakinek?
szerk: ha a beállítások lejátszás-on belül a kimeneti résznél, a directshow audio-t mpc-hc audio render-re állítom 3.2/1 hangot kapok végre, csak a hang szaggat... :S
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
BBéci kérhetek egy véleményt ide is?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Smiley #114534 üzenetére
Nem a hang miatt, de magyarázd már el miért jó ez előtte?
Ha minden eszköz megy jó eséllyel nincs is akkorra teljesítménye, hogy megfogja ha van egy áramkimaradás. Ráadásul akkor is kváziszinusszal bombáz rá a cuccra amit azért nem minden szeret. PC elé oké, de a többi készülékhez nagyon rossz ötlet szerintem.Egy on-line ups már más lenne, de az eléggé más árkategória.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mankó #114537 üzenetére
Olvastam és azért nem reagáltam, mert nincs ötletem.
A jó hangminőség sokba kerül. Ez vonatkozik mindegyik alkotóelemre. Kicsit előrelépni nem érdemes, viszont a kiváló kisdobozok megkövetelik az állványt. Konzoljaidra felesleges drágábbat, jobbat venni, mint a mostani Bostonok. Az erősítőd sem igényli. Az akusztikáról nem is beszélve.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Smiley
addikt
válasz Tamoo #114538 üzenetére
Kb 5-10 percet bir ha megy minden, ha csak a tv meg az erostio akkor siman megvan a 15 perc is.
Nekem az akkori alberlet miatt kellett ahol eleg gyakori volt egy nagyobb eso utan az ilyen egymas utani 3-4 masodpercig tarto aramszunet. Szerintem ezt az elektronikai cuccok nem igazan szeretik.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
rayoliviero
veterán
válasz Tamoo #114529 üzenetére
Kipróbáltam éjszaka 3 konnektorban, mindben csinálja, több konnektor nincs a nagyszobában. A klíma és hűtő miatt is csinálja egyaránt, amikor a kompresszoruk ki- vagy bekapcsol. Hűtőre nem mindig érzékeny, de a klímára igen. Klímát nem kapcsolom be inkább, ha megy az erősítő, de a hűtő ellen nem tudok mit tenni.
Az erősítő amúgy nagyszobában van bedugva, a hűtő konyha, klíma kisszoba. Mivel 40 nm-es lakásról van szó, nem tudom, hogy egyáltalán van-e itt több kör. De ha a kisszobába dugnám, ott akkor a klíma mellé dugnám be, konyhában pedig hűtő. Tehát ezt bárhova dugom, csinálni fogja.
Nem értem, hogy a régi kis Yamaha erősítővel miért nem csinált ilyet.
Amúgy újépítésű lakás, modern áramhálózattal, ezért furcsa, hogy ilyet csinál egy klímától vagy hűtőtől.Milyen megoldás van akkor számomra?
-
MasterMark
titán
-
Mankó
veterán
válasz BBéci #114539 üzenetére
A Sub cserét is feleslegesnek tartod (még vissza mondhatom), vagy jó választás a JBL 250P és előrelépés lesz a rendszernek? (Főleg, ha a mostanitól jobb helyre tudom tenni.)
Vagy úgy érzed kár megbontani a szettet (az egyben szól úgyis a legjobban), mert annyival nem fog többet hozni, mint amennyi vesződéssel jár?Az 5.0 szett cseréje is onnan fogant, hogy ha már megy a sub, akkor lehet egyben jobban elmenne az 5.1. Abból az árból pedig akár lehetne mást is venni. Jobbat, garisat, stb.
Godoltam arra is, hogy betenni másodlagos sub-nak a bostonét, de még a teljesítményük sem egyezik, szóval ez helyből felejtős gondolom. -
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #114542 üzenetére
Nem, mert nincs mivel és nem értek hozzá.
-
Dorian
félisten
válasz rayoliviero #114541 üzenetére
Igen, elég furcsa. Új építésű lakásnál ássa el el magát a kivitelező, ha tényleg 1 körre van minden kötve.
Minimum, hogy a dugaljakat és az egyebeket külön körre kéne kötni, de igazából mindezt helyiségenként is.
Klímát (meg elektromos tűzhelyet, stb) pedig teljesen külön szokás.
Mindentől függetlenül:
Hány Amper van a lakásban? Lehet, hogy csak a szolgáltatónál kéne 32 A-ra bővítést kérni.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz rayoliviero #114541 üzenetére
Valószínűleg valamelyik kötés problémás, nagyfogyasztó indulásakor feszültségesés történik.
Ki kell hívni egy villanyászt és a táblától kezdődően átnézni az elektromos hálózatot.[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Dorian #114545 üzenetére
Nem akarok spílerként feltűnni, csak egy tipp lenne. Lehet, hogy minden külön körön (biztosítékon van) és mégis csinálja. Elég egy rossz érintkezés a fi-relénél, vagy a biztosítéktáblán ehhez. Vagyis ott, ahol még közös minden. És ha már ott van ilyen gyenge kötés, akkor onnan vihet bármilyen közvetlen szálat, az sem fog használni. Szerintem. De ha van három fázis, akkor egyszerűbb a kaland.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz Heffi #114549 üzenetére
Akkor mi van? Akkor is egyszerűbb megtalálni három fázisnál. Átkötöm a másikra, és ha ott is csinálja, akkor a nulla. Nem sok esély van, hogy két fázis lenne rossz egyszerre.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest