Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz zozy84 #107598 üzenetére
Ha esetleg az R10 mellett döntenél, akkor lehet érdemes ezt kivárni.
Ideje feltörni a malac perselyt!SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
zozy84
senior tag
Még mindig sub téma.
Három kiszemelt maradt. Mindegyik 80eft.
Polk Audio PSW 125
Klipsch R-12SW
Proson Rumble R10Melyik a jobb a 3 közül? (inkább mozira és rock zenére, meg egyre inkább blues-ra is)
-
axwel18
senior tag
válasz MasterMark #107590 üzenetére
Akkor a családba található 2 Samsung kivétel. Most csak azért is kipróbáltam mind a 2 Tv-t. Még dts is kiment.
-
BBéci
legenda
válasz muzsikpeti #107592 üzenetére
ELAC-ot illetően, szerintem bőven megfelelne ahhoz az Arcam erősítőhöz a 400-as sorozat is. Sőt, az FS 409 a maga 6380 eurójával még mindig picit túllövés a célon.
Egy pár FS 507 10000 euróba kerül, ami erős túlzás egy 5000 eurós házimozi erősítőhöz. Még akkor is, ha a hangja elképesztően jó.
Szerintem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #107590 üzenetére
És pont a Samsungok nem adják ki 5.1-ben a HDMI-n érkező hangot. Ez állandóan visszatérő téma a Samsung topikban.
(#107588) mh197
Az összes, manapság újonnan kapható HDMI-s házimozi erősítő tudja azokat, amiket leírtál.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy egyáltalán lehetséges-e az alábbi dolog.
Adott egy okos TV Sony Bravia kdl50-805, aminek van 3,5 jack kimenete, van optikai kimenete, és koaxos digit kimenete is. Adott egy 5.1 hangfal szett, amihez most választanék egy 5.1 házimozi erősítőt.
Jelenleg a TV-re a számítógépem HDMI által van rákötve, és ezen a kábelen megy a hang is a TV-hez. Ez eddig mind szép és jó, de a kérdés, hogy ha a házimozit összekötöm valamelyik kimeneten a most vásárolandó 5.1 -es erősítővel, akkor azon így lesz hang, vagy sem? A HDMI átal a TV -hez előküldött jelet a TV kiadja a kimeneteire vagy sem? Azt gondolom, hogy a 3,5 jack -es fülhallgatóra kiadja, de vajon a digitális kimenetekre is?
A másik kérdés számomra, hogy milyen erősítőt vegyek ami esetleg tud a TV sztereó jeléből esetleg emulálni 5.1 -et? Tehát olyat keresnék, aminél egy opcióval állítható, hogy a surround hangszórókra is adjon jelet, ne csak a front hangszórókra? Milyen típusok lehetnek ilyenek? Ha a digitális bemenetre kötöm a TV -t, akkor a TV jele milyen módon megy a hangszórókra? Sztereó, vagy 5.1-et csinál belőle az erősítő?Jelenleg egy ilyen egyszerűbb erősítőn gondolkodom: Sony STR-DE 485E
Kérlek segítsetek, hogy mit keressek a vásárolandó erősítőkben, milyen beállítási lehetőséget kelljen tudnia, hogy a fentieket meg lehessen oldani vele.
Előre is köszönöm ha valaki segít!
-
Dagidög
senior tag
-
Dagidög
senior tag
válasz Alx.Mercer #107581 üzenetére
"...hülye, aki nem."
Játékok (PC, konzol) esetében vannak különös szabályok a házimozi rendszerre vonatkozólag? A két témát nem jellemző, hogy egyeztetnék, pedig nagyon is van értelme. Az egy másik kérdés, hogy PC-ken jellemzően tejfölös dobozok csüngenek.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz z123456789 #107578 üzenetére
Erre mondják, hogy "rossz az, aki rosszra gondol".
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz Dave567 #107573 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki a kedvenc tévéműsorait milyen minőségben nézi. Például baromira utáltam, amikor a F1-et csak analóg SD-ben tudtam nézni. Pláne az éppen tesztelés alatt álló LCD tévén.
Ma este a Cobra 11 képminősége remek volt, utána a Last Vegas is, bár abba csak belekukkantottam, mert már láttam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sefter
veterán
válasz 0pityesz0 #107565 üzenetére
Gyanítom, hogy kis focal-jaid vannak, ha Quadral Signo-ra váltasz.
Ezek mellé pénzkidobás volt a 750-es Arcam...még a 400-as is az lenne..
Azért mondom csak, mert nem a kábelen fog múlni a jobb hang...Srácok!
nem látjátok a fától az erdőt..?
Ahhoz az Arcamhoz talán még az Electra szett is karcsú...[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
robi222
senior tag
szerintetek pio lx72 dyna challanger 65-höz milyen ár kategoriályu kábelben kellene gondolkodi,hogy a rajta lévő nemtudom milyen de 1000Ft/m körüli kábbelt sokkal felülmuja.
-
axwel18
senior tag
válasz dunkel #107566 üzenetére
Nagyjából egyet értek, viszont a kábel választás nehéz. Nálam járt már olyan új kábel ami először nagyon jónak tűnt szekrénybe is került a régi, múlt az idő járódott a kábel és egyre jobban nem tetszett, elő vettem a régi kábelt és sokkal jobb volt. Lehet hogy ez a ritkább eset de ilyen is előfordul.
-
törölt tag
válasz keneseig #107567 üzenetére
Mindent rosszul tudsz. Lényeg: megveheted.
HAngfalnak nincs teljesitménye csak terhelhetősége, erősitő amit küld abból gazdálkodik. Azt nem baj ha a hangfl terhelhetősége nagyobb az erősitőnél, 4 ohm alá ne menjen az impedancia..valamint az erősitődnél nem fog előfordulni hogy 10 feletti wattot leadjon egy csatornén, jó ha 35-öt ad le egyenletes terheléskor, effektiv számolhatsz 50-60 wattot . És azt is tudni kell hogy csatornánként 25watt élvezhető, 50 már hangos, 60-nél menekülnek a gyengéb idegrendszerűek.. és ez nagyban függ az érzékenységtől, itt a Tagáét vettem figyelembe. -
keneseig
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Van egy ilyen erősítőm(a fogyasztásra a hátulján 240W van írva).És egy ilyen hangfal szettet szeretnék venni hozzá.Csak nem tudom ez jó-e az erősítőhöz.Mert a 2 utas FRONT hangfalakhoz pl az van írva,hogy ajánlott erősítő teljesítmény 20-120W,ami akárhogy is nézem több mint az erősítő 105W / csatornája.Vagy csak rosszul számolok.Úgy tudom,hogy a hangfal fogyasztása nem lehet több,mint ami 1 csatornán kijön az erősítőből.Esetleg valaki fel tudna világosítani?Köszönöm!
-
0pityesz0
tag
A hiDiamond féle kábelekkel aminek a streamben 4500ft métere(sajnos nem tudom melyik az) van valakinek tapasztalata? Azt ajanlották nekem a focalhoz (is) illetve ha sikerül, esetleg a quadral signohoz is..?
Bocsi,már fáradt vok,az arcam750hez lenne használva.[ Szerkesztve ]
Egyre gyorsabban lassulok...
-
nimfas
addikt
válasz #09634560 #107521 üzenetére
Köszönöm az első értelmes választ. ☺
Anyámnak kell mert csak...
Ha a konyhában van akkor ott néz amit akar, ha a szobában akkor ott. Mivel mindig össze - vissza van ideje tv-t nézni, ezért mindent felvesz ami érdekli és mikor ideje van visszanézi. Persze olyan műsort amit n tudok Alternatív forrásból beszerezni.. N*ore... Stb 😉
Szívesen fogadok más megoldást ami anyagilag is Gazdaságos...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz radilaci #107558 üzenetére
az erősitőbe tömöritett kódolatlan adatfolyam menjen.. ha igy se változik akkor bizony erősitő nem paszol a b&w-kkel, én is igyjártam a nagy denonnel, cserélj valakivel erősitőt és ha azzal jó akkor erősitőcsere..
Carpediem007: elég bizony, és értzékenységtöl függően le is adja elég hangosan, bőven elég akár 30 nm. szobára is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz carpediem007 #107556 üzenetére
Még kettőre is
-
carpediem007
tag
2*40 W, D típusú erősitöben elég egy álló hangfalra?
-
Csabroncka
addikt
Srácok, ha közületek lakik (ott) valaki Gazdagréten, keressen meg privátban, köszi!
"in medias res"
-
aldebaran
őstag
válasz Rbert #107551 üzenetére
Ahha, értem!
Akkor úgy kellene, hogy erősítőbe a hdmi, onnan meg a tévébe?
Vagy tévébe a hdmi, onnan meg az erősítőbe?
Bár ahogy nézem, a jelenlegi erősítőmben úgysincs hdmi (pio vsx-416)Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
válasz #09634560 #107548 üzenetére
A hdmi-t most nem értem. A mede8er-en egy hdmi kimenet van. Az a tévébe megy, az optikai kimenet meg az erősítőbe. Másnál ez máshogy van? Vagy a hdmi-n jobb a hang, mint az optikai kimeneten? Vagy miért fontos a hdmi? Én tévéadást nem nézek, tehát a tévéből nincs vezetve a hang sehova, az mindig néma.
(#107549) Norbi 72: Köszi!
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
Már azt hittem, átalakult a topic mozifilm és tévé műsor felvevő topic-ká.
Az újonnan kapható 100e Ft. alatti erősítők csak szolgáltatásban térnek el a használtan 100e-ért kínált régebbi erősítőktől, vagy hangban is óriási a különbség közöttük?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
XtremLor
őstag
válasz WaterWawe #107544 üzenetére
Idezet a fenti osszefoglalobol:
"A hangdobozoknak, hangszóróknak nincs teljesítményük, ugyanis passzív eszközök. Sokan tévesen teljesítménynek nevezik a terhelhetőséget, amit watt-ban ad meg a gyártó."
Az a sony erosito 20W/ch eseten mar felulmulta magat szerintem, nagy remenyeket egyikhez se fuznek.
Nem regen nyilt egy hianypotlo topik: [link]"Legen...Wait for it...Dary"
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Adott egy Sony STR-K740P erősítő, SS-MSP2 szatelitekkel. Az interneten azt írják hogy a szatelitek 100W-ot tudnak, ami számomra elég hihetetlen. Na mindegy, a kérdésem az lenne hogy javulna-e jelentősen a hangzás ha lecserélném a szateliteket, mondjuk ilyen hangfalakra? (Mert papíron ezek is 100W-ot tudnak.) -
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #107535 üzenetére
A dokumentumfilmek azok más csoportot képeznek, egyetértek.
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz Csabroncka #107540 üzenetére
Szerintem egy csillag születik vagy fábry-show egyszeri után nézésére nem kell BD változat,dvd formátum simán megteszi.. Többire ott a kölcsönző.
És arra is jó a dvd felvevő hogy ha egyszerre megy két érdekes müsor egyiket nézzük, másikat késöbbre felvesszük. Nekem a Pana DVR ilyenkor nagy kincs. -
Csabroncka
addikt
válasz liszi70 #107533 üzenetére
Persze nyilván nem a filmet fogod visszanézni. Keveset nézek műsorokat, illetve pl a forma 1 esetében vagy bizonyos sorozatok esetén másokra támaszkodom (érted mire gondolok ), ezért írtam a végére, hogy egy BD-s verzió igényes megoldás akinek erre szüksége van.
"in medias res"
-
törölt tag
válasz radilaci #107538 üzenetére
Mi a gond???
Többeknek van jó Onkyója, és mi többiek sem veszünk el a menük forgatagában, valamint bekötésben is meglehetősen jártasak vagyunk. Szervizes szakember nincs , egyedül talán robi-k de ö is azt mondja: ha olyan gond van szervizbe kell vinni.[ Szerkesztve ]
-
radilaci
újonc
Sziasztok tud valaki segíteni onkyo tx nr1008 erősítő ügyben
-
inspiroyhome
senior tag
Üdv! Bocsi, hogy ide offolok, de nem nagyon találtam megfelelő témát. (valszeg csak szerencsétlen vagyok)
Röviden tömören: Adott egy aiwa NSX-520, ami eddig remekül kiszolgált, de mostanában néha a jobb csatorna lekapcsol. Ha hangosítok rajta, és visszahalkítom, akkor ismét szól.
-
z123456789
addikt
válasz devil-k #107527 üzenetére
A TV-mre nincs bekötve TV, ha értitek. Semmiféle TV szórást nem nézek, csak film megy rajta, nekem ezért kellet a jó TV. Aztán rájöttem hogy hasonló összegből már tényleg tudok mozira hajazó szettet összeállítani. Ez azt jelenti hogy a héten még nem volt bekapcsolva a TV-m, de még a takarót sem húztam le róla. Pedig megnéztem vagy 4 filmet is.
De amúgy amit Liszi ír az is mérvadó. Sok dokumentumfilmet nem tudsz beszerezni. Bár az is igaz, hogy azokat állandóan ismétlik ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Csabroncka #107520 üzenetére
"soha nem értettem mire jó a felvételkészítés TV adásból."
Pedig remek dolog. De nyilván ne mozifilmekre gondolj, amit BD-n, DVD-n, vagy akár letöltve is könnyűszerrel be lehet szerezni jó minőségben. Én speciel filmeket ritkán nézek tévéadásból. Viszont rögzítettem sok dokumentum, beszélgetős vagy riportműsort, személyes kötődésűeket is, és ezeket nem lehet kikölcsönözni, vagy máshonnan beszerezni. Arról nem is beszélve, hogy amikor dolgom van, és nem tudok megnézni egy számomra fontos sugárzást, akár forma1, akár meccs, akár riport, akkor milyen jól jön, hogy fel lehet venni, és tetszőleges időben meg lehet nézni. A tévéadások nekem nem a filmekről szólnak, más a fő funkciója, és annál tök jó a rögzítés lehetősége.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Hangfal kábelen lévő nyíl milyen irányba kell, hogy mutasson? Erősítőből ki és a hangfal irányába?
-
arminlok
senior tag
Sziasztok szerintetek mennyit ér egy használatlan fél éves denon pma 720ae?
-
eboostr
aktív tag
válasz Dagidög #107500 üzenetére
Forgalmazótól kapják vmilyen adathordozón, pl merevlemez. Azt felmásolják NAS-ra és onnan lejátszható. vagy egyszerűen csak letöltik valamilyen privát hálózatról (ebbe nem vagyok biztos).
Ezekkel az alternatívákkal találkoztam: ["Manage System"+honlap] -
Dave567
addikt
válasz Csabroncka #107520 üzenetére
Gondolom akkor nem rossz választás?
Amúgy nem vagy igénytelen, én azt se értem az emberek minek vesznek 300000-ft-os tévét, csak tévézésre, a sok reklám miatt?
-
Csabroncka
addikt
válasz Dave567 #107515 üzenetére
Alsó-középkategóriás erősítő, ~ max. 200-250 ezer Ft listaárú szettek passzolnak hozzá.
Norbi 72: Megmondom őszintén soha nem értettem mire jó a felvételkészítés TV adásból. Mármint erősen kifogásolhatóak a műsorok szerintem, ennyit nem ér, vagy én vagyok igénytelen .
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
nimfas
addikt
Hali!
Szeretnék venni egy asztali DVD felvevőt.
Nincsenek túlzott elvárások, Winyó legyen benne, HDMI és analóg módon is lehessen csatlakoztatni.
Eddig van a családban egy Sony és egy Panasonic márkájú, de anyám kitalálta, hogy kell egy harmadik isMilyen márkát esetleg konkrét típust ajánlotok a belépő (max közép) kategóriából?? Előnyök-hátrányok?
Bármilyen ötletet, tanácsot szívesen fogadok...
Előre is köszönöm!
Üdv. -
Dave567
addikt
Sziasztok
Pio VSX 920K mennyire számít jó erősítőnek?
Zene/ Mozi fele-fele lenne rajta, és milyen hang doboz való hozzá? -
manoska
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem-kérésem felétek. Onkyo TX-NR838-hoz kéne magyarnyelvü használati! Ha esetleg tudnátok valahonnan, légyszives jelezzétek felém! Természetesen nem ingyen gondolnám!! Köszönöm Szépen
-
gorbep
senior tag
válasz RocknRoller #107509 üzenetére
Bármilyen router jó neked, ami tud AP client módot...... használtan 5e JMF alatt is találsz..... pl TP-LINK-et
ekkor a WiFi rész lesz a WAN és bármelyik LAN csatit bedughatod az erősítőbe
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
nismoka
addikt
válasz RocknRoller #107509 üzenetére
-
sony309
őstag
-
lacima
tag
Üdv!
Szóval a Cambridge Audio-nál a HDMI-n zene, vagy film lejátszáskor hallható akadozás _nem hiba_ hanem feature Együtt kell élni vele. Nem garanciális probléma, gyártó is tud róla ennyi. Csak tudnám, hogy miért felejtik el a tesztekben és eladáskor ezt közölni.. 551RV2-nél pár mp, 650R-nél 4-5mp mire elkezdi játszani a zenét (bár ennél legalább nem dadog, hanem totál süket
Laci
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok!
sikerült végül beröffenteni a Marantz SR7008-as erőlködőt, állatul szól és nagyon szép képet ad!
Lenne hozzá egy kérdésem, aztán ha ezt inkább számteches topicban kéne feltennem, akkor szóljatok.
Ugye ez a 7008-as modell nem tud wifit (7009 már tud), csak kábelen keresztül képes netet fogni. Ezt én szeretném kihasználni, egy baj van, hogy nagyon sehogyse tudnék rendesen net kábelt elvezetni az erőlködőhöz.
Namármost, a kérdésem az lenne, hogy van-e olyan cucc, ami arra képes, hogy befogja a wifi jelet és azt továbbítja kábelen az erőlködőbe? Tudom, hogy van egy ilyen gyári kiegészítője, de az 40 pénzbe fáj, én meg ha lehet akkor valami költséghatékonyabb megoldást keresek.ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
nagyúr
Bocs, csak kipróbáltam, hogy hozzászólást tudok-e küldeni. Ugyanis privátokat nem tudok elküldeni vagy fél órája. Másnak is van ilyen gondja?
Úgy látszik a hozzászólás megy, csak a privát van behalva.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Srácok,nekem is volt,és nem volt fapados..
5-6 éve eladtam,miután vagy 5 évet porosodott...
-
axwel18
senior tag
(#107498) BBéci: Talán egyszer ha lesz pénzem normális mélynyomóra.
(#107496) Tamoo: Ez is csak ízlés kérdése mint például az hogy van aki equalizert használ mozinál. Na én azt nem szeretem. Inkább adjon több mélyet az álló.
(#107500) Dagidög: Sok koncertet hallgatok általában dts, dd, true hd, hd master hanggal és koncerteknél így jobb. Lehet az olcsó (listaáron: 94.000Ft) reflex mélynyomó miatt de így kerekebb a mély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- Sony WH-CH720N (Szinte új!)
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest