Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
Alx.Mercer #106292 üzenetére
A 2 ajánlaton felül a 1030-ast is meghallgatnám.Nekem 3010-esem van,szvsz elég szép hangja van,és én is elsősorban rock/metál zenét hallgatok rajta,de bármilyen jó zenével elvagyok.
Amióta megvettem,egyre többet sztereózok.
Szia Sanci!Te meg hol voltál?
-
Dorian
félisten
Ára ide vagy oda, de - persze az érdemei elismerése mellett jegyzem meg - az Ikon nem egy akkora csoda ám.
A tuningos Concept 6-om vevője az Ikon 6-ját cserélte le rá...
Az a Sony azért kevés hozzá.El sem merem képzelni, hogy akkor a GS20-hoz milyen AVR kellene.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #106294 üzenetére
Az Ikon tudásához az az erősítő lepkefing! nem a hangerőről beszélek.
Minimum 43xx Denon, vagy 70xx Marantz, vagy LX 7X feletti pioneer és ezekkel egyenérétkű vagy jobb AVR, Én a két front esetén már külön végfokban gondolkoznék. Drága és jó hangfalak, jó láncot érdemelnek, mert a tudásuk felét nem használod így ki.
-
törölt tag
válasz
Pioneer LX70, de ugyanolyan jó a denon 4310, csak más karakter, ha nem kell 3D akkor bármelyik jó vétel.
-
BBéci
legenda
válasz
Borisz76 #106294 üzenetére
"a ládák még egy sokkal komolyabb erősítőt is képesek lennének rendesen kiszolgálni. De nem érzem úgy , hogy komolyabb HM erősítőbe kellene beruháznom....még."
Az első mondattal egyetértek, a másodiknak az átgondolását javaslom.Szerintem vétek ennyire nem kihasználni az IKON-ok tudását.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Nálam is úgy van ahogy tervezed.
Tehát PC a forrás HM majd TV mindez HDMI kábelekkel összekötve.Filmezek, játszom, néha mp3, flac és egy kis online rádió.
Nálam jelenleg egy Sony STR DN1030-as szól.
Szinte egész nap megy bár hangosan ritkán hallgatom.Különbség még, hogy a két frontom az álló ( Dali Ikon 7 ) a két háttér konzollal a falra van szerelve ( Dali Ikon 1 ). Center és Sub is tervben van de már - számomra - így is kellemesen és nagyot is szól.
Célnak tökéletesen megfelel...sőt a ládák még egy sokkal komolyabb erősítőt is képesek lennének rendesen kiszolgálni. De nem érzem úgy , hogy komolyabb HM erősítőbe kellene beruháznom....még.
Aztán lehet eljön az idő , hogy nézek majd egy Dolby Atmos képes erősítőt de az még odébb van.
Mindezek fényében én egy voksot adnék a Sony STR DN1040 modellnek.
Megjegyzem, hogy sosem hallottam szólni !De majd jön más is , leírja a tapasztalatait.
Használttól nem kell félni de mindenképpen ki kell próbálni, hogy minden funkció működik e rajta. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #106291 üzenetére
Arra sem. A polcokon sorakozó egyik újságomban van cikk a különféle basszusláda (nem feltétlenül szub) konstrukciókról, szép ábrákkal illusztrálva. Egyrészt lusta vagyok előkeresni, másrészt sötét van, villanyfény mellett inkább nem böngészek végig több száz oldalt. Majd holnap.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Azóta nézelődtem és találtam pár szimpatikus darabot (és nem csak Yamahák.
)
Ki melyiket ajánlaná? És miért? Vagy miért nem? (a tesztekből már elegem van, hol ezt írják, hol azt...)Sony STR DN1040 (használt)
Pioneer VSX 1023-K (bolti)
Pioneer VSX LX70 (használt)
Yamaha RX V667 (bolti)
Yamaha RX V577 (bolti)
Yamaha RX-A730 (bolti)
Yamaha RX-A1030 (használt)
Denon AVR 4310 (használt)Az igényeket meg a felhasználást mer fentebb írtam, de azért leírom még1x: PC-re lesz kötve HDMI-vel, jelenleg csak egy gyengébb 5.0-ás hangrendszert tudok rákötni (ez később max 5.1-ig emelkedne újabb hangfalakkal), de jó lenne, ha mellé egy sztereó is ráköthető lenne (60-40 arányban film-zene), internetes zeneszolgáltatók, meg rádiók nem érdekelnek. A helység aholn használnám durván 12m2, ez később növekedhet, de nem 30-40m2-t akarok megtölteni a hangjával. A mostani hangfalak is falra szerelhetőek és valószínű, hogy a jövőben is ilyeneket fogok használni, mert nincs helyem álló méretűekre, de még csak állványra se tudom rakni. (gondolom a falra szerelhetőek általánosságban kisebb teljesítményűek...)
Jaa zenében leginkább az összetettebb metál és rock műfajok szólnának (sok-sok hangszer egyszerre) és nem bánnám, ha azért el lehetne különíteni, hogy mikor mi szól. (A Yamaha RX-A730-ról olvastam, hogy elég koncertbarát hangzása van...)Első erősítőm lesz, így valamiért a bolti/garanciás felé hajlok, de jó ha jók az érvek (az áron kívül) akkor esetleg változtatok ezen az álláspontomon.
-
sixer66
senior tag
válasz
Janaboy #106277 üzenetére
Nem semmi bassreflex nyílás
majd ha szomorkodom, bebújok oda (még jó, hogy két ilyen álló fenevad van most itt, így más is el tud bújni)
A Rádió technika évkönyve 1989-es kiadásában található tervek alapján lett megcsinálva (nem mellesleg az évkönyv is itt van előttem) és azt gondolná az ember, hogy mivel zenekari világban használt hangszóróval van szerelve, ezért nem szól szépen, viszont ez a kialakítás nagyon "lágyítja" a mélyet. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Alx.Mercer #106271 üzenetére
R7 250 kell amdböl.
Lucy eredeti már jól megy, szóval 100% ot viszi a gép. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bajnokpityu #106269 üzenetére
VGA-ból egy Geforce GTX 660 van 2GB RAM-al. Mellette egy Intel i5 4690 + 16GB RAM. Szerencsére a hűtés is jó (halk) így ha meg is izzad a rendszer, akkor se kell feltekerni a hangerőt, hogy halljam a filmet.
Holnap meglátom, hogy mire elég a vas...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #106267 üzenetére
Miért lenne igénytelen? Ezt a jelzőt sem használtam, szó sem volt ilyesmiről, még hasonlóról sem.
Az a kábel hosszas kísérletezés és válogatás után került a helyére, nem hasraütésre. Éppen azért, mert a rendszer gazdájának kifinomult a hallása.Valamint azt sem állítottam, hogy én meghallom a szóban forgó különbségeket.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Alx.Mercer #106268 üzenetére
egy baja van, hogy jókora a GPU, nem CPU erőforrásigénye.
A10-7800 nem birja el az összes HD filet hibátlanul, (Lucy pl kivétel) de azért nagy részüket elviszi NNEDI3-al.24-33ms között van a képkocka előállítási idő, ez még sima, folyamatos. (41ms az 1/24sec)
projis topicban jó sokat témáztunk a sharpen filterek használatáról. Ezek zömmel természetellenesek (sony féle, darbee féle detto). ezekkel analóg módon PCn is tenger lehetőség van, a saját izlésedre, projidra szabva.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bajnokpityu #106263 üzenetére
Holnap kipróbálom. Ma akartam, de ahány helyen néztem annyiféle telepítési beállítást emlegettek...
Az általad említett NNEDI3-re találtam is pár összehasonlítást és valóban szebb minőséget ad. Nekem ez fontos lenne, mert rengeteg az eredeti DVD-m és nem áll szándékomban megszabadulni tőlük csak azért mert ma már 10 TV-ből 9 FHD. Ezen a dolgon pedig segítene egy olyan "progi", ami felskálázásnál képes minél jobb eredményt elérni.
Ha végre meglesz az AVR erősítő és beizzítom az új TV-t is akkor lehetőleg szeretném a képminőségből kihozni a maxot. (persze a hangból is, de egyenlőre a régi hangfalakkal fogok működni, mert az erősítő mellé most nem fér be más a büdzsébe.)(#106261) regger: Hely szűkében elég közel kerül a TV (meg az erősítő) az asztali géphez, szóval erről fog menni minden.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #106265 üzenetére
ha ugyanarról a láncról beszélünk, ott tök más stilusú és kategóriájú kábel van a center és a frontok között.
ehhez képest a legjobb mozilánc,amit valaha hallottam, és mások is hasonlóan nyilatkoztak róla.akkor most igénytelen a tulaja?
nekem a denon mögött visszacsatolatlan A osztály szolgálta egy jó darabig a frontokat, és XPA (visszacsatolt AB osztály. elsőhöz ezüst kábelek mentemk, a centerhez meg réz. és akárkit kérdeztem, egységesnek hallotta. XPA előtt meg denon hajtotta a centert közvetlenül, és a háttereket is, talán kevéssé, de nagyjából azért egységes volt.
nem követendő példa, de simán összejöhet. én ettől még boldogan vállalom az igénytelen, és rossz fülű jelzőket, nekem jó így.
és nem cseréltem volna el a frontok hajtását denon végfokra se. semmi se garantálja, hogy egységesebb lesz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #106265 üzenetére
Akkor vállalom, hogy nekem sem kifinomult a hallásom. Bár nagyon úgy fest, hogy ettől függetlenül nekem is igényem lenne a jóra.
"Én bátorkodtam ajánlani a Denon sztereót (nem végfokot, hanem végfoknak), mert talán közelebb lesz a hangja a kombájnéhoz, mintha más gyártóéval szólaltatnánk meg a frontokat."
Nincs ezzel semmi baj. Jogos a feltételezés. De nagyobb különbség van a 4308 - PMA hangja közt mint amit egy kábel különbség okozhat. Ha már egységesség.
Én elsősorban a "kapcsolós megoldás" miatt próbálkoztam/próbálkozom a PMA-val. Kényelmes így használni. -
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #106259 üzenetére
Ne már! Mi volt erős? Azt írtam, hogy nem rendelkezik eléggé kifinomult hallással. Ennél finomabban hogyan fogalmazhattam volna meg?
Vegyük példának Dorian esetét. Első lépésben csak a két frontsugárzót tuningoltatta, aztán kénytelen volt a centerrel is elvégeztetni a műveletet, mert zavarta az eltérő hangzás. Ebből az következik, hogy kifinomult a hallása.
Megfoghatatlan, értelmezhetetlen az általad jó eredménynek nevezett valami.Annyi eltérés elfogadható, hogy a frontok Focal Utopia, a center Electra hangdobozok, hallottam többször, de aki nem hallaná meg a különbséget egy Vivához képest, annak - finoman szólva - nem kellőképpen kifinomult a hallása.
(#106262) bajnokpityu
Siettem, ezért pontatlanul fogalmaztam. Úgy kellett volna írnom, hogy aki nem hallja meg, hogy a center sokkal gyengébb minőségű kábellel van bekötve, annak nem kifinomult a hallása.
Viszont a süketséget nem én írtam és visszautasítom, hogy nekem tulajdonítsátok! Még viccből se!Én bátorkodtam ajánlani a Denon sztereót (nem végfokot, hanem végfoknak), mert talán közelebb lesz a hangja a kombájnéhoz, mintha más gyártóéval szólaltatnánk meg a frontokat.
[ Módosította: Tamoo ]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #106262 üzenetére
Egyébként itt többször elhangzott az is, hogy pl. Denon házimozi vas mellé Denon sztereó erősítő ajánlott végfokként, hogy egységes legyen a hang. Na én most úgy érzem, hogy nyugodtan lehet rakni mást is, mert a PMA-nak is másabb hangja van mint a 4308-nak. De ettől még nem lett szarabb a mozim. Vagy teszem azt hátsókat köthetem akármilyen egységes kábelezéssel, az az akusztika és a felépítésük miatt úgyis máshogy szól mint a két front.
Nem azt mondom, hogy hülyeség az egységesség.... természetesen nem. Érdemes törekedni rá, csak járjunk már a földön. Van jó mozi anélkül is. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Alx.Mercer #106256 üzenetére
először upscale esetén kezdtem el használni, de most már HD cucc esetén is áttértem.
csajoknak meg jó a kodi TVre.NNEDI3 azért nagyon jó codec. perpillanat ő a kedvencem.
Tamoo: próbálgatni kell, de ha az a cél, hogy az elemeknek ne legyen túl sok önálló hangja, akkor simán lehet akár nagyon eltérő felépítésű cuccal is egységes hangot összehozni.
Eleve, ha más hangszórók vannak a centerben,mint a frontban, máshol fognak váltani. más fázis, más frekimenet lesz eredménye. Persze azért a membránok anyaga azért legyen egyező.
Amúgy nem olvastam még ilyet, h denon mögé denon végfok kell.
-
törölt tag
válasz
Alx.Mercer #106256 üzenetére
Hangról sem árt megfeledkezni, ha már házimozi. Ha nem az asztali gép van befogva, hanem célhardver a mozigép, többek között a táp, op rendszer, szoftver és setup kérdésére is figyelvén hangminőség tekintetében is a PC alapú lejátszásé a jelen.
-
fenyvesik
csendes tag
Üdv. Ajánlanátok subot denon 1611, zensor 5 frontok, concept center, concept 1 mellé. Használtat keresek elsősorban inkább filmre mint zenére. Köszönöm a tanácsokat előre is.
-
szalaitibi75
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek.Szeretnék továbblépni és egy új rendszer összeállításán gondolkodom.
A mostani rendszer egy onkyo tx-nr609 erősítő mission m34i 7.1-es hangfalszettel( hátsó sugárzók m32i illetve m30i).A sub egy jbl es150p.
Ami izgatja a fantáziám az a Dolby Atmos.Egy Denon denon avr-x4100w vagy egy onkyo tx nr 838 kategória megfelelne szerintem erre a célra.Gondolom ez minőségben is előrelépés lenne a 609-hez képest.
A kérdésem az lenne,hogy tapasztalnék-e valamilyen változást ezzel a hangfalszettel?Mit lenne érdemes cserélni és mit tarthatnék meg a mostani szettből.Persze tudom,hogy az atmoshoz kellene még külön hangfal is.
Köszi a segítséget. -
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #106252 üzenetére
Ne haragudj, de amennyiben nem zavar, hogy a center teljesen más, akkor bármit vehetsz, mert nem rendelkezel olyan kifinomult hallással, hogy gondot kelljen csinálni a hangdoboz kérdésből. Vagyunk néhányan, akiknek bántja a fülét, ha a center más kábellel van bekötve, mint a frontok. Nálam éppen ez a helyzet, nincs Furutech SpeakerFlux centerkábel a gyártó kínálatában.
-
gabo01
őstag
válasz
BBéci #106251 üzenetére
Ezt én is tudom de a jelenlegi rendszeremben sem ugyanabból a márkából van a center és a frontok ennek ellenére nem bántja a hang a fülemet!
Az Infinity-hez tartozó centerről sok jót nem olvastam! Más számomra elérhető frontokat nem tudok ami zenén is megfelelne számomra!
Mi ilyenkor a jó megoldás?? -
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #106249 üzenetére
A frontoknak és a centernek egy családból kell származnia, a háttérsugárzók esetleg lehetnek eltérő, de feltétlenül hasonló hangkarakterűek.
Hatalmas hibát készülsz elkövetni.(#106250) Alx.Mercer
MPC-HC, MadVR-rel kiváló képminőségre képes, de a beállításával kell kicsit foglalkozni. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Borisz76 #106242 üzenetére
Nem tervezek beruházni, csupán érdekelne, hogy képes-e jobb képminőséget előállítani egy jobb fajta BD lejátszó, mint a GTX 660, ami az asztali gépemben van (meglepődnék, ha így lenne, de azért megkérdeztem).
És egyet értek veled, hogy egy PC számára bármilyen film, vagy felirat megjeleníthető (még a formázott, összetettebb ASS feliratok is). Tudom változtatni a felirat nagyságát, pozícióját, kinézetét, ahogy éppen akarom. Ha esetleg nem pontos a felirat, akkor két gombnyomás és máris hozzá tudom igazítani a filmhez (ez főleg akkor jó, ha a film különböző részein egyszer előre kell csúsztatni a feliratot, utána meg visszább, mert némelyik olyan pontatlan, hogy el se hiszem, hogy nem tűnt fel a annak, aki időzítette a sorokat. Ráadásul a lejátszó, amit használok saját belső kodekekkel működi, nem is kell telepítenem semmit mellé, lejátszik mindent.
-
devil-k
nagyúr
válasz
BBéci #106241 üzenetére
A Samsung és az Apple is folyton ezt hangoztatja, aztán mindig kiderül a turpisság, hogy egymástól lopkodják az ötleteket.
(#106242) Borisz76
"DE személyes véleményem szerint nem éri meg semmilyen Media Player-t venni ha van egy jobb pc-d."
Ez szerintem nem teljesen igaz. Van aki nem hajlamos a programok "reszelésére" és állítgatására."MP esetében korlátozva vagy...
- Nem minden fájltípust játszik le
- Feliratokkal baja LEHET"Eddig ami probléma volt az mind DivX és/vagy AVI fájlokkal fordult elő. Felirattal még nekem egyszer sem volt problémám egyik lejátszóval sem.
"Azon felül egy Pc univerzálisabb is.
Tehát nem csak filmezésre , zenélésre tudod használni hanem netezésre, játékra.
Sőt ha esetleg a családi fotókat/videókat szerkeszteni kell akkor az csak pc-n tudod megtenni."Most a PC-t mutatod be?
Maradjunk inkább annál, hogy HTPC, elviekben arról lenne ildomos beszélni.
"Amit viszont fentebb leírtam a MP vs. PC tekintetében mindenképpen érdemes átgondolni, hogy beruházol e egy MP-re."
Több mindent kell itt mérlegelni és lehetőség szerint kipróbálni mind a kettőt.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #106238 üzenetére
Ahogy írták is...lehet jó és gyengébb mind a kettő.
DE személyes véleményem szerint nem éri meg semmilyen Media Player-t venni ha van egy jobb pc-d.
MP esetében korlátozva vagy...
- Nem minden fájltípust játszik le
- Feliratokkal baja LEHETÚj kodek elterjedése esetén egy PC sokkal hamarább frissül mint egy MP Firmware-je.
Lehet a frissítésre várni kell 1-2-3 hónapot HA egyáltalán frissítik.Azon felül egy Pc univerzálisabb is.
Tehát nem csak filmezésre , zenélésre tudod használni hanem netezésre, játékra.
Sőt ha esetleg a családi fotókat/videókat szerkeszteni kell akkor az csak pc-n tudod megtenni.20 éve ezért adtam el a "nagy" hangosításra alkalmas zenecuccom ( Erősítő, keverőpult, hangfalak ) , hogy vegyek egy PC-t....pont az univerzálisabb felhasználása miatt.
Hangsúlyoznám, hogy ez saját vélemény.
Nem vagyunk egyformák és lehet neked kényelmi szempontok vagy más miatt nem felel meg a jelenlegi felállás...Amit viszont fentebb leírtam a MP vs. PC tekintetében mindenképpen érdemes átgondolni, hogy beruházol e egy MP-re.
-
Kroland25
tag
Helló!
Arcam milyen bemérést használ? -
BBéci
legenda
válasz
Alx.Mercer #106238 üzenetére
Mindkét készülékcsoport (BD-játszó, PC) képminősége lehet kiváló és kevésbé jó is, ez sok mindentől függ. Ezért a kérdésedre nem lehet korrekt választ adni.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
devil-k #106236 üzenetére
Már korábban is meg akartam kérdezni, hogy képminőség szempontjából melyik a jobb megoldás?
Ha a VGA HDMI kimenetét kötöm rá a házimozi erősítőre, majd onnan a TV-re,
Vagy ha egy külön BD lejátszót kötök az erősítő elé, és úgy a TV-re.Én nehezen tudom elképzelni, hogy egy lejátszóba épített elektronika jobb képet adjon, mint maga a VGA, de ettől még előfordulhat... (nincs BD lejátszóm, szóval csak emiatt érdekelne a dolog)
-
tomic
addikt
Ismertek olyan céget,boltot,eladót ahonnan letét ellenében el lehet hozni OPPO-103,105 készüléket otthoni kipróbálásra?
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Átfontolom a dolokat.
-
Valkűr
addikt
válasz
Valkűr #106224 üzenetére
Nem tudtam már módosítani, de szerettem volna még pár szót mondani a használt vasakról. Nem értem mi a bajod a használt termékekkel, főleg ami komolyabb darab. A drágább nagyobb erősítők alkatrészei komolyabbak, minőségibbek mint a boltban újan kapható 50-80 ezres darabokban. A bolti cuccokra a garancia egy év, ennyit még a leghitványabb Tescoban kapható Millenium is kibír, utána ott is fizetsz a szervizelésért.. A nagyobb használt vasak hibalehetősége sokkal alacsonyabb a minőségibb alkatrészek végett és a gondosabb megépítés végett is. Megjegyezném itt nem azt jelenti, hogy a nagyobb vasak nem romolhatnak el, csak kisebb az esélye.
-
lemmy9
őstag
válasz
Alx.Mercer #106216 üzenetére
Akkor privibe megírhatnád, melyik ez a cég, amit messzire kerüljek
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Norbi 72 #106222 üzenetére
Ezt láttam, csak az árával van a gondom... Ennyit nem szánnék rá. Ha igen, akkor a HK AVR-151-et már rég megvettem volna újonnan. Az a "baj" hogy hiába van itt ez a (gondolom) kiváló Denon 60-ért, úgyse használnám ki a tudását. Valószínű amire én használom az erősítőt arra az AVR 1803 is megfelelne.
Persze értem én, nem sokkal drágább és kevés ráfordítással, akkor már inkább a jobbat érdemes venni, de valahogy tényleg nem akarok ennyit kiadni. -
Valkűr
addikt
válasz
SoulReaver #106089 üzenetére
Őszinte leszek, csak a kérdésedre visszatérve:
A probléma abban fog jelentkezni, h a hangsugárzóid már így is a leggyengébb láncszemek, ez mellé valóban semmi értelme nincs 400 ezres erősítőt venni, ahogy nem lesz értelme olcsóbbat sem a Pioneer helyett. Úgy gondolom egy komolyabb hangsugárzóval nagyobb és minőségibb változást érnél el, mint az erősítőd cseréjével, legalábbis ebben az árszegmensben. A hangsugárzók nem fognak attól jobban szólni, mint most ahogy teszik, így ebben a formában értelmetlen egy másik gépre költened a pénzed. Én azt tanácsolom ülj össze valakivel aki a környékeden foglalkozik a témával, hallgasd meg a rendszeredben az ő erősítőjét vagy hangsugárzóját, és érteni fogsz mindent. Biztos akad valaki fórumos, ismerős aki szívesen segítene egy meghallgatásban.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Petyus87 #106218 üzenetére
Inkább picit többért ez a Denon.Hdmi-vel jobban jársz kép-és hangminőség terén.És ha úgy döntesz később,bövitheted a rendszered.
(#106221) Xmodule Az éri meg,amelyiknek jobban tetszik a hangja.Minden gyártónak saját hangzásvilága van,mi nem tudjuk,neked melyik felel meg.A 2 vas kb. egy kategória.
-
Xmodule
őstag
Koszonom a válaszokat. Közben olvastam egy masik alternatívát erosito téren.
Pio VSX-924 vagy Sony STR-DN850 ha ugyan abban az árban van? Melyik eri meg jobban es miert? -
-
Petyus87
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni.
Harman Kardon pm 635 sztereó erősítőmet cserélném egy távirányítós darabra.
Heco Vitas 700-as hangfalaim vannak, a HK tökéletesen megfelelt számomra, de kezdek lusta lenni és távirányítósra szeretném cserélni. Leginkább SD minőségű videókat, LCD-t, laptopon keresztül zenét hallgatnánk rajta. 30-40 ezret szánnék rá max. Sajnos nem tudom, mi tévő legyek(milyen típust válasszak). Sztereó erősítőre azért nincs ugye szükségem, mert amihez használnám és amilyen zenéket hallgatok laptopról, arra tökéletesen megfelelne egy házimozi erősítő is. (Volt egy Pioneer VSX 915-ös erősítőm, tökéletesen meg voltam elégedve vele, költözés/kihasználatlanság miatt adtam el). HM erősítőre meg azért nem lenne szükségem, mert a több csatornát sose fogom kihasználni. Számomra tökéletesen megfelelnek ezek a Vitas 700-as álló hangfalak, az én igényeimet maximálisan kielégítik mozizás során is. Találtam egy Denon AVR-1803 6.1-es erősítőt 35.000 Ft-ért, érdemes vele foglalkozni?
Mit javasolnátok?
Köszöntem előre is! -
davidsone
addikt
válasz
Alx.Mercer #106212 üzenetére
ideje volt
-
válasz
dgyuri0123 #106208 üzenetére
A pioneer és pana plazmákért nagy kár...legalábbis szerintem...
-
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha érdekel valakit, Örs Vezér téri MM-ban van 1 db LG 60"-os plazma 215-ért.
Egy telefont megér szerintem.Mondjuk rossz helyre irtam, de nem törlöm, hátha akad itt is, akit érdekel .
-
nismoka
addikt
válasz
Xmodule #106201 üzenetére
[Ez most nincsen rossz áron] Szerintem kb ez a minimum.
-
Xmodule
őstag
válasz
nismoka #106191 üzenetére
A sateliteket direktbe kotnem a subot meg az alattam is irt módszerrel. Rca-Jack kabellal mert a podon van bement. Mondjuk a podon sokfele bemenet van. De elhiszem nektek ha azt mondjátok nem eri meg ezeket a logi hangfalakat rakotni. Esetleg akkor mit tudnatok ajánlani belépő közép szinten ehhez az erősítőhoz?(hangfalakat) 5.1 erdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest