Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
#54655232 #64896 üzenetére
Kapj le egy random olcsó RCA-t a polcról bárhol, akár egy BestByte-ban, nem számít semmit a kábel, amíg van rajta árnyékolás. Vannak, akik máshogy mondják, de csak el kell hozzájuk menni vaktesztelni, aztán csendben maradnak, miután beégtek. Vonalszintű jel megy rajta, és a 10 dB a kimeneti hangnyomásra vonatkozik, nem a jelre. Ugyanúgy 2 Volt, mint minden más, csak 10 dB-vel többet jelent ugyanaz a feszültség. A sávkorlát miatt nem kell másik kábel. Minden audio kábel tökéletes 1-100000 Hz-en, nincs olyan, hogy subra vagy nem subra javasolt kábel, csak egyszerűbb így hívni a mono-t, ha már ehhez veszik jobban. A szatellitekről levágott mélyek kisebb tartományt fognak át, mint az LFE.
-
törölt tag
Tudnátok ajánlani szub kábelt mass w200 hoz tűrhető áron? 1.5 méteresnél sztem nem kell hosszabb.
Egyébként a vonalszintű jelen keresztűl tudja majd az erősítő változtatni a hangerőt?
Jó lesz nekem az LFE mert ahogy olvasom az 120hz ig határolt és +10dB dob alapból a hangerőre a kiegyensúlyozott hangerő végett. Nem tudom hogy panelban nem fog e gondot okozni.
Illetve a szatelitek miatt nem kellene e nagyobb sávszélt átfognia a szubnak? -
VoidXs
Topikgazda
Inkább azt tenném hozzá, hogy a jó sub semekkora hangerőn nem hallható. Vedd példának az IMAX-et, ahol 125 dB az LFE csúcsa. Olyan jó hangszórókat használnak, hogy hallásra a házi darabok 70-80 dB-ének tűnik, miközben a kitartott mélyei le tudják rázni a székekről az ottfelejtett tárgyakat. Ilyen az, ha nem 10% a THD, hanem 0.1%, és nem konstans hangerőn szenved a hangszóró.
Szintén hozzátenném, hogy a korábban mondott 107 dB-s érték azt jelenti, hogy kalibrálás utáni -18 dB-n kellene mozizni, ha azt akarjuk, hogy ne limitáljanak ezek az egyébként elég hangos darabok. Én nem ismerek senkit, akinél így lenne, még a legcsendesebb mozis sem állítja ilyen halkra. Ergo ugyanott tartunk, hogy 100% dinamikalefedettségű otthoni sub nem létezik, és a max hangerős frekvenciaválasz az, amit hallani fogunk.
Azt meg csak simán viccesnek tartom, hogy olyan is ellenzi a "decibelek hajszolását" (amiről egyébként szó se volt, mert arról beszélünk, hogy egy sub bármely hangerőn torz lesz), aki azzal is büszkélkedett, hogy az autóját egy tömbnyire is hallani lehet.
-
BBéci
legenda
Vannak decibel hajszolók, akik úgy szeretik hallgatni a filmeket, hogy az átlagembernek "letörik a füle". Ezt az Extreme Audio tulajdonosa mondta egyszer a konkurencia bemutatótermében hallható hangerőre.
Nálam, és számomra egy Velodyne SPL 1200 Ultra, vagy JL Audio e112 bőven elegendő volt fél hangerőn is. A túl hangos szubbasszus elnyomja az apró, finom részleteket. -
VoidXs
Topikgazda
Nem clippelve, a kompresszor azért értelmesen végzi a dolgát. Nem csak én hallgatom így, hanem mindannyian, akik beszélünk róla. Nyugodtan mérj utána, hogy milyen dinamika van a hangsávokban, és mi jön ki egy bármilyen jó házi subból. Én azért tartanám azt a véleményt, hogy egy egyetlen oktávot kiemelő sub nem túl létjogosult, főleg nem abban az árkategóriában.
-
Dorian
félisten
válasz
#54655232 #64885 üzenetére
Egy szoba legfőbb akusztikai problémái a mélyfrekvenciákban vannak, ott pedig bármilyen általános használatú - tehát nem beszéd frekvenciára hegyezett, mint pl. headset, telefon - mikrofonnal nagyjából megfelelő eredményt érsz el, jelentős eltérés inkább magasak érzékelésénél kerül elő. Persze legjobb a sajátja, de egy szoba problémái 5-20 dB eltérésekkel vannak jelen, ha egy mikrofon téved 2-3-at, az majdnem mindegy.
Múltkor keresett valaki egy bizonyos Denon mikrofont. Mondtam nekem van, de nem eladó, előző Denonomból viszont megmaradt egy másik típusú. Vigye el mindkettőt, próbálja ki, és ha lát eltérést, visszaveszem másikat. Nem volt semmi eltérés, megtartotta.
-
lenox
veterán
-
törölt tag
Írtam a cordon groupnak. Várom a válaszukat. Ha kompatibilisek az új mikrofonok a régivel akkor gondolom betudnak rendelni olyat is. Van ebay en, olx en a kupujemprodajem en de azért biztos ami tuti hogy a gyártótól szerzem be. Ha árulna valaki itthon az is jó lenne de nem árul. Nem ismerek senkit akitől ilyen szivességet kérhetnék és még van aventage erősítője is.
Szóval várakozok kicsit. Ha semmi sem buli veszek egy 3,5jackdugós mikrofon vagy a telóm fülhallgatójának headsetje. -
VoidXs
Topikgazda
Azért nem előnyös, ha teljesen máshogy viselkedik a sub max hangerőn, mert valójában ez a gyakoribb eset. Gondolj bele, hogy 4 méterről ez már nem 115 dB, hanem csak 102, szobában jó esetben kb. 107-ig vissza tudod nyerni. Ha ugyanerre a subra vágod a mélyeket, 125 dB-t kell teljesítenie. Korábban is volt ez téma, hogy otthoni subok minden esetben, referencia alatt is clippelni fognak, nekem például szintén 115-ös csúcsú darabom van, de minden második hang kompresszorba fut, pedig nincs 4 méterre, csak 2-re. A fórumon mindössze két ember rendszere képes referencia hangerőre torzítás nélkül, mindkettő pro, és a kisebbik 6 kW-ot kap mélyekre. Ezek után elmondhatjuk, hogy a max SPL mérések csúcsa a fontosabb, és ez a valós környezetben hallható frekvenciaválasz, mert ahhoz 20 dB-vel referencia alatt kellene moziznunk, hogy ne ezt halljuk. Innentől az SVS-ek normál használat mellett nem képesek 30 Hz-re, de sok még 40-re is csak éppen, míg a Monoprice egy nagyon stabil 30-as.
Az SB16 egyetlen esetben értelmes vásárlás, ha a lassabb, zárt hangot szereted, inkább zenét hallgatsz, jól kezelt a szobád, és nem akarsz PC-t. A DSP-je nagyon jó, de olyan környezet kell neki, ahol meg is marad a javított hang, és nem kell nagy hangerő, de inkább közepes sem. Erre az esetre mondtam, hogy ha ide kell, akkor nem túlárazott, és van jogosultsága, mert más ezt nem nyújtja, de ezen kívül semmi értelme. A PB16 viszont teljesen értelmetlen, mert ott a Monoprice, ami majdnem mindenben egyenlő vagy jobb, és sokkal olcsóbb.
-
törölt tag
Találtam a lengyel olx-en csak a teló nem fordítja valamiért magyarra ezt a webhelyet. Nem lesz egyszerű.
-
-
törölt tag
A beállításról jut eszembe. Az erősítőnek nincs meg a mérőmikrofonja szóval vagy manuálisan állítom be vagy kerítek valahonnan egy mikrofont. Viszont, ha nem lesz hozzá hallásom vagy igazából nem is fogom tudni hogy ilyenkor mire figyeljek akkor a manuális beállítás bukó.
Ez azért is lenne fontos mert egy 5x4 es szobában a hosszanti falakon lesznek a hangsugárzók a középtől kb 1.5-2m-el eltolódva balra.
Lehet helyettesíteni más mérő mikrofonnal esetleg vagy a vas a sajátjára van kihegyezve?
Igazából még nem kerestem rá, lehet avx en vagy ebay en van eladó. -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #64873 üzenetére
Gondolatkiserlet: egy sub 120 db-n tok lapos gorbet produkal 20-200 Hz kozott, de tul lehet hajtani, es 40-80 Hz kozott ilyenkor tud 125-ot is. Te erre azt mondanad, hogy csak 40 Hz-re kepes, es hasznalhatatlan, mert nem lapos a gorbeje? Mert ugye ez tortent.
Hat a 16 vs 40 arnyekaban en ezt a 14 vs 15 Hz-et elengednem a helyedben.
Azt megint ki szeretném emelni, hogy egy majdnem kétszer drágább, és a legkedvezőbb esetekben is csak azonos minőségű a PB16.
En azt emelnem ki, hogy a dragasagot nem vitatta senki, csak az eddigi kb. hasznalhatatlannak mondott velemenyt. -
ada19
senior tag
válasz
#54655232 #64874 üzenetére
Ha követed ezt a topikot, sokunknak "csak" 5.x esetleg 7.x rendszere van. Egyáltalán nem azt mondom, hogy nem jó az Atmos, de ezerszer hamarabb költenék miniDSP/új mélysugárzó/végfokozás vonalakra amik gyakorlatilag mindenen dobnak egységesen nem csak bizonyos filmek bizonyos jeleneteit turbózod.
Én azt gondolom hogy egy jól beállított 5.x jó háttérsugárzókkal tud meglepetéseket okozni felülről jövő hangokkal.
-
b.
félisten
válasz
#54655232 #64874 üzenetére
Ez nagyon filmfuggo. Mint írtam feljebb, főleg a CG gazdag filmeknél, mint pl az új Mortal vagy jurassic World nagyon szépen működnek a magassági Atmos sugárzók. Egyszerűen valóban fel kell helyezni őket fizikálisan, ez a visszaverosdi nálam nem működött. Én nem bántam meg, sőt.
-
törölt tag
No ha minden igaz sikerült bezsákolnom egy Yamaha Aventage Rx-A3010-est.
Sikerült rátalálnom youtubeon olyan atmos tesztre ahol csak a magassági hangszórók szólnak.
Ha olyan gazdag lennék amilyen nem vagyok lehet nem érdekelne., de hogy azért költsek egy valag pénzt hogy a legnagyobb csatajelenetben is csak bele brummogjon valamit 2-3!!!!! percenként közbe meg halotti csönd, no neeeem. Inkább tényleg egy olyan használt ami remek sztereora is. Ha meg jobban kell a tér, kibővítem front high ra a 7.1 et. Lehet majd még az is többet fog ciripelni mint az atmos.
Ha belegondolok hogy némelyik atmos hangsugárzót milyen horror áron árulnak azért a kis cincogásért.
A legnagyobb hogy én meg mit össze aggódtam azért a losless atmosért. Annak oszt tök mind1 szólhatna akár vhs ről is. -
VoidXs
Topikgazda
A 40 Hz az SB16-ra vonatkozik, szintén max hangerőn. Mivel ezeket közelről mérik, a valóságban végig ott fog majd szenvedni, mert közel nem éri el, szóval reális azt nézni. Ezeknél is, csak a Monoprice nem hal meg max hangerőn, így nála érvényesek a 90 dB-n mértek is. A PB reflexes, "sokkal" tovább bírja.
A +/-3 nem a csúcshoz képest -6, hanem az átlaghoz képesti elfogadási tartomány. Ez csak az SVS hülyesége, hogy beleférjen, mások -3 dB-t szoktak írni (felfelé mehet bármit), amit az átlagtól vagy egy fix ponttól (pl. 1 kHz main-eknél) számolnak.
Azt megint ki szeretném emelni, hogy egy majdnem kétszer drágább, és a legkedvezőbb esetekben is csak azonos minőségű a PB16.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #64871 üzenetére
A laposságot csúcs hangerőn néztem
Hat annak nem sok ertelme van, foleg igy a ketto osszehasonlitasanal. Amugy nagyon szuk tartomanyon 118-at tud az abrak szerint megutni.a legjobb szívvel inkább 110 dB-t lehetne írni maximum hangerőnek a specifikációba.
Egyetertek, mindkettonel ez kene. Azt legalabb mindketto tudja 20-180 Hz kozott.Amit mutattál, az közel nem 14 Hz, kicsit felbontottam a skálát:
Miutan a zold gorben a max 91, ezert a +/- 3-ban 85 az alja. Tehat nyugodtan 15 alatt van, tehat eleg kozel 14. Sealed modban meg 18. Ez a meres, masik meres masik peldanyon mashol meg biztos picit mast hoz ki. Es ott van a tok hasonlo meres az oldalukon. Te amugy eddig azt allitottad, hogy 1.3 oktavot hazudnak (SB 16: 16 vs 40 Hz), szoval nagyon tavol jartal az igazsagtol. -
VoidXs
Topikgazda
A laposságot csúcs hangerőn néztem, ahol az SVS az extrém DSP-zése miatt teljesen szétesik, míg a Monoprice változatlanul jó hangú. Emiatt vonták le a pontot dinamikatartományra, mert bár az SVS meg tudja ütni a 115 dB-t egy nagyon szűk tartományon, a legjobb szívvel inkább 110 dB-t lehetne írni maximum hangerőnek a specifikációba. Egyébként ezek nagyon kicsi membránfelületek, a 20-30 Hz részük csak párban használható, egyedül nagyon szenvednek, mint az a méréseken is látszik. Amit mutattál, az közel nem 14 Hz, kicsit felbontottam a skálát:
Ha a legjobban csalunk a hangszóró javára, és a minimum alatt 3 dB-vel mérünk (átlag helyett), akkor hazudhatunk 15 Hz-et. A valóság extended módban 16 Hz, standard mode-ban 18 Hz, sealed mode-ban 20 Hz. A gyártói adatok eközben 13, 15, és 14 Hz. A legnagyobb csalás fél oktáv, ami olyan szintű, mintha egy 30 Hz-re képes subra azt írnád, hogy 20-at is tud.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #64841 üzenetére
Nem, irtam, hogy tobb abrat is nezegettem. A lapossagot ha a 115-os gorben nezem 20-180 Hz kozott, mindkettonel 5 db a min es a max kozott a kulonbseg. Ha csak 30 folott nezem, akkor a Monoprice tenyleg 1 db belul van, kerdes ki nem akarja 20-30 Hz kozott hasznalni.
Itt latszik a 14 Hz a meresen:
https://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/svs-pb16-ultra-subwoofer/PB16FrequencyResponses.jpg
Ugyanilyen abra van az SVS oldalan. Undorito hazugsagtol eleg tavol all.
5/5 kapott amugy osszesegeben mindketto ertekelesben.
-
törölt tag
válasz
Taltos0711 #64862 üzenetére
Persze, hogy lehetséges, egyrészt mert az erősítőnek csak 2 hangsugárzóval kell foglalkoznia nem 5,-el, így több energia marad, másrészt a Heco simán jobb lehetett mélyátvitelben!
-
törölt tag
válasz
Taltos0711 #64859 üzenetére
Számtalanszor volt szó róla, hogy egy régi, de jó minőségű audio eszköz (hangsugárzó, erősítő), köröket tud verni az új, belépő szettekre.
Sajnos az Eltax szerintem még a belépő szintet sem üti meg, szóval cserére szavazok!
Nem tudom mennyi a keret, használtan nézelődj, de mélysugárzóra szükséged lesz ha 5.1-ben gondolkozol. -
jambiyya
őstag
válasz
Taltos0711 #64859 üzenetére
Eltaxra ez pont nem igaz sajna. Én a szet csere mellett teszem le a voksom.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #64856 üzenetére
Az egy nagyon jó hangú erősítő, szívből ajánlom! A mai 7-800000 forintosokkal simán felveszi a versenyt.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#54655232 #64851 üzenetére
Ilyen régire (~98-99) már nem nagyon beszélek rá csak olyat, akinek végképp nincs pénze újabbakra. 110-ért egy szép ezüstszínű rx-v3900-as volt fenn a jófogáson pár hétig. Viszont tegnap eltűnt. Na az se fiatal (~2007), de önmagában mint erősítő, ott van a szeren. Persze már az is öregnek számít.
-
b.
félisten
válasz
jambiyya #64849 üzenetére
nem tudom. Én az RXV6A-t használom, jelenleg itt van nálam, szép hangja van,de nem igazán érzek hatalmas eltérést a pár éves Pio-hoz képest, de a hangszín más, ez jobban megy a Dalihoz,de egyértelműen nem tudnám azt mondani hogy mindenben jobb. Szerintem egy 270 ezres RXV6A és egy 400 ezres A2A is kb ezt produkálná 50 % felár ellenében, lehet valamiben jobb,de hogy megérné e, azt nem hiszem akár az én akár az ő hangdobozaival.
Most arra utalok, hogy a Piom 100 K használtan a Yamaha meg 264 K. nem érzem úgy hogy annyira jobb.BBéci: igen ez jogos . A MA-n belül az árazásokat néztem a komplett rednszereknél.
-
törölt tag
válasz
Taltos0711 #64845 üzenetére
Ennek egyszerű az oka, a Heco jobb minőséget képvisel mint az Eltax!
Most már ha meglépted a több csatornára váltást, próbálj mélysugárzót is szerezni. -
törölt tag
Engem nem tart vissza semmi a használttól. Pláne egy olyan denon masina mint amit fehér_ember is árult.
De annyira de annyira birizgálja a csőröm a két hangfal a plafonon hogy no.
El nem tudom képzelni hogy hogy lehet jobb a tere egy olyan rendszernek ami nem objektumalapú. Mert itt most nem a filmzenéről beszélünk csak mert akkor vettem volna sztereo rendszert.
És érdekes mondtátok már itt ketten is aszem, hogy nem ad annyi pluszt a sima 5.1 vagy 7.1 hez képest. -
-
BBéci
legenda
Nem belépő kategóriás, hanem kompakt szett a MASS. Nem mindegy!
Ebben az esetben borul az általam elfogadhatónak tartott 1:2 arány és nem tippelem, hanem tapasztalatból mondom. Simán illik hozzá egy 400000 forintos erősítő. Más kérdés, hogy nem jó ötlet annyit kifizetni, hiszen ugyanazt a hangminőséget, vagy jobbat nyújt egy feleannyiba kerülő, pár éves, használt gép. -
ada19
senior tag
válasz
powerup2 #64844 üzenetére
Kösz a kérdést, meglepő módon már igen! Közel 1 éve követem (pár hetente ránézek) és sosem volt, most in stock: Monolith 15in THX Ultra Certified 1000-Watt Powered Subwoofer | EU plug
-
b.
félisten
válasz
#54655232 #64842 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem az, elég egyedi dizájnnal rendelkezik ha meg a hátsó részre gondolsz, összes ilyen kategóriás erősítőnek szinte egy kaptafára készül a hátulja.
nem akarlak megsérteni, biztos jó a Mass,de az egy belepő kategórias szett a MA tól nem biztos hogy 400 ezres erősítőt vennék hozzá és hogy annyira hallható különbséget mutatna neked egy RXV6A hoz képest azokkal . ha meg 400 K-s Yamahán mérlegelsz akkor már megfontolnám a Marantz SR 5015 erősítőt annyiért. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #64840 üzenetére
Ezzel a belépővel csak az a gondom hogy mindig van hová. Tuti szebben szólnának a MA mass dobozok egy 400ezres erősítőn mint a 240ezres rx-v6 on. Agyalok esetleg egy yamaha rx-a2a de a kinézete ennyi pénzért tiszta belépő szint, ha meg már ennyi pénzt kiadnék akkor meg már lehet inkább innen az apróról a denon avc-x3700.
Nem izgulom túl csak ritkán veszek erősítőt.
Igazából jó lenne összehasonlítani ugyan azon a hangfalon hogy mekkora a különbség egy belépő és egy középkategória között, hogy számomra megéri e a plusz 160ezret.I'am Dony: köszi.
-
VoidXs
Topikgazda
Te a burst táblázatokat hasonlítottad össze, amihez a csúcsteljesítmény kell, ebben az SVS jobb, csak a rosszabb érzékenység miatt nem tudja hozni a szintet. A legtöbb adat a max SPL grafikonokról van, a laposság is. A Monoprice bármilyen hangerőn teljesen lapos, az SVS egyre kevésbé. Az SVS 13-14 Hz-es kezdőfrekvenciát ír az oldalán, ez egyetlen mérésen, semmilyen hangerőn nem látszik. A review oldalakról fontos tudni, hogy 4 alatti értékelést szinte sosem adnak, szóval a legeslegrosszabb subnál számíthatsz 12/15-re.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#54655232 #64838 üzenetére
Nem hiszem hogy a denon is mind egyforma lenne mint ahogy a yamaha sem.
Lehet belépőben egyik sem kellene(nem tudom).
Nálam a döntő inkább az volt amiért a yami ment és a denon maradt. Hogy az én két konkrét darabomnál a külső is javára döntötte a mérleg nyelvét, meg a dac is jobb volt benne.
A yamimba viszont az nagyon szimpi volt hogy nem volt válogatós hangfal téren. Simán elvolt a dynaudioval is; ami a denonomat meg hallhatóan visszafogta.
Általánosságban nem ítélkezek felettük.
Sőt nekem volt egy alapabb HK is (AR 265), és mozira azt is kedveltem.
Szóval nem kell túlizgulni. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #64833 üzenetére
Akkor szerinted egy denonban több a bugi faktor mint a Yamahákban?
-
törölt tag
válasz
Taltos0711 #64835 üzenetére
LPF LFE 120, Surround-ot szerintem tedd 80-ra!
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #64833 üzenetére
Legalább a "meleg hangzás" definiálható úgy, hogy mindenki számára ugyanazt jelentse és így beszélgetésre alkalmas szó legyen.
A meleg hang: kissé kiemelt felsőmély tartomány + kicsit lassú mélytartomány + kissé csökkentett felső tartomány -
fehér_ember
addikt
válasz
Dorian #64830 üzenetére
A bugi faktor jó lesz?
Az úgy is csak akkor van meg jobban, ha élettel telibb a hang.
Amúgy én is csak pár régebbi nagyobb yamahát hallottam; de meleg hangzást nem mondtam volna róluk főleg a denonom mellett.
Pontos, precíz inkább eszembe vannak róluk. Nekem tetszettek ők is, bevállalnám továbbra is, főleg hogy kb. tettek rá hogy milyen dobozokat aggatok rájuk. Ja és még kábeleket is könnyebb volt velük tesztelni
Nem kétlen hogy nem minden yamaha ilyen. Máskülönben kicsit sajnálnám a tesztelőt, aki ilyeneket ír; hogy szegény miket volt kénytelen végigfülelni. -
jambiyya
őstag
válasz
Dorian #64830 üzenetére
Na igen.
Ebben a konkrét esetben: az akkoriban (2000-es évek eleje) hallgatott zenéimmel próbálgatva (tannoy és mission hangfalakkal), az akkori ízlésemnek jobban tetsző erősítőre mondom én hogy zenei.
Nekem a yamahából hiányzott valami, ami a denonban (és részben a marantzban) megvolt.
Újakat nem ismerem, de ezt írtam is. -
törölt tag
válasz
jambiyya #64828 üzenetére
Próbáltam volna youtube on legalább keresni, hogy melyik az a márka amelyikkel szivesebben használják a MA mass dobozokat, de annyira "kevés" lehet a felhasználó, hogy semmilyen home made és sound teszt nincs. Illetve a jó mozivasaknál talán nem olyan széles a lehetőség mint sztereóban.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #64826 üzenetére
Ezzel nagyon sok baj van. Egyreszt ugye ez nem valasz arra, amire valaszoltal. Masreszt pl. az elozo hozzaszolasodban pont azt szoltad le, hogy az SVS nagyobb teljesitmenybol dolgozik, most, hogy kiderult, hogy kisebb-bol, most meg azt szolod le. Kilog a lolab.
A lapossagot melyik abran nezed? Es melyik tartomanyon? Nekem nem jon ki amit irsz.
Meresek szerintem az SVS-nel is alatamasztjak a gyartoi adatokat, hat nem pont ezt irtam az elozo hozzaszolasban?
Nem tudom, tul sok a tevedes, az is vicces, hogy a lesujto velemenyedet egy 14/15-os ertekelessel tamasztod ala. Nem egy 2/15 illene ahhoz, amit mondasz? -
VoidXs
Topikgazda
Akkor vegyük át tételesen, minden kategóriában ✅-val jelölöm a győztest, ☑ a döntetlen, ❌ a vesztes.
Monoprice 13" THX Ultra:
Ár: $1600 ✅
Teljesítmény: 2 kW ✅ (amúgy ez egyáltalán nem jelent semmit, de felhoztad)
Érzékenység (származtatott): 81.98 dB ✅ (rémes, hogy ezzel nyert, mert siralmas szám)
Referencia burst tartomány: 25-125+ Hz ✅
Referencia frekvenciatartomány: 30-180 Hz ✅
Mérések alátámasztják a gyártói adatokat: ✅
Laposság: +/-1 dB ✅
Maximum kompresszió: 5 dB ✅
THD átlag: 7,93% ✅
THD sweep csúcs: 20% ❌
Group delay csúcsok: 80 ms ✅
AH értékelése a 3 hangról szóló kategóriában: 15/15 ✅
Garancia: 5 év ☑
Feltétlen visszatérítés: 1 hónap ☑SVS PB16-Ultra:
Ár: $2500 ❌
Teljesítmény 1.5 kW ❌
Érzékenység (származtatott): 78.23 dB ❌
Referencia burst tartomány: 25-80 Hz ❌
Referencia frekvenciatartomány: 30-60 Hz (legjobb eset) ❌
Mérések alátámasztják a gyártói adatokat: ❌
Laposság: +/-7 dB ❌
Maximum kompresszió: 10 dB ❌
THD átlag: 8,84% ❌
THD sweep csúcs: 10% ✅
Group delay csúcsok: 150 ms+ ❌
AH értékelése a 3 hangról szóló kategóriában: 14/15 ❌
Garancia: 5 év ☑
Feltétlen visszatérítés: 1 hónap ☑Ha a jóval olcsóbb Monoprice ezt tudja kisebb méreten, már rá se nézek a nagyra, ennyire azért nem akarom megalázni az SVS-t. Az SVS-ek a THX minősítést szerintem a sebességen bukják egyébként, az összes többi nyilvános kritériumnak megfelelnek.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #64823 üzenetére
Azt írta valaki elébb pár oldallal.
Akkor nincs neki? Akkor milyen a karaktere? -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #64818 üzenetére
Na nezegettem meg egy kicsit az abrakat, szerintem te total nem jol ertelmezed oket.
A legfelső görbe a lényeg, a többi DSP-s móka.
Egyreszt nem a legfelso a lenyeg, masreszt mitol lenne a tobbi gorbe DSP-s moka? Nyilvan ebbol jutottal arra a teves kovetkeztetesre, hogy az SB 16 csak 40 Hz-re kepes. Az audioholics meresnel a 90 db-es jel alapjan irtak 18-330 Hz-et, az SVS oldalan meg a 95 db-esre van 16-460 irva. 16 vagy 18, egyik se 40. Mindenesetre az 'undorito hazugsag' helyett szerintem pont ott van az oldalon, hogy mire gondolnak. -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #64818 üzenetére
Szerintem a tablazat a lenyeg.
de a Monoprice hangerejét a sokkal nagyobb teljesítménye ellenére is csak egy minimális szakaszon éri el.
Hat a tablazat nem azt mutatja, illetve SVS 1500 watt, Monoprice 1800 watt (sajat oldalan 2000 watt).
Magaba a reviewba beleolvastal amugy, mert valahogy nem egyezik a te velemenyeddel. Na mindegy, nekem tul sok a melleloves.
#64820:
Nem azt latom, hogy csak az ara lenne vitatva. Az kevesbe erdekel, ha az SVS el tudja adni annyiert, akkor de jo nekik. Mindig a minosege es a tudasa van vitatva. -
ada19
senior tag
Ne menjünk bele túl mélyen mert messze nem erre való a topik, de valaminek a jóságát többnyire az ára határozza meg nem? Ilyen alapon a túlárazottság tehet valamit sokkal kevésbé vonzóvá vagy éppen "szarrá" az adott árkategóriában.
Ha veszel egy Raspberry Pi-t 30$-ért azt mondod wow, tök jó, de ha ugyanezt 200$-ért adnák te is szaroznád, pedig maga a termék semmit nem változott csak épp teljesen más ligában kell versenyeznie. Ugye?
-
VoidXs
Topikgazda
A legfelső görbe a lényeg, a többi DSP-s móka. Az SVS gyári korrekciója nagyon arra megy, hogy elmondhassák az alsó kiterjesztést, de a Monoprice hangerejét a sokkal nagyobb teljesítménye ellenére is csak egy minimális szakaszon éri el. Mindeközben a Monoprice még teljesen flat is, az SVS valami random görbe. Ezt semmiképp nem nevezném bármiben jobbnak, főleg, hogy az SVS-nek a konzisztencia se nagyon megy, nagyon rossz az a kompresszor.
-
ada19
senior tag
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #64815 üzenetére
Nem tudom, en azt latom, hogy meretben, tomegben is hasonlo, tobb wattbol alul gyengebb. Szoval amit mindig mondasz, hogy SVS ultraszar, minden mas jobb, az itt se latszik. 60% az ar, igen, olcsobb, kisebb SVS meg ennel olcsobb, es kb. annyival tud ennel kevesebbet, mint ez a PB16-nal. Szoval nem latom a problemat, csak a nagy igyekezetet, hogy az SVS-t le lehessen szolni.
Amugy csak kerdezem PB16 vs Klipsch 311. Harmad annyi wattbol, 2/3 akkora driverrel, 10-15 evvel korabbrol nem gyulladt ki a kis piros lampa, hogy valami baj lehet a szamokkal?
-
-
skippper
senior tag
-
skippper
senior tag
Mélyben amúgy szerintetek két kisebb vagy egy nagyobb a jobb megoldás, ugyanazon az áron? Tapasztalatok esetleg aki ilyet váltott?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Saughassy #64805 üzenetére
94 dB-s 16 Hz olyan, mintha nem is lenne. Ezen a frekvencián az ember szinte nem is érez 100 dB alatt, szóval nagyon kamu. Nem kell konkurenciához menni, a saját reflexeseik is sokkal jobbak, a PB16 például egy 25 Hz-es láda:
De nézzük a konkurenciát. Egy 2006-os Klipsch, aminek ötödennyi az ára, laza 15 dB-t és még 5 Hz-et tol az SVS-re, így biztosítva kis hangerőn sokkal vállalhatóbb torzítást (ezt a tesztet is ugyanaz végezte, csak azóta volt dizájnváltásuk):
-
skippper
senior tag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Saughassy #64791 üzenetére
Ez egy PB, a csalás a zártakkal van. Azt már hosszan leírtam, hogy nagyon specifikus esetben az áruk fair, de ettől még nem lesznek jók. Az utálat tárgya továbbra is az undorító hazugságaik (amiket ha nem hinnének el sokan, nem lenne piacuk), például hogy a legnagyobb zárt ládájuk, az SB16-Ultra is csak 40 Hz-re képes, de szerintük ez 16 Hz-ig lemegy:
Ja, és majdnem 20% a THD, de hát elhitették a néppel a sok újságot lefizetve, hogy a zárt a tisztább, szóval ez senkit nem zavar.
-
b.
félisten
válasz
Bikkrom #64800 üzenetére
Szia! Ez lesz a megfelelő topik a kérdésednek. [Soundbar, Soundplate, Hangprojektor Feliratkozás]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest