Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
-
Saughassy
aktív tag
válasz
#52221184 #62574 üzenetére
Nekem évekig volt egy Marantz Nr 1504, bár a frontokat a sztereó erősítővel hajtottam vegfokkent.
Használtan megéri az árát, most egy Denon 3700h-ra váltottam. Ha az új áruk különbségét nézzük és csak a hangminőséget, akkor is pont annyival jobb a Denon, mint amennyivel drágább.
Szellősebb, és sokkal dinamikusabb. Ezzel együtt szerintem használtan jó vétel egy ilyen slim Marantz, érzékeny hangfalakkal bőven van benne kakaó. -
Gino20
őstag
Ez esetben végképp azt feltételezném, hogy a front tényleg 2-3 vagy akár még több méterre van szóval, így abszolút maradnék első körben az 5.1-nél a leírt módszerrel. Nálam is messze nem ideális a hallgatási pozíció és közel vagyok a surround-okhoz, amit szerencsére a mikrofonos kalibrálás igen jól orvosol
, de a fekvő pozícióhoz képest atmos nélkül a ~90-100cm magasságban levő surround-nál is már megvolt az az érzés, főleg atmos forrás esetén, hogy ,,felettem" is zajlik az esemény szóval ha nincs lehetőséged ,,tényleges" atmos kiépítésre, akkor első körben hanyagolnám a frontra elhelyezett megoldást.
Amit linkeltél konzolt, arra sosem merném rácsavarozni a dobozt. Tudom nem konkrét konzol, de rémlett, hogy volt itt Dali hirdetés [link] .Én valami ilyesmire tenném a surround-okat.
Jelen esetben szerintem semmi értelme surround miatt spektor 2-öt venni. Az effekt hang ugyan nem csak durrogás, puffogás szóval lehet az hangszeres hang is, de ha nem tévedek, akkor ehhez bőven elég a spektor 1 is. Én monitor 300-at használok és ,,hátul" monitor 100 van, de ez szó szerint bőségesen elegendő (hangszeres ,,dolby-nál" is bőven libabőr) szerintem -
b.
félisten
válasz
Gino20 #62588 üzenetére
Sajnos nem ideális a nappalim a házimozihoz. A kanapé amin ülünk teljesen a falhoz van tolva, szinte a fejem felett vannak( oldalt állványon fejmagasság fölött valamivel) a hátsó surroundok, oda sajnos nem tudnám tenni az atmost. A dali oldalán láttam ezt a megoldást vázlatosan, több fórumozótól is olvastam, hogy így tették fel. szerintük jól szól, jobb hatást nyújt mint ha a front tetején lenne és pattanva érne a hang. fene tudja.de akkor meg minek vegyek drága atmos sugárzót?
A Spektor polc 45- 50 K körül megvehető, Alteco meg nem igazán van fent
Arra gondoltam, hogy elérjem ezt a hatást :
tennék fel ilyeneket.: [link] vagy valami igényesebbet. és így megdönteném, már ha nincs közte igazán különbség. nem gazán látom hogy lenne a formán kívül specialitása azoknak a sugárzóknak a sima polcsugárzókhoz képest, aztán lehet tévedek.
Surroundnak kell nekem amúgy Spektor 2 vagy elég az 1? már mint sima hátsónak, nem Atmosnak. -
Zlcsi
senior tag
sziasztok, nem vagyok egy nagy szakértő, némi leírás bújás után kérdeznék.
arra gondoltam hogy veszek egy sonos arc-ot meg majd egy két sonos hangfalat és szét szórom őket a szoba adottságainak megfelelően.
Egyrészt mennyire gondolom jól, hogy ez jó lesz?Az atmos fog működik úgy hogy média lejátszónak a synology serveren futó plex szerver szolgál, illetve a samsung tv-n futó plex app.
Forumokon azt írták, hogy valamiért kell hozzá egy nvidia shild, de nem értem, hogy miért...előre is köszi a segítséget, remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget
-
Gino20
őstag
Szerintem az ég világon semmi különbség csak függőleges falra szerelés esetén is ,,döntött" pozícióban lesznek a hangszórók, így ,,irányba" állnak, de ezt ha nagyon akarod, akkor polcsugárzóval is meg tudod tenni, viszont ennek a megoldásnak, vagyis, hogy sok-sok méterre előtted ~2.5m magasságban van a hangszóró szerintem nem sok értelme van atmos szempontjából. 1 fokkal lehet jobb mintha a front tetején lenne és úgy pattogna a menyóról a hang, de akkor már jó eséllyel sokkal jobban jársz ha maradsz az 5.1-nél és a talán jóval közelebbi surround-okat rakod a hallgatási pozíció fölé 50-100cm-el majd azokat megdöntöd. 2db hangsugárzó/doboz esetén dolby ajánlása alapján valahogy így kellene kinéznie az 5.1.2-nek [link] és szerintem a ,,valódi" atmos-nak csak így van létjogosultsága (volt pattogós atmosom, de nem dobtam magam hanyatt tőle).
Sokaknak valószínűleg abszolút releváns, de számomra csak az atmos kiépítését követően vált azzá, hogy az ,,atmos" hang alapvetően 5.1 esetén a surround-okba van ,,belepréselve", így ha maradsz ennél, akkor annak a közelsége miatt a leírt megoldással minden bizonnyal jobb eredményt tudsz elérni és még nem kevés pénzt is megspóroltál, vagy ha abszolút cél a .2 kiépítése és nincs lehetőség menyóba szerelt hangsugárzókra, akkor Én a hallgatási pozícióhoz a valószínűleg jóval közelebbi ,,hátsó" falfelületben gondolkoznék egy komolyabb döntéssel -
csinibá
tag
Sziasztok!
Csak annyi kérdésem lenne, hogy általában képesek e a televíziók vezérelni a házimozis erősítőket. (ki-bekapcs, hangerő) más nem lenne lényeg. Mi hozzá a rendszerigény?
Mit kell tudnia az erősítőnek? HDMI, vagy optikai?Előre is köszi a segedelmet.
-
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
az után érdeklődök, hogy egy ismerőstől kaphatnék nagyon baráti áron egy végfokot.
az én erősitöm hátoldala ilyen:
össze lehet kötni a kettőt?
a terv: kaptam egy autós mélyládát ami ugyebár nem aktív, és azt szeretném rákötni erre a vég fokra.
már ha van értelme.
ha megéri.
mi a véleményetek, illetve mi a megoldás? -
spiky03
veterán
válasz
bnorci71 #62580 üzenetére
Hehe
Mi épp most nézzük az asszonnyal.
Jelenleg a 3.evadbol van hátra 3 rész.
Mi a Netflixen nézzük eredeti nyelven magyar felirattal.
De szerintem Red eredeti hangja nagyon jó, nem tudom azokat a hangsúlyokat, hogy adja vissza a szinkron.
De majd bele nézek abba szinkronban. -
bnorci71
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #62578 üzenetére
ez viszont jogos, de mint írtam évi 1-2 jó esetben film van ami nekem hang terén is fontos
én megvallom inkább zenét hallgatok HD minőségben
Lehet nekiállok azt a pár kedvenc filmet végignézni eredeti hanggal. -
bnorci71
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #62564 üzenetére
Blacklist
Raymond Redington magyar hangja Bede-Fazekas Szabolcs nekem pl rengeteget tesz hozzá a karakterhez. Ő játszotta a Drága Örökösökbe Misit az erdészt, de teljesen más a hang karaktere a 2 szerepben.
Nem tudom milyen az eredeti hang egyébként. -
b.
félisten
Mi felirattal nézünk sok filmet még szinkron esetén is. Netflixen borzalmas szinkronok kerekednek néha, Ilyen például a a Lost in Space ...Recseg, és ez nem vicc. !
Vannak jól sikerült szinkronok, pl Gyűrük ura, Blöff, Rózsaszín párduc, de itt meg a jobb minőségről kell lemondani, mert a magyar D.D. 5.1 az angol DTS-HD Master Audio 6.1 -gyel áll szemben például .
-
bnorci71
addikt
cserébe ha nem beszélsz olvashatsz ami a vizuális élményt veri agyon
az akció filmek akció jelenetein kívül a hang "sokad rangú"
juj mit kapok ezért
szerencsére a fiam generációjából sokan beszélnek angolul így ők eredeti nyelven néznek sokszor filmet, divat lett ma fikázni a magyar szinkron tény vannak elcseszetek meg az újraszinkronizáltak amik nem lettek jók, de azért a magyar szinkron jó. Az én korosztályom még emlékszik a VHS hang alámondásos filmekreés sajnos nekünk oroszt tanítottak angolra középiskolába volt némi esély
-
törölt tag
Házimozi erősítőt keresnék. Kis méretűt, hangminősége legyen az átlag felett. Tudom ezek csak régiek, vagy az újak közül csak nagyon drága kategóriába vannak, de hátha lenne valakinek tapasztalata valamelyikkel. Csak a HDMI lenne fontos, egyébb hálózati stb. funkciók nem. Csak 5.0 lenne.
-
-
hcs57
addikt
Vajon hányan beszélik, értik anyanyelvi szinten az angol, francia, spanyol, német... nyelveket? Nekem nem megy annyira az angol, hogy szinkronizálatlanul nézzem, szerintem többen vagyunk, aki szinronnal nézi a filmeket, mint eredeti nyelvvel, itt ott sejtve, mit is mondanak.
Te annyira tudsz angolul? -
hcs57
addikt
A HD hang a szinkronizált filmeknél ritka, bár igény lenne rá.
Az alábbi hozzászólás miatt kérdeztem, valaki mégis csak mondta, hogy romlani fog:
Ahogy már "elhangzott", a tévén átvezetés egyértelműen rontja a jel hangminőségét. Aki ezt nem veszi észre, az szerencsés ember, annak tök mindegy, hogy mit hallgat, olcsón megússza az egészet.
#62557VoidXs
-
VoidXs
Topikgazda
Ha átmegy rajta 1:1-ben a jel, és azt mutatja az AVR, ami a forrás, akkor garantáltan nem. Digitális, mi változna? Nincs egy olyan opció sem, esetleg 1-2 modellben külön kérésre egy kompresszor. Van pár nagyon hifis szemléletű csodaember, aki úgy hiszi, hogy a füle mindennél szentebb, és mindig van magyarázata a bukott tesztekre, de ebből a magasabb síkon zajló jelenségből mi, földi halandók garantáltan nem fogunk észlelni semmit.
-
ada19
senior tag
Egyre kevesebb esetben van DTS licensz, és elég nehéz nem HD hangot találni és igény is van rá - nem értem a "mégsem" részét emlékeim senki nem mondta, hogy romlani fog. Arról volt szó eredetileg, hogy AVR-en jobb keresztülvezetni a hangot mint TV-n. Nem látom az ellentmondást.
-
VoidXs
Topikgazda
A sima DTS átengedéséhez is kell licensz. Ha semmi támogatott formátum nincs, akkor lejátszótól függően PCM sztereó vagy teljes csend, de ezek szinte lehetetlenül ritkák, valami fallback mindig van.
ctrlaltdel13: De, a mélyek gömbként terjednek, ezért lehet a membránt bármilyen irányba beépíteni. Az azért elég meredek lenne, ha nem jutna ki egy subból a közvetlen hullám, ilyet állítani elég komoly képzetlenségre vall, és aki ilyet mond, valószínűleg nem ebben az életben lesz tisztában Huygens és Fresnel munkásságával. Lényegében az irány állításával a visszaverődések formáját valamennyire lehet kontrollálni.
-
BBéci
legenda
válasz
bnorci71 #62549 üzenetére
Ha a membrán nem feléd néz, akkor csak visszavert hangok jutnak el hozzád, direkt egy szál sem. Ez nem jelent feltétlenül problémát, vannak kiváló hangú szubládák, amik visszavert hangokkal is embertelen jól szólnak, például ELAC SUB 2070/2090. Részben azért is, mert ott nem a padló a visszaverő felület.
-
-
hcs57
addikt
A digitális tecnikában hogyan lehet a jelet - úgy, hogy nem konvertáljuk át - azt lerontva továbbítani,?
Ha a jel, pl. audiojel az igényelt sávszélességgel továbbítható, akkor mi romlik el rajta?
Van egy 55XE8505 Sony tv-m, kodi fut rajta, a hangot HDMI kábelen továbbítja a leválasztott digitális adatcsomagot (DTS hang), mitől lesz más a hang??A HD hangok nagyobb sávszélességet igényelnek, de pl. a DTS?
-
BBéci
legenda
válasz
Gino20 #62546 üzenetére
Egyetértek és hozzáteszem, hogy sajnos létezik olyan AVR, ami rontja a rajta átmenő képjel minőségét. De az a ritka kivétel.
#62545bnorci71
Azért, hogy legyen választási lehetősége a különböző ízlésű és igényű házimozisoknak.
Van egy jelentős hátrányuk az olyanoknak: a hangzás erősen függ a szubláda alatti felület milyenségétől, minőségétől. -
Gino20
őstag
válasz
Mikisys #62542 üzenetére
Ahogy írtam ezen témák vitathatóak és csak példaként hoztam fel őket, szóval nem is foglalnék bennük állást
, de az eredeti téma szerintem vitathatatlan hang és kép szempontjából is. Igen, kép szempontjából is, mert az AVR-en csak átengedem és az nem piszkál bele, míg a TV-n átengedett hang meg nem tud veszteségmentes lenni (lásd pl korábban csatolt táblázat), de mindenki azt csinál amit akar
csak talán nem kellene olyan javasolni, hogy ez a jó megoldás (Lejátszó -> TV, TV -> AVR), mikor sajnos nyomokban sem az.
-
bnorci71
addikt
napok óta gondolkodok némelyik sub ládában a hangszorót miért a padló felé fordítják a reflex csővel együtt?
-
BBéci
legenda
Az eARC hasznos fejlesztés, de hangminőségben nem jelent előrelépést a régi ARC-hez képest. Ne vegyük ide a veszteségmentes formátumok által adott pluszt!
Ahogy már "elhangzott", a tévén átvezetés egyértelműen rontja a jel hangminőségét. Aki ezt nem veszi észre, az szerencsés ember, annak tök mindegy, hogy mit hallgat, olcsón megússza az egészet. -
ada19
senior tag
válasz
Mikisys #62542 üzenetére
Oké hogy nem tartod jónak, de milyen más megoldás van több eszköz esetén (játékkonzol, PC, médialejátszó, bluray lejátszó stb..) képet és hangot is a megfelelő helyre juttatni a lehető legkevesebb minőségromlással? TV-n keresztül egyértelmű hátránya van ennek, talán eARC lehet megoldás de elég sok panaszt látok rá.
-
Mikisys
őstag
Rendben, ezt tegyük félre.
Azt nem tartom jónak, hogy egy nagy sávszélességű (digitális-video) jelet viszünk be egy hangprocesszorba, ahol ennek a jelnek semmi keresnivalója nincs egyébként.
Persze, valahogy el kell adni az AVR készülékeket, ezért még rádiótunert is beléjük raknak, amit az emberek 98%-a nem használ. Annak a hangminőségéről meg ne is beszéljünk.
-
Gino20:
Szóval, belépőszinten a normál működés elérésével elégedjünk meg, ha ez forrasztással ad jó eredményt, akkor azzal, ha segít a tápszűrő, az is jó. Hangfal, hangsugárzó-kábelnek pedig az MCu1,5mm-es a legjobb, mert ez a legolcsóbb és megfelel a jó minőséghez.
A többi placebó, maszlag, etetés, reklám. (Én így látom, hallom, ne üss nagyot e-miatt.)Üdv!
-
ada19
senior tag
válasz
Teal'C #62534 üzenetére
Csak azért drágább mert kifutó a régi. Sok teszt szerint szinte ugyanaz hangzásban az új és a régi széria. Egyetértek, RP szerintem ezerszer hallgathatóbb, nekem is RP az 5.0. Én saját részre R szériát sosem vennék, arra valóban jellemző a Klipsches harsány hang - bár EQ lehet helyrepofozza bizonyos szintig.
#62533 mettek: jó minőségűnek nem kellene, de nincs velük tapasztalatom. Haladóban is használják többen, azt hiszem a Marmitek márkájút.
-
Teal'C
veterán
Kérdés
Ha választanotok kellene csak ebből a két hangfalból melyik lenne?
Klipsch R-820f
Klipsch Rp-280f
Kb egyformák specifikációban viszont hangzásban lehet eltérés, arra vagyok kiváncsi melyik jobb. -
ada19
senior tag
válasz
Mikisys #62527 üzenetére
Dehogynem igaz. Eleve HD hangsávok át sem mennek így, ahogy írta Gino sok esetben HDCP/DTS licenszhiány miatt is bele fog szólni. A jó megoldás, ha az eszközök az AVR-re vannak felfűzve és a TV-vel csak HDMI ARC-on beszél. Alternatívaként HDMI splitter a lejátszóból, egyik HDMI AVR-be másik a TV-be.
-
Gino20
őstag
válasz
Mikisys #62525 üzenetére
Mert a TV jó eséllyel ,,belepiszkál" a hangba vagy akár lehet szimplán nem támogatja pl a DTS-t (ilyen sok éve a samsung, de az új LG-kből is már kimaradt a DTS) vagyis audio passthrough alapvetően úgy érhető el, ahogy írták szóval HDMI-vel összekötve: lejátszó -> AVR és AVR -> TV, így a TV szimplán csak egy megjelenítő.
Persze ha a TV 4K-s, de az AVR nem támogatja vagy spec alapján tudja, de mégsem megy a HDR (ahogy fentebb írták), akkor maradnak az egyéb megoldások.
TV-kben az eARC elterjedése (ha jól gondolom) már változtathatna ezen, de Én valószínűleg, akkor is az AVR-be kötném a lejátszót. -
Nyugis
senior tag
sziasztok!
az erősítőnél van hátul az antenna bemenet.
amit gyárilag adnak hozzá, az sajnos nálam nagyon rossz vételt biztosit.
van mellette egy 75ohmos antenna csatlakozó is.
Esetleg van valakinek tapasztalata, hogy oda létezik jobb / erősebb minőségű antenna kábel, vagy a legolcsóbb legegyszerűbb tökéletes? -
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Komám szeretné a meglévő 2.0-ját egy szubbal kiegészíteni.(zebe-film).
CA axr100 és taga harmony platinum b-40 v3 a felállás.
A kettő közül melyik az ajánlottabb?
Klipsch r12sw
Jamo c 910
Ezekkel nincs tapasztalatom.
Annyi még, hogy elvileg a CA-n ha aktív a szb pre out, akkor fix 200hz-en vág🤔 -
mpo
veterán
Javasoltam volna a Serviio-t vagy a Plexet (ezt nem használtam), de kiderült, hogy a tévében nincs internetcsatlakozási képesség.
Itt egy review:
[link]
Ha van router, akkor a médialejátszó elérné a PC megosztott mappáit és mindent lejátszana, így nem kellene plusz HDD és másolgatni sem kellene. -
spe88
senior tag
Nekem azt javasolták az előző kommentekben, hogy elég a HDD-rack-USB megoldás, mivel csak ripelt filmeket nézünk. Minőség nem számít, a ripelt film adatátvitelét meg egy USB is viszi. Nem ez enyém a TV én ilyenre nem vettem volna 4K tévét
Az volt leakciózva azt vették meg
Mert nagy volt
Szóval nem költöttek házimozi rendszerre meg semmi ilyen, nézhető formátumban akarnak rajta filmet nézni, de nem kell nekik nagyon spéci Blu-Ray stb
Szóval akkor elég lehet az USB-n keresztül egy külső HDD. Nem igaz?
-
guppy_83
tag
Kíváncsian várjuk a jobb megoldást - sajnos ugyan ezzel szenvedek én is csak ARC-n tudom vissza vinni a hangot a TV-ből amibe a MediaBoxból megy HDMI-n... Az AVR-em a spec szerint tudja azaz átengedi a 4K HDR-t a valóságban pedig nem, így most ez a megoldás van, amis sajnos rosszabb hangban is és egyéb funkciók sincsenek... Szóval várjuk a megoldást - nincsen felesleges 2-3-4 száz ezrem új/használt erősítőre...
-
Rp526
aktív tag
válasz
Mikisys #62508 üzenetére
Ez lenne: "High-resolution audio (High-definition audio or HD audio) is a term for audio files with greater than 44.1 kHz sample rate or higher than 16-bit audio bit depth. It commonly refers to 96 or 192 kHz sample rates."
Szerintem ő a DTHD és a DTS HD Master-ra gondolt filmek esetében. -
Mikisys
őstag
Az a jó megoldás, hogy a képet a TV-be HDMI- csatlakozáson bekötöd. A hangot pedig a Philips-TV "By-pass" módon a digitális kimenetére továbbítja, ahonnan (S/P-DIF Koax, vagy optikai) kábellel kell a házi mozi erősítőbe vinni a hangot.
Mi itthon egy Philips LCD-42PFL5406-os TV-vel úgy oldottuk meg a hangot, hogy a TV-be bemegy a HDMI kábel a médialejátszóból és a TV-ből a digitális hang kijön az S/P-DIF csatlakozón és megy a házi mozi erősítőbe a digitális hang. Nincs csúszás, a DTS és a DD hang is kitűnően szól, és a TV-műsorok hangja is így élvezetesebb, mint a TV beépített hangszóróin keresztül hallgatva.Üdv!
-
Pitti11
tag
Gyerekek a forrasztás témán már végképp szakadok a röhögéstől.
A végfok tranzisztorok lábai is sajtolva vannak a nyákban? Valamint a hangfalkimenetek az erősítőben szintén sajtolva? Látom egyedül Mikika látott belülről erősítőt.
De tegye fel a kezét akit zavar a borzaszó hangminőség a leforrasztott érvégek miatt. Ja nem inkább az tegye fel aki tényleg bármi különbséget észlel a fülével.
Gyerekek ez komolyan a belépő szint? Ne essetek már át könyörgöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- sziku69: Szólánc.
- EAFC 25
- moonlight115: Privát, oh!
- iPhone témaösszefoglaló
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest