Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Előzmény: Megvan a tuti projektor, már úton is van, 36 m2-es nappaliba lesz. Ahhoz kellene kiegészítésnek egy tűrhető 2.1 soundbar újonnan. Bluetooth fontos, meg a vezetéknélküliség. Egyikünk sem "wájtfülű", a tv hangjával sincs bajunk.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, letettem az 5.1-ről, meg egyértelműen soundbar kellene. Van most jobb vétel a Samsung HWT420 2.1-nél 50 alatt újonnan? Vagy használtan hardveraprón van jobb soundbar most? Fene se tudja, hogy pl. az a Bomaker Njord amit aprón hirdetnek mit tudhat ehhez képest. Nehéz így összehasonlítani. Tesztek minkettőről jót írnak.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
félisten
válasz Kinder #64796 üzenetére
hát ilyen kompakt házimozik " amik nem építettek" esetleg DVD / BR lejátszóval együtt találhatóak még a Sony , LG kínálatában, de ezek kora szerintem lejárt , ha kapni még.
A kritériumaidnak, vezetéknélküliség és építés nélküli, plug and play üzemmód, jó BT támogatás és minden alap csatlakozást is tud, ez megfelelhet. Amúgy elég jól szól ez a JBL cucc. 9.1 et még nem halottam de az 5.1 nem volt rossz.
Nagyjából átvették a valós 5.1 Soundbarok a régi kompakt rendszerek szerepét.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
BBéci. Olvastam a tesztedet az rx v6a-ról és az aventage a2a ról. Szerinted megéri az árát az a2a a v6a-hoz képest?
130ezer a többlet de "gagyibb" a kinézete és a hátlapja is úgy néz ki mint egy belépő kategória. -
Saughassy
aktív tag
válasz VoidXs #64789 üzenetére
Igen, a 16 eleg karcsu pl, de 18nal mar 100 db felett van, a 20nal 105 pedig kifejezetten tisztesseges szerintem egy 12 inchestol.
Valamiert nagyon utalod oket de szerintem ez inkabb valami multbeli negativ tapasztalat okan lehet. A magasabb arkepzesuk melle meg azert illik odatenni hogy 45 napon belul szo nelkul visszaveszik ha nem tetszik, 1 even belul listaaron cserelhetsz nagyobbra, es 5 ev teljeskoru garit adnak. Ezeket igy-vagy ugy nyilvan kifizeted az árban. Van akinek jol jonnek ezek, van akinek nem. De nem pusztan lehuzasrol van szo.
Nezegettem en is a Klipsch R115 SWt, (hiszen beszeltunk is rola, mert tenyleg megkerulhetetlen abban az arkategoriaban), de ugye ott is kiderult, hogy az elso szerias erositoi sorban megfaradtak, igy figyelni kell hogy mit is veszel, ok meg nyilvan nem reklamozzak.
Nagyobb is, gyengebb is, nincs cserebere, nincs DSP es IGEN, majdnem feleannyiba kerul. MiniDSP+Umikkel viszont mar eleg kozel lesznek egymashoz. Oke, a MiniDSP tobbet tud, az UMIK mashoz is jo, de megint csak oda lyukadunk ki, hogy osszetett kerdes es mindkettonek megvan a maga piaca. Meg csak az sem biztos, hogy sznob aki az SVSt veszi. -
törölt tag
Az hogy lehet hogy rendelnék 2db MA mass10 hangfalat atmosnak ebay UK-ből.
Az oldalon 1db ára és 26font szállítási költség szerepel.
Kijelölöm a 2 darabot majd fizetés és ott már csak 9font a szállítása a 2 darabnak.
Vagy a 26 font az a world wide ra vonatkozik?
Egyébként meg maradok yamaha rx-v6a nál. Denonnál 2 fajta erősítőt kapni. Teljes a hiány, nem győzik vagy nem tudnak gyártani chip hiány miatt. Sem azt nem tudják mikor jöhet új készlet sem azt mikor jön az új széria.
Jól betett ez a covid itt is.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Taltos0711 #64787 üzenetére
Autóknál sem egyformán hazudnak, lásd a VW-k teszt módját, vagy bármilyen "független" tanulmányt, amit Kína csinált. Normális gyártók megírják, hogy mi a kritérium, általában 3 vagy 10 dB esés. Így már a legtöbb minőségi subnál is helyesen a valós 30-40 Hz szerepel, de szoftveresen is lehet hazudni jókat. Ennek mintapéldája az SVS, akik 50-60 Hz-től induló subokat DSP-vel 20 Hz alá kiterjesztenek, és végülis tényleg valós szám, csak elfelejtik hozzáírni, hogy értelmetlenül kis hangerőn érvényes. Hogy ne csak őket szidjam, hanem olyan gyártót, akit szeretek is, ebben a JBL is bűnös.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, hogy nem épített házimoziról kérdeznék, de nem találtam más topikot.
Szóval, olyan 5.1-es hangrendszert keresek, amire bluetooth-on ( esetleg, de csak nagyon esetleg optikain ) ki tudom nyomni a média lejátszó hangját, és legalább a hátsó hangszórók vezeték nélküliek, bár az első 2(3) is jobb lenne. A mély mehet kábelen.
Létezik-e ilyen egyáltalán, vagy ne is álmodjak?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Taltos0711
csendes tag
válasz VoidXs #64785 üzenetére
Akkor ez olyan, mint a fogyasztási adatok autóknál...?! Én úgy gondolom, hogy mindenki kb. egyformán hazudik, így valami viszonyítási alapnak azért jók lehetnek ezek az adatok. Ha ez nem is indul 17-ről, de biztosan jobb lesz mint az, amire alapból 35 Hz van írva... Vagy nem?
-
Dorian
félisten
válasz Taltos0711 #64784 üzenetére
Egyszerűen hazugság van ráírva. Ill. mondjuk úgy, h jogilag megáll, hiszen nem írják mellé, hogy a 17 Hz-et milyen hangnyomás-eséssel és milyen torzítás növekedéssel képes kipréselni magából.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Taltos0711 #64784 üzenetére
Nem írtak toleranciát, szóval megmérném. A sokkal nagyobb és többreflexes Celan Revolution darabok valós kezdete szokott 35-40 Hz körül lenni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz Taltos0711 #64780 üzenetére
17 hertztől indulnak? Pontosan miféle hangdobozokról van szó?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz skippper #64781 üzenetére
A large gyártótól függően két dolgot jelenthet, az egyik, amit te írtál, de van, ahol csak a vágás meredeksége. Ilyen esetekben a crossovert lehet off-ra tenni, ha ez az igény. Akkor javasolt crossover helyett így használni, ha így jobban oszlik el a teljesítmény (mert gyenge a sub) vagy a front drasztikusan jobb hangú mélyeket ad a subnál (tipikusan a Focal és HECO családjai ilyenek).
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
válasz Taltos0711 #64780 üzenetére
Beállításoknál "large"-ra kell tenni a frontokat és akkor megkapják a mélyfrekiket is. Ha "small"-ra állítod be őket, akkor levágja a beállított crossover-nél és küldi a mélynyomóra.
A legtöbb AVR amúgy setupnál megkérdezi, hogy hány darab és milyen hangszóród van és úgy állítja be a rendszert.
-
Taltos0711
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kérdésem az lenne, hogy egy 5.1-es erősítő hogyan osztja el a csatornái között a frekvenciát? A sub kimenetre csak a sub-hoz szükséges frekit adja ki (mondjuk 20-500 Hz-ig)?
Tehát ha egy 5.1-es erősítőt használnék mélynyomó nélkül, akkor az alsó freki tartományom az el fog tűnni (függetlenül attól, hogy a front hangládák 17 Hz-ről indulnak, tehát elvileg képesek lennének a mélynyomó kiváltására)?Remélem érthető a kérdés
-
félisten
válasz #54655232 #64762 üzenetére
felesleges aranyból venni . nekem is 750 forint volt /métere, nem elszállt árakon vettem, de az egyik hátsó 15 méter a másik meg 11 az erősítőtől azért nem mertem kockáztatni. A mcAudióhoz képest jobb lett, nem kell ehhez vak tesz egyértelműen kihallatszik . Az Inakustik - Oehlbach váltásnál a szubjektivitás döntött nálam is már, egy kategória a két kábel szerintem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
törölt tag
A tízmillás hangfalkábelről meg ez jut eszembe igaz ez sztereo. Ilyenkor kicsit irigykedem hogy nem tanultam műszerésznek. De nagyon jó, érdemes végignézni.
[link][ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Ha egy erősítő 4k 60Hz-et tud, van bármilyen mód, hogy átengedje a jelet 4k 120Hz-en? Vagy cserélnem kell hozzá az erősítőt vagy direktbe kötni a HDMI kábelt TV-be?
Onkyo 676e erősítőről lenne szó.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
törölt tag
Egyébként nálam még az is homályos hogy ha a skipper által árult denon atmos -os de csak sima arc hdmi vel rendelkezik akkor máshol miért írják, hogy earc kell az atmos-hoz.
-
törölt tag
válasz skippper #64763 üzenetére
A második link alapján a 8ohm-os hangfalamhoz nagyon max 14 m kábel kell, elegendő a 1.5mm2 vastagságú kábel is. Gondolom nem hasraütésből írták.
Emlékeimben úgy él hogy vastagabb kábel a nagy mélytartománnyal rendelkező, többnyire álló hangfalakhoz kell. De lehet már én keverek valamit össze. -
VoidXs
Topikgazda
Nyugi, a tulajok se tudják megkülönböztetni. De annyira beléjük ivódott, hogy "elvertem rá egy halom pénzt, akkor csak jó már", hogy a csúnyán bukott tesztek után is mind azt hangoztatja az interneten, hogy márpedig nála mennyire nagy a hatása. Néhányakat szerencsére sikerült jobb belátásra téríteni, és már nem adnak rossz üzleti döntéseket hozzá nem értőknek.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
akkor csak próbálj meg úgy kihátrálni a beszélgetésből, hogy ne vegyék észre a röhögést.
Azért ez adta na..
#64764 Buribuci : Arra próbálj figyelni, ha nincs lehetőséged állványt használni, akkor olyan megoldást válassz, amivel döntheted, forgathatod a surround részt legalább, de a legoptimálisabb lenne ha a frontokat is tudnád.Ez a csavar nem tudom mi pontosan, de nem tűnik túl rugalmasnak. Sokat lehet játszani a beforgatás mértékével, nem túl szerencsés ha nagyon fix az elrendezés, mert a buborékból lehet hogy sokat elvesz.
-
törölt tag
Köszi. Valahogy én is így érzem. És lehet a 8 ezres falikonzolokat is kiváltom egy ilyennel. Úgy sem fog látszódni a hátulja és az egész megvan egy ezresből az 56ezer helyett.
Lehet egy kicsit jobban átviszi majd a rezgést a falra, de nem fog ez annyira dübörögni, hogy kiperegjen a tipli a falból, plafonból.[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
válasz #54655232 #64761 üzenetére
Legyen meg a megfelelő vastagság (itt van hozzá segítség: [link] [link]), onnantól kezdve a különbség marginális, megkockáztatom, hogy vakteszten hallhatatlan (üzletben ajánlottak Audioquest kábeleket, az eladó pedig képtelen volt megkülönböztetni a 300 forintostól, amikor megkérdeztem, hogy most melyik hangszóróra kötötte rá). Zenei környezetben ~1-3db között van az a határ, ahol meghallod a különbséget, ha keresel pár frequency response ábrát a kábelek összehasonlításáról, akkor gyakorlatilag 0,5db-nél nagyobb értékeket nem nagyon találni (hasonló eredményt lehet találni oszcilloszkópos vizsgálatokon). Nem véletlen az, hogy a kábelteszteknél valamilyen oknál fogva hanyagolják az objektív teszteket, kizárólag szubjektív véleményeket fogsz találni, hogy ez hidegebb, ez melegebb, ez tágabb. A vélemények megoszlanak, de a legtöbb fórumon (én AVSforumon szoktam a legtöbbet tanakodni) abban egyetértenek, hogy a vastagság és az árnyékolás legyen meg (főleg hosszú távokon, azaz 15m feletti szálakon) - a többire amit költenél az mind jobb helyen van jobb hangfalakban, szobaakkusztikában, bemérő rendszerben. Aztán van aki megpróbál rávenni, hogy digitális jeltovábbításhoz vegyél jó minőségű kábelt (pl. drága, de ugyanúgy passzív HDMI kábel) - akkor csak próbálj meg úgy kihátrálni a beszélgetésből, hogy ne vegyék észre a röhögést.
-
törölt tag
Vennék én aranyból is, de ha 150ezret költök 5.1re csak sok lenne az 50-60 kábelre. +hdmi 2.1. És akkor ott van még a konzol 7db 8ezres áron. Szal lesz itt még mire költeni.
Egyébként csak beírtam keresőbe hogy MA Mass hoz milyen kábel erre feldobta ezt az olcsóságot és meglepő módon sok embernek tetszik. Ennyiért itthon villanydrótot kapsz azt is csak kéterest.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #54655232 #64757 üzenetére
Nézd én is így voltam ahogy te ,a kábelekkel eleinte nem is számoltam, főleg belépő szinten.
Természetesen a te pénzed, te döntésed,.
AZ Innakustik - Oehlbach váltásnál amúgy az Inakustik még drágább is volt eredetileg, még is az utóbbi mellett döntöttem a saját szubjektív véleményem alapján.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az nekem már kábelre nagyon magas ár. Ha akciósan volt 45 akkor eredeti kb55ezer lehetett.
Az általam linkelt kábel 14ezer az 50m 2.5mm2 szállítással max 20-25 ezer.
És ahogy olvasom a hozzászólásokat van köztük jópár aki gyakorlott hifista lehet. Akkor csak nem lehet annyira gány.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #54655232 #64753 üzenetére
nekem sokkal melegebb/ számomra ezért jobb lett a hangzása pedig Spektorok és a Pio erősítőm messze nem high-end.
jó belépő szint.
Előszőr 1 hétig olcsó McAudio univerzális kábelekkel( media markt) hajtottam őket aztán jött az Inakustk egy " akció" keretében és végül kipróbáltam az Oehlbachot és annál maradtam mert nagyon bejött. Akciósan a 60 méter 45 ezer körül volt, megérte. Mindegyik kábel 2,5mm2.
Az inakustikok megvannak még , tisztán hallani hogy hidegebb lesz a hangzás a Daliknál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az előbbiekben említett arcam erősítőre keresve jutottam el az octogon audio hoz. Ott az erősítő alatti ajánlások első helyén szerepelt egy 3m es hangfalkábel aminek az ára 10,8millió forint. Anyám add el a házat már kishazánkban is vannak akik sz@rják a pénzt.
-
törölt tag
Nem kép alapján. Sokan dícsérik hogy ugyan olyan jól szól mint a sokkal drágább vandamme.
Sztereonál még csak csak cserélget az ember mert se a meló se az "összeg nem túl nagy", de egy 5.1 nél én le nem szerelem. Gipszkarton rejtett világítás dobozába próbálom majd behúzni csak egy irányba elindulva. Gondolom nem lesz hallható a különbség ha az egyik surr. és az egyik atmos hangfalkábele vagy 3m-vel hosszabb.
Illetve nem tudom hogy gondot okoz ha a fűtéscsőn fog felfutni és télen kap egy kis meleget?Ctrlaltdel13: hát legalább 50m. MA Mass 5.1 és rejtve vannak a csatik. Lehet banándugósan is használni de ahhoz már akkor valamilyen speckó kellene hogy vissza tudjam tenni a takarólemezt. Esetleg villa, szal valszeg szereletlen csak ráteker. Pláne hogy a hifistáknál is vannak sokan akik úgy gondolják felesleges plusz közvetítő anyagból. Sokan a jumpert is kicserélik. A legjobb az lenne ha rögtön a keresztváltóra heggesztené az ember.
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64750 üzenetére
Az utóbbi 25 évben sokféle kábellel kísérleteztem, magamnak a rendszerembe illő legjobb ár/érték arányúakat választottam. Próbálj ki minél többfélét, ne kép alapján dönts! Tapasztalatom szerint nagyon sok múlik a kábelezésen, kezdve a táppal, az interkonnekteken át a hangszóróvezetékekig. Belépő rendszerbe megfelelhet az olcsó is, de azon spórolni nem szabad.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz mola21 #64742 üzenetére
Kihozná a maximumot a Silverekből, jó párosítás lenne. Aztán kipróbálhatod még magasabb kategóriájú hangdobozokkal és eldöntheted, hogy megéri-e váltani.
Az általam hallott AVR-ek között dobogós a 750. Primare SPA23 és Marantz SR8015 vannak mellette.#64748Buribuci
1,5-öst felejtsd el, ettől függetlenül nem vastagság alapján választunk kábeleket!#64747Atomgeszi
Szerintem teljesen felesleges a kettős kábelezés.
Igen, egy adott erősítő 4 ohmon nagyobb teljesítményt ad le, mint 8-on. Viszont alacsony impedanciától melegedhetnek, de ez általában semmi problémát nem okoz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintetek az MA Mass dobozokhoz milyen átmérőjű kábelt érdemes venni?
1.5mm2, 2.5mm2 vagy 4mm2? -
Atomgeszi
nagyúr
De amúgy az is igaz lehet, hogy kisebb ohm -al nagyobb teljesítményt lehet?
Ja, bi-wiret akartam írni, keverem a ware szóval[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Quetz
őstag
válasz Atomgeszi #64745 üzenetére
Minden hangszóró impedanciája változik a frekvencia függvényében:
Hogy egy cég miként tünteti fel a saját megoldását, az csak tőle függ. Pontosat csak a fenti grafikon ismeretében lehet mit mondani.
Mindenesetre általánoságban azt lehet mondani, hogy a 8ohm 88dB érzékenységű hangfalat jobban fogja szeretni az erősítőd.
biwarez nem létező szó, bi-wire amire gondolsz és fölösleges foglalkoznod vele belépő szinten.
-
Atomgeszi
nagyúr
Mit jelent egy biware-zhető hangfalnál, hogy nominális impedancia 6 Ohm, minimális impedancia 4,6 Ohm
Illetve, ha egy erősítőnek úgy van megadva a kimenete, hogy 4-8 Ohm között.
Akkor pl egy 86 db érzékenységű fent említett(6/4,6 Ohm) hangfalat hajt meg könnyebben vagy egy 88 db érzékenységű csak 8 ohm-os hangfalat?A biwarezhető hangfalnál az Ohm megjelölés az trükközhető? Tehát máshogy kell értelmezni, mint ahogy meg van adva? Hogy változik az Ohm kettős erősítésnél erre az Ohmra, biware esetén pedig másik Ohmra? Vagy ez csak adott típusra jellemző?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
I'am Dony
őstag
válasz mola21 #64739 üzenetére
Semmi gond nincs vele a hangját illetően, ha megelégszel a HDMI 1.4 portokkal. Ez szerintem napjainkban már azért elavult, de kinek mire kell. Amiket itthon látsz eladót, szinte kivétel nélkül UK/AT/DE lettek behozva, majd haszonnal tovább passzolva. Kintről neked is sokkal olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
mola21
tag
Az Arcam AVR10, AVR20 erősítőkről mi a véleményetek? Hallotta már valaki?
-
félisten
válasz #54655232 #64732 üzenetére
A Denon S960 (2700X )is ezt használja, hibás a 8K támogatása, ha 2021 május elötti gyártású. Külön átalakítóval működik csak közvetlenül amit majd küldenek hozzá talán nálunk is, ezt nem tudom [link]
Azt vedd amelyik neked szimpatikus, csak azért írtam mert van nálunk is, nem sokkal drágábban, nem feltétlenül kell kintről venned.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
félisten
válasz #54655232 #64729 üzenetére
Extremeaudio-nál van S960H 279 ért.(esetle bemutató darab 254) Az S960H és a 2700X ugyan az a Denon típus, vagy van Yamaha RXV6A 249 ezerét, az is jó cucc szerintem, nekem bejönnek a Yamaha hangzások.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Saughassy #64728 üzenetére
Nem néztem csak a denon márkaboltban. De akkor máshol sincs?
Hahahaha. Ilyen a formám.
Fura ez a denon. Denon.hu-n szereplő erősítők egy része kifutott termék azért nem kapni a többit meg szimplán nem kapni.
Most írtam a német conradnak. Ott csak 230ezer. Kérdés mennyiért hoznák el. -
törölt tag
No meg is van a kiszemelt
Denon avr-x 2700H.
Vicces hogy pont a denon márkaboltban nemkapni.
Ha tudtok ugyanilyen paraméterekkel jobb hangú vasat.
Szivesen veszem a tanácsot. -
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést, mert feltehetőleg nem ide tartozik, de nem találtam házimozis beárazós topicot - tudtok linket adni ilyesmire?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
BBéci
legenda
válasz #62435328 #64721 üzenetére
Vagy beállítási hiba, vagy csak sztereó az a core.
#64722Kiskutya
Több kategória van köztük, ezért lenne hallható különbség. De nagyon sok múlik a hangdobozokon, a lejátszó készüléken és a műsoranyagon.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kiskutya
veterán
Szerintetek lenne hallható különbség pioneer vsx 323 és egy vsx 831 között? Kb mennyi lehet a reális ára a vsx 831-nek?
hmm...
-
törölt tag
Van még 2 hetem az erősítő vásárlásig addig elrugózok kicsit. Van egy két használt kiszemeltem majd meglátjuk meglesznek e még akkor. Egyébként is szeretem ezt a fajta izgalmi állapotot. Lesem a használt piacot folyamatosan. Hangfalnál is jött hirtelen egy sugallat " ezt vedd meg" és le is csaptam rá. Ilyenkor tudok a legjobban örülni, hogy nem költöttem sokat az 5.1 re de még sem valami tákolmányt sikerült. Nagyon egyben van méretéhez képest és ahogy az eladó is említette igazi asszonybarát cucc.
BBéci: okés értelek. Lehet majd még lesz a vásárlásig pár hülye kérdésem.
Pl milyen kábel a minimum amit érdemes venni hozzá.? -
félisten
válasz #54655232 #64710 üzenetére
Nem csak akkor jó az eARC, ha a TV a lejátszó vagy Atmost akarsz, hanem akkor is ha az Xboxot használod media lejátszásra vagy BR filmek nézésére, mert nem kell dugdosni a HDMI kábelt az erősítőbe meg a Tv be oda vissza ha játszol vagy filmet nézel. így gond nélkül átviszi az Xboxon át nézett mediák HD audio hanganyagát az eARC az erősítőbe a TV-n át.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64710 üzenetére
"Bár bitang jól szól a MA mass nem fog kelleni mellé 300ezres mozivas."
Erre majd térjünk vissza akkor, ha már kipróbáltad egy olyan AVR-rel, amit újonnan 1500 euró körül árultak!
Az a szitu, hogy amelyik erősítő tudja a 4K/120 Hz-t és a VRR-t, az valószínűleg eARC funkcióval is rendelkezik.#64712AntonChigur
Nincs saját tapasztalatom elosztókkal (10-12 éve használtam olyat tévék csoporttesztjéhez), de tévén átvezetett hangot csak akkor hallgatnék, ha semmi más lehetőségem nem lenne, vagy fegyverrel kényszerítenének rá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Ez igaz, de régebbi erősítők nem kompatibilisek az új HDMI szabvánnyal, így valahogy ügyeskedni kell.
Az ARC szerintem jó alternatíva, nem hallok különösebb minőségromlást, még úgy sem, hogy nincs HD hang.
A PS5-nek sajnos nincs sem dupla HDMI, sem optikai kimenete.
Nem tudom ezek a HDMI elosztók mennyire befolyásolják az eredményt, de kétlem, hogy kevésbé mint a tv-n átvezetés. -
törölt tag
No box fórumon aszondják jó a sima 2.1 a vrr hez.
Akkor már csak az atmos earc vs 2.1 nek kellene kiderülnie. Bár Bécinek ismerem a válaszát, hogy egy jó 5.1 kell. Csak ismerem magam. Majd egy pár hónap múlva itt fogom rágni a körmöm, hogy basszus csak kellett volna az az atmos.
Bár bitang jól szól a MA mass nem fog kelleni mellé 300ezres mozivas. A 2 magassági meg meglesz 80 ból ha újonnan veszem és ráér később is bővítenem csak a vasnak kell lenni a fixnek. -
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64708 üzenetére
Az eARC akkor kell az Atmoshoz, ha a tv a lejátszó, vagy átvezeted rajta a hangot. Mindkettő elhibázott ötlet, azért vannak az AVR-eknek HDMI be- és kimenetei, hogy minden eszközt ahhoz csatlakoztassunk.
-
törölt tag
Okés. Már kitisztult kicsit a kép. De akkor miért szajkózzák hogy az atmoshoz az earc kell? Vagy de?
Nem tudom letesztelni sajna mert eladtam a sx et és a régebbi b8 oledem is a fránya vírushelyzet miatt ami szerintem jobb volt képben és hangban is mint ez a cx3.
Szal most újra építkezem. Tv, hangfalak megvannak. Tervbe van egy új box csak előbb egy mozivas. Amit már úgy akarok hogy ne keljen eladnom majd vennem egy másikat mert ez meg az nem klappol.
Ez a változó képfrissítés a vrr. Most már tudom, hogy az arc az audio return chanel gondolom így nem sok köze lehet a képhez specifikusan. Fú bakker. Megölnek ezek a szabványok. -
félisten
válasz #54655232 #64705 üzenetére
Elméletileg mindegyik port 2.1 , már kapott a TV frissitést is rá, de csak egy eARC a HDMI 2 ha jól láttam. gondolom eltér attól amelyikbe a VRR-t ( az Xboxot) használod, ha nem, akkor le tudod tesztelni az Xbox on a VRR-t másik az eARC ostól eltérő porton is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest