- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Autós kamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsa01
tag
Köszi az eddigi visszajelzéseket.(Sanci38, zsoika) Titkon reménykedtem, hogy a 2.-at javasoljátok majd, de hát ennyire értek hozzá
.
Igazából TV, főleg mozi, esetenként zenehallgatásra használnám a rendszert, annyira vájt fülű sem vagyok, de szeretem, az élethű mozi hangokat filmnézés közben. Meg a jól szóló zenét.
Szóval most 3 opció van.
1. Ha tudtok egy jó mélynyomót ajánlani a Denon-hoz
2. Elindulok az Onkyo szett irányába
3. Ajánlatok egy más megoldást, nagyjából ebben az ár savban.
Köszönöm előre is. -
zsoika
addikt
válasz
csacsa01 #38943 üzenetére
Szia!
2 és a 3 kizárva.
Az 1 és a 5 kb egyforma...mozira jó ,de egyik sem tud 80Hz-es vágást(a mély/közép hangszóró mérete miatt), így hangzásuk kicsit eltér.
A 4. variációból hiányzik a mélynyomó és a SHINE 6 HCP se túl bizalomgerjesztő. A frontokat 3utasnak írja ami ebben az árkategóriában inkább hátrány mint előny....viszont tudja a 80Hz -es vágást.
-
zsoika
addikt
-
csacsa01
tag
Sziasztok,
Február, március környékére tervezek beruházni házimozira. Mivel viszonylag kevés a tudásom ezen a téren, tanácsot szeretnék kérni Tőletek.
Max. 150 – 200.000 Ft-ot szánok rá, lényeg. hogy jól szóljonés lehetőleg legyen Bluetooth is benne. Álló hangszóró nem jöhet szóba (több okból), szóval mindenképp kis hangsugárzókban gondolkodom.
Körülnéztem egy kicsit és 4-5 olyan házimozi rendszert találtam, ami szóba jöhet, Ti melyiket ajánljátok inkább?
1. Harman Kardon AVR-171S + HKTS 16 5.1
[link]2. Onkyo HT-S3800 5.1 .
[link]3. Pioneer HTP-074
[link]4. AVR-X550BT + SHINE 6 HCP
5. Onkyo HT-S5805 5.1 házimozi rendszer
[link]Az utóbbi Dolby Atmos (már túl van azon az összegen, amit szántam rá), kérdés, hogy megér-e ennyi pluszt? Illetve mitől függ. a Dolby Atmos? Kell-e tudni a TV-nek is? Egy LG OLED55B8PLA-hoz tervezem csatlakoztatni.
Az Onkyo HT-S3800 5.1 .-re azt írták, hogy Dolby Atmos ready. Ez mit jelent pontosan?Szóval, megköszönöm, ha segítetek a választásban, válaszokkal .
-
BBéci
legenda
válasz
Jumpman8 #38937 üzenetére
Olyan erősítőt keress, ami meg tudja hajtani a meglévő szetted passzív szubládáját is. Nincs belőlük sok és ha nem rendelkeznek pluszban előerősített szubkimenettel is, akkor a későbbi fejlesztés nehézségekbe ütközhet. Ugyanis a kapható szubládák túlnyomó többsége aktív, vagyis van beépített erősítője.
-
BBéci
legenda
válasz
junkpod #38936 üzenetére
Egy sztereó erősítő normális hangdobozokkal tutira jobb hangminőséget adna, mint a mostani rendszered.
Ha választanom kellene, és ezt már sokszor leírtam, inkább egy jó sztereó, mint valami belépő 5.1.
Az utóbbi 3-4 évben egyre több DAC-kal rendelkező sztereó erősítő került piacra, de azok nem a legolcsóbb kategóriába tartoznak. 100000 foritnál kezdődnek azok, amiket már érdemes számításba venni.
Pioneer erősítődnek azok a csatlakozói nem alkalmasak arra, amiről szó van. "Front pre out"-nak kellene lenni rajta. -
Jumpman8
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire offtopik, de nem találtam jobb helyet a kérdésemnek.
Van egy régi Philips HTS3373/12 házimozi rendszerem és egy Samsung U55-ös tv-m. Sajnos csak
AUX RCA Jack kábellel lehet őket összekötni, viszont ilyenkor
1. nagyon halkan lehet hallani még ha maxra tekerem a házimozit akkor is,
2. az AUX kimeneten néha elég hangos pattogó hangot adnak a hangfalak.(ez a jelenség, akkor is jelentkezik ha pl. számítógéppel kötöm össze). Arra gondoltam, hogy megtartanám a hangfalakat,de az eszközt lecserélném egy modernebbre. Milyen belépő szintű erősítőt javasolnátok, amivel tudnám használni a jelenlegi hangfalakat? -
junkpod
veterán
válasz
junkpod #38935 üzenetére
Illetve az is kérdés, hogy a pioba küldött HDMI digitális jelet tovább tudom-e küldeni analóg jelként egy sztereó erositobe? Gondolom a sztereó erősítők nem nagyon fogadnak még optikai pcm-et sem...
A pio hátulján van 2 pár audio out rca csatlakozó, DVR/CDR felirattal, az jó lehet erre? -
junkpod
veterán
válasz
Halfer #38927 üzenetére
Inkább vegyél használt sztereó erősítőt meg két normális frontot.
A HK hangszóróból a nagyobb (16os) filmre nekem pont elég, 5ös szvsz kevés arra is.
Zenére meg kompromisszum.Én pont mostanában gondolkodtam el, hogy érdemes lenne egy sztereó erősítőt rendes hangfalakkal beallitanom a hkts16+pio524 mellé pluszban. A pio+hkts maradna mozira, a sztereót meg zenére kapcsolnam be. Azt nem tudom 100-150 körül erdemes-e?
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Volt egy ilyenem
ioneer S-W110S Subwoofer . Nagyon meg voltam elégedve vele. Mivel tudnám helyettesiteni ami legalább olyan jól szól és nem nagyon drága??
üdv
-
Halfer
tag
Sziasztok!
Megadta magát két Jamo hangfalam az 5.1 rendszeremből, így erősen elgondolkoztam azon, hogy javítás helyett egy komplett házimozi csere is esedékes lehet.Jelenlegi setup: PC-hez kötve optikai kábelen keresztül egy Eltax AVR-300, rajta pedig Jamo S 502 5.1 (5 x S 502 és S50 Sub).
Amire használom:
- elsődlegesen zene, sűrűn 5.1-re kevert zene DVD-ről/BR-ről
- másodlagosan filmek/sorozatok (5.1)Amit kiszemeltem: HARMAN KARDON HD COM 1515S (AVR-151S + HKTS 5 5.1)
Már csak a kérdéseim maradtak hátra:
- jelenlegi konfigom nagyon idejemúlt vagy érdemes lenne megtartani és megjavíttatni a hangfalakat?
- a kiszemelt HK szett jó választás vagy 130-160e körül van jobb választás?
- esetleg a meglévő Eltax-omra érdemes lenne a HK szettből csak a hangfalakat mélynyomóval megvenni, erősítőt nem?Köszönöm előre is a tanácsokat, válaszokat! Buék!
-
pvil
tag
Üdv, mindenkinek!
Van itt a fórumon olyan aki régebbi onkyo-ról (pl.nr609) véltott újabb típusra, pl: 676 / 686
A hangzásuk valtozott valamilyen irányba, annó nekem a 609 nem tetszett, most egy sony 1050 van,
de sajnos meghibásodott.
Az utódját keresném...Köszönöm!
-
espi38
őstag
En is megrendeltem eztva wilson cinematicot de sajna egyik médiában sincs csak kiszállitás és az csak jövőre.
Olyan infit kaptam több embertől hogy, a médiában szintén akcióban kapható eltax universe ami 43 ezer ft most partiban van a 83 ezer ftos wilsonnal😂
Van olyan típus még hogy wilson movix nem tudom mi a különbség a kettő között? -
Iginotus
addikt
Nem tudom jó helyen járok-e az lenne a kérdésem, hogy lehet e és ha igen hogyan egy olyan kütyüt csinálni amivel tudom kapcsolgatni, hogy elől jöjjön a hang vagy hátul?
Így most mindig dugdosnom kell, hogy ha a nagy hangfalakon akarom hallgatni, ha meg fülhallgatón akkor ki kell húzzam és át kell dugjam...
Szóval van erre valami ketyere? Vagy kapcsoló? Átalakító? -
vatomi
aktív tag
válasz
vatomi #38909 üzenetére
Sony STRDH790 7.2 ch AV Házimozi Erősítő esetleg még jó vétel 140-ben?
I'am Do
Köszi a választ, megfontolom. -
kapa_
csendes tag
Sziasztok,
Szerintetek ez jó vétel lehetne? Wilson Cinematic Ezt venném a Denon 1500H-hozKöszönöm a véleményeket.
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_wilson-cinematic-5-0-h%C3%A1zimozi-hangfalszett-fekete-1231531.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1231531%7C%7Cp%7C%7C
-
vatomi
aktív tag
Sziasztok!
Le kell cserélnem a hdmi-s Sony STR-DH520-at, mivel nem tud 4K-t átengedni. Ez a Yamaha YAMAHA HTR-4072 5.1 egy sima 5.1 rendszerhez tényleg nagyon alap szinten passzol? A TV-m egy LG 55UJ6307 illetve van egyH96PRO+-om Kodival, egy Xbox360-am (ezután cserés lehet One-ra) illetve egy pc NAS szerepben, tehát a 4db HDMI in elég is lenne. Minden kifogástalan most, kivéve attól, hogy a 4K-t direktben kell bekötnöm a TV-be és nem minden hangot tud dekódolni a Sony. Ezért szeretnék egy picit lépni.
Esetleg 120 körül van jobb vétel is?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
sixpak
nagyúr
Üdv.
Ezzel a cuccal van valakinek tapasztalata?
Ritkán használnám, inkább családi vidókat játszanék le rajt, egy külső hdd lenne rákötve.
Az életben nem használtam még csak hasonlót sem, teljesen hülye vagyok a témában.
Ha ez a kis kütyü rá van kötve az erősítőre, akkor mondjuk külső hdd-ről átjön a többcsatornás hang?Köszi.
Szerk: a felesleges köröket megelőzvén: voltam már többször is az erre szakosodott topikban, de én ott még választ egy kérdésemre sem kaptam, ezért próbálkozom itt.
-
ron8
senior tag
Ezt most megtudnám venni 0%-is thm-re: [link]
Erről mi a véleményetek? Sok-sok évre venném, megéri? -
espi38
őstag
Sziasztok!
Pioneer vsx 830 vagy denon avr x550 melyik érné meg jobban?
Házimozizni és zenét is szeretnék hallgatni rajta?
Válaszokat előre is köszönöm -
ron8
senior tag
válasz
Laca19 (a) #38901 üzenetére
Erre eddig nem gondoltam. Valószínűleg passzív mélynyomóról lenne szó...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Shanling m1 plus
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Pioneer SX-229
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest