Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
bANDYka
tag
Sziasztok,
úgy néz ki megvan a kiszemelt, Dali Zensor 5 felé hajlok, kérdésem az lenne hogy tudtok-e erősítőt ajánlani hozzá? Később esetleg szóba jöhet 5.1 bővítés de nem kritikus csak sztereó az erősítő hogy ha szereti ezt a típust. Ha esetleg valaki ugyanilyet birtokol kíváncsi lennék mivel hajtja meg és mik a tapasztalatai?
Még egy kérdés hogy néztem egy ilyet ami már erősen budget felett van de kíváncsi lennék a véleényetekre hogy egy halandó zenehallgatónak megérheti egy az árkülönbséget, főleg hogy használt.
Előre is köszi a válaszokat!
Andrásseeing is believing...
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Dika22 #38496 üzenetére
Ha nincs fejhallgató kimenete a tévének, akkor az optikai kijáratához csatlakoztatott D/A konverteren keresztül tudsz analóg sztereó jelet adni a hangrendszerednek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dika22
tag
Szevasztok! A napokban vettem egy LG 32LK6100PLB Smart LED tv-t. Az lenne a gondom, hogy szeretném összekötni a Trust Talos 2.1-es hangfalszettemmel. Az előző tv-en volt jack kimenet, és ezzel volt összedugva, de ezen a tv-n viszont nincs. Máshogy összelehet kötni?
"Samsung s24 ultra®
-
triple777
csendes újonc
válasz konzolcowboy #38494 üzenetére
Magyarán,a 640-es bitráta már csak az újabb erősítőkön megy keresztül? Gondolom már újabbak a DD DSP-k...
-
kanyol
csendes tag
Nekem 4X2,5-es VanDamme kábellel vannak bekötve, ami szerintem igen jó ár-érték arányú kábel. Nem hiszem, hogy az ára duplájáért jobb hangot kapnék normál erősítés esetén. Biztosan van olyan kábel amivel jobb lenne, de az nem az én zsebemnek van kitalálva.
Sony Bravia 55XD7005, Onkyo TX-RZ 1100, Canton Chrono 509.2/505.2/502.2, SVS SB12-NSD, Dune HD Homatics Box R 4K PIus, Logitech Harmony One, Synology DS420+ NAS
-
triple777
csendes újonc
válasz konzolcowboy #38487 üzenetére
Ennek valamilyen szinten örülök,hogy nem egyedi esetről van szó..Köszönöm a tanácsodat,de mindenesetre érdekes,hogy a magasabb bitszámmal nem birkózik meg a technika?
-
BBéci
legenda
válasz kanyol #38477 üzenetére
A biamp nem kettős kábelezés, hanem kettős erősítés.
Mindkét esetben fennállhat az, hogy a dupla kábel árából vásárolt jobb minőségű szimpla ugyanolyan, vagy még jobb hangot eredményez.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
konzolcowboy
csendes tag
-
triple777
csendes újonc
-
triple777
csendes újonc
válasz Krisztian101 #38483 üzenetére
A belépő szintnél picit komolyabb az optikai kábel és az az érdekes,hogy nem minden filmnél csinálja...
-
triple777
csendes újonc
Üdvözletem ! Technikai segítségnyújtásra volna szükségem... Egy SONY STR-DB1070 QS erősítőm van amit házi mozira használok (is) ez egy régebbi modell,6.1-es leosztással de csak 5.1-ben nyomatom...A filmeket .mkv-ban nézem,külső merevlemez meghajtóról amit a TV-be dugom direktben USB bemeneten és optikai kimeneten vissza a hangot az erősítőbe...Sokszor tapasztalom,hogy a hang "leakad" az erősítőről,tehát elveszik a DD (dolby digital) jel 1-2 másodpercre,főleg a filmekben levő snitteknél...Kipróbáltam ASUS OPlay mini médialejátszón is...Ott az USB bemeneten küldöm a filmet,HDMI-vel megy a TV-be és a média playerből direktben megy optikán a hang vissza az erősítőbe,de ott is leakad...Természetesen ha csak szimplán a TV hangszóróin keresztül megy a mozi sztereóban,akkor semmi probléma sincs...Érdekes,hogy nem mindegyik filmnél,de nagyjából 10-ből 4-5-nél tuti...Vélemények?...Előre is köszi...
[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Lépcsőzetesen szeretnék hangrendszert kiépíteni mivel a cash ezt teszi lehetővé.
első körben a meglévő sztereómot /onkyo receiver/ fejleszteném: erre vagy erre majd ezt követöen jönne az avr és a további hangsugárzók.
Kérdésem. ez a jbl vonal megfelelő vagy más irányba induljak el.
Nincs igazán lehetőségem /vidék/ bemutató termekben hallgatózni -
Gtaati
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat Mindenkinek!!!
-
kanyol
csendes tag
válasz Gtaati #38462 üzenetére
Szerintem is a kettős kábelezésnek csak biamp esetén van létjogosultsága, mivel ilyenkor ugyanaz a terhelés két végfokon oszlik meg, így sokkal jobb hangot kapsz. Nekem is így van bekötve.
[ Szerkesztve ]
Sony Bravia 55XD7005, Onkyo TX-RZ 1100, Canton Chrono 509.2/505.2/502.2, SVS SB12-NSD, Dune HD Homatics Box R 4K PIus, Logitech Harmony One, Synology DS420+ NAS
-
dave118
senior tag
válasz DirtyFREE #38472 üzenetére
Sajnos bizonyos szempontból nézve igen :\ Ha a cél a minőségi házimozizás, akkor ezek a berendezések a legeslegalsó szintet alulról sem karcolják, kizárólag marketing termékek. ( kolléga mindjárt linkeli azt a bizonyos, méltán híres/hírhedt oktató videót )
... Ami ami, az az.
-
Viper26
nagyúr
Denon avr-1611 menüt hogyan érem el?
Hangerő állítást mutatja a TV-n, de menü gombra semmi nem történik...meg akarnám nézni hogy ARC engedélyezve van e.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz DirtyFREE #38467 üzenetére
Akkor olyan erősítőt keress, aminek van aktív szubkimenete. Csak néhány olyan létezik.
Nem szívesen mondok ilyet, de a legjobb lenne elajándékozni azokat a hangsugárzókat, méghozzá olyan valakinek, akire haragszol.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DirtyFREE #38465 üzenetére
A linkről nem derült ki, hogy a méylsugárzó aktív vagy passzív. Ha az utóbbi, akkor nagyon kevés olyan erősítő létezik, amivel meg tudnád szólaltatni.
-
DirtyFREE
tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok!
Nos úgy alakult, hogy ma egész jó áron (10 euro ) hozzá jutottam egy ilyen 5.1 szetthez,
Panasonic SC-PT560
Igaz tegyük hozzá hogy nincs benne a lejátszó,kábelek csak a hangfalak.
Az volna a kérdésem,hogy ti mit javasoltok mit vegyek hozzá,milyen lejátszót,vagy erősítőt sajnos lövésem nincs milyen teljesítmény volna az optimális ehhez.
A filmeket netről nézem szóval egyáltalán nem lényeg, hogy legyen benne lejátszó.
Köszönöm előre is a válaszokat![ Szerkesztve ]
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
Gtaati
őstag
Köszi, olvasgatok a témában...
-
BBéci
legenda
válasz Gtaati #38455 üzenetére
Nagyon sokszor volt téma a kettős kábelezés és a kettős erősítés, amit lehetett, leírtuk a témáról, ezért a keresővel minden kérdésedre megtalálhatod a választ. Nem csak itt, hanem a haladó topikban is.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Tovább agyalva a hangfal kábelezést, újabb ötletem támadt, amiben segítséget szeretnék kérni A frontjaimon hátul 4db darab csatlakozó van összekötő kapoccsal. Ha kiveszem az összekötő kapcsot, akkor a hangfal használható biamp és biwire módban is. Ez idáig tiszta nekem Ha biwire kábelem lenne aminek az egyik végén 2x2 csatlakozó van a másik végén meg 2x4 magas és mély megjelöléssel, akkor ugye az erősítőbe megy a 2x2, a hangfalba meg az alsó két csatlakozóhoz a mély megjelölésű, a felső kettőbe meg a magas megjelölésű. Ez idáig megint tiszta De mi értelme van az egésznek ha az erősítő (cambridge audio cxr 200) front kimeneteire téve a 2x2 csatlakozót, ugyanúgy egyben a teljes mély-magas tartományt tolja ki a biwire kábelen, tehát nem megosztva? Én ezt úgy gondolnám logikusan, hogy az erősítő felől is 2x4 kimenetnek kellene lennie külön mély és magas megosztással.... Valaki ezt el tudná magyarázni, hogy ebben a formában hogy van gyakorlati haszna a biwire kábelnek, egy mezei 2x2-es kábelhez képest? Tovább gondolva a dolgot hangfal felőli részről, mivel alap esetben a 2x2 csatlakozó között bent van a kapocs akkor a mély magas tartomány telibe megy a hangfalba, tehát a hangfalban lévő hangváltó fog dolgozni. De ha kiveszem a kapcsokat akkor is biwire kábel esetén vagy akár biamp esetén is telibe kapja meg mindkét csatlakozó az egész frekvencia tartományt tehát ebben az esetben is a hangfal hangváltóján keresztül kell, hogy eljusson a jel a hangszórókig..... Ezen dolgok tisztázásában kérnék, tőlem tapasztaltabbak segítségét
-
ßrainiac
addikt
válasz MasterMark #38446 üzenetére
Kicsereltem egy regi mezeire a meno bevont, ilyen olyan aranyozott csatlakozos hdmi kabelt es voila, nincs tobb random pukkogas, sot, a hangero lepteteses hang kihagyas is megszunt!
Nem tudom, hogyan halalhatnam ezt meg neked
A vicc az egeszben h ez valszeg gyari hibas kabel, evek ota ezt hasznalom es sztem az elejetol fogva ilyen volt.
Orias THX!
-
skul0
aktív tag
válasz ßrainiac #38445 üzenetére
...Ugyan ha állítottam a TV távirányítójával a hangot, elment a hang egy pillanatra...
Nekem is hasonló a problémám. Ezt semmilyen beállítással nem lehet orvosolni? Akár TV akár erősítő oldalon?
Számomra már ez is elég idegesítő, hogy amikor hangot adok, 2-3 másodpercre teljesen elnémul a rendszer. Olyan mintha újból megvizsgálná hangerőadáskor, hogy milyen formátumú a bejövő hang.Most DD-re van állítva, de emlékeim szerint a PCM-re állítást is próbáltam már, nálam sem oldódotta meg.
-
ßrainiac
addikt
válasz MasterMark #38446 üzenetére
Erre nem gondoltam, mert PCM-mel jó volt eddig.
De ha hazaérek, kipróbálom egy másikkal, köszi!
-
ßrainiac
addikt
Sziasztok,
Tudtok segíteni az alábbi problémában?
Van egy Onkyo 5.1-es rendszerem, mely eddig egy Samsung Smart TV-re volt dugva.
A TV hangformátumát Dolby-ra állítva random pattogott a hang, elnémult, majd visszajött (mindezt nagyjából 2 sec alatt). Miután beállítottam PCM-re nem volt többé ilyen gond vele. Ugyan ha állítottam a TV távirányítójával a hangot, elment a hang egy pillanatra, de random nem csinálta legalább - ezzel együtt tudtam élni.
Most lecseréltem a TV-t egy Sony-ra (Android rendszer), ezt is szépen átállítottam PCM-re, az erősítőn el is tűnt a piros DD jelvény, de továbbra is ugyanúgy random pukkan, majd lassan visszajön a hang.
Per pill ott vagyok, hogy falhoz vágnám a cuccot, csak a TV-nek elég nyomi hangja van magában
Köszi előre is
U.I. ha ez számít, az erősítő típusa HT R390 és HDMI-vel van összekötve a TV HDMI ARC és a hifi HDMI Out csatlakozóján keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zsoika #38425 üzenetére
" A Denon AVR-X250BT lepkepuki"
Szerintem azért annyira nem gáz... Nálam viszonylag kis szobában egész szépen muzsikált, nem volt vele semmi gondom. hozza a belépő kategória elvárásait.
(#38438) Gtaati Rattle Snake 3.-at használok, és meg vagyok vele elégedve. Nemrég volt nálam próbára egy olyan kábel aminek 9000ft métere, de nem hallottam jobbnak, szóval személy szerint erősen ajánlom, de nyilván ez rendszerfüggő. "Kábelt csak kipróbálás után"
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Korábban írtam ide frontokhoz kapható gyári szerelt kábel kapcsán, de semmilyen választ sem kaptam... Így a méterre kapható kábelek felé fordultam és abból kettőt néztem ki. Az egyik az Oehlbach Silver Stream 40 a másik Oehlbach Rattle Snake 3. Ti melyiket ajánlanátok?
Köszönöm!
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Egy barátom kért tanácsot tőlem, hogy 25m2 szobába Polk Audio HTS10, vagy Wharfedale WH-S10E mélnyomót válasszon e. Mivel nem ismerem egyiket sem, és sokat nem is értek hozzá, így tőletek kérnék tanácsot. Amit én látok, hogy papíron a Wharfi dupla teljesítményű a Polkhoz képest. Köszi előre is.
-
BBéci
legenda
válasz univerzita #38433 üzenetére
Inkább két jó frontsugárzó, centerjátékos nélkül, mint az, amit Te írtál.
-
törölt tag
válasz univerzita #38421 üzenetére
Ha tudtam volna,hogy elesek, előtte leülök...
De mint írtam, nekem így is hasznos volt amiket írtatok,. -
janek2
tag
Sziasztok.
Van egy aztali gépem aminek a hdmi-je bemegy az erősitőbe és onnan a tv-be.Van másik tv a hálószoban és arra is szeretném rakötni a gépet.Arra gondoltam veszek egy hdmi elosztót és úgy kötöm be a másik tvt.Ez így működne?Az erősítőnek nem árt,hogy elosztón keresztül megyen bele a hdmi?Az előző erősítőmnek a hdmi panelja ment tönkre ezért kérdem.
janek
-
skul0
aktív tag
Sziasztok!
Onkyo HT-RC630 erősítőre HDMI-n keresztül van rákötve a számítógép és az erősítő kimenete a TV ARC portjával, ahonnan (a TV feszültségmentesítése után) csorog vissza a hang az erősítőbe.
Így a TV távirányítójával tudom adni a hangot az erősítőre, viszont az a problémám, hogy hang ráadásakor vagy elvételekor mindig kikapcsol a kimenet, hallani ahogy kattan a relé, és az erősítő kijelzőjén is eltűnik az aktuális kódolást jelző ikon, majd egy-két másodperc múlva ismét visszajön, a hanggal együtt. TV műsornál és gépről történő filmnézéskor egyaránt.
Manualban nem találtam erre vonatkozóan semmit. Létezik erre valamilyen beállítás, amit le kéne ellenőriznem?
Üdv
-
hm15
senior tag
válasz MasterMark #38427 üzenetére
Nem a technikai megvalósításra gondoltam. Egyszerűen meghallgatni önmagában a centert, mennyi hangot kevernek rá ahhoz képest, hogy vannak akik azt hiszik beszéd szól belőle, :-) ebből adódóan is milyen fontos egy jó center szerepe.
-
I'am Dony
őstag
-
zsoika
addikt
válasz pucavirag #38422 üzenetére
Szia. Egyiket sem!
A Denon AVR-X250BT lepkepuki a Jamo-hoz nincs a szettben mélynyomó és a HArman Kardon-nal mostanság sok a garanciás baj. Ráadásul a H/K hangsugárzókban lévő mély/közép mérte miatt csak 120-150Hz -es vágást enged meg.....ezzel kicsit eltérő a hangzásvilága.Akkora nappaliba mindkettő kevés.
#38424) univerzita: Igaznak igaz, de pont ezért megfontolandó szerintem egy belépő, alsó/közép rendszernél, a center eltávolítása a rendszerből. Tapasztalatom szerint az ilyen 5.1 rendszereknek a centere botrányos, de minimum nem jó. Lehet jobb lesz a hang ha kivesszük a centert és a "normálisabb" frontokra keverjük.
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz Primary92 #38372 üzenetére
Ideiglenes miért ne, de érdemes meghallgatni bármilyen filmben csak a center csatornát, lehúzva a többit. Én kipróbáltam, és volt már megdöbbenő arc amikor megmutattam érdeklődőknek akciódúsabb jelenetnél mi minden szól csak a centerből. Hardcore mozisoktól sokszor olvasom, hogy a sub(ok) és center a 2 legfontosabb hangdoboz.
-
pucavirag
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Kiszemeltem két akciós házimozi szettet, mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, viszont mindkettő nagyon szimpatikus és nem igazán tudok dönteni. Az egyik a hangszórók relatíve apró mérete miatt tetszik, a másik valószínűleg dinamikusabb hangot tol majd az arcomba. Igaz, hogy csak 5.0 a nagyobbik szett, de lenne hozzá egy JBL Sub 250p-m. Zenére van már egy egész jó kis sztereó szettem, ezúttal kimondottan a mozizás és a térhangzás lenne a cél. A nappalim mérete 30 m2. Melyiket vegyem meg?
Denon AVR-X250BT + Jamo S 807 HCS 5.0 házimozi szett
[link]vagy
Harman Kardon AVR-171S + HKTS 16 5.1 házimozi szett (HD COM 1716S)
[link]előre is köszönöm a segítséget.
Legyen szép napotok!
-
törölt tag
Elnézéseteket kérem, megvan a válasz a tudatlanságomra! (figyelmetlenségemre)
Van egy háromállású kapcsoló az átalakítón!"Három switing audio EDID beállítás:
Pass: HDMI pass mód. A hang és a videó átalakítható a HDMI kimenetről. Az SPDIF és az L / R nem ad ki hangot.
2CH mód: A HDMI bemenet és a HDMI / SPDIF és az L / R kimenet sztereó hangjának kivétele a digitális 2CH PCM sztereó hangjelből.
5.1CH üzemmód: 5.1 Dolby Digital / DTS kimenet és kimenet HDMI / SPDIF kimenettel. "
DTS-MA, DTS-HD, DTS, stb. minden félét átkapcsolt most,hogy az 5.1CH módra kapcsoltam!
Mivel a PC-n nincs digitális kimenet, ASUS VIVO MINI,ezért vettem,hogy a HDMI-ből kivegyem a hangot. Az már csak plusz ráadás,hogy analóg hangot is tud,amivel valóban szebben szólnak a FLAC file-aim.
Azért sok mindent megtudtam itt.
Köszi mégegyszer. -
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #38417 üzenetére
Ott valóban nem, igazad van. Még a DD Live-ot vagy DTS Connectet is bukod egy ilyennel, de lehet szerencsére szelektíven bitstreamelni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #38415 üzenetére
Az ilyen fekete dobozokra ott a legnagyobb PCM, amit a rendszer lát, amennyiben nem kell Atmos vagy :X.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #38413 üzenetére
Elég elborult dolog sztereóra lekeverni. Nyilván van rá mód, de ez tipikusan a TV-s media playerek vagy hiányos optikai driverek hülyesége.
-
Daywalker
addikt
-
VoidXs
Topikgazda
válasz univerzita #38407 üzenetére
Nem, a TrueHD esetében van egy külön, kötelezően mellékelt DD sáv.
+Daywalker: DTS esetében ugyanaz a tároló alapja minden egyes kódolásnál, a HD különbözet extra adatként szerepel a core frame-ek mellé, csak más SMPTE kóddal, tehát ami nem ismeri a HD-t, egyszerűen eldobja ezt. Ugyanez az Atmos, ahol a TrueHD 7.1 mellé extra infó a plafon. Egy kivétel létezik, az Auro, ami visszakeverésre van tervezve, így valójában egy 5.1 vagy 7.1 sáv.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz univerzita #38407 üzenetére
Emlékeim szerint a truehd eseteben más a helyzet, vagyis ott külön ac3 sáv van a truehd mellett, míg a dts HD ma esetében egyfajta különbözteti dekodolas, két stream egyidejű feldolgozása zajlik, azaz a core + kiegészítő jelek adják ki közösen a dts-HD ma sávot.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz MasterMark #38406 üzenetére
Szerintem meg teljesen mindegy, mivel a dts-HD ma tulajdonságaiból adódik a kompatibilitás... A régi eszközöknek sincs fogalma róla, hogy mi a stream valójában, ők csak a dts core-t dekodoljak, a többi info nem jut el hozzájuk.
-
Daywalker
addikt
válasz univerzita #38394 üzenetére
A dts-HD ma esetében a stream tartalmazza a core-t is a visszafelé kompatibilitás érdekében, tehát a sima dts-t dekodolnia kellene abból is. Amúgy, ha megnézi a film hangsavjanak tulajdonsagait, a bitratabol hamar kiderül, hogy milyen hangsav van a filmen.
-
Dorian
félisten
válasz univerzita #38384 üzenetére
Ha középre van keverve a hang, akkor a két frontból center nélkül is középről hallod.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz MasterMark #38401 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elite: Dangerous
- Xbox tulajok OFF topicja
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- iOS alkalmazások
- Mikrotik routerek