Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltdemeny
újonc
Üdvözlet mindenkinek.
Jelenleg egy Harmann Kardon Sb20 van itthon de inkább elviszem a vállakozásunkba.
Szerettem volna kicserélni mert annyira nem estem hanyat tőle.
A BFr. akcióban rendeltem 99e ért egy:
Samsung HW N650 sounbar-t.
Ami Acoustic beam technology renszerrel kecsegtet ahhol 56 db cső van hangolva a tetején a térhanzást és a hangprojektor minőségi hangzását növeli.
Igen ám de ez a rendelés a kiszállítás távolisága miatt lemonható.
Mert most jobban megtetszett a :
Polk magnifi mini.
A mérete ahhoz képest a hangja(nem hallottam még)nameg a wifi tulajdonsága ami vonzóvá teszi.
Szeretném megkérdezni mit tennétek a helyemben lemondjam a Samsungot véleményetek szerint melyik a jobb.
A Polk magnifi mini 89e. -
BBéci
legenda
Jól értetted, de inkább 80 Hz legyen az összes vágási frekvencia. Akkor is, ha az önbemérés alacsonyabbat állít be. Ez is olvasható az ajánlott irodalomban.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mpo
veterán
10. Az erősítő menüjében állítsd a felüláteresztő szűrőt (High Pass Filter = HPF) (vagy vágási frekvenciát) az összes hangsugárzónál legalább 10 vagy 15 Hz-cel a specifikációjukban megadott érték fölé.
Töltsd le a datasheet pdf-et, és az alsó határra gondolnak hangsugárzónként, ha 40 Hz, akkor 50 vagy 55 Hz-re kell állítani.
Ha én is rosszul értem, akkor kijavítanak.Ha érted, akkor már elavult.
-
Zafi
tag
Srácok elnézést én voltam béna! Tehát 32nm szobába milyen subot ajánlotok belépőszint ill. közép kategóriából?
-
Zafi
tag
Baszus, de béna vagyok nem m3 hanem nm!!
-
djg
aktív tag
Hú, köszi az észrevételt!
Miért van az, hogy itt a sub kategóriába csak Y-osok vannak?
Akkor milyen kellene ehhez?Átpréseltem magam a cikken, köszönöm!
Nem mondom, hogy nem voltak kínai részek benne.
Nem világos, hogy ezt a sokféle beállítást nekem kell megcsinálni vagy a beméréskor ezek mind meghatározásra kerülnek? Sose csináltam még bemérést és amíg meg nem jönnek a dobozok nem is tudom kipróbálni sajnos, de már kíváncsi vagyok rá. Illetve remélem ér valamit a YPAO R.S.C. funkciója is.A sub leírásában az áll amúgy, hogy elvileg az ideális helye a sarokban lenne, de legalább fal közelében. 2 helyet tudok majd leginkább próbálgatni, remélem valamelyik beválik majd. Ehhez, illetve az egész rendszert tesztelő hanghoz van valami javasolt referencia teszt hang, amivel érdemes lepróbálni a sub és hsz-eket?
Illetve a pontok, amiket nem értek az útmutató beállításoknál:
6. A mélynyomó hátulján állítsd a vágási frekvenciát a maximumra, vagy kapcsold ki. A vágási frekvenciákat majd az erősítő menüjében állítod.
Oké, ezt meg tudom csinálni, de ha az erősítő állítja ezt, akkor magyarán a subon ez le van tiltva. Akkor miért nem mindegy, hogy hol áll?10. Az erősítő menüjében állítsd a felüláteresztő szűrőt (High Pass Filter = HPF) (vagy vágási frekvenciát) az összes hangsugárzónál legalább 10 vagy 15 Hz-cel a specifikációjukban megadott érték fölé. Ha nem tudod mennyi ez az érték, akkor az útmutató elején lévő táblázat alapján meghatározható.
Tűzetesen átnéztem a yamaha user manualját és sehol nem ír ilyenről.
Egyedül a specifikációban ír fix értékeket:
Filter Characteristics
(fc=40/60/80/90/100/110/120/160/200 Hz)
• H.P.F. (Front, Center, Surround, Surround Back) 12 dB/oct.
• L.P.F. (Subwoofer) 24 dB/oct.
De hogy hol lehet állítani szűrőket, arról nincs szó. De ha tudnám is, megnéztem a Zensor manualját is, ahol szintén nem írja, hogy mennyi a "specifikációjában megadott érték", tehát nem tudom mihez képest mit és hol állítsak majd át....11. Az erősítő menüjében állítsd a mélynyomó aluláteresztő szűrőt 120 Hz-re.
Ugyanúgy nem tudom, mint fentebb.12. Ha az erősítőd nem engedi az egyes hangsugárzóid vágási frekvenciájának állítását,
Szűrőt se enged állítani vagy nem tudom hol...akkor állítsd a szűrőket (felül áteresztő/alul áteresztő) valahova 80 és 120 Hz közé, a hangsugárzóid mélyfrekvenciás visszaadási képességeinek megfelelően.
Ez lehet ez a katalógusadat? Bass Reflex Tuning Frequency [Hz]: Z5:44Hz, Z1: 51,5Hz?Ha nem tudod mennyi ez az érték, akkor az útmutató elején lévő táblázat alapján meghatározható.
14. Futtasd le a kalibráló programot. Az Audyssey kalibrációs program akkor adja a legjobb eredményt, ha több hallgatási pozícióban is lefuttatjuk.
Audyssey nem lesz, de gondolom az mindegy. Szóval a fő kérdés, hogy ezek a kalibrációk ezeket mindet beállítják maguktól is vagy csak távolságot érzékelnek és dB-t állítanak? -
BBéci
legenda
Ha nem belépő szinten lennénk, akkor azt mondanám, két darab olyan szubláda kell oda, amilyet felvázoltam. Vagy egy 38 centis, 5-600 wattal.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Annyi pénzből, akkora helyiségbe illő szubládát csakis használtat tudsz venni. Az pedig esetleges, hogy éppen mi van eladó.
Legalább 200 W RMS teljesítményű, 30 centis hangszórós, basszreflex szubláda kellhet Neked. Csodálom, hogy a fele ekkora teljesítményű Magnattal meg voltál elégedve. De ha nem akarsz annál jobbat, többet, akkor könnyebb lesz a pótlása.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zafi
tag
Sziasztok! Sajnos tönkre ment, a subládám! Egy magnat motion 300a volt, kb. 40m3 helységben! Milyen ládát lenne érdemes venni, kb 50-100k között, de meg hallgatok mindent?!
-
törölt tag
Sziasztok.
Wireless atmos rendszert szeretnék. Nem kellene nagy robaj, panellakásban lesz használva. 280-350 a keret.
Lg Oled b8 és xboxonex lenne a forrás. -
kbhuinfo
tag
válasz Chris1983107 #37978 üzenetére
Nalam is ugy van (kis szivas utan), hogy minden az erositobe megy, onnan pedig az hdmi out megy a 4k tv arc hdmi portjaba. Az erositom relativ uj, nincs gond a media player-erosito-tv 4k tartalmakkal. A hdmi kabel jo minosege letfontossagu. Ha minden kotel szakad, marad a spdif.
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
Daywalker
addikt
válasz Chris1983107 #37978 üzenetére
Nem írtad, ha jól láttam, milyen tévé. Sajnos nem minden tévé enged át ARC-on bármilyen hangot, pl. van olyan Pana, ami a DTS-t nem engedi át stb.
Ami a PS4-et illeti, vegyél olyan erősítőt, ami tudja a 2.0-t és meg van oldva (tudom, az ára...), akárcsak az új hangok támogatása, nem kell az ARC-kal tökölődni[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Remélem nem járok rossz helyen és koszolom össze a topikot az amatőr kérdésemmel, de szükségem lenne egy kis segítségre.
Vásároltam egy komolyabb 4K-s OLED Tv-t, ami egy sima FHD Tv-t váltott. Értelemszerűen a rendszer még a régi TV-vel kompatibilis.
Az erősítő egy mezei H/K AVR 156 és a hozzátartozó kis 5.1-es hangfalszett. A probléma az lenne, hogy eddig mindent az erősítőbe dugtam és onnan a TV ARC bemenetébe.
Na már most ugye ez az erősítő csak HDMI 1.4 kompatibilis és természetesen csak DTS, Dolby Digital-ra képes. Ezzel egyelőre semmi gondom, mert kizárólag egy 4K képes beviteli eszközöm van (ami nem is valós 4K ugye..) ami pediglen a PS4 Pro. A T-Home-os beltéri, meg a sima BD lejátszóm nem. Szóval evidens, hogy cserélni kell majd a BD lejátszót és az erősítőt, stb.
Addigis átmeneti megoldásként szeretném a TV "hangját" továbbra is az erősítőre tenni. Általában külső adathordozóról nézek filmeket, illetve konzolon játszom. Tudom, hogy a TV hiába kezeli a legtöbb új hang és képformátumot az erősítő miatt ezekről (házi mozi szintjén) egyelőre le kell mondanom. Tényleg tervben van egy új erősítő, de előbb a TV-t kell kihevernem.
A kérdésem az lenne, hogy a régihez hasonlóan hogyan lehetne ARC -ben üzemeltetni a rendszert, hogy a vinyórol nézett filmek legalább 5.1 vagy DTS-ben átmenjenek a "TV-ből' az erősítőre, valamint a beltéri egység hangja is az erősítőn keresztül menjen? Fog ez működni úgy, mint azelőtt?
Illetve (gondolom) a PS4-et mindenképpen külön a TV-re kell kötni, mivel HDMI 2.0 képes és van HDR támogatás. Így azt semmiképpen nem kötöm az erősítőbe. (Jól mondom?)
Amíg ez a felállás (nincsenek 4K beviteli eszközök csak a PS) addig mehet minden úgy, mint eddig? Esetleg átmeneti megoldásként új erősítő beszerzéséig, optikai kábellel vigyem át a hangot és mindent a TV-be dugjak?
Remélem nem mondtam nagy sületlenségeket. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
válasz Gtaati #37975 üzenetére
és ezt a néha így vagy úgy hallod, zenén jön elő?
nem
az is egy fontos szempont hogy magadban meg tud határozni mi is hiányzik...
anno én is voltam így ezzel, de az elhelyezés is fontos, no meg szoba akusztika, de ezt úgy is tudod
lehet a forrás a ludas ilyen esetekben?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Gtaati
őstag
válasz Lacielvtárs #37964 üzenetére
Helló!
Igen, régebben beszéltük a hangfalakt Heco Music Style 5.0 és Monitor Audio RSW12 sub. Az fura vagy én vagyok már teljesen hülye, de néha nagyon elégedett vagyok a cuccal és nagyon szépen szól(Nekem, néha meg nincs meg ez az érzés és olyan, mintha nem lenne meg az összhang.... Azt tudom, hogy ilyen erősítő mellé magasabb kategória dobozok illenének, de egyenlőre nem tudok váltani, sajnos nem megy minden egyszerre A mérőmikrofonos dolgot azért kérdeztem, mert kíváncsi lettem volna, hogy a jelenlegi felállásban mi lenne az a maximum amit ebből ki lehetne hozni Szeretem a Heco-kat, de most a szívem és a fülem a Monitor Audiok felé húz csak a pénztárcám nem
-
djg
aktív tag
Bocsi, lejárt a szerkesztés, de még annyi lett volna, hogy ezt a kábelt akkor most az LFE-be kell kötni vagy a Line-in-ba? Mert az egyik oldalán 2 vége van.
-
VoidXs
Topikgazda
Igen, mert szinte biztos, hogy nem pontos, +/-10 dB eltérést szoktak a telefonok mutatni a valósághoz képest. A relatív mérésekkel nincs gond, szintezni lehet, csak nem egy kívánt pontos értékre.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
A helyes beállítások felől érdeklődnék sub-nál:
Jól értelmezem, hogy balról jobbra haladva:
- Power mode: Auto (ilyenkor kezeli majd az avr, ha az nem megy úgysem fog kelleni ez on-ba)- Phase: ha jól értelmezem a leírás szerint ezt ki kell kísérletezni, hogy hol van a max bass output úgy, hogy a crossovert 120hz-re teszem a hangerőt meg feljebb veszem az átlagtól
The PHASE switch of the subwoofer has two settings: 0° or 180°. The phase setting will adjust
the timing between the subwoofer and the main speakers. To set the phase, do the following:
1) Turn up the volume of your subwoofer a little higher than you would normally do.
2) Set the crossover point to maximum (120 Hz).
The optimal setting of the PHASE switch is where you experience maximum bass output.- Crossover: többször azt olvastam itt, hogy 80Hz. Viszont ha jól értem, akkor ha az LFE-n keresztül van csatlakoztatva, akkor a fizikai tekerő ignorálva lesz és csak az avr-ben tudom állítani ezt. (ezt nem értem miért?) Egyébként a leírás 90Hz-et javasol, ha Zensor 1-essel van használva a sub (az én esetemben Z5/1 lesz). Állóknál nem tesz konkrét javaslatot, csak, hogy lejjebb lehet venni, illetve azt írja, hogy spearek largre-ra, amit nem értek, mert úgy tudom, ha van sub, akkor a speakerek mindig small-ok.
Connecting larger speakers (typically floor-standing front speakers) will allow you to choose a
lower crossover point, and to define your speakers as ‘large’ in the menu system.- LFE/Line In: 5.1 esetén az LFE-t javasolja
Nem érkezett még meg sajnos, csak még sosem volt aktív sub-om és szeretnék felkészülni rá, hogy ha már itt lesz minden készen az összeállításra már tudatosabban fogjak neki, ezért átnézegettem a leírásokat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz I'am Dony #37965 üzenetére
nálam a Canton szub eléggé brummogott, visszhangzott, az Onkyo-CXR200 csere után, mivel nincs akusztikai korrekció a cambridge avrben
ezt az ELAC szub csere és bemérő rendszere, maximálisan megoldotta, korrigálta[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
mpo
veterán
válasz VoidXs #37950 üzenetére
Megvan a 2016-os Dolby lemez.
A Redmi 4X-re föltettem a Decibel X-et, nem mér, akármit csinálok.
Minden engedélyt megkapott még a WIFI-t is.
Próbának a Sound Meter-t is föltettem, az mér, a mikrofon jó.Ha működésbe jön a Decibel X, a hangerőt az erősítőn mire kell állítani az Atmos channel test-hez?
Ha érted, akkor már elavult.
-
I'am Dony
őstag
válasz Lacielvtárs #37964 üzenetére
Mi volt a probléma vele?
-
válasz Gtaati #37961 üzenetére
szia, nem rossz az ötlet amit gondolsz, de szerintem a CXR200 kívánja a "jó minőségű" hangsugárzókat.
nem emlékszem neked mi is van, de a méricskélésnek, szerintem, akkor van létjogosultsága, ha valamiben kevésnek érzed a hangot, vagy valami zavaró anomáliát tapasztalsz, mint anno én az ELAC 2070 vásárlása előtt a Canton szub--al ...[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Helló Srácok!
Lehet, hogy jó nagy hülyeséget fogok kérdezni, mivel érdekel a téma, de nem vagyok még jártas a dologban Amiről szó lenne, hogy korábban itt olvastam, hogy van aki kifejezetten külön mérőmikrofonnal állítja be az adott szettjét ezért elgondolkodtam én is ezen, csak az a kérdés, hogy van-e értelme? Az erősítőm egy Cambridge CXR 200 ami egy nagyon jó vas, de nincs benne szobaakusztikai korrekció és ekvalizer sem, szóval a gyári mikrofonja beméri a hangfalak távolságát és csókolom Na most ha külön erre a célra veszek egy jó kis mérőmikrofont ami lehet pontosabb képet ad a hangfalaimról meg a szoba akusztikáról is, de gondolom ha az erősítőben nincs ekvalizer és szobaakusztikai korrekcióra lehetőség akkor felesleges az egész mert nincs a kezemben olyan eszköz az erősítő részéről amivel ezeknek a dolgoknak szükség esetén utána tudnék menni és állítani? Ezt jól vagy rosszul gondolom ebben az esetben? Ha jól akkor a külön mérőmikrofonnak annyi szerepe lehet, hogy pontosabb képet kapok a hangfalaimról és szobáról, tehát max az elrendezéshez és elhelyezéshez tud pluszt adni ami által jobb hangzást tudok elérni?
Akinek van ilyennel tapasztalata, azt kérem mondjon erről pár dolgot, hátha okosabb lennék a témában!
Köszönöm!
-
skul0
aktív tag
Sziasztok!
Életemben először szeretnék összeállítani egy alap házimozi szettet, és most eljutottam odáig, hogy az erősítőt kellene kiválasztanom, mivel több számomra kedvező árúnak tűnő használt darab is van most a környéken.
5.0/5.1-re gondoltam, leginkább filmnézésre és kisebb mértékben zenére használnám. A fontos számomra a megfelelő térhatás elérése lenne filmeknél és játékoknál, a minőség azt hiszem másodlagos így első körben, mivel zöldfülű vagyok. A szoba egy nappali-konyha kombó, kb. 25m², a padló járólap, kevés a szőnyeg, a hallgatás helye a TV-től kb. 3m-re van. A filmeket a TV-vel az otthoni média szerverről szoktam lejátszani,és ezzel kapcsolatban lenne az első kérdésem: mivel a TV és a számítógép közt nagy a távolság, így a célom az lenne, hogy a TV továbbra is a média szerverről játssza le a filmeket, és a hangot adja át HDMI-n az erősítőnek. Ez így működő képes?
Ebből kiindulva az alábbi három HDMI-s típust néztem, ezek közül melyik lenne a leginkább ajánlott, és miért?
- Denon AVR-1708 - 58e
- Onkyo TX-NR414 - 45e
- Onkyo TX-NR509 - 52eA keret amit rászánnék az erősítőre nagyjából ennyi lenne. Mellé az 5.0-ás szettre pedig dupla ennyit szánnék, esetleg ebből is jöhet tipp, hogy melyik márka melyik szettjét érdemes keresgélnem. Mindkét esetben használtban gondolkodom.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Palapo
aktív tag
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Nekem is a mostani rendszerem 6-700ezrembe van.
Csak a kolléga kérdését továbbítottam, mert az ilyen "rendszerek" nem az én világom. Ezek szerint ebben az árkategóriában nincs számottevő különbség...
Mondtam neki, hogy inkább gyűjtsön még. Valamint a hátsókat nem tudja feltenni falra se, polcra se. Ezért is kell neki állványos, valamint nincs sok helye a hangfalaknak.
Mindenesetre köszönöm, hogy reagáltál. :-)Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
-
Quetz
őstag
válasz VoidXs #37947 üzenetére
A REW dokumentációja részben ellentmond az állításodnak.
SPL Meter Range
If you are using an SPL meter as the input the meter's range should be set to the value normally used for speaker level calibration and must not be altered while using REW. If you are using the Radio Shack meter, select the 80dB range if you calibrate your system at 75dB (this is the standard level recommended by DolbyTM). Set your meter to C weighting and "slow".If you are using a USB mic or a mic and preamp for measurement, you will need to select the Mic or Z Weighted SPL Meter option in the Mic/Meter Preferences.
-
VoidXs
Topikgazda
DTS:X lemezem nincs, csak Dolby Atmos, 2014-ből és 2016-ból, utóbbin van Atmos channel test. Eszközből két lehetőséged van: hangnyomásmérő és mobil. Előbbivel tökéletesen kiszintezheted a rendszert, mobil viszont csak relatív méréshez jó, ahhoz se minden app. Androidon rendszerint a mikrofonkezelés lényegében használhatatlan, egyedül talán a Decibel X mér értelmesen, én azt ajánlom.
Indítsd el a fájlt, minden csatorna zajong pár másodpercig, közben írd le papírra, hogy melyiken mennyit mérsz. A végén úgy korrigáld az értékeket, hogy az L-C-R-LFE azonos legyen, a többi pedig ehhez képest -3. Ha SPL-mérőd van, 75 dBC legyen a center.
Az önbeméréshez a mikrofonelhelyezés szobától függ, itt nehéz ábrák vagy fotók nélkül tanácsot adni, rengeteg esetet kellene leírni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
zsoika
addikt
Én arányosan 0 közelébe szoktam állítani pl a denont amikor még az volt (mostani erősítőnél erre nincs szükségem mert oda állít) és utána a hátsókra ha jól emlékszem 2-3dB -is emelnem kellett mert halk volt(mostani erősítőmnél ez is rendben).
Denonnak nem voltam megelégedve a mérésével...igaz 2009-es régebbi szériám volt.Quetz: Én simán belenyúlok csak úgy fülre hanem tetszik amit mér. Nem érdekel mit mért ,én hallgatom, nekem kell hogy tetszen.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz VoidXs #37947 üzenetére
Tudnál egy kezdőnek linket adni olvasnivalóhoz, mert fent a tudástárban sincs, az összefoglalóban sincs a kalibráláshoz segítség.
A kézikönyv meg nem bőbeszédű és szeretném jól beállítani a Dolby Atmoshoz.
A 2018-as DTS:X demo "lemezemet" tegnap meghallgattam.
Mint kezdő 8 pontom mértem, de lehet, hogy 2 vagy 3 is elég lenne.Ha érted, akkor már elavult.
-
VoidXs
Topikgazda
Én inkább a Dolby vagy DTS channel test anyagokat ajánlom bulk szintezésre, az korrigált és nem (feltétlenül) szűrt, míg ezek az AVR-es teszthangokra nem igazak. Illetve nem kell ide-oda exportálni vagy REW-t nyitni.
Amúgy a screenshot még rossz is, C súlyozással mérünk hangnyomást.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz zsoika #37938 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz, pontosabban nem tudod eldönteni, hogy a Denon vagy a Yamaha mért jól.
A következő kép úgy készült, hogy minden AVR-en lefuttatták a automatikus kalibrációt, a mikrofont pedig nem mozdították el. Majd minden AVR-t -12-es hangerőre állítottak és megmérték a frekvenciaválaszukat REW-el. A mikrofon itt is maradt a helyén. Az eredmény nem pontosan az, amire számítottak:
Tehát AVR-től függ, hogy a referencia hangerő pontosan hány dB is lesz a valóságban.
A házimozi rajongó 3 dolgot tehet:
1. Elhiszi amit mért a készülék és nem változtat rajta
2. Telefonos hangnyomásmérővel méri az AVR teszt hangját (a legtöbb modern AVR tud ilyet) és úgy igazítja szinteket, hogy a hangfalak megegyezzenek. SOk esetben a hangerő állítás használható a teszt hang hangosítására is, ki lehet tehát emelni azt a háttérzajból. ű
Ez nem biztosítja, hogy a hangfalak tényleg 105dB-fognak megszólalni csúcsban, de arra jó lehet, hogy egymáshoz képest ne legyen elmászva a csatornák hangereje. Mélynyomót viszont nem mérnék így, a telefonos mikrofonok nem arra lettek tervezve.3. Vesz egy kalibrált mérőmikrofont 20-40k Huf körül, ráköt egy számítógépet és REW-el generál mérőjelet meg méri a hangnyomást. Ha például 0-ra van állítva a hangerő szabályzó, és a REW -30dB jelet küld ki, akkor a hallgatási pozícióban 75dB-t kellene mérni. A képen látható a REW felülete, hogy éppen mérnek vele valamit, illetve ott vannak a presetek mélynyomó illetve normál hangfal méréséhez is:
Még egy kiegészítés, hogy az AVR belső mérő hangja kihagyja a szoba korrekciót, kvázi pure directben működik használata közben az eszköz. A REW viszont tud wav file-ba írni mérő hangot, célszerű ezt kihasználva mérni a szinteket, így már a szoba korrekció is működni fog és a valósághoz közelebb álló eredmény kapunk.
-
Dumó
újonc
Áhh értem, az tök jó lenne , de mint mondtam most csak erősítőbe gondolkozom. Sajnos nekem semmilyen viszonyítási alapom nincs így félek belevágni a dologba, ahogy így beszélgetek emberekkel többen javasolták a Pioneer vagy Yamaha márkát is, de azokból ebben a kategóriában nem voltak számomra szimpatikus darabok, mond csak te, hogy jutottál el az 1500-ashoz ?!
-
kurucz24
tag
Sziasztok!
Onkyo - AccuEq bemérés után a következő adatokat hozta:
Front: 40Hz
Center: 60Hz
Surround: 90Hz
LFE: 120HzFront Left: 0dB
Center: -1dB
Front Right: 0dB
Surround Right: 0dB
Surround Left: +0dB
Sub: +4dBTávolságok szinte cm-re pontosak
Ebben így van valami rossz? A frontok gondolom 80Hz-re, de azon kívül?
Előre is köszi
-
Zigi
senior tag
válasz Palapo #37932 üzenetére
Ezekkel a házimozinak látszó tárgyakkal az egyik probléma, hogy nem fejleszthető. Ami azt jelenti, ha egy idő után nem elégíti ki az igényt vagy tönkremegy, csere az egész. Amiket linkeltél 100e be kerülnek.... A belépőszint a házimozi világába kb.200e. Ez nem azt jelenti, hogy nincs olyan ember akinek ezek az egybe szettek nem felelnek meg, csak minél alacsonyabb értékhatárt határozol meg, annál gyengébb minőséget kapsz. Ezek az 50-100e körüli cuccok kb. úgy szólnak (kis túlzással) mintha 5 tv hangszóró lenne körülötted egy mélynyomóval. Amennyiben nincs igény többre szinte bármelyik jó lesz. Akkor kezdődnek a bajok ha van.
Ha van pénz ki kell tolni a keretet, ha nincs lehet használt erősítő, hangfal szett, subládával szépen lassan építkezni. El kellene menni és meghallgatni szetteket felmérni az igényt. -
L.L.
senior tag
-
Dumó
újonc
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, az egész úgy kezdődött, hogy volt egy Sony DAV DZ100-as házmozi rendszer, még kissrác koromból a szekrény aljában. Amivel sok mindent nem lehet kezdeni, többek közt mivel csak scart csatlakozóval rendelkezik. A cimboráktól kaptam egy tippet, hogy vegyek egy házimozi erősítőt használtan, 5.1-est az majd meghajtja azt pár pici hangfalat. Na, mostanra odáig jutott a dolog, hogy úgy vagyok vele érdemesebb lenne egy komolyabb erősítőt vásárolni, újonnan amire mind a Playstation-t, PC-t (HDMI) egyebeket tudom csatlakoztatni és idővel (minél hamarabb) természetesen tudom a hangfalakat cserélve a rendszert fejleszteni. Szóval az lenne a célom, hogy egy jó alapot teremtve vegyek egy viszonylag jobb erősítőt amit következő remélhetőleg jó sok évben nem kell cserélni és jól fejleszthető. A segítségetek a választásban kellen, hogy mi az ami minőségben-hangzásban megfelelő lenne számomra. amikben gondolkoztam: Denon AVR-X1400H; Onkyo TX-NR575. Vagy árban kicsit húzósba (plafon, felett kicsivel 😊 ) de talán: Denon AVR-X1500H; Onkyo TX-NR656. Nekem a Denon a legszimpatikusabb, de természetesen ha van jobb ötletetek nyitott vagyok a témában, Előre is köszönöm, nagyon halás vagyok!
-
Palapo
aktív tag
Értem.
Egy egyszerűbb házimozi szett?
Pl.
LG LHB655N
Samsung HT-J5150
Samsung HT-J4550Ilyen hasonló szettet szeretne.
Ne haragudj, nem tudok linket betenni, mobilról nem megy...Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
+1, hát igen, én is ezért "pihentem meg"
nagy a kontraszt ár/érték arányban márJigsaw04: lassan érdemes lesz cserélni az ELAC-jaid, kicsit magasabb kategóriára
ha gondolod elviheted kölcsönbe meghallgatni mint tud az új Denon-od a BS 263 dobozokkal[ Szerkesztve ]
-
L.L.
senior tag
Miért van az, hogy ugyanazon elhelyezésnél, adott hangfalakat bemérés után, denon erősítő frontokat -5 -5 dB, center -4 dB, hátsókat -3 -3 dB értékre állítja, és egy yamaha erősítő pedig a frontokat 0, 0,5 dB, center +2dB, hátsókat +3 +3 dB ra?
-
zsoika
addikt
válasz z123456789 #37921 üzenetére
Sajnos csak 100eFt fölött találok elfogadható minőségűt.
Módosítom és inkább ezt ajánlom. [link] -
z123456789
addikt
SZERK.: közben megjött az infó, hogy sima BDripeket néznek a csajával, szóval szerintem abszolút felesleges bárminemű fejlesztés, mert BDripben csak sima 2.0 hangsáv van, nem? Ha köti az ebet a karóhoz, akkor meg soundbar ezek szerint. Abból is olyan min van optikai bemenet, ugye?
(#37908) BBéci
Sajnos nem tudom mi a különbség a kettő között, de úgy érzem felesleges is elkezdeni boncolgatni, mert ez a történet ennél kevesebbet ér számomra (meg ahogy látom a leendő tulajdonosnak is ).
És az összeköttetés hogy valósulhat meg egy ilyen ki/bemenetekell rendelkező TV-nél? Úgy értem milyen specifikációjú soundbart keressünk? Aminek van optikai bemenete? Vagy digitális optikai, vagy hogy hívják ezt? (Én személy szerint boldogan el vagyok az anno 2012-2013-ban, ti általatok ajánlott cuccokkal és a HDMI-vel, és szerencsére soha nem foglalkoztam egyéb összeköttetéssel, ja de, mikor a sztereót csináltam, de akkor sem az volt a kívánság, hogy TV-ből kijövő hangot hogyan tudnám megszólaltatni valami ócskaságon, és tudom, hogy ezek sokszor nem az elvárásoknak megfelelően sülnek el. Ezért elénézést ha sokat és hülyeséget kérdezek.)(#37909) zsoika
Az aktív sztereó hangfal alatt mit értesz? Tudnál legláabb egy példát mondani, amit mondjuk ajánlanál? Felül láthatod a TV hátlapját, ezek a lehetőségeink vannak összeköttetésre. Az aktív hangfalhoz tartozik egy központi kis erősítő, ha jól látom? Ide kell bekötni a hangot, és az pedig szétosztja a többi hangszóróra?[ Szerkesztve ]
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Egy kollegám szeretne venni egy komplett 5.1-es házimozit,akár használtan is kb.50ezerért.
Nem szükséges,hogy beépített lejátszója legyen. A meglévő rádió tuner nagy piros pont lenne. Nem tudom,hogy van-e olyan amiben a mélyládába van beépítve az erősítő,amiben van rádió tuner is. Ha nincs ilyen,akkor egy sima 5.1-es szettet szeretne. Annyi még a kívánsága,hogy mind a négy álló hangfal állványos/talpas legyen,azaz ne kelljen a falra szerelni.Köszönöm előre is a segítségeteket!
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #37917 üzenetére
Minél magasabb a kategória, annál többet kell fizetni kicsi javulásért. Erősítő esetén belépőből alsó középkategória tetejére lehet lépni 100000 forintért, míg high endben ennyit rádobva akár rosszabb hangot vehetünk.
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #37913 üzenetére
"Igaz, a jelenlegi hangfalaimnál jobbat igényelne "
Erről van szó, ezért nem hallasz akkora különbséget, amekkora valójában van a két erősítő között.Természetesen a javulás mértéke nem egyenesen arányos az árral.
-
törölt tag
válasz zsoika #37914 üzenetére
Őszinte leszek: Természetesen jobb a 4000, mint a 2100. Viszont mindössze annyival jobb, mint amennyiért meg tudtam szerezni.
Tehát: 130.-ért vettem a 4000, és 75-be adtam el a 2100. A kettő közti differenciát durván 60000-et megérte, mert annyival tényleg jobb lett, de egy fillérrel sem többet..
Ha azt vesszük alapul, hogy egy 4000-es kategóriájú vasnak az listaára közel fél milla... hét nem tudom..
-
zsoika
addikt
válasz #98221312 #37913 üzenetére
"Személy szerint akkora változást nem hallok a közöttük" Én nem is hallottam csak az x1000-est így valószínű te tapasztalatból jobban össze tudtad hasonlítani, de sok "panaszt", beszámolót olvastam már itt hogy a X2x00-es széria ár/értékben nem az igazi. Ezek szerint te ezt másképpen tapasztalod, ami nem baj. Ezért kell mindenkinek saját magának eldönteni hogy milyen kategóriát igényel(hallgatással ).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zsoika #37900 üzenetére
" Denonból Én is már csak felsőbb kategóriát vennék(X4000-től)."
Pedig a 2100.-al sincs semmi baj.. sőt, szerintem amekkora árban a különbség (duplája) a 4000 között, azt a változást már nem hozza.
Szerintem ha egy 2100.-at valaki egy fél millás 5.0-ával összerak (mert ugye az még simán illik hozzá) nem hiszem, hogy bármely téren hiányérzete lenne, legalábbis nem a rendszer miatt...
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz z123456789 #37907 üzenetére
Szia! Annyiból vagy vesz egy alap SB-t és akkor nem sokkal lesz jobb a hang.
Vagy néz aktív sztereó hangfalat amin van optikai bemenet és min.13cm-es a mély/közepe. -
BBéci
legenda
válasz z123456789 #37907 üzenetére
Hangprojektort nem fog kapni annyiért, csak soundbar-t, és azokból is csak nagyon szerény képességűt. De még mindig inkább azt, mint ugyanannyi pénzért bögreszettet.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Elnézést előre is, de szerintem még a belépő szintet sem üti meg a kérdésem, ennek ellenére próbálkoznék, mivel egy kedves barátomról van szó.
Az alap koncepció, hogy jobb hangot szeretne, mint ami a TV-ből jön. Erre van ca. 60 000 Ft-ja.
Próbáltam terelni a használt dolgok felé, nem adja be a derekát...lehet az asszony van a dolog mögött.
Szóval szerintem kezdésnek egy jó 2.0-val indíthatna, használtan természetesen.
De nem. Szóval ha továbbra sem tudom jobb belátásra bírni, akkor venni fog egy pálcika szettet, vagy egy hangprojektort "mélynyomóval".
Ebben az esetben, hogy járna a legjobban (a sehogyon kívül ), illetve hogyan lehetne ezeket a vackokat rákötni a TV-re. Gondolok itt mondjuk a hangsávok kiküldésére, ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37904 üzenetére
Helló!
Értem, köszönöm! Csak ellentmond a józan paraszti észnek, legalábbis ahogy én gondolkodom erről... De biztos megvan az oka amiért ezt írták és arra lennék én kíváncsi.. Egyébként Te tapasztaltál különbséget a szűrt és a direkt ághoz képest?
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37902 üzenetére
Helló!
Köszönöm a segítséget! Miért nem jó az erősítőt stb a szűrt ágba dugni? A direktbe ugye minden esetleges zavar benne van és ezzel együtt kapják meg a berendezések a be tápot. Én az erősítőt tvt médialejátszót stb-t a szűrtbe dugtam, hogy minél tisztább tápellátást kapjanak...
Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37894 üzenetére
Helló!
Köszi, jó ezt tudni, nem figyeltem rá. Ha lesz időm akkor kimérem, hogy hogy helyes. Egyébként azt értem, hogy az elosztóba menő tápkábel fázis helyesen legyen benne, de a készülékek és az elosztó között is akkor annak kellene lennie, szóval akkor azt is érdemes lenne kimérni és gondolom ezt már nem tudja jelezni az elosztó...
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- Politika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest