Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
Üdv emberek!!
150000 ft-ig milyen márkájú erősítőt tudtok ajánlani, kb 20nm-re kellene, legyen rajta 2.0 hdmi, 4k+3d, hd hangok, stb.
Későbbi vásárlás lesz, de érdekelnének a márkák, milyen választék van, mozira+zenére kellene.Köszönöm.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Nadelwald #11898 üzenetére
Kb. 300e-ért: lesz hamarosan Yamaha 679 139e-ért + ehhez vehetsz Castle Knight 3 vagy Knight 4, Roth Audio Oli vagy Boston A250 5.0-as szetteket (ezek 150-200e között vannak) igy nem egy belépő szetted lehet 300-ért, hanem egy alsóközépkategóriás 300-340e között ..... vagy nézhetsz még HK HKTS 65 5.1 szettet a fenti Yamaha-hoz (igy lesz sub-od is) ami együtt 290e lesz (blackfriday alkalmával) .... szóval van miből válogatni ....
Hmm ....
-
Nadelwald
csendes tag
25 m2-es szobát tervezek berendezni, főleg mozizásra.
az alábbi cuccokat néztem ki: Yamaha 481 / Onkyo545 esetleg Denon1300 hozzá Wharfedale Obsidian 600
A keret kb. 300e.
Ha esetleg mondanátok alternatívát azt is megköszönném. -
Gaabbaa
aktív tag
válasz TOLEDOO #11893 üzenetére
Én is ugyan ezeket néztem, és előtted néhány sorral kérdeztem meg ugyan így...
A válasz: nagyjából 1 kutya mind, így inkább a plusz szolgáltatások a döntőek nem a teljesítmény illetve minőség, mert az ugyan olyan...
Nekem a Yamaha lesz, mert az tud 4k-t is kezelni, rogyásig van hdmi bemenettel, így az xbox, az o'play, a blu ray lejátszó, a pc, és a upc box is ráköthető és persze, mert tele van extra funkciókkal mint pl. a wifi...
[ Szerkesztve ]
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
-
rol33
aktív tag
köszönöm mindenkinek a választ
akkor egyelőre marad ez a kábelem, aztán max majd valamikor később vagy cserélem vagy nézek hozzá valamilyen adaptert.®
-
Gaabbaa
aktív tag
Itt a válasz:
https://logout.hu/cikk/utmutato_a_basszus_hangok_kezelesehez/a_hazimozi_rendszer_beallitasa.html
"4. Csatlakoztasd a szub kábel másik végét a mély nyomó bal oldali bemenetére (egyes modelleken a jobb oldalira is lehet). Ha Y adaptert használsz, és a mélynyomó bal és jobb oldali bemenetét is bekötöd, akkor 3 és 6 dB közötti értékkel magasabb hangerőt kapsz."
-
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a házimozi erősítőmet.(Pioneer vsx-519v ha valakit érdekel győrben)
Dali concept 6 8ohm-os álló hangfalakat kellene meghajtani.KB: 100.000FT KÖRÜL MILYEN ERŐSÍTŐKET AJÁNLOTOK?
A mai igényeket is nézve.bluetooth,usb stb...
Nézegettem párat Yamaha htr-4068
harman/kardon avr161s
denon 520
Esetleg más???
Köszönöm. -
rol33
aktív tag
sziasztok,
úgy érzem most egy nagyon gyenge, láma kérdés fog következni
de mivel ilyen csatis subom még nem volt ezért magamtól nem tudom a választ sajnos,annyi lenne a kérdés, hogy a kép szerint melyik módszerrel lenne érdemes összekötnöm a subot az erősítővel?
vannak e előnyök avagy hátrányok a két csatlakozás között?
köszi[ Szerkesztve ]
®
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz Nemir Ombe #11887 üzenetére
Köszönöm a yamaha lesz a befutó, tetszenek a kiegészítő szolgáltatásai... Feleségem úgyis iphone hívő szóval ez a támogatás is egy jó pont ennél a modellnél
klassz lenne ha pénteken lezuhanna kicsit az ára...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz szasanyi #11884 üzenetére
Amit Nemir Ombe javasolt (Yamaha-Canton-Jamo) teljesen jónak tűnik, hirtelen nincs jobb ötletem.
(#11881) Quetz
Szerinted 1,5-2 méter távolság a hátsó faltól és a háttérsugárzóktól, az sok? Ezt nem gondolhatod komolyan, mivel éppen az ellenkezője igaz: ideális. A Dolby ajánlása szerint ugyanolyan távolságban kell lenniük a hallgatótól, mint a front- és centersugárzóknak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Most, hogy lassan itt a BlackFD , talán ha jó áron találok valami belépő szintű cuccot, akkor vennék
Sajnos egyáltalán nem értek ezekhet. de kb egy éve szeretnék valamit venni zenehallgatáshoz, mozizáshoz.
Erről mi a véleményetek ilyen áron?
[link]Esetleg tudnátok ajánlani valami szettet ?
BlackF keretékben 150k lesz.
[ Szerkesztve ]
-.-
-
szasanyi
félisten
Köszönöm az eddigi válaszokat!
BBéci neked nincs erre javaslatod? Kíváncsi lennék a véleményedre.
-
sixer66
senior tag
Sziasztok!
Egyik kedves hölgy ismerősömet sehogy sem tudtam meggyőzni, hogy milyen hangfalszett/erősítő irányba induljon el, ha házimozit szeretne és mivel nekem is kicsit komolyabb rendszerem van, hozzátok fordulok, hogy milyen "bögreszettet" érdemes megvenni 60-70K-ig?
Nem szeretne többet áldozni rá, viszont tetszenek neki ezek az állványos "bögreszettek" és nem tudom tőle eltántorítani, noh meg 70K-ért nem is tudnék neki 5.1-et ajánlani erősítővel.
Néztem a Harman szettjét is, a HKTS 16-ot, de az is 100-on felül van és még erősítő benne sincs. -
Quetz
őstag
válasz junkpod #11879 üzenetére
Még ha közelebb is ülnek, ugyanúgy 120 köbmétert kell nyomás alá helyeznie a mélynyomónak.
Ráadásul közeli hallgatói pozíció más problémát is felvet. Tegyük fel, hogy csak 6x6m a szoba, figyelembe véve az "ülj 1/3 távolságra a faltól és semmiképp se 50%-nál" szabályt, kb 1.5-2m ahol ülni kellene. Ekkor a surroundokat nem fogod tudni felrakni a falra a hátuk mögé mert túl messze lennének, hanem állványra kell helyezned azokat. Amit elérsz tehát:
- Közelebb ülnek a hangfalakhoz, az erősítőnek kisebb teljesítményt kell leadnia
- A hangfalak elhelyezése problémásabbá válik
- A mélynyomón továbbra sem tudsz spórolniNagy teret nem tudsz kevés pénzből jó minőségben hangosítani.
-
zsoika
addikt
Igen és köszönöm a választ, de akkor még nem volt meg a hkts16. Akkor csak a két erősítő versenyzett....most pedig már két szett.
Kíváncsi voltam Ombe mester véleményére is. A Te véleményed is fontos számomra,( legalább akkora guru vagy itt a fórumon miknt Ő), de mégis nekem Ő a "mentorom" kezdetektől fogva (privátban is) rengeteget segített .
Az onkyora visszatérve, remélem azért mégiscsak segít a beméreés valamicskét mert így nem ok. -
junkpod
veterán
Irtatok ajánlásokat a 40nm-es helyiségre. Az mindegy hogy hol a tv és hol ülnek hozzá képest? Mert ha közelebb ülnek akkor a mozi légtér sokkal kisebb is lehet.
Így nem biztos hogy ekkora teljesítmény kell.
Rosszul gondolom?Box's don't touch!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #11876 üzenetére
Nagyjából ugyanezt írtam pár napja.
(#11877) zsoika
Azt a nyersességet semmiféle önbemérés nem fogja megváltoztatni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #11876 üzenetére
Igen igazad van de van egy kis bibi.
A denonnak már megjött a bemérömikrofonja az ebay-ről ,de az Onkyonak még nem. Így csak a távolságokat és a vágási frekit(a denon által mért értékekre állítottam) tudtam beállítani ,az eq és a szoba akusztikájából eredő változásokat nem.
Mérés nélkül olyan "nyers "a hangja az Onkyonak ,csak azt nem tudom hogy ez a bemérés hiányából fakad, vagy ennyivel rosszabb.....illetve kíváncsi voltam a véleményedre.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #11874 üzenetére
Köszönöm.Esetleg keresztbe? Denon/hkts , onkyo/sony?
A denon/sony páros mindkét eleme erősebb a másik párosnál? -
zsoika
addikt
Ombe mester! A két rendszer közül melyiket választanád ? Az egyik megy ,a másik marad. Denon AVR1909+Sony pascal 835ed vagy Onkyo TX NR515+ hkts 16.
[ Szerkesztve ]
-
Gaabbaa
aktív tag
Sziasztok! Javaslatot szeretnék kérni 5.1-es erősítő vásárlás ügyben. Csak belépő szintű rendszert szeretnék összerakni. Olyan 100k-ig milyen márka és típus lenne a megfelelő? 25nm-es nappaliba, 3m-es belmagassággal. A hangfalak már megvannak CAV DP288, CAV DC28, CAV DS28, CAV W320.
Előre is köszi
-
Quetz
őstag
válasz szasanyi #11868 üzenetére
Akkor csak úgy iránymutatónak:
- Dali censor 7 5.0 szett erősítővel
- A légtérhez való mélynyomó: SVS PB2000, esetleg 2 x SVS SB-12 NSD
- Kábelezés, média lejátszó, házi file szerver tetszés szerint...Fentiek szerintem jó minőségü, nem high-end cuccok, úgy indulsz, hogy 800e Huf.
Ha teheti, menjen el pár boltba, kérjen bemutatót, és utána kérdezzen ismét itt. Addigra kialakulhat benne egy kép, hogy mennyiért mit is kaphat és könyebb lesz tanácsot is adni.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz szasanyi #11868 üzenetére
DETTÓ! Ebben Én sem tudok segíteni ,de a "nagyok" úgy is megkérdezték volna. Tutira 2db SUB lesz az ajánlott...ami már alapból 200eFt+. Szinitén 20m2 és belépő kategóriám van.
KB 5-600eFt, használtal jobban járna.
Pl. Én ma raktam össze egy Onkyo 515 és HKTS 16-ot 100eFt ból....ami persze oda vérsovány.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz zsoika #11867 üzenetére
Új, és nem tudja ezért lenne jó tudni közelebbi infókat. Az alapterület és a légtér elég nagy ezért mondtam neki, hogy oda nem lesz jó egy 300k-s belépő szintű rendszer. Erre kérdezte, hogy akkor mégis milyen eszközök lennének jók, amik fölösleges túlköltekezés nélkül hoznák a mozi élményt?
Nekem is belépő szintű rendszeren van egy ~20nm szobában, de ahhoz teljesen más rendszer kell amihez az én ismereteim nem elegendőek ezért érdeklődök itt. -
szasanyi
félisten
Sziasztok! Egy barátom kért tőlem segítséget, de engem nem érdekel annyira téma és nincs is annyi ismeretem, hogy érdemi segítséget nyújtsak házimozi kérdésben. Ezért itt, hozzáértő és tapasztalt PH!órumats(ak)tól kérnék infót, sőt ha lehet konkrét ajánlás(oka)t.
Téglaépítésű, ~40nm alapterületű és 4m belmagasságú) nappaliba milyen házimozi rendszer lenne megfelelő? Az elképzelés szerint a házimozi feelinget szeretnék a 55" tv köré varázsolni, a lehetőleg legköltségkímélő módon. Semmi extra igény. -
BRDragon
csendes tag
válasz Nemir Ombe #11864 üzenetére
Rendben, köszi, megkeresem majd akkor a menüben
Igen eredetileg az SC-LX59-et rendeltem, de azt már sajnos nem tudták hozni (kifutott, elfogyott), így ajánlottak helyette pár másikat amit tudtak, kedvezményes áron. Így lett az SC-LX501. Remélem azért ő sem lesz sokkal rosszabb (persze mostmár ő marad bármilyen is lesz )
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BRDragon #11863 üzenetére
Simán lehet használni dobozok nélkül is (pl. füles), de ha félsz, hogy "mégis mi lesz", az LX-es Pio-kon le lehet kapcsolni a végfokokat a menüben....
(Amugy miért pont az 501? Az a 2xxx "LX-esített" változata, a régebbi 58/59 "jobb belsővel" lett szerelve...)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BRDragon
csendes tag
válasz Mikisys #11862 üzenetére
Rendben köszi szépen. (Dorian-nak is.)
Van rajta jack csatlakozó Pioneer SC-LX501. (Nem ez a narancs elite változat hanem az ezüst nem elit kiadás.)
A hangerő gomb nem tudom alapból mire lesz állítva, gondolom 0-ra. (Csak nem szivatják meg a vásárlókat hogy max-ra tekerve csomagolják... )[ Szerkesztve ]
-
BRDragon
csendes tag
válasz arcitec #11858 üzenetére
Köszi szépen, zseni vagy, a második linked szuper terméknek tűnik! Igaz 18 ropis árával a legdrágább is, viszont 700-1500 között állítható a magassága, tömör a talpa (valószínű kisebb is mint a többinek a 45 centis ólajtó nagy háromszöge), nagyobb a tálcája 2 centivel, és még dönthető is 10 fokkal!
Nem semmi, köszi mégegyszer a tippet, ő lett az új kedvenc!
A légrúgót nem tudom előny-e vagy hátrány, remélem ír majd róla valaki véleményt...
-
arcitec
addikt
válasz BRDragon #11857 üzenetére
Nekem ilyen van, funkcióját betölti, fülmagasságban van állítva, úgy épp 1m-re van a hangszóró alja. Atmos-hoz állítólag jó beállítás. A hangfal feldobja. Egyébként pont ma gondolkodtam azon, hogy lehetne függeszteni is és használaton kívül meg felhúzni (mint pl a bringát). Nem láttam még ilyen megoldást, ha frankó stabilan meg lehetne oldani, nem lenne rossz. Apropó most látom az egyik légrugós, nem tudom itt hogy funkcionál... Mindenesetre ennyi pénzt megér, ha minden igaz valamivel drágábban vettem, de mindenképp 20ft-on belül volt.. Teszt ajánló
[link]
[link]
[link]Terméket még ennyi gyártótól nem láttam, bizton van még
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BRDragon
csendes tag
Sziasztok,
Teleszkópos hangfal állványt keresek Quadral Rhodium 200 háttérsugárzók alá, tudtok ajánlani?
Eddig ezekben gondolkodom:
1. Soundstation SMON-200 (Magasság 69-130 cm között)
2. Bespeco PN90FL (Magasság 94-154 cm között, légrúgós)(Ülő fülmagasság a földtől kb. 105 cm)
Ismeritek ezeket az állványokat? (Jók, vagy másikat ajánlanátok inkább? A légrúgó előny vagy hátrány?)
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
házimozi rendszert szeretnék összerakni. Eddig 5.1-es aktív hangfalaim voltak. Logitech Z506 és most terveztem váltani z906-ra (75k) lett volna és 90k lett mára... aztán elkezdtem inkább erősítők után kutatni
Számítógépre kötném. Főleg filmezésre (Tv-vel) , zenehallgatásra. /Játszani általában fülessel szoktam, de ritkán kirakom hangfalra/
Kicsit megijedtem az árakat látván, hogy mennyiből jön ki egy "átlagos" szett. Arra gondoltam szépen apránként veszem meg a dolgokat, így pszichésen kevesebbnek tűnik .
Kinéztem használtan egy ONKYO TX-NR 609 -t 50k körül sajnos pont előttem vittek el egy 616-ost 30kért aminek HDMI hibája volt... kép volt csak hang nem, gondoltam optikai szálon hátha menne.
Mit gondoltok erről az erősítőről? keresgéltem de nem sok tapasztalatot olvastam róla itt a fórumon. Illetve mennyit kellene áldozni valamire való hangfalakért, hogy ez szépen szóljon? amíg nem lenne hangfalam óvatosan rá lehetne kötni 4ohm-os ~15w- os szateliteket? nem vagyok tisztába vele, hogy tönkre tudnám e tenni vele az erősítőt... ha a hangfal kipukkan nem számít.. Köszönöm előre is. -
dobcsi
tag
Szia. Ha ki akarnád dobni, inkább szólj, szívesen fogadom.
Üdv:Zsolt
-
zsoika
addikt
Szia! Szervizbe én tutira nem vinném, de otthon dolgozó szakit még lehet megér attól függően hogy mit csinál(vagy mit nem).
Vedd le a burkolatot és keress púpos vagy kifolyt kondikat(általában azzal szokott lenni a baj és otthon is javítható) esetleg a panelon égési nyomot. Ha a hiba megvan akkor számítható a jav.ktg és eldöntheted, hogy megér e neked annyit.Ide tenném fel a kérdést és az ármestereknek meg ide ,de szerintem olyan 20eFt ot ér .
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
Sziasztok. Ha nem jó helyre írom, szóljatok rám
Szerintetek érdemes egy Onkyo TX-DS575X típusú erősítőt javíttatni, vagy inkább kuka? Nem tudom mennyi javítási költséggel érné meg max.
Megvan az utódja már, csak nincs szívem kidobni...Köszi a válaszokat
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Karel666
tag
Extremeaudio-nál lesz 70e-ért jamo j110 sub. Valaki hallotta már, hogy mit tud?
-
Dorian
félisten
Visszatérve az eredeti, valódi problémára, ekkora helyiségbe brutál mennyiségű csillapítás kell megtervezve, hogy ne álljon fenn a probléma, vagy csökkenjen.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tylerddd
veterán
válasz Dorian #11843 üzenetére
+1
Pont ezt írtam volna, h nem elsősorban az a célom egy eszközzel, amit megveszek, h majd egyszer eladjam. Én egyébként ezekkel, ha rendesen le tudom szedni, akkor azt szoktam csinálni, h ráragasztom egy üres felületre a dobozra például vagy egy külön lapra és azt elteszem a dobozba.
Részemről nem lényeges, h rajta van-e a használt cuccon a matrica vagy nem. Attól, h rajtahagyta a tulaj, még ugyanúgy lehet baja.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Dorian
félisten
válasz Laposelemer #11844 üzenetére
Enyémen is hasonló méretű volt, addig maradt rajta amíg az eladótól kapott kipróbálási garancia tartott.
Eszembe jut a laptopom, az is tele volt ragasztva mindennel, viszont úgy, h alig bírtam leszedni őket róla (meg a ragasztónyomokat eltávolítani).
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #11838 üzenetére
Így van. Szvsz borzaszó gagyi hatást keltenek a tele-reklámmatricázott elektronikák. Hasonló, mint amikor a felspoilerezett Huzzukki-ra ragaszthatják a viccesmondatos matricákat...
Ennél már csak a "nem veszem ki a zacskóból a távot és úgy használom, nehogy használódjon" hozzáállás késztet erősebb fejcsóválásra
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
-
Dorian
félisten
-
eumano
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném kalibrálásban!
Adott az alábbi szett:
Canton GLE 476 5.0
Canton Sub 85
Denon X1000A problémám az lenne, hogy gyakorlatilag a hangfalakat az automatikus beállító -12 db-re teszi.
A sub ennél jobb helyzetben van mert a hangerő potival addig játszottam míg +1,5db-re sikerült tornáznom. (Tudom 0 lenne a hibátlan csak kettő közt van mindig: -2,5 és +1,5 db)Mennyire probléma ez, hogy ennyire "visszavette" a hangfalak hangerejét? (kicsi a szoba neki ahol van?)
Amennyiben az összesnek a "level" értékét megemelném azonos számmal akkor az eredmény az lenne, hogy kisebb hangerőn fog ugyan olyan hangerőn szólni a rendszer mint eddig?Válaszotokat előre is köszönöm!
Robi
-
Nemir Ombe
addikt
válasz fehér_ember #11828 üzenetére
Szerintem senki nem akart "magyarázkodni", mint tavaly, 2.0-át egyszerübb volt összerakni, ahol volt is "némi" mozi ott a katasztrofális és az elmegy között volt (szerintem) ..... azt pedig külön "érdekesnek" találtam, hogy pl. egy darab Klipsch dobozt sem láttam viszont idén több helyen volt "jó hang", mint az előző évben igaz az sztereóban....
Hmm ....
-
fehér_ember
addikt
válasz Nemir Ombe #11827 üzenetére
"Az idén nem is volt "mozi""
Gondolkodtam is, hogy megkérdem miért csak 2.1 (max. 3.1) hallható ... hogy mást ne is említsek
Mondjuk a vetítéssel most sem volt semmi bajom.(#11829) Nemir Ombe
Pedig nekem ugyanitt, a tavalyi két mélynyomós Klipsch-es rendszer a Yamahákkal, bejövős volt (szigorúan csak filmre nézve).[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz fehér_ember #11826 üzenetére
Az idén nem is volt "mozi" ugyhogy a tavalyi mindenképp überlete az ideit, ilyen szempontból ....
Hmm ....
-
fehér_ember
addikt
Idén is voltam a Hifi kiállításon.
Tavaly nem hittem volna, de idén visszasírtam a Genelec-es házimoziszoba hangzását. -
MasterMark
titán
válasz #98221312 #11824 üzenetére
A Phase kapcsolót pedig a centerhangszórótól és a hallgatási ponttól való távolság függvényében állítsuk: 90 cm különbségig hagyjuk változatlanul, azaz 0 állásban, és 180 (tehát fordítsuk meg), amennyiben 90 és 270 cm közötti a különbség, de ezt is próbával tudjuk meghatározni. Mérőmikrofonos beállítás esetén semmit ne állítsunk a mélysugárzón!
Szóval leméred a fejedtől a centert, meg a szubot. A nagyobból kivonod a kisebbet. Amit kapsz az nagyobb mint 90 cm, akkor kell babrálni ezzel...
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #11823 üzenetére
Akkor felvilágosítanál?
-
-
törölt tag
Mélynyomón a "Phase" kapcsolót mikor kell 180,-ra állítani? Egyáltalán mi célt szolgál?
-
Ferenc.
tag
válasz Nemir Ombe #11818 üzenetére
Köszi! Nincs a tetején semmi szellőző nyílás, így akkor valószínű ez a megoldás hogy bentről fújja kifelé. Köszi!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Ferenc. #11816 üzenetére
A legtöbb ilyen Samsung (és más) "kütyünek" a tetején nincs szellőzőnyilás (mivel fő a "dizájn") így ezért is(?) kell bele venti ami kifele fújja/bentről szívja a levegőt, ha erre szükség van .... mivel ha befele fújná, akkor hol jönne ki a "meleg", alul, oldalt, elöl .... !?
De ha a tiédnek a tetején valami véletlen folytán van hütőnyilás, akkor továbbra is "kétesélyes" a dolog ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Ferenc.
tag
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat.
Természetesen elmegyek szervízbe ha kell hogy ezt megkérdezzem, hogy áll a venti benne.
De gondoltam azért kérdezem itt meg elsőnek ,hiszen itt mindenkinek van házimozi rendszere, s biztos megtudja nézni akár kézzel(1 ujj vagy papírlap közel téve hátul a ventihez), s akkor rögtön kiderül, hogy a ventilátor az kifelé fúj vagy befelé(hiszen lehet érezni), még szétszerelni sem kell ehhez. De abban is biztos vagyok hogy volt ár aki a burkolatot levette akkor pedig tisztán látszik az irány a nyilak miatt. S gondolom nem csak a samsung hanem ahol 1 venti van az általában ugyan úgy lesznek. Csak a kérdés, hogy bentről kifelé vagy kintről befelé..
-
tylerddd
veterán
Az efféle ventilátorok arra szolgálnak a különböző eszközökben, h az ott keletkezett meleg levegőt eltávolítsák a készülékházból, ergo kifelé viszik a meleg levegőt. A "hűtés" szerintem nem is megfelelő kifejezés arra, amit tesznek.
A nyilak azon a ventin nem azt akarják mutatni, h milyen irányba kell beletenni ahhoz, h a lapátok kifelé kavarják a levegőt?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
arcitec
addikt
válasz Ferenc. #11805 üzenetére
Miért nem kérdezed meg a Samsung szervizt, nem feltétlen biztos az irány, mivel lehet úgy is jó, hogy a kritikus felületről úgymond "lefújja" a hőt , pl ha egy forró tárgyat le akarunk hűteni vagy mint az ételt, azt fújjuk..
A körülmények mondják meg az irányt , no meg a tervező, ezért feltétlen a Samsung szerviz....
U.I : Még egy példa : Az szg. proc. hűtője sem szív , sorolhatnám ...De mint mondták pl az szg. táp hűtő az fordított irányú, kifelé szív...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zsoika
addikt
válasz johnywalker #11811 üzenetére
Valóban...görög van a falóban!
-
zsoika
addikt
válasz Laposelemer #11809 üzenetére
Csak egyfelől érdemes és kell nézni az ...hűtésnél az aerodinamika szabályait figyelembe véve.
A meleg levegő fölfelé áramlik ugyebár ...tehát erre a természetes légáramlásra segítünk rá egy ventivel(a porszívó nem hűtés ,tehát ott nem ez a cél). Tehát szerintem bentről kifelé hatásosabb a hűteni mert ellenkező esetben a természetes mozgás ellen dolgozunk.
Pl.tápoknál hátul szívja kifelé , az alsó táposoknál is kifelé de fújja. -
szpali
addikt
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Azt valaki megtudja mondani hogy ezekben a házimozi rendszerekben (samsung , Lg),s egy ventilátor van benne. Cserélni kell, de nem tudom hogy volt benne az eredeti. Így az a baj azt nem tudom, hogy rakjam bele. Ezek belülről fújják kifelé a levegőt, vagy kívülről befele? Mert ugye van két nyíl a ventin, s a merőleges nyíl az kifelé kell mutasson(kifelé fújja), vagy befelé kell mutasson a nyílnak(befelé fújjon)? Mert úgy gondolom nem mindegy, s a neten semmit se találtam, hogy vannak benne.
-
zs198
aktív tag
válasz Norbi 72 #11800 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
A Monitor audio dobozai mellett maradnék akkor ...már csak keresni kell egy jó állapotban lévő MR6-ost
A Yamaha meg tudja hajtani ezeket gond nélkül? (RX-V767)
A subnál mindegy milyet veszek? (mármint márkában)
Olyan 40-50k amit a subra szánok (használtat nézek)Üdv. -Zsolt-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest