Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #10192 üzenetére
Mamának füldugó, a színét kedve szerint választhatja ki és meg van oldva a házimozizás.
Csodálkozom azon, hogy még nem ismered annyira az erősítődet, hogy tudd, milyen beállítási lehetőséget kínál a speaker setup. Mindegyik csatorna szintjét lehet külön változtatni.
Bár a VSX-329 menüjében még sosem barangoltam. Egy H/K rendszert próbáltam beállítani pár éve, azon nem lehetett egyenként megadni szinteket, annyira fapados erősítője volt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
A minap vettem egy pioneer VSX 830 erősítőt.
Hangfalat szeretnék hozzá venni.
Kettő típus között vacilálok:
- Taga Harmony TAV 806F
- Heco Victa prine 702Valakinek valami tapasztalata? Vagy tanácsa?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #10162 üzenetére
Ismeri valaki a fent említett hangszóró szettet (Magnat Matrix 5.1)? Köszi!
-
Beni2360
félisten
válasz eqtoto #10191 üzenetére
üdv, még egy segítség kellene.
Hogyan tudom az erősítőben beállítani, hogy az effekt hangok halkabbak legyenek. A beszédhez képest nagyon erősen szólnak és zavarják a szomszéd szobában levő Mamát. Vannak az SP setupnál csatornánként lehetőség - és + állítások, esetleg ott vagy máshol?
Szegény mama kérdezte, hogy mi volt az este mert csitt csat zajok nagyon hangosan voltak.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
eqtoto
csendes tag
Udv! Egy kis segitseget szeretnek kerni. Adott egy xbox one egy samsung ue48h6400 es tv es egy t-home set top box. Hogyan tudom osszekotni a genius home theater 5.1-met hogy ami az xbox hangjat jatsza? Csak analog (rca) van az 5.1en tehat nem digitalis. Set top boxra sikerult rakotnom ott jon a tv hangja.
-
Anubis_9
őstag
válasz Zsmester89 #10189 üzenetére
Igen, persze, tudja. 7000-es Samsung TV-m van. TV távirányítón INFO gombra nyomva írja is szépen, hogy 3840x2160/60p.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Kicsit összetett a kérdésem, nem tudom, jó helyre írok-e: Onkyo TX-NR636-os erősítőm és Samsung 4K TV-m van. Ma vettem egy új RX460-as VGA kártyát a gépbe, hogy 60Hz-en tudjam nézni a TV-t, ugyanis eddig IGP-t használtam és max. 30Hz volt a képfrissítés 4K felbontás alatt. A számítógépből HDMI kábellel a hang és a kép az erősítőbe fut, ahonnan a kép továbbmegy a TV-be, így van összekötve a rendszer.
Az erősítő által kiírt információk (pl. hangerő, be- és kimeneti felbontás, képfrissítés stb.) mind megjelennek a TV-n (On Screen Display) a Display gomb megnyomására. Azonban amikor 4K@60Hz van beállítva a számítógépen, nem jelennek meg ezek az információk a TV-n (csak az erősítő kijelzőjén), amint átteszem 4K@30Hz-re, ismét minden információ látható a TV-n is.
Mi lehet a gond?
Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #10185 üzenetére
Gőzöm nincs,szerintem a hi-fi topikban érdeklődj.
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #10183 üzenetére
-
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #10181 üzenetére
Lehet.
Sztereó lánchoz jó lehet,pl.
-
válasz Norbi 72 #10180 üzenetére
jaaa, hogy az mini hifi erősítő...
benéztem, amúgy a fő cél egy csöves erősítő.
nem tudom lehet e itt avx.hu linket megosztani?
ott találtam egyet.a Sony meg stornó...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #10179 üzenetére
Előbb beszélsz itt csövesről,most meg jössz egy mini hifi-vel...
És a CAV-ok nem minőségi sztereóra valók,szvsz.
-
válasz spiky03 #10178 üzenetére
"Mondjuk a jelenlegi felállás az végleges lesz,.."
Én is ezt gondoltam amikor megvettem a CAV-okat
de nem akarok gonoszkodni. viszont most azon gondolkodom, hogy lehet mivel nem akarom el kótyavetyélni a CAV-okat, lehet felhajtok valami csöves erősítőt, vagy valami zenére alkalmas erősítőt és lehet befognám a CAVokat egy sztereó láncba...
ez is nagyon képlékeny bennem, és lehet semmi értelme.
de egy csöves erősítőt azért meghallgatnék, mert szerintem életemben nem hallottam még olyan erősítőt.
de majd látjuk mit hoz a jövő.amúgy egy kérdés mindenkihez.
lehet balgaság, de ki tudja, hátha nem. ha beszerzek egy másik, akár sztereó erősítőt,pl Sony EX-77MD
akkor erre a rá tudnám kötni a Popi valamelyik (optika vagy analóg) kimenetét?
elvileg, igen, de érdekelne a véleményetek[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
spiky03
veterán
válasz Lacielvtárs #10177 üzenetére
Persze így is kell, mert így legalább van öröm a végén, ha jobb lesz, mint ami volt.
Szerencsére nálam eddig minden hangfal így volt.
Mondjuk a jelenlegi felállás az végleges lesz, max csak bővítve lesz egyszer ha úgy érzem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
válasz spiky03 #10175 üzenetére
akkor te meg tudsz érteni
de nem akarok túl sokat várni tőle, nehogy csalódjak.
ahogy anno BBéci is mondta, induljunk ki abból hogy nem lesz javulás, és ha lesz, akkor nagyon örülni fogok.
nem akarok semmit sem bedumálni magamnak...[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Lacielvtárs #10171 üzenetére
Nincs mit.
Azt el is hiszem. Én is úgy vártam.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Beni2360
félisten
Bécikém a (#10172 tudnál reagálni?
A Te szakértelmedre is adok. 5 csillagot[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz junkpod #10157 üzenetére
Passz, olyat még nem próbáltam, sosem hallottam arról, hogy valaki azzal kísérletezett.
Szerintem fehér_ember frekvencia javaslatai jók, érdemes kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
Sziasztok újból és remélem zökkenő mentessen.
Az én kis belépő szintü erősítőmhöz ez a : wharfedale zaldek s300 megfelelni és mi a véleményetek róla?
Olyan 30 K irányáron lenne.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz spiky03 #10170 üzenetére
köszönöm
holnap fog megérkezni, ezeket az eladó küldte, de úgy várom már mint a messiástKnockOut87: neked is köszönöm.
ha holnap megjön, mert meg kell jönnie, akkor preferálok.
nagyon kíváncsi vagyok rá, mennyiben különbözik a mostanitól"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
spiky03
veterán
válasz Lacielvtárs #10168 üzenetére
Üdv a klubban.
Nekem is így van beállítva ha jól emlékszem, annyi különbséggel, hogy a Vol. az -10 dB-re van tekerve.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mettek
addikt
válasz Lacielvtárs #10168 üzenetére
ez jól van beállítva. a hangerőt (volume) vedd vissza -6ra és ha halk akkor tekerd a nulla felé, fülre kell beállítani.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
jó reggelt Urak, lassan csatlakozom a Cantonos klubjába
most nézem, itt több az állítási lehetőség...
van valami tanács, mit hogy érdemes beállítani?ui: nah elforgatta a rendszer, de ha rákattintok a képre, akkor akkor állítva jelenik meg a kép, ki érti ezt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz junkpod #10166 üzenetére
Én meg valami olyasmit írtam (de az is eltűnt a krach-ban), hogy a bemérés értékeit és eredményét sem kell feltétlenül etalonnak elfogadni. Nagyon nem mindegy, milyen a bemérés hardvere-szoftvere, a bemérés kivitelezése, minősége. Nagyon szét tudja cseszni a hangot, tehát az igény és ízlés szerinti után-állítás NEM ördögtől való. Természetesen egy JÓ bemérés sokat javíthat, de nem tudhatjuk biztosra (pláne belépő szinten), hogy mikor JÓ a bemérés szobakorrekciós eredménye. De abban egyetértek veled, hogy esetenként a jót is szokni kell.
-
-
-
Krisztian101
tag
Milyen Y (1 RCA - 2 RCA) sub kábelt javasoltok 1.5m-est 5e ft-ig?
-
Pendragon911
aktív tag
Szép estét!
Találtam használtan egy Magnat Matrix 5.1 hangszóró szettet, picike nappaliba tervezem, filmre, zenére, nagy elvárásaim nincsenek. Esetleg tudtok valamit erről a rendszerről? Nem kizárt, hogy egyelőre egy Pioneer VSX-322 hajtaná, amit később olyanra cserélnék, amiben van USB bemenet. Állványos, vagy talpon álló hangfalakat nem tudunk betenni, csak ilyen kicsi dologban tudunk gondolkozni, de úgy vélem, hogy ez megfelelne azon az áron, amiért adják.
Válaszokat előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz #98221312 #10149 üzenetére
Igen, sokkal előrébb vagyok. A bemérés nagyon sokat változtatott a hangzáson és jó értelemben. A Denonos 50% valóban sok volt, utána erőtlenebb lett a hangzás. A többi mérés során ebből lett 30%, de még azt is picit lentebb csavartam egyelőre.
(#10150) fehér_ember Valóban rosszul fogalmaztam. Naivan azt gondoltam, hogy az eltelt idővel arányosan nőhetett a minőség. Azért kérdezem ezeket, mert nem tudom behelyezni a hangfalakat a többi közé, így próbálok rájönni, hogy mi lehet az enyémnél jobb minőség.
(#10151) Lacielvtars Örülök, hogy a vergődésem másnak is hasznos volt. Úgy tűnik ezeknek a beállításoknak sosincs vége, mert mindig lehet valamit változtatni, ami úgy tűnik jobb. És akkor még nem is cseréltünk összetevőket.
(#10153) Zsmester89 Úgy tűnik a felső szomszédom nem szereti az új beállításokat. A délutáni teszt óta 2 elefánt járkál odafent, nem 1.
(#10160) junkpod Minden ötlet jöhet, ami segít. Állítsam vissza a centert a 250Hz-re?
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz fehér_ember #10136 üzenetére
Ezzel most kb kidobatod vele a mérési eredményeket.
Tok fölösleges mérni ha elallitjuk.
Főleg azt nem értem, hogy hallgatás nélkül, hogy tudsz konkrét frekit javasolni?Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz fehér_ember #10158 üzenetére
Hát igen a mély "polc" asztal lefogta a hang terjedését hátra fele.
Csak most nem tudom, hogy az erősítő mit fog szólni a alacsony helynek, mivel helyet cseréltek.
Hát megnéztem langyi de csak szolidan megy.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fehér_ember
addikt
válasz Beni2360 #10156 üzenetére
Akkor ezek szerint vannak olyan esetek, amikor akár sokat is számíthat.
Beégtem, ez van.
Amúgy én tényleg nem problémáznék ezen, még ha rosszul is tenném.
Nekem is polcban volt az elmúlt 2-3 évben.(#10157) junkpod
Az én fejemben is megfordult már. 7.1-re bővítés helyett.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz fehér_ember #10155 üzenetére
Ha szabad mint laikus valamit hozzá szólnom?
Nekem is bent volt a polcon körbe nyitva de nem tetszett hiányzottak a mély hangok.
Na most feltettem az asztal tetejére és láss csodát előkerültek a mély hangok és így már élvezhető lett a center hangja. Igaz ez egy hátsó basszus kivezetésű center.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fehér_ember
addikt
válasz tylerddd #10152 üzenetére
Biztos sok fontosabb javítani való dolog van nálad is, mint a felvázolt polcba helyezett centersugárzó.
Nagyon sokan boldogok lennénk, ha egy ilyen dolgot kihallanánk a rendszerünkön. Szerintem ne tulajdoníts ennek túl nagy jelentőséget, annyit elég ha megteszel ez ügyben, hogy annyira előrehúzod hogy a hangszórók egyvonalba vagy akár kijjebb legyenek mint a polc széle
De ha azt akarod hogy a nagyok ne csesztessenek érte, akkor külön hangsugárzó állványra helyezed; ahogy a nagykönyvben le van írva. -
tylerddd
veterán
A center hangzását befolyásolja-e negatív irányban, ha a tévé alá kerül egy viszonylag szűk polcra?! A center ~18-19cm magas, a polc pedig 20-21, a polc viszont minden irányban nyitott.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Uram. Nyomon követtem ezt az eszme cserét es en is profitáltan belőle.
Erre nem is gondoltam hogy az en szubom is azért zuhogott, meg sok volt, mert magas hangerő volt állítva a lába potméteren...(80% körül)
Most olyan 40% van es nagyon korrekt lett a hang es a mély.
Háromszor is bemertem amig beszelgetettek, es en is el követtem azt a hibát hogy a bemeres után az erősítő levett - 12db-t,en balga meg vissza raktam nullára.
Most - 1db-re mert az erősítő a szubot, es eltűnt a duborges ey a zuhogas.
Köszönöm, ma is tanultam.
Igazatok volt, ha az erősítő bemeres alapjan elvesz a szub hangerejebol, akkor az azért van, mert sok. En meg ra toltam pluszba es csodálkoztam, miert zuhog.
Igy lehet nem is kell majd a Canton
Nah jo, ez csak vicc volt. De köszönöm nektek hogy beszéltetek erről is.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #54715584 #10148 üzenetére
Egy "modernebb", újabb szett esetleg hozhat javulást?
Nem az számít hogy modernebb vagy újabb legyen, hanem az hogy magasabb kategóriás; jobb hangminőséget tudjon.
Amúgy a tied nem is régi, én főleg kilencvenes évek elejével "főzök"(#10145) Jigsaw04
"Szó sem volt ilyesmiről, hogy én keveselltem volna a saját sub-om intenzitását"
(#10140) Jigsaw04
"Azért javasoltam a 60%-ot mert nekem is a szobamérethez, viszonylag nagy sub-om van, de a mérés jelentősen csökkentette az intenzitást." -
törölt tag
válasz Dorian #10146 üzenetére
Te meg azt értsd meg, hogy hiába jössz állandóan a szakzsargonoddal (amiben kétségtelen biztos van igazság) akkor sem kéne állandóan Dr House-t játszani. Próbáltam neki támpontot adni az én beállításom alapján ennyi a történet, nem kell itt a fejemet a membránba verni, neked meg szétfejelni mérgedbe a kőfalat. Részemről lezártam, remélem azért a kérdező némileg előrébb lett valamivel.
-
törölt tag
válasz #98221312 #10135 üzenetére
Innen indultam. Illetve akkor 20%-on volt a sub, amin nincsen crossover, csak hangerő. A beméréskor tettem 50%-ra, így lett sok.
Milyen hangfalra váltottál?(#10136) fehér_ember Visszább vettem a subot, csináltam még 3 bemérést. A 3. alkalommal 0dB-re tette a subot, ez olyan 30% körüli hangerőt jelent. Ennél a mérésnél lőtte be a hangfalak távolságát is nagyobb pontossággal. Előtte volt 10-20 centi különbség a valóshoz képest.
A centert a 2. mérésnél 150Hz-re tette, majd utolsónál ismét 250-re. Ezt visszaállítottam 120-ra.
Most jónak tűnik a hangzás, bár a mély még nekem mindig kicsit soknak tűnik, azon majd állítok. Igaz most nem dübörgős/terjengős, hanem szépen szól, bár újra érzem a kanapét, van ereje azért. A térhangzás jó, az apró neszek is rendben vannak, a magasabb hangok is nagyjából helyre kerültek, azért még lehetne jobb is. Bár a tesztanyagok nagyon jónak tűnnek.+ (#10139) Magnat hangfalaim vannak, 3. tulaj vagyok, még 5 éve sikerült ezeket megvennem az előző erősítővel. Ha jól sejtem ezek már régi darabok, de még mindig működnek (Ezek nem saját képek)
Frontok: 144 408
Center + Surround: 144 130
Sub: 8010701Egy "modernebb", újabb szett esetleg hozhat javulást?
(#10137) Norbi 72 Azóta sem hallottam úgy szólni a Terminátort, mint Nálad. De már annak is örülök, hogy a bemérés után jobb lett a térhangzás, mert eddig úgy tűnik borzalmas volt.
-
Detergens
csendes tag
válasz Dorian #10141 üzenetére
Próbálok tanulni az itt leírtakból... Az világos, hogy mérés után a hangfalak kapott decibel értékeit nem jó megváltoztatni. De kizárólag a subra koncentrálva, annak értéket miért nem lehet a menüben nullára állítani? Miért kell többszöri kísérletezéssel, ismételt mérésekkel eljutni a nulla közeli értékhez? A sub hangerejét utána úgyis lehet a ládán állítani ízlés szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz #98221312 #10143 üzenetére
60 %-ot (kb. 2/3) arra szokták javasolni, h annál feljebb jobb, ha nem tekeri senki.
Értsd már meg, ha a bemérés 0dB-nél lejjebb veszi azért teszi, mert hangosabb, mint kéne. 0 dB-hez közelítő bemenő jelszint + kisebb erősítés pedig jobb hangminőséget ad, ezért kell a subot lejjebb csavarva újra mérni!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz fehér_ember #10144 üzenetére
""kevesellted a sajátod intenzitását és mással is feljebb akarod csavartatni még azt is amit lejjebb kellene.
Szó sem volt ilyesmiről, hogy én keveselltem volna a saját sub-om intenzitását, és egyáltalán nem akartam senkivel semmit feljebb csavartatni.. az érték amit javasoltam, itteni körökben is többször javasolt beállítás "fél, és háromnegyed közötti tartomány".
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #10143 üzenetére
"Az utolsó mondatodat pedig kikérem magamnak, megkérnélek ne írj ilyet, én sem tettem."
Az csak vicc/poén volt azért mert kevesellted a sajátod intenzitását és mással is feljebb akarod csavartatni még azt is amit lejjebb kellene. Azért jött ez a "bökdösődős" ötlet, mert gondoltam ha már nem elég, legalább ütős legyen
-
törölt tag
válasz fehér_ember #10139 üzenetére
60%-ot szoktak javasolni, én is így tettem és nekem bejött, egyáltalán nem nyom el semmit. Persze lehet nála más a helyzet.Mivel én is olyan erősítőt használok ezért írtam le a saját beállításomat. Az utolsó mondatodat pedig kikérem magamnak, megkérnélek ne írj ilyet, én sem tettem.
-
Dorian
félisten
Nem is értem hogyan javasolhatja, h a hangfalak hangerőszintjeit állítsa nullára Többek közt erre való a mérőrendszer, h beállítsa a dB szinteket!
A subnál: első mérés után ha nagyon lejjebb veszi a rendszer a dB szintet akkor addig kell csökkenteni a sub háulján lévő hangerő potival, amíg az ezutáni méréskor 0-hoz közeli dB szintet állapít meg a rendszer.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz fehér_ember #10136 üzenetére
Használati utasításban úgy van, hogy 50%-ra kell tekerni a mérés idejére, természetesen én is utána gondoltam az állítást. Azért javasoltam a 60%-ot mert nekem is a szobamérethez, viszonylag nagy sub-om van, de a mérés jelentősen csökkentette az intenzitást.
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #10135 üzenetére
Nem tudom milyen szubja van a monstre-nek, de ha már LFE csatlakozik akkor a ládán akkor már valószínűleg nincs szerepe a frekiszabályzásnak (persze tesco gazdaságosoknál minden előfordulhat ); a hangerőt előbb említettem; az meg teljesen irreális hogy a bemérőrendszer beállított dB értékeket önkényesen mindet 0-ra állítsa át, ilyen erővel kihajíthatná a mikrofont a kukába a térérzettel együtt.
(#10140) Jigsaw04
De ha már most is -8,5-re veszi le a menüben, az azt jelenti hogy alapból túl sok a többi hangsugárzójához képest, tehát a ládán a beméretés idejére lejjebb kel venni és nem feljebb. Az meg hogy neked milyen az egyéni izlésed, az teljesen más kérdés. Tehát ha kevesled a referenciára bemértet, akkor utólag odamész a subhoz és feltekered 100%-ra, ha még az is kevés akkor meg még az erősítő menüjében is felnyomod +10dB-re, ha meg még az is kevés akkor meg odateszed a fejed mögé, hogy bökdössön a membrán[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
fehér_ember
addikt
válasz #54715584 #10124 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy akár megcsinálhatod még egyszer a mérést, de előtte tekerd még egy kicsit lejjeb a szub hangerejét, mert még 50%-os hangerőnél is túlságosan erősnek érzi a bemérőrendszer hisz leveszi -8,5-re.
Persze beméretés után, amikor már élesbe használod elcsavarhatod a szubon a hangerőt olyanra ami neked bejön.
Nem tudom milyen centered és háttered van, de még ha gyengébb képességűek is, akkor is irreálisnak tűnik a frontra a 250Hz-es alsó határfreki, még ha nem nagy számok is, valószínűleg akkor is tudják a 120Hz-et, tehát utólag módosíthatod a centert is 120-ra de ha nem gagyik akkor akár ők is mehetnek 80-ra mint a frontok.Persze nem muszály mégegyszer méretni, de a center vágását vedd lejjebb, és a szub hangerejével a ládán lévő hangerőszabályzóval nyugodtan játszhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #54715584 #10124 üzenetére
A hangfalakat állísd 80hz-re (mindet) a subot állísd LFE-re, és120hz-re. Magán a subon tekerd fel a frekvenciát teljesen, hangerőt meg 60% -ra kb. A hangfalak hangerőszintje maradhat alapértelmezett 0-án. A hangfal csere szerintem mindenképp ajánlott ha hiányérzeted van, nekem is sokat hozott a hangzáson.
[ Szerkesztve ]
-
Krisztian101
tag
válasz Nemir Ombe #10123 üzenetére
Pontosítok:
20nm X 2,6m= 52 köbméter-es szobához Wharfedale Vardus 400-as rendszerhez ugyan úgy illik a Mission MS8, mint a Wharfedale Vardus VR10 szub?
-
Erwinke
aktív tag
válasz Krisztian101 #10112 üzenetére
Szia. Kösz! Azt sikerült beállitanom. De most meg azzal szenvedek, h a hangszóró tulajdonságainál nincs optikai kimenet és igy nem küld ki hangot v nem megy ki a hang ... Azt se tudom, h h állitsam be a Xonar DGX hangsoftware-ét. Audio chanel most 6ch v 2ch. V az analog out 2 speakers v 5.1. Kipróbáltam mindet egyiken sem szól. És digitális kimenetet meg nem találok a programban.
-
Krisztian101
tag
Értem.
20nm-es szobához Wharfedale Vardus 400-as rendszerhez ugyan úgy illik a Mission MS8, mint a Wharfedale Vardus VR10 szub?
[ Szerkesztve ]
-
+1
En is vettem csak ugy szubot, egy hónapja es most mar cserélem is...
Alapos körültekintéssel es sok sok utana jarassal érdemes szubot választani"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
tylerddd
veterán
válasz Nemir Ombe #10119 üzenetére
""Jó mozi" pedig nincs egy "bizonyos" hangerő alatt....."
Ez így van, de pl. én személy szerint az igazi mozik hangerejét általában túltoltnak érzem. Sokszor csak annyit érez az ember, h üvölt mint állat, de semmi részletesség nincs benne.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
törölt tag
Megcsináltam a bemérést, tényleg nem kellett volna félnem tőle. Közben rájöttem, hogy nem ismétli a lépéseket, hanem többször megcsinálja ugyanazt a mérést, a vége felé pedig változik az intenzitás és a hang hossza, attól függően mit mér. Szóval az user error volt és fals infó. Azért izgultam kicsit, de egy órányi hangos tesztelés után sem jöttek a szomszédok (még).
Így most sokkal jobb lett a térhangzás, most már tényleg középen érzem magam és nincsenek kilógó hangok, oldalak, a beszédérthetőség is nagyon sokat javult és elbír még néhány %-kal nagyobb hangerőt, mint eddig. Nem sokkal többet, de az eddig megszokott hangerőn most nagyon minimálisan halkabbnak tűntek a filmek.
Ami picit fura, hogy a center vágási frekvenciája 250Hz lett. Tudom ez nagyon sok mindentől függ. Másnál is előfordult már ekkora érték? Frontok maradtak 80Hz-en, a hátsókat feltette 120Hz-re. Sub -8,5dB lett 50%-os hangerőn.
Egy másik fura dolog, hogy a mély nem torzít, de nekem picit sok, mindenhol jelen van. Egyelőre nem zavaró és szépen szólnak az effektek is. A zenei résznél kiderült, hogy olyan, mintha a középtartományban szólna kicsit több basszus, mint eddig. Kellene újabb mérést csinálnom? Sztereó hangzást mennyiben befolyásolja a bemérés utáni beállítás? Vagy ez csak nekem szokatlan, mint a beméréskori "hangos" zaj? Rádió, zene alatt nincsen gondom a magas hangokkal.
Ellenben néhány film alatt: tesztelés közben volt némi hiányérzetem minőségileg. Megnéztem több film több jelenetét, ahol vannak finom, apró neszek és magas hangok. Néha picit hiányérzetem támadt, nem tűnt elég tisztának/magasnak a hang. De nem tudtam eldönteni, hogy itt a fülem a határ vagy esetleg a 15 éves hangfalaim nem képesek kiadni a szebb, tisztább hangot? Pl. Prometheus zenés jelenete Daviddel.
Elgondolkoztam, hogy lehet nem ártana lecserélni a hangfalakat, de nem tudom, hogy lenne-e értelme? Jelentene az bármit is, hogy 3 éves vagy 15 éves hangfalaim vannak? Ha jelentene is, egy X520BT mellé mi lenne jó? Vagy teljesen felesleges egy ilyen erősítőhöz új hangfal?[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Krisztian101 #10120 üzenetére
"Tényleg teljesen mindegy milyen rendszerbe teszi az ember a szubokat, mármint gyártó független?"
A gyártó általában "mindegy", de sub-ot rendszerhez (minőség) és szobamérethez (négyzetméter/légköbméter) "illik" venni, nem "csak úgy" .....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Krisztian101
tag
válasz Krisztian101 #10120 üzenetére
Lemaradt a Mission pontos tipusa: MS8
-
-
Krisztian101
tag
Véleményeteket szeretném kérni: nézegettem Wharfedale Vardus Sub VR-10 és Mission MS szubokat. Árban hasonlók, szanáltan is. Tényleg teljesen mindegy milyen rendszerbe teszi az ember a szubokat, mármint gyártó független?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #10113 üzenetére
Ha "nagyobb hangerő esetén idegesítő" az az esetek legnagyobb százalékában nem a szobaméret miatt van, hanem mert "határértéken" megy az erősítő és/vagy a dobozok (elfogynak a tartalékok) vagy nagyon rossz az akusztika (bár ez kisebb/közepes hangerőn is "idegesítő" tud lenni).
"Jó mozi" pedig nincs egy "bizonyos" hangerő alatt.....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Dorian
félisten
-
Krisztian101
tag
-
renatto
őstag
Köszönöm a válaszokat!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
BBéci
legenda
válasz #54715584 #10109 üzenetére
Arról beszéltem. Ha nulla felé közelít, akkor 18-16 a tuti, 2 db 30 centis szubládával. Az erősítő pedig nem belépő, hanem mondjuk Yamaha, NAD, vagy Marantz végfok, 5x120-150 wattal 8 ohmon. A viszonyítás kedvéért a Denon 520 lead kb. 5x40-50-et.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Az előző erősítőmnél volt ez a számozás, hogy 0 felé közelített a nagyobb hangerő, ott elmentem néha -35-ig vagy -30-ig is. Emiatt volt is problémám a felső szomszéddal (fura módon nem az alsóval).
Kénytelen vagyok megelégedni a fél hangerővel a mostani rendszeren is, mert nem szeretnék feljelentéseket a társasházi szomszédoktól. Igény lenne nagyobbra, jobbra és hangosabbra is. (Norbinál sápítoztam órákig, míg az ő rendszerét hallgattam. ) Jó lenne behúzott nyakkal mozizni.(#10108) Nemir Ombe Nem próbáltam még ki, hogy mit tud a rendszer, még nem tűnt fel, hogy kevés lenne. De megbarátkozom majd a hangerővel és a tudattal, hogy ez elvileg nem zavarja a szomszédokat. El bírnám viselni pedig.
Köszi a tippeket és a segítséget mindenkinek, holnap végig futtatom az auto setupot.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #54715584 #10107 üzenetére
Az 520 elméletileg nem tud több ponton mérni, próbáld ki egyszer, hogy megvárod a bemérés végét "hangerőtől függetlenül" és kiderül mi lesz..... és ahogy BBéci is írta; annyira nem durva az a hangerő amin hallgatod, az 520 azért annyira nem izmos, lehet ezért furcsa a bemérő hangereje.....
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #10105 üzenetére
Denon X520BT az erősítő.
Több pontos mérést nem láttam kiírva az elején. Amikor elindítom a tesztet akkor kiír pár instrukciót, de nem emlékszem ilyenre.
Csatlakoztatni kell a mikrofont, el kell helyezni a mikrofont, subot 50% állásba kell tenni és talán van még egy dolog.
De akkor holnap napközben teszek még pár próbát. Ezek szerint csak nekem fura ez a dolog, nem láttam/hallottam még bemérést.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz renatto #10099 üzenetére
Az erősítő gyártók elképzelései szerint az egyik kettő, a másik három érintkezős. Ne foglalkozz vele.
(#10104) monstre
Amelyik erősítőn 0 (nulla) a maximum, simán feltekerem 16-ig a hangerőt. Ha +20 a maximum, akkor -8 -4 is előfordul. Ebből az következik, hogy Te az igazi házimozi hangnyomás felével megelégszel, azért tűnik hangosnak a bemérő jel.
Akkor az igazi, amikor behúzod a nyakadat, mert azt hiszed, mindjárt rád omlik a ház.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #54715584 #10104 üzenetére
Ezek alapján működnie kellene (a mikrofon tetején van egy pici lyuk, az ne legyen takarva)
Más: irtad hogy sokáig tart a bemérés több részletben. Lehet hogy az avr több ponton is mér, ilyenkor a mikrofont is odébb kell tenni, minden "résznél" vagy ki kell kapcsolni a több pontos mérést inditáskor, mert ez is "bekavarhat", de nem tudom milyen avr-ed van.....
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #10102 üzenetére
Nincsen mikrofontartó állványom, így egy kisebb dobozzal tudom fejmagasságba tenni a mikrofont a kanapé háttámlájára téve. Igazából nem is tudom melyik része veszi a hangot, de lehet így takarva van egy része?
Az erősítőn a hangerő az 0-99-ig megy. A mozi olyan 40-50 körül kellemes és elegendő. Néha 55 vagy 60, de az már nagyon a maximum. Olyankor a felső szomszéd is hangosabban járkál.
Próbálok nem hangos felső szomszéd lenni, bár valószínűleg némelyik akciójelenet sokkal hangosabb, mint a beméréskori hangerő. Lehet csak nekem szokatlan valóban.
Annyit előzőleg kihagytam, hogy a belmagasság 2,5m ha az számít valamit. A mozizás hasznos területe meg kb. 3,5m x 3m. A nappali hosszúkás (5,5m), de a mozi keresztben van, így lehet megoldani az elrendezés miatt. -
zsoika
addikt
válasz renatto #10099 üzenetére
Szia! Ha kettős szigetelésű akkor nem kell a védelem pl. TV, Rádió stb olyan dolgok aminek műanyag a burkolata ...tehát nem vezető az anyag és ezáltal mechanikailag is elválaszt az áram alatt lévő dolgoktól.
A fém testű dolgok vezetők ..tehát ha a burkolatra feszültség alá kerül (v.mi folytán) agyonvágna védelem nélkül, mivel a védővezetéken jobban szeret folyni az áram mint a testben(ellenállása nagyobb).[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #54715584 #10093 üzenetére
A mikrofont hová/mire/mihez közel teszed? Az is megviccelhet....
Mellesleg ha telefonos app 70-80dB-t mutatott, az nem lehet annyira hangos hogy zavarjon ( pláne a szomszédokat) lehet hogy csak neked szokatlan.
(amúgy milyen hangerőn mozizol, ha a mérőjel is túl hangos már!!?? )
Erwinke:
Amelyik bemenethez tartozik a optikai csati.[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Dorian #10094 üzenetére
Lehet ez csak user error vagy papírfül. Bár akkor meg zavarna a minőség.
(#10097) Jigsaw04 Holnap napközben megpróbálom még egyszer. Remélem tényleg csak pár perc. Néhány hónapja 5-6 perc sem volt elég neki, még akkor is valahol csak a 3. résznél tartott a sokadik ismétléssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen egeret válasszak?
- Legszebb nők!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest