Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz eumano #11833 üzenetére
Most ilyen erősítő behelyezéskor hol marad az emlegetett távolságok (oldalt-felül) a szellőztetés végett?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Már régóta motoszkál a fejembe, hogyan kellene az erősítőben a bekötéseket alkalmazni.
adott egy erősítő 4 HDMI bemenet és egy kimenet. bemeneteken van : 1-BD lejátszó. 1- tv box,1- médi box, kimenet a TV. na most akkor amikor a kivitetőn szeretném megnézni a filmet, hogyan csatlakoztassam a projektort. A mostani felállás, hogy a kimenetre apa-anya HDMI van dugva és az anya kimenetnél cserélgetem a Tv és a proj kábeleit. Más megoldás azon kívül, hogy vegyek másik erősítőt 2 kimenettel?
Válaszokat előre is köszönöm.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zsoika
addikt
válasz kenand #11992 üzenetére
Gondolom nem itt vetted a PH-n, hanem azon a szutyvadék "horgászok álma"-n. Mondjuk Én mid a két erősítőmet és az egyik 5.1szettet is onnan vettem, de onnan csak személyesen! Posta kizárva! Habár a Onkyo 515-ömet posta hozta, de azt meg nem magánszemélytől vettem(számlásan).
Beszéltél az eladóval gondolom ......kíváncsi vagyok mit mondott, terelt vagy fel sem vette!?
Jó, értem én, hogy megoldod optikával, de ez akkor legalább a vételárban tükröződhetett volna. Még ilyet?![ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz zsoika #11989 üzenetére
Múltkor majdnem vettem egy HDMI hibásnak hirdetett 616-ost de lemaradtam, az sem mentes sajnos a HDMI hibától.
Itt az a gondom, hogy jónak hirdette, és ugyan meg tudom oldani HDMI nélkül is, agy nem ért annyit és inkább egy még nem HDMI-s Marantzot választottam volna helyette...[ Szerkesztve ]
-
zs198
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az ARC funkcióval kapcsolatban.
Van egy Yamaha RX-V767-es erősítőm és egy LG LA690S típusú TV-m.
A TV hangját hogyan tudom HDMI kábel segítségével átvinni az erősítőre? Eddig optikaival volt összekötve.
Illetve a TV-n ezáltal meg kellene jelennie az erősítő OSD menüjének is?
Eddig csak a számítógép van rákötve az erősítőre HDMI-vel..azon működik minden (kép,hang,OSD menü).
Viszont a TV hangját nem tudom az erősítőre átvinni csak optikai kábellel.
Ahogy összekötöttem: Az erősítőn: HDMI out-ba HDMI kábel---> Tv ARC HDMI bemenetére kötve. Vagy így nem is kaphat a TV-ről hangot az erősítő??
Bocs de már mindenhogy próbáltam és sehogy sem jön össze....
Az erősítőn engedélyezve van az ARC funkció. Illetve a TV-n is átállítottam a szükséges beállításokra.Köszi
Üdv.
Üdv. -Zsolt-
-
Dave567
addikt
válasz Norbi 72 #11963 üzenetére
Nézegettem hát nem sokat találtam a free day-ből, nem is baj, későbbi vásárlás lesz úgy is.
Viszont ahogy látom, ezek is meg teszik amiket kinéztem, de javítsatok ki ha még sem Marantz SR5010 vagy a Denon X1300W, meg akkor marad a Yamaha, ezek ahogy néztem mindegyik tudja a 2.0 hdmi-t és azon keresztül a 3d-t meg a 4k-t.
-
-
kenand
veterán
Elírtam Onkyo TX-NR606
-
zsoika
addikt
válasz s.s.j.goku #11976 üzenetére
Szia! Az adott keretből új BF alkalmával esetleg kijöhet valami alap erősítő (pl amit kinéztél)+ HK HKTS 5 . Most pénteken az extreme digitalnal volt ha jól emlékszem 100eFt ez.
Használtból nekem az Onkyo Tx NR515+HK HKTS16 jött ki ennyiből. -
kenand
veterán
Szisztok
vettem használtan egy Onkyo TC-NR606-os erősítőt, de nem ad képet HDMI-n.
Nem jelenik meg a setup sem. És hiába kötök hozzá bármit, a 4 bemenet közül bárnire nincs kép.
HDMI board hibás? Vagy valakinek ötlete? -
szpali
addikt
válasz s.s.j.goku #11976 üzenetére
én 200at céloztam meg és végül (több használt cuccal) ~260-ba állt meg az aláírásomban lévő szett
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
zsoika
addikt
válasz Kovaratis #11980 üzenetére
Szia! Ha jól látom a NUC-on nincs optikai kimenet csak HDMI...az erősítőn meg nincs HDMI csak optikai.
Nem tudom esetleg lehet e olyat csinálni hogy a NUC HDMI-n adja a Tv-nek (kép+hang) és a TV optikain vissza az erősítőnek. Próbáld meg így.TOLEDOO: "Ez hangzásban mit jelent?(6-ohm-ra 8ohm) Nem szól olyan szépen?"
Csökken ezáltal az erősítő teljesítménye Pl: 6Ohm-on 115W az 8Ohm-on "csak" 80W de ne ijedj meg bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
Kovaratis
senior tag
Sziasztok! Remélem megtaláltam a legjobb topicot a problémámnak. Vettem egy Intel NUC-ot itt a hardveren (D54250WYKH) amin szeretnék filmet lejátszani. Van egy Yamaha RX-V450-es házimozi erősítőm. Van valami gurunak ötlete hogy hogyan tudok minimum 5.1-es hangot varázsolni közöttük?
Köszönöm a segítséget előre is! -
-
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
Lenne 2 kérdésem.
Már írtam hogy le szeretném cserélni az erősítőt,most vitték el a régi Pioneert.
Yamaha HTR-4068 lett kinézve,viszont 6ohm-os.
Az én álló hangfalaim pedig 8ohm-ak.
Állítólag mind a kettőnek megeggyezónek kell lenni.?
Ez esetben 8ohm.8ohm-os erősítőt kell néznem?
Esetleg tudtok ilyen tulajdonságokkal,ilyen áron más erősítőt?A pure direct funkció nincs a Yamahában.Ez mit jelent ? Jobb a hangzás,szebben szól?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
s.s.j.goku
tag
üdv
Vettem egy tv-t, LG49UH7707 4k-s tv-t, emellé szeretnék összerakni valami belépő szintű
5.0 illetve 5.1-es hangfalrendszert.
Erősítőnek Pioneer VSX-329 ere gondoltam, olyan 60K körük mozog..
Hangfalrendszernek pedig Akai SS014A-265 Hangfal 50K körül
voltam az MM-ben kértem kis útbaigazítást , ott durván leszólta az AKAI-t mint márkát, hogy ez már nem a régi márka,hanem egy gagyi xar..
Igazából film nézés a cél, kis zene hallgatás, nem kell profi cucc.
Reális a cél hogy olyan 100K körül ki tudok valamit hozni? -
Mikisys
őstag
válasz Nemir Ombe #11966 üzenetére
Zárjuk le ezt a témát, aminek akaratlanul voltam a keltője:
"Mezei" hangsugárzó vezeték: SAL, MNC, vagy bármilyen gyártmányú, ami villamossági-elektronikai boltban kapható. A készülékek 90%-át nagyszerűen kiszolgálja.
-
"Speciál kábelek": Amik csak kifejezetten HIFI, High-End készülékek és kiegészítők értékesítésével foglalkozó szaküzletben szerezhetők be, némelyikük igen drágán.
Ezen kábelek, néha többe kerülnek, mint egy-egy készülék, erre írtam, a túlárazott készülékeket, mert azokhoz valók, ha arra futja bárkinek.
-
Miután mindent átkábeleztünk, rájövünk, hogy inkább egyel jobb készüléket kéne(kellett volna) venni, nem pedig kábelrendszert 120-150Ezer Forintért - és ez még nem is a legdrágább, pláne nem a legjobb.
-
Szutyok kábelt nem ismerek.Üdv!
-
patow
senior tag
Sziasztok ,azt szeretném kérdezni hogy egy Yamaha rx-v 481hez képest szerintetek egy Denon AVR-X2200W jelentős előre lépés lenne e, Dali lektoral 5.0 . Választ előre is köszönöm.
-
törölt tag
Small-Large kérdés: picit elmozgattam a hangfalakat, ezért újramértem az erősítővel mikrofonnal. Large-ra (pontosabban Full Band-re) állította a front hangfalakat. Elég ha visszaállítom Smallra és vágom 80Hz-en vagy méressek újra?
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz liszi70 #11960 üzenetére
"Speciál-kábeleknek akkor van értelme, ha az egész rendszer túlárazott készülékekből áll és nem számít, hogy mi mennyibe kerül."
A fenti sorok helyett lehetet volna pl. azt is írni, hogy drágább minőségi/speciál kábeleket drágább/felsőkategóriás rendszerekhez ajánlott venni/próbálni, mert igy a fentieket inkább úgy lehet értelmezni, hogy a "drágább, jobb minőséget vegyék a sznobok, akiknek nem számít a pénz".... és itt nem a sokszázezres/milliós Viking istenekről elnevezett kábelekre kell csak gondolni .....
Mindezek mellett BBéci-nek igaza van abban, hogy érdemes belépő szinten is a jobb minőséget venni (ami nem biztos, hogy "horror árú"), neked meg abban, hogy mit takar a "mezei" jelző, csak baromira elbeszéltek egymás mellett és csak a "gumicsontrágás" megy ..... szerintem ....
Hmm ....
-
-
0pityesz0
tag
Mi az hogy "egészről"? Kinek van fogalma az "egészről"??
Egyre gyorsabban lassulok...
-
manokaj
tag
Sziasztok.Vki használ Jamo s 626 hangfal rendszert? Szeretnék vmi ütösebbet a mostani Samsung ht-d5550-es rendszernél. Most az mm-nél 150ezer.Egy Yamaha htr-2067 jól illene hozzá?
-
junkpod
veterán
válasz johnywalker #11955 üzenetére
Vilagosits fel kérlek, hogy kinek és mit kellene megkoszonnom.
Mellesleg nem ismerlek, így sajnos képtelenség, hogy a barátod legyek...Mond te jól vagy amúgy ? A stilusod bicskanyitogató, vagy csak simán bannolni szeretnéd magadat?
Kérlek változtass a hangnemen.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
nagyúr
A "mezei" a fogalmaim szerint egy egyszerű, nem túl drága, nem túlárazott, de megfelelő hangszórókábelt jelent, amit nem a márkájával és a "megfelelően" magas árával adnak el a sznoboknak és/vagy kábelfetisisztáknak.
Ezt a "belekötés"-lemezt kidobhatnád már, nagyon serceg, ugrál, sistereg. Mindenkinek megírom a véleményem, nem csak neked, ha számomra súlyos kivetnivalót találok benne. Nem tehetek róla, hogy te produkálod a legtöbbet. Ez az indokolatlan kirohanásod megint ilyen volt.
Helyes, tojd le! De ha letojod, akkor miért nem tojod le?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #11954 üzenetére
Fogalmaid szerint mit jelent a mezei?
Neked van velem kapcsolatban mindenféle koncepciód, azért vitatkozol folyamatosan, azért kötsz bele a hozzászólásaimba. Ha ezt élvezed, akkor hajrá, letojom!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gaabbaa
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat kábel ügyben, nem fogom túlbonyolítani, Qed fm C-79/100B-ből fogok rendelni 40m-t és bízni benne, hogy ha cserélek egyszer rendszert jobbra, akkor megfelel majd annak is....
Amúgy a (belépő) rendszer amit építek:
Erősítő: Yamaha HTR-4068
Front: CAV DP288
Center és surround: CAV DC28 + DS28
Sub: CAV W320A hangfalszett bazijó áron lett az enyém itt az aprón Az erősítő pedig a mai extreme Black Friday alkalmával volt jócskán leárazva....
És mindehhez van egy LG 55LB671V tv, és egy Asus O!play páros
Alig várom hogy elkezdhessem az építést! Köszönöm még1x a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
-
johnywalker
őstag
válasz johnywalker #11953 üzenetére
De egyébként a konkrét válaszom más lett volna..Kedves barátom, segítőkészség szerint...
Hárombetűs...Amikor én először bejelentkeztem, más volt a tendendcia...és a köszönöm is létezett...l[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Ha valaki azt állítja, hogy belépő kategóriában bármilyen szutyok kábel megfelel, annak fogalma sincs az egészről."
Egyrészt annak is lehet fogalma az "egészről", akinek más a véleménye mint neked, másrészt semmi olyat nem írt, hogy "szutyok kábel", meg "villanyvezeték". Azt írta, "mezei 2x2,5-es hangszóróvezeték". És az valóban bőven elég nagyon sok felhasználónak ebben a topikban. Semmi "orbitális marhaság" NEM volt a véleményében. Gyanítom, prekoncepciód van vele kapcsolatban néhány korábbi hozzászólása alapján, de a jelenlegi mondatai szerintem nem szolgáltak rá a minősítésedre.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
szpali
addikt
Én is rendeltem ilyet, 20m-t, azt mondta ismerősöm a Béke téren, hogy (akkor) összesen volt nekik harminc valahány méter.
A megrendelés visszaigazolásában nekemi is minimum 100m volt arendelhető mennyiség, de természetesen gond nélkül méretre vágták a megrendelt mennyiséget.iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #11949 üzenetére
A tulajdonosán múlik. Ha olyan "bölcs" tanácsokat kap, amin kiakadtam, akkor marad a villanydrótnál.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
Ma valami front lehet mert megy az osztás keresztül-kasul. Nem jó ez így skacok!
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #11938 üzenetére
Biztos voltam abban, hogy Te érteni fogod és mellé állsz.
Igen, akár belépő kategóriában is lehet valami túlárazott. De azt állítani, hogy csak a túlárazottakhoz kell "speciális" kábel, az szerintem orbitális baromság.
Ha valaki azt állítja, hogy belépő kategóriában bármilyen szutyok kábel megfelel, annak fogalma sincs az egészről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz johnywalker #11942 üzenetére
Pont olyan felesleges mint ezek a kérdéseid.
-
zsoika
addikt
válasz johnywalker #11942 üzenetére
Erre gondolsz?
Ki mondta, hogy nem hiszek neked? Kíváncsi vagyok az Ő véleményére is...ennyi.
-
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Onkyo tx nr535 erősítőm és egy Panasonic okos tvm. Hogyan állítsam be hogy a tv a hangfalakon szóljon, ne a tv hangszóróin. Egyszer már sikerült, de elàllítódott. Hdmi cec és arc be van állítva.
Köszönöm szépen.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz johnywalker #11935 üzenetére
Ezt most nekem? Mert akkor nem értelek ... Csak segíteni próbáltam ...
ÉN abszolút nem vagyok eltévedve ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nemir Ombe
addikt
A kábel témához csak annyit füznék hozzá, hogy a "nevesebb gyártók" alap/olcsó kábelei helyett érdemes körülnézni olyan gyártóknál is mint pl. a Klotz, Sommer, stb ....
Hmm ....
-
gaben75
tag
válasz Nemir Ombe #11928 üzenetére
Köszönöm szépen,
Utána kérdezek a dolgoknak.
Majd beszámolok a fejleményektől.
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
antistati
tag
válasz sixer66 #11931 üzenetére
Sajnos én már többször belefutottam a 220VOLT nál csatlakozó és kábeltémában, hogy szartak rám mikor megrendeltem a hirdetett terméket s nem értettem miért nem akarnak szállítani, majd közlik, hogy nagyobb egységben és nem is olyan kiszerelésben tudnak csak szállítani természetesen nem is olyan kedvező áron....
-
gaben75
tag
Sziasztok,
Van egy Onkyo TX-NR515-öm lassan már három éve.
Viszont úgy néz ki valami nincs rendben vele.
Először hdmi-n keresztül nem ment a hang.
Aztán elkezdtem nézegetni és kiderült, már a hálózatos
része sem megy.
A beállításnál nincs beállítva az ip.
Próbáltam több kábellel is de egyikkel sem megy.
Sajnos a led sem villog vagy világít.
+ A menü részen is vannak hiányosságok nem tudok minden menübe belépni.
Pl firmware-t nem tudok frissíteni pedig lehet az megoldaná a problémát.
Ja és a távvez sem működik 100 %-os-an :-(
Bemenetet hangerőt tudok váltani menübe már nem tudok vele belépni.Szerintetek mi lehet? Lehet ezt javítani?
Illetve tudtok ajánlani valami megbízható szervízt?
Mennyi garancia szokott ezekre lenni (Netdepoban vettem)Köszönöm előre is a válaszokat.
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #11912 üzenetére
A fonott kábeleket szétszedni hatalmas butaság! Nem véletlenül olyan, amilyen, azt megtervezték, kísérleteztek vele, úgy képez egységet, ahogy kapható.
Amikor a kábel vastag és nem fér bele a csíptetős csatlakozóba, akkor annyi szálacskát kell belőle levagdosni, amíg eléri a megfelelő átmérőt. Ez a hangzásra semmiféle érzékelhető hatással nem lesz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #11921 üzenetére
Rendben úgy lesz, csak úgy okoskodtam ,hogy a rádióadás kb. ua. bemeneti minőség.
A hm tesztelést is így szeretném megcsinálni (mármint némítgatással). Media player-ről kapná mondjuk a Denon ....a sz.gépemről meg az Onkyo HDMI-n ua.a filmet és mute egyik - másik.A denon 1080p felkonvertálásáról mi a véleményed? Ha jól vettem ki a manuals-ból akkor csak analógról tudja , HDMI-n kiadni ...digitális jelet 1080p-ben "csak" átengedi. Ha így is van az nem baj mert FHD filmeket szoktam nézni, tehát az átengedés nekem elég csak letiltanám a konvertálást a menüben.
Viszont az Onkyonál tuti konvertál digitális jelet is mert mintha szebb lenne a képe mint alapból ...vagy csak placebó?[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #11919 üzenetére
Holnap kiderül, de pure ban nincs sub ezért valami 2.1-es formátumot fogok választani.
A sima direcktben van ha jól emléxem. -
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #11916 üzenetére
Na tegnap összekötöttem az onkyot a hkts el....mivel a hk sub nincs itt, a sonyét is kikapcsoltam, sőt pure directbe tettem (csak a két front megy)mind a 2 erősítőt, hogy tisztán(minden hangmodulációtól mentes) szóljon. Tunerre tettem (csaba rádio) és mute ki-be kapcsolgatásával hol az egyik, hol a másikat hallgattam.
Zenénél az onkyo/hk gyözött meg jobban loudneszes hangjával ..míg a denonból(inkább a sonyból) hiányzik a mély , viszont közép az meg több van......magasból kb ua. ad mind2.Holnap kapom vissza a hk SUB-ot és jön a hmozi teszt.
Mégsem....elfelejtettem hogy még nem jött meg az Onkyo bemérőmikrofonja.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
nem az erősítőbe (az telerős) a sony pascal hsz.
Nemir Ombe :[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
A 220v-nál újra akciós a qed 2.5-ös hangfalkábel (500ft).
Nem is értem miért néztek mást, ebben a kategóriában nincs jobb vétel. -
zsoika
addikt
válasz Mikisys #11910 üzenetére
Perszer-persze egyetértek, de nem tudni milyen rendszere van.
Írtam is, hogy a komplett rendszert figyelembe véve kell a minőséget/árat meghatározni.Szerkesztésben kiegészítettem a 2.bekezdéssel, ebben olvashatod, hogy Én is minőségben/árban igazítottam a rendszeremhez. Nekem 28m kábelter volt szükségem, amit 14m fonott szétszedésével oldottam meg.
14x900=12600Ft+a SUB kábel 4500Ft =17100Ft ....láthatod hogy kb.17% a kábelezésem az össze rendszeremnek, tehát arányos.A 3000Ft/m- t nem neki szántam csak úgy általánosságban. Úgy értettem, hogy annál többet költeni csak nagyon HIGH-END és elvetemültek részére.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Gaabbaa #11907 üzenetére
Tessék, a cambridge audio összefoglalta számodra, hogy a hangfalaktól és a távolságtól függően milyen kábelre van szükséged.
(#11888) BBéci
TV-hez közeli hallgató pozícióról kérdeztek és arra válaszoltam, elnézést ha félreérthető voltam. Értelmezésemben a TV az első falon van, onnan számítva ül a hallgató 1.5-2 méterre, és akkor a hátsó falig van még legalább 4 méter. Ebben az esetben nem raknám a hátsó falra a surround hangsugárzókat. Természetesen igazad van abban, hogy ha a hátsó faltól 1/3 távolság szintén ideális hallgató pozíció. -
Mikisys
őstag
válasz zsoika #11908 üzenetére
Ilyen kábelárak mellett többe van a leves, mint a hús.
Számoljunk: egy "átlagos 5+1" rendszerhez kell mondjuk összesen kb. 40m hangsugárzó vezeték, az az 1000.-Ft/m-es árral 40.000.-Ft kiadás, plusz a csatlakozók, ha kellenek, az még legalább 10.000.-Ft és 50.000.-Ft-ért van egy kábelezés, ami kiszolgálja a rendszert. Hmm, nem olcsó.
Ha a 3.000.-Ft/m árú kábellel építenénk ki ugyanezt, az 120.000.-Forintba kerülne a kábel, plusz a többi.......
Nevetséges, ennyit nem ér semmilyen kábelezés egy átlagos rendszer estén, ezt a pénzt jobb készülékre, vagy műsoranyagra (CD, DVD, BR-film, vagy hanglemez) kell költeni.Üdv!
-
Mikisys
őstag
-
zsoika
addikt
válasz Gaabbaa #11907 üzenetére
Szia! A vastagság az attól függ, hogy milyen teljesítményt akarsz átvinni rajta. Általában 2,5mm2 kábelt szoktak ajánlani, de Pl: az én sony pascal hsz-m csiptetős...így esélyem sem volt (és tök fölösleges is) a 2,5mm2 vastagság, elég a 1,5mm2. A minőség kérdése pedig azt szokták mondani, hogy egy rendszer leggyengébb láncszeme bekorlátozza a többit is. Ezért fontos ,hogy a rendszered minden egyes darabja összhangban legyen.( kábelezés is). Tehát az erősítő és hangfalak ára/minősége határozza meg a kábelezés szükséges minőségét. Belépő szintnél és kis szatelit sugárzók esetén kb.800-1000Ft/m , de szerintem 3000Ft/m nél nem érdemes többet kábelre költeni. Másfelől szerintem pont a kábelezés amibe megéri egy kicsit többet feccölni, mert míg az erősítőt /hangfalakat cserélgeti az ember, a kábelezés általában marad(ezért nem találsz használtat+ ha találsz is az nem is biztos hogy elegendő hosszúságú mert mindenkinél más a szoba/elhelyezés).
Én sem tudtam pontosan milyen keresztmetszetű lenne jó ezért esett a választásom a Sinus Live L3.0-08 finomszálas hangfal kábelre ami fonott 8x0,8mm2 ....így a fonatot szétszedve(szívás volt vagy 2nap) használom.
Ez a megoldás számomra azért volt jó, mert ha akarom szétszedem(vagy 1x0,8 vagy 2x0,8=1,5mm2) ha akarom meg úgyhagyom(4X0,8=2,5mm2 ) .
Mivel Én kettészedtem így az amúgy is akciós ára (1400Ft ról 900Ft) még feleződött....így 450Ft/m be jött ki a 1,5mm2 .Ennél olcsóbbat nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
Gaabbaa
aktív tag
Sziasztok! Azzal kapcsolatban nem találtam infót, hogy milyen vastagságú minőségű kábelezés ajánlott az erősítő és a hangfalak közé belépő szinten?
sima egyszerű Hama 1 mm2-es kábel jó (amiből 10méter 2000ft) vagy ettől drágább/jobb kéne és ha igen akkor milyen átmérővel, paraméterekkel? Hol érdemes szétnéznem? Itt az aprón pl nem találtam senkit aki árulna értelmes áron...
Köszi!
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
-
zsoika
addikt
válasz johnywalker #11903 üzenetére
A denon.hu ezt írja
”Denon Kiváló képminőséget biztosító áramkör, mely fokozza a lejátszani kívánt DVD lemezek tartalmának élvezhetőségét.
Faroudja DCDi Video Processing
Analóg videóról HDMI-re 1080p-ig skálázás
1080p video pass through
Digitális komponens (100 MHz) és HDMI video átalakítás” -
johnywalker
őstag
válasz zsoika #11901 üzenetére
Nem a legszerencsésebb dolog erősítővel felkonvertálni, inkább szükségmegoldás féle.Tudja azt a készülék analóg bemenetről is és Hdmi-ről is.A tévékben, legyen akár Fhd vagy 4K, is van felkonvertálás funkció szinte kivétel nélkül, és jobb a grafikus chipjük erre a feladatra.Tehát szebb végeredményt produkálnak, ezért is szokták inkább áteresztés/átengedés-re állítani sd vagy nem natív forrásnál.
-
Nadelwald
csendes tag
válasz Nemir Ombe #11899 üzenetére
Köszönöm
-
zsoika
addikt
Sziasztok. Valaki megtudná mondani, hogy a denon 1909 Fhd-re tud konvertálni de csak analóg jelet? Pl.svideon érkező jelnél.. jól értem? Hdmi-n érkező sd jelet nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen egeret válasszak?
- Legszebb nők!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest