Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz claire78 #26322 üzenetére
A szellőzéssel egyetértek erre én is gondoltam. Amúgy a mostanim is egy szekrényben volt használva egy üvegajtó mögött, kb 2-3cm van az erősítő teteje meg az állvány lapja között. Ha jól emlékszem 2004 körül vettem és azóta működik. (Igaz a kijelzője már néha csak halványan világít)
Én szerintem a HDMI CEC az azt jelenti, hogy a TV-vel együtt ki-bekapcsol és a TV távirányítójáról képes vagyok a hangerőt állítani. Volt már több HDMI CEC kütyüm, azok mint így működtek a TV-mmel. Az app sem infrán vezérli, hanem hálózaton, és nekem ennél igazából nem kell több. De mondom majd meglátom, ha az állvány tetejére téve tudom használni az se gond, vagy lehet olyan üveges ajtókat is kapni a szekrényemhez mint felül vannak, ez még kialakul.
2db hangszóróm van meg egy mélyládám ami az előző lakásban a számítógép asztal alatt volt. Most is valami ilyesmi felállást tervezek, a kis sugárzók simán elférnek a TV alatti állványon, akkorák kb. mint a UPC Router. Nekem ez igy elég, nem Hi-Fi rendszer kell, csak annyi, hogy a TV gyatra hangszóróinál jobb legyen némileg a hang, illetve, hogy BT forrásról is lehessen ráküldeni, illetve meghajtani.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz claire78 #26284 üzenetére
Amikor nagyritkán szükségem van arra, hogy a szomszéd tudjon aludni, inkább adok +20 dB előerősítést a processzorra, hogy a kompresszor-limiter fogja meg, így kizárólag a leghangosabb dolgok dinamikája veszik el, ami potenciálisan felkelti az egész lakótelepet. Ilyenkor azért próbálok olyan filmet választani, aminek nem lényeges a hangja, mert még ez is elég destruktív.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
-
válasz claire78 #26007 üzenetére
Nem kell medence a 'sok' viz számlához
Elég hozzá egy 3-4 fős család es mindjárt összejön, főleg ha kettő belőle kiskorú gyermekNo közben nimfas úr meg is adta a választ, amúgy itt szegeden is 11xx ft/m3 ha főmérnos a fogyasztási hely...
A vicc benne hogy a viz ennek egyharmada, a másik kétharmad a csatornadíj...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nimfas
addikt
válasz claire78 #26007 üzenetére
Nem, csak Siófokon 1000-1200 Ft 1m3 víz ára, míg Bp-en ennek a fele. Továbbá van egy párom aki rázós és szereti engedni magára a meleg vizet. Plusz mosogatógép is van (ami szintén spórol, 2 naponta 10 liter vízzel mosogat). Remélem így érthető a számla mértéke.
(#26005) Nemir Ombe : Amíg több diplomás emberek veszik a fogyasztás csökkentő dugaljba dugható csoda szerkezeteket.... Hidd el több hasznom van mint károm.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz claire78 #25690 üzenetére
Ezt nem tudom értelmezni, hogy miért lenne ilyesmi jó egy pozíció esetén 2. mérésnek:
"... but instead move the mic a foot to the left or right so that you create a perimeter of optimal sound for your application"A "régebbi szoftver esetén" nem tudom mit jelent a régebbi, mert a 2908, 3808 már első mérésnél is állított frekvenciagörbét, tehát egy pozíció esetén szintén nem kellett 2 mérés.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vicarious1
aktív tag
válasz claire78 #25682 üzenetére
Érdekes ez, mert a régebbi erősítőimen nem volt ilyen kitétel, de a mostani 7011 Audyssey-je kihangsúlyozza, hogy a fő hallgatási pozíciótól számítva a maradék 7 pozíciót is max.60 cm-re lehet odébbrakni, jobbra-balra--előre-hátra. Ez nálam mondjuk a 3-as kanapé környékét fedi le, de a 2-es kanapé és a fotel is vagy 2 m-re van tőle..., így teljes szobaakusztikáról még a 8 pozíciónál is csak erős jóindulattal lehet beszélni Lehet jobban járnék csak a fő pozícióban mérni...
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
válasz claire78 #25661 üzenetére
Akkor így marad.
Bizony jó ez a Canton sub, csak márka egységesítés céljából próbáltam be a Castle-t, de marad a Canton. Ezzel az 5.1 hangfalszettet egy jó időre befejezettnek tekintem, következő lépésben egy komolyabb erősítővel kéne még megkínálnom a 1713 helyett, Denon vonalon maradva valami X2xxx félével mondjuk, de az már csak jövőre.zsoika
Gondolom Lacinak azért valami jóval komolyabb példány lehet, de az enyém is megdöbbentően durva mélyeket képes kiadni magából, a súlyához és méretéhez képest. -
zsoika
addikt
válasz claire78 #25661 üzenetére
Hát Én sem ! Ma meghallgattam ELACielvtárs-nál mit tud a "kicsike"....igaz nem pont ua. típus,de elég ütős a Canton SUB. Engem meglepett a mérete, kicsinyeltem és az Elac frontokat is, de a hangjuk meggyőző volt. Az Elacoknak annyira jóindulatú, natúr zenei hangjuk van ,hogy nekem még túl "szeril" is volt mozin. A zenén brillírozott, eszméletlen szépen szólaltatta meg, még az Onkyo-val is ...kíváncsi lennék egy zeneibb erősítővel mit művelne. A madarak azt csiripelték, hogy nem kell sokat várnom.
Ezúton is köszönöm a lehetőséget kedves fórum társamnak !Nemirnek meg üzenem, hogy úgy tűnik nem túlzóak a mély igényeim ....a hk zárt ládája fasorban sincs. Végre megint olyan mélyeket hallottam mint a pascal szettel.
-
-
-
válasz claire78 #24983 üzenetére
& Nemir Ombe:
Atmos fs 267-ből?
ha lesek, agyhelyen csapna
20kg/db, a kis egy két kilós dobozokat nem merem felrakni, nem hogy az ekkora dobozokatde látom elindult a fantázia, lehet a jövőben az ilyen kérdéseim, inkább magamban tartom
BBéci: de még mindig hason fekve mozizok, viszont hajlok arra amit Norbi mondott hogy a franciaágy középre legyen húzva.és akkor a két oldalán elférne akár álló doboz is és nem kellene a falra rakni őket
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz claire78 #23358 üzenetére
Ott az stb. abba belefér a JBL is.
Az én szememben csalás, mert rengeteg hozzá nem értőt megtévesztenek. Olyan, mint az autós fejegységek 4x50 wattja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz claire78 #23000 üzenetére
Klárika, a vicc nem mindig jön át írásos formában.
A feng shui helyett szoktam fing sunyit mondani, az vicces?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
válasz claire78 #21700 üzenetére
Neked és mindenkinek köszönöm a válaszokat
Ma még nem vettem fulest...
Amúgy en is erre gondoltam hogy 'csak' kliens a rz900 és csak fogadni tud jelet es nem küldeni.
Nem tudom ezek között van e olyan beállítás amire arra utal hogy tudja amit én szeretnék ...[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz claire78 #21613 üzenetére
Igazad van, tudható, amióta csak hallgatjuk Laci önreflexiv laudációit, hogy egy-egy kisebb fejlesztés után Lacinál nincs gátja a superlativusoknak, a rendszer non-plus-ultra, ahonnan már - legalábbis nyelvileg-retorikailag - nincsen feljebb...
Én nagyon irigylem őt ezért a naiv rácsodálkozó képességéért, én sajnos - aki sokgéle high-end rendszert hallottam már - pontosan tudom, hol állok, mégha olykor valóban elégedett is vagyok a kapott hanggal. Éppen ezért nyelvileg is cizelláltabban és persze visszafogottabban tudok nyilatkozni a mindenkori rendszeremről. -
-
-
-
-
válasz claire78 #20774 üzenetére
Igazából azt sem tudom mire gondolsz, max csak sejtem...
Mondjuk épp nézegetem a nagy méretű usb 3as külső hddket.
Britonsági mentés céllal, amin a tervek szerint csak tárolnek. Van esetleg olyan típus ami bevallt az itteni uraknak?
At is megyek a külső hdds topikba"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Beni2360
félisten
válasz claire78 #19644 üzenetére
Na akkor kérhetnék egy kis leckét, hogy mi a különbség a kettő közt?
Hol 2.5mm, hol meg 2.5mm2 írnak. Akkor egy 2.5 mm2 kábelnek mekkora az átmérője?
Ne a képlettel gyere, hogy számítsam vissza.
Köszi[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz claire78 #19644 üzenetére
Én magam nem beszélek semmiről
Beni2360 mondta az átmérőt....
Nekem más dolgokkal van tele a fejem
Nagyon igényes, atombiztos csomagolás.
Életem első új, számlás, garanciális ELAC hangsugarzoi"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
deja vu
addikt
válasz claire78 #19178 üzenetére
Megnézem, köszönöm!
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
-
válasz claire78 #18034 üzenetére
Bizony ám, mondjuk abban az időben zavart az MC 'sustorgasa' igy a CD-ről az audio hangsavot hifi sztereó vodeomagnonal a hifi hangsavra rögzítettem es mem kazettára, es a VHS magnó mono hamgsavjan volt a film es mono hang...
Egy ilyen panaval koperaltam akkor tájt
Nem pontos kép, nem találom ami nekem volt"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz claire78 #17913 üzenetére
Ez [link] pl. egy nagymúltú és nagynevű angol gyártó kisebb kategóriás állódobozának a komplett váltója, ez [link] a Jamo egy régebben közkedvelt szintén kisebb kategóriás állódobozának a váltója ez [link] pedig egy "átlagos" Elac hangváltó (csak "Elvtársunk" kedvéért ) ....
(a "résztvevők" pedig: Wharfedale Waldus 400, Jamo Studio 170 és Elac 248 .... de pl. a Wharfedale nagyobb kategóriás pl. Diamond szériáiban is ilyen [link] a váltó .... ilyenkor el lehet gondolkodni azon, hogy újonnan mit is kap az ember kb. 100-300e Ft között .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz claire78 #17913 üzenetére
Tudom, hogy működik. Ennyi van bennük, semmi valódi váltó. A szivacsot is annyival lerendezik, hogy egy pici a hátsó oldalán van, de ott is csak félig.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
válasz claire78 #17722 üzenetére
Így igaz, ha saját lenne mindenben igazat adnék nektek...
Viszont mivel albérlet, igy a fúrás lyukait 'könnyebb' eltuntetni ha ugy alakulna.
Persze a mennyezeti gerendák sem rossz ötletek..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
-
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz claire78 #16687 üzenetére
De, teljesen "amerikai" annyira, hogy Made in Denmark, a Jamo üzemében gyártva ....
(így nincs vám és egyéb "nem eu-s különdíjak", de lehet jó drágán adni, mert "amerikai" .... )
johnywalker:
Tőlönk nyugatabbra az eu-ban 19-20% (csak a helyesség kedvéért, az élelmiszer meg 5-10%), amerikában meg 3-8% között, állama válogatja ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
-
-
válasz claire78 #16451 üzenetére
Nálad jo lehet az akusztika.
Nálam is elteroek az értékek.
A frontok plusz néhány decibelt kaptak, a hátterek viszont mínuszt.
Szerintem nalad optimális az elrendezés is...
Amúgy milyen a hangja a Denonhoz képest?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
arcitec
addikt
válasz claire78 #16451 üzenetére
De nagyon is lehet az, hogy nullára mérte, mert nálam is úgy kb +-(1-2). Ellenben a hátsókra kellett adnom +3dB-t sőt ha minden igaz az Atmos-ra is és ebben nem vagyok itt egyedül. Azért sebészi pontosságot nem kell elvárni, de pl a távolságokat jól lőtte be és az állítólag kell is ....
Nyilván való, nem is kritika lenne a részemről, csak tapasztalat megosztása, legyél elégedett a Denon-al...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz claire78 #16449 üzenetére
Ha már leírtad(nem akarok bele okvetlenkedni) de az az Onkyo pl a Netdepo (egyéges árkezlés példájával) 190-220eft az említett Denon 4300 meg közel 500eft. Ez hogy jött ki, mert ezek azért nem nagyon vannak paliban... A sub-ot az RZ900 nálam is túl mérte.(pedig azért ez már nem egy rossz gép) Meg volt olvasható fentebb is, hogy ezt úgy általában nem sikerül igazán jól egyiknek sem. Egy jó telefonnal lehet próbálkozni (az enyém műszerhez lett kalibrálva- méréssel),tehát a teszt hanggal kb 75 dB-re állítva jó. Műszer szerint az így jó is. Nyilván ezt még lehet fülhöz igazítani,ha nem jó érzetre.(egyénre igazítva).
[ Szerkesztve ]
-
válasz claire78 #16391 üzenetére
jaaa, olvastam is és pont arra gondoltam hogy tuti nekem szólhat, most munkahelyen vagyok, de ha hazaérek, megnézem és vissza jelzem neked.
migabi24: jaja, dettó, a régi szép idők
[ Szerkesztve ]
-
válasz claire78 #16361 üzenetére
Bizony, ezeket annyira 'leegyszerusitettek' hogy külön gomb erre sincs , de még a sleepre sincs ...
Még jo hogy a hdmi cec működik es az kikapcsolja.
Engem is meglepett ezek az 'új' dolgok[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz claire78 #16241 üzenetére
Liszi nem akar velem..!.Pedig régi és profi hozzáértő emberke...a topikban. jóó fülei vannak...
Nem tudnám cáfolni...Ahhoz fel kellene készülni, bárkinek...Csak, és érdemes őt meghallgatni és kérdezni!
Ugyhogy ne haragudj claire78 , bármikor a segítségét elfogadnám!![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz claire78 #16223 üzenetére
Sok vagy nem sok, valóban változik a kábelek hangra gyakorolt hatása a bejáródás során. Az lehetséges, hogy belépő szintű rendszerben nem hallható.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
IreN!CuS
őstag
válasz claire78 #16134 üzenetére
Nem rég cseréltem kábeleket , régi cérnavékony kábeleket szedtem ki és helyette KCE-FLW25 lett.
Ég és föld pedig én nem hiszek abban hogy kell a 500k-s hdmi / hálókábel / subkábel...de úgy gondolom még nagyon kezdő szinten is érdemes egy kicsit (!) áldozni a kábelekre , közelebb kerültem ahhoz amit a hangmérnök / zenész elképzelt pár ezért forintból , és ennyit mindenképp megért ( nekem ).
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Gabesz87
veterán
válasz claire78 #15993 üzenetére
Persze, használtan nézelődöm. Eredetileg 55-60 körül nézegettem max (~200 Euro), de szülinapomra tesóm is besegít úgyhogy így kicsit feljebb vittem a keretet 10-15e-el. Tehát olyan 70-75-nél azért semmiképp nem többért. Meg persze olyan erősítő kéne, ami nem vágja haza a Taga szettet. Persze nem tervezem max. hangerőn bömböltetni. Tehát amik szimpik volnának, a Denon , és a 673. Amazonon azért nézelődöm, mert tesómék Stuttgartban laknak, szóval oda kérném, és Húsvétkor hazahoznák.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz claire78 #15888 üzenetére
Szerintem pedig igen! Ha megnézi az ember az erősítő hátoldalát, ott találhatóak Front Height kimenetek is (B-vel jelölve).Általában ezek értelemszerűen a hangsugárzó magas/közép hangszóróit erősít(het)i, a fő Front kimenetek pedig a mélyeket.Annyi hogy nem tudod az előbbieket banándugózni.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
MCGaiwer
addikt
válasz claire78 #15857 üzenetére
annyira nem olvastam vissza, de ha atmos kell, akkor miért nem egy "pattintós" megoldást, egy atmos modult néz a frontokhoz? (a Klipsch csak példa, épp ezt találtam meg a leggyorsabban)
[ Szerkesztve ]
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
arcitec
addikt
válasz claire78 #15843 üzenetére
Ezt szerintem pl úgy tudod letesztelni, hogy bemész oda ahol van bemutató darab, ezt bizton megengedik ...de ha olyat veszel amin dedikált gomb van akkor gondolom mint a többit...Bocsi ha ezt is tudtad, de nem látok jobbat erre, ha csak nincs olyan ITT, aki ezt már megtette, nem tudom hányan használnak zonákat az enyémen 3 lehetőség is van, de még nem jutottam el oda.( +2 hangfal az kellene hozzá )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest