Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nemir Ombe #12999 üzenetére
"túlzás" vagy "nem vészes"
Ahogy írtam is, túlzás lehet, ebben a kategóriában valószínűleg sok esetben ki lehet váltani olcsóbbal is hangminőségi kompromisszum nélkül, de ez nem az az összeg, amin túl sokat agyal az ember, tehát nem vészes.
-
válasz
#98221312 #12990 üzenetére
És? Használd egészséggel.
Az 1k nem vészes.
Persze azért ezek az "ég és föld különbségek" mindig gyanúsak egy kicsit, nem lehet tudni, mennyire relevánsak a tapasztalataid. Fogalmunk sincs, hogy tesztelted-e és ha igen, hogy? Kérdés, mennyi a placebo abban az "ég és földben" az is kérdés, milyen rendszered van, stb. Sok ismeretlenes egyenlet a te tapasztalatod is, több minden húzódhat meg mögötte, aminek csak egy része maga a kábel. Természetesen lehet különbség, még akár nagy is valami tényleg foshoz képest, de ezek a túlzónak tűnő fogalmazások engem mindig elgondolkoztatnak.
Meg nagyon nem mindegy, mihez képest? Mi volt a "fos" kábeled? -
Chris911gt
újonc
válasz
Nemir Ombe #12985 üzenetére
Gondoltam rá, de ront az összképen
Na de komolyan én csak óvni akarom
-
Dika22
tag
válasz
johnywalker #12993 üzenetére
Értelek. Köszi szépen!
-
_Aaron_
csendes tag
Sziasztok!
Egy 7.1 es hangrendszert szeretnék venni, csak nem tudom még milyet. Nekem eddig Pioneer erősítőm volt és Sony hangfalak, nagyon szépen szóltak csak most már valami komolyabbat szeretnék. Kérem ebben segítségetek mert még csak 2 fajtával volt dolgom. Előre is köszönöm segítségetek, hálás lennék érte! -
Dika22
tag
válasz
johnywalker #12989 üzenetére
Köszi a segítséget. Erre gondoltam én is, vagy talán a scart-rca adapterre. Az jó lehet?
-
Rbert
aktív tag
Külföldi honlapokat tudnátok ajánlani ahol használt erősítőket,hangfalakat lehet venni?! Olyanra gondolok mint az AVX.
-
Rbert
aktív tag
Boldog Karácsonyt!
-
Dika22
tag
Szevasztok! Kellemes Ünnepeket!
Olyan problémám lenne hogy van egy Samsung T24D390 monitor/tv-m, és egy Lg 202sf típusú házimozim.
Azt szeretném hogy a tv-m hangja a házimozin szóljon. Hogy lehetne ezt megoldani? Válaszokat előre is köszi! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #12983 üzenetére
A "kicsit komolyabban gondolja" résszel arra próbáltam célozni pl. hogy már a belépő szinten is megérdemlik a cuccok, hogy a kábelek valóban rézből legyenek, ez pedig nem mindig sikerül a "párszázforintos" kategóriában ....
Chris911gt: pl. ha betekered folpackba, akkor tuti nem megy bele a por ....
-
Chris911gt
újonc
Tudom ez most hülye kérdés lesz
van valami tippetek okos ötlet, hogyan védjem az erősítőm belsejét a portól ? szabadban van a tv mellett a nagymama kis teritőkéjével meg nem akarom letakarni.
A por meg ugye hosszútávon nem egészséges. -
válasz
Mikisys #12978 üzenetére
Az egészen biztos, hogy van az a kategóriájú dedikált hangfalkábel, amitől semmivel sem rosszabb egy villanyvezeték.
Ezt van aki tesztelte is egyébként. A topik belépő kategóriával foglalkozik, és belépő szintű kábeleknél esetenként valóban nem sok különbség van egy villanyvezetékhez képest. Sokszor csak annyi, hogy az audio célra eladott kábel dizájnosabb, szépen rá van szitázva, hogy Speaker Cabel és jóval drágább.
Ja, meg jelölve van a bekötési irány, mert tudják, hogy erre is izgulnak az userek.
(#12979) Nemir Ombe
"hallható különbségeket okoz .... persze ezeket nem a 100-200-500Ft-os kategóriákban kell keresni"
Ez a lényeg. A kategória. Az ár. És amiről itt szó van, az nem lépi át ezt az árkategóriát.
"aki egy kicsit is komolyabban gondolja a hifizést/mozizást, akkor legalább azt az 1000-1500Ft-ot áldozza rá a kábel méterére"
Aki egy kicsit is komolyabban gondolja a hifizést/mozizást, az nem belépő szintű készülékeket használ. Belépő kategóriában szerintem túlzás lehet az 1000-1500 Ft, de kinek mennyit ér meg a tudati nyugalom, ugye.
Arról nem is beszélve (de ezt te tudod a legjobban), tele a piac túlárazott kábelekkel, így nagyon nem releváns az ár-alapú meghatározás. De erre te jó példa vagy, mert te tényleg szoktál konkrét, ismereteid szerint bevált és jó ár-érték arányú típusokat ajánlani.
-
Bobolit
aktív tag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Mikisys #12978 üzenetére
Az UTP sem a legjobb választás ilyen célra, csak egy időben "trendi" volt kisérletezni vele (fonták, csavarták, tekerték, stb), ugyanúgy mint pl. egy időben a "halogen free" tűzálló villanykábeleknek is "jobb hangot" véltek tulajdonítani, majd mindenki szépen visszatért a hangszórókábelnek gyártott kábelekhez ..... a hangszórókábeleknél pl. "fontos/számít" az anyagminőségen túl a szigetelés anyaga, szerkezete, felépítése is ami (jó esetben) hallható különbségeket okoz .... persze ezeket nem a 100-200-500Ft-os kategóriákban kell keresni, de aki egy kicsit is komolyabban gondolja a hifizést/mozizást, akkor legalább azt az 1000-1500Ft-ot áldozza rá a kábel méterére és ne a műszaki és egyéb multiknál keresse a megoldást .....
Nem mellékesen pedig: boldog, hifiben és moziban gazdag karácsonyt mindenkinek!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Aurig@ #12975 üzenetére
Tudja. Bármikor megmondhatod, hogy melyik kimeneten menjen ki kép azok közül, amik csatlakoztatva vannak, ugyanígy hanggal. Amennyiben a videókábel támogat hangot, akár mellécsaphatod, de akármire akármikor mehet, én például külön elrendeztem a kimeneteimet zenére, filmre, és immerzív filmre:
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
zsoika #12972 üzenetére
Azért egy UTP teljesen más kategória. Digitális kábeleknek szinte akármekkora interferencia oké, mert nem arra tervezik, hogy megbízhatóan vezessen áramot, egyedül a paritás számít. Akár 50% zaj mellett is boldogan működnek hatalmas távolságra, szóval ami erre van tervezve, az az utolsó, amivel bekötném a hangszóróim.
Ha nagyon nem tudsz mit megfizetni, akkor már inkább az Obiban kapd le a polcról, amit hangszórókábel néven akarnak eladni. Esetleg még azt tudom mondani, hogy egy RCA kábelről vágd le a csatlakozókat, az egy fokkal jobb.
-
Aurig@
őstag
válasz
torma1981 #12967 üzenetére
Van alaplapi HDMI?
Én úgy kötöttem össze, hogy a hangot küldöm ki az alaplapi HDMI-n keresztül, a videókártyán lévő HDMI pedig megy a monitorba. Amint bekapcsolom az erősítőt, úgy válik aktívvá az alaplapi csatlakozó. Nem zavar bele egyik a másikba, egymástól függetlenül működnek.
-
Beni2360
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
Mikisys #12953 üzenetére
Házimozis szaktopikban villanydrótot ajánlgatsz hangszóróvezetéknek? Miért kell tönkretenni, béka feneke alá vinni a színvonalat?
(#12949) T_Stark
Mostani NAD erősítőd hangminőségét egyik felsorolt házimozi vas sem fogja nyújtani, talán a Pioneer 920 közelítené meg legjobban. -
Beni2360
félisten
válasz
Sjanka #12960 üzenetére
Miért? 20 évvel ezelőtti fizuhoz képest mennyi volt a 80 E Ft?
1996-ban az átlag bér 47.500 Ft volt. Durván akkor a duplája.
246 ezer forintra nőtt a magyar átlagfizetés 2015 cikk. Kicsit túlzás de akkor is ha 170K vesszük mát ott vagyunk. -
Norbi 72
veterán
válasz
torma1981 #12959 üzenetére
Átalakító?Azt nem tudom,hogy rendesen működni fog,utána kellene nézni.
-
Sjanka
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném véleményeteket kérni a Harman Kardon BDS 635 5.1 szettről. Nem a film nézés lenne a legfőbb használata, de ha már beruházok... Sajnos Hi-Fi szempontjából nagyon elszálltak az árak. Egy 20 évvel ezelőtti 80 ezres szett minőségét 300 ezer alatt nem igen kínálják.
A környékünkön a BDS 635-öst meghallgatni nem tudtam, csak rendelés jöhet számításba. Ebben a döntésben kérem segítségeteket. -
torma1981
veterán
Sziasztok.
Lenne egy Onkyo 508-ös erősítőm. Gondolkozok egy 4k-s tv-n. Most full HD-s van. Minden rendben vele. De tudná a tv erősítőn keresztül a 4k-t? Vagy felejtős?
-
Mikisys
őstag
válasz
johnywalker #12932 üzenetére
Ha egyszerűen akarod megúszni, akkor az MBCu 4x2,5mm-es vezetéke megfelelő lesz, villanyszerelési üzletekben beszerezhető.
Ne is keress jobbat, csak sokkal drágábbak vannak.Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
Drexler #12943 üzenetére
A lemezjátszókhoz speciális előerősítő kell, ami régebbi erősítőkben benne volt, de a haázi-mozi erősítőkbwn már többnyire nincs. Ez az egység a RIAA-korrektor, vagy MM-bemenet, illetve a Phono-bemenetnként jelzett csatlakozás. Ez megfelelően korrigálja és erősíti a hanglemezről kapott hangot.
Lehet különálló készülékként is használni, megvenni, de amelyik jó, az drága is, kb. 35.000Ft-tól a csillagos égig mennek az árak.Üdv!
-
T_Stark
őstag
Sziasztok!
A mostani NAD C315BEE erősítőmet gondolkozom lecserélni egy házimozisra, mert kellene a HDMI bemenet rá.
Első sorban használtban gondolkozom, mert szűkös a keret, nagyjából 60K-t szánnék rá, nagyon indokolt esetben talán kicsit többet.Ami rá lenne kötve, HDMI-n keresztül egy Zidoo X8 lejátszó és egy Apple TV4, Sony 55W809C TV, és két Mission M74 hangfal, nem is tervezem egyelőre több hangfal beszerzését, szóval főleg sztereón kellene viszonylag jól teljesítenie.
Mivel 3D is van, így HDMI1.4-et kell tudnia legalább, és jó lenne ha a zene is hallgatható lenne vele, bár tudom hogy ez nem épp erőssége a házimozis erősítőknek.
Gyorsan szétnézve ilyeneket látok hogy Pioneer VSX 820, 920, 329, Denon AVR 1311, Onkyo TX-NR609... viszont fogalmam sincs jók-e ezek valamire, vagy hogy mit kéne keresnem egyáltalán.
Tudtok segíteni?
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Erősítő csere előtt állok.(pioneer vsx d912)
Sokat hallottam olyanról hogy bizonyos hangfal egyik erősítővel jobban,míg másikkal rosszabbul szól.
Kérdésem az, ez a jelenség valós? Ha igen akkor elöl&W 603s3 hátul 602s3 center lcr60- hez milyen erősítőt ajánlanátok?
Használtban gondolkozom így kicsivel jobbat tudnék beszerezni a keretemből.
Kösz mindenkinek aki segít. -
Drexler
tag
válasz
johnywalker #12945 üzenetére
Csak nincs rajta, ahogy Q mondja a régieken volt. Azt hittem csak én néztem be valamit.
-
kurucz30
újonc
Sziasztok. Harman Kardon AVR 151S erősítőröl mi a véleményetek. Egy alap rendszerbe szeretném, többet nem is nagyon áldoznék rá (80-90E). A meglévő dobozok amiket mostanában nem is szeretnék cserélni: proson event 5.0 szett, jbl arena 100 sub. A szoba 27m2. Esetleg árban még a denon avr-x520bt ami beleférne. Gondolkoztam nagyobb típusú használtban, de nem tudom, hogy nyernék e vele pluszt a meglévő hangfalakkal. Köszönöm előre is a tanácsokat
-
Drexler
tag
Üdv! Ha bakelit lemezjátszót(Videoton GSP-309) rákötöttem egy Onkyo TX-NR 535-re . TV/CD bemenetre. A hangerőt fel kell tekerni 65-ig, hogy szoljon valahogy. Érezni a hangján, hogy nincs magas, se mély. Ezeken az erősítőkön létezik olyan mint a rég stereon, hogy a phone rca-ba kötve jóbban erősítette a jelet mint a tape bemeneten? Köszi előre is!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
s.s.j.goku #12941 üzenetére
Teljesen jó ez is ....
-
válasz
s.s.j.goku #12939 üzenetére
Az ohmokkal ne foglalkozz. Kábelből a Kácsást ajánlom...
-
s.s.j.goku
tag
válasz
johnywalker #12938 üzenetére
Üdv
Jamo E350-es szettemhez ami 8ohm hangfalakból áll elég e egy Pioneer VSX 329 erősítő?
Igazából ahogy olvasom a hozzászólásokat inkább 6ohm-os ajánlott hozzá, igy kicsit többet kell rátekerni majd a hangerőből,gondolom...
Jamo sub 200 és ezen erősítő közé milyen kábel ajánlott?? -
zsoika
addikt
válasz
Nemir Ombe #12933 üzenetére
Itt a magyarja
-
johnywalker
őstag
A Proson egy jelentős svéd audiotechnikai konzorcium.Több jó márkanév (Proson, Dynavoice stb.) is tartozik a márkanév alá.S valóban minőségi termékeket állítanak elő, ami kishazánkban nem túl elterjedt, vagy ismert.Okkal vagy ok nélkül is...Személy szerint én nap mint nap hallgatom a munkásságukat, dicsérettel!
-
johnywalker
őstag
válasz
Nemir Ombe #12933 üzenetére
Köszi, Nemir! Nagyon minőségi terméknek tűnik a leírása alapján!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #12932 üzenetére
Tessék pl. [link]
-
johnywalker
őstag
Ajánljatok nekem légyszi bikábelezéshez elfogadható minőségű, nem túl drága kábeleket, 2,5 mm2 körüli kábelátmérővel!Illetve pontosítok, mert biamp a végső cél de asszem vezetékileg hasonlóak a szempontok.De szeretném, ha 4m hosszban elérhető lenne.Köszi
-
gxyb
aktív tag
válasz
johnywalker #12928 üzenetére
Ahhoz egy "kicsit" több tapasztalat kellene
Nemir Ombe:
-
Nemir Ombe
addikt
Nagyjából rendben van, pár kiegészítés elkelne az új vs régebbi szériákra vonatkozóan egyik -másik gyártónál, mert pár dolog változott az újabb szériáknál.....
Lalacko:
Simán előfordulhat, mivel sok függ az elhelyezéstől és a beállítástól is .... (nem biztos, hogy mindegyik azonos helyen van "jó helyen" + a beállítások mennyire sikerültek egyes esetekben)
-
llori
csendes újonc
Sziasztok. Ma ismerősök hoztak hozzám 3 subot próbára. A szoba 25m2, a dobozok, polk audio psw110, proson rumble r8, és valamilyen 25cm-es wharfedale (a pontos típust nem tudom). Hosszú ideig hallgattuk, több műfajon, filmrészleten, és meglepődésemre egyöntetűen a kis prosont hallottuk a legjobbnak. Lehetséges, hogy a legkisebb volt a legjobb, vagy ennyire botfülűek lennénk?
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel az összefoglalóval ki mennyire ért egyet? Mennyire aktuális ez még? -
sony309
őstag
válasz
zsolesz7503 #12918 üzenetére
Nálam van két darab felesleges. Kistarcsa messze van?
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok egy problémával találtam magam szemben megjött az AVR viszont sajnálatosan kifogyott a pénzem nem tudtam venni HDMI kábelt hogy a számítógépet rá tudjam kötni. Nincs valakinek kölcsön? 1 hét és veszek egyet addig kellene Pilis-en lakom ez Monor után van. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Szabi46 #12909 üzenetére
Ebből a keretből jobban jársz, ha pl. veszel egy belépő AVR-t (akár a Denon 520 vagy más belépő Yamaha/Pioneer/Onkyo -t) és veszel hozzá egy pl. Harman HKTS szettet .... ebből az összegből talán ez a legnormálisabb ami kihozható és lesz sub-od is .... a belépő kategóriában a "komolynak kinéző", nagy és "földigérő" dobozok nem jelentenek jobb hangot és/vagy nagyobb hangerőt, max. csak látványban mutatnak jobban .....
-
Szabi46
csendes tag
Sziasztok. Még teljesen amatőr vagyok a témában. Panelban egy 20nm-es nappaliba szeretnék házimozit. 5.0 vagy 5.1-et szeretnék, ha lehet akkor valami állványos megoldással kellene legalább a 2 hátsó hangszóró, mert a falra ott nem lehet fúrni sajnos. Ezt a szettet néztem ki, legalábbis max ilyen árban. Akár lehet használt cucc is, és akkor talán jobb is lenne ennél a szettnél. Néztem Samsung és LG 5.1 kombókat is olyan 120 körül, de ahogy olvasgattam, azok nem adnak vissza sok tiszta hangot, és romlik az élmény. Nem hangerőre kell nekem, hanem szép tiszta minőségi hangot akarok. Lehet segíteni nekem is aki ráér
-
Misi1980
senior tag
válasz
johnywalker #12883 üzenetére
Ez olyan médialejátszó amin keresztül egy külső merevlemezre másolt fílmeket is szoktam nézni. Ezek szerint nem tudom összekötni majd a házimozit a tv-vel úgy hogy legyen kép?
-
gxyb
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #12905 üzenetére
Ok akkor nem kapkodok vele, várok amíg haza tudok menni aztán valahol meghallgatom amit tudok.
-
gxyb
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #12884 üzenetére
Esetleg egy Denon AVR-X2300W? Miben másabb a hangja mint mondjuk a Pioneer vagy a Yamaha?
Onkyoról azt olvastam, hogy színezi a hangot, mintha loudness-es lenne.
Yamaha állítólag semleges, Pioneer-t nem tudom, Denon-ról mintha az rémlene, hogy zeneibb.
Bár gondolom ez így elég durva általánosítás és nyilván legjobb lenne meghallgatnom mindet ugyan azzal a hangfalszettel és kábelekkel de erre sajnos nincs lehetőségem. -
szpali
addikt
válasz
lamaffia0331 #12900 üzenetére
nézesd meg valami szakival, hogy nem-e sérült a csatlakozó forrasztása (esetleg cseréld le az asszonyt is
)
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest