-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
A sorbakötést ponthegesztett lemezekkel oldották meg itt is.
A diódák az egyes cellákat védik a mélykisütéskor előforduló átpolarizálódás ellen. (A leggyengébb cellát/cellákat, amik már kimerültek, a többi ellentétes polaritással tölti, hogyha mégis tovább használják így a gépet.) -
Fr3eWar
őstag
Igen, nekünk kifejezetten tetszett, 4 oldalt fózolt, tehát minden felső oldala le van törve kb 1,5mmx1,5mm-re, de ettől a lapok teljesen összezárnak, szóval nem olyan min a fuga, hogy utólag kell kitölteni.
Emellett a lapok felülete is struktúrált, kellemes a talpnak, hogy nem teljesen sima. -
moleculez
veterán
Apósom kipróbált egy városi legendát:
szóval valaki úgy verte telibe a kocsi bal hátsó ajtaját, hogy az szépen behorpadt, persze vitte a festéket is. Most épp nem fér bele elvinni megcsináltatni, aposomat meg zavarta, ezért kihúzta WC pumpával. Sokkal jobb lett. Persze a festés nem ugrott vissza, de már nem olyan csúnya a horpadás. -
PitLee
őstag
fózolás, élletörés
Hajópadló, lambéria, parketta . . . stb -
macilaci78
nagyúr
A töltő impulcusokkal tölti az akkut, az AC-DC tápegység pedig folyamatos tápellátást biztosít. A laptop tápegység a laptopban lévő töltőelektronikát táplálja, nem a laptop akkuját tölti.
Anno airsoft elektromos puskát szereltem és lustaságból a töltőről akartam kipróbálni a motort az akku helyett. Azt hittem, rossz a motor, mikor csak fel-fel pörgött egy fél másodpercre és ezt csak ismételgette, mígy az akkuról folyamatosan pörgött. -
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Aaron14 #74183 üzenetére
Mi Diego-ba vettük Krono 12mm-est én raktam le a 4 szobába, pofon egyszerű volt, minden elsőre stimmelt, nagyon masszív a nút is rajta. Ilyen fajtát https://krono-shop.com/bg/en/laminate-flooring/mystyle-myart/wild-west-oak-k224
Sógorék Kecskemét parkettaáruház (ceglédi út) vettek valamilyet, segítettem neki is lerakni, de olyan volt hogy kis műanyag betétek voltak benne amik összepattantak utána kb lehetetlen volt sérülés nélkül szétszedni (csak szét csúsztatni lehetett, de mivel nem volt 1mm anyag sem a csapolásnál kb esélytelen volt széthúzni), volt jónéhány lap aminek már a csomagolásba le volt törve a vékony illesztő felülete.
-
Inhouse
őstag
Rossz helyre ment...
-
PitLee
őstag
válasz
Essejó #74172 üzenetére
Anno az öregektől majd később a építkezésen én is a bedobunk valami deszkát vasat verziókat láttam, melyek teljes beton vastagságot átfogták.
Persze érdekelt a miértje a vidinyókban látottaknak is.A lényeg
A beton zsugorodásából keletkezik egy feszültség,"Egy átlagos beton száradási zsugorodása kb. 0,5 ezrelék, azaz a 24 m széles betonsáv – akadálytalan zsugorodást feltételezve – 12 mm-t zsugorodik, tehát elméletileg a betonozás időpontjához képest 6 mm-t húzódik össze a betonlemez az egyik oldalán"
ide használják az irányított repesztést nagyobb felületeknél, erre alkalmazzák ezt a 1/4 , 1/3 elvet.
control joints
Annyi a dolga, hogy ott repedjen ahol mi szeretnénk.
Ne ott ahol nem szeretnénk
A hőhatástól eredeztethető tágulás,
"A beton hőtágulási együtthatója 0,012 ezrelék, azaz 24 m-es hosszban 80 ⁰C-os hőmérséklet-növekedés esetén a betonszerkezet kb. 23 mm-t tágulhat (akadálytalan hőmozgást feltételezve), ami 11,5 mm tágulást jelent egy oldalon."
ide alkalmazzák a teljes keresztmetszetben való elválasztást a betonszelvényeknél.
Tehát ha 24 méterenként van hőtágulási dilatáció egy járda szakaszon pl colos deszka és a járda szélességéhez mérten 1,5-2-2,5 méterenként be van húzva egy "control joint" akkor elvileg működhet a mutatvány.
A "control joint"-nak még van egy olyan előnye, hogy a repedés nem sima felületű így a két betonfelület széle kisebb eséllyel mozdul el egymástól a ráható erőktől.https://buyersask.com/structural/concrete-slab/control-joints-expansion-joints-cold-joints-concrete/
https://www.finehomebuilding.com/2005/07/01/control-vs-isolation-joints-in-a-concrete-driveway
-
Barret001
addikt
Múltkor próbálkoztam hamulúgos akku készítésével,ami nem jött össze...Vörösréz,és alumínium pólusokat raktam bele a lúgfürdőbe.Az alumínium eltűnt,megette a lúg...És ezt nem értem! Minden leírás,videó,alumínium pólust említ...A vörösréz nem fogyott.
-
PitLee
őstag
válasz
lemmy71 #74169 üzenetére
Figyelj egy 30cm széles járdára is rákel készülni, de piszkosul
https://youtu.be/Rwvp0mRm9Lc
Amúgy ez olyankor van nálam, pl amikor nekem is kell majd betonoznom és próbálok rákészülni, persze túltolom egy kicsit és ilyenkor valaki rákérdez a fórumon akkor így rázúdítom -
PitLee
őstag
válasz
v!ct0y #74160 üzenetére
A tutit én sem tudom, de szívesen néztem YT videókat.
Amit én néztem videókat, ott durván lehúzzák a felületeket, majd simítókkal addig gyaszálják míg elérik a kívánt minőséget
majd a célszerszámmal kialakítják a széleit és esetleg a dilatációs hézagokat ha vékony vagy ha vastagabb a beton akkor azok nyomvonalát is behúzzák vele,
YT linkGroover a dilatációhoz a hasán lévő taraj csinálja a vájatot
Edger ezzel a beton szélét törik leVastagabb betonnál mikor elért egy bizonyos kötési állapotot akkor géppel és gyémánttárcsával belevágják a dilatációs hézagot.
YT linkAngol leírás dilatáció
linkRöviden
A beton vastagságának 24x-36x -a az egybefüggő négyzet felület.
Pl 10cm vastag betonnál 2,4x2,4m és 3,6x3,6 m között
(egyszer kérdeztem egy szakit az 3x3métert mondott, az amolyan arany középút)
(persze ez nem a járdára érvényes)A dilatációt a vastagság 1/4 és 1/3 ig kell elkészíteni
10cm-nél kb 3-4 cm -
zsoltzsolt
addikt
Sziasztok!
Fűtéscsőre (távfűtés) kívülről tudtok ajánlani olyan burkolást, ami hangszigetel? És lehetőleg ne szürke vagy fekete legyen, jó lenne fehér vagy világos színű.
Köszi előre is az ötleteket!
Habszivacs
Pl ezt nem tudom, hogy bírja-e a hőt, valamint a színe nem jó. Lehet ezeket valahogy festeni?
Ha hülyeségeket kérdezek, akkor azt írjátok -
moleculez
veterán
Ez a járda thread most hasznos volt, épp most akarok egy csíkot a hátsó kertbe.
-
lemmy71
őstag
válasz
Barret001 #74164 üzenetére
Vagy nem
a faltövében gyönyörűen összetörik majd
#74160 v!ct0y
Ilyen keskeny betont cirka 120 centinként elég dilatálni, oda egy farostlemez vagy egy olajjal bekent vaslemez is elég lett volna, amit később kitudsz húzni. De a faltövénél párhuzamosan is dilatálni kellett volna -
v!ct0y
veterán
De ez nem ér le a földig. Ez kb 2 cm mély....
-
Biztos csak nekem új egy cső közepének megtalálása a paláston furatkészítés céljából, de ezt a módszert megosztom veletek: [link]
-
moleculez
veterán
[link] Azért ehhez mennyi ződcsárga kellhetett.
Ez azért bőven kimeríti a veszélyeztetés fogalmát...
-
PitLee
őstag
Ez nem semmi https://youtu.be/m1XfRP9Wcjc
Az első szerelő topik hű hálózatot alakított ki zöldsárgával, erre jön a szakember és "elrontja"
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Fractal Design Torrent Compact White RGB TG Clear Tint - Beszámolok
- Újszerű - DEEPCOOL Castle 240EX A-RGB WH vízhűtés
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest