- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thorus
aktív tag
válasz lemmy71 #74999 üzenetére
Nekem az a szerencsém, hogy csak a platón van rohadás, a bal oldalán volt egy pici felületi rozsda amit az elején már orvosoltam.
Szomszédnak van egy dízel motorral szerelt verziója 120000km-rel ami fele az enyémnek de nála már a frédi béni állapot van.
Amúgy a jó állapot éléréséhez nagyjából 500k amit rá kell költeni ezekre általában és én is közel vagyok.
Mivel ez egy munkás autó közel semmi a hangszigetelés.
Egy hétvégi szereléssel javítottam rajta:
Még a padló és tető rész hiányzik.[ Szerkesztve ]
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
Essejó
veterán
Nem minden esetben. Van olyan kivitel ahol a gomb normál kilincs funkciót tölt be, ergo nyitható vele az ajtó. Nekem ilyen volt a bejárati ajtómon, mert anno a 2 Boxer megtanulta a kilincset használni az udvar felől, de sosem csukták be maguk után az ajtót, és fűtési időszakban vicces volt a tárt ajtó kutyák bent, a cirkó meg ment 1000el.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Thorus
aktív tag
válasz Top cat #74993 üzenetére
Arra elegendő, hogy havonta egyszer elmenjek vele a 4km-re lévő hulladékudvarba dolgokat leadni. Project autóként tekintek rá mert mikor elcseréltem a robogómért egyből csináltam egy motorgenerált és onnan meg jött többi, aztán nem volt megállás.
Meg az alkatrészek olcsóbbak mint a robogómba, Gilera Runner 180Fxr.
Fél autó a bontóból 15k. A bontós nem tudta, hogy a platónak az ajtaja zárral együtt annyit ér mint az egész kocsi, két napig hirdettem és 140k-ért vitték el.Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
kenwood
veterán
Ok, ertem mar.
Ha kilincs van kint,akkor abban direkt olyan lyuk van,ami altal egyutt mozognak,a gombban meg olyan,amiben el tud forogni,es nem akarja magaval mozgatni.
Vagy el se er odaig a kozepso cucc,ami a ket kilincset osszekotne.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Koszi,ez filleres tetelnek tunik,ezt vallalom.
Semmi trukkozes nincs,leszerelem a ket kilincset meg a boritast,es ezt felrakom?
Arra gondolok,hogy most ha belul lehuzom a kilincset,akkor a kulso is mozdul vele egyutt,de a gomb ugye fix. Ez nem egy oylan dolog,amit kezelnem kell ?
Teljesen vakon vagyok.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Egy olyan ajtot (udvar kapu),amin kilincs van kivul belul, mennyire bonyolult kivul gombosra valtani ?
Idiota szomszedaim vannak, sokszor meg keso este se zarjak a kaput, igy talan picit kevesebb idegen jarkalna az udvaron.
Mit kell cserelni hozza ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Thorus
aktív tag
Ma jött pár alkatrész az autómhoz így megcsináltam az egyik legfontosabb dolgot ami hiányzott belőle. Pohártartó.
15 perc után kész is volt a Cardboard Aided Design :
A minta kész maradt a kérdés, hogy miből legyen a rendes verzió. Fél óra után találtam egy kevés alumínium maradékot. Méretrevágás és hegesztés után meg is lett.
Nem a legszebb de egy rozsdás Felicia Pick Up-ba nekem tökéletesen megfelel amiben gyárilag nincs is.Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
Top cat
addikt
válasz trialboj #74969 üzenetére
Nemrég vettünk ilyen Orangeflex-et. 1"-os, 25 m volt 10K. Jónak tűnik ennyiért.
Arra figyelj oda, hogy ne merev PVC közepű legyen, mert az gyorsan törni kezd.
-
lemmy71
őstag
válasz trialboj #74969 üzenetére
Nekem Gardena Basic 1/2" tömlőm van, tizenöt éve vettem de még mindig jól bírja. Persze ez is megtud csavarodni, de százszor különb mint a KITE -s vagy a többi egyrétegű csövek.
-
imibogyo
veterán
Az új műhelyemben még nincs rá megoldásom, de a régiben nekem is be volt dobozolva a kompresszor. Az egyik sarokban az asztal alatt volt bedobozolva és ~15 centis gyapottal volt körülvéve és kintről szívta a friss levegőt egy "szagelszívó csonkon" keresztül (sajnos most nem találok róla saját fotót, de valami ilyesmi volt a megoldás és körülbelül így nézett ki az asztalban, csak több szigeteléssel). Nagyon sokat számít hangban, nekem egy kifejezetten olcsó és hangos kompresszorom van, szóval most is nagy szükségem lesz egy ilyen megoldásra, csak hát az a fránya szabadidő. A helye már mindenesetre elő van készítve az asztalban. Arra figyelj még, hogy nem elég valamivel körbevenni a kompresszort, vagy egy "terelőt" rászerelni, a rezgéscsillapításra is figyelj oda, mert a rezgéstől (is) hangos egy ilyen gép. Vagy a dobozon belül, vagy magát a dobozt valahogy "válaszd le a külvilágról" például szivaccsal, vagy gumilábakkal. És még egy dolog, nem tudom mennyit használod, vagy mennyire melegedős a kompresszorod, de ha komoly hő keletkezik a használatakor, akkor annak kiszellőzésére is figyelj oda, erre is több megoldás létezik...
-
Csinált valaki közületek kompresszorra hangcsökkentőt? Ilyesmit például: [link]? Néztem, hogy sokan komplett házat csinálnak neki, és gyakorlatilag bedobozolják gipszkratonnal és némi gyapottal.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
macera2
aktív tag
Üdvözlet mkindenkinek!
A napokba vásárolt vadi új gázfőzőlap edénytartóján, az edények csúszkálnak.A főzőlap edénytartójára helyezett 10 cm.-es öntöttvas lángterelő gyűrű, ugyan biztosítja a csúszásmentességet, de a nagyobb átmérőjű edények ezen billegnek. A nagy átmérőjű öntöttvas lángterelők pedig zárt felületűek. Lefedik az egész láng felületet. Tudnátok ajánlani valamilyen átmeneti, de mégis használható megoldást?
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Essejó
veterán
válasz trialboj #74972 üzenetére
Ez a cső az árát nézve nem volt olcsó. Viszont ha azt nézem, hogy közel 20 éve használom, azt kell mondjam, hogy megérte.
link
Ez 25 méteres.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
trialboj
őstag
De mi az az ár ami alatt nem lehet értelmes terméket kapni? 10-20k? Max 15 van rá, 20-25m kellene, ha ebbe nem fér bele, akkor tök mind1, mert úgyis gagyi lesz?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Vagy 10 éve vettem a tescoban egy sárga kék csíkos locsolócsövet amit azóta használok, már megrágta a kutya kinnt maradt télen, stb, egész jól bírta, de idén eljött az idő hogy lecseréljem, mert már nagyon hamar hurkolódik.
Gondoltam nem nagy mutatvány elmentem a nagy barkácsboltokba, és megtapiztam mi van, de mind elég silánynak tűnt, most emagon is rákerestem, és hiába ban 40+ értékelése a legtöbben azt írják hogy igaz hogy hurkolódik de legalább nem drága De Bmeg akkor miért adsz rá 4 meg 5 csillagot. A drágábbakra 15k felett meg senki nem ír semmit, szóval most fogalmam sincs milyen locsolócsövet tudnék venni, ami azért nem olyan drága, de legalább az első pár évében jól használható (azt nem is feltételezem hogy olyat találjak ami ugyancsak 10 évre elegendő lenne)
Úgy tudtam hogy minél több csík van benne annál minőségibb, de már az összesen mininum 1 vagy 2 csík van, és rettentő silány minőség mégis.Köszi
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
PitLee
őstag
válasz abridabri #74964 üzenetére
Én is szoktam csorgatni a nyálam , hogy máshol bizonyos dolgok ott vannak a polcon nálunk meg úgy kell vadászni rá.
Ilyen Z szűrő és panelszűrő oldalakat találtam
https://www.innofilt.hu/termekek/z-szurok/
https://www.innofilt.hu/termekek/panelszurok/https://stramm-air.hu/termekek/panel-szurok-z-line-szurok/
https://fikesz.hu/termekkategoria/szuro/?v=35b5282113b8
A szűrőpaplanok csak F5 minősítésűek, de cserébe olyanra vágod amilyenre szeretnéd.
Duplán, triplán nem tudom mekkora a légszállítási veszteség, pl F7-hez képest.Amúgy lehet jobban jársz egy komplett légtisztítóval, de olyat nézz aminek kapható és olcsó a csereszűrője.
Itt van egy PDF
KLÍMASZŰRŐK
https://www.krill.hu/product/pdf/hu-full.pdf[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz moleculez #74948 üzenetére
Szia, ha te is kikapcsolod a start stop rendszert (mi igen és nagy szívás hogy végleg nem lehet), akkor jó lesz a sima akku is. Akkor is megteszi ha ritkán aktivizálja magát, max kicsit erősebb akkut vegyél mint a gyári.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
veterán
Karton nem bír el egy padlóventit , vagy miből csináljam a keretet ? Ha már OBS lapot is vennem kéne ,a venti +szűrők mellé ,akkor már ott vagyok mintha venék egy gyári [légtisztítót] 30k ért.
Ezért lenne jó szögletes formájú ,mert a panelszűrők simán elbírják.PitLee
Ha lehetne találni csak -csak F7 et akkor nem kérdezősködnék, hanem már megvettem volna -
Tegnapi kókány:
Akik használnak Parkside csavarbehajtókat, biztos találkoztak a 12 voltos kicsi géppel. Nagyon kezes jószág, van belőle levhető tokmányos változat is. Nos, mikor a Lidl egységesítette az akkukat, két sorozat maradt, az X12V és az X20V, úgy öt éve már csak ilyen gépeket lehet kapni, és kategórián belül mindbe ugyanaz az akku megy, lett dupla kapacitású is. De persze visaszafelé nincs kompatibilitás, nekem még a régi gépem van, amihez szinte lehetetlen beszerezni akkut és töltőt, az újakhoz viszont akad bőven. A két akku között az eltérés a fordított behelyezést megakadályozó két apró "szárny" az akkun, ennek pozíciója feljebb került, így a régi gépben pont ott van a horony széle, ahol az új gép szárnya.Bevett megoldás az új akkuról lereszelni a szárnyat, de ilyenkor töltéskor észnél kell lenni, mert fordítva is belemegy a töltőbe, amit az akkupakk túlél, de a töltő nem.
Nekem viszont van egy már nem garis gépem, és egy garis akkum, aminek meg akarom tartani a gariját, hátha kell. Rövid méregetés után a képen látható eredményre jutottam (egy nem használt pákát áldoztam be a célra, házilag faragott heggyel). Ha a lenne "Dremel" gépem, martam volna egy új hornyot a régi töltőbe is, és akkor az új töltőt elő sem kell vennem.
Plusz infó: akinek 16 voltos csavarbehajtója van (anno volt X16V, hogy még jobban szegmentáljuk a szerszámokat...), rámegy az X20V akku, picit kell faragni a gépen hozzá.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
emre
veterán
válasz Dark KillerX #74946 üzenetére
Merlinhardver-nél nézz körül
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
PitLee
őstag
válasz abridabri #74959 üzenetére
F7-es minőségű panelszűrőt még csak-csak találni, de angolszász rendszerhez illő ventit azt nem nagyon, ezek a box ventik az ott elterjedt feltolós, eltolós ablakokhoz vannak gyártva,
mint ahogy van ilyen ablak klímájuk is.Mivel EU-ban szárnyas ablakok vannak és nem "divat" az ablak venti, ezért nálunk "felesleges" a szögletes forma és csak szinte kerek kapható.
Klímákból is a mobil klíma az elterjedt, amiből már van olyan amit teraszra is lehet tenni, de a szobai verziókhoz van ilyen ablak kiegészítő.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz macilaci78 #74956 üzenetére
Köszi! Vagy én emlékszem rosszul vagy tényleg volt ezen is matrica.
-
PitLee
őstag
válasz abridabri #74954 üzenetére
Itt EU-ban valamiért a kerek verziók terjedtek el inkább
- gugli képek ipari padló ventilátorA szűrő papír meg
ez alapján F7 = MEV13-14
- gugli szörcs -
macilaci78
nagyúr
válasz pinnacle #74953 üzenetére
A gyártó oldala nem jön be adatvédelmi okokból, amúgy a Krono cégcsoport tagja, amúgy itt a technikai adatlap.
dimensional variations after changes in relative humidity: lengthwise ≤ 0,9 mm · crosswise ≤ 0,9 mm (EN 13329)
Ugyanezt a minősítést írták rá a gyártó összes egyéb termékére, köztük a sima nem vízálló és az ún. aquastop termékeire is. AdatlapGondolom, a vizet jobban bíró lamináltak szigorúbb feltételeknek is megfelelnek.
Gondolom, a Diegos eladó el akarta használni az összes matricát. És szerintem itt van a kutya elásva, mert a honlapon azt írják, nem vízálló.Azért a 0,9 mm 1 méteren már számít. A minősítő vizsgálat pedig arról szól, hogy a laminált adott ideig 100% relatív páratartalomnak kitéve összepattintható-e. A komolyabbak 24-72 órás minősítéssel rendelkeznek és nem direkt vízzel, hanem párával tesztelnek.
Persze van olyan akár a Krono-n belül is, ami jobban bírja és akár fürdőbe is be lehet tenni gyári garival, csak épp víz ne érje. Vagyis kádparaván, zuhanyfüggöny, kilépőszőnyeg legyen és ne legyen rajta pangó víz...
Mondjuk, a HARO Tritty 200 széria minősítése szerint 24 órán át ellenáll a pangó víznek is. Nem tudom, azt viszont igen, hogy egy éjszakára egy szálat beleállítottunk egy vödör vízbe és száradás után az se látszott rajta, hogy melyik vége volt a vödörben.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
veterán
DIY levegőszűrő építésén filózok , csak nem talalok se ventit se szűrőt MO-i shopokban.
Ilyesmit szeretnék" építeni ":
[szűrő doboz+venti]
[venti+szűrő]
Hol lehet kapni itthon négyzet formájú ventit ? USA ban "box fan " néven fut .
Meg ilyen panelszűrő is kellene /nem hepa / ( csak [ezt] találtam, de a "G4 filtration "az nagyon kevés )
Meg lehetne oldani számítógép ventikkel is (abból van egy csomó ),de akkor a pót tápegységemet is bele kellene építeni a ventik hajtásához . Egyszerűbb egy nagy venti amit a konnektorba dugok .[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz macilaci78 #74951 üzenetére
Úgy emlékszem, ezen is volt ilyen kék matrica. Itt viszont nincs benne a listában. Mondjuk körbevágva ezek sem vízállóak.
-
Inhouse
őstag
Én úgy jártam az Alin, hogy a 150 és 300W-osat árult, step down-nak. Nekem elég volt a 150W-os, azt rendeltem. Az meg nem akart lejjebb menni. Jobban megnéztem és step up modul volt. Az értékelők közül nagyon kevesen vették ezt, ezért lehetett 5 közeli az értékelése. Végignyálaztam utólag, 1-2 ember írta meg rajtam kívül, hogy héhéhé ez nem az.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz moleculez #74948 üzenetére
Egy töltő nem árt otthon, de a 4-5 éves gyengélkedő akkuból már nem lesz jobb. Ha ráérsz töltögetni, illetve nem gond, ha egyszer nem tudsz majd vele menni, akkor esetleg ki tudod húzni vele addig. Lehet, hogy jobban jársz, ha mindig kinyomod a start/stop-ot.
Üdv Inhouse
-
moleculez
veterán
Urak, autoakksi töltésben kéne segítség.
Kb 4-5 éves akksi van az autóban és gyengélkedik. Mivel ez START/STOP rendszerű auto, nem olcsó az akksi bele, elgondolkodtam egy töltő beszerzésén, ami kb tizede árban.
Érdemes beleállni, van értelme, vagy inkább egy új azt kész? Nem csináltam még ilyet csak azért kérdem. Szeptemberben tervezek költeni az autóra amugy is, addig akarom kitolni igazából.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
pinnacle
nagyúr
válasz macilaci78 #74944 üzenetére
Igen, HDF-et mondtak, vízálló kategóriában van, de mivel levágták az oldalát, nincs védve. Ez a vízálló padló, de én arra szűrve találtam meg. Jelezve is van a dobozán.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz Essejó #74940 üzenetére
Bármiből is legyen, sajnos azt meg tudom erősíteni, hogy érzékeny a nedvességre.
Prémium kategóriás, de nem vízálló lamináltra egy éjszakán át hugyozott a párátlanító (kicsúszott a drain dugó, és nem tartályba csöpögtetett, hanem kintre). Az illesztések ahol 8+ órán át állt a víz szépen elkezdtek csücsöríteni. Szerencsére ahogy kiszáradt, valamennyire visszahúzódott, és nem látszik, csak ha tudom mit keresek.
Persze ez extrém példa, nem hiszem hogy normál körülmények között küszöbként ne állná meg a helyét.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-
imibogyo
veterán
válasz Vismajor01 #74933 üzenetére
Sokan vagyunk itt, aki rengeteg mindennel foglalkozunk, például moddinggal is (ezen topik keretein belül mondjuk nem a bolti cuccok összerakását értem modding alatt, hanem a sarokcsiszolóval, baltával stb.-vel elvégzett átalakításokat ).
-
cinemazealot
addikt
válasz Vismajor01 #74933 üzenetére
-
Inhouse
őstag
Mennyire jogos para az, hogy a normál fehér 10cm-es szigetelőlap tetején (felső lap vízszintes éle) belekezdhetnek az egerek? Most szigetelik a házat és nem tudom, hogy maradhat-e így csupaszon... Sajnos évekig voltak egereink a padláson és összekaparom magam, ha mondjuk felülről berágják magukat a falszigetelésbe. Azóta a csapdák kordában tartják őket az őszi rajzásban.
Nem tudom, hogy szempont-e az, hogy nem lehet teljesen lezárni, hogy szellőzzön? Esetleg akkor megoldás lenne egy csíkot ráragasztani a hálóból, de nem kell telibe kenni, csak pl. a szélén... A hálót is szét tudják rágni?Üdv Inhouse
-
Vismajor01
addikt
válasz cinemazealot #74932 üzenetére
Csak nem arra amire én szántam. Ház, ,modding, fogalmam sincs mit keresnek itt hőkapcsolókról meg talicskákról képek a "Hardver" gyüjtőnév alatt, és most sem értem, de az mindegy is, nem nekem kell érteni
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
cinemazealot
addikt
válasz Vismajor01 #74931 üzenetére
Naaa! Ez igenis jó topic.
-
Vismajor01
addikt
Asszem nemjó topik
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Essejó
veterán
válasz pinnacle #74927 üzenetére
Ritka méret, úgy a 60-as évek bejárati ajtóin dívott. A legtöbb barkács áruház vállal méretre vágást. Veszel egy 100mm-est, és méretre vágatod. Az egyik 50-es lesz, a másik kicsit kevesebb a vágás miatt.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 5cm széles küszöböt, hol lehet venni Budapesten? Lehet ez nem szabvány méret, mert én csak Szekszárdon találtam.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
válasz Barret001 #74923 üzenetére
Tudom hogy úgy kötik be a zárt rendszerűt. de a fórumtárs egy egyszerű müa hordóban gondolkodik. Anno a nyolcvanas években a mi kis városunkban készítették az ország 70 % -nak az otthoni "mini víztornyokat" sajnos anno nem jutottam hozzá, most meg bitang drága egy olyan. Az egy teljesen zárt rendszerű saválló "gömb" volt és még a korához képest igényes kivitelű volt. Alulrol a tartó csőből ment fel a víz ami a hálózatra volt koötve egy visszacsapó szeleppel és fentről jött ki belőle a víz. persze a csövezés igényesen elvolt rejtve
Valami ehhez hasonló volt, a 40 -es 50 -es korosztály tuti emlékszik még rá
-
inf3rno
nagyúr
válasz hzsolee #74918 üzenetére
Ja, én utánajártam, és a hideg vízzel locsolt növények nem nőnek úgy. Bele mondjuk nem pusztulnak, de nem olyan szépek. A paradicsomnál látványos, mert ott a magasságból is veszítenek. Az állottság max annyit számít, hogy kimegy belőle a klór, amit szintén jobban szeretnek.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz lemmy71 #74920 üzenetére
Nálunk is simán algásodik az esővíz pár nap alatt. Eléggé függ a szerves anyag tartalmától, hogy mennyire, de nekem pl a kancsóban is be tud rohadni a csapvíz, ha ott hagyom pár napra. Sok mikroba annyin is elél, ami kioldódik a műanyagból. Lehet egy kis darab rezet tenni a hordóba, az visszafogja valamennyire a mikrobákat, illetve az sem árt, ha nem átlátszó, mert akkor az algák nem jutnak fényhez.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
lemmy71
őstag
válasz imibogyo #74916 üzenetére
Nekünk a telephelyen volt fent egy hordó kézmosás célra még be nem kötötték a közművet, na ott is valami hasonló 120 literes kék hordó volt fent. Pár nap után pangott benne a víz, persze attól még kézmosásra jó de én azért nem álltam volna alá De az itthoni esővíz gyűjtőmben is egy két nap után beindul az élet.
Amúgy lehet hogy ha színig van a hordó és csak egy kis feltöltési és szellőzési pont van rajta, akkor tovább bírja. -
hzsolee
őstag
válasz macilaci78 #74917 üzenetére
Nem az állottság a lényeg.... A hideg csapvíz sokkot okoz a növényeknek. Azzal, hogy kiengedi előző nap, felveszi a környezeti hőmérsékletet.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
macilaci78
nagyúr
-
imibogyo
veterán
válasz lemmy71 #74914 üzenetére
"Arra készűlj fel hogy ha benne marad a víz, akkor az megbuggyan tehát ha felöntöd azt még aznap célszerű elhasználni. "
Évek óta használok kerti zuhanyt, de ilyenről még nem hallottam, nem tapasztaltam. Fel szoktuk tölteni vízzel, de van amikor hetekig "ugyanaz" a víz van benne, minimális cserélődéssel (egy-egy gyors lábmosás stb.). Nem kötözködésből írom, tényleg kíváncsi vagyok... Te találkoztál már ezzel a jelenséggel? Vagy olvastad valahol?
-
-
imibogyo
veterán
válasz AxBattler #74909 üzenetére
Köszi! Amikor megvettük a házat kapott egy fekete kalapácslakk szerű bevonatot a fém, amitől közelről (is) elég jól néz ki. Egy jó darabig biztosan ez marad. Én megmondom őszintén szeretem. Talán csak a másik nagykapunál alakítom át majd "tömör" kerítésre (azon az oldalon van a műhelyem a ház mögött). Zavar, hogy mindenki belát a műhelyembe, amikor mondjuk adott esetben teljesen ki van nyitva a garázsajtó. De most a házbővítés minden energiánkat és pénzünket lefogja, így erre nem tudom mikor kerül sor. Jelenleg ugye csak egy "sima" kockaházunk van, de bővítjük oldalirányba egy kis szobával, egy előszobával és egy kicsi első terasszal a kiskapu felé (a képen látható, az készül most, az alapot már kiástam).
Természetesen tervben van a kerítés burkolása is (ahogy a képen látható, ilyen nagyobb fajta homokszínű "szeletelt téglával"), de hát valahogy most "nincs kedvünk" ezzel is foglalkozni.
-
FerNandor
őstag
válasz lemmy71 #74908 üzenetére
Szuper, köszi. Akkor ez jó lesz. Írtam az eladónak, most pont nincs, mert elfogytak, de elvielg lesz és akkor ebből megcsinálom. Van valami ajánlott magasság, mondjuk a hordó aljának vagy nem számít, és ahogy kényelmes?
Illetve csak úgy fogom tudni megoldani a vizet, hogy valami kannákban viszek oda és azokból tudom felszivattyúzni a kerti zuhany tartályába. Ehhez milyen szivattyút érdemes nézni?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
félisten
válasz imibogyo #74905 üzenetére
Teljesen okés az a kerítés, kicsit retró, jó állapotban, nekem bejön!
Talán csak a beton alapra férne rá egy frissítés...Jól sikerült a beton is szvsz, 50cm elég mély.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
szeretnék csinálni egy kerti zuhanyt. Kinéztem már hozzá hordót: [kép] 120literes.
A kérdésem annyi lenne, hogy hogyan tudnék ebbe egy kivezetést/csapot és zuhanyrózsát eszkábálni, hogy ne szivarogjon a kivezetésnél? Milyen alkatrészek kellenek hozzá? Ki, hogyan csinálná meg?
Állva szerelném fel és az oldalán alul lenne a csap vagy az alján.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
hzsolee
őstag
válasz imibogyo #74905 üzenetére
Igen, arra gondoltam Mi is így vettük. Most így kb 14 év után át is festem talán a kerítést. Talán. 3 köz tavaly lett lecsiszolva, festve. Most a kapu lett kész. A "kisajtót" is át kell faragni. Mindig van valami, kevés az idő. Az anyagárak meg nagyon elszálltak....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
imibogyo
veterán
válasz hzsolee #74904 üzenetére
Ha a börifiling alatt a függőleges rácsozatú kaput érted, akkor igen... Egyrészt ezzel vettük a házat, másrészt most egy házbővítés kellős közepén eléggé kereten kívüli lenne még egy teljes kerítéscsere is (bő 40 méter a kerítés, két nagykapuval és egy kiskapuval). A nagykapu csak ideiglenes (ez látszik a magasságán is, amúgy 4 hónapja ez van már ), ha kész a beton és be tudom lőni a végleges magasságát a kapunak görgőkkel együtt, akkor még átszabom egy kicsit és a kapuból kivágott eredeti panelok lesznek majd felhegesztve rá (vagyis nem fog fa "alkatrészt" tartalmazni). Ha pedig ez a kapu teljesen készen lesz és már be tudok ezen az oldalon is állni az autókkal, akkor jön a másik kapu tolósra alakítása, mert az most még hagyományos kétfelé nyíló, de nem akartam egyszerre mind a két kapumat "elveszíteni", nem szerettem volna az utcán parkoltatni az autókat.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz imibogyo #74901 üzenetére
Cement van benne? Akkor annyira nem lehet rossz.
Látom nálad is börifiling a menő
Volt kósza gondolat másra, de ilyen vasárak mellett maradt a 40+ os divat. Így sem állt meg százban ez az egy kapu upgrade....A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
darvinya
titán
Pl: [link]
pjen
Azt régen csinálták, mint csúszás miatt.
Ez teljesen más.imibogyo
Grat, s nem.kell túl spilázni, főleg, mint látszik a képen, hogy nem tűző napon van.
Egyedül régi-új beton dilatáció miatt lesz jó pár év múlva gyom gond.
De az is megoldható.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók